- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Честито Рождество Христово!
Отдавна не съм влизал тук, но поздравявам всички с Рождество Христово и особено defender, като го поздравявам за дейността му във форума и му желая дързновение, волски нерви и любов към заблудените, дори когато те парадират с невежеството си, без да го осъзнават. Христос търси да се роди в душата на всекиго, а както обикновено място за Него няма. Хората са заети с разни дреболии.
кой ти е наговорил такива неща за Божия Син?!, ако някакви юдаисти, не ги слушай, Исус няма нищо общо с египетските богове и лордове, нито египетските имат нещо общо с Библейския, Исус е засвидетелствуван на много места в Библията, дори и Соломон е пророчествувал за Него
"По-добро е бедно и мъдро дете
Нежели цар стар и безумен
Който не приема вече съвет;
Защото единът излязва из дома на узниците за да царува,
А другият, и цар да се е родил, става сиромах.
Видях всичките живи които ходят под слънцето
Със сина, втория, който ще стане вместо него:
Няма край на всичките люде,
На всичките които са били пред тях;
А дирните не ще се възвеселят в него.
И това е прочее суета и угнетение на духа." Еклесиаст 4: 13-16
Каквото съм сметнал за нужно, съм го написал. Посланието ми си има адресат и няма нужда да бъде допълвано от доморасъл дървен философ, неориентиран за време, и самоличност.
Ето защо брат defender жалееше толкова за този Pitancho!
в миналия пост не съм казал нищо за теб, и не виждам с какво толкова си се помислил, че си много по-полезен от всеки друг?!, такива дето нито изгонват бесовете от обладаните, нито изцеляват болните с молитва, нито възстановяват сакати/инвалиди, нито възкресяват мъртви, нито свидетелствуват добро слово, нито се вижда да проявяват нелицемерна любов към ближния си, с лопата можеш да ги ринеш, всеки може да ти говори някакви сектантски работи, но не всеки е вършил делата на Исус и Неговите истински ученици представени в Библията, така че какво ако правим 101 ритуала в час, а не сме полезни по отношение на всеобщото освещаване за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог?!, имало е хиляди случаи хора да послушат сектанти, и резултатът в крайна сметка е бил жалък, така че защо трябва да правим/повтаряме същата грешка и ние?!, ако отидеш на лекар, но всеки такъв те отпраща с думите "покай се" и не те лекува, каква полза от медицината?!, така и няма полза от вярващи/духовни служители, които не принасят плодовете на Исус и Неговите истински ученици
Последно редактирано от npp : 12-27-2015 на 17:21
А като умрем, говорим и си с Бог? В смисъл, можем ли да си водим диалог с него??
Нещо ровех из търсачката и ме препрати към форума, та реших да поздравя за празниците хората тук, докато все още това не се възприема като проява на лош вкус или на нетолерантност, както е вече тук-там из цивилизована Европа. Ще надничам по-често от напоследъка, белким се весне някой незнаещ, че то тук ,,знаещите'' са нагъчкани като попови лъжички в изсъхваща локва и спамът е тотален.
А Бог да спасява хората не чрез Себе Си (в лицето на Иисус), а чрез някакъв си човек Мохамед, как ти звучи?
Някакъв си зависим бог, който разчита не на себе си в делото на спасението, а на някакъв си човек Мохамед.
И даже, който не вярвал в човека Мохамед, че е негов пророк нямало да се спаси. Ся спасението от Бог ли зависи или от човека Мохамед, който в същото време дори няма съдружие с аллах, щото аллах забранявал, ама в същото време спасението в аллах зависи от мохамед и не може да стане без вяра в него, че е негов пророк.
Последно редактирано от defender : 12-29-2015 на 18:02
ЧНГ