.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    А мислиш ли че тия от времето на инквизицията, или сега шерията, мислиш ли че те се чувстват подтиснати, неудовлетворени, или не-себе си?
    Ами естествено, че се чувстват подтиснати, шериата ги заплашва със смърт, затвор и насилие, ако не изпълняват и най-дребни неща, православието с какво те заплашва. Ако беше в шеритска държава, за тия приказки дето ги разправяш, досега да са ти отрязали ушите и езика, напълно законно при това. Там си живеят още като при Крумовите закони.

Не искам формула, не ми и трябва, но пък ти явно я искаш. Защото християнството е формула откакто се е пръкнало, променя се единствено цената и условията на пазарлъка между вярващия и Джийзъс. Ако християнството не е формула, тогава за какво ви е библията, за какво са ви всичките догми, притчи, светци и идоли? Ако ти имаше свободата да променяш формулата както си искаш, не просто в детайли, а изцяло, тогава нямаше да е формула, нали? И за каква самостоятелна истина ми говориш, след като приемаш на доверие 99% от глупостите, а останалия процент е едно просто нагаждане в незначителни детайли? И след като всеки уж е сътворец с бога и трябва сам да достигне до истината, ти какво правиш тука?
    Ами тва е все едно си караш колата, пътища има много, имаш указателни табели, ама ти сам си караш колата, няма никой до тебе дето да те пляска зад врата. Също на къде ще тръгнеш, как ще достигнеш до целта, си е твоя работа, дали по-заобиколно, по-бързо, по-бавно или по-пряко, някъде пък можеш да попаднеш на път с дупки, да ти се счупи колата да я поправяш и други. Това, че има указателни табели, на тебе с какво те потиска. Маршрута ти си го избираш, ако искаш и през гората, само дето шанса да закъсаш с колата в калта, може и да те изядат диви животни или да се изгубиш в духовната джунгла е много голям.
    Табелите са в твоя помощ, а не за да ти карат колата вместо тебе и на къде сам ще избереш да тръгнеш пи кой път към целта.

Добре, в кое съм лицемерен? В кое точно "философията" ми е несъстоятелна? Защо да няма как да оцелея или да съм добре
    Ами не може да си уж извън социума, да си извън бариерата, да си извън морала и закона, извън тялото си, да си бил нищо и никой, да си нямал личност, да си супер индивидиум, а в същото време да си спазваш всички правила като пич, и да си приятно интегриран в обществото и вписан в социума, да участваш във форумни и други отношения с други хора, за да можеш да живееш добре. Не можеш да се отделиш от нищо това, а в същото време си супер, мега извън бариерен индивидиум, (не)личност, дух. Айде бе, верно, ами аз не съм виждал дух, дето да е зависим от нуждите на тялото си, ако ти се "пресере" и не се "изсереш" поне 20 дни, защото контролираш тялото си, тогава те признавам, че си независим извънбариерен индивидиум, но едва ли, ти си зависимо от света и социума "келешче", никакъв извънбариерен не си, освен във фантазията си и затова в света живееш в лицемерие, едно говориш, а друг живот водиш.
    Последно редактирано от defender : 01-06-2016 на 18:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си