- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Докторе, виж сега, ти като си болен и като си купиш лекарство, не четеш ли рецептата или гълташ цяла шепа по 5 пъти на ден, защото си готин и сам си правиш пътечка. Ами така е, ама в случая ти си правиш пътечка, защото си тъп или защото обичаш "движението"?
(За случая говоря, не по принцип.)
Твоята религия казва че хората са болни по рождение, а според мен хората стават "болни" от "the human condition" впоследствие. Само крайно анти-човешка, противоестествена, робска, мазохистична психика може да измисли подобно нещо. Животът, живеенето и мисленето не са болести, сравнението ти пак е малоумно.
И не, не чета рецептата, дори изобщо не ползвам лекарства, освен ако не съм на мрене.
че кога съм казал, че са болести, просто си имат висш смисъл, различен от земна суета. За нас смисъла на живота не е смъртта, за разлика от безсмисления смисъл на твоите пътечки, които са може би просто избиване на разни комплекси даващи ти някакъв крастав стимул, нищо повече.
баси комплексарския живот, даже и сатанизма сигурно ти е комплексарска проява, пардон пътечка, щом ти харесва.
Последно редактирано от defender : 01-06-2016 на 21:27