- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Който търси , винаги намира?!?? АЙДЕ БЕ!!
Това е твоят опит. Все още не си намерил истински приятели и мислиш, че не съществуват. Но се запитай търсил ли си наистина такива. Хора със сходни на твоите интереси, твоя начин на живот, твоя морал, принципи и вътрешни убеждения. Защото на първо място това се гледа, когато става въпрос за приятели. Доверието с времето само ще дойде.
Не казвам, че е лесно да намериш такива, казвам ти че е възможно. Няма как сред такова разнообразие от хора да намериш точно твоите хора. Но ако наистина започнеш да търсиш, някой ден ще намериш.
а защо не да чакаш за добрия резултат, като работиш редовно за неговото постигане, т.е. можеш да работиш за доброто решение на проблем до постигане на пълен резултат, макар и да трябва да мине време...
Все пак каквото и да се случи, никога няма да изпитвам почит към небесната сила. Не мога да почитам някого , който ме заплашва с ада ако не го почитам. Ада е място което никога не свършва нали така? Да беше място на което да си 100000 години ще е добре , защото все някога ще има край, но завинаги ??????????????? ОТКЪДЕ НАЙЪДЕ ИМА ПРАВО ТАКА ДА СИ ИГРАЕ С ЖИВОТА НА ХОРАТА ТОЗИ БОГ?? Той идея си няма какво е вечност в ада , тъй като той самия си има вечно царство на небето , нали така? Той си царува там при добрите хора които не са направили кой знае какво, а ние които искаме просто да сме щастливи , но като няма кого - ще трябва гнием в ада , за дето ТОЙ не ни е дал това което искаме. Всичко което написах е логично. Хората служат на тези сили от страх че ще лежат в ада, никой никога няма да тръгне да им служи по своя воля. Лайнари скапани...
истинският Бог не е виновен за лошото, което не е могъл да предотврати, защото ако можеше, Той нямаше въобще да го допусне да се случи - за какво Му е да го причини нарочно?!, ти би ли причинил нещо лошо на децата си ако си добър родител?!, точно тази подсказка ни дава и Исус:
"ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!" Матей 7: 11,
"Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща." Матей 12: 35,
"Някой си човек имаше двама сина. И по-младият от тях рече на баща си: Тате, дай ми дела, който ми се пада от имота. И той им раздели имота. И не след много дни по-младият син си събра всичко и отиде в далечна страна, и там разпиля имота си с разпуснатия си живот. И като иждиви всичко, настана голям глад в оная страна; и той изпадна в лишение. И отиде да се пристави на един от гражданите на оная страна, който го прати на полетата си да пасе свини. И желаеше да се насити с рошковите, от които ядяха свините; но никой не му даваше. А като дойде на себе си рече: Колко наемници на баща ми имат излишък от хляб, а пък аз умирам от глад! Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе; не съм вече достоен да се наричам твой син; направи ме като един от наемниците си. И стана и дойде при баща си. А когато бе още далеч, видя го баща му, смили се, и като се завтече, хвърли се на врата му и го целуваше. Рече му синът: Тате, съгреших против небето и пред тебе; не съм вече достоен да се наричам, твой син. Но бащата рече на слугите си: Скоро изнесете най-хубавата премяна и облечете го, и турете пръстен на ръката му и обуща на нозете му; докарайте угоеното теле и го заколете и нека ядем и се веселим; защото този мой син бе мъртъв, и оживя, изгубен бе, и се намери. И почнаха да се веселят." Лука 15: 11-24
Последно редактирано от npp : 02-21-2016 на 05:05