- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Първата статия която ми попадна:
Най-великите мафиотски босове
Винсент "Брадата" Джиганте (1928 - 2005 г.) Роденият в Ню Йорк през 1928 г.
Алберт Анастасия - роденият в Тропеа, Италия през 1903 г., Алберт Анастасия е все още тинейджър, когато отива в Америка.
Джо Бонано е роден през 1905 г. и израства в родната си Сицилия, където остава сирак на 15 г. Той напуска Италия заради режима на Мусолини и след кратка спирка в Куба се премества в САЩ
Джон Готи (1940 - 2002 г.) Роденият през 1940 г. в Бруклин Готи винаги е бил бърз с юмруците си, а неговата мечта е била да стане мафиот.
Майер Лански -роден в еврейско семейство като Майер Суховлянски в Русия през 1902 г., Лански се мести в Ню Йорк
Франческо Кастилия е роден през 1891 г. в Италия и се мести в САЩ
Карло Гамбино произхожда от семейство, което е било част от Мафията в Италия
Салваторе Лукания е роден в Сицилия през 1897 г., но семейството му се мести в Ню Йорк
Ал Капоне. Алфонс Капоне е роден през 1899 г. в семейството на Италиански емигранти в Бруклин,
ПП: "Мамка му", къде са "шибаните" руснаци.
Последно редактирано от defender : 02-28-2016 на 14:05
Както съм обеснявал, ние като последна покрайнина не сме нужни на Запада, ами служим само като граница.
Зле сме като народ, защото такива американски ценности приехме.
да, разликата е, че тази мафия е институциализирана, демек много по-мощна е.
Аха да - вземи го научи тоя англисйки, че ще си останеш прост доживот
http://www.novinite.com/articles/128...e+Dealing+With
Borisov
has cooperated closely with the Embassy on law enforcement in
the past and, publicly at least, remains strongly
pro-American. However, Borisov has been implicated in
serious criminal activity and maintains close ties to LUKoil
and the Russian embassy. END SUMMARY. -
Те твоите обяснения само психично болен може да ги вземе насериозно. От луд на луд дето се вика.Както съм обеснявал, ние като последна покрайнина не сме нужни на Запада, ами служим само като граница.
Зле сме като народ, защото такива американски ценности приехме
Пък за какви американски ценности говориш не ми е съвсем ясно. Сигурно визираш европейските такива, а Русия е пределно ясно на всеки образован индивид, че е азиатска държава, та ако смяташ, че българският народ с 1300 години европейска история има нещо азиатско в културно отношение - най-добре се аргументирай.
Освен турските и етиопските (гръцките, де) гени в немалка част от населението ; т.е. освен кафявите индивиди, които действително са си отрепки ... нз, аз скапан бял българин не съм срещал. За съжаление кафявите стават все повече и повече.
Малко като Южна Африка се оказваме - белите бягат на запад, а мешаните с турци и гърци си остават в лайната тук. Кофти.
трололо
хахахах, какви интереси имаме на изток?
Изобщо кво ни е близкото с руснаците, че са ни взели азбуката, че сме им дали религия и сега в църквите им пеят на старобългарски, само това ли ни е близкото?
Щото манталитета съвсем не ни е същия, или поне не е бил същия до съветската окупация.
Мога да твърдя, че българските корени са Азиатски. Някъде в степите на Казахстан. Иначе цяла Европа има произход от Азиия - Индоевропейски.
Ние сме дали азбуката на русите, а на нас кой ни я е дал? Ако не Светите гръцки елини Кирил и Методии.
Много от културата ни дължим на Византийската империя. Не забравяйте, че ние сме били варварски народ. Християнството малко брутално ни го прилагат.
Трябва да се поправя. Манталитетът ни е по-робски, защото 500 години сме потурвани.
Кирилицата е създадена в Преслав. От Българи.
https://upload.wikimedia.org/wikiped.../Glagolica.png
Ей т'ва е дошло от етиопците аххахаухаухаухауха
Баси азбуката, нема що.
Как разбра, че сме били варварски народ бтв ? Или че корените ни са азиатски ?
Всъщност как обясняваш факта, че с румънците имаме сходно 1:1 ДНК и сходни национални проблеми.
И в тази връзка - и румънците ли са 500 години 'потурвани', че доскроро се бориха със същата чума и още продължават ?Манталитетът ни е по-робски, защото 500 години сме потурвани.
Дали пък не е проблемът 50 години порусначване, а не 500 години потурчване.
Май се оказаха прави Левски и Ботев, че руския камшик боли повече от турския.
Последно редактирано от aurissaaaaa : 02-28-2016 на 15:32
Какво каза? Че Кирил и Методии нищо не са дали, а ние имаме национални празници с тяхните имена? Това е по-лошо отколкото да не знаеш английски.
Ако се вярва на най-приетите теории, ние произхождаме от Степите. И до днес има признаци по тези далечни земи за българско. Много от местните им също се смятат за потомци на българи, макар и голяма част да са приели исляма. Волжка България къде е бе?
Варварски сме били, разбира се. Християнството по-късно идва, филми ли искаш да ти пусна?
Предоставям ти информацията, пък ти както искаш я тълкувай.
Отново - това е глаголицата: https://upload.wikimedia.org/wikiped.../Glagolica.png
Съвсем настрана, че изобщо не е била предназначена за България, а за днешни Чехия, Словакия и Полша с дел да се контрира влиянието на Католическата църква по тези земи. Впоследствие учениците им пристигат тук със скрипта, от който българите за извлекли единствено фонетичния подбор (т.е. каталога от звуци, на които отговарят символите) и са си направили сами азбука.
Това е реалността. Пък защо аджеба се честват имената на Кирил и Методи е пълна мистерия и за мен самия. Нямам отговор.
Единственото, което ми хрумва, е политика. Кирил и Методи не са българи. Странно би било за Русия да нарича денят на славянската писменост и култура - Ден на Българската писменост и култура. Фактите обаче са, че е именно това. Та вероятно е именно политика.
Жалко, че не е работа на САЩ и Англия това, че и това на тях да припишеш. И жалко, че е на Русия работа, та промитият ти мозък да откаже да асимилира реалността.
Образованите хора на Запад поне са наясно с този факт и го признават моментално, за разлика от 'братята'.
А иначе явно не съм разбрал в какво отношение използваш думата 'варварин'. В такъв случай и германците, и англичаните, и скандинавците са били варвари.
Окей съм с 'варварското' българско начало тогава :}}
Бтв що не ми отговори за Румъния. И те ли са били 500г потурчвани, та има и там организирана престъпност и корупция ?
'Щото май единственото сходство в историята ни за последните 3 века е 50 години РУСКО РОБСТВО
Баси само гледай ако стана политик как ще ти образовам децата.
Руско робство.
Супер якото звучи :Д:Д:Д: !
От 1-ви клас ще учим за Руското робство, лагерите в Белене и зверствата на Държавна сигурност.
Ааа и ще наизустяваме речта на Роналд Рейгън и ще учим как САЩ ни освобождават от безродствените комундел-чорбаджии.
https://www.youtube.com/watch?v=tpH5L8zCtSk
И един паметник на Георги Марков пред парламента. Баси якото.
А този на комунделската армия в Борисовата градина може да го претопим и да го направим на казанчета за тоалетна.
Ти си уникален глупак!!!!!
"Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа през 890-те години.[4][5][6] Традиционно кирилицата е приписвана на Климент Охридски, а името ѝ — в чест на св. Кирил - Константин Философ, на когото Климент Охридски е ученик.''
''Българският владетел Борис - Михаил кани учениците на Методий да се установят в България[8] и им възлага обучението на бъдещите свещеници на старобългарски език.''
''Солунските братя Константин Философ (Кирил) и Методий въвеждат глаголицата първоначално във Великоморавия, където са изпратени през 862 г. да разпространяват християнството на славянски ези''.
уикипедия
Варвари сме били. И сме се славяли като доста буен народ, с дивашк завоевания, постоянни набези.. хаха
Ако някои му се режат турски глави, да знае, че и неговия род някога е завоювал и подчинявал чужди народи.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 02-28-2016 на 16:17
И това, което си написал, как противоречи на думите ми ? Знаеш ли, явно трябва със списък точка по точка да се говори с теб:
Твърдение 1. Кирил и Методи не са отговорни за създаването на кирилицата
Твърдение 2. Кирилицата е създадена от българи в България
Твърдение 3. Кирилицата не е била предназначена за България
Твърдение 4. Славянската писменост и култура са български писменост и култура, защото произхождат от България
Като германците и скандинавците. Браво на нас - няма лошо.Варвари сме били. И сме се славяли като доста буен народ, с дивашк завоевания, постоянни набези.. хаха
Впрочем за трети път те питам - обясни ми ситуацията в Румъния. Как така сме толкова бъгнат народ от турското робство, пък в Румъния нещата са 1:1 в политическо, социално и икономическо отношение ?
Ти нали осъзнаваш, че сам написа:
"Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа през 890-те години"
"Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа"
"Преславската книжовна школа"
"Преславската"
Велики Преслав доколкото си спомням беше в България?
Демек си написал, че българската азбука (същата кирилица, която и руснаците ползват) е създанена в България.
Тоест е БЪЛГАРСКА азбука.
Сам си го написал.
Как така 'с разликата', а положението ни - едно и също. Или румънците са със 'славянско съзнание', или ние просто не сме - друго обяснение няма. Как може да твърдиш, че сме различни в културно отношение при условие, че фактите са ти буквално пред очите - не сме. Едно към едно сме от какъвто и ъгъл да го гледаш.
За какви гръцки основи говориш ? Отвори някой буквар по история и ще ти стане ясно, че Византия е била мултикултурна империя, наследник на Римската. Византия в онзи период е БИЛА РИМ, а не Гърция. Нищо гръцко няма в средновековна Византия освен езика, разбира се.В България с ГЪРЦКА ПОМОЩ, ГРЪЦКИ УЧИТЕЛИ, ГРЪЦКИ ОСНОВИ.
Това го казвам тъй като оставам с впечатлението, че твърдиш, че има гръцки културни примеси в българската история. Ако е така - изцяло погрешно е. Има Римски културни примеси - от Византия, в качеството й на Римската империя. В интерес на истината доста от византийските императори
1. не са били гърци
2. са се опитвали да възстановят римската империя
Освен това, чисто информативно, гръцката писменост също произхожда от чужда - финикийската.
И както вероятно добре знаеш - Християнството е еврейска религия, въведена официално от Константин в Римската империя.
Архитектурата в България е била повлияна от Византийската и текстове от гръцки са се превеждали на старобългарски - това е приносът на Византия.
Що се отнася до азбуката обаче - брутално грешиш. Точно обратното е - против интересите на Византийците е било да имаме собствена азбука. Къде по-добре за тях би било да се ползва гръцката.
Знам, че не си наясно с българската история, но отново - чисто информативно - немалко български владетели от първата българска държава са били убити от българската аристокрация заради про-византийска политика.
Показателно е, мисля, за отношението на българите към културните примеси от византийска страна. Неслучайно такива почти отсъстват въпреки 1350 години съжителство.
Та като решиш да се изсереш с твърдението, че е имало 'гръцка помощ' ... еми ... смешно е, брат.
едит; аз забравих да спомена, де - всъщност Борис - Михаил кани учениците на К и М именно с идеята да създаде писменост, която да гарантира независимостта на България и българското население от гръцкото духовенство. Нали ... т'ва е common sense ама може и да си забравил.
Последно редактирано от aurissaaaaa : 02-28-2016 на 17:04