.

Виж резултатите на анкетата: русофил или русофоб?

Гласували
15. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • русофил

7 46,67%
  • русофоб

7 46,67%
  • все ми е тая за политиката

1 6,67%
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 217
    Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    ще ти дам един фашизъм

ти подкрепяш ли олигархията?

някой да може нещо а ти да не можеш?

подкрепяш ли да не сме всички равни?
    В Русия изобщо няма олигархия, Путин и кръга около него изобщо не са олигарси. ;]
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    В Русия изобщо няма олигархия, Путин и кръга около него изобщо не са олигарси. ;]
    Разликата между олигарсите около Путин и по-богатите хора у нас е в това, че Путин има изключително силна власт и няма опозиционер, който открито да му съперничи. Да, Русия е вид царкса диктатура, в която държавата има силата да наложи думата си. Пример давам със земеделския им отрасъл, от който 40% и днес си остава държавен. Останалата част изменя структурите си, но също оставя под силно държавно влияние.

В Китай народа републикя пък успешно съчетават пазарната икономика с плановата. На пракитика имат свободни пазари, но силно реголирани от държавата. Капитализмът е в пълна сила и тук.

На Запад не е по-различно. Да не си мислите, че цялата им индустрия и мащабни прокети са съставяни на свобния принцип от частници? Не вярва. Холандия например е толкова малка държава. Световен износител номер едно на цветя и зеленчуци. Оранжерийте са десетки квадратни километри, колкото центъра на Ню Йорк. Десетки научни инситути имат само за този сектор. Знаете ли кога ще ни се октирят пазари за нас?

И много други примери може да се изкарат.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Разликата между олигарсите около Путин и по-богатите хора у нас е в това, че Путин има изключително силна власт и няма опозиционер, който открито да му съперничи. Да, Русия е вид царкса диктатура, в която държавата има силата да наложи думата си.
    И това трябва да го смятаме за хубаво, така ли?

В Китай народа републикя пък успешно съчетават пазарната икономика с плановата. На пракитика имат свободни пазари, но силно реголирани от държавата. Капитализмът е в пълна сила и тук.
    Един пазар няма как да е свободен, щом е силно регУлиран от държавата. Силните държавни регулации рано или късно водят до фаворизиране на определени фирми, от което губят всички останали.

От месеци Китай имат жестоки структурни проблеми в икономиката, които държавата се опитва да реши, засега безуспешно. Инвестициите намаляха драстично, растежът се забави, борсовите индекси хвърчат надолу.

Ако си мислиш, че това са положителни тенденции...
    Welcome to the Jungle...

1) Да, хубаво е. В противен случай щяха да се превърнат в подобие на нас, където 100 партии се избиват за 1 парче Европейски субсииди, с което се хранят, защото държавен резерв няма.

2) Икономическата криза е световен феномен, не само на Китай. В прочем Китайската индустрия не беше ли създадена с помощта на САЩ? И в момента, който навлязаха в по-силна конфронтация, двете страни предполагам, че развалят връзките помежду си, от там и икономиката им се съкращава.

3) Защо всяка една къща я Англия е напълно еднаква с другите? И в Испания. И в Германия.. И в САЩ? Нали там се бориха успешно с държавните монополи?

Особено за по-малка държава, за по-бедна държава.. какви цели очакваш да се изпълнят от дадено правителство? С какви пари? Ако не притежава определен дял?

Мега фен
    От месеци Китай имат жестоки структурни проблеми в икономиката, които държавата се опитва да реши, засега безуспешно. Инвестициите намаляха драстично, растежът се забави, борсовите индекси хвърчат надолу.
    7%-овия им ръст на година намаля на 6.9%, направо са за ожалване.
    При положение, че с Русия вече се разплащат със собствените си валути, дали краварите и еврогейовете няма да реват на умряло, че китайската икономика била зле, вместо да си погледнат собствената кочина.

1) В Русия партийната система е абсолютно проформа. Докато Путин е на власт нито една друга партия няма шанс да придобие реална власт. Така че те не се избиват за субисидии, защото всичко е в ръцете на Владимир Владимирович.

Отделно всякакви сравнения между България и Русия са малоумни - двете държави са тотално различни като големина, население, природни ресурси, етнически състав, дори като начин на мислене.

2) Икономическата криза в света отдавна е в миналото. От известно време тече точно обратният процес - отпускат се кредити, правят се инвестиции, въобще бизнесът доста се оживи. Държавите също инвестират все по-активно.

Единствените страни, които страдат от икономическа криза, са тези управлявани по социалистически начин - Венецуела, Гърция, Китай, Русия. Случайност? Не мисля.

3) Какво общо имат къщите с държавните монополи? Тея къщи да не би да са строени от държавни фирми?

На правителството не са му толкова важни държавните предприятия, колкото да си събира редовно данъците и акцизите, с които да финансира политики в различни области. ДДС и акцизите носят много повече пари в хазната, отколкото която и да е държавна фирма.

Схемата е проста - колкото повече произвеждаш, толкова повече пари от данъци, толкова повече инвестиции в инфраструктура, социална политика, здравеопазване, образование, култура и т.н.
    Welcome to the Jungle...

1) В Русия партийната система е абсолютно проформа. Докато Путин е на власт нито една друга партия няма шанс да придобие реална власт. Така че те не се избиват за субисидии, защото всичко е в ръцете на Владимир Владимирович.

Отделно всякакви сравнения между България и Русия са малоумни - двете държави са тотално различни като големина, население, природни ресурси, етнически състав, дори като начин на мислене.

2) Икономическата криза в света отдавна е в миналото. От известно време тече точно обратният процес - отпускат се кредити, правят се инвестиции, въобще бизнесът доста се оживи. Държавите също инвестират все по-активно.

Единствените страни, които страдат от икономическа криза, са тези управлявани по социалистически начин - Венецуела, Гърция, Китай, Русия. Случайност? Не мисля.

3) Какво общо имат къщите с държавните монополи? Тея къщи да не би да са строени от държавни фирми?

На правителството не са му толкова важни държавните предприятия, колкото да си събира редовно данъците и акцизите, с които да финансира политики в различни области. ДДС и акцизите носят много повече пари в хазната, отколкото която и да е държавна фирма.

Схемата е проста - колкото повече произвеждаш, толкова повече пари от данъци, толкова повече инвестиции в инфраструктура, социална политика, здравеопазване, образование, култура и т.н.
    1) Затвърждаваш, че е по-добре една или две партии да разпределят и управляват, отколкото 10 да крадът и да не могат да осъществят взаимен конпромис в различните политики. Неслучайно партията на Путин се казва Единна Русия.

2) Сравнението на нашата система като цяло е малоумно. Но не е нищо по-различно от копиране по образец на Западния модел.
    А Гърция беше много неуместно да я слагаш като малка и зависима държава, каквото и да искаше да докажеш.

3) Къщите с изграждане от няколко фирми, както и храните на световния пазар, както всички транс национални коропорации, произхождащи от едни основи. Ако смяташ, че държавата не е взела участие, не знам.

4) За да събират достатъчно данъци, трябва да има достатъчно производство. А за да има дотатъчно производство, трябва да има държавна намеса в изграждането му, което става със значителни средства. Когато държавата е бедна, данъците едва покриват разходите за ток и вода на улицата. Икономически растеж от 2% на година е все едно да увеличиш пенсията от 160 лв на 162 лв за нашия БВП.

Мега фен
    РусоФоб звучи като фашист.

1) Нищо не затвърждавам, нагласяш си думите ми както ти е удобно на теб.

2) Гърция я слагам като държава с икономически проблеми, които са резултат от малоумно управление. Няма значение дали си малък или голям, има значение как управляваш това, което имаш. Ирландия (която е 1,5 пъти по-малка по площ от Гърция и над 2 пъти по-малка като население) има 9,2% икономически ръст за последното тримесечие, в Гърция растежът е минус 0,8% (т.е. 10% по-малък).

3) Къщите се строят от частни фирми, държавата (или местната власт като нейна функция) единствено облага с данъци

4)
    А за да има дотатъчно производство, трябва да има държавна намеса в изграждането му, което става със значителни средства.
    Това просто НЕ е вярно. Най-големите инвеститори във всяка икономика са частните компании.

И още нещо - България НЕ е чак толкова бедна държава, България е зле управлявана държава, където огромна част от държавните средства се разпределят и разходват по неправомерен начин. Ако ги нямаше тея шменти капели, имаше реална конкуренция, икономиката щеше да функционира нормално и хората щяха да живеят по-добре.

И вземи го научи този правопис или спри да използваш думи, които не знаеш как се пишат.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 05-12-2016 на 16:43
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    РусоФоб звучи като фашист.
    Звучи така само в болните глави на русодебилите.
    Welcome to the Jungle...

Голям фен Аватара на MalePan7her
    Да си завладяват техните пропаднали и опустошени от комунизъм бивши съветски републики. Тук руска паплач не ни трябва.

1) Нищо не затвърждавам, нагласяш си думите ми както ти е удобно на теб.

2) Гърция я слагам като държава с икономически проблеми, които са резултат от малоумно управление. Няма значение дали си малък или голям, има значение как управляваш това, което имаш. Ирландия (която е 1,5 пъти по-малка по площ от Гърция и над 2 пъти по-малка като население) има 9,2% икономически ръст за последното тримесечие, в Гърция растежът е минус 0,8% (т.е. 10% по-малък).

3) Къщите се строят от частни фирми, държавата (или местната власт като нейна функция) единствено облага с данъци

4)
    Това просто НЕ е вярно. Най-големите инвеститори във всяка икономика са частните компании.

И още нещо - България НЕ е чак толкова бедна държава, България е зле управлявана държава, където огромна част от държавните средства се разпределят и разходват по неправомерен начин. Ако ги нямаше тея шменти капели, имаше реална конкуренция, икономиката щеше да функционира нормално и хората щяха да живеят по-добре.

И вземи го научи този правопис или спри да използваш думи, които не знаеш как се пишат.
    1) Не ме обори с никакви факти.
    2) Гърция е рузлтат на малоумното управление на ЕС и цялата му скапана система. По твоите приказки, гърците ако не устояваха своите права, щяха да са отдавна на нашете дередже. Ние сме големи пошлушковци и винаги получваме хвалби за невероятния икономически прогрес и борбата срещу корупцията в лицето на Боко и другите ''десни'' партии, които не знаят какво дясно защитават. И хвалбите са точно от съюзницте ни. А дясното се защитава единствено, защото е в интерес на един кръг партийни бизнесмени.

Къщите не се строят от много фирми, ами от монополно развита фирма, както и другите сектори. Големите частни компании са 1 към 1 с държавата, нейно творения са. А успей после да им конкурираш с нещо, голяма конкуренция имат, няма що. И в САЩ всички приближени политици държат частни фирми за милиарди. Не е публична тайна.

България е зле управлявана, защото нашите са нищо повече от едни слуги, които послушно изпълняват нарежданията от вън, а в същото време парите им стигат колкото да инвестират в свои частни фирмички.

Построи ти завод за милиарди.... Не знам как въобще си мислиш, че някой човек може да има толкова пари... Единици са милиардерите..

Значи за всички остроумници, които са гласували, че са русофилчета, имам въпрос към тях !!!

Ако България стане Украина номер 2, вие ще хванете ли руско оръжие, бастуни продажни!!!!!!

Цитирай Първоначално написано от MalePan7her Виж мнението
    Значи за всички остроумници, които са гласували, че са русофилчета, имам въпрос към тях !!!

Ако България стане Украина номер 2, вие ще хванете ли руско оръжие, бастуни продажни!!!!!!
    Ха, оръжие ще хване само бедния глупав селянин, който не знае какви схеми го хвърлят, а продажниците първи ще напуснат държавата. Жалко е

Проста като гъз, както винаги.......

Като въведат като в Украйна наборната служба, при екстремни случаи това се случва, ще видим тогава какво ще стане! 1/5 ще е съпротива, другите 4/5 ще са продажни руски курви.

А ти ще си останеш роб на мериканските мекерета. Роб какъвто си и сега. Колонизиран.

Тъпа като селска пръчка. Ако не бяха американците, в момента щяхме да сме на ниво Сърбия или македония. Нямаше да сме в Ес, щяхме да си плащаме за акцизите и да си купуваме скъпи стоки докато митничарите се гушат. Нямаше да имаш айфонче защото щеше да струва 3500 лв. И щеле да си караш москала. Простаканси остава простак. Като толкова мразиш американците, аре да спреш да влизаш във форума че ползваш американска техника. Амд или Интел процесор. Балък.

На теб съм ти казвал вече, че ти липсва мисловен процес.
    Сърбия не е по- зле, дори е по - добре.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба

ще стане само че нас ще ни го начукат турците които все повече и повече споменават за турското население и българското малцинство в страната наречена България

и няма да има кой да ни отърве щото нашите американски съюзници и целия Ес се е надупил на Турция

вече над 2 милиона турци имат и българско гражданство и ще си гласуват за един дето се кри в турското посолство след като агента на държавна сигурност ''сокола'' си върна властта
    я виж сега как е сокол на турски
    тъпото е че с новия закон за изборния кодекс ги режехме тия турчаля ама добрия ни президент даде вето
    и то по нечия заповед от нечие посолство (американското)
    та и бат ви Бойко се прееба с Роската който уж беше от неговата партия

и това ни го причиняват нашите съюзници

да не говорим за бежанците които са най-модерната немска глупост
    а стане ли така че да трябва да грабваме оръжието имаме генерали дето не знаят как се марширува даже

да не говорим за останалата ни армия

що се отнася до руската власт когато някой наш президент отиде в завод и разпореди да се изплатят 45м нераздадени заплати на хората със срок днес тогава ще плюете по руските
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    Тъпа като селска пръчка. Ако не бяха американците, в момента щяхме да сме на ниво Сърбия или македония. Нямаше да сме в Ес, щяхме да си плащаме за акцизите и да си купуваме скъпи стоки докато митничарите се гушат. Нямаше да имаш айфонче защото щеше да струва 3500 лв. И щеле да си караш москала. Простаканси остава простак. Като толкова мразиш американците, аре да спреш да влизаш във форума че ползваш американска техника. Амд или Интел процесор. Балък.
    глобите които сме платили на ЕС са повече от парите които те са ни дали
    до момента сме на загуба
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

глобите които сме платили на ЕС са повече от парите които те са ни дали
    до момента сме на загуба
    да, и в същото време ни хвалят... днес глоби, утре - много добре..

Град
    системата дегоба
    да, и в същото време ни хвалят... днес глоби, утре - много добре..
    похвалите нищо не струват

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от nqmamNervi Виж мнението
    Поредната такава тема. Истината е, че няма значение - трябват ни повече българофили. Никой не го интересува какви сантименти към кой народ имате, важното е да има някаква положителна промяна, а това няма как да стане докато народа е разделен. Осъзнавате ли колко повтарящи се и маловажни спорове водите? И никой не променя позицията си. Какво кога се е произвеждало в България преди 30 години, колко успешни били страни като Китай, все едно в България всичко е цъфнало и вързало.
    Макар че още преди освобождението сме били също толкова разединени и ако не са били по-напредничави хора като Левски, още щяхме да спорим, явно българите не сме мръднали в развитието си и педя
    то и да сме единни не можем да се борим сами с цялата тая сволач около нас

то и да сме единни не можем да се борим сами с цялата тая сволач около нас
    Не можем просто така да сме с всички, това е ясно. Двойна игра.. Те за тва никой няма да ни има за партньор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си