.
Отговор в тема
Страница 12 от 56 ПървиПърви ... 2891011121314151622 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 1385
    Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Бля бля
    Много ти е скучно

anonymous990763
    Guest
    Платноход, какво е твоето мнение?

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Естествено че не бих мислил за семейство с 500 лева... Говоря сега колко ме устройват (Не плащам наем, ток, вода) За да отгледаш семейство ти трябват поне 3000+ на месец (по мое мнение).
    е, дойдохме си на думата.

но, да ти кажа, на мен и без семейство няма са ми достатъчни 500лв. Зависи от работата, но реално ти какво правиш с тези 500лв? Като пенсионер на село.

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Много ти е скучно
    Много

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    е, дойдохме си на думата.

но, да ти кажа, на мен и без семейство няма са ми достатъчни 500лв. Зависи от работата, но реално ти какво правиш с тези 500лв? Като пенсионер на село.
    Ми на мен ЗА МОМЕНТА са ми напълно достатъчни ( единствените сметки които плащам са за телефон и интернет).

Много
    И ти "работиш" колкото мен значи

И ти "работиш" колкото мен значи
    Ахаа цял ден седя и не мога да си намеря място на стола

Снощи кой гледа новинитее?
    Каккеоо мислите за това, че Ислямска държава заплашиха Русия?

Ахаа цял ден седя и не мога да си намеря място на стола
    Не е толкова зле..

Снощи кой гледа новинитее?
    Каккеоо мислите за това, че Ислямска държава заплашиха Русия?
    https://www.youtube.com/watch?v=-khKLLVq6Ys

Ей това мисля... Русия не са много толеранти към терористите и не им пука за цивилните жертви

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Платноход, какво е твоето мнение?
    Същото. Много хора правят семейства с ниски доходи, правят го съзнателно. Правят деца. Мен не ме устройсва в никакъв случай този вариант. 3000 лв са един стабилен доход. Това се равнява на 1500 евро. Малко над минималната в Германия, Франция, Швеция и развитите държави. Което ще рече, че хора без опит, без професионални качества и специализации - работят за толкова. Не се ли постигне едно равновесие между бедни и богати, нищо няма да се осъществи. Нито разбирателство, нито развитие. Ще има една озлобеност. Защото бедните работят за богатите. Но богатите без бедни не могат също. Разликата е само в парите. Защото не всички бедни са глупави и мързеливи , нито не всички богати са интелигентни и мъдри. В много случаи на първите им липсва хладнокръвие, а мислинето им е по-различно. Други пък имат и знаят, но нямат възможност и късмет, а ценностната им система не им позволява. Защото, ако си беден, а още повече и честен, ти не можеш просто ей така, да завземеш нечии бизнес, капитал и предприятие, примерно.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-02-2016 на 15:04

Ми на мен ЗА МОМЕНТА са ми напълно достатъчни ( единствените сметки които плащам са за телефон и интернет).
    до кога?

Същото. Много хора правят семейства с ниски доходи, правят го съзнателно. Правят деца. Мен не ме устройсва в никакъв случай този вариант. 3000 лв са един стабилен доход. Това се равнява на 1500 евро. Малко над минималната в Германия, Франция, Швеция и развитите държави. Което ще рече, че хора без опит, без професионални качества и специализации - работят за толкова. Не се ли постигне едно равновесие между бедни и богати, нищо няма да се осъществи. Нито разбирателство, нито развитие. Ще има една озлобеност. Защото бедните работят за богатите. Но богатите без бедни не могат също. Разликата е само в парите. Защото не всички бедни са глупави и мързеливи , нито не всички богати са интелигентни и мъдри. В много случаи на първите им липсва хладнокръвие, а мислинето им е по-различно. Други пък имат и знаят, но нямат възможност и късмет, а ценностната им система не им позволява. Защото, ако си беден, а още повече и честен, ти не можеш просто ей така, да завземеш нечии бизнес, капитал и предприятие, примерно.
    Страшно дразнещо е когато някой каже "Там взимат толкова...." без да вземе предвид предпоставките за постигане на тази работна заплата.. Или си мислиш че държавата може да почне да раздава по 5000 лева на всеки гражданин, ей така....

А тва за морала и ценностната система е много глупаво. Ако си толкова безхарактерен и мекошав, че да обмисляш дали всяко твое действие няма да донесе нещастие на някого, то не трябва да правиш бизнес.

до кога?
    Докато не си намеря по-добре платена работа, в която се извършва същото количество труд -.-

Edit: Ако трябва да съм сериозен, ще са ми достатъчни докато не премина до по-високо ниво в пирамидата на Маслоу
    Последно редактирано от Dwyd96 : 08-02-2016 на 15:10

Страшно дразнещо е когато някой каже "Там взимат толкова...." без да вземе предвид предпоставките за постигане на тази работна заплата.. Или си мислиш че държавата може да почне да раздава по 5000 лева на всеки гражданин, ей така....

А тва за морала и ценностната система е много глупаво. Ако си толкова безхарактерен и мекошав, че да обмисляш дали всяко твое действие няма да донесе нещастие на някого, то не трябва да правиш бизнес.
    1) Уточни се какво имаш предвид под държава у нас. Държава у нас е частния сектор, който държи властта и пазарите. Това СА няколко стотин големци, не повече. Дори няколко стотин са много, ако говорим за по съществено определяне. Цялата власт и кръговЕте околкО нея са няма повече от 10 000 души. Състоянието на България пълен провал във всеки един сектор - индустрия, земеделие, образование, спорт. Но въпреки това, въпреки всичко, изключителната глупост и алчност на една шайка, определя състоянието на цял народ. Когато медиите гърмят една новина, то най-вероятно тя поръчна от определени хора. В другия раздел имаше клип на Хитлер. Колкото и зле да ви се стува, всяка една дума от речите му беше истина. И 70 години по-късно, историята се повтаря.

Това, с което ви заливат е това, в което трябва да вярвате. Истина е, да. Една голяма част от бизнеса - съществува и се увеличава благодарение на максимално ниските разходи, които се постигат с много ниски заплати. Но това не им пречи, да имат в сметките си милиони, дори милиарди лв, които ще се поделят на поколение, което ще бъде изолирано от ''бедните'' деца.

2) Нямах предвид загриженост за всички, за един е достатъчно.
    И молим се, не свързвай бизнеса на семки, с този който някои са направили. На главата на някои хора има стотици души. И хиляди заинтересувани от тях, хиляди длъжници, хиляди противници.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    много сериозна темичка сте отворили ама като гледам и двамата нищо не разбирате...

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    тоест искаш да живееш в манастир като отшелник цял живот? и необразовани децата си да оставиш?
    Говоря за момента. Отделно, че в манастир и тези са ми много.

А ако откажа цигарите и с по- малко мога да живея.

1) Уточни се какво имаш предвид под държава у нас. Държава у нас е частния сектор, който държи властта и пазарите. Това СА няколко стотин големци, не повече. Дори няколко стотин са много, ако говорим за по съществено определяне. Цялата власт и кръговЕте околкО нея са няма повече от 10 000 души. Състоянието на България пълен провал във всеки един сектор - индустрия, земеделие, образование, спорт. Но въпреки това, въпреки всичко, изключителната глупост и алчност на една шайка, определя състоянието на цял народ. Когато медиите гърмят една новина, то най-вероятно тя поръчна от определени хора. В другия раздел имаше клип на Хитлер. Колкото и зле да ви се стува, всяка една дума от речите му беше истина. И 70 години по-късно, историята се повтаря.

Това, с което ви заливат е това, в което трябва да вярвате. Истина е, да. Една голяма част от бизнеса - съществува и се увеличава благодарение на максимално ниските разходи, които се постигат с много ниски заплати. Но това не им пречи, да имат в сметките си милиони, дори милиарди лв, които ще се поделят на поколение, което ще бъде изолирано от ''бедните'' деца.

2) Нямах предвид загриженост за всички, за един е достатъчно.
    И молим се, не свързвай бизнеса на семки, с този който някои са направили. На главата на някои хора има стотици души. И хиляди заинтересувани от тях, хиляди длъжници, хиляди противници.
    1) Имах предвид, че не може изведнъж да вдигнат заплатата на 5000 лева.. ( НО ти просто не можеш да осмисляш текс)

2) Точно в големия бизнес има най-много нечиста игра....

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението

А ако откажа цигарите и с по- малко мога да живея.
    Ти от кога пушиш бе, грешнико.

Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    много сериозна темичка сте отворили ама като гледам и двамата нищо не разбирате...
    Охоо икономиста от Свищов се обади... Накарай ни да разберем.

едит: Кое казано от мен е грешно...

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението

Аз ако откажа цигарите и с по- малко мога да живея.
    щом са ти достатъчни сега, утре също ще си с толкова. нали се сещаш

Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Ще събудиш Мечка от Кремъл..

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Ти от кога пушиш бе, грешнико.
    От 2- ри клас в семинарията (което ще рече 9-ти клас в нормално училище).
    щом са ти достатъчни сега, утре също ще си с толкова. нали се сещаш
    Не , не се сещам. Не знам откъде ти хрумват тия глупости.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Охоо икономиста от Свищов се обади... Накарай ни да разберем.

едит: Кое казано от мен е грешно...
    сега на университет ли ще се обиждаме? аз в училище съм учил повече отколкото ти ще учиш през целия си живот..

1) Имах предвид, че не може изведнъж да вдигнат заплатата на 5000 лева.. ( НО ти просто не можеш да осмисляш текс)

2) Точно в големия бизнес има най-много нечиста игра....
    На момента не могат, колко умно.. Ако смяташ, че някой мисли за бъдещето ти. Напротив, не останаха кадърни служители, напускат държавата, а това в един момент ще изиграе лоша шега на всички.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си