- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Свидетелки на Йехова
Не съм сигурен да се смея ли или да приема, че е възможно наистина да си толкова малоумен. Цитира ми учебник по биология, хахахаха... Ама ти сериозно ли вярваш че пигмента на кожата има някакво значение за националсоциализма? Сериозно ли вярваш че расата се измерва само с цвета на кожата? А какво ще кажеш за другите разлики - метаболизъм, костна структура, достигане на полова зрялост, форма на черепа, големина и форма на мозъка, нивата на тестостерон, наличието на неандарталски гени в бялата и азиатската раса, и отсъствието й в негроидната? И най-вече, как си обясняваш разликата в коефициента на интелигентност, който е 100 за белите хора и средно 70 за центрлна африка? Или си мислиш че това е просто заради културата и лошия бял човек, който е поробил Африка? WE WUZZ KANGS AND SHIT, MANE! Хахахах.
Да, всички имаме общ прародител, както всички кучета имат общ прародител. Но е тъпо да казваш че един пинчер може да тича колкото една ловджийска хрътка, само защото това задоволява извратената ти представа за справедливост. Хората нямат еднакви възможности, нито хората от една раса, нито хората като цяло от една раса спрямо друга.Във всяка раса има качествени хора - то затова има негри, индиийци и всякакви националсоциалисти. Защото колкото и ниско да е нивото на дадена раса, средностатистически, там все пак има качествени кадри, от които зависи да покачват нивото на културата, а с това и качеството на генетичния материал. Висши и нисши са относителни понятия що се отнася до расите. Но явно точно ти не знаеш как действа еволюцията и как днешния нисш индвивид става утрешния висш, по силата на екологични промени и т.н.
Както от нас е зависело да се появят породи кучета, които да служат по-добре на човека от други породи, така и от нас зависи да създадем хора, които да притежават все по-добри и по-добри качества в контекста на човешките необходимости и прогрес.
Идеята че всички сме равни по дефолт може да служи само на онези, които се провалят и търсят оправдания.Уви живота е доста по-жесток и така трябва да бъде, защото най-добрите елементи могат де се откроят само на фона на непрекъсната борба и воля за власт.
Що се отнася до расите, германския националсоциализъм никога не е бил против чуждите раси, освен срещу еврейската раса - но не защото е нисша, а защото е с паразитна култура, която не признава нищо свято и възвишено освен парите и гешефта. Даже ако не знаеш, през олимпийските игри в Германия през 30-те негърът Джеси Оуенс след като печели златен медал бива поздравен от фюрера, а по-късно в дневниците си пише че никога не е срещал враждебно отношение при престоя си в Германия, докато в Щатите е бил третиран като човек втора ръка. Просто избий си от главата идеята, че запазването и подобряването на дадена раса има нещо общо с омраза към други раси. Да си расист значи да осъзнаваш разликите между расите и евентуално да признаеш че генетиката (тоест расата) е първата основа на всяко човешка същност, а едва след това идва възпитание, културата и личностни идентификации.
Просто е малоумно да приемеш че човешки популации, развивали се на различни континенти в продължение на хиляди години, откъснати една от друга, могат да са с еднакви възможности. Някои отделни индивиди, да, но средностатистически - не. За 40 000 години средностатистическия негър не е открил нищо - колелото, опитомяването на животни, отглеждане на растения, никакво държавно устройство, писмени закони, нищо в сферата на науката, логиката, философията. Никакво изкуство, което да надвишава възможностите на едно 6 годишно дете, бяло или азиатче. Никаква архитектура, отвъд една проста сламена колиба. И въпреки това тези хора са развили някои уникални умения в хода на еволюцията си - голяма издръжливост, скорост, отлични ловци, бързо възпроизвеждане и достигане на полова зрялост. Интелекта обаче не е сред тях, а в контекста на модерните общества това е най-определящото, заради което те остават назад и им трябва себе-отричащи олигофрени от твои тип, да им защитават правата и привилегиите, както и да им оправдават мизериите. И жестоко се лъжеш че днешния елит, или които и да е друг елит, е използвал идеята за равни права за да даде свобода на репресираните.
Що се отнася до идеята за реалност, естествено че тя има огромно значение за човешкия прогрес (или регрес). Понеже както казах, няма реалност. Има само хора които разбират това и хора които не го разбират, което позволява на първите да манипулират вторите, както е случая с теб. Винаги е било така и винаги ще бъде. Всъщност същото е и с националсоциализма - там също е пълно със социалистически глупости, предвидени за масово потребление от масите. Но макар и елитистка идеология, вниманието на Хитлер не е насочено към буржоазията, а към обикновенните хора, защото именно там най-често се срещат онези естествено надарени в благородна душа хора. И естествено че е бил манипулатор, за да си успешен политик трябва да си пълен с глупости през повечето време. Но за да си велик политик, трябва да си малко като добър родител, пълен с глупости, но все пак с добри намерения. И затова Хитлер казва, че използва емоция за пред масите, а пази разума за пред малцина.
Казваш че човешкия прогрес е опит за достигане на субективно щастия и лична себестойност и аз съм напълно съгласен, но ми е пределно ясно че субективното щастие и прогрес е неразривно свързано с колективното благоденствие и прогрес и макар двете да изглеждат на пръв поглед несъвместими, всъщност едното е просто уголемен образ на другото. В това е великото на националсоциализма - той не отрича личната себестойност и уникалност на всеки човек, нито насърчава подражание, имитация и уеднаквяване, а само намира висше проявление на тая уникалност в колективните процеси.
Последно редактирано от HellKnight : 08-09-2016 на 14:28
Ако аз се опитвам да ти променя светогледа, не си мисли че го правя за да вменя някаква вина, или да ти покажа че съм по-добър човек от теб в морално отношение. Нали знаеш - престъпник не се раждаш Росене, престъпник само умираш. Ако се опитвам да ти променя светогледа, то е само защото от твоя светоглед зависи и колективния светоглед, а това рефлектира и върху мен. Естествено ясно ми е че няма да стигнем до разбирателство, за мен ще е достатъчно ако поне хвърля малко по-различна светлина върху събитията от тази в която си свикнал да ги гледаш. И само да вметна, въпреки че не съм съгласен с някои от отправните точки на разсъждение в марксистките доктрини, то все пак изпитвам уважение към хората, които са готови да се борят за тях, най-малкото защото изобщо имат смелостта да нагазят в тая дълбока яма от въпроси с многозначителни отговори. В пъти по-добре е от тези дето стоят пред телевизора, лочат бира и плюят по политиците, без значение дали са леви, десни или каквито и да е.
Защото в централна Африка образователната система не е на ниво като в белите държави, genius. Просто прочети тази статия, виждам, че знаеш английски. http://atlantablackstar.com/2014/12/...ghly-debunked/. А и ми е интересно как се смееш на учебника ми по биология. Да, един философ като теб разбира повече от биолозите, които са писали този учебник.
Последно редактирано от HellKnight : 08-09-2016 на 14:37
В тази статия почти всички расистки "митове" започваха с " През 18 век, еди-кой си казал че..." . Все пак говорим си за теории, развити когато повечето е било въпрос на спекулация, понеже генетиката е била още в зародиш като наука. Още повече, няколко хипотези които са се оказали грешни, не означава че расовата теория като цяло е грешна. Това е все едно да кажеш че щом Айнщайн не е бил прав за някой работи, то цялата му научна работа е грешна. Или че една грешна научна теория дискредитира цялото научно мислене изобщо.
В статията също така нямаше почти никакво научно обяснение защо това са "митове". За някой от тях естествено не е и нужно, защото са очевидно наивни, особенно след като са съставени през 18-19 век.
И да, ще се смея на учебника ти по биология, защото това че е учебник oдобрен от институция не му придава статут на достоверен източник на информация, а напротив - дискредитира го като достоверен источник, особенно когато държавната институция за образованието е подчинена на много институции, които нямат нищо общо с обективните факти, а с политически и идеологически тон, през който хората да интерпретират информацията и чрез който могат да бъдат манипулирани.
Последно редактирано от Alucard666 : 08-09-2016 на 15:19