- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Правилен избор?
Това, което казваш за Първата жена /така ще наричам бившата ти/ е, че тя те е напуснала, без да те потърси и т.н. Но нека да вметнем факта, че си направил същото, не си я потърсил, не си опитал. В края на историята си обосноваваш два избора, които стоят пред теб между Втората жена /така ще наричам новопоявилото се момиче/ - жена, която се държи добре с теб, но познаваш отскоро. И Първата жена за която силно впечатление ми направи, че изказваш следното: "Която може да ме нарани и остави". Преди една година и двамата сте допуснали грешка, да, тя не те е потърсила, но ти също не си потърсил нея. Което не оневинява нито един от двама ви, напротив приравнява ви на едно ниво. От което разбира се ясно блика, че ти нямаш доверие на тази жена, което е много тъжно, защото това е връзка съществувала 5години. Трудно ми е да разбера как е възможно да обичаш човек на който нямаш доверие. Всичко, което изпитваш може да е само един копнеж към миналото, към онова към което си привикнал и нагодил се. Втората жена е от твърде малко време в живота ти, за да имаш толкова високи очаквания, че да казваш: "Да създам семейство и бъде пракрасно момче". Звучиш, като един много объркан млад мъж, който стои пред две жени, които са, като непознати за него. Но може би в тях няма нищо сложно, а всичко идва от теб.
Съжалявам явно не съм го написал достатъчно добре, с предишното момиче Първата както ти я наричаш бяхме заедно 1 година, имах предвид че тя е 5 години по-голяма от мен, тя е на 30 аз на 25, а сегашното момиче заедно сме от 2 месеца почти, а с Първата се разделих преди 4 месеца. Сегашната е на 22, снощи й казах че искам да се разделим, но нямаше нищо общо с Първата, казах й го защото тя ме обожава и прекарва времето си с мен и аз й преча да учи виждам го и й казах, че трябва да следва мечтите си и аз не искам да бъда човека който ще й пречи да го прави. Първата не е нито много красива, нито много умна, напуска работа след работа, иска семейство, което и аз искам, аз имам вече 1 дете от друга жена и искам още, обожавам да съм баща и искам да създам семейство и мога да го направя с Първата, но й нямам доверие, мисля че още я обичам, обичам какъв ме правеше, но това че тя наистина може да ме срине емоционално не ми харесва, не ми харесва влиянието й над мен, а сегашното Втората е мъничка, сладка, добра, умна, много красива и прави всичко за мен, знам че няма друг в живота й, знам че иска само мен и съм сигурен в нея.
Аз не успях да разбера дали се е случило нещо сериозно между теб и Втората жена, тъй като ти спомена, че сте били само приятели в продължение на месец. В крайна сметка нещата се задълбочиха, така ли? А относно емоционалната зависимост за която говориш, никога не можеш да си сигурен, че тя няма да се появи и при Втората жена. А относно Първата, за мен е грях да градиш семейство с човек на който нямаш доверие, защото проблемите ще се задълбочат.