- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Лесни начини за преписване
Такова един бивш съученик ползваше във 2-ри клас (без коментар) да преписва таблицата за умножение на контролните, защото цяла година не успя да я научи.
По темата - аз самия нямам много опит в преписването, правил съм го рядко, обикновено разчитам на доброто старо зубрене. Но по принцип мисля, че да си напишеш най-важното на един лист и да си го сложиш под чина е най-стария и доверен метод, стига да не се издадеш. Помня какво преписване и разменяне на пищови с формули по математика беше в 7-ми клас... Иначе по-разказвателните предмети, стига изпитването да е писмено, а не тест, е най-добре да си направиш царски пищов - написваш си всичко по темата (стига да я знаеш) на лист, после, в края на часа, пишеш на този лист името и номера си и го предаваш вместо другия лист, по който цял час се правиш, че пишеш. Може да е бая пипкаво да смениш листовете, но съм виждал съученици да го правят, така че не е невъзможно.
Аз казвам, че това е най-добрия начин. Може да не успееш да събереш много информация, но на мен винаги ми е било достатъчно, а и може да имаш 2-3 такива химикалки. Царския пищов по принцип е добра идея, но много рядко се получава, защото за да направиш царски пищов трябва предварително да знаеш какви са въпросите... Ако можеш да държиш царски пищов под чина, то по-добре да си преписваш направо от учебника.
Да, съгласен съм че подобен химикал е доста ефективен, макар да не съм ползвал подобен. А относно царския пищов - наистина няма как да го използваш, ако не знаеш темите, които ще ти дадат, но например учителката ми по История винаги ни оставя сами да си изберем тема при писмено изпитване или предварително обявява списък от теми, от които да си изберем една. Така че и царския пищов може да влезе в употреба, а в някои случаи е по-полезен от учебник - учебника лесно се забелязва под чина, особено ако е в по-голям формат и по-дебел, докато пищова е като хвърчащо листче. Поне така си мисля аз, де.