- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- равни ли са всички българи
Отговорът на въпросът ти е ясен - Японското общество има доста културни сходства с китайското, и японците се самоубиват на поразия.
Ако искаш да перифразирам - по-добре мъртъв, отколкото принуден да живее в свят, воден от източноазиатска култура.
Кво намесваш пък Русия сега като дори не е фактор в това отношение. Пфт.5) САЩ с нищо не могат да попречат на Китай и Русия. Освен с всеобщ апокалипсис.
А иначе скоро ще видим дали не могат. Китайците са в много интересно положение - и Европа се опитва да ги изрита от Европейските пазари, и САЩ /Тръмп/ отскоро започнаха да негодуват. Междувременно за всички става очевидно, че са опасни, тъй като инвестициите им идват с политически очаквания и нерядко целят просто да изкупят конкуренцията. В Африка, например, си докарват собствени работници - от най-квалифицираните до обикновените бачкатори, всичко е китайци - не наемат на място. Става въпрос за колонизация, каквато дори англичаните не са си мечтали да правят.
САЩ и Великобритания, примерно, имат няк'ви си там разпоредби от правителствата, и ако си собственик на някаква хай-тех компания, примерно Елон Мъск да си да речем, ти е забранено да работиш с техни компании, или да продаваш на тях.
До 10-15 години дори няма да се споменава Русия ако тр да сме честни. Китай е наистина огромна опасност за цивилизования свят.
И не ми е ясно защо такива като теб толкова се радват на това.
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-34592186
Дано осъзнаваш за какъв изродски фашизъм си говорим.
Все още не е късно да се изрежем от тях, а дори може да се окаже полезно. Ако Тръмп си удържи на обещанията, и Европа последва САЩ, изолирайки Китай икономически, в дългосрочен план вероятно ще се окаже изключително добър ход.
Не виждам причина да им се подарява света на тепсия задето си имат роби и правят пластмасаци.
Първо, ГМО храните са забранени в ЕС.Ауриса ще яде само ГМО продукция. Хиляди хора в САЩ боледуват именно заради лошата им храна, а в бъдеще ефектите ще са доста по-потресаващи.
Второ, аз ЛИЧНО нямам нищо против ГМО храните освен неприятния сайд-ефект, че има достатъчно храна та да се размножават разни китайци и африканци. В т'ва отношение ми е тъпо, признавам си.