- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
че кой от Св. Апостоли (представени в Библията) е от света?!, така че защо преданията от света да са предания от истински Светии?!, да се пазиш от света означава ли да се пазиш от преданието на истинските Светии?!, но следваш ли лековерно/сляпо предания от света, тогава каква е гаранцията, че получаваш предание само от истински Светии, но не и от света?!
например, истинските ученици на Исус, които са представени в Библията, от света ли са били, когато вече са действували като Св. Апостоли?!
кои предания са от истинския Св. Дух и кои не са, ти видял ли си?!, защото лично аз съм срещал доста така наречени църкви, чиито предания противоречаха на преданието, което съм приел от истинския Бог и истинските Светии, и което е представено в Библията
каквото и да се каже, не виждам защо там където е редно да има истински лекари трябва да бъдат поставяни човеци, които са профани/лаици по отношение на лечение?!, ако за последните векове твоята така наречена църква не е спасявала човеците така ефективно както Исус и Неговите истински ученици са спасявали преди около 2 хилядолетия, тогава защо да трябва всеки да я приеме (нея) за истинска църква?!, не разбирам смисъла от такава църква, като се има предвид колко съвършено са спасявали човеците Исус и Неговите истински ученици, които са представени в новозаветните библейски книги, така както и мнозина не виждат смисъл от медицина, която (почти) не лекува болните - например, ти би ли гласувал доверие или би ли си дал парите на лекари, които не лекуват?!
каква полза ако се съгласим със система, която не спасява съвършено, но дори се е виждало, като и до този момент все още се вижда, че не спасява човеците и те погиват без тя да прославя истинския Спасител?!, каква е гаранцията, че ако се съгласим просто така с нея, няма да участваме в неправдите/греховете и по този начин (в случай че се окаже че тя върши немалки но доста големи неправди/грехове)?!