.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2365

Hybrid View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Geez, защо си единственият, който пише нещо що-годе смислено, мозъкът ми атрофира, благодарение на този раздел.

1. Дори и да приемем, че си прав, това, че е бил учтив, в случая няма абсолютно никакво значение и не го оправдава по никакъв начин, само показва, че дори масовите убийци имат стандарти, хохохо.

2. Да виниш Иисус за Кръстоносните походи би било доста абсурдно, имайки предвид, че е живял хилядолетие преди началото им, а Хитлер реално е бил от ключовите играчи във ВСВ.

3. ''Holocaust denial bullshit'':

1. Има отношение, защото дискутираме политическите действия и доктрината създадена от един човек (всъщност е създадена от много, но от един главен), а когато има съмнения каква точно е била доктрината, най-разумно е сам да видиш как се е държал един човек и да си направиш оценка за него, вместо да четеш какво другите са написали за него. А фактите са там - речите, документите, спомените - просто трябва да се подходи непредубедено. Но няма кой. А скоро няма да има и откъде, понеже в Ютуб сега се скъсват да ги трият(защо ли някой би трил неподправено късче история, не знам.) Та, след като всички познавали Хитлер твърдят че е бил изключително интелигентен, разумен и добронамерен човек и след като написаното от Хитлер не показва нищо друго освен фанатична отдаденост към народа си, защо трябва да допускаш че идеологията му е била напълно противоположна на това ? Защо вярваш на хора, който изобщо не са го познавали? Само защото са в учебниците по история и в уикипедия? Не мисля че това е правилно.
    2. Иисус е направил нещо, което е задвижило верига от събития - събития които 1000 години по късно водят до кръстоносните походи и инквизицията. Това което Хитлер започва, води до милиони мъртви и огромни разрушения, но нито той е искал войната, нито я е започнал, и съвсем не е бил единствения "играч", така че да се хвърли вината за всичко на Хитлер, не е по-различно от това да се хвърли вината за всички престъпления и лоши събития в следствие от християнството върху Иисус. Годините в случая нямат никакво отношение.
    3. Както във въпроса с това кой е искал изапочнал ВСВ, така и във въпроса с Холокоста, нещата не опират до интерпретация на факти, а до това доколко фактите са факти - нито един в този форум не е бил в концлагер, нито един не е бил в партията на Хитлер - всичко което знаем идва от вторични източници. Следователно въпросът е не толкова до знание, а до интуиция. Но интуиция лишена от една честност към себе си и безпристрастно търсене на истината, без значение от импликациите, се нарича вяра. А тъкмо вярата е основното оръжие на всяка пропаганда. И тъй, след като повечето тук не сте честни със себе си, а разсъжденията ви на всяко едно ниво са пропити с желание нещо да бъде истина, тогава как бихте дори започнали да търсите истината за Хитлер и събитията изобщо. И така, единствено може да си играем на единия да казва Да, другия Не и до никъде да не се стигне.
    Единствения безпристрастен подход е да се разгледат не-вторичните извори - а именно речите на Хитлер, "Моята борба" и оригинални документи. Само дето никой от тук спорещите не си е направил труда да ги разгледа и да си направи сам заключенията.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-20-2017 на 16:55

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    3. Както във въпроса с това кой е искал изапочнал ВСВ, така и във въпроса с Холокоста, нещата не опират до интерпретация на факти, а до това доколко фактите са факти - нито един в този форум не е бил в концлагер, нито един не е бил в партията на Хитлер - всичко което знаем идва от вторични източници
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._pseudoscience

Сигурно хората, преживели Холокоста, си измисляли ей така за кеф.

Next step: Flat Earth Society.
    Последно редактирано от dreamwalker : 09-20-2017 на 18:58
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Намери ми един източник първа ръка, който да доказва Холокоста - документ с подписа на Хитлер, реч в която да казва че ще избие евреите. И не, уикипедия не се брои. И не, свидетелски показания не се броят. И не, снимки с трупове не се броят. За всичко което извадиш, мога да намеря 10 пъти повече в подкрепа на противното. Естествено, без да съм бил там не мога да потвърдя нищо. Затова и като цяло избягвам да влизам в исторически спорове. Това на което що годе мога да се доверя е това което виждам със собствените си очи, а именно неподправената хитлеристка пропаганда под формата на речи, филми и статии. И мога да видя еврейската пропаганда, която сега навсякъде ме заобикаля.

Град
    Dreamland
    Намери ми един източник първа ръка, който да доказва Холокоста - документ с подписа на Хитлер, реч в която да казва че ще избие евреите. И не, уикипедия не се брои. И не, свидетелски показания не се броят. И не, снимки с трупове не се броят. Хохохохохо.За всичко което извадиш, мога да намеря 10 пъти повече в подкрепа на противното. Естествено, без да съм бил там не мога да потвърдя нищо. Затова и като цяло избягвам да влизам в исторически спорове. Това на което що годе мога да се доверя е това което виждам със собствените си очи, а именно неподправената хитлеристка пропаганда под формата на речи, филми и статии. И мога да видя еврейската пропаганда, която сега навсякъде ме заобикаля.
    https://www.youtube.com/watch?v=p5h9jBww7Es

Напълно те разбирам, трудно е да оспорваш исторически факти, още по-трудно е да се опитваш да оборваш всеизвестни истини.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

https://www.youtube.com/watch?v=p5h9jBww7Es

Напълно те разбирам, трудно е да оспорваш исторически факти, още по-трудно е да се опитваш да оборваш всеизвестни истини.
    Унищожение на еврейството в Европа = физическо изтребление на евреите? Ти сериозно ли?
    Правиш ли разлика между евреи и еврейство?
    Хитлер унищожава еврейството в Европа много преди 44-та, за когато се твърди че е започнал холивудкоста. Всъщност плана е бил да се изселят на о. Мадагаскар :d А иначе, много евреи са напуснали Германия преди ВСВ при това напълно законно - ако плана му е бил да ги унищожи, защо му е да ги пуска?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-20-2017 на 19:43

Град
    Dreamland
    Унищожение на еврейството в Европа = физическо изтребление на евреите? Ти сериозно ли?
    Много слабо тролиш.

Много слабо тролиш.
    Изобщо не троля. Ако знаеше в какво се състои световното еврейство, щеше да ти станя ясно че то съвсем не се отнася толкова до обикновенните евреи в гетата, а до политическата хегемония на евреите в западните демокрации. Това е еврейството. Премахването му се състои в изселването на евреи или поставянето им в трудови лагери.

Хитлер е убивал. Нищо освен смърт постигнал.

Повече от фен
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._pseudoscience

Сигурно хората, преживели Холокоста, си измисляли ей така за кеф.

Next step: Flat Earth Society.
    Самата история е псевдо наука. Победителите затриват неудобните им източници и след това си плетат пропагандата както им е удобно. В резултат на това цели народи, включително и нашият, не си знаят историята и биват лесно манипулирани и тласкани от една крайност в друга и се лутат с години, като накрая изгубват националната си идентичност. Холокоста е доста противоречива тема. А на теб трола ти се получава, отговорих.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от nqmamNervi Виж мнението
    Самата история е псевдо наука. Победителите затриват неудобните им източници и след това си плетат пропагандата както им е удобно. В резултат на това цели народи, включително и нашият, не си знаят историята и биват лесно манипулирани и тласкани от една крайност в друга и се лутат с години, като накрая изгубват националната си идентичност. Холокоста е доста противоречива тема. А на теб трола ти се получава, отговорих.
    Темата за меритокрацията не беше трол, дори ти не може да си чак толкова заблуден.

Да, нашият народ не си знае историята, за това си прав. За Holocaust denial-а: прочети книга или две. За препоръчване от съвременници на Хитлер.

Повече от фен
    Темата за меритокрацията не беше трол, дори ти не може да си чак толкова заблуден.

Да, нашият народ не си знае историята, за това си прав. За Holocaust denial-а: прочети книга или две. За препоръчване от съвременници на Хитлер.
    Никъде не съм споменавал темата за меритокрацията.
    >прочети книга или две
    >не казва кои

И точно това имам предвид - за Холокоста има доста материали и са в двете крайности - едните поддържат тезата, че Холокост не е имало, а другите поддържат общо приетата теза, че 6 млн евреи са избити. За мен лично няма значение, нищо не мога да докажа и тези спорове за исторически събития са непродуктивни.

>прочети книга или две
    >не казва кои

И точно това имам предвид - за Холокоста има доста материали и са в двете крайности - едните поддържат тезата, че Холокост не е имало, а другите поддържат общо приетата теза, че 6 млн евреи са избити. За мен лично няма значение, нищо не мога да докажа и тези спорове за исторически събития са непродуктивни.
    Точен коментар. И все пак, абстрахирайки се от всякакви исторически факти, малко е странно, че тия от едната крайност влизат в затвора.

Град
    Dreamland
    >прочети книга или две
    >не казва кои

Започни от Виктор Франкъл и нека обсъдим въпроса отново.

Добре, историята е твърде необективна за теб, отивай да решаваш задачи.

Започни от Виктор Франкъл и нека обсъдим въпроса отново.
    Значи, четеш за Холокоста от евреин и приемаш аргументите му за обективни ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си