- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Оглушителен звук от телефон
Днес телефонът ми реши да издава оглушителни звуци подобни на аларма/сирена и нямаше как да го спра. Никакви известия, никакви отворени приложения, скоро не съм инсталирала нови и като се има предвид, че звукът уж беше изключен, не можах да си го обясня.
Някой да има идея от какво може да бъде и как да се подсигуря в бъдеще да не се случва?
Нито модел си споменала, нито нищо.
Android, iOS или Windows Phone? Модел? Какви по-скоро са звуците? Beep-beep или само beep продължително? Рестартиране помага ли да се изключи съответният звук? А опита ли връщане на фабрични настройки?
Beep beep beep beep, ако трябва да сме точни.
Не мисля, че е от марката. Час по-рано същото се случи на съученичка с Huawei. Фабрични настройки не съм връщала, сирената сама спря след около 20-30 секунди, рестартирах, но ме притеснява, че може да реши отново да се обажда, а ми предстоят моменти, в които няма да е хубаво това да се случи.
Да кажем, че ако се беше случило ден по-рано, щеше да бъде значителна излагация.
Много силно ти звъни телефона, чак при мен се чува, хохохо.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Хакнали са ви мрежата в даскало и ви пускат тези звуци с metasploit или някой друг шит!
Settings => Sound => Emergency tone => Off.
https://forum.xda-developers.com/sho....php?t=1785666
За първи път чувам за подобен проблем при телефон. Със сигурност може да е софтуерен. Ако телефона все още поддържа гаранция винаги можеш да го закараш в сервиз. Ако не ти се занимава — връщане на фабрични настройки, но не е сигурно дали пак няма да се получи същият проблем. Просто не си купувайте измислени телефони от сорта на Huawei, Lenovo, Xiaomi и т.н. китайски продукти. Мога да споделя от личен опит понеже доста телефони са минали през ръцете ми, че винаги си закупувай нещо качествено макар и скъпо!
интересно
В даскалото ви има ли wi-fi и попринцип свързваш ли се към него? А блутута включен ли беше? Звукът, който е издал телефона на съученичката същия ли беше и имаш ли го някъде в телефона си? Прехвърли си файловете на компютъра и върни фабричните настройки.
Точно това и мен ме учуди, че и двете не бяхме свързани към wi-fi мрежата на училището, моя Bluetooth също беше изключен. Звукът обаче беше един и същ. Беше толкова силен, че в първия момент не можеше да се определи от кой ъгъл на стаята идва, докато накрая не си приближих телефона до ухото, нямам го никъде като мелодия/аларма или каквото и да е.
Дори в магазините вече знаят защо клиенти купуват адаптери за стари телефони.
Това е театър. И не знам защо се прави.
Много хубаво , че няма повече да се срещаме пък, Индистиче..
Според това, което чета, има 2 възможности:
бъг в софтуера или по-вероятната - някой съученик е пробвал експлойти върху вашите устройства докато сте били свързани към общата мрежа/ или ви е бил включен блутута и му се е получило. Веднъж получил достъп до устройството - има възможност да направи всякакви мизерии. С коя версия на андроид си? Старай се да инсталираш актуализациите за сигурността, не дръж блутуута включен и внимавай с публичните мрежи.
тоест от началото на годината не си се свързвала към мрежата на училището/не си си пускала блутута?
това за набелязването - просто пробва всички възможни устройства и атакува само уязвимите.
иначе варианти бол
най-готиния, за който успях да се сетя, е
https://www.theregister.co.uk/2017/0...n_electronics/
Абе бъг в телефоните.Твоя телефон и нения са били по едно и също време в една и съща стая, ест, че да, so как да го опиша.. нещо като лъчи ли, не знам как да го кажа.. Или се харесват, и ви намекват.
Използвала ли си някоя wifi мрежа без парола или по-точно free wifi ?
значи твоя се е правил на недостъпен цял час и накрая все пак е отговорил
явно е женски