- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Таблет на малко дете. Нормално ли е?
Не претендирам за себе си, че съм някакъв висш интелект. Но пък ти дори и да се самопричислиш към функционално-грамотната половина, пак не е висок скок над другите 50%. Общата култура идва с много неща. Като отнемеш на децата интернет общата култура ще им идва от телевизията, което е в пъти по-зле. Не 50%, а 98,9% ще останат функционално неграмотни. Чудно какво ли са говорили през 1990-те за децата, които са имали компютри - сигурно, че ще станат дебили. Сега обаче трябва да си дебил, ако чак на 15 пипаш компютър... Та това е в общи линии каквото искам да кажа. Който иска другите деца да задминават децата му (евентуално за някои в дискусията, които един ден планират да си имат) нека им забрани технологичните играчки защото, разбираш ли, обезателно ще се облъчат, изпростеят и попаднат в педофилска мрежа.
Напротив, много добре си се социализират даже. Игри, общуване... Изразходват си цялата фантазия, повярвай ми. Не знам на какви деца си свидетел ама не отричай, че и ти правиш точно това, когато някъде просто си висиш.
Контролът вече е друго нещо. Но е лицемерно да говориш за контрол, ако на теб не са ти налагали такъв.
Последно редактирано от filmimilmi : 01-03-2018 на 12:45