- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 37
Не мислиш ли, че щеше да е много по-добре фашистите да бъдат цензурирани още в началните стадии на пропагандирането на омраза, което вероятно щеше да означава, че повече от 60 милиона души нямаше да умрат във ВСВ. За разлика от фашистите "политически коректните" не са убили никого, поправи ме, ако греша.
Има разлика между език на омразата (hate speech), сарказъм или ирония и аргументирано мнение, което не включва призив към насилие или омраза.
P.S. Приемам, че това във форума е по-скоро второто, отколкото първото, най-малкото защото и аз се причислявам към вторите в тази обстановка. Коментарът ми се отнася за ситуацията в по-широк аспект.
Последно редактирано от dreamwalker : 02-05-2018 на 17:54
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
https://youtu.be/CdJjJf2Tz8I
Много е трудно да се разбере кои са истинските фашисти.
Трябва да се разбере кои са не само условията, но и хората, които провокират омразата, която заразява другите.
Защото зад всяка една омраза се крие скрит сигнал, действие, което провокира.
Фашистите днес са под маската на демократи, либерали, които не искат обществото да бъде духовно и умнствено развивано, тъй като това означава, че те ще загубят трона си. Защото много хора ще поискат промяна, засягаща интересите им.
А при ПСВ имало ли е фашисти? Фашизма е следствие, не причина. Война е щяло да има независимо дали е имало фашизъм или не. Не бъди лицемерен/а. САЩ са от политически коректните, а никой не може да ги стигне по брой предизвикани войни и жертви. Но не ми се влиза в исторически спорове.
Цензурата не решава проблемите, а ги задълбочава. Самия концепт за 'език на омразата' е много субективно и разтегливо понятие. В момента, в който едно общество започне да потиска различното мнение, то започва да деградира, защото развитието идва от нестандартното мислене/идеи. Понякога истината е неудобна и политически некоректна.
Ако толкова ви пречи даден потребител, доколкото знам има опция за филтриране на мненията, не разбирам къде е драмата. Най-добре би било да се научите да не взимате насериозно троловете в интернет.
Не дискутирам в случая дали фашизмът е следствие или причина, прочети внимателно какво пиша и не измествай дискусията. Можем да дискутираме и това, но каквото и да е, антихуманен ли е? Да. И тероризмът в Ирландия е заради действията на Англия, това оправдава ли действията на терористите? Не. Ислямският тероризъм е заради инвазиите на САЩ. Това оправдава ли терористите? Не.
Не разбирам защо реши, че съм фен на САЩ. Имат си проблеми като всяка една държава.
На мен лично не ми пречи никой потребител, все ми е едно.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
тоя dreamwalker не го знам кой е, ама изглежда мн умен
Чувствам се в дилема. Дали да си дочета "Държавата" или да си гледкам коментарите на "Хубавия".![]()
(Не казвай, че пак съм фейк, моля те.)
"Съди човек по неговите въпроси, вместо по неговите отговори."
'Не мислиш ли, че щеше да е много по-добре фашистите да бъдат цензурирани още в началните стадии на пропагандирането на омраза, което вероятно щеше да означава, че повече от 60 милиона души нямаше да умрат във ВСВ.'
Не можеш да цензурираш всеки и всичко. Тълпата бива тласкана към омразата, когато има условия за това. Това е все едно да плуваш срещу течението. За да се разпространи дадена идеология, значи е имало причина и условия. Цензурата не може да спре разпространението ѝ, даже по-скоро би го ускорило.
Кой решава кое е език на омразата? Утрешен ден ще ми цензурират расистките вицове. Има разлика между мисли, думи и дела. Всеки трябва да има правото на собствено мнение, което да може да изказва свободно.
За мен няма значение на кого си фен, давам пример, който показва колко лицемерни са политически коректните.
Аз съм много толерантен, ама модераторчето явно ненавижда хетеросексуалните. Аз нямам против да се попипват с грозното пате, ама под завивките, не тук пред всички.
Модераторче, поздрави се с "Последен танц" на Керанов!
"Лека жено, харесва ми роклята ти,
въпреки , че виждам , че малко потната си."
ами ето малко статистика събрана в пет минути стегнато и приятно видео.
не ме мразете.
Да, това за разликата в заплатите е вярно и... какво точно трябваше да докаже това. Направо обезсмисли феминизма. Впечатляващо.
https://en.wikipedia.org/wiki/Femicide
Сигурно PragerU ще ми обяснят, че не съществува фемицид. Не отричам, че имам голямо уважение към PragerU, поне се стремят да се аргументират и го правят доста успешно в повечето случаи. Учете се от тях, мили съфорумници.
Гешааа, не знам какво ти става, но изключително много ме забавляваш напоследък - keep it up. ;д