- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 37
сбъркала си векът. няма такова нещо като феминизъм в днешно време.
аз нищо не искам да доказвам. просто ми допада да гледам приятни клипове като този и го споделих с вас.
Два профила имам направени. Другите, от които писах никога не са били активирани. Въвеждаш напълно измислен мейл и си драскаш. Отнема време, колкото да се логнеш.
А и много държа модераторчето и всички други джендъри да знаят, че не е ок да се показват на обществото.
ах, че си лош.
заслужаваш онази готина мацка, за която беше споделил тук да те напляска.
Това започва да става досадно. Ще те помоля първо да прочетеш и да разбереш това, което съм написала и след това да го адресираш, толкова много ли искам.
Разбира се, че не можеш да цензурираш всеки и всичко, никъде не съм написала подобно нещо. Цензурираш само езика на омразата. И да, за да се разпространи дадена идеология, значи е имало причини и условия - да, не отричам. Дотук мислим еднакво, да видим какво става по-нататък, хохохо.
"Цензурата не може да спре разпространението ѝ..." - Нима? Давам пресен пример от българската история: в Народна република България е била наложена цензура над средствата за информация, достъпни за средностатистическия човек - книги, телевизия, радио, вестници и т.н. В продължение на около 30 години цензурата е била плашещо ефективна - дори и сега ни е страх да погледнем престъпленията на режима "в очите". И да, ще ми кажеш, че започва да губи ефективност в последните години преди демокрацията, но отново ще спорим дали причината е в цензурата или във вътрешно- и външнополитическата обстановка. Ако този пример не ти харесва, само кажи, примери колкото си искаш.
"Има разлика между мисли, думи и дела." - "Внимавайте с мислите, защото те се превръщат в думи. Внимавайте с думите, защото те се превръщат в действия. Внимавайте с действията, защото те се превръщат в навици. Внимавайте с навиците, защото те оформят характера ви. Внимавайте с характера си, защото той определя вашата съдба. Това, за което мислим, в това се превръщаме."
Този цитат се приписва на Ганди или на Тачър, по-склонна съм да вярвам, че първият го е казал, но описва добре силата на привличането в метафизичен аспект.
P.S. Проблемът не е в расистките вицове или политически некоректните шеги, проблемът е, че голяма част от обществото не може да направи разликата между ирония и реална нападка. Мисля, че това имаше предвид, като твърдиш, че не може да се дефинира "език на омразата". Wikipedia is your friend: "The International Covenant on Civil and Political Rights (ICCPR) states that "any advocacy of national, racial or religious hatred that constitutes incitement to discrimination, hostility or violence shall be prohibited by law". The Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (ICERD) prohibits all incitement of racism."
Така че ако се смееш на вица за папагала, който обичал да псува Сталин, или за чернокожия и тигъра от джунглата, или за най-добрия арабски пилот, едва ли някой ще те арестува, вицовете се базират на стереотипи в определената култура, с което са много показателни за определената култура и това е идеята им - да покажат, че стереотипите са смешни. Side note: доколкото съм чела, преди около 50 години за политически виц, свързан с режима, те пращат на почивка в Белене.
Последно редактирано от dreamwalker : 02-05-2018 на 23:04
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Ей, отървах една нощ да не спя при него и пак кретении сънувах, че и се будих на 2-3 пъти през нощта, след като заспах с адски мъки на всичкото отгоре. И ми беше супер студ също. И не ми се става на всичкото отгоре. Няколко седмици така хубаво се чувствах, че нищо на сънувам, ся се изаках на всичкото отгоре. Пак почваме да броим дните, докато не спра отново. От лятото насам ги сънувам тия глупости, почти не спя като света, когато го правя, таман бях спряла... Що не останах пак в тях?! Кой ме би през главата да се прибирам?! На мене си съм бясна, де - както много други тъпотии, аз допуснах да си спя в нас снощи и тка.
квак
https://www.youtube.com/watch?v=r_100bZbZGI - Търсех тази песен около 3-4 години , изгледах клипа и изслушах песента и се разревах.
Ей, тва интелигентните хора сте вечно неразбрани, каква житейска драма!
Цензурата е в разрез със свободата на словото - една от основните идеи на демокрацията.Разбира се, че не можеш да цензурираш всеки и всичко, никъде не съм написала подобно нещо. Цензурираш само езика на омразата. И да, за да се разпространи дадена идеология, значи е имало причини и условия - да, не отричам. Дотук мислим еднакво, да видим какво става по-нататък, хохохо.
"Цензурата не може да спре разпространението ѝ..." - Нима? Давам пресен пример от българската история: в Народна република България е била наложена цензура над средствата за информация, достъпни за средностатистическия човек - книги, телевизия, радио, вестници и т.н. В продължение на около 30 години цензурата е била плашещо ефективна - дори и сега ни е страх да погледнем престъпленията на режима "в очите". И да, ще ми кажеш, че започва да губи ефективност в последните години преди демокрацията, но отново ще спорим дали причината е в цензурата или във вътрешно- и външнополитическата обстановка. Ако този пример не ти харесва, само кажи, примери колкото си искаш.
Слаб пример. По това време не е имало свобода на словото. Точно затова България не е мръднала и крачка напред. Политически неудобните са заплашвани и по-късно вкарвани в Белене. В момента това е неприложимо, понеже се водим свободна демократична държава. Няма къде да пращаме хората, които мислят различно. Предлагаш да отворим лагерите отново ли? Това имах предвид, когато казах, че започвате да приличате на фашистите, които толкова ненанвиждате. (в случая имат обща черта и с комунистите)
Как си знаех, че ще ми извадиш този цитат. След всичките патриотични постове, които съм чел в Интернет, човек би си помислил, че българите постоянно се бунтуваме и сме много буден народ, а то изглежда не е точно така положението."Има разлика между мисли, думи и дела." - "Внимавайте с мислите, защото те се превръщат в думи. Внимавайте с думите, защото те се превръщат в действия. Внимавайте с действията, защото те се превръщат в навици. Внимавайте с навиците, защото те оформят характера ви. Внимавайте с характера си, защото той определя вашата съдба. Това, за което мислим, в това се превръщаме."
Този цитат се приписва на Ганди или на Тачър, по-склонна съм да вярвам, че първият го е казал, но описва добре силата на привличането в метафизичен аспект.
P.S. Проблемът не е в расистките вицове или политически некоректните шеги, проблемът е, че голяма част от обществото не може да направи разликата между ирония и реална нападка. Мисля, че това имаше предвид, като твърдиш, че не може да се дефинира "език на омразата". Wikipedia is your friend: "The International Covenant on Civil and Political Rights (ICCPR) states that "any advocacy of national, racial or religious hatred that constitutes incitement to discrimination, hostility or violence shall be prohibited by law". The Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (ICERD) prohibits all incitement of racism."
Както казах, понятието е разтегливо. Всеки може да намери във всеки пост 'advocacy of hostility/violence', стига да има желание. Дори в моя. Това предвещава злоупотреба с въпросното правило. Интернет трябва да остане свободен. Не можеш да наказваш някого, защото мисли по определен начин. Наказват се дейстията.
Изваждаш ми разни цитати/факти, които обаче не доказват, че цензурата е правилното решение. Преди 50 години цензура е имало, но е имало и тормоз към различно мислещите и затова е успявала. А сега как си го представяш? Не може хем да се имаме за толерантна и демократична страна, хем да пращаме определени групи от хора в затвора, защото не мислят като нас.Така че ако се смееш на вица за папагала, който обичал да псува Сталин, или за чернокожия и тигъра от джунглата, или за най-добрия арабски пилот, едва ли някой ще те арестува, вицовете се базират на стереотипи в определената култура, с което са много показателни за определената култура и това е идеята им - да покажат, че стереотипите са смешни. Side note: доколкото съм чела, преди около 50 години за политически виц, свързан с режима, те пращат на почивка в Белене.
https://www.youtube.com/watch?v=YBZBEwTN3a0 - храна за размисъл или hate speech, всеки сам си преценява
^ Салвини забрави да спомене и teenproblem.net. Тук също всички са свободни да изказват каквото мислят.
Vita sine libertate - nihil!
По-голямо доказателство от това, че модераторът банва за "прекалено докладване на мнения", здраве му кажи.
ей, здрасти : )
Аз съм търпелив човек, още чакам отговори по въпросите, които зададох.
Ако си ги изгубил из страниците на темата, може пак да ти ги копирам, за по-голямо твое удобство, няма проблем.
оф, май съм прекалено мила.
може би е нужно да те напусвам, за да се задействаш.
забелязах, че само тогава обръщаш внимание на работата, която си се съгласил да вършиш тук.
Модераторите са тук за да си правят социални експерименти.
Всички врагове на пандата са врагове на народа! Нека бъдат изхвърлени от форума вовеки! А псуващите й приятелчета (папугай, Фишърмен) да получат почетни титли и пожизнен имунитет от банове!
You're tryin' to be different, that makes you no different
Папагала, фишъра, рънъра, аз и всеки, за когото се сетиш да храни някого, не е системно в продължение на месеци. Едно и също ли е тотсегава сега да ти кажа, че си тъп и да спра и това една година да обяснявам, че си тъп?
well аз най-накрая си "пописах" с модератора на лично.
чао отново за неопределен период от време
врагове и приятели <3
едит: ще ми е полезно преди да цъкна хиксчето, все пак да чуя дали мнението ви се припокрива с това
не за друго, просто обичам градивната критика, хех.Ами, съжалявам, че ще ти го кажа, но ти немалко поводи си давала, за да се мисли това за теб не само от него, но и от други потребители. Не казвам, че си такава, а че така изглежда отстрани.
едит2: става въпрос, че съм "лека жена", ако някой е объркан : )
Последно редактирано от pandabear : 02-06-2018 на 11:40
^На мен пък ми е интересно какъв е аргументът му относно това.
ПТ: Чувствам се като пребита. Всичко ме боли, схваната съм или нещо такова. Не ми стигаше проблемът с рамото, ами и май се разболявам.
Life is how you live it not how you spend it.
Прав си, те го правят с години ;д, но се шегувах като цяло.
Моето впечатлените от теб, без претенции за меродавност нали, е било, че си влюбчива, непостоянна, скачаща от връзка във връзка с големи очаквания. Може би някакъв латентен промискуитет, който съзнанието ти пречупва в изпитване на чувства към всеки, който ти влезе в полезрението, за да не се чувстваш лека ;д. Ок, с това последното се излигавих...донякъде ;д. Дано този път наистина си намерила твоя човек. Иначе за модератора отдавна съм казал, че е екскремент, ама тогава имаше агитка, която го защитаваше, но сега гледам нещо напърдял гърнетата със същите хора ;д.
You're tryin' to be different, that makes you no different