Бобът докарва само лайна и метан (пръдня) и нищо друго! Създава измамно чувство на ситост, защото ти изпълва стомаха и след това се подуваш от газовете. Бобът не те храни, а само излишно ти натоварва стомаха
! И гъза - като стигне до там! = Значи не си ял добре сготвен боб, защото, ако се приготви като хората, няма да пърдиш изобщо, също така съдържа доста хранителни вещества, че и доста протеин. Аз като си правя боб, че даже го и подлютявам (това не е свързано с фитнеса), не получавам газове, тъй като взимам свестен боб и му изхвърлям необходимия брой води. Освен това под бобо
ви храни се разбират не само зрелият фасул, а и доста други варива, например нахут и други.
Това е подходящо само за тревопасни - като крави и овце например. Смисълът на зеленчуците е че доставят витамини и цеулоза, която спомага да не ти се запече гъза от лайна! Друга полза от тях няма. Минималното количество захар в някои плодове доставя и някаква енергия. - не си прав, зеленолистните неща "за тревопасни" няма да те заситят, да, но са много богати на желязо и витамини и ако ги ядеш не като основно, а по принцип, са добър начин да си набавяш тези неща. За справка - прочети хранителния състав на 100 грама коприва или спанак. Също така съдържат витамин К, който трудно ще си набавиш от други места, антиоксиданти са, имат противовъзпалително действие и са много достъпни като цена.
С това съм съгласен! Варено телешко джоланче е отличен избор! - и е много вкусно.
От това какво посиране става...
- (за сутляша и гриста) - от детската градина насам нито веднъж не съм се просирал от нито едно от двете, а млякото с ориз ми е сред любимите десерти, обичам и грис халва с компот, от което също не съм имал подобен ефект.
Това е добре, но само да ви кажа, че "експертът" Трънчо е против всякакви филии
. - филии могат да се правят не само от бял хляб (макар че на 14 не мисля, че има някакъв проблем да набляга и на белия хляб). Има хляб от лимец, пълнозърнест, с такова, с онакова, като влезеш в един супермаркет можеш да намериш дори протеинов хляб (още не съм си взимал, нито съм му чел състава, но ми звучи странно). Филии с масло и мед на закуска също са чудесен избор. Няма абсолютно никакъв проблем да се яде какъвто и да било хляб в адекватни количества, ако останалата част от храненето ти е правилна. А и пичагата не иска да сваля кила.