Здравей! Не съм попадала в такъв случай, но моите родители също са разведени от години. Аз бях много малка. Не разбирах какво се случва и защо. Приех го спокойно с мисълта, че щом родителите ми не се разбират не са длъжни да живеят заедно. Години по-късно и двамата намериха други половинки в живота си, с които се разбирам добре.
Съветът ми към теб е да се успокоиш и да мислиш повече върху своите интереси и задължения. Продължи си живота както преди. Приеми факта, че родителите ти ще се разведат и дори е вероятно да си намерят други половинки. Може би в началото няма да ти бъде лесно, но това не трябва да ти пречи на постиженията, оценките в училище и интересите ти. Не се бъркай в отношенията на родителите ти. Когато си дойде времето, те сами ще поговорят с теб и ще ти обяснят как стоят нещата. С времето всичко ще се оправи.
Според мен по-добре е да не се месиш в отношенията им, за да не се чувстваш виновен. Свиква се! Много е важно самият ти да го разбереш. Трябва да знаеш, че майка ти винаги ще си остане твоята майка, а баща ти твоят баща. Ще можеш да виждаш и двамата, да говориш и с двамата, да гледате филми или да правите други забвни неща.
Може би баща ти го приема спокойно без излишни кавги и скандали заради теб. За да не се чувстваш виновен или замесен. И това е по-добрият вариант, отколкото да слушаш викане и крясъци. Повярвай ми!
Лека вечер!
Последно редактирано от pink.girl : 01-03-2019 на 20:18