- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Модераторска помощ
Ето, че в темата се появи един типичен пример за това какво става, когато деца имат досег с езика на омразата:
LoveSofia е само на 15, но вече е попил добре от артикулацията на националистическия популизъм.
Абсолютно никъде не съм заствал зад това, което казваш. Това, което казваш за мен е гнусна атака срещу личността ми и ценностите, зад които заставам. Целиш дискредитирането ми пред аудиторията тук, не с факти, а с лъжи. В контекста на това, което казваш по мой адрес, възприемам това като лично отправена обида и мога, въпреки че засега не възнамерявам, да действам срещу теб по чл. 146 ал. 1 от НК: “Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева…“
А отправянето на заплахи като тези също е наказуемо!
Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване не би могло да възбуди основателен страх за осъществява нето му, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба до пет хиляди лева.
Не, не смятам, освен ако не се докаже, че "му промиват мозъка".
Не, мненията трябва да си стоят, за да показват резила на съответния им автор.
Когато тези възгледи потъпкват актуалните закони и ред в държавата, тогава е проблем. Виждаш какво прави LoveSofia. В едно мнение има две нарушения на закона. А за темата, от която изтриха снимките да не говорим. Даже е в негова полза, че ги изтриха.
Не става дума за цензура, а за здрав разум. Утре, ако се разхождаш по улицата и си облечен малко по-ексцентрично и някой случаен минувач почне да сипе подир теб обида след обида как ще се почувстваш? Ами, ако това прерасне и във физическа агресия? Не живеем в джунглата! Не може всеки да влиза в саморазправа с всеки както си знае.
Някои гледни точки няма как да бъдат правилни!
Последно редактирано от TrollFactory : 01-22-2019 на 09:07