.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 293

Hybrid View

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Уж огромен процент, а огромния процент от българите закупиха тогава апартаменти в градовете.
    Повечето хора са работили за тези апартаменти. Друга част се раздаваха по партийна линия!
    http://vic-bg.com/joke/2356
    Абе, я ми отговорете двамата на два-три интересни въпроса. Първият. Не смятате ли, че капитализмът е крайно несправедлива система?
    Не.
    Справедлива е ако има работеща пазарна икономика и ясни правила важащи за всички.
    Вторият. Не смятате ли, че е изживял времето си и е дошло време да бъде сменен с някаква друга политическа система?
    Няма с какво друго да бъде сменен, което да работи в дългосрочен план.
    И третият. Не смятате ли, че мястото и ролята на посткомунистическа Русия е да бъде лидер на славянския и православен свят?
    Категорично не!
    В момента Русия не е държава за пример, на която трябва да се подражава. Едва ли има друга такава държава, затънала в корупция, олигархия/плутокрация и мизерия!
    България е затънала, защото в последните 30 години "преходът" стана по подобие не на Германия, Чехия или Унгария, а именно като в Русия!
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    Те още си мислят,че Русия е управлявана от комунисти. Къде си тръгнал да ги задаваш тия въпроси?
    Русия в момента се управлява от бивши комунисти, които заграбиха активите наготово и сега се изживяват като капиталисти! Също като в България!
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Повечето хора са работили за тези апартаменти. Друга част се раздаваха по партийна линия!
    Не.
    Справедлива е ако има работеща пазарна икономика и ясни правила важащи за всички.
    Няма с какво друго да бъде сменен, което да работи в дългосрочен план.
    Категорично не!
    В момента Русия не е държава за пример, на която трябва да се подражава. Едва ли има друга такава държава, затънала в корупция, олигархия/плутокрация и мизерия!
    България е затънала, защото в последните 30 години "преходът" стана по подобие не на Германия, Чехия или Унгария, а именно като в Русия!
    Русия в момента се управлява от бивши комунисти, които заграбиха активите наготово и сега се изживяват като капиталисти! Също като в България!
    защо?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Голям фен Аватара на LoveSofia

Ти 10 милиона разлика за нищо ги нямаш
    Повече от 70-80 милиона - Между 70 и 80 милиона, ако не и повече.

Аз почитам и деня на милосърдието (там дето е оная история за Хирошима и Нагазаки) ама не съм станал японец.
    Това няма нищо общо.

Много си ми примитивен и елементарен някак.
    Червен да говори за елементарност, въй.

Като почитам деня на Европа какъв съм?
    Зависи с каква цел го празнуваш. Но и това не бих казал, че се брои. "Ден на победата" е комунистически празник, но червените бандити го превърнаха в "ден на Европа", за да манипулират хората.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от LoveSofia Виж мнението

Повече от 70-80 милиона - Между 70 и 80 милиона, ако не и повече.

Това няма нищо общо.

Червен да говори за елементарност, въй.

Зависи с каква цел го празнуваш. Но и това не бих казал, че се брои. "Ден на победата" е комунистически празник, но червените бандити го превърнаха в "ден на Европа", за да манипулират хората.
    Ами елементарен си понеже не знаеш,че Деня на Европа и Деня на победата са две различни неща

А това за Хирошима и Нагазаки не съм и очаквал да го разбереш

Иначе относно жертвите на комунизма

Я кажи кой ти е източника на информация и кой го е писал!

Така и не разбрах как има 70,80,90,200 милиона жертви на комунизма и населението се увеличава вместо да намаля
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Супер фен
    То и сега много хора работят. Може би дори двойно повече работят, а вземат жълти стотинки и могат само да мечтаят за апартамент, който да закупят.

Ами то навремето и Италия е управлявана от един бивш социалист-Бенито Мусолини. Това какво значи?

Град
    София
    защо?
    Кое "защо?"?!
    Така и не разбрах как има 70,80,90,200 милиона жертви на комунизма и населението се увеличава вместо да намаля
    Навсякъде където е имало комунизъм, населението е намаляло и продължава да намалява!
    Може би с изключение на Китай и Виетнам, но там явно не са чували за презервативи .
    То и сега много хора работят. Може би дори двойно повече работят, а вземат жълти стотинки и могат само да мечтаят за апартамент, който да закупят.
    Една мизерия е заменена с друга. Преди нямаше какво да се купи с парите, защото магазините са били празни, а дори когато са били заредени, не е имало избор от стоки и хората са спестявали повече, вместо да харчат за всякакви глупости.

Град
    системата дегоба
    Кое "защо?"?!
    Навсякъде където е имало комунизъм, населението е намаляло и продължава да намалява!
    Може би с изключение на Китай и Виетнам, но там явно не са чували за презервативи
    Автогол!

Я виж населението на нашата мила родина през годините и на другите държави от СОЦ лагера!

Поне ние достигаме най-високо ниво на населението през СОЦА.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Население_на_Русия да те улесня

сега би ли ми пояснил какво точно искаше да кажеш?

Град
    София
    Я виж населението на нашата мила родина през годините и на другите държави от СОЦ лагера!
    Комунистическата пропаганда ни правеше почти 9 милиона, а сме били не повече от 8.
    Не бих се учудил, ако и сега правят същото .
    Сега сме под 7 милиона.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Население_на_Русия да те улесня

сега би ли ми пояснил какво точно искаше да кажеш?
    Ето графиката от линка, който си дал, за да те улесня!
    Зелената линия е тази на естествения прираст, а тя намалява с времето:

Автогол имаше, но е в твоята врата!

Град
    системата дегоба
    Комунистическата пропаганда ни правеше почти 9 милиона, а сме били не повече от 8.
    Не бих се учудил, ако и сега правят същото .
    Сега сме под 7 милиона.
    Ето графиката от линка, който си дал, за да те улесня!
    Зелената линия е тази на естествения прираст, а тя намалява с времето:

само дето не си показал броя на абортите. До преди 1950 въобще не са правени
    Но ако го погледнем в световен мащаб ще видиш,че броя на децата в едно семейство е намалял за сметка продължителността на живота .

Едва ли би разбрал значението на всички диаграми в линка,че да си отговориш защо въпреки всичко броя на населението се увеличава. Топката все още е в твоята врата.

Кое "защо?"?!
    Може би с изключение на Китай и Виетнам, но там явно не са чували за презервативи .
    Една мизерия е заменена с друга. Преди нямаше какво да се купи с парите, защото магазините са били празни, а дори когато са били заредени, не е имало избор от стоки и хората са спестявали повече, вместо да харчат за всякакви глупости.
    От няколко дни гледам заглавието на темата и си викам "Не, няма да влизам в нея, че ще стане нещо епохално". Ама сега влязох и прочетох първите 3 мнения и последните две. Мисля по-късно да наваксам, защото 100% ще се заям с някого. Сега обаче ми направи впечатление мнението на нелицеприятното. Затова ще го попитам:

Кажи ми момко, ти знаеш ли какво всъщност изповядва комунизма и какво е залеглнало в основата му, че си позволяваш да пишеш подобни глупости като тия по-горе? Освен това, я ми обясни как ще сравняваш един режим с друг, след като само си чувал за първия от баба и дядо, 'щот най-вероятно мамка ти и татка ти не са кой знае колко по-големи от мен и да ти кажа ние не поживяхме много в "онуй" време. Общо взето са детски спомени, макар и спомените ми да са хубави. И обясни ти на чичо си, как в момента се закриват училища, гимназии и висши учебни заведения при положение, че по твоите думи сега сме повече по брой на население, от тогава (а те тогава са строени и са били пълни). Хайде давай, ти си на ход!
    Последно редактирано от 9999 : 02-24-2019 на 19:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си