.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 293

Hybrid View

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от LoveSofia Виж мнението
    Напълно възможно е и 90 милиона да са, но няма как да знаеш това, след като четеш само комунистическа литература.

Говориш много несвързано и неразбираемо. Да, има. Но гледам да избегна говоренето за тях. Но щом искаш. Значи потвърждаваш, че комунизмът е система, която раздава безброй репресии - затвор за 5, 10, 20, 30 години, смърт, отнемане на жилища и земи + лагери, така ли? Попита откъде толкова затвори.. В България за няколко години са построени десетки лагери. В Гулаг на моменти е имало по над 1 милион затворници.
    Защо говориш за "заличена държавица"?
    Искам да ми кажеш приблизителен брой осъдени за да видиш колко глупаво звучиш

ако смъртните присъди по целия свят са 90 милиона то осъдените трябва да са около милиард по твоята логика

та пак ти казвам ти осъди половината свят
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението

ако смъртните присъди по целия свят са 90 милиона то осъдените трябва да са около милиард по твоята логика

Най-нагло се опитваш да омаловажиш факта, че много хора са убити от комунистите без никакъв съд и присъда и това е било обичайна практика !
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Най-нагло се опитваш да омаловажиш факта, че много хора са убити от комунистите без никакъв съд и присъда и това е било обичайна практика !
    Е, то стотици хиляди испанци са убити от генералисимус Франко, ама за това е забранено да се говори на Запад, а сега и у нас. Тъй че убийствата на комунистите след 1944 г. не са прецедент. И деветоюнците от 1923 г избиха хиляди земеделци воглаве със законния премиер на царство България Александър Стамболийски, вечна му памет!
    Последно редактирано от redbul2 : 05-01-2019 на 18:54

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    А пък от Грозния можеше да стане един превъзходен гаулайтер.
    Защо мислиш така?
    Е, то стотици хиляди испанци са убити от генералисимус Франко..
    Било е война и тези хора са били въоръжени или активни помагачи на комунистите във военна зона!
    И деветоюнците от 1923 г избиха хиляди земеделци воглаве със законния премиер на царство България Александър Стамболийски, вечна му памет!
    С въоръжени разбойници така се постъпва, а Стамболийски е бил корумпиран и също престъпник!
    Последно редактирано от Грозния : 05-01-2019 на 19:01

Супер фен
    Защо мислиш така?
    Било е война и тези хора са били въоръжени или активни помагачи на комунистите във военна зона!
    Ами било е война (Втората световна) и тези хора (убити след 1944 г.) са били въоръжени или активни помагачи на капиталистите!

Присъдите са над 10 хиляди, а смъртните - над 2500. За сметка на това след 9 септември убитите без съд и присъда са над 30000.
    Да оставят комунистите да вилнеят и да вършат антидържавна и антибългарска дейност ли?
    Да оставят капиталистите да вилнеят и вършат антидържавна и антибългарска дейност ли?

С въоръжени разбойници така се постъпва, а Стамболийски е бил корумпиран и също престъпник!
    С въоръжени разбойници така се постъпва, а Филов е бил корумпиран и също престъпник!
    Последно редактирано от redbul2 : 05-01-2019 на 19:14

Град
    София
    Ами било е война (Втората световна) и тези хора (убити след 1944 г.) са били въоръжени или активни помагачи на капиталистите!
    Отново демонстрираш непознаване на историята или си нагъл и безочлив!
    След 9.9.1944 война на територията на България НЯМА!
    Повечето от убитите след (септември 1944) са били невъоръжени и залавяни по улиците или в домовете им! Те дори не са се криели, нито са оказвали въоръжена съпротива!
    С въоръжени разбойници така се постъпва, а Филов е бил корумпиран и също престъпник!
    Много ти се иска да обърнеш моите аргументи срещу мен, но това е невъзможно!
    Стамболийски е един простак и търтей, без нито един работен ден в живота си, доказано корумпиран (доказват го сумите и ценностите открити в дома му в Славовица, след като е обезвреден), докато Филов е професор, учен с международна известност и директор на БАН!

Супер фен
    Отново демонстрираш непознаване на историята или си нагъл и безочлив!
    След 9.9.1944 война на територията на България НЯМА!
    Война на територията на България няма, но в Европа се води чак до 9.05.1945 г Втората световна война в която и ние участваме. През 1941 година сме обявили "символична" (но несимволична за софиянци) война на Съюзниците, а преди това сме подписали присъединяването ни към Тристранния пакт (Хитлеровият тогавашен НАТО). След 10.09.1944 г сме официално във война с Германия. Така че страната ни е във военно положение поне до 9.05.194 г. А Япония капитулира едва през август 1945 г. Ние сме в състояние на война и извънредно положение. Сам си отговори кой не познава добре историята. Дай си диплома от средното образование да ти напиша там една голяааама, опашата двойка!

Повечето от убитите след (септември 1944) са били невъоръжени и залавяни по улиците или в домовете им! Те дори не са се криели, нито са оказвали въоръжена съпротива!
    Да, но преди това са били тежко въоръжени. Убивали са без съд и присъда до самият девети септември и са щели да продължат да убиват, ако страната ни не беше окупирана от съюзническите армии. Обявявали са дори парични награди за отрязани човешки глави (което по международното право е тежко престъпление и се наказва още по-тежко), използвали са армията срещу собствения си народ. (Основната причина НАТО да бомбардира Сърбия в 1999 г беше точно тази. Че Милошевич използва армията срещу собственото си население, албанците. Тогава беше категорично заявено, че работа на армията е да служи за външната отбрана на страната, а не да се бие и убива собствения си народ!!!). Няма никакво човешко и морално оправдание за тези убийци отпреди 1944 г, много от които съвсем справедливо са били убити след тази дата. Каквото са си търсили са го получили. Вършили са зверства и са си плучили заслуженото със или без присъда. И ОСВЕН ТОВА ПО КЛАУЗИТЕ НА ПРИМИРИЕТО СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА ОБРАЗУВА СЪДИЛИЩА ЗА СЪДЕНЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА БИЛИ В СЪЮЗ С ТРЕТИЯ РАЙХ ИЛИ СА ГО ПОДПОМАГАЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН. ТОВА СМЕ ПОЕЛИ КАТО МЕЖДУНАРОДНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ И КАТЕГОРИЧНО УСЛОВИЕ ЗА СПИРАНЕ НА БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ И СТРАНАТА!
    Много ти се иска да обърнеш моите аргументи срещу мен, но това е невъзможно!

Стамболийски е един простак и търтей, без нито един работен ден в живота си, доказано корумпиран (доказват го сумите и ценностите открити в дома му в Славовица, след като е обезвреден), докато Филов е професор, учен с международна известност и директор на БАН!
    Стамболийски не е търтей, а търтеи са тези, които го свалиха от власт и убиха. Стамболийски създаде Трудовите войски в които бяха принудени да отбиват военната си служба освен работливите момчета и доста търтеи и паразити! Ако беше простак, нямаше западните държавници да го поканят на Международната конференция в Генуа през 1922 година. А Богдан Филов е изявен нацист, присъединил България към Третия райх срещу Съюзниците. Баща му е подполковник. (Уикипедия). Тоест цял живот не е видял никакъв физически труд за разлика от моите дядовци гласували за БЗНС. И ЕДИН МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ ЗА БАЩА МУ! "Баща му е убит при русофилските офицерски бунтове по времето на Стамболов."(Уикипедия) Страхотен археолог и учен и калпав политик!

УИКИПЕДИЯ

"Действителен член

Германски археологически институт, Берлин (1924)
    Руски императорски археологически институт, Цариград (1910 – 1915)
    Австрийски археологически институт, Виена

Дописен член

Пруска академия на науките, Берлин (193
    Баварска академия на науките, Мюнхен – дописен член (1929), сенатор (1939)
    Славянски институт 'Н. Кондаков', Прага (1929)
    Научно дружество в Гьотинген (1932)

Комитет за византийски проучвания, Ню Йорк
    Испанско дружество за антропология, етнография и праистория, Мадрид (1941)

Председател

Българо-гръцко дружество в България (193

Почетен член

Археологическо дружество на Гърция, Атина

Доктор хонорис кауза

Университет, Атина (1937)
    Университет, Берлин (1939)
    Кралски университет, Будапеща (1941)
    Университет на Падуа (1942)

Политическа дейност

В края на 1938 г. Филов е поканен за министър на народното просвещение в правителството на Георги Кьосеиванов. Полицейска справка във връзка с назначаването му отбелязва неговата аполитичност до този момент, с изключение на слаби и неафиширани симпатии към Народното социално движение

В качеството си на министър-председател ФИЛОВ Е ВНОСИТЕЛ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА, приет на 24 декември 1940 г. и съдържащ ДИСКРИМИНАЦИОННИ МЕРКИ срещу евреите. Малко по-късно към правителството е създадено Комисарство по еврейските въпроси, което има за цел „ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ЕВРЕЙСКИЯ ВЪПРОС“. Към края на мандата му като министър-председател в Германия са ДЕПОРТИРАНИ НАД 11 ХИЛЯДИ ЕВРЕИ от освободените български области Македония и Западна Тракия, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО ЗАГИВАТ. След протести на обществеността планираното депортиране на евреи с българско гражданство е отменено."

Само това да беше направил беше достатъчно да бъде обесен позорно в центъра на София.

"На 1 март 1941 г. Филов като министър-председател подписва в двореца „Белведере“ във Виена присъединяването на България към Тристранния пакт. "

"Съгласно т. нар. спогодба „Д-р Клодиус“ България поема временен ангажимент да замени германските войски на територията на Македония, Моравско и Западна Тракия, като създаде администрация на тези райони и запази различни германски икономически интереси там. Българската армия има само охранителни функции в новоосвободените земи. Те са дадени „ПОД ВРЕМЕННО БЪЛГАРСКО УПРАВЛЕНИЕ“. Окончателното прокарване на границите е оставено за периода след войната.

На 13 декември 1941 г. ръководеното от него правителство, под натиска на нацистка Германия, обявява т.нар. „Символична война“ на Съединените американски щати и Великобритания, която завършва с тежки въздушни удари на съюзниците над София и други градове през 1943 – 1944 г.

След смъртта на цар Борис III на 28 август 1943 г. Филов, в качеството си на министър-председател, временно изпълнява функциите на регент на малолетния цар Симеон II. На 9 септември същата година е избран от XXV ОбНС ЗА РЕГЕНТ в образувания Регентски съвет, заедно с княз Кирил Преславски и генерал-лейтенант Никола Михов . Назначаването му на този пост е ГРУБО НЕЗАЧИТАНЕ НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО КАТЕГОРИЧНО ПРЕДПИСВА, ЧЕ РЕГЕНТСКИ СЪВЕТ СЕ ИЗБИРА ЕДИНСТВЕНО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, А НЕ ОТ ОБИКНОВЕНО – ТОЕСТ „ИЗБОРЪТ“ МУ Е НЕЛИГИТИМЕН. Присъствието на член на царуващата династия (Кирил Преславски) СЪЩЕ Е В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦУЯ. Проф. Богдан Филов Е РЕГЕНТ почти до преврата, когато на 7 септември 1944 подава оставка под натиск от новия премиер Константин Муравиев."

И ТЪЙ КАКТО ВИЖДАМЕ ПОДОБНО НА ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ И ФИЛОВ СЪЩО Е НЕЛИГИТИМЕН И НЕЗАКОНЕН РЕГЕНТ. Като нарушава Търновската конституция той сам се е поставил извън закона.

"Противоречия
    През май 2009 г. по повод именуването на улица по името на Богдан Филов (предложението идва от д-р Борислав Бориславов – археолог, съветник от СДС) от Израелското посолство изразяват „шок“ в писмо, в което се казва: „Богдан Филов е министър-председателят на България, сложил подписа си под пакта за сътрудничество с хитлеристка Германия, подготвил за гласуване антисемитско законодателство и изпратил българска администрация в Новите земи, които да депортират тамошното еврейско население“ (Уикипедия)
    Последно редактирано от redbul2 : 05-02-2019 на 12:34

Супер фен
    Стамболийски е един простак и търтей, без нито един работен ден в живота си, ...
    ОБЯСНИ МИ, МОЛЯ! ЕДИН ФАКТ. Стамболийски според теб бил търтей. Нямал един работен ден.

Ти какво работиш? И как намираш време, ако наистина работиш да пишеш нонстоп в този сайт в десетки теми. Та ти си денонощно тук, кога ти остава време да си гледаш работата и работиш ли наистина нещо? Или лежиш на гърба на родителите си?

Та аз няма време дори да прочета това, което си написал само за един ден. И не знам какво си писал в останалите теми и раздели. ТУК СЪМ ОТ 2008 ГОДИНА И ЗА 11 ГОДИНИ ИМА ОБЩО 1977 ПУБЛИКАЦИИ. ТИ СИ ТУК ОТ МАЙ 2015 ГОДИНА (ПО-МАЛКО ОТ 4 ГОДИНИ) И ИМАШ 7 165 ПИСАНИЯ!!! Кога успя да ги напишеш, ако наистина работиш и как ти остава време за работа след като по цял ден пишеш в този (вероятно и в други) сайт?

Голям фен Аватара на LoveSofia

Никой не е казал, че са {смъртни} присъди. Вследствие на малоумната еврейско-комунистическа политика, водеща до масов глад, оттам има най-много жертви. А вече убитите без съд и присъда са много повече от тези със смъртна присъда.

Град
    системата дегоба
    Никой не е казал, че са {смъртни} присъди. Вследствие на малоумната еврейско-комунистическа политика, водеща до масов глад, оттам има най-много жертви. А вече убитите без съд и присъда са много повече от тези със смъртна присъда.
    аха

Ти май не обичаш да вникваш в нещата. Аз не казах, че в държава с население от 20 милиона са убити 50 милиона, а казах, че общо в цял свят (в различни страни, в различни кътчета на света) са убити над 70 милиона.
    10 пъти проверих значението на думата убийство в тълковния речник

говориш хаотично нагаждайки се според ситуацията
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    София
    А ти пишеш без да си наясно със ситуацията или последните казани неща в темата (и то не за първи път).
    Това ми дава сериозно основание да смятам, че когато пишеш във форума, често пъти си "добре почерпен" !

10 пъти проверих значението на думата убийство в тълковния речник
    И какво е значението на думата "убийство"?
    А знаеш ли какво е значението на думата "геноцид"?

А ти пишеш без да си наясно със ситуацията или последните казани неща в темата (и то не за първи път).

Град
    системата дегоба
    И какво е значението на думата "убийство"?
    А знаеш ли какво е значението на думата "геноцид"?
    за този над евреите ли става дума?

Е, то стотици хиляди испанци са убити от генералисимус Франко, ама за това е забранено да се говори на Запад, а сега и у нас. Тъй че убийствата на комунистите след 1944 г. не са прецедент.

И деветоюнците от 1923 г избиха хиляди земеделци воглаве със законния премиер на царство България Александър Стамболийски, вечна му памет!
    Александър Стамболийски е национален предател.

за този над евреите ли става дума?
    За този от евреите става дума. Комунизмът е еврейска система.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си