- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ден на почит към жертвите на комунизма
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Е, то стотици хиляди испанци са убити от генералисимус Франко, ама за това е забранено да се говори на Запад, а сега и у нас. Тъй че убийствата на комунистите след 1944 г. не са прецедент. И деветоюнците от 1923 г избиха хиляди земеделци воглаве със законния премиер на царство България Александър Стамболийски, вечна му памет!
Последно редактирано от redbul2 : 05-01-2019 на 18:54
Защо мислиш така?
Било е война и тези хора са били въоръжени или активни помагачи на комунистите във военна зона!
С въоръжени разбойници така се постъпва, а Стамболийски е бил корумпиран и също престъпник!
Ами било е война (Втората световна) и тези хора (убити след 1944 г.) са били въоръжени или активни помагачи на капиталистите!
Да оставят капиталистите да вилнеят и вършат антидържавна и антибългарска дейност ли?
С въоръжени разбойници така се постъпва, а Филов е бил корумпиран и също престъпник!
Последно редактирано от redbul2 : 05-01-2019 на 19:14
Отново демонстрираш непознаване на историята или си нагъл и безочлив!
След 9.9.1944 война на територията на България НЯМА!
Повечето от убитите след (септември 1944) са били невъоръжени и залавяни по улиците или в домовете им! Те дори не са се криели, нито са оказвали въоръжена съпротива!
Много ти се иска да обърнеш моите аргументи срещу мен, но това е невъзможно!
Стамболийски е един простак и търтей, без нито един работен ден в живота си, доказано корумпиран (доказват го сумите и ценностите открити в дома му в Славовица, след като е обезвреден), докато Филов е професор, учен с международна известност и директор на БАН!
Война на територията на България няма, но в Европа се води чак до 9.05.1945 г Втората световна война в която и ние участваме. През 1941 година сме обявили "символична" (но несимволична за софиянци) война на Съюзниците, а преди това сме подписали присъединяването ни към Тристранния пакт (Хитлеровият тогавашен НАТО). След 10.09.1944 г сме официално във война с Германия. Така че страната ни е във военно положение поне до 9.05.194 г. А Япония капитулира едва през август 1945 г. Ние сме в състояние на война и извънредно положение. Сам си отговори кой не познава добре историята. Дай си диплома от средното образование да ти напиша там една голяааама, опашата двойка!![]()
Да, но преди това са били тежко въоръжени. Убивали са без съд и присъда до самият девети септември и са щели да продължат да убиват, ако страната ни не беше окупирана от съюзническите армии. Обявявали са дори парични награди за отрязани човешки глави (което по международното право е тежко престъпление и се наказва още по-тежко), използвали са армията срещу собствения си народ. (Основната причина НАТО да бомбардира Сърбия в 1999 г беше точно тази. Че Милошевич използва армията срещу собственото си население, албанците. Тогава беше категорично заявено, че работа на армията е да служи за външната отбрана на страната, а не да се бие и убива собствения си народ!!!). Няма никакво човешко и морално оправдание за тези убийци отпреди 1944 г, много от които съвсем справедливо са били убити след тази дата. Каквото са си търсили са го получили. Вършили са зверства и са си плучили заслуженото със или без присъда. И ОСВЕН ТОВА ПО КЛАУЗИТЕ НА ПРИМИРИЕТО СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА ОБРАЗУВА СЪДИЛИЩА ЗА СЪДЕНЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА БИЛИ В СЪЮЗ С ТРЕТИЯ РАЙХ ИЛИ СА ГО ПОДПОМАГАЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН. ТОВА СМЕ ПОЕЛИ КАТО МЕЖДУНАРОДНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ И КАТЕГОРИЧНО УСЛОВИЕ ЗА СПИРАНЕ НА БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ И СТРАНАТА!
Много ти се иска да обърнеш моите аргументи срещу мен, но това е невъзможно!
Стамболийски не е търтей, а търтеи са тези, които го свалиха от власт и убиха. Стамболийски създаде Трудовите войски в които бяха принудени да отбиват военната си служба освен работливите момчета и доста търтеи и паразити! Ако беше простак, нямаше западните държавници да го поканят на Международната конференция в Генуа през 1922 година. А Богдан Филов е изявен нацист, присъединил България към Третия райх срещу Съюзниците. Баща му е подполковник. (Уикипедия). Тоест цял живот не е видял никакъв физически труд за разлика от моите дядовци гласували за БЗНС. И ЕДИН МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ ЗА БАЩА МУ! "Баща му е убит при русофилските офицерски бунтове по времето на Стамболов."(Уикипедия) Страхотен археолог и учен и калпав политик!
УИКИПЕДИЯ
"Действителен член
Германски археологически институт, Берлин (1924)
Руски императорски археологически институт, Цариград (1910 – 1915)
Австрийски археологически институт, Виена
Дописен член
Пруска академия на науките, Берлин (193![]()
Баварска академия на науките, Мюнхен – дописен член (1929), сенатор (1939)
Славянски институт 'Н. Кондаков', Прага (1929)
Научно дружество в Гьотинген (1932)
Комитет за византийски проучвания, Ню Йорк
Испанско дружество за антропология, етнография и праистория, Мадрид (1941)
Председател
Българо-гръцко дружество в България (193
Почетен член
Археологическо дружество на Гърция, Атина
Доктор хонорис кауза
Университет, Атина (1937)
Университет, Берлин (1939)
Кралски университет, Будапеща (1941)
Университет на Падуа (1942)
Политическа дейност
В края на 1938 г. Филов е поканен за министър на народното просвещение в правителството на Георги Кьосеиванов. Полицейска справка във връзка с назначаването му отбелязва неговата аполитичност до този момент, с изключение на слаби и неафиширани симпатии към Народното социално движение
В качеството си на министър-председател ФИЛОВ Е ВНОСИТЕЛ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА, приет на 24 декември 1940 г. и съдържащ ДИСКРИМИНАЦИОННИ МЕРКИ срещу евреите. Малко по-късно към правителството е създадено Комисарство по еврейските въпроси, което има за цел „ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ЕВРЕЙСКИЯ ВЪПРОС“. Към края на мандата му като министър-председател в Германия са ДЕПОРТИРАНИ НАД 11 ХИЛЯДИ ЕВРЕИ от освободените български области Македония и Западна Тракия, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО ЗАГИВАТ. След протести на обществеността планираното депортиране на евреи с българско гражданство е отменено."
Само това да беше направил беше достатъчно да бъде обесен позорно в центъра на София.
"На 1 март 1941 г. Филов като министър-председател подписва в двореца „Белведере“ във Виена присъединяването на България към Тристранния пакт. "
"Съгласно т. нар. спогодба „Д-р Клодиус“ България поема временен ангажимент да замени германските войски на територията на Македония, Моравско и Западна Тракия, като създаде администрация на тези райони и запази различни германски икономически интереси там. Българската армия има само охранителни функции в новоосвободените земи. Те са дадени „ПОД ВРЕМЕННО БЪЛГАРСКО УПРАВЛЕНИЕ“. Окончателното прокарване на границите е оставено за периода след войната.
На 13 декември 1941 г. ръководеното от него правителство, под натиска на нацистка Германия, обявява т.нар. „Символична война“ на Съединените американски щати и Великобритания, която завършва с тежки въздушни удари на съюзниците над София и други градове през 1943 – 1944 г.
След смъртта на цар Борис III на 28 август 1943 г. Филов, в качеството си на министър-председател, временно изпълнява функциите на регент на малолетния цар Симеон II. На 9 септември същата година е избран от XXV ОбНС ЗА РЕГЕНТ в образувания Регентски съвет, заедно с княз Кирил Преславски и генерал-лейтенант Никола Михов . Назначаването му на този пост е ГРУБО НЕЗАЧИТАНЕ НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО КАТЕГОРИЧНО ПРЕДПИСВА, ЧЕ РЕГЕНТСКИ СЪВЕТ СЕ ИЗБИРА ЕДИНСТВЕНО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, А НЕ ОТ ОБИКНОВЕНО – ТОЕСТ „ИЗБОРЪТ“ МУ Е НЕЛИГИТИМЕН. Присъствието на член на царуващата династия (Кирил Преславски) СЪЩЕ Е В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦУЯ. Проф. Богдан Филов Е РЕГЕНТ почти до преврата, когато на 7 септември 1944 подава оставка под натиск от новия премиер Константин Муравиев."
И ТЪЙ КАКТО ВИЖДАМЕ ПОДОБНО НА ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ И ФИЛОВ СЪЩО Е НЕЛИГИТИМЕН И НЕЗАКОНЕН РЕГЕНТ. Като нарушава Търновската конституция той сам се е поставил извън закона.
"Противоречия
През май 2009 г. по повод именуването на улица по името на Богдан Филов (предложението идва от д-р Борислав Бориславов – археолог, съветник от СДС) от Израелското посолство изразяват „шок“ в писмо, в което се казва: „Богдан Филов е министър-председателят на България, сложил подписа си под пакта за сътрудничество с хитлеристка Германия, подготвил за гласуване антисемитско законодателство и изпратил българска администрация в Новите земи, които да депортират тамошното еврейско население“ (Уикипедия)
Последно редактирано от redbul2 : 05-02-2019 на 12:34
ОБЯСНИ МИ, МОЛЯ! ЕДИН ФАКТ. Стамболийски според теб бил търтей. Нямал един работен ден.
Ти какво работиш? И как намираш време, ако наистина работиш да пишеш нонстоп в този сайт в десетки теми. Та ти си денонощно тук, кога ти остава време да си гледаш работата и работиш ли наистина нещо? Или лежиш на гърба на родителите си?
Та аз няма време дори да прочета това, което си написал само за един ден. И не знам какво си писал в останалите теми и раздели. ТУК СЪМ ОТ 2008 ГОДИНА И ЗА 11 ГОДИНИ ИМА ОБЩО 1977 ПУБЛИКАЦИИ. ТИ СИ ТУК ОТ МАЙ 2015 ГОДИНА (ПО-МАЛКО ОТ 4 ГОДИНИ) И ИМАШ 7 165 ПИСАНИЯ!!! Кога успя да ги напишеш, ако наистина работиш и как ти остава време за работа след като по цял ден пишеш в този (вероятно и в други) сайт?
Истината е омраза за тези, които мразят истината!
Мигрантският пакт отваря вратите на Ада
https://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=252
ККК е съпротива срещу негърските престъпления върху белите.
Анти-расист е кодова дума за анти-бял.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Терористични атаки. Ислямът - виновник за 95% от тероризма в света?
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство
Хари Хей - Бащата на гей либерализацията, комунист и застъпник на педофилска организация.
Белият геноцид
Еврейското превъзходство