.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Може би, защото във вярата в Бог има себеотричане, докато всичките видове вяра, които изброи са вид себеутвърждаване на себе си в глупостта.
    Да, но ако себеотричането се счита за добродетел в християнската религия, тогава вярата в Бог пак е вид себеутвърждаване, дори и да се изразява в себеотричане. В Стокхолмския синдром пък жертвата вярва, че не е жертва. Слабите духом хора също винаги обвиняват себе си, дори и в случаите когато не е тяхна вината. Като цяло себеотрицанието и негативната емоция съвсем не са задължително обратното на себеутвърждаване. Тук под себеутвърждаване се има предвид Егото, което търси идентичност, а вярата е основният му инструмент. Пък дали тази идентичност е позитивна или негативна, е без значение. Важното е да се изживява като НЕЩО, но тъй като това е лъжа и илюзия, то има нужда постоянно да я подхранва с нови и нови лъжи, да вярва, да мечтае, да се проектира в някаква роля.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan1488 Виж мнението
    Да, но ако себеотричането се счита за добродетел в християнската религия, тогава вярата в Бог пак е вид себеутвърждаване, дори и да се изразява в себеотричане. В Стокхолмския синдром пък жертвата вярва, че не е жертва. Слабите духом хора също винаги обвиняват себе си, дори и в случаите когато не е тяхна вината. Като цяло себеотрицанието и негативната емоция съвсем не са задължително обратното на себеутвърждаване. Тук под себеутвърждаване се има предвид Егото, което търси идентичност, а вярата е основният му инструмент. Пък дали тази идентичност е позитивна или негативна, е без значение. Важното е да се изживява като НЕЩО, но тъй като това е лъжа и илюзия, то има нужда постоянно да я подхранва с нови и нови лъжи, да вярва, да мечтае, да се проектира в някаква роля.
    Ами прав си, затова мисля, че в човекът всичко е зло, дори вярата му в Бог. И той не може да се надява на нищо свое за да се спаси от това проклятие.
    Последно редактирано от defender : 05-01-2019 на 16:08

Ами прав си, затова мисля, че в човекът всичко е зло, дори вярата му в Бог. И той не може да се надява на нищо свое за да се спаси от това проклятие.
    Иначе викаш на мен че не съм позитивна личност
    А хрумвало ли ти е че просто може да спреш да се филмираш? Не казвам да се филмираш в другата посока и да гледаш на света през розови очила. В човека няма нищо зло, просто има много объркване и заблуда, но дори и това си има своето място.

Мега фен
    В човека няма нищо зло, просто има много объркване и заблуда
    Това ми звучи, като земята не е кълбовидна, тя е овална.

Човекът е създаден от Бог добър, но дявола го е излъгал и обладал, не е ли същото, ве.

но дори и това си има своето място.
    Ми добре де, не съм казал, че и злото няма своето място, но това не е защото злото е добро, само по себе си.

Това ми звучи, като земята не е кълбовидна, тя е овална.
    Нали знаеш какво е казал Иисус като го разпнали на кръста?
    "Прости им Боже, те не знаят какво правят"
    Много малко са истински злите хора на тоя свят, повечето лудост идва просто от заблуда и объркване.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си