Здравейте,
Аз съм момиче на 16 години и не знам към кого да се обърна, мисля че имам шизофрения. Ще започна от самото начало откъдето мисля, че тръгна всичко. Преди 2 месеца, една вечер докато си пишех с една моя приятелка в главата ми изникна мисълта дали харесвам момичета или по точно дали я харесвам като нещо повече от приятелка. Тези размисли продължиха около 1 месец, през което това време изпаднах в депресия Споделих на майка ми относно тези мои съмнения и тя ме разбра много добре и благодарение на нея успях да изляза от този така да го нарека, , период ". Обаче след може би една седмица след като осъзнах, че не харесвам момичета в главата отново изплува мисъл дали пък не искам да съм момче или дали е трябвало да се родя такова. Следователно отново изпаднах в много дълбоки размисли, които размисли доведоха отново до някакъв вид депресия. В този период не можех да се позная, имах чувството че съм изгубила, , себе си ". Минаха може би около 2-3 седмици и това отмина. Да но проблема беше там, че още имах чувството, че съм изгубила, , себе си" и продължавах да не мога да се позная. Бях изгубила мотивация за всичко, почни нищо не можеше да ме направи щастлива, беше ме страх какво ме очаква в бъдеще. Имах чувството, че полудявам. Попаднах на една статия във Facebook, не се сещам за точното заглавие, но беше нещо от сорта на, , неща които показват, че имате психически проблеми". Зачетох се и имах тези, , симптоми" (нямах мотивация за нищо, страх за бъдещето и тн. ). След всичко това започнах да се ровя в Интернет, за да разбера дали ми има нещо. Четях всякакви статии.
От малка си го падам леко хипохондрик. Та след тези всички работи, които изчетох се почувствах по-зле, започнах да имам странни мисли. Зачетох се за шизофренията и за нейните симптоми. Вчера не знам какво ми щракна в главата, но започнах да се запитвам дали всичко около мен е реално дали и аз съм реална. Мисля, че трябва да споделя всичко това на майка ми и че трябва да посетя психиатър. Страх ме е!