- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Тук имаш противоречие.
Да създаваш смисъл, без да му се отдадеш изцяло (включително към, които да не се закачаш емоционално), то това означава, че ти всъщност не му вярваш на този смисъл и на неговите обещания и тогава той няма как да ти въздейства позитивно.
Не може да не приемам нещо сериозно и в същото време то да ми въздейства позитивно. По-скоро, тогава то изобщо няма да ми въздейства.
Последно редактирано от defender : 04-27-2020 на 23:54
Кои ти говори за позитивни въздеиствия ве човекТрудно е за разбиране - да вярваш, без всъщност да вярваш. Да го наречем проектиране на воля, а не вяра. Това мисля че би трябвало да поясни нещата малко. Понеже вярата е проекция на воля, но проектирането на воля не е задължително вяра - по-скоро вярата е афтър-ефект, деградация на волята. Като например, ако имаш волята и желанието да постигнеш нещо, вярата че ще го постигнеш може да окаже решаващ ефект върху самото му постигане, което и трябва да е единствената причина поради която да вярваш изобщо. Когато вярата стане самоцел, тогава вече тя става по-голяма от теб и се изнася във външното и ставаш слуга на вярата, а не тя на теб. Друг пример - ако вярваш в лъжата си, много по-голям е шанса и този които се опитваш да излъжеш да ти се върже. Но ако не успееш да се върнеш от това, в краина сметка оставаш в лъжа и самия ти.
Последно редактирано от Knispel666 : 04-28-2020 на 00:07
На гръб няма да паднеш. Щом и такова чудо успя да измислиш.
Ти може ли да спиш примерно с някоя сатанистка-художничка и после да кажеш, че всъщност да не си спал ве.
Утре и бебе ще направиш на някоя и ще кажеш, че не е твое и ще избягаш.
Ама нека гледат жените във форума на какво измекярче се правиш.
Предупредил съм ги, после да не реват, като е късно.![]()
Последно редактирано от defender : 04-28-2020 на 00:20