Цитирай Първоначално написано от joaye Виж мнението
Здравейте! На 16 години съм и имам един лек проблем. Тъй като не съм сигурен в себе си да бъда във връзка с момиче, поради факта, че съм зависим финансово от родителите си и няма да мога да си позволя някои неща, като това да я заведа на ресторант, да и подарявам подаръци и тн. Може би съм прекалено срамежлив. Не искам да съм такъв човек. Усещам, че нямам чувства и има мъгла дълбоко в мен. Отнасям се песимистично, когато чуя някой приятел да ми говори какво ще е хубаво аз да си намеря приятелка. С времето по някакъв начин успях да го приема това, че няма да имам приятелка, но всъщност виждам, че това е нещо хубаво, и не всичко е заради секса, а отношението, любовта.. Бих казал, че искам сериозна връзка с момиче, което наистина ще ме харесва заради това какъв съм. Така да е до теб, да те обича, подкрепя, помага и те приеме независимо какъв си. Като цяло гледам външност, както и душата, отношението и. Какъв съвет бихте ми дали?
Първо, никой не очаква да я водиш на ресторант или да ѝ подаряваш подаръци, дори е глупаво да го правиш, ако не си финансово независим.

Второ, дори и да беше финансово независим на 16, вероятността да намериш финансово независимо момиче на тези години е изключително малка.

Трето, връзките са хабене на време и емоция, ако не планираш да сключиш брак с въпросния човек, което на тази възраст ми се струва нередно, така че гледай си уроците и не се занимавай с глупости. Момичетата няма да избягат.