- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ КОФАТА ДА УМРЕ.
Ами, другарю, ако думите, които използвам са ви прекалено сложни, това е проблем на вашия капацитет, а и винаги може да се постараете “малко повече” за това, за което уж ви пука да спорите и да проверите какво означват. Освен това темата не е за клозетен речник и обсъждането й изисква все пак някаква подготовка по история и философия (включително физика, химия и астрономия, ако ще вниквате в диалектическия материализъм на Маркс и Енгелс). Обаче, ако вие държите да има “лимит” върху термините и понятията (само защото защото се затруднявате с тях), то не съм подходящият ви събеседник за целта, но пък съм сигурен, че ще намерите много квартални пияници, с които да си паснете като “ниво”, така че ако ви затруднявам, може да не си губим взаимно времето.
Изключително слаба подготовка имате по темата, другарю! Капитализмът е натрупване на капитал! А натрупване на капитал за обикновения плебс при феодализма няма. От тук насетне цялата ви “историйка” как всичко е капитализъм от година 0 на историята до сега показва само един пълен дефицит на каквото и да било знание и задълбочаване от ваша страна по темата. Моля, прочетете си поне материалите по история. Не може да защитавате нещо (независимо дали е даден строй или каквото и да било) само на базата на “личната ви представа” (сантимент) и нищо друго. Има сума ти изследвания и научни многотомници, които добре онясняват разликите между различните етапи на човешката история. Да семплифицирате фактите по такъв безочливо неграмотен начин само, защото така ви изнася няма да спечели спора ви с мен.
Никой на никоя публична длъжност не може да бъде слуга, независимо дали вашият пролетарски манталитет иска друго. А буквално вашият е не вие да бъдете свободен, а самият вие да бъдете робовладелец щом говорите за слуги и т.н. В една нормална държава не е нужно да има комунистически строй, за да се живее добре. Дори напротив, където и да има или да е имало комунистически строй, бедността и мизерията са повсеместни. Освен това за кой път сравнявате лекари, инженери и прочее изучили се доста над средното за останалите хора с нивото на най-ниско образованите, които всъщност съставляват пролетариата, за който говорите така убеден в дефиницията му. Пролетариатът са най-безпомощните хора. Онези, които поради някаква причина системата вижда като лесно заменяеми. Лекарите и инженерите точно не са лесно заменими и в никоя нормална държава няма как да живееш зле, ако си с една от двете професии (макар че те никак не са единствените, които да осигуряват потенциален добър стандарт на живот). Ти искаш всички да живеят добре. Това е хубаво намерение. Но да вземеш от всички можещи, за да раздаваш на пролетариата и по този начин насилствено изравнявайки всики в една класа “пролетариат” не действа особено мотивиращо за можещите и прогресът почва да боксува. Не разбирам какво трудно за проумяване има. Да го илюстрирам с друг пример. Ако си учител и кажеш на учениците си, че всички, независимо от това каква оценка изкарат, ще получат средната оценка за целия клас в книжките си, колко дълго време мислиш, че оценката “6” ще се задържи? Умните ще спрат да се стараят, защото независимо колко са учили ще знаят, че е нямало смисъл, а тъпите ще затъпяват още повече, защото пък няма да имат мотивация да се напънат. И така след 2-то или 3-то контролно общият резултат ще става все по-нисък. Доказан експеримент и при това преповатарян в много академични среди. Социализмът работи горе-долу така.
Твърденията ти са неправилни. Южна Корея и Япония ще ти скрият шапката колко са напреднали във всяко едно отношение независимо дали според велик анализатор като теб са “марионетки на САЩ”. А “независимият” “малък Китай” или както наричат Северна Корея (каква ирония само) сега по твоята логика трябва да са най-развитата държава на света. И не знам какво си чел за идеологията им. Ако там не е комунизъм, то къде другаде е? (А и едва ли си чел “Чухче”, признай си. Слагай нещо в аргуменитите си само при 100%ва сигурност какво е. Просто съвет.) За толкова години комунистическа уравниловка и хореография къде са? ПИТАМ? Или ти имаш гениална идея как комунизмът може да се приложи още “по-добре”.
Добрече съм аз да обигатиш примерите си. Съмнявам се да можеше да го измислиш сам, ако не го бях казал аз по-рано. Не се опитвай да си го припишеш. Казах го и в друг контекст. А турксчо пък е пълен деифицит, горкият. Даже няма и да го цитирам.![]()
Последно редактирано от TrollFactory : 05-26-2020 на 21:34
И отново да ти припомня, че си неграмотен и незапознат, идеята е Чучхе, а не "чухче". За да оборваш опоненентите си, се предполага, че трябва да имаш поне минимални познания по дискутираната тема, господин бакалавър или магистър. И да, чел съм идеологията, знам основните постулати в нея.
Чети сега по другата тема: https://news.bnt.bg/bg/a/advokatt-za...leda-e-kleveta
Последно редактирано от RedArmy : 05-30-2020 на 02:24
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.