.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 228

Hybrid View

Супер фен Аватара на TrollFactory

Exclamation

Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    TrollFactory Ти си доказателството за това, че да използваш високопарни и "високоинтелигентни" термини, понятия и начин на изказ, не те прави да изглеждаш по-умен, защото в същността си, си оставаш същия промит мозък, на който мозъчните му клетки са се заключили за чуждото мнение, или на български казано - "ни приема, ни предава".

Ами, другарю, ако думите, които използвам са ви прекалено сложни, това е проблем на вашия капацитет, а и винаги може да се постараете “малко повече” за това, за което уж ви пука да спорите и да проверите какво означват. Освен това темата не е за клозетен речник и обсъждането й изисква все пак някаква подготовка по история и философия (включително физика, химия и астрономия, ако ще вниквате в диалектическия материализъм на Маркс и Енгелс). Обаче, ако вие държите да има “лимит” върху термините и понятията (само защото защото се затруднявате с тях), то не съм подходящият ви събеседник за целта, но пък съм сигурен, че ще намерите много квартални пияници, с които да си паснете като “ниво”, така че ако ви затруднявам, може да не си губим взаимно времето.

Какво е феодалния строй по своята същност? Какво е феодализма? Бедните робуват на богатите земевладелци - капитализъм.
    Какво е капитализма? Парите ръководят всичко, от тях зависи всичко, бедния няма право на глас - капитализъм.
    Какво е буржоазен строй? Богатата аристокрация, ограбила населението, е на върха на пирамидата - капитализъм.
    Кое точно е различното между тези етапи в развитието на човечеството?

Изключително слаба подготовка имате по темата, другарю! Капитализмът е натрупване на капитал! А натрупване на капитал за обикновения плебс при феодализма няма. От тук насетне цялата ви “историйка” как всичко е капитализъм от година 0 на историята до сега показва само един пълен дефицит на каквото и да било знание и задълбочаване от ваша страна по темата. Моля, прочетете си поне материалите по история. Не може да защитавате нещо (независимо дали е даден строй или каквото и да било) само на базата на “личната ви представа” (сантимент) и нищо друго. Има сума ти изследвания и научни многотомници, които добре онясняват разликите между различните етапи на човешката история. Да семплифицирате фактите по такъв безочливо неграмотен начин само, защото така ви изнася няма да спечели спора ви с мен.

Диктатура, но на пролетариата. Какво значи това? Какво е пролетариат? Обяснявам като за малоумни (не съм далече от истината) - работническа класа, независимо в коя сфера на труда. По своята същност лекарите, инженерите и учителите също могат да се причислят към това определение, защото не чакат наготово да лапат пари, изкарани от друг, сякаш им се полагат по право. Дали си лекар или дърводелец - това е труд. Когато гласа на народа има истинска тежест, тогава какво лошо има в диктатурата? Депутати, министри, премиер, президент, не трябва да забравят, че те са СЛУГИ на народа, а не господари. Ние им даваме властта и тяхно задължение е да се възползват от нея в полза на народа. Трябва да вложат цялото си усилие и да задействат ситуационно подходящите механизми на държавната машина като крайната цел е облекчаване живота на народа. Но те използват тези механизми за собственото си обогатяване.

Никой на никоя публична длъжност не може да бъде слуга, независимо дали вашият пролетарски манталитет иска друго. А буквално вашият е не вие да бъдете свободен, а самият вие да бъдете робовладелец щом говорите за слуги и т.н. В една нормална държава не е нужно да има комунистически строй, за да се живее добре. Дори напротив, където и да има или да е имало комунистически строй, бедността и мизерията са повсеместни. Освен това за кой път сравнявате лекари, инженери и прочее изучили се доста над средното за останалите хора с нивото на най-ниско образованите, които всъщност съставляват пролетариата, за който говорите така убеден в дефиницията му. Пролетариатът са най-безпомощните хора. Онези, които поради някаква причина системата вижда като лесно заменяеми. Лекарите и инженерите точно не са лесно заменими и в никоя нормална държава няма как да живееш зле, ако си с една от двете професии (макар че те никак не са единствените, които да осигуряват потенциален добър стандарт на живот). Ти искаш всички да живеят добре. Това е хубаво намерение. Но да вземеш от всички можещи, за да раздаваш на пролетариата и по този начин насилствено изравнявайки всики в една класа “пролетариат” не действа особено мотивиращо за можещите и прогресът почва да боксува. Не разбирам какво трудно за проумяване има. Да го илюстрирам с друг пример. Ако си учител и кажеш на учениците си, че всички, независимо от това каква оценка изкарат, ще получат средната оценка за целия клас в книжките си, колко дълго време мислиш, че оценката “6” ще се задържи? Умните ще спрат да се стараят, защото независимо колко са учили ще знаят, че е нямало смисъл, а тъпите ще затъпяват още повече, защото пък няма да имат мотивация да се напънат. И така след 2-то или 3-то контролно общият резултат ще става все по-нисък. Доказан експеримент и при това преповатарян в много академични среди. Социализмът работи горе-долу така.

Правилния начин да се приложи е да ги нямаше такива малоумни кратуни като теб, които грам не разбират какво им се казва (и не искат/не могат да го разберат). Защото мислите само за собствените си задници, а когато легнете на смъртното легло, ще видите колко безсмислено е било всичко, ако си живял без мечти за по-добър свят и не си дал нищо на обществото, освен 2 кила л*йна в тоалетната и 3 употребявани презерватива на седмица. В Северна Корея не е комунизъм, казах вече, че комунизъм в чистия му вид никога никъде не е имало досега. Там системата е "чучхе", вдъхновена от социализма, но с ясно изразена автаркия, заради търговската изолация, ембаргото и липсата на търговски отношения с редица потенциални партньори, които, обаче, притиснати от САЩ и марионетките и Япония и Южна Корея, се отказват да търгуват с тях.

Твърденията ти са неправилни. Южна Корея и Япония ще ти скрият шапката колко са напреднали във всяко едно отношение независимо дали според велик анализатор като теб са “марионетки на САЩ”. А “независимият” “малък Китай” или както наричат Северна Корея (каква ирония само) сега по твоята логика трябва да са най-развитата държава на света. И не знам какво си чел за идеологията им. Ако там не е комунизъм, то къде другаде е? (А и едва ли си чел “Чухче”, признай си. Слагай нещо в аргуменитите си само при 100%ва сигурност какво е. Просто съвет.) За толкова години комунистическа уравниловка и хореография къде са? ПИТАМ? Или ти имаш гениална идея как комунизмът може да се приложи още “по-добре”.

Между другото, като изключим някои особености, като царицата-майка например, пчелите са пример за организирано комунистическо общество.
    Добрече съм аз да обигатиш примерите си. Съмнявам се да можеше да го измислиш сам, ако не го бях казал аз по-рано. Не се опитвай да си го припишеш. Казах го и в друг контекст. А турксчо пък е пълен деифицит, горкият. Даже няма и да го цитирам.
    Последно редактирано от TrollFactory : 05-26-2020 на 21:34

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    ... А и едва ли си чел “Чухче”, признай си.
    И отново да ти припомня, че си неграмотен и незапознат, идеята е Чучхе, а не "чухче". За да оборваш опоненентите си, се предполага, че трябва да имаш поне минимални познания по дискутираната тема, господин бакалавър или магистър. И да, чел съм идеологията, знам основните постулати в нея.

Чети сега по другата тема: https://news.bnt.bg/bg/a/advokatt-za...leda-e-kleveta
    Последно редактирано от RedArmy : 05-30-2020 на 02:24
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си