Прочети внимателно това, което ще ти напиша, защото може би по-добри съвети няма да получиш.

Първо, трябва да решиш за себе си какво искаш: търсиш партньор за сериозна връзка или нещо друго. Ако е първото, никой, който търси сериозна връзка, не обича да бъде съден само на база на външния си вид. Никой. Повтарям: никой. Дори и тези wannabe инфлуенсъри в социалните мрежи. Да, прочете правилно, дори те не обичат да бъдат съдени САМО според физическата си красота /която е нещо субективно впрочем/. Сега се замисли какво послание реално изпращаш, когато напишеш нещо от сорта на "здр ко пр" на човек, когото не познаваш отвъд физическата обвивка. Може и изпратеното да е "здр ко пр", но посланието е "хареса ми как изглеждаш, аз се интересувам само от външния ти вид". Това не е много приятно послание за хора, които търсят сериозна връзка. Дори и за тези, които не търсят сериозна връзка, не е особено приятно. Не твърдя, че ги съдиш само и единствено на базата на външния им вид. Твърдя, че изпращаш такова послание.

Второ, мили деца, когато се опитвате да започнете разговор с когото и да е било, не само с хората, към които имате романтичен интерес, ако преди това не сте комуникирали много, трябва да имате тема, с която да почнете разговора. Най-често това става на база на общи интереси. Така имате извинение да комуникирате повече с въпросния човек на теми, които не са лични, т.е. вероятността човекът да се почувства неудобно е по-малка освен ако не сте твърде creepy.

Пример:

Грешно:

+ здр ко пр
- Добре съм...... cringe

Правилно:

+ Чух, че си Формула 1 фен. Какво мислиш, дали ще успеят да се съвземат след тази пандемия?
- Да, и ти ли, супер... дърдорене за Формула 1 и коронакризата.

Готово, вече имаш бъдещо приятелче, с което да си говориш за Формула 1, или евентуален партньор, ако намерите повече неща, които харесвате един в друг.