Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
Има много експерименти доказващи силата на мисълта като например плацебо ефекта и то той е съвсем реален и не се бърка по никакъв начин с “воля”, защото и пациентите не знаят, че взимат плацебо, а се вижда дори на скенери, че състоянията им се подобряват забележително. Или може би очакваш нещо повече за потвърждение на този факт като телекинеза или ясновидство? Физиката и мисълта са тясно взаимосвързани щом мисълта може да повлияе на психиката и човек да се излекува чрез внушение.
Нямах предвид плацебото. Това е известно. По- скоро това, което наричаш телекинеза. Ясновидството е съвсем друга работа. Някои учени казват, че ще бъде възможна, има и научна обосновка. Но повечето са такива съмнителни учени, като доц. Филипов от БАН например. По телевизията го представят като професор.
Повдигнах по-скоро въпросът дали не сме по-скоро в една безкрайна спирала на тази система, която няма начало и край. Теорията за Големият взрив (виж, дори я пишем с главни букви) е просто догма в науката. Ако едното измерение е безкрайно, другите също са безкрайни. Времето е безкрайно. Пространството също щом считаме, че Вселената се разпространява в четири посоки (или шест, не знам защо физиците твърдят, че Вселената изглежда плоска) без да се опира в някакви граници. Мисълта също става безгранична благодарение на безграничните други две измерения. Сигурно тези три измерения се свързват и с четвъртото измерение което е “място на висшите същества” или там където се осъществява точката на контакт с безкраността. Да кажем, че това е светът на сънищата. А всяко живо същество сънува (следователно има достъп до тази точка на сливане). Дори растенията спят и се събуждат.
Къде пише, че според теорията за Големия взрив времето и пространството са безкрайни. Имат начало, а може да имат и край, не се знае.
Ама откъде следва, че ако другите са безкрайни и мисълта трябва да е безкрайна? Няма доказана връзка между мисълта и материята. Плацебото не е доказателство.
Защо се обръщаш за това към Библията? Там представите за добро и зло действително са субективни. Много библейски разкази са абсурдни, а Бог е представен като ревнив и лош. До колкото знам (не помня къде съм чел и чул това, но да предположим, че е така) мисля, че беше отговорен за над 2 милиона човешки жертви докато дяволът е взел само 4 живота общо за всички истории в Библията. Да не говорим и за жертвите взети от инквизицията, робството, горенето на вещици и т.н. За учен човек (ако никнеймът ти Нютон както и предтавата ми за теб беше, че май беше учил физика) имаш доста метафизични възгледи.
Обръщам се към Библията защото нея съм избрал. Нямаш много правилни представи за Библията, но сега няма да се занимавам да ти ги изглаждам.
А Инквизицията има общо с католическата църква, не с Библията. Не знам защо никой не прави разлика между религия и църква.
Аз още уча физика, на колко години мислиш, че съм.