- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ужас , нелепо !
Изпитвам адски голям страх от жени , немога да говоря с никоя , сдухвам се , независимо колко е голяма . Сега сигурно се досещате , че дори не съм си имал гадже а съм на 17 години ... Не съм сигурен дали темата е за тука но ви моля за мнение![]()
”The truth is written in blood”
Да прав си да имаш страх, повечето жени ХАПЯТ.
Е не че хапят , но ме обхваща някъв страх вътрешно , май съм за психятър ...
Значи досега не си говорил с жени, или ако си говорил сигурно изпадаш в депресия... трябва да си преживял травма в детството. Не знам ама на 17 да си нямал гадже, това е кощунство..
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
Ти това за психотерапевта сигурно на бъзик го каза, ама наистина няма да е лоша идея да се отбиеш при него.![]()
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
^ Не точно на бъзик , майка ми даже искаше да ме води на няколко пъти , но мен ми се виждаше много нелепо ... Последните дни наистина се позамилям .
Иди, не виждам нищо лошо. Ще ти помогне.
Първоначално написано от antifashionshit
Пробвай преди да излизаш с момичета, 2-3 бързи уискита (или 1 зависи дали държиш на алкохол) и виж дали има подобрение.. Попринцип алкохола ще те отпусне и може да ти помогне, колкото и странно да звучи.. А един път отпушиш ли се, после ще ти е лесно!
Споко, струва ти се нелепо, защото не си свикнал.Представи си все едно, че отиваш на доктор. Пък и ако не друго, то поне да видиш за какво става дума и да си поговориш с някого. Най-малкото ще ти поолекне.
ЕДИТ: А тоя съвет, който ти е даден над мен, не ти го препоръчвам. Това с алкохола е залъгване и няма да ти реши проблема, щото утре ще се запознаеш с някое момиче и ако не си пийнал какво правим?
Последно редактирано от montana6 : 12-11-2011 на 21:18
Според мен ти сам ако не се отпуснеш няма как да стане. Бъди себе си, това е.
Добре аз не разбрах само като имаш някакви чувства/привличания ли си така към момичетата/жените или попринцип ? Защото ако е попринцип наистина трябва да отидеш на психотерапевт защото той би ти помогнал най-много... А ако е само с отделните момичета/жени просто трябва да си преставиш че не са нищо повече от една приятелка да речем, която искаш да опознаеш повече и да имаш нещо повече ...
Не е до болката в сърцето,
не е до грубите слова.
Човек се ражда да обича,
а не да страда от това ....
Чак ужас не е , по - скоро изпитваш вътрешен страх от нещо предполагам си изживял нещо, което е довело до това ако е към всички момичета изобщо няма да е зле да отидеш на психиатър и то не за друго само би ти помогнало и ако не друго ще си поговориш с някой, в най - добрия случай ще разбереш причината или разрешението за проблема си : ))
Ти си такъв, каквото е твоето силно вътрешно желание.
Каквото е то, такава е и волята ти.
Каквато е тя, такива са делата ти.
Каквито са те, такава е съдбата ти.
При мен стана така ,че майка ми не се сещаше за мен докато говореше с приятелките си и ме излагаше много пред тях и до ден днешен е така и не мога да се преборя със страховете си , искам да кажа че и аз съм същага работа
After the fire comes the rain..after the pleasure is pain....
Би ми било интересно да следя тази тема ,смешно или не и аз го имам този проблем 1към1, замисляйки се не бих отишъл на психиятър ..но май ако нещата при мен се задалбочът, ще отида..
Добре, посмисли - какви травмиращи истории свързани с жени имаш?
27-годишният Нийл Дандо от Западен Съсекс страда от „хронична свенливост в любовта" и още не е целувал момиче, съобщи в. „Дейли телеграф".
Когато се доближи до някоя жена, британецът получава нервен срив и пристъпи на силна тревожност. Той се опасява, че необичайното му психично състояние ще му попречи да има сериозна любовна връзка.
На работа Нийл поддържа нормални служебни отношения с колежките си, но когато изпитвал влечение към човек от срещуположния пол, изпадал в истински стрес.
Проблемът му не е регистриран в медицината, но американският лекар Брайън Гилмартин дава диагноза на състоянието през 1987 г. в своя книга. Авторът твърди, че от фобия към жени страдат 1,7 милиона мъже в САЩ.
Ето за това си говорим ! От доста време съм объркан , но чак сега проявих смелост да пиша за проблема ми . Случи се 1 път 1 момиче да ме покани на кафе ( беше в скайп представете си ) , а аз в същия момент изпаднах в шок почнах да се задушавам , направете си сметка за какво си говорим.. Уча в даскало без момичета , като видя момиче на тротоара да върви срещу мен веднега бягам от другата страна , на купони , дискотеки и тем подобни не ходя от страх да не срещна момиче , общо взето тежко ми е положението.
Човече ако беше от Варна щях да ти покажа как да се оправиш набързо![]()
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
охххх оставете момчето...просто му трябва малко самочуствие ... излизай повече с компания в която има момичета и контактувай с тях.Избери някое момиче от твоя клас което не ти харесва и ходи си говори с него така няма да се притесняваш дали тя ще те хареса или не защото не ти пука от нейното мнение и то нее важно за теб.
Казвал съм го и на 1 от моя клас който същото няма успех с момичетата: ЗА да те харесват първо трябва сам да се харесаш !
Пич, не знам защо си мислиш, че да отидеш на психиатър е нещо срамно или страшно. Напълно нормално е. Това, че хората имат предразсъдъци, си е техен проблем. Освен това ще си знаете само ти и психиатърът ти. Никой друг няма да научи, освен ако не му кажеш.
Ясно е, че твоите проблеми с жените, както и тези на автора, са на психическа основа. Всичко си е в главите ви. И понеже на вашата възраст е трудно да си самовнушиш нещо за по-дълго време, защото рано или късно емоциите взимат връх, няма да е лошо да има кой да ви помогне и да ви мотивира.![]()
Последно редактирано от montana6 : 12-13-2011 на 04:52
Правилният човек от който се нуждаете е психотерапевт, а не психиатър. Психиатрите по презумция се занимават с психично болни хора, а психотерапевтите с хора страдащи от разни видове съмнение в личността, депресии и така нататък. Между двете понятия има огромна разлика. Както и колегите по-горе казаха, няма нищо лошо да отидеш на психотерапевт и да си поговорите, ако не друго със сигурност няма да навреде, даже напротив.
Трябва да третираш това като дребен недостатък, не като фобия или въобще като нещо сериозно, иначе съвсем ще се свиеш и всеки път като се доближаваш до жена ще си мислиш: "Не мога, аз имам ПРОБЛЕМИ с жените."
Започни с това да се запознаваш с момичета в нета. Говори си с тях, общувай, без презумцията да се видите някога. Така хем ще се чувстваш спокоен, хем водейки всякакви разговори с тези момичета, ще ги опознаеш и сам ще се убедиш, че няма нищо страшно. Ти и сега си знаеш (теоретически), но веднъж усетиш ли го и с подсъзнанието си, ще ти стане по-лесно. После ги мини на заговаряне за дребни и необвързващи неща. Например, помоли някое момиче да ти продупчи билета в рейса, да ти подаде нещо, попитай къде е спирката и тн. И така лека полека увеличавай контактите.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Къде видя разминаване, че не ти разбрах идеята? Казах, че е нормална практика да се ходи на психотерапевт във всички по-развити държави, когато имаш проблем, или може би имаш предвид, че не е нормално човек да има проблеми и да потърси помощ? Не е унизително да отидеш при специалист, а даже е достойно за уважение, че не си пасивен и предприемаш действия.
draid, благодаря за поправката. Нещо не съм внимавал и съм писал психиатър в предния си пост. Прав си, правилната дума е психотерапевт.![]()
Последно редактирано от montana6 : 12-13-2011 на 19:35