- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Стипендия за обучение в САЩ
Здравейте, съфорумци.
Може ли да ми обясните какво точно означава стипендия за студенти (за обучение в чужбина).
Как се взима, какво трябва да направиш за да я спечелиш и т.н, и също така, една стипендия каква част от таксата покрива, ако разходите за живот са около 1500$ на месец ?
П.П - питам защото мисля да се реализирам там, като братовчед ми, но родителите ми няма да могат да ме издържат в никакав случай, за това се доверявам на стипендията...обяснете ми за нея, от горните ми въпорси.
Благодаря предварително.![]()
За стипендията не знам, но знам че се дава, ако имаш хубав успех. Също така, трябва да кандидатстваш за нея.
Още така, някои университети поглеждат възможността на семейството ти да те издържи - смисъл, колко получават на година, недвижими имоти, и т.н, и по това може да платят примерно 90% от таксата ти, като семейството ти плаща само 10% от нея, ако решат, че нямаш финансова възможност. Разбира се, след като завършиш ще трябва и да изплатиш и върнеш тези пари.
Също така можеш да започнеш работа, а и да изтеглиш а Студент Loan, ( студентски заем), което в крайна сметка ще ти излезе доста скъпо.
http://ide.li/article831.html - Този link е за подготовката ти за кандидаtsване.
http://az-jenata.bg/article/12599/Pa...-Georgi-Vukov/ - А този е за книгата на едно българско момче от Пловдив, което учи в Харвард на пълна стипендия. Аз си я купих, и е много добра, полезна и пълна със съвети как трябва да постъпиш и какво трябва да направиш. Има информация не само за университети в САЩ но и в други страни.
Благодаря, смятам да кандидатствам за Филмовата академия за актьорско майсторство в Ню Йорк, бил съм на кастинги в България и казват, че имам огромен чар, обаяние и харизма и съм много концентриран...и затова смятам след средното образование да се пробвам в тази академия...разбирасе знам Англ. ез. МНОГО ДОБРЕ.
И родителите ми взимат ОБЩО 1700лв на месец. ОБЩО !!! и няма да могат да ме издържат там в никакав случай, затова трябва да разчитам на стипендията...дано да е спечеля ако завърша с Мн. добър 5 (тя сигурно е за 2 год. а и аз толкова ще уча там) после ако наистина парите се връщат дано да не е голям проблем...
П.П - по кои предмети се кандидатства, сигурно БЕЛ и Математика...?
Каква е разликата межу стипендия и пълна стипендия ?
И ще има ли този SAT тест (разбрах че е най труден)
Последно редактирано от jh97 : 12-29-2011 на 10:32
Еми как ? мисля че това са предметите за всички университети....ми кои тогава ?
Не тролва...просто искам да знам с кои предмети се кандидатства за да се подготвя
Просто ми писни всяка гимназия или университет да изисква бг ез. и матем. а аз по математика не съм много добре...и за това, ако се кандидатстваше с тези 2 предмета щях да съм много по изплашен...но някой знае ли с кой предмет се кандидатства ?
И, провежда ли се SAT тест ? разбрах, че ако ще учиш в САЩ се провежда ? но точно за тази академия незнам.
Последно редактирано от jh97 : 12-29-2011 на 13:10
Влез в университетът, в които желаеш да кандидатстваш, намери е-мейл за връзка, и попитай.
SAT тест задължително трябва да вземеш няколко месеца преди да кандидатстваш. Книгата, която по-горе посочих обяснава всичко това, включително и САТ, SAT II subjects, TOEFL, и други.
Почти сигурен съм че с този SAT тест и другите там ще се издъня но...
другите актьори едва ли са държали такъв изпит за да учат в академията...но това се пада на мен, като живея в тази държава...
Хващай да четеш какво представлява, какво трябва да знаеш и на какво да наблягаш.
Никому не е лесно. И да на теб се пада. Да не би да мислиш, че отивайки в САЩ веднага ще те грабнат заради актьорските ти умения, макар езика ти да е на ниво нулево? Това просто няма как да стане.
Английския език го знам много добре. Само изпитите ме притесняват и то много (тези по математика) гола вода съм
"Процедурата за прием на нови студенти е целогодишна и върви докато местата по програмите са запълнени. Кандидатите трябва да имат поне диплома за завършено средно образование или еквивалентна, за да бъдат приети във всички програми и работни семинари. Кандидатите за магистърските програми трябва да имат диплома за степен бакалавър."
това за магистърските програми и бакалавърските не го схващам, къде се получава тази диплома бакалавър ? след 12 клас сигурно, но къде трябва да уча, в същата академия или ? и колко време
Бакалавър е 3 (по-малко или повече) годишно обучение в някои университет. Магистър е обикновенно по-кратко, но задълбочава и специализира в едно конкретно нещо. Можеш да учиш бакалавър в един университет, a магистър в съвсем друг.
На колко си?
Тоест мога да вляза в академията и да уча в бакалавърска степен 2 год. примерно и после магистърска в същата академия ако искам да се специализирам с работата покрай киното ?
П.П - Еми знам че трябва да ми се обяснява като на 5 годишно... 9 клас съм и реших от по-рано да съм подготвен
Последно редактирано от jh97 : 12-29-2011 на 17:54
Дано ти помогна...
Първо към 11 клас или началото на 12 ще трябва да държиш изпит SAT след това SAT2 но си има уроци за да учиш по тях.Има изпит по англииски : есе,тест,диктовка,.Изпит по математика от 50 задачи тест за 1 час . Всеки изпит е с максимален брой точки 800 SAT + SAT2 =2400т.Над 2000т много добре.Ако имаш някакви спортни успехи ди дига точките може и да не са спортни :Д.За стипендиите има 50% 75% 100% .При 50 процента ти плащат квартирата но не и храната.75 Цялото обучение квартирата но без храна.100 процента имаш абсолютно всичко.
Аз съм на твоята възраст също съм се насочил на там))).
благодаря ники, определено ме просветна много добре, радвам се че и теб те влече това...повечето хора смятат че е невъзможно
Яко учене си пада и въобще не е лесно...(не мисли, че те плаша) Освен това 100 процента за този уни ще те искат да те видят как се представяш на живо. Виж дали признават БГ дипломи и трябва да почнеш да се готвиш от доста рано(ако си 97 от догодина трябва да почнеш)- уроци по театър и по английски, защото надали го знаеш на такова ниво. Там есетата са на абстрактни теми и хич не са лесни, ама това ще го разучиш по-нататък от Гугъл. Работата опира и до средства- ти без да отидеш в Америка просто няма как да отидеш да учиш там(например представи си, че не можеш да свикнеш с начина на живот там)
1. В 11 или 12 клас ще има изпит по английски ез (есе,тест,диктовка) ???????? тоест до тогава ще трябва да го знам ПЕРФЕКТНО ????
2. Тези изпити не трябва ли да са след 12 клас ?
3. Какви спортни успехи да имам ? за медали ли говориш ? или примерно само да участвам в баскетболния отбор ?
slicky - аз и сега уча здраво английски но не и театър...аз съм от малко градче до град Бургас и тук не се изучава нещо свързано с театъра...за жалост...а и в сайта на академията пише че приемат кандидати които са напълно начинаещи
SAT и SAT II се взимат няколко месеца преди да кандидатстваш, което означава че трябва да ги вземеш някъде 11 клас есента.
И до тогава ще трябва да знам английския перфектно ?
Ама такива тъпи въпроси задаваш. Да, тогава ще трябва да го знаеш перфектно.![]()