- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Протеин на 15
Здравейте на 15 години съм и ходя на зала от почти 4 месеца с малки прекъсвания. Висок съм 168 см и тежа 57 кг, като започнах тренировки бях 53. Горе долу съм доволен от развитието си, но ръцете ми изостават доста - 28-29 см са. Реших да започна да пия протеинa на Gaspari - Myofusion. Как мислите добре ли е с такъв стаж и на тези години да пия протеин и ако няма проблем, този ли е най - добрият ? Ако има по - добър моля кажете. Целта ми е маса - до лятото да стана 61-62 кг и ръката да стане поне 30.
трябва да пиеш креатин . Даядеш адски много от всичко (мазнизни въглехидрат протеин ) ма мн по 5,6 дори 7 пъти на ден и да ходиш на фитнес
Не искам креатин. Питам за протеина добър ли е, написал съм че ходя на фитнес и ям по 5 пъти на ден. Просто не мога да приема достатъчното количество протеин за деня и затова смятам да си купя![]()
На този етап нямаш нужда от добавки. Не че са ти вредни, просто няма да усетиш ефекта. Ако много си си наумил да си купуваш, вземи си някакви аминокиселини за след тренировка (приемаш бързи въглехидрати и 15-20 минути по-късно аминокиселините). Разпредели си храненията на 5-6 на ден и увеличавай постепенно количеството. Освен, че ти трябва протеин да градиш мускули, трябва ти и голямо количество калории (разбирай и мазнини, и въглехидрати), за да вкараш тялото в анаболитна фаза. Разнообразявай храната, за да си набавяш витамини и минерали, и няма как да не качиш.
На тази възраст най-решаващо е постоянството. Ако го няма в тренировките и храната, няма да постигнеш никакви резултати. Важно е да разучаваш нещата, но най-добрият подход е да си поставиш принципи за яденето и принципи за тренирането, за да не скачаш от една на друга идея. Спазвай си ги и може дори повече да качиш за тази половин година.
Последно редактирано от Chacho : 01-05-2012 на 18:47
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз мисля че всичко е до ген.Аз също съм на 15 и нетренирам но въпреки това рацете са ми 35дясна 34 лява.Ако си ти е заложено в гена да си силен ще си ако не няма примири се.
Кое по точно е глупост ??
Баща ми на моята възраст също не е имал много големи ръце, но сега ръката му е около 40, при положение че не тренира. Дори и да нямам ген с упоритост мога да постигна поне 36-37 см. Chacho, смятам да те послушам и да не бързам с добавките .. може би като стана на 16 ?
Като си млад и в пубертета, метаболизмът ти е по-бърз и няма как да качваш толкова, колкото зрял мъж, било то с или без добавки. Те не носят магически резултати, ако това си мислиш. По-скоро могат да ти помогнат, ако нямаш възможност да седнеш да се нахраниш, защото си цял ден на крак и изпиеш един шейк, за да замажеш положението. А моментът, в който ще ти се наложи да взимаш и добавки към стриктно спазван хранителен режим е доста далеч (разбирай години). На този етап всичко може да стане с ядене и тренировки.
И между другото, резултатите ще се появят след като се научиш да не бързаш към тях. Това е мисъл на един доста опитен и успешен познат.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Глупост е,че даваш плоски съвети,а дори не знаеш как се пише "рАка" ...
Ще ти го кажа с прости думи..Какъвто и ген да имаш ако не тренираш нищо и не ядеш както трябва може да имаш 35-36 ръка на 30% подкожни..Ако разбираш за какво става въпрос..
Така седят нещата днес! Иначе ако говорим за преди няколко хилядолетия нещата са биле други(което не ти интересува в тази ситуация)
Мерил съм на един от моя клас ръката (отпусната) 50 сантаама човека има над 50% мазнини
и всъщност е възможно да имаш 35 ръка без да тренираш, но не и на тази възраст (15) когато мъжа порастне към 20-30 год. може да издокара 35-6 ръка на 70-80кг, а по-дебелите мъже имат и по 40 и нещо на 90-100кг, друг е въпроса, че тези ръце нямат сила и не изглеждат силни..
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ех..Как се ядосах..Този тук 15-годишния ме изнерви и допуснах куп граматически грешки.. :X Мързи ме да ги поправям![]()
ПП: awerw,викам някоя статия за хомо неандерталец..Много е интересно.....
xD оставяй, по-зле за него..
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Имам още един въпрос и за да не правя нова тема ще питам тук. След всяка тренировка имам много силна мускулна треска. Появява се някой път още вечерта и продължавва 2-3 дни. А като започнах фитнес не започнах с кръгови тренировки, а направо по програма (гърди + трицепс, гръб + бицепс и т.н.) да не е заради това ?
Заради това е и е нормално, няма лошо да имаш мускулна треска стига да не е цяла седмица...
sapphire5![]()
Отначало ще е така, докато не влезеш във форма. И не забравяй да дишаш по време на повторенията, така ще се отделя по-малко млечна киселина в мускулите, тоест - по-слаба мускулна треска.
Да,разбира се..На 50 подкожни може и 45 ръка да имаш.
А 35-36 см ръка не е много така или иначе ,освен ако не си някъде 1.60 ..
А сега като пиша научи как се пише най-после този орган - рЪка
ръката не е орган![]()
sapphire5![]()
За някой може и да е.
Нормално е да имаш мускулно треска, но не трябваше да се втурваш веднага по сплитове (ако нищо не си тренирал преди това).
Добре че спрях да влизам във форума![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy