View Full Version : всичко за косата..
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
LudotoDevoiche
07-05-2011, 15:48
FuCKkK13, днес беше 8-ия път в който си слагам ампула... И просто ефект невиждам, освен, че косата ми мирише покъртително... Ампулите са на Linea Bio. По принцип доскоро ползвах кристалите на тази марка и бях много доволна. Както бях споменала по-назад в темата, търсих ампулите на Денис къде ли не и не ги намирам.
А относно днешната маска: Стоях 5 часа с нея, тъй като на 3-ия час вече нямаше и помен от слънцето 8-) И неможах да си направя това с лайката... Иначе от маската съм много доволна.
FuCKkK13
07-05-2011, 15:54
FuCKkK13, днес беше 8-ия път в който си слагам ампула... И просто ефект невиждам, освен, че косата ми мирише покъртително... Ампулите са на Linea Bio. По принцип доскоро ползвах кристалите на тази марка и бях много доволна. Както бях споменала по-назад в темата, търсих ампулите на Денис къде ли не и не ги намирам.
А относно днешната маска: Стоях 5 часа с нея, тъй като на 3-ия час вече нямаше и помен от слънцето 8-) И неможах да си направя това с лайката... Иначе от маската съм много доволна. ами не знам.. може да не ти действат, макар че ме съмнява, защото ампулите са доста концентрирани.. ами спри ги щом не виждаш ефект и си купи на Денис.. аз от Денис и Ревалид съм доволна :)
titinkaa
07-05-2011, 15:59
^Щом не намираш ампулите на Денис,тогава попитай в аптеката до вас дали не може да ти ги поръчат и да ти ги доставят.Не вярвам да са 8-10 ампули повече от 13-14лв.В Пловдив една ампула е 1.30лв,10 ампули са 13лв,поне в аптеката до нас де,за другите аптеки нз по колко вървят.
FuCKkK13
07-05-2011, 16:04
^Щом не намираш ампулите на Денис,тогава попитай в аптеката до вас дали не може да ти ги поръчат и да ти ги доставят.Не вярвам да са 8-10 ампули повече от 13-14лв.В Пловдив една ампула е 1.30лв,10 ампули са 13лв,поне в аптеката до нас де,за другите аптеки нз по колко вървят. ами да г/д. са по толкова.. мисля е тази за косопад беше 1.48 лв . на баща ми яко не се лъжа.. :)
MegiBoOm
07-05-2011, 16:08
Аз днес в един козметичен тази с пчелно млечице я намерих за 1,50 и сега след като ми свършат био глупостите ще си накупя 4 ампули (за целия месец), които излизат 6лв. и започвам подхранване 8-)
Иначе след като се изкъпя и после подсуша косата с кърпа и впръскам хининовата вода, след това ли се нанася съдържанието или? :D
titinkaa
07-05-2011, 16:12
Аз днес в един козметичен тази с пчелно млечице я намерих за 1,50 и сега след като ми свършат био глупостите ще си накупя 4 ампули (за целия месец), които излизат 6лв. и започвам подхранване 8-)
Иначе след като се изкъпя и после подсуша косата с кърпа и впръскам хининовата вода, след това ли се нанася съдържанието или? :D
Еми както искаш,може и на мокра коса,може и на влажна.
bloodymirror
07-05-2011, 16:14
Искам да ми помогнете ако можете,защото не знам точно какъв тип ми е косата и от какво се нуждае,ако изобщо се нуждае от нещо де,не знам какъв тип шампоан да си купувам,не ми е тънка,нито мазна,но не знам суха ли е,изтощена ли е ? Вие как мислите?
http://www.prikachi.com/images/185/3534185w.jpg
http://www.prikachi.com/images/198/3534198V.jpg (Това ми е естествената,наресана.)
MegiBoOm
07-05-2011, 16:14
Нещо не те разбрах 8-)
имам предвид, дали ще има ефект, ако впръскам хининовата вода и след 5 минутки нанеса съдържанието на ампулата?
titinkaa
07-05-2011, 16:19
Нещо не те разбрах 8-)
имам предвид, дали ще има ефект, ако впръскам хининовата вода и след 5 минутки нанеса съдържанието на ампулата?
Не бе няма проблем да ги нанасяш така както казваш.
titinkaa
07-05-2011, 16:20
Искам да ми помогнете ако можете,защото не знам точно какъв тип ми е косата и от какво се нуждае,ако изобщо се нуждае от нещо де,не знам какъв тип шампоан да си купувам,не ми е тънка,нито мазна,но не знам суха ли е,изтощена ли е ? Вие как мислите?
http://www.prikachi.com/images/198/3534198V.jpg (Това ми е естествената,наресана.)
Еми така не можем да ти кажем каква ти е косата без да сме я пипнали.Опитай се сама да определиш каква е,или като идеш на фризьор,питай нея тя ще ти каже. :)
Colombia
07-05-2011, 16:43
Ей момичета,да ви препоръчам нещо! :grin: :grin: :grin:
Ето този шампоан-КАТРАНЕН на фирма Сара.Струва 1.50!!!
Води се:Катранен шампоан обогатен с Витамин F за всеки тип коса страдаща от пърхот
http://tives.hit.bg/new.htm -този най я дясно на горния ред!
А,действа....уникално добре.Ползвам го когато си правя маска с масла и к.мляко и т.н.Нанасям го само веднъж,разпенвам добре и отмивам.Премахва иделано всичко от косата.След това се минавам с моя на ЕЛСЕВ с Цимент серамид.
FuCKkK13
07-05-2011, 16:45
http://www.prikachi.com/images/198/3534198V.jpg (Това ми е естествената,наресана.) ами така не може да ти помогнем.. като си я пипнеш ако я усещаш суха значи е суха.. ако не я усещаш суха може би ти е нормална, щом и мазна не ти е.. изтощена не знам.. на снимките изглежда жива, но все пак от едни снимки малко трудно... кажи какво използваш - преси,маши,лакове,вакси и т.н. от колко време и може да предположим г/д. дали е изтощена.. но въпреки това ти си я познаваш най-добре и ти трябва да си я усещаш каква е и понякога от какво има нужда.. ако не можеш да прецениш както казаха преди мен.. питай фризьорката си :)
MegiBoOm
07-05-2011, 17:01
Вземи ни разкажи всичко подробно за косата си, а ние ще се опитаме да помогнем! (:
FuCKkK13
07-05-2011, 17:07
Ей момичета,да ви препоръчам нещо! :grin: :grin: :grin:
Ето този шампоан-КАТРАНЕН на фирма Сара.Струва 1.50!!!
Води се:Катранен шампоан обогатен с Витамин F за всеки тип коса страдаща от пърхот
http://tives.hit.bg/new.htm -този най я дясно на горния ред!
А,действа....уникално добре.Ползвам го когато си правя маска с масла и к.мляко и т.н.Нанасям го само веднъж,разпенвам добре и отмивам.Премахва иделано всичко от косата.След това се минавам с моя на ЕЛСЕВ с Цимент серамид. ами сега имам 2 шампоана у нас.. след това съм се зарекла :D :D :D да си взема хининов и след него може този да пробвам ако го има в аптеката :)
FuCKkK13
07-05-2011, 17:08
Вземи ни разкажи всичко подробно за косата си, а ние ще се опитаме да помогнем! (: +1 :)
bloodymirror
07-05-2011, 17:12
Ами честно да си кажа преди почти всекидневно си изправях косата,обаче не ми е падала,не съм и видяла и да се изтощава кой знае колко..маскии правя си тривитаминол,почти съм привършила шишенцето обаче някак си не виждам ефект :( хининов шампоан-омазнява ми се от него,напоследък започнах да си купувам ампули,вече потретвам една от тях-на Bio Oil с кератин за дълбоко възстановяване без отмиване,освен че цяла седмица ми мирише много хубаво,а и някак ми става по-мека,и мисля че това. Не знам..искам по някакъв начин да си я сгъстя още,казват ми че е достатъчно гъста,обаче аз искам повече,но за съжаление тривитаминолът и хининът не ми помагат :( искам и да ми е по-мека и блестяща..
MegiBoOm
07-05-2011, 17:35
От два стола, та на земята.
Щом в момента сама казваш,че ти е достатъчно гъста, значи недей да я насилваш повече.
Колкото до тривитаминола, щом го свършиш го спри и направи една дълга почивка, защото щом не ти действа, явно имаш в достатъчно количество от дадените витамини!
Кажи ни какви продукти в момента ползваш за нея?
victoriassecret1
07-05-2011, 17:46
Добре ли е, ако си направя маска с тривитаминол за през нощта?
bloodymirror
07-05-2011, 17:49
От два стола, та на земята.
Щом в момента сама казваш,че ти е достатъчно гъста, значи недей да я насилваш повече.
Колкото до тривитаминола, щом го свършиш го спри и направи една дълга почивка, защото щом не ти действа, явно имаш в достатъчно количество от дадените витамини!
Кажи ни какви продукти в момента ползваш за нея?
Шампоан Elseve Color vive и ампулата,за която споменах и вече супер рядко я горя,на опашка си ходя.
Добре ли е, ако си направя маска с тривитаминол за през нощта?
Ха и аз това се чудех... :)
Colombia
07-05-2011, 18:02
Аз съм го правила това!Няма никакъв проблем!Действа много добре на косата ми :)
MegiBoOm
07-05-2011, 18:02
За стоенето през нощта не е много препоръчително, защото съм чела,че на сутринта момичетата имат паднали кичури коса, заради многото време отделено с маската.
Иначе bloodymirror защо не си вземеш цялата серия на http://www.gliss.bg/index.php?id=5261. Мисля,че много добре ще ти се отрази, а и същевременно си дай почивка от всякакви други маски,масла и прочие. (:
А ако нямаш пари да вземеш всичко накуп, започни сега докато ползваш другите неща, да си купуваш по нещо от серията и след време ще ги имаш всичките! :)
Хейй.. Искам да си правя "студено къдрене"
Та.. чудя се какво точно е, може ли да се направи във всеки 2ри фризьорски салон !? Косата ми е 2-3 см под раменете на черта и се чудя дали ще постигна ефекта който търся, а той е малко по-големи къдрици нещо като тези : http://www.slusham.com/img/agnes.jpg
Страхувам се само да не ми се скъси косата смисъл да не изглежда по-къса отколкото е !?
И колко горе ще ми струва това студено къдрене и може ли да се прави в домашни условия ?[/img]
MegiBoOm
07-05-2011, 18:06
не съм чувала за студено къдрене досега, но няма начин да постигнеш такава дължина с такива къдрица като на снимката, с твоят тип коса. Може би, ако беше малко по-дълга щеше и да се получи, но това не ти пречи да пробваш. :)
neeDaBosS
07-05-2011, 18:14
Драстииииииииио :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Сега се прибрах и съм супер доволна ! Обиколих незнам колко магазина,и във всички ми казваха или '' в момента няма маската на глис кюр 19 repair '' или '' нямаме нищо на глис кюр '' :shock: :lol: :lol: За разлика от това обаче,се сдобих с адската маска ! На Денис е,жълтаа (синята е за косопад,жълтата за сухи коси,а червената за боядисани коси).За сухи коси..изглежда ми префектна,точно това което търсех.Отзад в упътването пише,че доста добре оправя изтощените от преси коси и от морска и хлорирана вода (По-късно може да поста самото упътване защото не можах да ви обесня точно ;д доста примамливо изглежда).Точно това търсех,определено.А,и взех си една ампула с пчелно млечице на Денис (една за да пробвам,ако ми хареса ще взема още) и се чудя за колко пъти ще ми стигне? Цялата ли да я слагам :o Ииии преди малко си направих маска с мляко,2 жълтъка,2л тривитаминол и малко оцет.Не можах да намеря ракията 8-) aми ампулите на Денис са доста големи.. както прецениш.. може и на 2 пъти може и цялата да я сложиш (на 1 път) :) .. аз преди съм слагала и цяла и по половин.. :) и кажи как ти се отрази маската :) .. предполагам добре, но повече са изсушаващите продукти а като слушам от описанието на маската ти.. по-добре за твоята коса е в маските да има повече масла и ъ.н. :) и по-малко изсушаващи :)
Оф,сложих я цялата..сякаш косата ми е адски суха и бухнала пълен ужас ! То не е от ампулата де,просто домашната маска и след това маската с костен мозък и плацента,после и тази на Денис и то става мазалник :? Иначе майка ми днес и тя ползва тая на Денис и каза,че косата и е много мека и хубавичка.Ето и какво пише отзад,MegiBoOm
Преструктурираща маска за изтощена коса със серамиди и пантенол.
Серамидите и чистият пантенол,съдържащи се в преструктуриращата маска DENISE LINE възстановява в дълбочина структората на изтощените коси от хинични и термични третирания,морска и хлорирана вода.Получава се видим ефект още от първото нанасяне.Косите си възвръщат мекотата,лесното разресване и блясъка си. Ето и снимка http://angelcosmetics.mymall.bg/product_images/y/___46525_thumb.png цената беше 7,90лв :)) дано да съм помогнала
Най-вероятно ми е толкова суха косата от домашната маска,и от тази на миосотис,защото от скоро време съм забелязала,че малко ми изсушава косата.Днес пак търсих различни масла..доста търсих,всякакви..намерих си кокосово преди няколко дни останало в едно шишенце,но като намазах хубаво корените (не на маска) остана сигурно една капчица 8-)
MegiBoOm
07-05-2011, 18:21
neeDaBoss би ли опоменала отново абсолютно всичко, което ползваш за косата си? :)
MegiBoOm
07-05-2011, 18:26
Също така ще ми е интересно и създателката на темата да сподели всичко, което използва в момента за косата си? :)
neeDaBosS
07-05-2011, 18:26
Ами значи,шампоани,балсами и маски бяха от серията на глис кюр 10 repair,но уви свършиха преди 2 седмици сигурно 8-) сега шампоана ми е някакъв на Гарние,с нещо ама не помня с кво :lol: маската ми за коса е миосотис една голяяяма и червена с костен мозък и плацента и другата ми маска е тая на Денис.Балсам без отмиване ми е на Евтерпа и съм много доволна.Преди имах много повече неща и доста се занимавах,но сега сякаш не ми се дават толкова пари за няколко ползвания :? В домашната маска сложих оцет,тривитаминол,жълтък и мляко.Сега видях косата на мама и попрницип като знам какво е изтощена и изгоряла 8-) (все пак от черна е станала руса,след това червена,след това кафява и след това няколко пъти руса .. ;х ;дд)
За стоенето през нощта не е много препоръчително, защото съм чела,че на сутринта момичетата имат паднали кичури коса, заради многото време отделено с маската.
Уу това с падналите кичури звучи много гадно. Но според мен не би трябвало да има проблем,защото в крайна сметка това са витамини и там различните масла,които всеки добавя , за да стане маска.... :-o И може би като постои толкова време,ще може хубаво да попие в корените и в самия косъм!
neeDaBosS
07-05-2011, 18:29
Уу това с падналите кичури звучи много гадно. Но според мен не би трябвало да има проблем,защото в крайна сметка това са витамини и там различните масла,които всеки добавя , за да стане маска.... :-o И може би като постои толкова време,ще може хубаво да попие в корените и в самия косъм!
И аз мислях да спя с маската,но Титинка ме посъветва да не стоя повече от 1 час.Днес стоях към 1 час и 50 минути и пак беше доста твърдичка :booooomb: хем не бива да стоя малко хем пък и като стоя много става направо.. :lol:
MegiBoOm
07-05-2011, 18:30
alehole аз лично ти препоръчвам да не го правиш, за да няма последтвия, макар и с минимален шанс (:
neeDaBoss благодаря за отговора! :)
Ехх :) Щом така мислите ок,ще се консултирам утре с една приятелка фризьорка. А иначе аз попринцип стоя възможно наий-дълго с нея,но средно около 2 часа и ми е толкова мека и като виждам косата си толко мека,жизнена и просто не издържам :D много е готина
victoriassecret1
07-05-2011, 18:43
И аз се поуплаших за това с падналите кичури, затова си слагам едно чистичко бадемово масло и преспивам.
И аз се поуплаших за това с падналите кичури, затова си слагам едно чистичко бадемово масло и преспивам.
Ами според мен то няма разлика дали само бадемово масло или + тривитаминол.Но пробвай и кажи утре след като се изкъпеш как е :)
FuCKkK13
07-05-2011, 18:47
Хейй.. Искам да си правя "студено къдрене"
Та.. чудя се какво точно е, може ли да се направи във всеки 2ри фризьорски салон !? Косата ми е 2-3 см под раменете на черта и се чудя дали ще постигна ефекта който търся, а той е малко по-големи къдрици нещо като тези : http://www.slusham.com/img/agnes.jpg
Страхувам се само да не ми се скъси косата смисъл да не изглежда по-къса отколкото е !?
И колко горе ще ми струва това студено къдрене и може ли да се прави в домашни условия ?[/img] дг извинявам се, че закъснявам с отговора.. та така.. ако попаднеш на професионалист ама наистина да си разбира от работата и да ти избере подходящи ролки (т.е с подходящ диаметър) може да стане така, но няма как косата да не ти се скъси поне малко .. имай на предвид, че студеното къдрене изтощава ужасно много косата и трябва да правиш маски и ако косата ти е правя представи си какво ще стане като порасне - отдолу бухнало и къдраво от горе без обем и право.. за това си помисли можеш ли да поемеш този риск.. защото това е много изтощителна процедура.. иначе студеното къдрене се среща почти във всеки салон като процедура, която се предлага.. не вярвам да е повече от 20/25 лв. .. и издържа около 3-4-5 месеца.. в зависимост колко бързо ти расте косата :) .. дано съм ти помогнала :)
victoriassecret1
07-05-2011, 18:48
Ами според мен то няма разлика дали само бадемово масло или + тривитаминол.Но пробвай и кажи утре след като се изкъпеш как е :)
Бадемовото масло е по "лекичко" пък и преди съм преспивала с бадемово или стимуланта на Икаров. Поне съм сигурна, че няма да има такива последствия, както при Тривитаминола. :)
FuCKkK13
07-05-2011, 18:50
Ехх :) Щом така мислите ок,ще се консултирам утре с една приятелка фризьорка. А иначе аз попринцип стоя възможно наий-дълго с нея,но средно около 2 часа и ми е толкова мека и като виждам косата си толко мека,жизнена и просто не издържам :D много е готина аз седя с маската за коса от 3- до 6 часа зависи.. и нищо ми няма на косата, но тези които виждат че им става твърда или като правят маска и след това им пада повече коса да не стоя повече от 2 часа или 2 часа и половина ! :)
Добре,аз нямам за съжаление бадемово масло вкъщи,така че ще изчакам да кажеш резултатите.Лека вечер :)
FuCKkK13
07-05-2011, 18:52
И аз се поуплаших за това с падналите кичури, затова си слагам едно чистичко бадемово масло и преспивам. падането на кичури се получава от задушаване на косата... няма значение какво има върху нея.. та ако от бадемовото масло не ти падат.. ако си направиш маската с тривитаминола също няма да ти падат :)
FuCKkK13
07-05-2011, 19:00
Също така ще ми е интересно и създателката на темата да сподели всичко, което използва в момента за косата си? :) ох.. в момента ми е малко трудно точно да кажа какво използвам.. ще ти напиша всичко което ползвам и какво ползвам сега ( за каквото се сетя едва ли ще ти изброя всичко ) .. ами шампоан на Глис с 7 масла против цъфтене на косата и същия флуид.. имам друг флуид на Глис -оранжевия с 19 активни съставки .. себорал форте (червен дето е), Геритамин нео, купена маска имам, но я слагам само когато съм в почивка от другите (от фриз. салон - професионална и е наливна не й знам името, но ги сменям защото не е хубаво само с една) шампоан с ув-филтър, овлажняващ спрей на Аvon, който бях пост-нала 1/2 страници назад,.. за защита от топлина на Аlfaparf ..домашни маски с тривитаминол,от време на време ампули (най-често на Денис или на Ревалид).. ами за друго не се сещам сега.. а иначе сега ползвам шампоана на Глис и същия флуид, пия Геритамин нео и правя домашни маски с тривитаминол.. когато съм в почивка от домашните маски ползвам купена и себорал форте и така :)
LudotoDevoiche
07-05-2011, 19:01
Момичета ползвали ли сте шампоана на Милва с жен шен ? А с този катранения наистина ли става по-твърда косата ?
victoriassecret1
07-05-2011, 19:10
А някой да добавя аспирин в маската или шампоана си и има ли някакъв ефект?
FuCKkK13
07-05-2011, 19:11
Момичета ползвали ли сте шампоана на Милва с жен шен ? А с този катранения наистина ли става по-твърда косата ? не съм.. ползвала съм на милва само хининова вода и не останах особено очарована :?
FuCKkK13
07-05-2011, 19:14
А някой да добавя аспирин в маската или шампоана си и има ли някакъв ефект? да.. аз добавям аспирин към маската.. но аз добавям доста неща, така че не мога да ти кажа дали ефекта е точно от това.. но до колкото знам хора които са го добавяли в шампоана не са видели кой знае какъв ефект :)
Colombia
07-05-2011, 21:55
А с този катранения наистина ли става по-твърда косата ?
Аз го ползвам и мога да кажа,че косата става малко по-твърда в корените.Но,за мен това е +.Харесва ми така.Може да пробваш как ще се отрази на твоята.Препоръчвам ти този на фирма Сара. :)
rebeccaa
07-05-2011, 22:36
Само да попитам кой Себорал бяхте писали, че е по-силен и по-добър,че утре ще ходя на пазар и мисля да си го взема + шампоана на Глис против цъфтене :)
MegiBoOm
07-06-2011, 06:42
Себорал форте ;)
titinkaa
07-06-2011, 06:55
Сега ви прочетох всчики мнения от последните 2 страници и забелязах,че на всички ви става твърда косата от тривитаминола.Добре де,само на мен ли не ми става такава,колкото и време да стоя?,щото моята си стои нормална,само съвсем малко стегната една такава.
billytalent
07-06-2011, 07:10
Сега ви прочетох всчики мнения от последните 2 страници и забелязах,че на всички ви става твърда косата от тривитаминола.Добре де,само на мен ли не ми става такава,колкото и време да стоя?,щото моята си стои нормална,само съвсем малко стегната една такава.
Моята не става твърда. Много добре ми се отразява, като се има предвид, че аз спя с маската.
FuCKkK13
07-06-2011, 07:22
Сега ви прочетох всчики мнения от последните 2 страници и забелязах,че на всички ви става твърда косата от тривитаминола.Добре де,само на мен ли не ми става такава,колкото и време да стоя?,щото моята си стои нормална,само съвсем малко стегната една такава. е нали прочете.. аз бях писала че стоя от 3 до 6 часа и нищо ми няма на косата.. т.е. не ми става твърда :)
victoriassecret1
07-06-2011, 07:54
Тривитаминол засега съм слагала 2 пъти, но след тези пъти косата ми става много жива все едно се връщам от фризьор.
А от бадемовото масло сега ми е много мекинка косата. :grin:
Има ли доволни от козметиката на SYOSS и по специално от Heat Protector?
MegiBoOm
07-06-2011, 07:58
Протектора не е лош, една приятелка го има, но на керамичните плочи на пресата ми, оставяше някакви гадни сивокафяви петна, които после трудно се чистеха.Иначе аз имам този розвият кремообразен на Лореал и съм много доволна! (:
titinkaa
07-06-2011, 08:09
Моята не става твърда. Много добре ми се отразява, като се има предвид, че аз спя с маската.
Да,и на мен ми става хубава от тривитаминола.Даже следобед ще ходя да си го купя и почвам пак с него. :)
LudotoDevoiche
07-06-2011, 08:14
Аз не съм доволна от протектора... :( На мен също по пресата ми остават някакви петна който едвам се чистят... Като го нанеса изчаквам да изсъхне достатъчно, но косата ми става супер твърда и въобще немога да си я изправя хубаво. Много съм разочарована... и съжелявам, че не си взех розовото на Лореал.
И на мен косата ми става прекрасна от тривитаминола.Аз единствено я суша със сешоар малко след като се изкъпя,нито я къдря,нито с преса я правя,нищо,а цъфтеше като луда.Ходех на фризьор всеки месец,дори по два пъти,от цъфтеж.Какви ли маски не пробвах,откакто съм с тривитаминола преди 2 месеца го започнах , не съм ходила на фризьор.Но след седмица може да отида все пак да ми махне връхчетата . :-)
А вие как си правите маската с тривитаминол ?
neeDaBosS
07-06-2011, 08:59
Протектора не е лош, една приятелка го има, но на керамичните плочи на пресата ми, оставяше някакви гадни сивокафяви петна, които после трудно се чистеха.Иначе аз имам този розвият кремообразен на Лореал и съм много доволна! (:
Меги,извинявам се забравих да спомена няколко продукта още,които ползвам...значи до миналата седмица слагах хининова вода,бадемово масло в корените (маслото само от време на време) и себорала.До сега от себорала съм слагала 2-3,но вчера не съм слагала защото става прекалено..себорал,ампула,2 маски отделно и една домашна :? Сега като се събудих косата ми не беше толкова суха,обаче вече мисля като си правя доомашни маски да слагам единствено тривитаминол,една лъжичка топена свинска мас и някакво масло :) вие какво мислите? впрочем,жълтъка изсушаваше косата,нали? има случей в които си слагам по 2-3 както последните..пф,ясно работата защо ми е толкова суха косата :lol:
titinkaa
07-06-2011, 09:10
И на мен косата ми става прекрасна от тривитаминола.Аз единствено я суша със сешоар малко след като се изкъпя,нито я къдря,нито с преса я правя,нищо,а цъфтеше като луда.Ходех на фризьор всеки месец,дори по два пъти,от цъфтеж.Какви ли маски не пробвах,откакто съм с тривитаминола преди 2 месеца го започнах , не съм ходила на фризьор.Но след седмица може да отида все пак да ми махне връхчетата . :-)
А вие как си правите маската с тривитаминол ?
Аз слагам само тривитаминол без нищо друго и пак има ефект,даже 2 момичета от моя клас се мажат само с него и пак имат прекрасни коси.Но понякога като не ме мързи си слагам към него половин истискан лимонов сок,и малко оцет,такива масла и тва онова не слагам,щото тривитаминола е достатъчно мазен.
KakaoNaPrax
07-06-2011, 09:14
Аз имам въпрос, понеже не съм наясно много-много с продуктите за коса. :D Бихте ли ми казали хубав продукт, който да използвам, когато си изправям косата.
MegiBoOm
07-06-2011, 09:19
Eто това:
http://3.bp.blogspot.com/_iXlr2UUdq_U/TUgEVvxK1GI/AAAAAAAAIGc/XLPhWxbWmQ0/s640/lore15790_2_b.jpg
mynichka
07-06-2011, 09:30
Eто това:
http://3.bp.blogspot.com/_iXlr2UUdq_U/TUgEVvxK1GI/AAAAAAAAIGc/XLPhWxbWmQ0/s640/lore15790_2_b.jpg
и аз съм по- доволна от това отколкото heat протектора на Сайъс
KakaoNaPrax
07-06-2011, 10:04
Благодаря момичета за бързия отговор, ще го пробвам задължително. :)
FuCKkK13
07-06-2011, 10:18
Меги,извинявам се забравих да спомена няколко продукта още,които ползвам...значи до миналата седмица слагах хининова вода,бадемово масло в корените (маслото само от време на време) и себорала.До сега от себорала съм слагала 2-3,но вчера не съм слагала защото става прекалено..себорал,ампула,2 маски отделно и една домашна :? Сега като се събудих косата ми не беше толкова суха,обаче вече мисля като си правя доомашни маски да слагам единствено тривитаминол,една лъжичка топена свинска мас и някакво масло :) вие какво мислите? впрочем,жълтъка изсушаваше косата,нали? има случей в които си слагам по 2-3 както последните..пф,ясно работата защо ми е толкова суха косата :lol: ами да жълтъка изсушава, но не много.. а и аз забравих да кажа че ползвам кристали на Cristian of roma с ленено семе и на гръцката фирма SERI .. и съм доволна и от двата видя, но сега от около 2 месеца не слагам кристали :) а масло по краищата :)
FuCKkK13
07-06-2011, 10:24
момичета мислех днеска да си правя маска, но няма време за това утре ще си направя и ще кажа какво съм сложила.. а някоя днес няма ли да си прави маска ? :)
pressiana
07-06-2011, 10:24
Трябва да си купя и аз тривитаминол...
А от стимуланта на Икаров доволни ли сте, ако сте го ползвали?
mynichka
07-06-2011, 10:26
^ аз използвам в момента стимултанта на Икаров, но май съм по- доволна от бадемовото масло. Мисля си като ми свърши стимуланта да си взема кокосово масло и него да пробвам
FuCKkK13
07-06-2011, 10:32
Трябва да си купя и аз тривитаминол...
А от стимуланта на Икаров доволни ли сте, ако сте го ползвали? да.. аз съм го ползвала като съм била в почивка от домашните маски и е добър.. майка ми има мазна коса и каза още след 1вия път като го ползва, че малко й е регулирал омазняванет и косата й е по-добре :)
LudotoDevoiche
07-06-2011, 10:34
Аз преди ползвах стимуланта на Икаров и съм много доволна, косата ми изглеждаше много добре. До края на този месец ще си правя маските с тривитаминол и после сигурно пак ще си взема стимуланта :)
neeDaBosS
07-06-2011, 10:41
И аз съм била много доволна от стимуланта на Икаров. :) Вчера си го поръчах в една аптека,както и хининовия шампоан.Като свърша с тривитаминола започвам с тях..гадното е,че косата ми като е суха и не трябва да я мия толкова често 8-) И мда..сега косата ми е много хубавичка само да кажа,не е изобщо суха като вчера.Една мека,с блясък,не е бухнала.. много си я харесвам <3 8-)
neeDaBosS
07-06-2011, 10:49
Забравих да кажа,имам кристали на BiOil ли какво беше там :lol: останало ми е малко,вчера търсих да си купя нови,но нещо не си харесах..продавачката ми обесни,че прозрачните кристали са просто за блясък,сините против слънце,а лилавите за доста увредени от пресите коси и такива..вие да знаете нещо такова? :-o лилавите бяха към 13лв,ще се разтърся малко повече и може и тях да се взема :)
FuCKkK13
07-06-2011, 10:56
Забравих да кажа,имам кристали на BiOil ли какво беше там :lol: останало ми е малко,вчера търсих да си купя нови,но нещо не си харесах..продавачката ми обесни,че прозрачните кристали са просто за блясък,сините против слънце,а лилавите за доста увредени от пресите коси и такива..вие да знаете нещо такова? :-o лилавите бяха към 13лв,ще се разтърся малко повече и може и тях да се взема :) ами Кристиан оф рома имат сини ама тъмно сини и знам, че са за изтощена коса.. но това не винаги е така на другите марки едва ли.. имам прозвачни (на гръцката фирма и не са само за блясък) а тези другите и моите са 13лв. 100 мл. на Кристиан оф рома и са оранжеви :D .. продавачката за тях не знам какво ще измисли :D ..
Здравейте, искам само да ви попитам за някакъв шампоан, който заздравява косъма на главата и намалява косопада.. извинявам се, ако има такъв пост, но не видях :( ..
Въпроса ми е като слагам гел за коса и от него самия косъм се изтощава и опада не много, но забелязвам, че се увеличава косопада .. Какъв шампоан да ползвам или там каквото трябва да ползвам за да подсили косата ми : ))
neeDaBosS
07-06-2011, 11:07
Здравейте, искам само да ви попитам за някакъв шампоан, който заздравява косъма на главата и намалява косопада.. извинявам се, ако има такъв пост, но не видях :( ..
Въпроса ми е като слагам гел за коса и от него самия косъм се изтощава и опада не много, но забелязвам, че се увеличава косопада .. Какъв шампоан да ползвам или там каквото трябва да ползвам за да подсили косата ми : ))
Шампоан с коприва? :) мама имаше обилен косопад,и помня,че ползваше такъв шампоан,но на коя марка беше... :Х
FuCKkK13
07-06-2011, 11:09
Въпроса ми е като слагам гел за коса и от него самия косъм се изтощава и опада не много, но забелязвам, че се увеличава косопада .. Какъв шампоан да ползвам или там каквото трябва да ползвам за да подсили косата ми : )) ами първо спри с гела.. явно не действа добре (то никой гел,пияна, лак и т.н. не действат добре, но този може да е много силен за твоята коса) ако не можеш да спреш с гела купи си друг.. за шампоан против косопад има много хубав на ДЕНИС (biopharma) .. за друг не мога да ти кажа, но можеш да си вземеш Себорал Форте .. той е около 2 лв.и помага за растежа на косата,против пърхот и против косопад.. :) .. маже се след баня в корените на косата с памучен тампон .. или можеш да си го налееш в шишенце от парфюм и да впръскваш в корените :)
LudotoDevoiche
07-06-2011, 11:14
Аз в момента използвам кристалите на Victoria Beauty, но са само 30 мл. и скоро ще свършат... Тези на Сери от фризьорски салон ли се поръчват ?
FuCKkK13
07-06-2011, 11:25
Аз в момента използвам кристалите на Victoria Beauty, но са само 30 мл. и скоро ще свършат... Тези на Сери от фризьорски салон ли се поръчват ? ами не.. има ги по козметичните магазини.. 100 мл. са около 8 лв :)
victoriassecret1
07-06-2011, 11:43
От L'Oreal Hot Straight косата повече ли време държи изправена?
pirin4ever
07-06-2011, 11:48
От много време си задавам този въпрос-има ли начин да се забави растежа на косата,защото моята расте много бързо,а не се харесвам много с по-дълга коса ?
Мерси предварително :-P
От много време си задавам този въпрос-има ли начин да се забави растежа на косата,защото моята расте много бързо,а не се харесвам много с по-дълга коса ?
Мерси предварително :-P
Според мен няма,а и да има-ще е вредно. Просто се подстригвай по-често!
Косата ми много бавно расте, хем си правя маски с тривитаминол. Преди малко се подстригах и ми я скъсиха доста. Тя ми е късичка, сега още повече. :-# :-# Смятам да си взема хининов шампоан и хининова вода. Ампули също може да си взема някакви. Ще си изплаквам косата с чимшир и бръшлян. Вие нещо да ме посъветвате за по-бърз растеж на косата?
pressiana
07-06-2011, 13:35
Едната иска косата ѝ да расте, а другата - не. 8-)
За забавяне не знам, а за ускоряване - бадемово масло например.
billytalent
07-06-2011, 13:39
Косата ми много бавно расте, хем си правя маски с тривитаминол. Преди малко се подстригах и ми я скъсиха доста. Тя ми е късичка, сега още повече. :-# :-# Смятам да си взема хининов шампоан и хининова вода. Ампули също може да си взема някакви. Ще си изплаквам косата с чимшир и бръшлян. Вие нещо да ме посъветвате за по-бърз растеж на косата?
Най-добре си вземи ампули, определено има ефект от тях. Може да пробваш и с отвара от коприва-на мене ми се отразява добре.
Аз от днес пак започвам да пия Геритамин Нео, преди бях доволна.
neeDaBosS
07-06-2011, 14:24
Аз забравих да питам,от тривитаминола какви странични ефекти се получава?
sLaDkagRe6ka
07-06-2011, 14:42
аз го ползвам от миналата година и при мен няма никакви странични ефекти 8-)
Мисля че ако си алергична към някоя съставка от него може да ти се получи,но шансът е малък,а иначе ако предозираш скалпа си с витамини,се получава обратен ефект и косата започва да пада.
neeDaBosS
07-06-2011, 14:50
Лятото имах много пърхут,но се оттървах от него..тая сутрин както си оправям веждите случайно си кимнах главата напред и като започнаха буквално да падат цели люспи и не само,отдавна не бях имала пърхут...пф :-o за падането на косата знам,но пърхута пък от какво :o
sLaDkagRe6ka
07-06-2011, 14:53
Ползваш ли лак пяна или вакса често ? аз преди имах и фризьорката ми каза че е от това
sweetybebi
07-06-2011, 14:53
В един сайт четох, че за бърз растеж помага картофената вода. След като си измиеш косата с шампоан я изплакни с водата, в която си варила картофите. Отдолу в коментарите беше отбелязано, че има ефект. Пробвай. :)
neeDaBosS
07-06-2011, 14:57
Ползваш ли лак пяна или вакса често ? аз преди имах и фризьорката ми каза че е от това
Не,изобщо.Вакса сигурно през живота си не съм позлвала..лак преди месеци си пръсках по дължината,пяна не позлвам.Имам вкъщи де,взех си я с целта да си оформям къдриците,но така и не съм я ползвала :)
sLaDkagRe6ka
07-06-2011, 15:03
Не,изобщо.Вакса сигурно през живота си не съм позлвала..лак преди месеци си пръсках по дължината,пяна не позлвам.Имам вкъщи де,взех си я с целта да си оформям къдриците,но така и не съм я ползвала :)
:-o не знам от какво друго може да е но аз като имах ползвах маска "низорал против пърхот" и бях много доволна и не е скъпа 5 лв си я взех аз :)
FuCKkK13
07-06-2011, 15:58
Косата ми много бавно расте, хем си правя маски с тривитаминол. Преди малко се подстригах и ми я скъсиха доста. Тя ми е късичка, сега още повече. :-# :-# Смятам да си взема хининов шампоан и хининова вода. Ампули също може да си взема някакви. Ще си изплаквам косата с чимшир и бръшлян. Вие нещо да ме посъветвате за по-бърз растеж на косата? бадемово масло както казаха преди мен, себорал форте, някакви витамини (аз пия геритамин нео), фрикции с коприва.. ами за др. точно сега не мога да се сетя :)
FuCKkK13
07-06-2011, 16:00
Мисля че ако си алергична към някоя съставка от него може да ти се получи,но шансът е малък,а иначе ако предозираш скалпа си с витамини,се получава обратен ефект и косата започва да пада. ами то съставките са само витамини така, че едва ли някой е алергичен... падането може не само от предозиране а и от ''задушаване'' на косата, но тогава падат косми, които така или иначе скоро са щели да паднат.. :)
FuCKkK13
07-06-2011, 16:15
Лятото имах много пърхут,но се оттървах от него..тая сутрин както си оправям веждите случайно си кимнах главата напред и като започнаха буквално да падат цели люспи и не само,отдавна не бях имала пърхут...пф :-o за падането на косата знам,но пърхута пък от какво :o ами не знам от какво може да ти се е получило.. защо не пробваш с тази маска която си ползвала преди.. и ако искаш се мажи с Себорал форте - той помага за пърхот.. също така аспирина помага за пърхот ако го слагаш в домашните маски и оцета (освен за блясък помага и за пърхот).. иначе виж какво намерих срешо пърхот : Сухата себорея пък изчезва след третиране
на кожата на главата със зехтин. Достатъчно е в корените всяка вечер да се втриват по няколко капки мазнина, а на сутринта косата да се измие само с вода. Маските с кисело мляко са също много ефикасни при появата на пърхот. дано съм ти помогнала :)
Colombia
07-06-2011, 16:22
Днес си купих ето този шампоан :)
http://www.gliss.bg/index.php?id=5270
И преди съм го ползвала(или беше пак на Глис,но не точно този..не си спомням.)Хареса ми.Сега отново ще видим какво ще стане. :)
Здравейте момичета.
Имам един въпрос.Днес си купих тривитаминол и газ.Обаче ми казаха че газта миреше много и няма да мога да я отмия 2 дена... Задължително ли е да слагам газ? Благодаря ви предварително! :)
LudotoDevoiche
07-06-2011, 16:36
Вчера след маската с тривитаминола, докато се къпах ми паднаха доооста косми. От какво се получава това задушаване, защото предполагам, че това е бил проблема... :(
pressiana
07-06-2011, 16:38
Вчера след маската с тривитаминола, докато се къпах ми паднаха доооста косми. От какво се получава това задушаване, защото предполагам, че това е бил проблема... :(
Мисля, че е от спарването на скалпа. :?
neeDaBosS
07-06-2011, 16:38
В оригиналната маска се слага газ,така че...1-2 капки не мисля,че ще се отразят чак тоолкова на аромата на косата ти.
2 часа ли се седи или може и повече?
neeDaBosS
07-06-2011, 16:44
И преди съм го ползвала(или беше пак на Глис,но не точно този..не си спомням.)Хареса ми.Сега отново ще видим какво ще стане. :)
Тоя шампоан е много хубав,както и този с 19 подхранващи съставки.Само от този не бях доволна http://www.gliss.bg/index.php?id=3806 .. никакъв ефект,косата ми стоеше като немита,лепкава някаква...дори смея да кажа,че къдриците ми се оформиха още повече,слепваше се надолу и дори самите краища ми бяха мазни. :o Също и не бях толкова доволна от този балсам http://www.gliss.bg/index.php?id=3879 взех си го нали,първоначално много си го харесвах,но постепенно разбрах,че става почти същата работа като с шампоана Asia strаight..нямаше как да го изхвърля,все пак си беше чисто нов затова и го ползвах докато свърши ;д косата ми беше супер лепкавата 8-)
neeDaBosS
07-06-2011, 16:45
2 часа ли се седи или може и повече?
Да.Както прочете по-горе може и да се спи с нея,но поради спарването на скалпа падат по цели кичури коса. :) Някой пък и стоят повече,зависи..
А някой да е пробвал масло от орхидеа? Чух че също подхранвало косата и помагало за рестежа и?
LudotoDevoiche
07-06-2011, 16:56
Значи явно съм прекалила с престоя... защото стоях 5 часа с маската.
А за този Геритамин Нео: след колко време се забелязва ефекта и имат ли значение годините ? :-o
В оригиналната маска се слага газ,така че...1-2 капки не мисля,че ще се отразят чак тоолкова на аромата на косата ти.
Откъде се взима тази газ?
LudotoDevoiche
07-06-2011, 17:04
Откъде се взима тази газ?
От железарията :D
neeDaBosS
07-06-2011, 17:08
А за този Геритамин Нео: след колко време се забелязва ефекта и имат ли значение годините ? :-o
Незнам да има ограничение за годините,все пак това са витамини 8-) Аз го пих като бях на 13..видях ефект само при ноктите обаче. :)
Colombia
07-06-2011, 17:11
LudotoDevoiche за колко и какво точно представлява? :D Винаги ми е било интересно.
Ааа да-мирише ли след това,като се измие косата? :o Някои хора са ми казвали,че остава неприятен мирис...
Абе,кажи каквото ти дойде на акъла :D 8-) :lol:
Здравейте. Бих искала да ми дадете съвет.
Косата ми е подстригана на френско каре (разликата отпред и отзад не е голяма) - косата ми не е дълга. Но цъфти много. :? В корените се омазнява, краищата и са страшно сухи. Ползвам преса, да, но винаги ползвам протектора на Сайъс. Подстригвам я, от есента използвах маската на Лорис със змийско олио, сега я свърших. Ползвам възстановяващ спрей-балсам на Глис. Какво да си купя и да правя с нея? Искам дълга коса, а не мога да я оставя, защото цъфти..
Сред 1-вите страници четох за бадемово масло, за кокосово масло и за стимулант на Икаров.. Чувала съм и преди за тях, но не съм се интересувала. Ще ми кажете ли какво ще подейства добре на косата ми? :( А да, пропуснах да спомена, че преди ползвах и кристали, но ефект нямаше.
pressiana
07-06-2011, 17:24
Косата ми е подстригана на френско каре (разликата отпред и отзад не е голяма) - косата ми не е дълга. Но цъфти много. :? В корените се омазнява, краищата и са страшно сухи. Ползвам преса, да, но винаги ползвам протектора на Сайъс. Подстригвам я, от есента използвах маската на Лорис със змийско олио, сега я свърших. Ползвам възстановяващ спрей-балсам на Глис. Какво да си купя и да правя с нея? Искам дълга коса, а не мога да я оставя, защото цъфти..
Сред 1-вите страници четох за бадемово масло, за кокосово масло и за стимулант на Икаров.. Чувала съм и преди за тях, но не съм се интересувала. Ще ми кажете ли какво ще подейства добре на косата ми? :( А да, пропуснах да спомена, че преди ползвах и кристали, но ефект нямаше.
Колко често я миеш?
Тази маска не съдържа змийски мляко, пълна е с химии и в крайна сметка уврежда косата. :/
Можеш да започнеш да си правиш от домашните маски, които момичетата са предложили. Купи си масло от пшеничен зародиш и го мажи в краищата след като си измиеш косата. Против цъфтеж е.
neeDaBosS
07-06-2011, 17:26
Значи..като за начало само да кажа,че протектора предпазва едно 55% според мен.Така,че може и да не ти се отразява добре,и куп други неща и изобщо направо си купи това на Лореал.Много ще ти хареса..Започвай с маските..ако не искаш тривитаминол ползввай маслото на Икаров,бадемово масло,кокосово масло,зехтин.Дали ще ги правиш на маски или само ще си мажеш корените,си е твое решение. :) НО,за да не се получи обратния ефект и от много масла да си се омазнят още повече корените,погледни ТОВА тук --->
Една приятелка за справянето с мазните корени и сухите краища прави това:
За корените на косата се прави следната смес:
1-2 жълтъка,2 л кисело мляко и 2 аспирина.Всичко се разбърква след което се намазва САМО в корените.
За дължината:
2л зехтин се смесват с 1л мед хубаво,след което се намазват най-вече краищата,може и дължината по-желание.
П.С - Ползвай Себорал ФОРТЕ.По-силен е,но ще ти оправи мазните корени.Пък и помага за растежа..За купени маски мога да предложа Denise,Moisotis,Garnier,L'
titinkaa
07-06-2011, 17:39
Днес си купих тривитаминол и спрея на Балея с УВ филтър.
neeDaBosS: Купените маски никаква работа не ми вършат. Благодаря за маската, която препоръча, ще я пробвам. Иначе нямах намерение да взимам протектора на Сайъс. Това на Лореал го нямаше, а ми трябваше нещо и затова го взех. НО моята коса попринцип е права. Изправям я от около месец и половина и то не всеки ден, защото откакто се подстригах краищата ми леко се извиват и ме дразни. Абе ето направо снимки:
Преди: http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230968_210849362269899_100000345116413_746575_3219 428_n.jpg (не е изправяна)
Сега: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/248102_217270954961073_100000345116413_797015_7876 115_n.jpg (изправяна е)
Сега: http://prikachi.com/images/865/3538865x.jpg (не е изправяна)
(не съм голяма красавица, ама к'во да се прави... :\)
Преди като не ползвах преса пак беше така. Мога да я оставя дълга, но не искам да е дълга и нацъфтяла. Много е гадно. Искам да се отърва от цъфтежите. :-#
pressiana: Ще пробвам с масло от пшеничен зародиш пък ще видим. Мия я 2-3 пъти седмично. В повечето случаи се старая да са 2. Започва на 2-рия ден съвсем леко да се омазнява и на 3-тия ден след измиването е мазна. Обаче краищата ми са ненормално сухи. :smt022
Как мислите да пробвам ли с тривитаминол? :-o
FuCKkK13
07-06-2011, 18:02
И преди съм го ползвала(или беше пак на Глис,но не точно този..не си спомням.)Хареса ми.Сега отново ще видим какво ще стане. :) и аз в момента съм с него и с същия флуид и съм доволна прави ми косата много мекичка :)
FuCKkK13
07-06-2011, 18:05
Здравейте момичета.
Имам един въпрос.Днес си купих тривитаминол и газ.Обаче ми казаха че газта миреше много и няма да мога да я отмия 2 дена... Задължително ли е да слагам газ? Благодаря ви предварително! :) ами то се слагат 1-2 капки .. ако си изрусена недей.. газта с изтекъл срок на годност мирише по-слабо, но пак има ефект ако искаш си вземи такава.. да с маската се стои 2 часа или повече.. зависи от косата.. ако ти пада мн коса след маската не стой повече от 2 часа, но на този ? ти отг. преди мен :)
FuCKkK13
07-06-2011, 18:06
А някой да е пробвал масло от орхидеа? Чух че също подхранвало косата и помагало за рестежа и? аз лично не съм.. ако някой е ползвал да казва.. и ти ако тешиш да го ползваш след това сподели добре ли ти се е отразило :)
FuCKkK13
07-06-2011, 18:08
Незнам да има ограничение за годините,все пак това са витамини 8-) Аз го пих като бях на 13..видях ефект само при ноктите обаче. :) аз от 14 и половина, но едва ли има ограничение.. и при мен обаче имаше видим ефект само на ноктите и кожата :( .. но пробвай нищо не губиш, а и не са скъпи :)
FuCKkK13
07-06-2011, 18:13
Сред 1-вите страници четох за бадемово масло, за кокосово масло и за стимулант на Икаров.. Чувала съм и преди за тях, но не съм се интересувала. Ще ми кажете ли какво ще подейства добре на косата ми? :( А да, пропуснах да спомена, че преди ползвах и кристали, но ефект нямаше. ами масла най-добре..или маска с тривитаминол.. но както описваш най-добре за твоята коса е стимуланта за коса на Икаров, защото регулира омазняването .. :) .. и все пак най-добре е маска с тривитаминол, но ако не ти се занимава редувай стимулант за кса на Икаров с бадемово масло :)
Colombia
07-06-2011, 18:19
ЧУДИХ СЕ НЕЩО ДОКАТО СИ ПРАВИХ САЛАТА :D :lol: 8-)
По пътя на логиката,олиото също е растително масло!Чували ли сте да се слага в маски за коса? :neutral: ..........
neeDaBosS
07-06-2011, 18:24
По пътя на логиката,олиото също е растително масло!Чували ли сте да се слага в маски за коса? :neutral: ..........
НЕ НЕ НЕ НЕ прави тази грешка моля те! Веднъж по тази логика реших да го ползвам като заместител на зехтина, и о боже познай ! Сигурно цяла тубичка шампоан използвах..изобщо си е играчка.Нито е полезно за косата,нито после ще се измие.Другото което е ,че ако стоиш дълго с него попива в скалпа иии... :-x
FuCKkK13
07-06-2011, 18:25
По пътя на логиката,олиото също е растително масло!Чували ли сте да се слага в маски за коса? :neutral: .......... ами до колкото знам олиото не е полезно с нищо за косата... не знам поради каква причина :)
Colombia
07-06-2011, 18:30
Няма,няма...споко :o 8-) :D
Само исках да знам дали сте чували за такива маски,понеже аз не съм.
Colombia
07-06-2011, 18:31
Ей момичета още нещо да питам.Някоя от вас беше казвала за маски с доматен сок!Я кажете как точно се прави това чудо и слагате ли друго освен домати? :-o 8) :)
neeDaBosS
07-06-2011, 18:33
Ей момичета още нещо да питам.Някоя от вас беше казвала за маски с доматен сок!Я кажете как точно се прави това чудо и слагате ли друго освен домати? :-o 8) :)
АЗ ! 8-) Значи презеждаш хубаво сока на един средно голям домат,след това добавяш 1 жълтък.Мажеш корените,но не забравяй и за дължината.Прекрасна работа ! :P
Colombia
07-06-2011, 18:40
Дооооооооообре :|
Жива и здрава!Мерси,че каза.Ще се хлепам :D ,само дето няма да е днес :)
Colombia
07-06-2011, 18:47
Пак съм аз! 8-)
Да ми препоръчате нещо с UV филтър за лятото?Някакъв спрей да речем...? \:D/
Само да кажа-започнах да пия Геритамин Нео :) :smt002 :smt011
FuCKkK13
07-06-2011, 18:51
Пак съм аз! 8-)
Да ми препоръчате нещо с UV филтър за лятото?Някакъв спрей да речем...? \:D/
Само да кажа-започнах да пия Геритамин Нео :) :smt002 :smt011 aми няколко страници назад говореха за Белеа (не знам дали точно така се пише) .. аз имам кристали на които си ПИШЕ, че са с ув защита.. ами нз.. другите да ти препоръчат защото на мен кристалите и спрей на Глис ми стигат за предпазване от слънцето :)
MegiBoOm
07-06-2011, 18:52
Ами има слънцезащите шампоан и спрей на Балеа ;)
pressiana
07-06-2011, 18:53
Има спрей на Балеа, доколкото знам има и на Каротен. Защо не питаш в някоя аптека?
Colombia
07-06-2011, 18:53
Аз имах един спрей на Елсев обаче наскоро свърши и за това питам.
Ок мерси,че писа :)
Colombia
07-06-2011, 18:55
Благодаря момичета :smt003
Просто сега се зачудих,ще попитам и ще потърся този на Балеа.
titinkaa
07-06-2011, 19:13
^На Балеа днес си купих такъв спрей с УВ защита,3,99лв е. :)
sweetybebi
07-06-2011, 20:04
Маска за бърз растеж на косата
Казват, че след прилагането на тази маска за околко 3 месеца, косата може да порасне с 10 сантиметра!
Подчертавам, че не съм я изпробвала.
Ето я рецептата:
2 суп. лъж. тривитаминол
1суп. лъж. хининова вода
1суп. лъж. водка
Мажеш цялата коса с получената смес, преспиваш една нощ и на другия ден я измиваш. Това средство е толкова мощно, че не трябва да се ползва често.(Дженифър Анистън се къпе с конски шампоан. Тривитаминолът се прилага на кучета и по-специално на кокерите за по-лъскава, гъста, и дълга козина, а и при овцете също за по-гъсто руно) Прави се веднъж на 3 месеца. Тривитаминолът е напълно безвреден, може да се прилага и върху хора и е ужасно богат на витамини.
Мисля да пробвам, но вкъщи нямам водка.. може ли без нея или пък да се замени с друг алкохол.. ?
neeDaBosS
07-06-2011, 20:08
Маска за бърз растеж на косата
Казват, че след прилагането на тази маска за околко 3 месеца, косата може да порасне с 10 сантиметра!
Подчертавам, че не съм я изпробвала.
Ето я рецептата:
2 суп. лъж. тривитаминол
1суп. лъж. хининова вода
1суп. лъж. водка
Мажеш цялата коса с получената смес, преспиваш една нощ и на другия ден я измиваш. Това средство е толкова мощно, че не трябва да се ползва често.(Дженифър Анистън се къпе с конски шампоан. Тривитаминолът се прилага на кучета и по-специално на кокерите за по-лъскава, гъста, и дълга козина, а и при овцете също за по-гъсто руно) Прави се веднъж на 3 месеца. Тривитаминолът е напълно безвреден, може да се прилага и върху хора и е ужасно богат на витамини.
Мисля да пробвам, но вкъщи нямам водка.. може ли без нея или пък да се замени с друг алкохол.. ?
Можеш,разбира се :) Примерно с ракия,уиски,ром,коняк..всяк къв вси алкохол.Дори бира,тя е доста полезна за косата.
FuCKkK13
07-06-2011, 20:10
^ можеш да заместиш водката с друг твърд алкохол - ракия, уиски и т.н. :)
MegiBoOm
07-06-2011, 20:11
Обаче не е ли малко опасно три месеца да ползваш тривитаминол? Смисъл, аз не съм ползвала, но знам,че трявба да се правят почивки!
sweetybebi
07-06-2011, 20:13
Обаче не е ли малко опасно три месеца да ползваш тривитаминол? Смисъл, аз не съм ползвала, но знам,че трявба да се правят почивки!
Не си прочела правилно.. прави се веднъж на три месеца :)
А имам и друг въпрос сместа само в корените ли се нанася или върху цялата коса ?
FuCKkK13
07-06-2011, 20:14
Обаче не е ли малко опасно три месеца да ползваш тривитаминол? Смисъл, аз не съм ползвала, но знам,че трявба да се правят почивки! аз първо като почнах правих маската 3 месеца и половина без почивка, после почивах 2 седмици (половин месец) след това правих месец и половина, пак почивах половин месец и така.. само последната ми почивка беше от почти 1 месец, защото сега цял месец ще правя, че преди морето трябва подготовка :D
FuCKkK13
07-06-2011, 20:16
А имам и друг въпрос сместа само в корените ли се нанася или върху цялата коса ? ами по принцип по цялата коса :) ..
sweetybebi
07-06-2011, 20:18
А имам и друг въпрос сместа само в корените ли се нанася или върху цялата коса ? ами по принцип по цялата коса :) ..
Ще пробвам, но за 1 - 2 часа.. не смея да я оставям цяла нощ.
FuCKkK13
07-06-2011, 20:20
Ще пробвам, но за 1 - 2 часа.. не смея да я оставям цяла нощ. ами най-добре 2-3 часа :)
sweetybebi
07-06-2011, 20:22
Ще пробвам, но за 1 - 2 часа.. не смея да я оставям цяла нощ. ами най-добре 2-3 часа :)
Окей, ще споделя резултата :)
Бях чела, че 1-2 часа са достатъчни, няма смисъл от повече.
А на суха или влажна коса си слагате маската?
Да ви кажа, че сега съм намазана. Сложих си тривитаминол, рициново и кокосово масло, ракия и хининова вода. Вече стоя 1 час, ще постоя още малко.
Колко пъти си слагате шампоан, за да отмиете маската?
LudotoDevoiche
07-07-2011, 08:03
Аз си слагам маската винаги на суха коса. А с шампоан я отмивам 2 пъти, рядко се е налагало 3-ти път. Да споделиш после как ти се е отразила маската. :)
titinkaa
07-07-2011, 08:15
И аз днес ще си правя маската с тривитаминол,и ще сложа в нея:
2с.л. тривитаминол
1с.л. домашна ракия
1/2 с.л. бадемово масло вместо мас
1-2 капки оцет,иначе ще мириша на салата ако сложа повече :D
1 хапче аспирин...
пречи ли ако сложа Аспирин протект,той е за сърце,щото обикновен аспирин няма в нас?
Ще стоя 2 часа и ще се измия. :)
thecreator
07-07-2011, 08:16
АЗ ! 8-) Значи презеждаш хубаво сока на един средно голям домат,след това добавяш 1 жълтък.Мажеш корените,но не забравяй и за дължината.Прекрасна работа ! :P
колко време се седи с маската? :)
LudotoDevoiche
07-07-2011, 08:30
2с.л. тривитаминол
1с.л. домашна ракия
1 хапче аспирин...
пречи ли ако сложа Аспирин протект,той е за сърце,щото обикновен аспирин няма в нас?
Ще стоя 2 часа и ще се измия. :)
Мисля, че няма проблем за аспирина. И аз съм слагала такъв 8-)
titinkaa
07-07-2011, 08:40
^То и аз си мислих,че няма да има проблем,ама все пак да си попитам.. :)
LudotoDevoiche
07-07-2011, 08:58
Момичета рициновото масло за разтеж ли беше ?
Момичета рициновото масло за разтеж ли беше ?
Да, както и бадемовото.
FuCKkK13
07-07-2011, 09:40
Бях чела, че 1-2 часа са достатъчни, няма смисъл от повече.
А на суха или влажна коса си слагате маската?
Да ви кажа, че сега съм намазана. Сложих си тривитаминол, рициново и кокосово масло, ракия и хининова вода. Вече стоя 1 час, ще постоя още малко.
Колко пъти си слагате шампоан, за да отмиете маската? ами зависи, но по принцип колкото повече толкова повече, естествено това не важи за хората на които им пада повече коса от обикновено когато са с маската.. на суха коса винаги и я отмивам винаги 2 пъти с шампоан :)
FuCKkK13
07-07-2011, 09:41
2с.л. тривитаминол
1с.л. домашна ракия
1 хапче аспирин...
Ще стоя 2 часа и ще се измия. :) ами мисля, че може :)
FuCKkK13
07-07-2011, 09:43
колко време се седи с маската? :) ами аз не съм момичето което пита, но колкото другите маски около 2 часа предполагам :)
FuCKkK13
07-07-2011, 09:47
момичета днес си направих маска с : жълтък,ракия,оцет,бадемово, кокосово масло и масло от пшеничен зародиш, свинска мас,тривитаминол, мед и аспирин .. а и хума, за да се сгъсти.. в банята ще си отмия маската с шампоана с 7 масла против цъфтеж и кат изляза от банята ще я напръскам със същия флуид.. :)
Аз си измих косата, сега я напръсках и с хининова вода.
neeDaBosS
07-07-2011, 10:17
момичета днес си направих маска с : жълтък,ракия,оцет,бадемово, кокосово масло и масло от пшеничен зародиш, свинска мас,тривитаминол, мед и аспирин .. а и хума, за да се сгъсти.. в банята ще си отмия маската с шампоана с 7 масла против цъфтеж и кат изляза от банята ще я напръскам със същия флуид.. :)
Само да попитам,не ти ли идват малко в повече бадемово,кокосово и масло от п.зародиш,че и свинска мас :-o Но то така всъщност е по-хубаво,няма да ти се изсушава косата.С маската стоях 2 часа 8-)
Bonbonenata
07-07-2011, 10:20
Това звучи като двоен биг мак за косата :lol:
pressiana
07-07-2011, 10:22
Аз си взех бадемово масло.
В корените след баня, нали така? :)
Colombia
07-07-2011, 10:33
:razz: :razz: :razz: :razz: :grin: :grin: :grin: :grin: :smt002
FuCKkK13
07-07-2011, 10:49
:razz: :razz: :razz: :razz: :grin: :grin: :grin: :grin: :smt002 :D .. ами да.. аз по принцип си слагам достичка неща, но по малко от всичко... тривитаминол слагам по 1 сп.л. и така.. а иначе има моменти в които ме мързи и слагам 2-3 неща :D :D :D
neeDaBosS
07-07-2011, 10:51
Да ви се похваля,незнам от какво е,но косата ми има адския блясък :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: (предполага се,че е от тривитаминола де ;д)
FuCKkK13
07-07-2011, 10:53
Аз си взех бадемово масло.
В корените след баня, нали така? :) ами за какво ти е бадемовото масло ? .. смисъл косата ти е суха, за да ти расте по-бързо, за цъфтежи ? .. за цъфтежи по принцип помага масло от пшеничен зародиш, но то се слага по краищата... не ти препоръчвам да слагаш бадемово масло в корените след баня - много ще ти омазни косата.. ако е за растеж слагаш го преди баня 1-2 часа или повече, но не и след баня в корените :?
FuCKkK13
07-07-2011, 10:55
Да ви се похваля,незнам от какво е,но косата ми има адския блясък :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: (предполага се,че е от тривитаминола де ;д) може.. по принцип оцета и лимонов сок придават блясък на косата.. сложила ли си оцет или лим. сок ?
neeDaBosS
07-07-2011, 10:59
Не..попринцип слагам оцет или лимонов сок,но напоследък имам чувството,че съм направо шопска салата ;д сложих само жълтък,мляко тривитаминол ии май е тва,не помня какво друго :lol: Много се дразня такааа ! Купувам си аз тривитаминол,ми той на половина пълен :Д айде малко повече от половината...никога не ми се е случвало да е точно до горе пълен,не е честно.. 8-) Сложа по 2л на 2 маски и той направо свършва :-x
titinkaa
07-07-2011, 11:20
Блясъка е от тривитаминола,и при мен така се получава,като се мажа с него.
По принцип тривитаминола е полезен най-вече за сухи и изтощени коси,защото им връща блясъка и здравината,все пак точно тези коси имат най-голяма нужда от подхранване.
:)
FuCKkK13
07-07-2011, 11:31
По принцип тривитаминола е полезен най-вече за сухи и изтощени коси,защото им връща блясъка и здравината,все пак точно тези коси имат най-голяма нужда от подхранване.
:) +1 .. neeDaBosS - това с шишенцето при всички е така .. може би шишенцето е малко по-вече от 100мл. и да не се набутат слагат точно 100мл. :D .. иначе на мен тривитаминола ми стига за доста, защото правя маски по 2 пъти в седмицата с 1сп.л тривитаминол.. за окло месец ми стига, че понякога и за малко повече :)
FuCKkK13
07-07-2011, 11:31
:) +1 .. neeDaBosS - това с шишенцето при всички е така .. може би шишенцето е малко по-вече от 100мл. и да не се набутат слагат точно 100мл. :D .. иначе на мен тривитаминола ми стига за доста, защото правя маски по 2 пъти в седмицата с 1сп.л тривитаминол.. за около месец ми стига, че понякога и за малко повече :)
pressiana
07-07-2011, 11:32
Твърде късно, сложих си бадемово масло. 8-)
Нищо, ако е много фатално ще я измия вдругиден. Иначе и пшенично масло си купих, него го сложих в краищата, пак след баня.
FuCKkK13
07-07-2011, 11:33
ох извинявайте.. интернета нещо ми се прави на отворен :D :x
thecreator
07-07-2011, 11:35
След малко ще си правя маска с яйце,зехтин и оцет .. ще седя около 1ч
FuCKkK13
07-07-2011, 11:36
Твърде късно, сложих си бадемово масло. 8-)
Нищо, ако е много фатално ще я измия вдругиден. Иначе и пшенично масло си купих, него го сложих в краищата, пак след баня. ами в корените много ще ти се омазни.. но ако няма да излизаш никъде си го остави.. :)
FuCKkK13
07-07-2011, 11:37
След малко ще си правя маска с яйце,зехтин и оцет .. ще седя около 1ч да кажеш как ти се е отразило :)
LudotoDevoiche
07-07-2011, 11:52
FuCKkK13, нали срока на годност на тривитаминола е 28 дена... и след това ли може да се използва? :-o
FuCKkK13
07-07-2011, 11:55
FuCKkK13, нали срока на годност на тривитаминола е 28 дена... и след това ли може да се използва? :-o ами аз го държа в хладилника и не мисля, че му има нещо.. може да се ползва, все пак това са витамини.. но не примерно да си го отворила за едно използване и да го ползваш след 5 месеца.. все пак мен ми стига за 1 месец най-много до сега ми е стигало за месец и 2 седмици - но няколко пъти пропуснах да сложа и за това.. но не мисля че му има нещо стига да не е много време.. :)
neeDaBosS
07-07-2011, 11:56
FuCKkK13, нали срока на годност на тривитаминола е 28 дена... и след това ли може да се използва? :-o
На моят тривитаминол пише,че е годен една година след отварянето.
pressiana
07-07-2011, 12:01
Ох, аз не спрях да ви занимавам тука с моите глупости, ама.. Реших да си измия косата, не мога да изляза толкова мазна. :D Много ли ще ѝ стане, ако пак сложа малко пшенично масло в краищата?
neeDaBosS
07-07-2011, 12:04
Ох, аз не спрях да ви занимавам тука с моите глупости, ама.. Реших да си измия косата, не мога да изляза толкова мазна. :D Много ли ще ѝ стане, ако пак сложа малко пшенично масло в краищата?
Най-вероятно се е получило така защото си сложила много масло..аз сигурно слагам по 1-2 капки и това е.Нищо повече..незнам дали ще и стане много,сложи 1-2 капчици щото все пак си е масло ..
FuCKkK13
07-07-2011, 12:09
ами измий я.. аз ти казах че ще стане много мазно.. и след банята си сложи 1-2 капки масло от пшеничен зародиш на ръцете разтъркай и тогава слагай на косата :) .. мисля че така ще е добре..
MegiBoOm
07-07-2011, 12:12
Здравейте!
Момичета моля Ви да кажете каква маска мога да си направя за косата с масло от Чаено дърво?
Благодаря предварително! (:
neeDaBosS
07-07-2011, 12:18
Здравейте!
Момичета моля Ви да кажете каква маска мога да си направя за косата с масло от Чаено дърво?
Благодаря предварително! (:
Можеш да го втриеш в корените и да стоиш 2 часа.Можеш да го смесиш с зехтин и пак да стоиш 2 часа.Можеш да го смесиш с мед и зехтин..кисело мляко..колко време искаш да стоиш?
FuCKkK13
07-07-2011, 12:23
Здравейте!
Благодаря предварително! (: скоро ти май беше питала.. според мен можеш да добавиш маслото към всяка една домашна маска.. както се слагат бадемовото,от пшеничен зародиш и т.н. .. тогава бях чела в интернет, че маслото от чаено дърво помага по-вече за кожата .. мисля че беше против акне.. ако някое от момичетата знае маска да казва :)
Colouring
07-07-2011, 12:24
Ох,моята коса напоследък хич не ми харесва.Преди беше бляскава и здрава,сега е една никаква и не расте.Мисля тия дни да отида да си махна връхчетата и след това да си взема хининова вода,само да не попадна на някой боклук.
Имам два въпроса:
Хининовата вода всеки ден ли я ползвате или само след баня?
Относно хумата:Мисля да си взема.Каква й е цената,че не съм запозната?
Знам,че най-вероятно отговорите на въпросите ми ги има хиляда пъти в темата,но все пак ако някой с добра душа се навие да ми отговори... 8-)
neeDaBosS
07-07-2011, 12:32
Ох,моята коса напоследък хич не ми харесва.Преди беше бляскава и здрава,сега е една никаква и не расте.Мисля тия дни да отида да си махна връхчетата и след това да си взема хининова вода,само да не попадна на някой боклук.
Имам два въпроса:
Знам,че най-вероятно отговорите на въпросите ми ги има хиляда пъти в темата,но все пак ако някой с добра душа се навие да ми отговори... 8-)
Аз хин.вода я слагам понякога в маски,понякога в корените след баня,а понякога и всеки ден ей така просто щот няма кво да правя 8-) За хумата незнам,прекалено ми изсушава косата и не я ползвам.
Ето виж това http://apteka.framar.bg/22001728/%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D 0%BD%D0%B0-150-%D0%B3%D1%80-
FuCKkK13
07-07-2011, 12:37
Имам два въпроса:
Знам,че най-вероятно отговорите на въпросите ми ги има хиляда пъти в темата,но все пак ако някой с добра душа се навие да ми отговори... 8-) добро решение си взела.. ами хининовата вода - както решиш.. мен ми омазняваше косата на Милва беше и спрях да я слагам всеки ден, а само като се къпя.. абе и по двата начина при мен нямаше ефект, но това е др. въпрос.. някой я слагат всеки ден, други само след баня.. и всеки ден да я слагаш няма да ти навреди.. а за химата.. различни цели,различни грамажи.. от най-малкия грамаж (не знам точно колко беше) който е окол 30/40 стотинки до хума в кутийка която е около 2 лв. и по-скъпа хума към 10 лв.. има различни видове хума.. бяла,зелена и т.н.. аз плзвам бялата :)
titinkaa
07-07-2011, 12:39
И на моя тривитаминол пише, че е годен 1г. :)
FuCKkK13
07-07-2011, 12:45
И на моя тривитаминол пише, че е годен 1г. :) ее, накарахте ме и аз да видя.. на моя пише една година срок на годност а след отварянето - 28 дни .. :)
На мен като ми стане рядка маската си слагам малко натурално какао на прах, бях чела някъде, че влияе добре на косата. А за тривитаминола, вече се мажа 3-4 месеца, всяка неделя и смятам, че е време да почина малко. Ще го замествам със стимуланта на Икаров.
FuCKkK13 Ти днес си прави маска, кога пак ще си правиш? Беше споменала, че си правиш 2 пъти в седмицата. И аз смятам така да правя.
П.П Сега видях това http://www.sibir.bg/blog/avanelnel/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=427652
FuCKkK13
07-07-2011, 12:53
На мен като ми стане рядка маската си слагам малко натурално какао на прах, бях чела някъде, че влияе добре на косата. А за тривитаминола, вече се мажа 3-4 месеца, всяка неделя и смятам, че е време да почина малко. Ще го замествам със стимуланта на Икаров.
FuCKkK13 Ти днес си прави маска, кога пак ще си правиш? Беше споменала, че си правиш 2 пъти в седмицата. И аз смятам така да правя.
П.П Сега видях това http://www.sibir.bg/blog/avanelnel/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=427652 ами аз си правя сряда или четвъртък и неделя.. аз обаче слагам по една сп. л. тривитаминол.. а иначе за кафето.. полезно е.. няколко страници по назад бях казала, че съм си слагала в маската и се е отразявало добре на косата.. а бтв. кафето можете и като ексфолиан за тяло да го използвате.. :)
Colombia
07-07-2011, 12:55
ЙО Colouring!!!Харесах си косата ти,още като видях снимката която си пуснала.Давай,прави и маски и разни щуротии,за да възвърне пак предишния си вид.
Относно Хининовата вода,аз я ползвах преди през ден някъде.Обча МНОГО ми се омазняваше косата-МНОГО :shock:
После започнах само след баня в корените като си парвях масаж. :) А понякога я ползвам и в маските с кисело мляко и т.н.
А тоносхо хумата.Зависи от пакетчето.Но аз съм виждала и за 40 ст.
Скоро мсиля да си напарвя с нея маска и за коса и за лице.
Само трябва да си купя :grin:
Colombia
07-07-2011, 13:07
И да попитам!
Я ми препоръчайте някоя Хининова вода от която сте доволни!!!! :grin:
За сега съм ползвала само тази на Мишел :)
:-)
neeDaBosS
07-07-2011, 13:12
И да попитам!
Я ми препоръчайте някоя Хининова вода от която сте доволни!!!! :grin:
За сега съм ползвала само тази на Мишел :)
:-)
милва
На Кокона също е хубава.
А да ви попитам за някой хубав шампоан за честа употреба?
LudotoDevoiche
07-07-2011, 13:23
Хининова вода съм използвала на Кокона и на АДДА... и от двете съм доволна. Сега съм си взела на Милва, но още не съм я пробвала...
Colombia
07-07-2011, 13:36
А да ви попитам за някой хубав шампоан за честа употреба?
Аз пак да похваля Катранения шампоан на фирма Сара!Пише,че е обогатен с витамин F.
За ежедневна употреба е.Определено ми заздравява косата,придава и блясък и ако имаш пърхот например го лекува. :-o
И е само за 1.50 :shock:
Много ме радва :grin:
TheGirlNextDoor
07-07-2011, 13:58
имам няклко въпроса,ама не ми се чете цялата тема,та се надявам да ми отговорите :)
Та 1во-хининов шампоан ползвали ли сте и доволни ли сте?
Отварята от коприва колко често и как по-точно се прилага?
И бадемовото масло как,кога и колко често?
FuCKkK13
07-07-2011, 14:08
имам няклко въпроса,ама не ми се чете цялата тема,та се надявам да ми отговорите :)
ами хининов до сега не съм, но след като свърша 2та шампоана у нас които имам ще си взема.. отварата от коприва след всяко къпане.. но ако се къпеш всеки ден или през ден - 1-2 пъти в седмицата да използваш отварата от коприва е достатъчно.. бадемовото масло можеш да го слагаш в маски или да си мажеш цялата коса преди къпане и да го оставяш да действа около 2 часа.. и пак 1-2 пъти в седмицата можеш да го използваш :)
TheGirlNextDoor
07-07-2011, 14:13
ами хининов до сега не съм, но след като свърша 2та шампоана у нас които имам ще си взема.. отварата от коприва след всяко къпане.. но ако се къпеш всеки ден или през ден - 1-2 пъти в седмицата да използваш отварата от коприва е достатъчно.. бадемовото масло можеш да го слагаш в маски или да си мажеш цялата коса преди къпане и да го оставяш да действа около 2 часа.. и пак 1-2 пъти в седмицата можеш да го използваш :)
благодаря много :)
А копривата само си поливам косата без да плакна така ли?
FuCKkK13
07-07-2011, 14:20
благодаря много :)
А копривата само си поливам косата без да плакна така ли?
дам.. вариш я направо като чай.. после я прецеждаш.. и последното обливане го правиш с нея без да я отмиваш :)
FuCKkK13
07-07-2011, 15:59
момичета косата ми изсъхна :grin: маска,шампоан и след шампоана флуид... и сега косата ми е мн мекичка и мирише мн хубаво :grin: :grin: :grin: :)
Здрвейте!
Аз да питам ;дд Въпроса ми е много тъп,но ще питам:как да отворя тривитаминола? ;дд то нали капачкта му е за спринцовки ;дд и другия ми въпрос е: след като го ползвам в хладилника ли да го сложа?
И да се похваля ;дд днес си купих http://www.gliss.bg/index.php?id=3881 този шампоан
И още един въпрос се сетих ;дд сега тривитаминола ми е на нощното шкафче да го слож ли в хладилника? нищо че още не е отварян?
FuCKkK13
07-07-2011, 18:11
Здрвейте!
Аз да питам ;дд Въпроса ми е много тъп,но ще питам:как да отворя тривитаминола? ;дд то нали капачкта му е за спринцовки ;дд и другия ми въпрос е: след като го ползвам в хладилника ли да го сложа? ами това желязното можеш да го обелиш и отдолу има друга капачка - гумена.. и нея си я махаш и слагаш когато поискаш.. а след като го ползваш в хладилника - да ! :)
FuCKkK13
07-07-2011, 18:12
И още един въпрос се сетих ;дд сега тривитаминола ми е на нощното шкафче да го слож ли в хладилника? нищо че още не е отварян? сложи го :)
Темичката защо замря така?
FuCKkK13
07-08-2011, 16:08
момичета темата замря... :(
Нещо за силен блясък? Имам попринцип,но искам нещо по-ефикасно.
FuCKkK13
07-08-2011, 17:11
ами пробвай да си облееш косата с оцет.. ако не искаш да мирише я облей с сок от лимон (1-2 лимона) разтворен във вода :)
neeDaBosS
07-08-2011, 17:18
Нещо за силен блясък? Имам попринцип,но искам нещо по-ефикасно.
Виж това:
Маска за блясък.
Мечтания блясък в косите можете да постигнете и с домашно приготвена медена маска за коса.
2 суп. Л. мед, разбъркани със сока от един лимон до хомогенна смес, се нанасят на суха коса с помощта на гребен.
След около 10 мин косата се изплаква добре и се измива както обикновено.
За да придадеш блясък на светла коса – нанеси на чиста коса 1 чаша охладена силна запарка от лайка и увий главата с кърпа. След половин час измий и изплакни с подкиселена вода.
За да има блясък тъмната коса – нанеси топло натурално кафе (2 с.л. кафе, заливаш с чаша кипяща вода и прецеждаш) за 30 мин. За да поддържаш топлината сложи найлонова шапчица. По-малко концентрирано кафе (3 ч.л. натурално кафе,1\2 л. кипяща вода) може да се използва за изплакване на тъмна коса след измиване.
За да придадеш шикозен блясък на рижа коса – нанеси на косата чаша смес от равни количества сок от моркови и сок от цвекло. Сложи найлонова шапчица и загрявай главата със сешоар няколко минути, след което постой още 15 мин. и измий с топла вода.
Средства за изплакване на косата, придаващи блясък:
2 с.л. ситно нарязани листа от бреза залей с чаша кипяща вода и след 15-20 мин. Прецеди. С тази запарка изплаквай косата след измиване 2-3 пъти в седмицата в продължение на месец.
Залей корите на 3-4 ябълки с литър вода. След като кипне, остави отварата да изстине, прецеди я и изплакни с нея косата. Възвръща блясъка, мекотата и придава обем.
Към литър преварена вода добави 1 с.л. лимонов сок и изплаквай след измиване – прави косата мека и с блясък.
Маски за блясък
Вземи 4 с.л. ром или коняк, 1 яйце и разбий до получаване на еднородна смес. Старателно втрий в косата и увий главата с топла кърпа. След 20-25 мин. измий с топла вода и косата ще придобие естествен блясък.
Един път седмично втривай в корените сок от алое – той способства не само за придобиване на блясък, но и усилва растежа.
10 мл витамин Д2, 40 мл рициново масло, по 1 с.л. лимонов сок, коняк, мед, сок от лук и един жълтък. Смеси всички компоненти без коняка и загрей на водна баня. Конякът добави непосредствено преди нанасяне. Ако имаш проблеми с косопада можеш да държиш тази маска по-дълго, дори 12 ч.
Това с лимона също е решение.Цедиш сока на един лимон,обливаш косата и си готова. :)
thecreator
07-08-2011, 17:18
Маската с яйце,зехтин и оцет ми се торази чудесно - мекичка с блясък :grin:
Да ми препоръчате нещо за по-лесно разресване .. Чe просто като ми е мокра е ужас :(
neeDaBosS
07-08-2011, 17:20
Да ми препоръчате нещо за по-лесно разресване .. Чe просто като ми е мокра е ужас :(
Балсам без отмиване,страхотен..а и само 2-3лв :) http://evterpa.eu/sp_products2.html
Или спрейчето на Глис оранжевото :)
Ефективни ли са или само ще смърдя на кисело? 8-)
FuCKkK13
07-08-2011, 17:35
ами да.. особено оцета :)
благодаря мила :-) а иначе като със 2та лимона да си я изплакна и после да я мия ли с вода или не?
CityLightsxx
07-08-2011, 17:55
Здравейте! (: Аз искам да попитам
1. стимуланта на Икаров .. колко пъти на седмица може да се използва, защото си го взех днес, а на опаковката не пише.
2. Шампоанът ми е 2в1 балсам и шампоан и освен това ползвам маска /готова на "Шалма"/ и сега като започна да ползвам стимуланта на Икаров, ще ми дойде ли в повече?
3. Може ли да ми препоръчате някакъв Heat Protector, който да ми предпазва поне отчасти косата от пресата и от който да сте доволни!
Благодаря предварително! :-) :-) :-)
pressiana
07-08-2011, 18:29
1. стимуланта на Икаров .. колко пъти на седмица може да се използва, защото си го взех днес, а на опаковката не пише.
2. Шампоанът ми е 2в1 балсам и шампоан и освен това ползвам маска /готова на "Шалма"/ и сега като започна да ползвам стимуланта на Икаров, ще ми дойде ли в повече?
3. Може ли да ми препоръчате някакъв Heat Protector, който да ми предпазва поне отчасти косата от пресата и от който да сте доволни!
1. Мисля, че 1 път е достатъчно.
2. Не, няма да ти дойде в повече. Всички ползваме шампоани и балсами. Не знам обаче дали шампоан 2в1 е добра идея. :?
3. L'Oreal имат един розов, много е добър.
bloodymirror
07-08-2011, 18:49
Понеже четох много мнения относно този серум и то всичките добри и се колебая дали да си го купя,някой ползвал ли го е?
http://www.slava.bg/images/beauty/35/lorealtuba_yellow.jpg
FuCKkK13
07-08-2011, 19:01
благодаря мила :-) а иначе като със 2та лимона да си я изплакна и после да я мия ли с вода или не? не :)
FuCKkK13
07-08-2011, 19:04
2. Не, няма да ти дойде в повече. Всички ползваме шампоани и балсами. Не знам обаче дали шампоан 2в1 е добра идея. :?
3. L'Oreal имат един розов, много е добър. +1.. нещата 2в1 3в1 и т.н. за коса не са препоръчителни, ама изобщо даже.. по-добре си купи шампоан и балсам отделно.. а за стимуланта 1-2 пъти седмично.. и да -няма да ти дойде в повече :)
FuCKkK13
07-08-2011, 19:06
bloodymirror - аз лично не съм го ползвала.. но ако има момичета,които са го ползвали да кажат... защото ако се отразява добре, може да си го взема за морето, защото няма да имам време за нито една маска :?
CityLightsxx
07-08-2011, 19:09
3. L'Oreal имат един розов, много е добър. +1.. нещата 2в1 3в1 и т.н. за коса не са препоръчителни, ама изобщо даже.. по-добре си купи шампоан и балсам отделно.. а за стимуланта 1-2 пъти седмично.. и да -няма да ти дойде в повече :)
Благодаря за отговорите! :-) Относно шампоана и преди съм го ползвала и съм доволна,а и го купих днес, така че когато свърши ще си купя отделно , благодаря все пак! (:
Colombia
07-08-2011, 19:18
Не съм го полвзала.Изглежда интересно! :)
Аз искам да попитам =D>
Доволни ли сте от тая щуротия?
L`OREAL Термо крем Hot Liss.
http://animetric.multiply.com/reviews/item/22
И каква е разликата между 2-те?
FuCKkK13
07-09-2011, 08:58
Аз искам да попитам =D>
И каква е разликата между 2-те? ами има доста доволни от това първото на Лореал.. а за другото нз... и не знам каква е разликата, но след като свърши моето на Аlfaparf ще си купя това на Лореал от което доста момичета са доволни :)
LudotoDevoiche
07-09-2011, 09:10
Аз искам да попитам =D>
Първото е за изправяне, а второто за къдрене :)
Colombia
07-09-2011, 10:31
ОК.Благодаря за инфото момичета!Като си свърша моя на Сайъс ще пробвам този :)
Аз искам да попитам =D>
Аз съм го ползвала, но не останах доволна изобщо.
Косата не се сресва, когато е мокра!!
FuCKkK13
07-09-2011, 11:52
Косата не се сресва, когато е мокра!! може с едър гребен.. ама много едър.. аз така я реша... :) а иначе спрейчетата на Глис помагат :)
titinkaa
07-09-2011, 12:19
Косата не се сресва, когато е мокра!! може с едър гребен.. ама много едър.. аз така я реша... :) а иначе спрейчетата на Глис помагат :)
Няма значение какъв е гребена,но е вредно за косата,защото когато е мокра при сресването косъма се накъсва.
pressiana
07-09-2011, 12:28
Няма значение какъв е гребена,но е вредно за косата,защото когато е мокра при сресването косъма се накъсва.
Абсолютно. Аз си я сресвам само преди излизане и може би сутрин, иначе никога. Да, полезно е, защото се масажира скалпа, но аз си го масажирам и с пръсти. + това не обичам перушинеста коса. 8-)
FuCKkK13
07-09-2011, 12:46
това го знам.. но аз останах с впечетление, че тя иска да я реше и може само когато е мокра.. за това.. иначе и аз си я реша след баня - докато е ще влажна - не мокра ми влажна с едър гребен.. а и не е много заплетена понеже винаги след баня си слагам масло от пшеничен зародиш .. и след това до следващото миене не я реша.. само с пръсти, а масажиране на скалпа правя преди баня :)
thecreator
07-09-2011, 16:04
Благодаря на всички!!Иначе под мокра разибрайте след кърпа на главата за 10 мин .. Ама вече не би трябвало да имам такива проблеми подстигах се днес :grin:
FuCKkK13
07-09-2011, 16:24
Благодаря на всички!!Иначе под мокра разибрайте след кърпа на главата за 10 мин .. Ама вече не би трябвало да имам такива проблеми подстигах се днес :grin: ее браво.. искаме снимка ! :D .. :)
thecreator
07-09-2011, 16:59
Ето и снимките:
http://prikachi.com/images/944/3549944a.jpg
http://prikachi.com/images/948/3549948K.jpg
http://prikachi.com/images/950/3549950o.jpg
FuCKkK13 Защо не отвориш 2ри вол, че тука стана много населено и едва ли някой мързел като мен ще тръгне да чете всички тези 49-50 страници 8-)
neeDaBosS
07-09-2011, 17:07
FuCKkK13 Защо не отвориш 2ри вол, че тука стана много населено и едва ли някой мързел като мен ще тръгне да чете всички тези 49-50 страници 8-)
2ри вол се отваря след навършени 100 страници,пък и не е толкова трудно да попиташ или пък да се поровиш малко,не мисля че чак има нужда от 2ри вол? :lol: :lol: :lol:
0pAsNooosLaDkA
07-09-2011, 17:16
Някой може ли да ми препоръча добър шампоан за обем, тъй като косата ми няма никакъв естествен обем и като цяло бързо се омазнява... :-o :-o
thecreator
07-09-2011, 17:24
Някой може ли да ми препоръча добър шампоан за обем, тъй като косата ми няма никакъв естествен обем и като цяло бързо се омазнява... :-o :-o
http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=21770
Този е хубав .. въпреки че е леко скъпичък е добър
Svetozara
07-09-2011, 17:39
каква трябва да е лайката,за да си изсветля косата?
0pAsNooosLaDkA
07-09-2011, 18:01
каква трябва да е лайката,за да си изсветля косата?
Ако косата ти е тъмна лайката няма да ти я изсветли,тя е за поддръжка на светла коса–поне така мисля.
Colombia
07-09-2011, 18:06
До колкото знам,може да е и суха и току що набрана :)
FuCKkK13
07-09-2011, 18:41
До колкото знам,може да е и суха и току що набрана :) нем.. задължително суха трябва да е.. :) .. а колкото до 2рия вол. така или иначе доста хора питаха и се повториха, а и когато някой нов се присъедини казва направо, че не му се чете и пита не мисля, че още трябва да се отваря нова тема.. като стане към 80-100 страници ще отворим :)
LudotoDevoiche
07-09-2011, 19:13
Аз мисля, че темата трябва да стане важна... В старата никой не пише.
Svetozara
07-09-2011, 19:22
ами не ми е много тамна косата.Светло кестенява е , а ще се изсветли ли повече?
FuCKkK13
07-09-2011, 19:25
ами не ми е много тамна косата.Светло кестенява е , а ще се изсветли ли повече? ами пробвай.. ако не ти я изсветли поне ще ти я подхрани - нищо не губиш... но аз мисля че дори и да ти я изсветли ще е много малко., но все пак опитай :)
FuCKkK13
07-09-2011, 19:26
Аз мисля, че темата трябва да стане важна... В старата никой не пише. +1.. и аз така мисля, но едва ли някой ще я направи важна..
Colombia
07-09-2011, 19:33
Аз мисля, че темата трябва да стане важна... В старата никой не пише. +1.. и аз така мисля, но едва ли някой ще я направи важна..
и аз съм ЗА!
thecreator
07-09-2011, 19:34
и аз съм ЗА!
ЗА! В старата никой не пише и не влиза ..
Colombia
07-09-2011, 19:37
Хммм хора!Днес си купих рициново масло и смятам да го пробвам следващия или по-следващия път като си правя маска. :grin:
Шампоана със 7 масла на Глис ми хареса.ОК ми действа на косата! :)
А да попитам...виждате ли някакъв положителен ефект от маста в маските?
FuCKkK13
07-09-2011, 19:47
Хммм хора!Днес си купих рициново масло и смятам да го пробвам следващия или по-следващия път като си правя маска. :grin:
Шампоана със 7 масла на Глис ми хареса.ОК ми действа на косата! :)
А да попитам...виждате ли някакъв положителен ефект от маста в маските? да..на мен ми помага много.. а колкото до Глис явно тази серия им е доста добра.. тъй като има доста доволни от нея.. аз ползвам баслама (флуида) и шампоана и съм доволна .. ти маската.. няма да си я купя защото не ползвам готови.. само когато съм в почивка от домашните.. но сега за морето се чудя каква да си взема, защото няма да мога да правя дом. маски и може да си взема тази :)