View Full Version : Всичко за косата..vol.3
Страници :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
FuCKkK13
12-14-2011, 12:04
пресата ми дойде и искам да я пробвам ;д. .. за това си намазах косата със зехтин и ще стоя 30 мин и ще отмия ... а неделя предполагам ще си направя хубава маска :)
Здравейте момичета,как мислите - маската на чиста / мокра коса ли трябва да се прави :)
strawberry88
12-14-2011, 13:38
Здравейте момичета,как мислите - маската на чиста / мокра коса ли трябва да се прави :)
Аз си правя на суха неизмита коса. :)
Моята е доста гъста и бухнала и затова преди маска я понамокрям с ръце, иначе много смес трябва да забъркам - не знам дали е правилно, но определено не ми повлиява зле :)
strawberry88
12-14-2011, 13:58
Вижте. :) http://kozmetikata.com/show/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0/11002_%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0/
Някой да го е ползвал или да е чул нещо за него ? -> http://www.nisea-bg.com/produkti/%D1%84%D0%BB%D1%83%D0%B8%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/l-oreal-elseve-re-nutrition-elixir-de-nuit.html
nikoleta1506
12-14-2011, 14:38
И аз преди не попадах на кадърни фризьори, но преди година и половина попаднах на един и не го разменям за нищо! :D :) :P
Момичета, въпрос:
Вие кога си слагате кристали (или пшенично масло) - преди или след като си изправите косата ?
victoriassecret1
12-14-2011, 16:40
^ Кристали слагам преди преса.
FuCKkK13
12-14-2011, 16:46
за маската за коса - както решиш,но по принцип на суха коса,не измита :) .. защото няма да е много полезно за косата да я измиеш с шампоан после маската и после пак шампоан :)
FuCKkK13
12-14-2011, 16:49
katii
по принцип след като изляза от банята и си подсуша косата с кърпа.. т.е преди пресата :)
да ви кажа.. получих си пресата и съм много доволна :)
katii
по принцип след като изляза от банята и си подсуша косата с кърпа.. т.е преди пресата :)
да ви кажа.. получих си пресата и съм много доволна :)
Може ли да ми кажеш само ..понеже ме притеснява това,че не е с голяма мощност дали изправя добре и каква точно е твоята коса!Ако можеш да пуснеш и снимчица с резултата :) И честито за пресата!
FuCKkK13
12-14-2011, 18:53
sun251
мерси.. иначе мощността има значение при сешоарите,защото колкото по-мощен е даден сешоар,толкова по-силна е въздушната струя.. при пресите има значение градусите.. а това колко вата е,означава колко ток хаби.. т.е. колко харчи.. градусите са по-важната част.. иначе косата ми е доста чуплива,а снимка не мога защото няма кой да ме снима :) някой път ще пусна :) иначе изправя много добре.. много съм доволна.. и косата ми стои мека,не като повечето преси да се изсушава прекалено много :)
Alexandraaa
12-14-2011, 18:54
Могат ли кристалите да се слагат след преса, или само преди и след като си измия косата ? :)
strawberry88
12-14-2011, 19:14
Могат ли кристалите да се слагат след преса, или само преди и след като си измия косата ? :)
Няма смисъл да ги слагаш преди измиване на косата. :?
Alexandraaa
12-14-2011, 19:37
Не имам предвид преди да ползвам преса, не преди да си измия косата ;д , а иначе след преса може ли ? :)
mariam123
12-15-2011, 07:52
Моята коса стои като мазна ако си сложа кристали след пресата.
sun251
мерси.. иначе мощността има значение при сешоарите,защото колкото по-мощен е даден сешоар,толкова по-силна е въздушната струя.. при пресите има значение градусите.. а това колко вата е,означава колко ток хаби.. т.е. колко харчи.. градусите са по-важната част.. иначе косата ми е доста чуплива,а снимка не мога защото няма кой да ме снима :) някой път ще пусна :) иначе изправя много добре.. много съм доволна.. и косата ми стои мека,не като повечето преси да се изсушава прекалено много :)
След всичко което чух за нея мисля и аз да си я поръчам ..явно всички са доволни :D благодаря ти много за отговора :*
FuCKkK13
12-15-2011, 10:16
^ моля :)
Alexandraaa
може :)
mariam123
наистина доста ти е пораснала косата :)
strawberry88
12-15-2011, 12:17
Аз днес ще си правя маска с жълтък,зехтин и може вит.Е да сложа. :)
Направих си маската.Сложих 3 жълтъка и зехтин...много добре ми се отрази,косата ми е много мека,гладка и подредена..аа,сложих след като я измих и няколко капки масло от пшеница по краищата. :)
Направих си маската.Сложих 3 жълтъка и зехтин...много добре ми се отрази,косата ми е много мека,гладка и подредена..аа,сложих след като я измих и няколко капки масло от пшеница по краищата. :)
А каква е косата ти ? :) Суха, мазна или нормална.
strawberry88
12-15-2011, 12:28
А каква е косата ти ? :) Суха, мазна или нормална.
Ами къдрава/чуплива в краищата 8-) ..нормална е и в краищата е суха (попринцип къдравите коси са сухи) .. :)
Така направих си маска от зехтин, пшеничен зародиш, лимон и мед (за да го разтопя сложих гореша вода, евентуално ако предния път ми се е заплела косата от него :D ). Ще седя колкото мога - макс час, че вече ми се доспива. :D
FuCKkK13
12-16-2011, 10:39
^ меда можеш да го затопляш заедно с малко свинска мас или зехтин,това за да не ти пука и да не излиза от чинията,но може и само мед.. аз примерно го топа заедно със свинска мас :)
FuCKkK13
12-16-2011, 11:13
За да имате здрава и блестяща коса не подценявайте силата на витамините!
Витамин А - той участва в процеса на растеж на клетките и тъканите. Той подхранва корените и заздравява косъма. Можете да го откриете в морковите, черен дроб, млечните продукти и най-вече в рибното масло и спанака. Може да се комбинира в маска с рициново масло и жълтък.
Витамин В - чрез него косата расте по-бързо. Предотвратява косопада и засилва здравината на косъма. Съдържа се в зърнените храни, сухите зеленчуци, житните зародиши. Има го и в някои видове черни или типови хлебове.
Витамин С - с неговата помощ косата ви не се начупва и не цъфти. Има го в плодовете и зеленчуците - киви, лимони, портокали, грейпфрути, боровинки, ягоди, магданоз, зеле, червените чушки и доматите.
малко за витамините :)
^ меда можеш да го затопляш заедно с малко свинска мас или зехтин,това за да не ти пука и да не излиза от чинията,но може и само мед.. аз примерно го топа заедно със свинска мас :)
A пречи ли ако съм го размекнала с гореща вода? И той е домашен мед това има ли значение?
Така направих си маска от зехтин, пшеничен зародиш, лимон и мед (за да го разтопя сложих гореша вода, евентуално ако предния път ми се е заплела косата от него :D ). Ще седя колкото мога - макс час, че вече ми се доспива. :D
Стоях час и половина, изплакнах с шампоан и маска, направих още едно изплакване с чаша топла вода и половин лъжичка оцет и за финал впръсках хининова вода. Като се събудих косата ми беше мекичка и блестяща, вместо пяна и лак си забърках вода, лимон и пшеничен зародиш - косата си оформи къдриците многооо хубаво
Ааа забравих - преди бях с много светло кестеняви кичури (тъмно руси направо) и ги направиха с професионална боя, след това им се нагледах и се боядисах с безамонячна боя тъмно кестенява, но пък стана доста по-тъмна от очакваното(почти черна) и след маските, които почнах да си прави боите се поизмиха и сега остана само още малко да се поизмие и да възвърна естествения си цвят и след това малко да го изсветля. Та вече ги правя 3 седмици по два пъти - кога трябва да направя почивка и през нея какво мога да си правя на косата ?
FuCKkK13
12-16-2011, 15:30
r0si
за меда - не пречи,аз просто ти казвам по-бързия вариант... аз също използвам домашен :)
иначе за маските.. ако няма тривитаминол можеш да не правиш почивка,но все пак и от такива маски се прави - не заради обратния ефект,а за това просто косата да си почине :) ако остава още малко да ти се отмие боята можеш да продължиш .. и примерно като стане един месец или месец и 1-2 седмици можеш да почиваш 2-4 седмици - може и повече (колкото решиш) и това е :) ..
при тривитаминола са задължителни почивките заради вит.А и да не се получи обратния ефект :)
Ох, толкова ме зарибихте с тези маски, че не искам да спирам! :D До сега си правих редовно само на лицето и от време на време на ноктите, но за косатааа ... не знам много е зарибяващо.
Dqvolchetooo
12-17-2011, 07:54
Може ли, да ми предложите нещо за по-гъста коса :)
strawberry88
12-17-2011, 07:57
Може ли, да ми предложите нещо за по-гъста коса :)
Какво нещо :D каква е косата ти?Нормална,суха,мазна?Какв о ти трябва?Някоя домашна маска ли или продукт за коса? :? ..
FuCKkK13
12-17-2011, 08:03
^ ндам.. и аз това щях да питам.. направо ми взе буквите от клавиатурата ;д .. и наистина .. като пипате нещо се уточнявайте малко повече :)
FuCKkK13
12-17-2011, 10:17
r0si да обаче всяко нещо е добре до един момент,за това не е добре да се прекалява :) и почивката на косата от всякакви продукти пак е грижа за нея така че :)
nikoleta1506
12-17-2011, 13:03
Някой утре ще прави ли маска? :)
FuCKkK13
12-17-2011, 13:16
^ аз,но не е сиг. :)
sladkish_14
12-17-2011, 13:26
Какво използвате за защита от пресата, сешоара и машата?
Някой утре ще прави ли маска? :)
Aз ще си правя :)
FuCKkK13
12-17-2011, 14:28
за защита от преси и т.н. използвам термозащитен спрей на алфапарф :)
предложения за маски с масло от авокадо?
FuCKkK13
12-18-2011, 10:17
^ във всяка една маска можеш да го сложиш..а може и само с него да се намажеш :)
аз си направих обичайната маска: жълтък,кисело мляко,оцет,ракия,зехтин,хум а,мед,мас,масло от пшеничен зародиш и тривитаминол
karamelcheto92
12-18-2011, 10:27
Здравейте .Може ли да ми препоръчате маски ампули спрейове и други неща за по-бърз растеж на косата.Благодаря предварително.
nikoleta1506
12-18-2011, 10:37
Прочети темата от начало и ще намериш доста неща!
Аз се намазах с тривитаминол, бадем. масло, хума, оцет, малко лимонов сок, кисело мляко... и май това беше :)
FuCKkK13
12-18-2011, 12:02
^ колко време ще стоиш ?
karamelcheto92 много неща мога да ти препоръчам,но въпроса е дали всичките ще са добре за твоята коса.. кажи каква ти е косата,за да можем да предположим до колкото е възможно какво да ти препоръчаме :)
а колкото до ампулите- Денис,Ревалид и Сери .. спрей за по-бърз растеж едва ли ще намериш защото и да намериш ще е пълен с химия и едва ли ще действа.. по-вероятно е да срещнеш някъде серум за коса и т.н. ...
за маски.. казах ти - кажи ми каква ти е косата,за да ти препоръчаме добри маски :)
karamelcheto92
12-18-2011, 12:17
Ами косата ми е нормална начупена омазнява се на-4-тия ден.Не използвам преси и сешуари и тем подобни неща. Измивам си косата 2 пъти в седмицата със шампоан Шаума (зеления)за обем, също така използвам Себорал форте червения и хининова вода.
FreshJuice
12-18-2011, 12:19
за защита от преси и т.н. използвам термозащитен спрей на алфапарф :)
А колко струва този спрей? Предполагам от фризьорски салон си го купувала :)
nikoleta1506
12-18-2011, 12:57
Ами намзах се към 12:30 и смятам след час примерно да вляза в банята :)
Амм, момичета да знаете термозащитен препарат, но НЕ под формата на спрей ?
FuCKkK13
12-18-2011, 14:12
^ ами розовото на Лореал :)
FreshJuice
дам,от фризьорката около 11-15 лв беше - не помня вече
karamelcheto92
ами тогава си прави домашни маски - като продуктите да са г/д. еднакви .. т.е. изсушаващите да са на брой колкото омазняващите..не точно,но все пак.. примерно омазняващи 4 - изсушаващи 5 -г.д :),подхранващ шампоан можеш да си вземеш (хининов примерно) фрикции с билки можеш да си праивш.. можеш да си вземеш хранителни добавки - тези за коса,кожа и нокти.. ампули за растеж.. разни серуми,но не прекалявай,за да не ти станат много неща ! :)
strawberry88
12-18-2011, 15:21
^Това розовото но Лореал вече не се продава!!! :?
Иначе на Шаума май имаше...също има и кристали,които предпазват от топлината. :)
Благодаря:) по принцип ползвам розовото на Лореал (има го в Билла, от там си го купувам), но сега свърши, пък и не съм сигурна, че предпазва много, много :д ..
FreshJuice
12-18-2011, 20:07
Момичета, понеже си купих баси яката преса и се харесвам права... (попринцип си я взех за къдрици главно) търся продукти, които да ми помогнат да си предпазя косата. ще я правя сиг 2 пъти в месеца или по специални случеи.
та си съставих списък за утре:
Масло от пшеничен зародиш
Бадемово масло
Термозащитен спрей на Тафт или някакъв от фризьорката :)
Маска за коса .. не съм сигурна каква още
Според вас добре ли е да имам тези продукти под ръка... естествено няма да ги използвам всичките на веднъж като се изправям/ навивам. Но примерно да си правя домашни маски за подхранване, защото косата определено ще се изтощи от пресата. да си слагам маска за коса (купена) веднъж на седмица след къпане или маслото от пшеничен зародиш? Добре ли е така?
FuCKkK13
12-19-2011, 11:13
^ дам,достатъчно е,но купената маска предполагам знаеш,че се слага само по дължината ? .. иначе можеш да си вземеш миосоти,денис или тази на глис пълно възстановяване 5,а и може и някоя професионална :)
victoriassecret1
12-19-2011, 12:12
Днес попаднах на кристали Victoria Beauty http://shop.camcobg.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Victoria_Beauty__4dc9139f6016c.png. Хубави ли са? :)
FreshJuice
12-19-2011, 12:38
^ дам,достатъчно е,но купената маска предполагам знаеш,че се слага само по дължината ? .. иначе можеш да си вземеш миосоти,денис или тази на глис пълно възстановяване 5,а и може и някоя професионална :)
Миосотис имах, но на мама не и харесваше.. на мене да (беше страхотна), но купих друга, за да може и тя да я използва...
Ето тази: http://parfumania.bg/Semi-di-Lino-Intenzivna-maska-za-kosa-s-leneno-seme-i-olio-ot-argan-250-ml
Италианска някаква. От магазина ми казаха, че е много хубава.. Дано да е така :) Мисля че Semi di Lino е хубава марка, защото преди съм чела доста добри мнения за нея :)
А термозащитен спрей не намерих и ще си къпя от фризьорката днес.. дано да има, дано, че тази преса .. :Х
ariimeri97
12-19-2011, 12:48
хей, благодаря се на господ че я има тая тема :*
та моя въпрос е: предложете ми някаква маска за БЛЯСЪК, че изтощената коса я оправих обаче сега определено й трябва блясък... в смисъл не че е зле/много зле, но със сигурност може и по-добре, МНОГО по-добре
още един въпрос: понеже сега за празниците ще си купя преса, следователно искам и хубав термозащитен спрей, но понеже никога не съм ползвала, търся мнения от вас
Благодаря предварително.. :)
strawberry88
12-19-2011, 12:57
^това ползвам аз за предпазване от пресата (професионален е) и съм много доволна http://prikachi.com/images/146/4162146x.png а за блясък може и само с жълтък да се намажеш,има ефект!Също с някое масло или зехтин..оцета и лимона също са за блясък. :)
Здравейте момичета, вчера си направих маска и стоях с нея 3 часа някъде .. в нея имаше газ,яйце ( и белтък и жълтък , има ли някакъв проблем ?), стилулант, чесън, зехтин, малко лимон, мед, малко кисело мляко ии не се сещам за друго .... Та въпроса мие дали растежът се забавя по някакъв начин от горенето ( изправяне, къдрене ...)
strawberry88
12-19-2011, 13:06
Здравейте момичета, вчера си направих маска и стоях с нея 3 часа някъде .. в нея имаше газ,яйце ( и белтък и жълтък , има ли някакъв проблем ?), стилулант, чесън, зехтин, малко лимон, мед, малко кисело мляко ии не се сещам за друго .... Та въпроса мие дали растежът се забавя по някакъв начин от горенето ( изправяне, къдрене ...)
Не,няма проблем и с белтъка,но ако не ти е мазна косата не слагай :) ..ами има хора,които редовно ползват преса и им расте косата,но на мен (и не само :( ) колкото по-малка ползвам преса,толкова по-здрава е и по-бързо расте. :)
FuCKkK13
12-19-2011, 15:03
ariimeri97 вече ти казаха за блясък.. аз само ще добавя гас :) .. може след баня във вода да разтвориш малко оцет или сока от един лимон и с нея да си измиеш косата и после без да я изплакваш.. поливаш се и излизаш от банята.. има ефект..
за термопродукти.. върни се на предната страница :)
FuCKkK13
12-19-2011, 15:04
wiiwa ами по принцип здравата коса расте по-бързо,което означава,че пресата може да ти ЗАБАВИ растежа на косата,но такива случаи са рядкост,а и за да се получи това трябва да ползваш преса всеки ден по 2-3 пъти.. в продължение на поне една година :)
XxInn0cencexX
12-19-2011, 15:41
Ох,от доста отдавна не съм писала в темата.
Аз малко си промених режима на маските - сряда се мажа със стимулант,стоя час-два,измивам със шампоан и после маска на Миосотис.Неделя - маска с тривитаминол,газ,оцет,алко ол,бадемово масло,измиване със шампоан,след това маска на Миосотис.
Една приятелка,която има страшно цъфнала и изтощена коса ми препоръча кристали за коса на Биофарма,тя си купила и аз гледам и косата,след 1 ползване на тези кристали! косата и изглежда много мекичка,страшно права и блестяща,цъфналите краища много малко се забелязват.Моята коса също цъфна и изглежда ужасно сплетена в краищата,та и аз си купих днеска кристалите,сряда като си измия косата ще споделя какъв ефект има :) .
FuCKkK13
12-20-2011, 10:32
утре някой да си прави маска ?
^ аз може би ще си направя в четвъртък .. Момичета, утре ще се събираме с почти цялото училище, да ми предложите някаква прическа ? :)
strawberry88
12-20-2011, 13:13
Аз ще си правя маска днес-жълтъци,зехтин и може масло да сложа някакво 8-) ..както обикновено.
FuCKkK13
12-20-2011, 14:13
wiiwa виж в темата за прическите може да си харесаш нещо :)
И аз ще си правя довечера маска - зехтин, жълтък, кисело мляко, мед, лимон, пшеничен зародиш, бадемово масло, ракия. Мисля да сложа и канела - някои знае ли какво ще се получи? Само да не вземе за потъмнее :-D
FuCKkK13
12-20-2011, 15:55
^ от канелата няма да потъмнее .. а въпроса ''някой знае ли какво ще се получи'' не го разбрах :?
''
strawberry88
12-20-2011, 17:46
Намазах се само с бадемово масло(сложих доста,дано го отмия 8-) ) . :)
FuCKkK13
12-21-2011, 14:03
^ какво стана успя ли да го отмиеш и доволна ли си ?
иначе аз днес трябваше да си правя маска,но ме мързи и ще се намажа само със зехтин и ще стоя 1-2 часа :)
FuCKkK13
12-21-2011, 14:05
да ви попитам - всички ли използвате маслата на Икаров ?
п.с. извинявам се за двойния пост
sladkalady
12-21-2011, 14:36
да ви попитам - всички ли използвате маслата на Икаров ?
п.с. извинявам се за двойния пост
От маслата на Икаров ползвам само бадемовото,но скоро мисля да си взема и маслото от пшеничен зародиш,защото косата ми много бързо цъфти , а не я горя с нищо....
strawberry88
12-21-2011, 14:53
Да,успях да го отмия :---) и съм много доволна от резултата,косата ми е супер гладка и бляскава :) ..ползвам само маслата на Икаров-бадемово,от пшеничен зародиш и стимуланта..мисля да пробвам и от жожоба,четох,че било много полезно за косата,помагало за наелектризираща се коса ;д и за оформяне на прическата..и другите масла също ще пробвам 8-). :)
FuCKkK13
12-21-2011, 15:15
^ значи резултата е както при мен :) .. при мен косата става също и много мека :)
FreshJuice
12-21-2011, 15:22
Маслата на Икаров ги познавам повече от две години... В началото ползвах преди всяко къпане бадемово масло и по мека коса не съм имала. Сега си купих масло от пшеничен зародиш и го ползвам против цъфтежи :)
FuCKkK13
12-21-2011, 15:31
^ като използваш 1-2 опаковки да кажеш виждаш ли разлика в цъфтенето,защото при мен определено имаше !
FuCKkK13
12-22-2011, 16:20
момичета темата замря..
FuCKkK13
12-22-2011, 16:54
Красивата коса изисква доста грижи. Но пък ви е винаги на разположение, особено когато искате да впечатлите някой мъж. Именно в тази връзка ще ви послужат и седемте топ съвета на испански hairstyle корифеи за красива коса:
1. Винаги старателно изплаквайте косата след плуване в басейн. Абсорбираният в нея хлор може да я увреди, ако не бъде премахнат.
2. Преди плуване в басейн, леко навлажнете косата с вода. Ако тя е съвсем суха, ще поеме повече хлор.
3. Измивайте косата не повече от 2 пъти седмично. В противен случай рискувате тя да започне да се омазнява прекалено бързо, ако я миете по-често, или да се замърси прекомерно, ако го правите по-рядко.
4. Спете на възглавници с копринени или сатинирани калъфки. Памучните калъфки, за разлика от тях, извличат, докато спите, естествената влажност на косъма.
5. След употребата на стилизиращи продукти, винаги обилно измивайте косата, за да ги премахнете изцяло.
6. Не забравяйте да използвате спрей, когато орбаботвате косата с преса.
7. Преди да си легнете, леко навлажнете с балсам краищата на косъма. Сутринта ги изплакнете.
FuCKkK13
12-22-2011, 17:08
http://krasota.rozali.com/kosa/p4298.html малко инфо за балсамите :)
FuCKkK13
12-22-2011, 17:11
http://pricheski.freebg.eu/stilizirane-na-kosata/ - малко за стилизиращите продукти.. ще го пусна и в темата за прическите :)
FuCKkK13
12-22-2011, 17:25
http://bglady.net/modules/news/article.php?storyid=575 - за шампоан -добре,но оцветяваща пияна някой ползвал ли е ?
strawberry88
12-22-2011, 18:17
http://bglady.net/modules/news/article.php?storyid=575 - за шампоан -добре,но оцветяваща пияна някой ползвал ли е ?
Това не е ли същото като мус за коса?
П.С.забелязах,че пишеш пияна,а думата е пяна без и 8-) .. :)
http://www.cosmopolitan.bg/krasota/kak-da-stopirash-cufteja-na-kosata-si.html
http://www.cosmopolitan.bg/krasota/top-suveti-za-perfektna-kosa.html
http://www.cosmopolitan.bg/krasota/vurni-blyasuka-v-kosite.html
:)
FuCKkK13
12-22-2011, 18:53
^ ох,знам.. .винаги така го пиша.. просто не мога да го запомня това ;д .. като навик ми е и във форума доста често ми се поскарвате :Д
Момичета, вече съм във ваканция и съм решила сериозно да се заема с грижата за косата :)
Днес се запасип с ето тези продукти:
http://apteka.framar.bg/30002089/%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4-200-%D0%BC%D0%BB#axzz1hHRQwEf3
http://www.remedium.bg/catalog_img/184830.jpg
http://shopix.bg/img/products/thumbs/334/products_7002311_1015625194.jpg
Стимуланта на Икаров за първи път ще го ползвам, но само положителни мнения чета, така че мисля, че ще остана доволна.
Ако имате някакви отзиви за Фитовал-а ще се радвам да ги споделите :) и за него четох доста, но все пак още мнения не са излишни :) Та така, смятам да бъда рееедовна вече:)
И заменям хининовата вода със Себорал Форте. Честно казало от хининовата ефект сякаш нямаше, но поне не ми е навредила.
FuCKkK13
12-23-2011, 19:03
^ браво за продуктите !... тази година ваканцията ни е достичка и мисля,че дори ще се забелязва положителен ефект.. след като от сега ще си редовна.. защо не си снимаш сега косата и след 1-2-3 месеца и не качиш снимка ? .. нали преди пускахме - извинявай,но не помня дали ти беше пускала :) а и няма нищо лошо да се радваме на хубавите коси :)
MidnightZ
12-23-2011, 19:14
Момичета, искам да ви попитам нещо. Според вас тя
http://hanneli.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/12/0167-Hanneli-Mustaoarta-by-Hanneli-Mustaparta-735x521.jpg
правила ли си е нещо по косата или й е естествено такава? Как мислите? Защото много ми харесва и бих искала да опитам да направя и аз така мойта, а с една приятелка много се чудехме..
Снимам си косата абсолютно всеки месец:) и ще продължавам така:) Задължително ще давам пълни отчети тук ;п още в понеделник, след като си измия косата ще пиша как я чувствам.
За стимуланта, специално, мисля по два пъти на седмица да го ползвам, вечер да си мажа косата и така да спя, на сутринта да я мия.
FuCKkK13
12-23-2011, 19:25
^ ами никой не може да ти каже със сигурност, но това е обикновено права коса,която леко се е подвила в краищата.. не знам какво виждаш в тази прически.. иначе ако косата ти е до раменете като я изправиш и ако е чуплива от влажното време може да ти се начупи точно така.. иначе можеш да направиш подобно нещо с преса за изправяне.. изправяш косата и като дърпаш примерно единия кичур и стигаш до края му и леко завиваш пресата.. и така цялата коса :)
Момичета трябва ми спешен съвет.
По принцип от доста време използвам лак Taft Cashmire Touch,но го използвах само на изправена коса и то ако времето е влажно.Снощи реших да си направя пробна коледна прическа и с ужас установих,че въпросния лак не може да ми задържи косата за повече от 3-4 часа.По принцип косъма ми е тънък,косата ми е лека и се поддава на обработка,но явно този път е решила,че няма да издържи ретро-вълните :? Спешно ми трябва силен лак,който да успее да ми фиксира косата за поне 6-7 часа.По възможност нека да е на някоя разпространена марка,която мога да намеря в ДМ или по-големите магазини като Билла и Кауфланд.
Здравейте, момичета ! Една позната ми сподели маската от газ и зехтин. Каза, че преди време като я е ползвала редовно косата и растяла страшно бързо и нямала никакъв косопад. Днес мисля да си я направя. По късно ще споделя ефекта. :)
FuCKkK13
12-24-2011, 07:16
3oPuTy
пробвай с лак на сайъс
Ani777, каква е точно маската, ако може да кажеш ? :) .. Момичета искам да ви попитам дали кое е по-добре да ползвам за растеж - хининова вода, себорал форте или може би отвара от коприва, само че не знам къде ще намеря коприва :Д Преди горе-долу месец ползвах тривитаминол, да започна ли отново според вас ?
Съжалявам за двойния пост, но забравих да кажа, че краищата ми постоянно щръкват навън, даже да съм ги изправила .. някакъв съвет ?
strawberry88
12-24-2011, 09:25
wiiwa,листа от коприва можеш да си купиш от аптеката. :) ..и моите краища така щръкват :D малко след като съм се изправила и на мен ми е интересно за някой съвет.. :(
FuCKkK13
12-24-2011, 10:12
^ ами ако косата ви е до раменете или сте на пластове най-вероятно от това,а и времето сега е влажно.. единственото нещо,което можете да направите е да не се изправяте поне докато времето не позволи :)
FuCKkK13
12-24-2011, 10:13
wiiwa
зависи какво ти действа.. на мен хининовата вода грам не ми действа.. сама прецени.. иначе копривата както ти казаха - от аптеката :) .. кажи ми колко време ползва тривитаминол преди почивката,за да ти кажа дали можеш пак да почнеш :)
^ Амиии започнах да го ползвам и го ползвах около 1 седмица после се разболях доста лошо от пневмония и спрях за може би 2;3 седмици и като оздравях си довърших опаковката за около 2 седмици или някъде една и половина, но последния път когато го ползвах срокът му беше изтекъл в няколко дена
Момичета, вие по колко стимулант слагате когато си мажете косата само с него и по колко когато го добавяте в маски ? :)
wiiwa ами просто смесих газта с по - голямо количество зехтин (имам суха коса) нанесох и по дължината и в корените. Сложих шапка за баня отгоре с кърпа и след 2 часа я измих.
Колкото до въпроса ти за хининовата вода или себорал форте. Аз използвам и двете като ги редувам :)
FuCKkK13
12-24-2011, 19:09
wiiwa значи спокойно можеш пак да си го ползваш :)
иначе за стимуланта - ами нз.. честно казано не обръщам внимание.. в маски рядко съм го слагала (като нямам никакво друго масло) и слагам по 1 сп.л. иначе при мазане около 1 пръст от шишенцето отива.. но аз мажа и корените и по дължината :)
sladkalady
12-25-2011, 07:06
Предложете ми някоя маска против косопад :)
Ani777, Какъв беше резултатът от маската, кажи ако си забелязала ефект върху растежа :))
FuCKkK13
12-25-2011, 08:46
sladkalady
ето ти няколко маски от нета,но най-ефикасното нещо ще е да си търкаш корените с чесън,а друго което мога да ти препоръчам е да си купиш ампули против косопад :)
Към кафена чаша греяно вино се добавят 5 счукани скилидки чесън и 1 с.л. свинска мас. Получената маска се държи на косата от 1 до 2 часа, като главата се увива в хавлиена кърпа. Измива се с шампоан с неутрално pH. Маска против косопад с бира При косопад помага и горещата бира. С нея се намазва косата и се увива със затоплена кърпа. Тази процедура обаче се прави поне 5 поредни дни. Маска против косопад 1 жълтък, 1 с. л. балсам, 1с. л. кис.мляко, 7-8 капки вит.А, 7-8 капки вит.Д, 10 капки стимулант за коса на Икаров, 1 м. л.мед, 1 м. л. алкохол. Всичко се разбърква много добре, намазва се косата, завива се с вестник, найлон и хавлиена кърпа и се седи 20- 30мин. Прави се преди боядисване, защото боята пада или 2 пъти в месеца. Маска против косопад с масло, жълтък и пчелно млечице 200 г масло се разтопяват. Сваля се от огъня и малко преди да се втвърди, се добавят 1 жълтък и 2 г пчелно млечице. Маската се държи в хладилник и се използва на части според дължината на косата. Държи се на косата 3 часа, след което се измива с неутрален шампоан и без балсам. Маска против косопад със зехтин, бадемово масло и Витамин А Много добра маска за косопад, особено през пролетта- смес от равни части зехтин, бадемово масло и ампула витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Ефектът се забелязва почти веднага. Ако не разполагате с достатъчно време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете само със зехтин. Той е много полезен за заздравяване на корените. Медена маска за изтощени коси и косопад Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма. Маска против косопад с жълтък, рициново масло и Витамин А 1 жълтък, рициново масло, 1 ч. л. Вит. А Всичко това се смесва да стане като майонеза и се нанася на корените на косата, преседява се към 2 часа и се измива с шампоан и балсам. По желане могат да се прибавят и стрити на прах овесени ядки. Маска против косопад с рициново масло, коняк и яйце 300г рициново масло с 30 мг коняк и 1 прясно яйце. Мажем корените на косата. Завиваме с хартия, найлон и топла кърпа. След 2 часа измиваме. Маска против косопад с жълтък, зехтин, лук и мед 1 жълтък, 1 с. л. зехтин, 2 с. л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч.л. мед. Със сместа се мажат първо корените, а после и цялата коса. Завива се главата с хартия, найлон и кърпа. След 2 часа се измива косата с разбит жълтък и се облива с оцетена вода. Запарка от розмарин против косопад Запарка от 2 ч. л. накълцани листа от розмарин и 300 мл вода. Киснат 15 мин и се прецежда. Първо се втрива в корените, после - в цялата коса. Маска с лук против косопад Вечер в корените на косата се втрива сок от настърган прецеден лук. Преспива се и на сутринта косата се измива с препечена, разтворена в оцет хума Маска против косопад с мед, сок от алое и чеснов сок 1 супена лъжица мед, сок от алое и чаена лъжичка чеснов сок се смесват. Сместа може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник. Преди използване към 1 супена лъжица смес прибавете един жълтък, добре разбъркайте и намажете кожата на главата. Завържете я с памучна кърпа и отгоре с найлонов плик. Оставете така 20 минути. След това измийте добре косата. Повторете тази процедура пет пъти подред.
kittenella
12-25-2011, 09:23
Здравейте, съжалявам, че не съм писала толкова време, но чак сега успях да си вляза в профила...И аз сега през ваканцията смятам да подновявам грижите за косата, защото сигурно станаха 2 месеца почивка.Е, след като я миех впръсквах Хининова вода "Мишел" и на връхчетата кристали като накрая съвсем малко и по дължината, не на всеки кичур - общо.Преди преса/маша - спрей за топлинна защита "TAFT" - много съм доволна междудругото!!!И...май това беше.Сега обаче подновявам маските.И междудругото за 4 месеца само 2-3 съм си изправяла косата.Това е най-дългия ми рекорд засега, като се има предвид, че преди всеки ден преди всяко излизане се изправях без кристали, без термозащитен спрей..Както и да е..Ето снимки:
Септември/тъкмо се бях подстригала и почнах да използвам хининова вода/-
http://prikachi.com/images/686/4183686k.jpg
http://prikachi.com/images/687/4183687F.jpg
Декевмри-
http://prikachi.com/images/688/4183688T.jpg
http://prikachi.com/images/689/4183689L.jpg
sladkalady
12-25-2011, 09:55
Фък13,благодаря ти много :)
dream1707
12-25-2011, 10:11
Та да питам... къната от какво пада ? Защото някъде бях чела, че от по-мазни продукти пада... И се чудех дали ще падне от балсам ?
mmm_sweet
12-25-2011, 10:38
Имам много досаден проблем. Принципно бретонът ми трябва да е плътен според прическата ми,нещо такова:
http://prikachi.com/images/830/4184830r.jpg
,но вместо това независимо дали му слагам пяна преди да се изсуша или ще му сложа лак след това,за да задържа ефекта от сешоара, той става някак разреден,като това:
http://prikachi.com/images/827/4184827I.jpg
:( как да постигна този плътен ефект на бретона ми?
^ Суши го със сешоар и четка - кръгла.
mmm_sweet
12-25-2011, 10:58
^ Суши го със сешоар и четка - кръгла.
точно това е "ефекта от сешоара",на другият ден,дори да ми е бил плътен бретона миналата вечер,е разреден :(
Мий си го всеки ден.
Аз, лично, не мога без да си измия бретона.
FuCKkK13
12-25-2011, 13:36
kittenella определено има разлика в дължината - браво !.. бтв. имаш много сладки къдрички :)
sladkalady няма проблем :)
dream1707 ако къната е качествена не пада от нищо ! .. ако е с примеси на боя.. може да падне от маски с кисело мляко,жълтък.. но иначе пада само с ножица ! :)
mmm_sweet може би косата не ти е толкова плътна.. или като ходиш да ти го оправят не давай да ти го изтънява !.. сега и аз се сещам само с пияна и може би сешоар,но щом каза че със сешоар не става - преса ? и както казаха мии си го всеки ден.. защото сега (не знам на колко си) ни се омазняват по-бързо косите - поне на повечето.. и понякога точно бритоните стават най-зле :)
XxInn0cencexX
12-25-2011, 13:53
Аз преди малко си направих маска с тривитаминол,бадемово масло,оцет,уиски,газ,ще постоя два часа,ще си я измия с шампоан,а после ще си сложа маската на Миосотис.Като я отмия и нея и изляза от банята ще си сложа кристали в краищата и ще си сплета плитки.А сега искам да сложа снимки на косата си за да ми кажете дали мислите,че има ефект от постоянните маски,стимуланти,отвари и т.н.
Август месец:http://prikachi.com/images/32/4186032D.jpg
Декември месец ( преди 2 дни ) : http://prikachi.com/images/445/4185445M.jpg
FuCKkK13
12-25-2011, 15:40
^ ами така не мога да преценя (поне аз де,нека и другите да си кажат мнението) защото на едната снимка косата ти е начупена,а на др. изправена.. :)
FuCKkK13
12-25-2011, 15:41
^ забравих да кажа.. мн си сладичка :)
XxInn0cencexX
12-25-2011, 16:40
Редактирах си поста,благодаря ти :)
А аз искам да попитам маслото от пшеничен зародиш каква му е цената и само за цъфтеж ли се използва?
kittenella
12-25-2011, 19:53
А аз искам да попитам маслото от пшеничен зародиш каква му е цената и само за цъфтеж ли се използва?
Към два лева беше, мисля.
Намазах си косата със стимуланта на Икаров - за първи път : ))) не знам как се справих с мазането, ама уж корените ги оправих : ))и по дължините малко разнесох, увих си косата с найлон, кърпа, та и една шапка отгоре :Д Така ще спя днес, утре сутрин ще отмия :)
pressiana
12-25-2011, 20:33
^3 и 50 е някъде, не се използва само за краища на коса, но предимно затова. За корените е по-добре да ползваш бадемово, зехтин или стимулант на Икаров.
brutaLxxbunny
12-25-2011, 21:47
Момичетаа, тъй като е ваканция, което значи повече време за глезене, предложете ми маски за коса без такива с тривитаминол, защото той не ми действа добре. Маските - за укрепване на косъма и растеж,такива работи :) Маски, от които сте доволни...
FuCKkK13
12-26-2011, 07:51
Allee 3-4 лв. най-често е 3.50 някъде.. естествено и подхранва,но най-често е ползва против цъфтеж :)
taamara какво стана ? доволна ли си от стимуланта ?
brutaLxxbunny ако искаш маска за растеж и укрепване гледай непременно да има в маската жълтък !.. и щом тривитаминола не ти действа можеш да си вземеш бадемово масло и да забъркваш всякакви маски ... купи си и хубав зехтин,алкохол да има в маските и това е основното.. можеш да си направиш маска както само от зехтин, така и от 7-8 неща ... маската,която съм правила когато нямах време миналата година беше жълтък,зехтин,ракия/водка и бадемово масло.. бях ужасно доволна :) .. и е имало случаи в които съм стояла по 30 мин. и пак косата ми е ставала ужасно хубава.. др. което е много добро за укрепване на косата е меда !.. гледай и от него да слагаш,разбира се ако имаш :) и все пак трябва да ми кажеш каква е косата ти,за да ти препоръчам нещо,което наистина ще ти действа или сама прецени и си забъркай някоя маска..и после да кажеш какво си сложила и дали си доволна ! :)
и пак да кажа.. да, сега имаме много време за маски,но все пак да не прекаляваме
а аз искам да ви попитам малко по-страничен въпрос.. колко често си почиствате пресата и с какво най-често я почиствате ?
FuCKkK13
12-26-2011, 07:53
ето тук си откраднах няколко маски от един друг форум.. надявам се да нямате нищо напротив
Маска за лъскава коса
Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. лим. сок.
Бързодействаща подхранваща маска
Намазвате косата обилно с майонеза, увивате я с алуминиево домакинско фолио, а после и с хавлиена кърпа и така стоите между 60 и 120 мин. След това измивате косата с мек шампоан и я оставяте да изсъхне сама. Тази маска - италиански специалитет, се прави веднъж месечно до края на зимата.
Есенна маска
Прави се каша от печена тиква, жълтък и мед - в съотношение 1:1:1.
Зимна маска
Малко по-трудна за изпълнение, но пък много ефектна е зимната маска от 200 мл ракия, в която е пусната шепа жито. Държи се на тъмно и топло място в продължение на 2 седмици. След това се прецежда и към течността се добавят 2 супени лъжици зехтин. От тази смес се втрива всеки път половин час преди миене.
Стимулираща маска
5 хининови хапчета, стрити на прах, смесени с един жълтък и една ампула вит. А. Ако косата е по-дълга количеството на жълтъка и витамина става двойно. Маската се държи минимум един час, след което се отмива само с вода. На финала се изплаква с 1 л вода, в която е добавен и сокът на един лимон.
Маска за блясък
1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно.
Маска за здравина и блясък
Пасирайте една връзка магданоз. Смесете го с 1ч. л. водка и 2- 3 ч. л. зехтин. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1 л. вода + 1 с.л. оцет.
Маска за коса
1 с. л. мед, 1 с. л. кисело мляко, 1 с. л. зехтин, Вит. А, Е, В6 или В- комплекс. Всичко това се разбърква и се нанася върху суха коса. Прави се загряващ компрес за около 2 часа. След това се отмива.
Подхранваща маска за коса
Забъркват се 1 яйце с кофичка кисело мляко, отцедено предварително, рициново масло 50 мл, 1 ч. л. алкохол, половин лимон- изцеден. Разбърква се добре и се втрива в корените и после по дължината. Слага се найлон и кърпа.
Подхранваща маска с витамини
Витамин А или Геритамин от големите капсули се пукат с карфица, течността се изсипва на пръстите и се масажира по цялата коса, т. е. в основата на косъма. Така се престоява около час преди къпане.
Маска за обем на косата с розмарин и безцветна къна
Варете в продължение на 10 минути 4- 5 супени лъжици розмарин в четвърт литър вода. Прецедете и разтворете вътре толкова количество безцветна къна, колкото е необходимо за да стане на кашица. Нанесете по скалпа и косата. Оставете маската 1 час на главата си и след това измийте с шампоан.
Подхранващ лосион за коса с розова вода и Витамин С
Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.
Маска за възвръщане блясъка на косата
Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.
Подхранваща маска с мед, жълтък и плодове
Един жълтък се смесва със супена лъжица мед. Към тях се добавят пресен гроздов сок, смачкани ябълки и пасирана печена тиква. Маската се държи около половин час, след което се изплаква само с вода.
Настойка за пухкава и лъскава коса
За пухкава и лъскава коса се прави настойка от ревен, коприва, лайка, дъбова кора (по равни части). От сместа се взема 1 суп. лъж. за 1 л гореща вода, като съдът се захлупва. Течността се прецежда след половин час. Косата се изплаква след измиване.Ако косата оредява, се приготвя настойка от жълт кантарион, коприва, шишарки от хмел, цветове от невен (равни количества). Нарязват се, заливат се с гореща вода (1 л). След като течността изстине, се прецежда, към нея се прибавя 1 ч. лъж. растително масло.Косата и кожата на главата се навлажняват добре.
Маска за коса със зехтин
Една трета от пакетче хума - може би 4- 5 суп. лъжици и
зехтин се разбъркват, колкото да стане кашичка, прибавя се един жълтък и сока на един лимон. Всичко се обърква хубаво и на мокра, леко подсушена коса се намазва обилно.После се слага найлонова шапка и така се стои около час. Измива се после с шампоан на 2 пъти и накрая с разреден ябълков оцет в една кофичка от кис. мляко и така зехтинът се отмива.
Маска за укрепване на косъма със зехтин
Затоплете 10 мл зехтин, разделете косата и с помощта на четка нанесете зехтина. Разрешете косата, за да разпределите зехтина равномерно по цялата коса. Покрийте главата с найлонова шапчица. Оставете маската 15-30 минути. Ако косата е много изтощена оставете маската на главата за една нощ. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.
Маска за коса със зехтин
Маска от зехтин с жълтък. Може да се добави и малко кисело мляко.
само да предупредя.. има една маска с безцветна къна.. безцветната къна е червената къна.. т.е. оцветява в червено.. някой ако не знае,за да няма гафове :)
Искам да попитам колко време мога да седя с маската с хума? Пише 15-20 минути, но мога ли повече, примерно час? :)
FuCKkK13
12-26-2011, 09:02
^ дам,може,но имай в предвид,че хумата изсушава много ! :) .. а иначе по принцип дадена маска,за да подейства трябват поне 30 мин. :)
След няколко часа ще пиша ккак ми е косата, все още е увита в хавлия:) като изсъхне, после:)
А някой ползвал ли е такива хининови хапчета, за каквито е писала FuCKkK13 ?
brutaLxxbunny
12-26-2011, 10:42
FuCKkK13, косата ми е мазна в корените и суха в краищата,чуплива. Такам, значи ще си взема бадемово масло и маски с хума, много хубаво ми се отразяват. Само да не взема да си изсуша краищата още повече ..
brutaLxxbunny
12-26-2011, 10:45
Оу, и да (съжалявам за двойния пост) - колко често предлагаш да си правя маска?
С каква четка или гребен си сресвате косите?
kalpazanka
12-26-2011, 12:03
Пластмасов с по-редки зъбци.
XxInn0cencexX
12-26-2011, 12:10
Пластмасова
След стимуланта си измих косата с два различни шампоана, след това сложих маска - Миосотис и на влажна коса впръсках Себорал Форте. След всичко това си усещам косата нормално, просто чиста, нищо по-сосбено :). Със стимуланта продължавам - в сряда вечерта пак ще си намажа косата. :)
За гребена - с пластмасов.
FuCKkK13
12-26-2011, 13:13
brutaLxxbunny - щом маските с хума ти се отразяват добре си прави маски с хума в корените и по цялата дължина и след това допълнително на краищата (като имам в предвид 3-4 пръста от краищата,а не съвсем самите краища) слагаш бадемово масло или зехтин или нещо от омазняващите неща,които имаш под ръка :) можеш да си правиш маска 1-2 пъти седмично :)
но ако ще е 2 гледай да редуваш маските с хума с такива за нормална коса.. т.е. 1 път с хума,2ри път с маска в която ще има и омазняващи и изсушаващи съставки,които ще са г/д. еднакъв брой,за да не си изсушиш косата..
lqlq89 пластмасов с едри зъбци.. като имам и четка с меки косми,но тя е по принцип за тупиране :)
taamara значи при теб стимуланта не е кой знае какво... ако по късно усетиш някаква промяна в косата кажи (след 2-3 седмици ) :) ..
момичета..защо никой не отг. де :( .. колко често си почиствате пресите и с какво ?
^ Да, разбира се :) ще продължавам да го ползвам, ще бъда много постоянна, защото целта, поради която го взех е най-вече да се усили растежа.
За пресата - доста рядко я почиствам, честно казано ..с мокра кърпичка и после със някакво парче плат.
За почистването на пресите - аз лично използвам мокра кърпичка,а след това подсушавам със суха или с някакво меко парцалче.Също така може да се почистват и с влажна кърпа и мек сапунен разтвор.Това второто по принцип го пише в инструкциите за ползване на всяка преса или маша за коса :)
wiiwa ами за растежа трябва да си я направа поне 2 - 3 пъти, за да забележа ефект. Но косата нито ми капе нито нищо. Чувствам я адски жива. По - нататък ще споделя ефекта от маската, спрямо растежа. :)
FuCKkK13
12-27-2011, 07:01
^ снимай си сега косата и след време след като си правила маски пак и качи резултата :)
IrRePlAcEaBlE
12-27-2011, 08:01
Аз искам да ви попитам дали някой е използвал арганово масло http://www.ikarov.eu/arganovo-maslo.html , защото чета доста положителни неща за него и се чудя дали да не си го взема. Та някой да го е ползвал в маски за коса? :)
kittenella
12-27-2011, 11:49
IrRePlAcEaBlE не съм го използвала, но братовчедка ми го използва и е много доволна...Косата й по принцип е суха, но от няколко месеца е много по-хубава.Като прокараш ръка и е като влажна, НЕ Е мазна, ами просто създава впечетлението, че е мокра, а не е
Относно гребена - пластмасов с редки зъбци
Днес си купих стимулант на Икаров, маска Миосотис, флуид за къдрици и нови ролки.Грижите започват!) Ако искате после може да пусна снимки.
^ Може ли повече индо за флуида за къдрици?
kittenella
12-27-2011, 12:11
Victoria Beauty - Флуид за фиксиране на къдрици - за изразителни и закачливи къдрици.Флуидът създава естествено изглеждащи еластични къдрици с обем и дълготраен чуплив ефект.Оформя, подчертава и отделя къдрицата.Дава силен блясък на влажна коса - мокър ефект.Съдържа провитамин B5, който хидратира и подхранва косъма, придава блясък и еластичност.Съдържа UV филтър.
Много приятелки са доволни от него и реших и аз да си го взема.Купих го за 6 лв от аптеката.Но съм го виждала и в много различни козметични магазини, включително ДМ.
IrRePlAcEaBlE
12-27-2011, 14:04
IrRePlAcEaBlE не съм го използвала, но братовчедка ми го използва и е много доволна...Косата й по принцип е суха, но от няколко месеца е много по-хубава.Като прокараш ръка и е като влажна, НЕ Е мазна, ами просто създава впечетлението, че е мокра, а не е
Относно гребена - пластмасов с редки зъбци
Днес си купих стимулант на Икаров, маска Миосотис, флуид за къдрици и нови ролки.Грижите започват!) Ако искате после може да пусна снимки.
Благодаря, мисля да си го взема, защото било полезно и при суха кожа за възстановяване на еластичността. Когато го взема и ползвам, ще напиша мнението си! :)
malka_sladkka
12-27-2011, 14:05
Днес най-после намерих време да се намажа със стимуланта. Косата ми беше станала ужасна, една такава суха. Поседях с него няколко часа и сега косата ми е повече от суперрр :P
FuCKkK13
12-27-2011, 15:17
^ браво :) а аз съм ти сърдита !
Здравейте момичета!Може ли да ми предложите нещо за суха коса ..маски,шампоани,балсами ..всичко за което се сетите!Ще ви бъда много благодарна защото моята коса е наистина суха и сега през ваканцията мисля да отделя някакво време за нея и ако мога по някакъв начин да я направя по-живнала (ако изобщо е възможно). :)
Victoria Beauty - Флуид за фиксиране на къдрици - за изразителни и закачливи къдрици.Флуидът създава естествено изглеждащи еластични къдрици с обем и дълготраен чуплив ефект.Оформя, подчертава и отделя къдрицата.Дава силен блясък на влажна коса - мокър ефект.Съдържа провитамин B5, който хидратира и подхранва косъма, придава блясък и еластичност.Съдържа UV филтър.
Много приятелки са доволни от него и реших и аз да си го взема.Купих го за 6 лв от аптеката.Но съм го виждала и в много различни козметични магазини, включително ДМ.
Кога си го взе и има ли ефект? Стой ли някак тежка косата (да си личи, че на косата има флуйд, а не е е без нищо), на следващия ден сплескана ли е? И за финал ако можеш да пуснеш една снимка на косата си без нищо(естествена) и една с флуйда.. :D :D Мерси :)
FuCKkK13
12-28-2011, 06:43
^ и аз съм ЗА снимка..
sun251 - маски за суха коса- домашни или купени ? .. и щом ти е суха косата ще е добре да си купиш балсам без отмиване.. т.е. флуид някакъв.. + маски с омазняващи продукти - само масло можеш да си сложиш преди къпане и т.н. .. кристалите са задължителни,но естествено ти решаваш :)
http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=984&pc=984&prodid=936 ето този шампоан мисля,че ще ти помогне,но все пак не знам как си с паричките.. и въпреки това да споделя от личен опит.. Глис -жълтата серия нали са за цъфтяща коса,но когато го ползвах + флуида косата ми ставаше много мека.. така че може да пробваш.. също така ако искаш цяла серия - шампоан,балсам и т.н. можеш да пробваш жълтата серия на елсев.. :)
FuCKkK13
12-28-2011, 07:05
забравих да кажа... аз утре най-вероятно ще си правя маска :)
FuCKkK13 ами за маските предпочитам домашни ..и ако можеш някакви да ми препоръчаш защото не намирам много в интернет,а ако намеря не са за суха коса :) Може ли да ми кажеш ти какъв флуид си използвала и този дали е добър http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-%D0%B5lseve-re-nutrition-fluid-nutritif-jour-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%BB%D1%83%D0%B8%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-200%D0%BC%D0%BB.-p3259.html !Също така ако можеш да ми препоръчаш някакво масло ..аз съм се спряла на едно бадемово,но не знам дали е подходящо за суха коса!Склона съм да дам и повече парички само да е качествено :) Благодаря ти за съветите и помоща!
FuCKkK13
12-28-2011, 09:29
^ 1во.. щом ще са домашни можеш сама да си забъркаш.. пример - жълтък и зехтин.. общо взето гледай омазняващите съставки да са повече.. можеш жълтък,ракия,оцет,зехтин и бадемово масло като бадемовото масло и зехтина да са двойно количество .. за масло.. бадемово масло,кокосово - всички масла влияят добре на суха коса..можеш да си мажеш косата само със зехтин....точно това на елсев не съм,но мисля че е добро :) .. иначе съм ползвала на глис повечето без това за боядисана коса мисля че и не знам друго дали не съм ползвала..
kittenella
12-28-2011, 09:30
снимка ще пусна, но сигурно няма да е днес или утре защото снощи си мих косата и я правих на ролки - ако искате ще пусна снимка по-късно!
ariimeri97
12-28-2011, 10:24
Яйчена маска за блясък
Вземете 1 яйце, 2 с.л. рициново масло, 1 ч. л. глицерин, 1 ч. л. оцет. Нанесете на косата след като сте смесили добре съставките, увийте главата с кърпа и изчакайте 40 минути. След това измийте с шампоан.
какво мислите за тази маска? дали ще помогне? само дето си мисля да използвам само жълтъка
FuCKkK13
12-28-2011, 10:40
^ ами да,но на мен нещо глицерина не ми харесва и не си го слагам на косата,но това е лично мнение :)
FuCKkK13
12-28-2011, 10:49
sun251
забравих да кажа.. ако си сложиш майонеза на косата 1-2 часа преди баня също ще помогне при суха коса :)
FuCKkK13
12-28-2011, 10:53
http://nely-koca.blogspot.com/2011/04/blog-post.html ето още няколко маски :)
brutaLxxbunny
12-28-2011, 11:28
Днес ще си правя маска с хума,зехтин,алкохол и жълтък и планирам да седя поне около 1-2 часа :)
mmm_sweet
12-28-2011, 12:38
Искам да попитам дали има специална маска,която да придава обем на косата? И ако знаете за такава,каква точно бихте ми препоръчали за мазна коса?
FuCKkK13
12-28-2011, 13:02
^ единствената за която се сещам е маска с безцветна къна,но тя оцветява в червено така че не е препоръчително.. иначе за мазна коса много.. примерно маска с оцет и хума.. маска с жълтък,зехтин,алкохол и хума.. можеш да си направиш маска с жълтък и кисело мляко - също става за мазна коса..
бтв. това се чудих.. в нета винаги пише,че кисело мляко + жълтък за суха коса.. добре де.. как става тоя номер като според мен тази маска ще изсушава.. айде млякото прави косата по-мека,бляскава,еластична,но все пак.. някой друг да мисли като мен ?
Добър вечер, чела съм, че мога да си намазвам косата със зехтин и да предстоя цяла вечер с него и на сутринта да го измия. Ако заместя зехтина с бадемово масло ще има ли някакъв проблем да преспя с него ? :)
FuCKkK13 благодаря ти много за помоща :) аа тази маска с млякото и жълтъка аз я пробвах ..наистина косата ми стана по-мекичка и учудващо по-права о.О ,но не знам на какво се дължеше,но леко се омазни!
kittenella
12-28-2011, 19:29
не, все едно спиш със стимуланта/ако си ползвала де/.Няма проблем и да е бадемово масло, даже би трябвало да има по-голям ефект.
Момичета я вижте това видео, че много се заинтересувах , някой може ми да ми го разясни, че аз почти нищо не разбрах с какво я пръска първо и какви са тези ролки или каквото е .. от къде мога да ги купя,направя .. .
FuCKkK13
12-29-2011, 07:40
^ кое видео ? само на мен ли не ми излиза ? :)
Ani777
няма проблем.. с каквото и масло да е :)
а аз няма да си правя маска.. леко съм настинала и може да се разболея.. може би ще се намажа само със зехтин за 1 час и това ще е.. :)
ооо съжалявам нещо е бъгнало .. Това видео http://www.youtube.com/watch?v=BzWmhe5F0s4&feature=channel_video_title
FuCKkK13
12-29-2011, 08:52
^ с това което пръска не знам точно какво е.. може би някаква фиксация,а за тия шарените щуротии - нямам си и на представа...можеш да попиташ фризьорката си или в козметичните магазини..
MartiSSima
12-29-2011, 09:06
Момичета, вдъхновихте ме.Преди 2 години бях използвала тривитаминол като маска за коса,но не помня да е имало голям ефект.В момента използвам Хининова вода и Корени от коприва,пак като маска.Успяхте да спечелите интереса ми с този Стимулант за коса на Икаров.Мисълта ми е следната - кое да взема пак Тривитаминолът или Стимуланта?А двете и да редувам маските с тях?Не виждам ефект нито от хининовата вода нито от корените.Косата ми я скъсиха драстично до рамената,а и аз като повечето момичета мечтая за дълга гъста и здрава коса.Не използвам преси нито сешоар...
FuCKkK13
12-29-2011, 09:25
^ корените от коприва по-скоро ще ти я заздравят.. за стимуланта.. можеш да го редуваш с тривитаминол,но ако тривитаминола не ти действа наистина може да си вземеш само стимулант.. пак ще ти върши работа.. и аз не виждах ефект от хининовата вода така че спокойно :)
FuCKkK13
12-29-2011, 10:29
така.. аз си направих маска със зехтин и ще стоя 1 час :)
Мацки да ви се оплача, тъкмо ми беше пораснала малко косата. Днес ходих да се подстригвам и ми я скъси ужасно много, косата ми беше на пластове, сега ми е на един до раменете..направо ми се плаче, много бавно ми расте по принцип. Беше ми порасна малко и хайде пак.. Понеже попадам винаги на много "кадърни" фризьори и косата ми много неравно подстригана, половин година не бях ходила и къде расла, къде не и положението ужасно. Положителното е само, че не ми беше изтощена и изгорена (въпреки че ползвам преса и сешоар редовно) от маските. Та маски продължавам да си правя, жената ми каза днес, че може и 3 пъти седмично даже ама кой, когато има време, така че и един път става. Таа исках да попитам за някакви ампули, за косопад и растеж..гледах днес на Seri, na FarmaVita, на UrtiComplex, на Pantesalmina (чела съм много добри отзиви), гледах в един сайт и на Rolland Una..
FuCKkK13
12-29-2011, 14:56
^ о.О казала ти е че може маска и 3 пъти на седмица,но спомена ли и тривитаминола ? защото моята фризьорка ми е казвала не повече от 2 пъти на седмица.. странна работа.. айде моля ви се споделете на вас какво са ви казвали,че доста се зачудих сега ? :)
FuCKkK13
12-29-2011, 14:58
ох забравих.. колкото до ампулите мисля че последните са най-добри от всички,но може да пробваш и тези на Сери :)
Специално за тривитаминола не съм питала фризьори, но знам, че е добре един - два пъти на седмица, защото може да стане пренасищане с витамин А, което да доведе до обратен ефект - косопад. Три пъти на седмица с тривитаминол, според мен, е мноого. Иначе за стимуланта на Икаров пък, братовчедка ми се маже с него през два дни и казва, че няма проблем.
FuCKkK13
12-29-2011, 16:30
^ а,добре.. не аз се учудих защото помислих,че с тривитаминол.. иначе стимуланта може- той е само от масла не знам с какво може да навреди,но все пак всяко нещо с което се прекалява не е добре,а и то зависи от косата :)
хм благодаря за отговорите. Ако не съм досадна с въпросите си някой може ли да ми препоръча шампоан за растеж на косата (без хининовия, не съм доволна ). Миналата седмица бях да си купя шампоана на Себорал Форте, а аптекарката ми е дала лосиона от невнимание ........
FuCKkK13
12-30-2011, 07:09
^ ами освен хининовия.. сещам се за още един друг,но не му помня името точно как беше :? а и не знам дали го има вече по аптеките.. иначе можеш да си купиш ампули за растеж.. също и яйчен шампоан.. той не е точно за растеж,но пак подхранва.. също така Кристиан оф рома имаха шампоан,който стимулира растежа - до колкото помня,но трябва да го поръчаш от фризьорката си или от магазин,който работи специално с техни продукти .. колкото до лосиона - той също ще ти свърши работа :)
За ампулите и аз към Rolland Una клоня. Поръчах си техният шампоан против косопад. А за маската ми каза (при тази жена ходя за първи път, аз доста ви се и оплаках в предишното си мнение де), че се слага тривитаминол, бадемово масло и ракия. Косата растяла ужасно бързо (аз не съм и споделяла, че си правя такива маски). Питах я колко пъти седмично може да се прави, тя ми каза 2-3, също и колкото се можело повече. После ми каза, че косата се мие през седмицата най-много 2-3 пъти, по тази логика няма как да си правиш маската по-често. А моята си фризьорка ми беше казала, че тази маска е хубаво да се прави в неделя и най-много 2 пъти седмично. До 2 пъти седмично ми беше казал и ветеринарят. Като ходих да си взимам миналата седмица, си взех и Екзементин Ц, то също е за растеж на косата.
heybugsbunny
12-30-2011, 10:34
Здравейте момичета.
Аз искам да ви попитам, кое е по-добро за цъфтежа на косата- кристали или масло от пшеничен зародиш?И ако са кристалите, какви да си взема ? Пздрави ;*
кажете за подхранване и така нататък какво да ползвам :) препоръки ;) аз имам маски, хининова вода, спрейове, но нещо по- специално ;)
След близо 10 часа със стимуланта на Икаров днес сутринта отмих първо с шампоан на Шаума, след това Фитовал, маска Миосотис. На влажна коса впръсках Себорал Форте. Определено косата ми е доста по-добре от миналия път, доста обемна е : ) доволна съм :)
XxInn0cencexX
12-30-2011, 13:50
Здравейте момичета.
Аз искам да ви попитам, кое е по-добро за цъфтежа на косата- кристали или масло от пшеничен зародиш?И ако са кристалите, какви да си взема ? Пздрави ;*
По принцип маслото се счита за по-добро,все пак е натурален продукт,аз обаче ползвам кристали.Имам тези на Биофарма и съм адски доволна :)
FuCKkK13
12-30-2011, 14:48
^ дам,защото 1во кристалите са си химия от където и да го погледнеш 2ро маслото си е масло т.е. доста по-добро от каквито и да е химии...
lqlq89
ами не знам,от толкова мнения и аз се обърках,но все пак мисля,че точно маската с тривитаминол не е добре да се прави повече от 2 пъти в седмицата..
taamara радвам се,че 2рия път видя подобрение в косата си :)
Ема12 ако не ми кажеш каква ти е косата няма как да ти препоръчам нещо,което наистина ще ти е от полза.. :)
victoriassecret1
12-30-2011, 15:12
хм благодаря за отговорите. Ако не съм досадна с въпросите си някой може ли да ми препоръча шампоан за растеж на косата (без хининовия, не съм доволна ). Миналата седмица бях да си купя шампоана на Себорал Форте, а аптекарката ми е дала лосиона от невнимание ........
Шампоан Bilka, който е за косопад и растеж.
http://apteka.framar.bg/30018295/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4-200-%D0%BC%D0%BB#axzz1i2EbpOQJ
Мога ли да си намажа косата със стимуланта и да го оставя цяла нощ (с кърпа) и чак на сутринта да го измия ?
FuCKkK13
12-30-2011, 16:48
^ може,естествено :):):)
Момичета каква е разликата между това - http://www.gliss.schwarzkopf.bg/content/dam/glisskur/bg/Products/Products_Big_240x540/Gliss-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D 0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0_240x540.jpg
и това - http://www.gliss.schwarzkopf.bg/content/dam/glisskur/bg/Products/Products_Big_240x540/Gliss-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D 0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0_240x540.jpg
FuCKkK13
12-31-2011, 09:40
^ честно казано не знам,но предполагам,че 2рото е по-концентрирано :)
FuCKkK13
12-31-2011, 11:19
някой утре ще си прави ли маска ? :)
XxInn0cencexX
12-31-2011, 11:38
^
Аззз .. маска с тривитаминол,стимулант,оце т,алкохол,газ :)
Момичета, честита 2012 !!! Нека да е много щастлива и да отгледаме дълги, красиви и здрави гриви ;п :))
http://backyardneighbor.typepad.com/.a/6a00e552178e4988330162feaa2ffa970d-580wi
FuCKkK13
01-01-2012, 11:35
Честита нова година и от мен ! пожелавам ви всичко най-хубаво и наистина да успеем да пуснем едни хубави и буйни коси ! :)
Честита и от мен! Здраве, щастие, късмет, любов, само положителни емоции и много сбъднати мечти ви желая!
Честита нова година , момичета, нека всичките ви мечти да се сбъднат и косите ни да станат прекрасни :)
Момичета, някой използвал ли е това .. чувала съм страхотни неща за него. Ако някой го ползвал или е знае нещо за него нека да сподели - резултати ( евентуално и за колко време ) , цена , време на използване , от къде мога да го купя , имали ли ограничения за възрастта :)
http://www.google.bg/imgres?q=folic+acid&um=1&hl=bg&sa=N&rlz=1C1SNNT_enUS406&biw=1138&bih=505&tbm=isch&tbnid=S0no7a_QjkeDMM:&imgrefurl=http://www.wellwomanblog.com/50226711/preconception_folic_acid_boosts_birth_weight.php&docid=jtH2KK0QO2LviM&imgurl=http://www.wellwomanblog.com/wp-content/uploads/Folic_Acid.jpg&w=250&h=250&ei=6ZsAT4OcA4z4sgaYorzkDw&zoom=1&iact=hc&vpx=384&vpy=165&dur=387&hovh=200&hovw=200&tx=106&ty=106&sig=100955769807337174091&page=4&tbnh=125&tbnw=125&start=37&ndsp=12&ved=1t:429,r:8,s:37
Ъъъ, това не е ли фолиева киселина, приема се от бременните, доколкото съм запозната
ами и аз забелязах, че е това, но съм виждала хора които ги пият за косата ;д
за коса - витамин А, но трябва да знаеш нивата на витамина в организма си, че да не стане предозиране, което ще доведе до косопад.
FuCKkK13
01-01-2012, 18:10
момичета аз мисля утре да се намажа или само с зехтин,или само с тривитаминол - нещо ваканцията ме мързи за маски,а и без това мислех да си направя почивка от тривитаминола - имам само за една маска още.. и след 2-3 седмици почвам със стимуланта :)
^ почивки от стимуланта правиш ли ?
FuCKkK13
01-01-2012, 19:21
^ ами аз по принцип стимулант - маски с тривитаминол - почивка от маската с тривитаминол и пак стимулант.. т.е. не съм ползвала дълго време стимулант,а просто изхабявам шишенцето и почвам с тривитаминола и така.. иначе ако ползвах само стимулант сиг. нямаше да почивам точно от него,ами просто почивка.. защото си правя такива почивки от всякакви неща.. тия почивки са около 2-3 седмици и тогава решавам само шампоан ,за да си почине косата от всичко.. иначе стимуланта са масла.. едва ли трябва почивка :)
FuCKkK13
01-02-2012, 14:13
момичета аз се намазах със зехтин и ще стоя 1-2 часа :)
Чета, че доста често се мажеш само със зехтин, а какъв е ефекта от него?
FuCKkK13
01-02-2012, 16:07
^ чак доста честно,не - просто ме мързи за маска и за това ;д .. иначе и лятото при баба ми като нямаше с какво друго се мажех със зехтин.. и винаги косата ми става по-бляскава и мека.. и естествено подхранва.. абе общо взето съм доста доволна от мазането само със зехтин :)
Dreams12
01-02-2012, 16:30
Момичета,имам въпрос.
Днес си купих ето този шампоан : http://has.digitas.com/bg-BG/collection/moisturizing-scalp-care.jspx
Обаче чак когато се прибрах у дома установих,че е за мазна кожа на главата.А моята коса е мазна,но дали това означава,че и скалпа ми е мазен?Защото в един сайт прочетох,че ако косата ти е мазна,значи скалпът ти е сух и затова произвежда повече мазен себум.Ако това е вярно-супер.Значи точния шампоан съм купила.Но ако е грешно и косата ми се омазнява повече?
Ох ,не знам вече.Обмислях и варианта да изпозвам този шампоан като балсам и да мажа само краищата си с него.
Какво мислите?
Една приятелка ми беше казала, че преди ползвала една таблетка противозачатъчни ' Цислет ' за по-бърз растеж на косата и много са и помогнали. Затова днес попитах фризьорката ми относно това, тя каза, че в една капачка от минерална вода например се изсипват хапчетата от една таблетка и се слага малко вода. (трябва да се получи синя течност) И след това се смесва с шампоана. Винаги преди ползване трябвало шампоана да се разклаща. Фризьорката ми също сподели, че било много ефикасно, защото в тези хапчета имало много хормони. Аз днес си ги купих и дано има ефект.
Дано съм била полезна :)
Внимателно с противозачатъчните...не трябва да се приемат просто така..без консултация със съответния специалист.
Но доколкото разбирам от поста ти ще ги смесваш с шампоана, за първи път чувам за този метод :) Сподели още след първата процедура :)
Ами доколкото разбрах няма странични ефекти от тях. Утре ще си мия косата и ще споделя :)
FuCKkK13
01-02-2012, 17:47
Dreams12 мисля,че шампоана е хубав.. и все пак не знам дали ще ти помогне.. пробвай 1-2 пъти и виж как ти се отразява на косата,но не го ползвай за краищата ! .. ако не ти върши работа го подари на приятелка от колкото да си тормозиш краищата с шампоан - краищата им стига пияната от корените да се стече по тях и са измити,а с тоя шампоан най-много да ги изтощиш..
Dreams12
01-02-2012, 17:55
FuCKkK13 ,много ти благодаря!!
brutaLxxbunny
01-02-2012, 18:12
Ами доколкото разбрах няма странични ефекти от тях. Утре ще си мия косата и ще споделя :)
Брей,и аз за първи път чувам това с противозачатъчните.Ще следя с интерес как ти се отразява на косицата :)
FuCKkK13
01-03-2012, 08:21
^ дам.. и аз искам да разбера как ти се отразява на косата въпреки че не слагам нищо в шампоана,но все пак.. :)
strawberry88
01-03-2012, 16:23
Аз също утре ще си правя маска..със зехтин и жълтък мисля...цяла ваканция не съм си правила. :)
Обещах днес да споделя ефекта от хапчетата. Без да и правя никаква маска преди баня косата ми стана много мекичка, попринцип е суха. Като цяло засега усещам, че косата ми е добре.. ефект за растежа ще видим по - нататък. :)
cvety2310
01-04-2012, 00:54
Наскоро попаднах на темата. Прочетох само първата и втората донякъде, затова съжелявам ако повтарям нечий въпрос.
Значи.. Днес съм на фризьор. Имах сравнително дълга и гъста коса, но напоследък попрекалих с пресите и машите и тя много се увреди, затова реших, че ще си я подстрижа на къса черта (дължина под брадичката). Таа..
Винаги когато ползвам някой уред на косата си използвам хийт протектора на Сайъс, но не съм особено доволна, не намирам голяма разлика със- без него. Затова ще ви бъда благодарна, ако ми препоръчате някакъв друг подобен спрей.
След като вече, ще се опитам да не използвам преси, толкова често, съм чувала за различни заглаждащи продукти (различни от пяна, спей, вакса и тн.), но не съм сигурна каква марка и дали са добри изобщо, затова моляя за помощ !! :))
FuCKkK13
01-04-2012, 06:57
^ термопропдукта също помага за оформянето на прическата.. иначе тафт мисля,че имат.. аз ползвам на алфапарф също .. :)
XxInn0cencexX
01-04-2012, 12:25
^ Какво мислите за този на Тафт ? Смятам и аз да си го купя.
Здравейте днес бях в братовчедка ми заварих я,че си прави маска за коса и я попитах какво е сложила,защото сместа ми се стори много страна. Сложила е Тривитаминол,ракия,много какао,защото сместа беше кафява и миришеше на шоколад,кисело мляко,жълтък,уиски,лимонов сок,хининова вода,розова вода,бадемово масло,зехтин,ампули за косопад,себорал не знам ама на мен ми се струва много вие как мислите?
FuCKkK13
01-04-2012, 13:10
^ аз също слагам по много неща,но тя е попрекалила .. и само не разбрах защо има 2 вида алкохол ? като действието и на двата ще е едно и също.. и ампулите защо в маската като само ампула е по-ефикасно ? т.е. по-концентрирано и от там е по-ефикасно.. аз до колкото сметнах е сложила 13 неща в маската,а аз слагам по 7-8,но пак нейното ми се вижда много.. аз мисля,че и моето е много,но така си ми е добре на косата ама пък нейното.. по-добре и кажи да махне единия алкохол,ампулите - да ги слага отделно и себорал форте също ...
FuCKkK13
01-04-2012, 13:12
^ забравих.. имам чувството,че тя е прочела няколко маски в интернет и е сложила всичко от тях,което има и което и видят очите.. поне ти и дай съвет следващия пък да намали продуктите,това което ти казах също и го кажи и да види каква и е косата и от какво се нуждае и тогава да клепа маски,а ако иска всичко това да и е на главата -ок,само че да не е в една маска ами 2-3,които да ги прави последователно.. примерно едната седмица едната маска,2рата -2рата маска и така :)
kittenella
01-04-2012, 13:44
Аз използвам термо продукта на Тафт - и да, доволна съм.Косата не се уврежда толкова много, а аз го използвам и при къдрене с машата.Къдриците стават по-уформени и гладки, без хвърчащи косми...не изглежда мръсна, просто загладена.Общо казано - много съм доволна.Много повече от онзи на Сайъс.Аз като видях, че няма ефект от него и го хвърлих.
FuCKkK13
01-04-2012, 15:12
^ нда.. от сайъс много НЕдоволни имаше
FuCKkK13
01-04-2012, 16:30
http://www.tialoto.bg/a/1/3017.html
Добро утро. :) Мисля да си купувам шампоан и ампули за коса на Денис, чух добри отзиви за марката.
http://krem-za-men.de31.com/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-bio-oil-200%D0%BC%D0%BB-p-4043.html - Някой ползвал ли е този шампоан или някой друг на Денис, за да ме насочи :)
А за ампулите в сайта видях около 4 вида на Денис.. кои сте ползвали. ?
FuCKkK13
01-05-2012, 07:36
^ ами аз май съм ползвала само 1 вид (за растеж мисля,че бяха) и баща ми е ползвал за косопада и му помогнаха.. колкото до шампоан - ползвала съм само за косопад един и до колкото помня ми беше помогнал (не че тогава беше кой знае какво - пак беше сезонен косопад,но исках да го стопирам още от началото му и за това го бях ползвала и ми помогна :) )
FuCKkK13
01-05-2012, 08:17
намазах се със зехтин и ще стоя няколко часа :)
FuCKkK13
01-05-2012, 09:51
малко за това с какво трябва да се храним,за да имаме хубава коса :)
Косата е един от основните атрибути на красотата на човешкото тяло и определено е от тези които отчитаме при първата среща с непознат. Какво правим, когато забележим, че тя е започнала да се омазнява често, да цъфти, капе, губи блясък или с две думи - да линее? Обикновено развръзваме кесията и си купуваме някой скъпоструващ лечебен шампоан, балсам, маска или от все по-често рекламираните чудодейни препарати, които освен че измиват, подхранват и лекуват косата и придават и обем, блясък, здравина, еластичност...
Ако се замислим, жизнеността и здравето на тялото ни на първо място не зависи от чашата мултивитамини, които изпиваме сутрин, а от това, с което се храним. Същото важи и за косата. За да е жива и привлекателна трябва да знаем, че се нуждае най-вече от белтъчини, защото и тя самата е изградена основно от тях.
Най-важната съставка на косата е кератинът - белтъчина, която е в основата и на роговия слой на кожата, ноктите, перата на птиците и т.н. Храни, които допринасят за нейното образуване са рибата, птичите меса, нетлъстото месо, орехите, бобовите растения, яйцата и особено чистото краве масло, хлябът от едро смляно брашно, слънчогледовото семе. На блясъкът и еластичността й ще окажат влияние още бадемите, лешниците, изварата и нискомасленото кисело мляко, овесените ядки.
Ежедневното набавяне на витамини, целулоза и минерални вещества от пресните плодове и зеленчуци е от значение, както за здравето и състоянието на целия ни организъм, така и на косата в частност.
Хубаво е да намалите червеното месо, пържената храна, високомаслените млечни продукти и животинските мазнини.
Освен от добра храна косата ни се нуждае и от ежедневното физическо натоварване, с което полагаме усилия да запазим фигурата си. Растежът на косата зависи от добро кръвообращение, което да снабдява луковиците на косъма с кислород и хранителни вещества. Освен до затлъстяване, недостатъчната физическа активност води и до проблеми с косата - често срещана при дебелите хора е мазната и капеща коса.
В заключение може да се каже, че подходящата храна, съчетана с активен живот, който да осигури изгарянето на калориите и не на последно място, избягването на: силните стресове, нервното напрежение и честото лишаване от достатъчно сън, ще осигурят в добавка към гъвкавото и стройно тяло и коса, която не се нуждае от скъпоструваща лечебна козметика.
FuCKkK13
01-05-2012, 09:56
няколко маски:
Снимка на косата на женаБалсам от авокадо и кокосово масло
Защитете косата си от вредните влияние чрез естествени продукти. За да се сдобиете със супер лъскава коса ви е необходим микс от тези две съставки. Вземете голяма купа и смесете пюре от едно авокадо с една чаша кокосово мляко. Получената паста може много лесно да бъде приложена върху отделните кичури коса. Оставете да престои на косата ви около 15 мин. и отмийте с хладка вода и съвсем малко количество шампоан. Видими резултати ще има още след първата сесия. Не забравяйте също така, че не трябва да сушите косата със сешоар, т.к. това спомага увреждането структурата на косъма.
Маска от мед и мляко
Блестящата коса може да бъде постигната без никакви трудности, ако използвате най-хранителните природни съставки. Именно за тази рецепта ни трябват 1 с.л. мед, 2 яйца и 1 с.л. мляко. Смесете в голяма купа. Приложете сместа равномерно на всички кичури. Оставете да престои минимум 7 мин., за да упражни благотворното си влияние върху косата ви. След това изплакнете отново с хладка вода. За невероятни и бързи резултати повтаряйте сесията поне два пъти седмично.
Маска от банан и авокадо
Косата ви е изтощена и супер суха? Чудите се какво да й причините, че да си върне старият страхотен блясък? Ние веднага ще ви предложим трета и последна за сега, рецепта за маска. Трябва да забъркате следните съставки: мляко, пюре от половин авокадо, 1 банан, 2 с.л. мед, 1 яйце и 3 с.л. зехтин. Разбъркайте добре, след като ги смесите в голямата купа. Нанесете пастата върху косата си и оставете да подейства 30 мин. Когато времето изтече можете да отмиете с топла вода
.
Не забравяйте, че трябва редовно да правите маски за косата си и да я третирате с повече естествени продукти, за да я подхраните. Изкуствените маски също имат своите плюсове и минуси, но те не винаги биха дали на сто процента необходимите витамини, от които се нуждае косата. Също така трябва да спазвате някои, така да ги наречем, правила. Когато например тъкмо сме измили косата трябва да оставим водата да се отцеди, не трябва да търкаме енергично с кърпа – това само ще я направи по-заплетена и няма да помогне особено, не трябва веднага да хващаме сешоара. Вместо това вземете една суха кърпа и започнете да попивате вместо да разтривате. И като цяло бихме ви посъветвали да подхождате с внимание и грижа към косата си, за да бъдете винаги неотразима. Успех!
sladkalady
01-05-2012, 10:03
Намазах си косата с бадемово масло,стоях около час и половина.След това се изкъпах и нанесох масло от пшеничен зародиш върху краищата и сега я чакам да си изсъхне естествено :)
Косата ми е суха , вчера се престраших да си направя маска със зехтин и сега забелязвам , че косата ми в по-долните пластове е мазна о.О .. За първи път ми се случва да я видя така дали е от зехтина ? Ужас .
Изплакна ли добре? От зехтина е - като прекаля с него и при мен става така ;д
pressiana
01-05-2012, 16:09
insane7, не си го измила хубаво. И на мен ми се беше случило наскоро.
Аз да ви кажа, че вече 2 пъти се мия с хининов шампоан. Въобще не изсушава, дори подхранва. Косата ми е много мека, а за растежа ще видя след около месец сигурно..
Каква марка си взе и какъв тип е по принцип косата ти? :)
insane7, и на мен ми се получава така, но от стимуланта.. Дори и 2 пъти да я мина с шампоан, тя пак седи все едно е мазна по дължината Оо След като изсъхне пак я мия (само краищата) с шампоан ...
sweetybebi
01-05-2012, 18:16
Момичета някоя от вас има ли мнение за този шампоан - http://apteka.framar.bg/30021940/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4-150-%D0%BC%D0%BB-#axzz1iW1dXxsW
Мисля да си го купя, но не мога да намеря информация за каква коса е по - точно.. защото моята е суха и искам нещо по - омекотяващо.. :)
FuCKkK13
01-06-2012, 08:09
^ ами за косопад е и до колкото виждам е за всякаква коса щом не е упоменато :)
pressiana
и аз искам да те попитам каква марка е,защото на мен и на няколко момичета,които си го купиха им изсушава косата и заплита :)
insane7 100% не си го отмила хубаво .. други път просто като си *шампоаниш* ;д косата прокарвай пръсти навсякъде и гледай в корените да стане много пияна и да имаш чувството,че всеки косъм е отделен от останалите - ох,как го обясних само.. дано си ме разбрала.. имам в предвид да има много пияна в корените,но навсякъде все едно имаш голям балон в косата ;д;д;д (доста ще се посмееш като го прочетеш,но нищо) ;д
Дали ще ми стане нещо на косата ако използвам тривитаминола след като му изтече срока на годност ?
sladkalady
01-06-2012, 12:11
^По-добре не рискувай.Изхвърли го и си купи друг :)
FuCKkK13
01-06-2012, 17:44
^ и аз съм на това мнение.. аз съм ползвала като му беше изтекъл срока с около 1 месец и нищо не стана,но все пак.. а ако е с 2-3 дни може,но с повече по-добре недей ..
Благодаря за отговорите :)
loliipops
01-06-2012, 21:07
епа да с шапка за баня.... . а този стимулант на Икаров за какво помага?
pressiana
01-06-2012, 21:12
Каква марка си взе и какъв тип е по принцип косата ти? :)
Ако питаш мен, защото не съм сигурна :D - шампоанът е на Милва. Косата ми е суха, особено в краищата, много бавно се омазнява, склонна е към цъфтеж. На опаковката на шампоана пише "намалява и спира косопада......ускорява растежа...държа-бъра....подходящ за изтощена коса". Може да е подобрен, знам ли. Розов е - нали това е цветът на хинина. Пише също, че е с високо съдържание на хинин. Другите шампоани, които съм ползвала на Милва, са с коприва и бирен. От всички съм доволна.
sweetybebi - май изсушават тези на Здраве, аз ги бях гледала, но не си купих, май точно заради това.
FuCKkK13
01-06-2012, 21:21
loliipops подхранва,за растеж :)
Ако питаш мен, защото не съм сигурна :D - шампоанът е на Милва. Косата ми е суха, особено в краищата, много бавно се омазнява, склонна е към цъфтеж. На опаковката на шампоана пише "намалява и спира косопада......ускорява растежа...държа-бъра....подходящ за изтощена коса". Може да е подобрен, знам ли. Розов е - нали това е цветът на хинина. Пише също, че е с високо съдържание на хинин. Другите шампоани, които съм ползвала на Милва, са с коприва и бирен. От всички съм доволна.
Отдавна мисля да го пробвам, опасявам се само да няма обратния ефект - понеже и моята коса е суха да не взема още да я изсуша :D
pressiana
01-06-2012, 21:52
Не знам, слагай си балсам както обикновено и ще си ОК. Все пак пише, че е подходящ за изтощена коса.
dqvolcheto9
01-06-2012, 22:48
Момичета какво ви е мнението за Glis repair with keratin http://2.bp.blogspot.com/-ymhknlZBP0w/TjmcnDT-FcI/AAAAAAAAAas/ECZRHHf5uU4/s1600/ALIM0066.JPG ..Аз го ползвах 1 път и ми направи косата мекичка и блестяща..А и още нещо как го впръсквате по цялата коса или само към крайщата,защото аз напръсках в крайщата само..Благодаря предварително :)
FuCKkK13
01-07-2012, 08:35
^ аз имам 2ро шишенце и съм много доволна.. аз пръскам по дължината като се реша.. :)
rebeccaa
01-07-2012, 10:48
Здравейте, момичета ! Нямам много, много време да пиша във форума , но искам да попитам отново FuCKkK13 дали ще е вредно , ако ползвам Себорал Форте след къпане да го втрия във скалпа и едновременно с това да си правя маска със тривитаминол 2 3 пъти в месеца или там колкото е необходимо ? Дали ще има някакъв обратен ефект или много ще се изтощи косата ?
Не, според мен изобщо няма да се изтощи, Себорала е само билки.