Влез

View Full Version : Всичко за косата..vol.3

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

strawberry88
01-31-2012, 20:16
^Добре,мерси че ми каза,ще слагам,пък да видим. :)

Също така маслото от пшеничен зародиш е против цъфтеж :) ...след време кажи дали си доволна от кристалите,аз също мисля да си ги купувам. :P

elichka955
01-31-2012, 20:25
Вижте каква маска намерих,мисля други път да си направя нея.

Маска за стимулиране растежа на косата

2 с.л. зехтин, 2 с.л. топла вода, 1 жълтък, 2 с.л. горчица на прах /суха горчица/ и 2 ч.л. захар. Всички продукти се разбъркват добре и се нанасят върху кожата на главата.
Внимание: маската може да Ви пари. Според чувствителността на кожата ефектът на маската може да бъде от леко затопляне до усещане за горене. Колко време ще стоите с маската е въпрос на търпение, воля и издържливост, но 15 минути са минимумът, който ще даде ефект. Най-добре е, ако може да стоите поне 1 час. Маската трябва да бъде покрита с полиетиленова шапчица и кърпа, за да се загрее добре.

Как се почувства след като опита с маската?

lqlq89
02-01-2012, 11:31
^ И аз се интересувам. Днес пак съм с маска, тази седмица почивам и ще си направя и в петък и в неделя. После продължавам веднъж седмично. Маслата са ми на привършване, ще си взема чак като ми свърши стимуланта.

r0si
02-01-2012, 13:17
След малко ще си забъркам: зехтин, масла-пшеничен зародиш, жожова, бадемово, малко мед и 2жълтъка. Докато я изтрая и влизам под душа. Ще почна пак и изплакванията с оцет. :)

titinkaa
02-01-2012, 16:02
Как се почувства след като опита с маската?

Не съм правила точно тази маска,но към други продукти добавих течна горчица,и косата ми е супер.Доволна съм.

elichka955
02-01-2012, 16:03
Не съм правила точно тази маска,но към други продукти добавих течна горчица,и косата ми е супер.Доволна съм.

Може ли да напишеш продуктите? :)

FuCKkK13
02-01-2012, 16:36
r0si
тази маска ми се струва добра.. мисля и аз някога да я пробвам ;д :)

mariqanastasova
02-01-2012, 16:48
Аз сега съм намазана само с бадемово масло и като се изкъпя ще кажа резултата. :) ...дано е добър 8-)

Ако може да попитам каква е целта на бадемовото масло,защото аз го използвам за лицето,но не и за косата.....

lqlq89
02-01-2012, 17:43
^ По принцип се води най-мощният стимулант за коса.

mik_i
02-01-2012, 17:46
как ви се отрази тривитаминола, страх ме е да го ползвам защото е животински продукт !!!! може ли да ми опада косата примерноо или нз??!?!?

lqlq89
02-01-2012, 17:53
Тривитаминола съставен само от витамини, до сега не съм чувала на някой да му е повлиял зле. Всички са много доволни.
На мен, когато си правих маска с него, 1-2рият път ми падаха малко повече косми, когато нанасях самата маска, но това са били космите, които им е било време да падат.

mik_i
02-01-2012, 17:58
мерсии :* !!! :)

mik_i
02-01-2012, 19:38
колко най-често може да се ползва тривитаминола и с каква маска се съчетава най-добре ?!?!??? :)

FuCKkK13
02-02-2012, 11:26
^ със всичко се съчетава много добре.. до 2 пъти в седмицата като слагаш не повече от 2сп.л. .. дори препоръчвам на маска 2 пъти в седмицата по 1 сп.л. :)

FuCKkK13
02-02-2012, 11:27
аз днес най-вероятно ще се намажа със стимуланта :)

mik_i
02-02-2012, 13:03
какви стимуланти точно ^????

lqlq89
02-02-2012, 13:32
На Икаров http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ48Eevu9Hvaq1yfLX9fer3RCg0NdC3B DdrMvlj_FpgWgRButmCgA

FuCKkK13
02-02-2012, 15:27
ох.. намазах се със зехтин,защото ще стоя около час/час и нещо,а исках като се намажа със стимуланта да стоя повечко.. та неделя ще се намажа със стимуланта.. :) от балсама въпреки,че бях навита с ролки си усетих косата по-мекичка.. днес ще и правя само плитки в корените и ще ви кажа вече със сиг. дали съм доволна,но ми хареса.. дори като се сресах на мокра коса по-лесно се сресах..

psych0
02-02-2012, 15:38
внимавайте с тоя травитаминол, на вас добре ви се отразява ама на приятелка и опада половината коса от него.
на всеки различно му влияе. умната.

Glam0rous
02-02-2012, 15:43
^И на мене, и на мене....опалквала съм се вече тука мисля...

FuCKkK13
02-02-2012, 16:31
^ да,пределен си е до коса,но на 90% от хората им действа добре :)

FuCKkK13
02-03-2012, 13:46
да ви кажа като че ли кристалите ми правят по-мека косата отколкото балсама,но може само така да ми се струва.. иначе наистина лесно се разресвам.. иначе видях този синия на Ефтерпа - и него ще си взема утре може би :) .. иначе сега съм си поставила задача до лятото косата да ми порасне с около 10 см.. и мисля,че ще стане :)

Fairynicolette
02-03-2012, 14:42
От Тривитаминола получих интензивен косопад и омазняване,но с всяка коса е различно ;)

titinkaa
02-03-2012, 15:39
Може ли да напишеш продуктите? :)

Зехтин,какао,канела,хинино а вода,мляко,яйце,хума и горчица.

elichka955
02-03-2012, 15:42
Зехтин,какао,канела,хинино а вода,мляко,яйце,хума и горчица.

Много ти благодаря :)

mynichka
02-03-2012, 15:51
Аз утре ще си правя маска- но не знам каква, предложения? Имам бадемово масло, от пшеничен зародиш и стимулант, както и други неща- като зехтин, яйца и др. Косата ми е нормална, към суха.

FuCKkK13
02-03-2012, 17:26
^ ами 2те масла без стимуланта,зехтин,мляко,жъ тък и ако имаш и искаш тривитаминол :) + ракия и пожелание може да си сложиш още нещо,но мисля,че тази е добра :) ..

mmm_sweet
02-03-2012, 19:29
Стимуланта се нанася директно на косата или трябва да е мокра първо?

taamara
02-03-2012, 20:20
Върху суха. Няколко часа преди да си я измиеш или може да спиш с него направо, аз така правя, когато имам възможност.

FuCKkK13
02-04-2012, 09:10
някой днес или утре ще си прави ли маска ? иначе аз мисля днес да си взема балсама на ефтерпа и да видя дали ще съм по-доволна от него :)

taamara
02-04-2012, 10:19
^ Какъв е този балсам на Евтерпа?
И кой си ползвала до сега?

FuCKkK13
02-04-2012, 13:10
^ ами виж в предната или по предната страница.. питах за балсам без отмиване и дори пост-наха негова снимка.. без отмиване съм ползвала само тези на Глис флуидите.. като малка пантенола (мисля,че така му беше името) и не помня какъв беше резултата и пак си го купих.. сега съм с него.. лесно се разресвам,харесва ми,но ако трябва да сравнявам косата си с кристали или балсам определено кристалите ми я правят по-мека,но и балсама е хубав както казах вече :)

taamara
02-04-2012, 13:59
^мхм, върнах се по-назад и разбрах за кой балсам става въпрос;)
Една питанка и от мен - така и така стана въпрос за балсам без отмиване..от доста време се чудя какъв да си взема и се спрях на ето този на Elseve - http://monami.bg/photos/3620-loreal-elseve-nutri-gloss-krem-za-blqsyk.jpg .
Ползвала съм балсама с отмиване от същата серия и беше супер, ароматът е страхотен и много добре ми се отразяваше на косата. Така че, ако сте ползвали въпросното балсамче без отмиване споделете - утежнява ли косата, как го усещате и т.н. или който и да е друг балсам без отмиване на Елсев.

Glam0rous
02-04-2012, 14:40
Аз, ама отдавна. Не помня за друг ефект, освен, че вътре има блестящи частици :) Ама май беше добро.

taamara
02-04-2012, 14:51
Благодаря:)) е, аз не търся някакъв блясък като по рекламите, просто косата мие силно чуплива и се нуждае от някакъв продукт след като изляза от банята, да се пооформи малко:)

FuCKkK13
02-04-2012, 15:03
^ ако си го купиш сподели мнение,въпреки че аз съм малко против балсамите без отмиване

victoriassecret1
02-04-2012, 15:19
А нещо за спрейовете на Шаума, някой ако ги е ползвал да изрази мнение? :)

Glam0rous
02-04-2012, 15:45
Колко парички ти се дават? Аз сега като свърша черния на Глис взимам това http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Secret-Weapon-Flawless-Finishing-Creme А гледам,че има и специално за оформяне на къдрици http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Dream-Curls-Curl-Perfecting-Spray и това http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Spiral-Style-Curl-Defining-Spray-Gel . Само, че тях не съм ги ползвала понеже като искам къдрици не разчитам на моите си чупки, а се къдря с маша.

warmche
02-04-2012, 16:49
Здравейте момичета. Днес си купих ролки за коса, но не знам как се слагат. Те са дълги, не знам дали ще се отвори сайта, но ето такива http://beautycosmetic.biz/perfect-perfect-rolki-kosa-09622-p-2127.html , подобни са. Та как се слагат :D

r0si
02-04-2012, 18:16
Колко парички ти се дават? Аз сега като свърша черния на Глис взимам това http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Secret-Weapon-Flawless-Finishing-Creme А гледам,че има и специално за оформяне на къдрици http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Dream-Curls-Curl-Perfecting-Spray и това http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Frizz-Ease/Spiral-Style-Curl-Defining-Spray-Gel . Само, че тях не съм ги ползвала понеже като искам къдрици не разчитам на моите си чупки, а се къдря с маша.

Ааа много съм доволна!! Имам балсама и е чуден, заслужава си парите. Оформя ми супер къдриците, няма и помен от сухата коса, а и много по-лесно се вчесвам. Тези дни ще си взема цялата серия. :)

taamara
02-04-2012, 18:30
От къде си ги закупувате продуктите на John Frieda ?
Попадна ми шампоан от тази марка от едни чужденци и ми хареса, ама не зная дали ги има в БГ.

Glam0rous
02-04-2012, 20:38
Има ги в аптеките. Кажи от къде си, аз за София знам няколко. В Бюти зоун и Дъглас не съм търсила, но може и там да има.
r0si ще споделиш ли после за другите неща, като ги вземеш, да знам като ми свършат тия за руса коса да ги взема ли тях :)

FuCKkK13
02-05-2012, 10:49
купих си балсама на евтерпа,но нещо не съм впечатлена от състава му

FuCKkK13
02-05-2012, 11:07
някой прави ли си маска днес ?

иначе аз пак се намазах със зехтин.. не знам,но много си харесвам косата след него.. иначе от др. дмица наистина почвам със стимуланта.. а да ви похваля балсамчето това розовото (пантенол май се казваше - ох,все не мога да му запомня името,но няма значение) - по-малко ми се заплита от него косата..

r0si
02-05-2012, 11:36
Има ги в аптеките. Кажи от къде си, аз за София знам няколко. В Бюти зоун и Дъглас не съм търсила, но може и там да има.
r0si ще споделиш ли после за другите неща, като ги вземеш, да знам като ми свършат тия за руса коса да ги взема ли тях :)

Ще пиша! Предполагам тази седмица ще ги взема. :)

kittenella
02-05-2012, 11:46
някой прави ли си маска днес ?

иначе аз пак се намазах със зехтин.. не знам,но много си харесвам косата след него.. иначе от др. дмица наистина почвам със стимуланта.. а да ви похваля балсамчето това розовото (пантенол май се казваше - ох,все не мога да му запомня името,но няма значение) - по-малко ми се заплита от него косата..

Браво!И при мен косата вече почти не ми се заплита и не е толкова суха.На мен леля ми/тя е фризьорка/ ми го препоръча и аз като отидох в магазина и като разбрах колко е евтин се отказах, защото повечето спрейове или балсами без отмиване са към 6-7лв. , но тя настоя и след първите два-три пъти след като си го сложих останах много доволна.
А този на Евтерпа за първи път го чувам..Марти, би ли казала какъв му е състава и ако ще го пробваш да си кажеш мнението?

linkin_park_girl
02-05-2012, 13:00
Здравейте!Искам да попитам дали сте ползвали продукти за коса на Cristian of Roma?Моята фризьорка ми препоръча кристали с ленено семе на тази фирма и също гел-пяна за коса на Seri.Някой ползвал ли е тези продукти?Може ли да ми каже дали е ползвал шампоаните на тази фирма и дали е останал доволен.Благодаря предваритлено :)

r0si
02-05-2012, 13:04
Здравейте!Искам да попитам дали сте ползвали продукти за коса на Cristian of Roma?Моята фризьорка ми препоръча кристали с ленено семе на тази фирма и също гел-пяна за коса на Seri.Някой ползвал ли е тези продукти?Може ли да ми каже дали е ползвал шампоаните на тази фирма и дали е останал доволен.Благодаря предваритлено :)

Гел-пяната на мен лично не ми хареса. Пробвах я някоко пъти и къдриците ми ставаха ужасни, да не говорим колко ми изсушаваше косата. Подарих я на майка, но и тя не остана доволна.

FuCKkK13
02-05-2012, 14:01
kittenella
ами състава.. за силикона говоря,че не ми хареса... иначе ще го пробвам,но по нататъка.. иначе балсама е един като течен сапун такъв с помпичка.. на 69 или 68 стр. има пстната негова снимка.. този е без отмиване,а има и син с отмиване...

linkin_park_girl - за Сери не знам,но кристалите ги ползвам и съм много доволна.. слагат се по 2-3 капки и са доста икономични.. към 15лв. са,а лененото семе е един голям + .. препоръчвам ти ги ! :)

linkin_park_girl
02-05-2012, 14:35
Благодаря за отговорите :)

lqlq89
02-05-2012, 16:18
Момичета, обривате ли се от тези маски? Правя си всяка неделя и на следващия ден по челото и слепоочията (докъдето ми е била шапката за баня) имам ситни пъпчици, явно се обривам от толкова мазно, хем си го минавам със спирт, когато усетя, че ми се мазни и ми потичат. Козметичката ми каза, че най-вероятно е от това, кожата ми е по-чувствителна..ии много кофти (то дори и от кремове се обривам понякога и винаги там, никъде другаде, което пак е добре де). Иначе на косата ми се отразяват маските невероятно.

XxInn0cencexX
02-05-2012, 17:01
^На мен не ми се е случвало.

Момичета,вече от месец си правя маската с тривитаминол и се мия с професионален шампоан на Кристиан оф Рома.След това слагам маската на Миосотис,а като изляза от банята - кристали за коса на Биофарма.Ноо .. косата ми не спира да цъфти :( .Ползвам преса максимум 2 пъти в седмицата,като задължително преди него термоспрей.Сега пак ще трябва да се подстригвам,а се подстригах преди 2 месеца.Препоръчайте ми нещо,поне след като се подстрижа да не почне да цъфти отново.

linkin_park_girl
02-05-2012, 19:05
Извинявай,какъв ти е шампоана на Cristian of Roma ?

FuCKkK13
02-05-2012, 19:16
^ ще се наложи да спреш пресата напълно и да си купиш масло от пшеничен зародиш.. + пак кристалите след баня !.. спри пресата поне за 1 месеь,а ако можеш 2-3 още по-добре.. ако искаш виж темата за прическите - има доста предложение за прически без преса.. можеш да се къдриш с безвредни неща и така.. това е моя съвет ... също така гледай да пиеш повечко вода на ден и се храни здравословно.. и ако искаш започни вътрешно да приемаш някакви витамини (добавки,бирена мая,от тия разтворимите витамини - каквото решиш) :)

XxInn0cencexX
02-05-2012, 19:34
Извинявай,какъв ти е шампоана на Cristian of Roma ?

http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Alfaparf--Salone-Rеаl-шампоан-за-много-суха-и-увредена-коса-с-протеини-1000ml.html Ето този.Благодаря ти FuCKkK13,ще измисля нещо.

lqlq89
02-06-2012, 12:00
Сега съм с маска намазана. След масло влизам да се мия. Днес и сложих от маслата по 1 с.л тривитаминол, кокосово масло и в краищата масло от пшеничен зародиш. Сложих още и 2 жълтъка и по 2 с.л ракия, оцет, екзементин Ц и хининова вода. Преди слагах по 5 масла и по 2 с.л, а косата ми е няколко пръста под раменете. Прекалявала съм с тези масла, вече ще слагам по 2-3 и по 1 с.л.

Намерих и оригиналната маска (копирам я от друг форум):
2 с.л. тривитаминол
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо.

И смятам и аз да ги комбинирам така примерно 3 масла с 3 изсушаващи и газ (когато се наканя да отида да си взема де). И също какао за сгъстяване малко.

FuCKkK13
02-06-2012, 14:00
^ добре.. а колко часа стоя ?

п.с. аз бях пост-нала в началото на темата,но след като обновиха форума нещо не излиза всичко,което съм написала или е така само при мен?

linkin_park_girl
02-06-2012, 15:45
Може ли да ми препоръчате някакъв хубав шампоан за къдрава коса?В момента съм с този:http://zlatnaribka.com/shampoan-za-kydrava-kosa-loreal-curl-contour-250-ml-239-2337.html ,но е на привършване.Доволна съм от него,но ми се иска да го сменя :)
http://shop.export-cosmetics.com/images/products/large/Balea_Extra-Power-Mousse.jpg и дали някой е доволен от тази пяна зa коса :)

lqlq89
02-06-2012, 16:07
^ добре.. а колко часа стоя ?

п.с. аз бях пост-нала в началото на темата,но след като обновиха форума нещо не излиза всичко,което съм написала или е така само при мен?

2 часа и нещо. Косата ми е страхотна сега, много й се радвам. Сега се чудя какви масла да си взема, тривитаминол, бадемово и рициново задължително, тъй като те са за растеж. Кокосовото и карите/шеа са подхранващи нали? Чудя се да си взема ли пак масло от гроздови семена, тъй като ми се омазнява косата, но като се замисля, нали слагам и ракия, оцет, жълтък, които си се водят изсушаващи..Та има ли смисъл изобщо от това масло?

п.с. Усетих се, че регулира омазняването.

FuCKkK13
02-06-2012, 17:54
^ 90% от маслата регулират.. може кокосово да си вземеш,жожоба - всички подхранват !

kittenella
02-06-2012, 18:25
http://www.philips.bg/c/haircare/hp4698_22/prd/ какво мислите за тази маша, хвърлила съм й око, тези дни може да си я взема, но исках да чуя и вашето мнение??

FuCKkK13
02-06-2012, 19:00
=^ добре ми изглежда,но не видях градусите колко са и.. и лошото е че не могат да се регулират,но няма нищи :)

lqlq89
02-07-2012, 13:33
Вчера между другото маската ми беше много течна, а нямах нито хума, нито какао..и майка ми предложи да си сложа брашно и понеже бях чела за някаква маска преди за коса с брашно, реших да рискувам. Маската ми стана страхотна, гъста. А ефектът върху косата ми е много добър, то си имаше и други неща в маската (вчера ги споменах), но и брашното не ми повлия лошо.

strawberry88
02-07-2012, 13:57
^Брашното за какво е? :)
Аз преди около 2 часа си намазах косата с масло от жожоба и се надявам добре да ми се отрази. ;д

lqlq89
02-07-2012, 14:13
Аз го сложих просто, за да си я сгъстя. Но ето линк към тази маска с брашното, от която разбрах, че може да се слага: http://www.zajenata.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-savet781-6010.html

titinkaa
02-07-2012, 16:27
Някой ползвал ли е ампулите са коса на Пантесалмина?
И аз миналата седмица си купих нов шампоан на Cristian of Roma.Това ми е 3-я шампоан на тази марка и съм страшно доволна,за пореден път го казвам. :)

strawberry88
02-07-2012, 16:40
^Кой шампоан си купи и от кои други на Christian of Roma си доволна? :)

FuCKkK13
02-07-2012, 16:44
^ да и аз искам да те попитам защото мисля като ми свърши сегашния шампоан да си взема някакъв техен

аз утре ще се намажа със стимулант :)

titinkaa
02-07-2012, 19:22
Ми на първия шампоан не му помня името,но е един оранжев и мирише на праскова.Втория е на под марката Роланд Уна,ето този -> http://prikachi.com/images/477/4368477j.jpg
А сегашния е ето този -> http://prikachi.com/images/497/4368497D.jpg ,този е с плодови киселини за коси,които са мазни в корените,пък сухи по дължина.Първия шампоан,който не го помня беше 1л. за 13лв,втория е 1л. за 17лв,а третия е 1л. за 11.90лв.С един такъв шампоан карам 7-8 месеца,като и майка си мие косата с тях.Имам още половин туба от този втория,но взе да ми омръзва и затова реших да си купя друг,и като ми омръзне тоя ще почна пак с другия.500мл съм изхъбила от втория за 4 месеца.

dqvolcheto9
02-07-2012, 20:49
Момичета,извинявам се за тъпия въпрос,но съм забравила...Понеже си купих и една купешка маска и съм забравила как се слагаше..само в корените или ... :))

r0si
02-07-2012, 22:36
По дължината на косата.

lqlq89
02-08-2012, 06:33
^ +1

Аз съм сега с този http://prikachi.com/images/477/4368477j.jpg - имам за мазна коса и против косопад. Бях си ги поръчала от един сайт. А за ампулите Пантесалмина съм чела много положителни отзиви. А аз ще си поръчвам на Rolland Una ампули за косопад с пчелно млечице и протеини, надявам се да са добри.
Сега ще си правя маска с ракия, хининова вода, оцет, жълтък, стимулант и мас. Ще стоя около 2 часа, както винаги.

kittenella
02-08-2012, 08:00
Продуктите на Christian of Romа къде си ги купувате??Или ги поръчвате онлайн?

FuCKkK13
02-08-2012, 08:49
^ фризьорката ти или магазин,който работи с техни продукти :)

FuCKkK13
02-08-2012, 08:49
аз сега се намазах със стимулант и ще стоя колкото може повече :)

XxInn0cencexX
02-08-2012, 10:59

Аз си ги поръчвам оттук : http://angelcosmetics.mymall.bg/categories/ГРИЖА-ЗА-КОСА/Козметика-за-коса-на-Christian-of-Roma/

lqlq89
02-08-2012, 11:52
^ +1
И аз от този сайт.

titinkaa
02-08-2012, 12:15

Аз си ги купувам от специализирания им магазин,и 1 път от фризьорката си бях поръчала.

lqlq89
02-08-2012, 13:16
Някой ползвал ли го е лосионът асеборея Кокона с коприва?

FuCKkK13
02-08-2012, 13:32
^ аз не съм.. за какво ти е ? щом е с коприва значи е хубав :)

иначе аз ще стоя още малко със стимуланта и отивам в банята... г/д. 5 часа стоях :)

FuCKkK13
02-08-2012, 13:42
няколко полезни статии:
http://www.tialoto.bg/a/125-zdrave/1866-maski-i-griji-za-kosata/
http://hubavakosa.blogspot.com/2010/12/10.html
http://hubavakosa.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html
:)

FuCKkK13
02-08-2012, 14:57
Пролетна маска:
1 пресен жълтък, 1 суп. лъжица алкохол, 1 суп. лъжица бадемово или рициново масло, 1 суп. лъжица сок от лук, 1 суп. лъжица течен мед. Продуктите се смесват и намазваме корените на косата, след което покриваме главата с найлон и затоплена кърпа. Престояваме така половин час, до 40 минути и измиваме косата. - една хубава маска ! :)

Because^You^Live
02-08-2012, 15:29
Прегледах сайта, който предлага продуктите на Alfaparf, и сега имам въпрос.
Понеже съм много доволна от термозащитния спрей, искам да си взема шампоан и маска на същата марка.
Косата ми е нормална, но често третирана с преса.
Някакви идеи?

FuCKkK13
02-08-2012, 16:20
^ защо не си вземеш подхранващ ?

titinkaa
02-08-2012, 17:00
Прегледах сайта, който предлага продуктите на Alfaparf, и сега имам въпрос.
Понеже съм много доволна от термозащитния спрей, искам да си взема шампоан и маска на същата марка.
Косата ми е нормална, но често третирана с преса.
Някакви идеи?

В магазина или при фризьорката ще ти препоръчат подходящ за теб.

Because^You^Live
02-08-2012, 17:04
Ами да, точно подхранващи искам.
Може ли да ме ориентирате към точен продукт?

brutaLxxbunny
02-08-2012, 17:20
Аз си ги поръчвам оттук : http://angelcosmetics.mymall.bg/categories/ГРИЖА-ЗА-КОСА/Козметика-за-коса-на-Christian-of-Roma/

Коректни ли са от сайта? Набелязала съм си няколко неща от професионалната козметика.

lqlq89
02-08-2012, 18:21
^ аз не съм.. за какво ти е ? щом е с коприва значи е хубав :)

иначе аз ще стоя още малко със стимуланта и отивам в банята... г/д. 5 часа стоях :)

http://www.kokona.net/products.aspx
Виж водите им, лосионът е асеборея, за коса е.

lqlq89
02-08-2012, 18:24
Коректни ли са от сайта? Набелязала съм си няколко неща от професионалната козметика.

Да, много са готини! Даже ти звънят дали ще потвърдиш поръчката, при мен се получи, че едното кремче го нямаха тогава в наличност и ми каза момчето. Много са точни, ако имаш някакви въпроси, звъниш им, те ти обясняват. Също ще ти препоръчат нещо, ако се двоумиш между някои продукти и така.

Because^You^Live
02-08-2012, 19:34
Загледах се в шампоана и маската на Алфапарф с протеини. Добри ли са за изтощена коса?

brutaLxxbunny
02-09-2012, 07:51
Загледах се в шампоана и маската на Алфапарф с протеини. Добри ли са за изтощена коса?

И аз също се интересувам от тях.

aleto0o
02-09-2012, 08:18
Милички какво представлява този Пантогел ? Рових се из нета цяла сутрин, разбрах само, че помага за растежа.. Някой ако знае как се използва, откъде се купува и на каква цена е горе долу нека да пише.. :)

Благодаря предварително.

FuCKkK13
02-09-2012, 08:28
http://www.kokona.net/products.aspx
Виж водите им, лосионът е асеборея, за коса е.
според мен е хубав.. състава г/д. е добре.. :) можеш да го пробваш :)

FuCKkK13
02-09-2012, 08:29

определено !

FuCKkK13
02-09-2012, 08:34
Милички какво представлява този Пантогел ? Рових се из нета цяла сутрин, разбрах само, че помага за растежа.. Някой ако знае как се използва, откъде се купува и на каква цена е горе долу нека да пише.. :)

Благодаря предварително. о.О сигурна ли си,че се казва така ? честно казано не съм срещала...

aleto0o
02-09-2012, 08:40
ами да.. вече в 1 -2 теми го видях.. ако успея да ги намеря ще ги постна :)

FuCKkK13
02-09-2012, 08:46
^ добре :) -бтв. на мен ми звучи като едно лекарство преди имаше ;д ама не помня точно така ли се казваше ;д

http://plamboy.com/Maska-za-kosa-maslo-ot-avokado-beauty-formulas-p-1383.html някой да я е ползвал ? и нещо състава не намирам :?

lqlq89
02-09-2012, 09:21
според мен е хубав.. състава г/д. е добре.. :) можеш да го пробваш :)

Само да го намеря някъде, ще го пробвам със сигурност.

titinkaa
02-09-2012, 09:26
За да разберете кой шампоан е подходящ за вас,ето тук влезте http://christian-of-roma.com/files/catalog_2011.pdf и по-долу на "Диагностика на косъма" и малко по-нататък има всичко за продуктите и кое за какво е.

Because^You^Live
02-09-2012, 10:38
Според каталога им за мен е подходящ и Alfaparf Midollo.
Има ли някой, който е ползвал и тази серия, и тази с протеини, за да каже от коя има по-добър ефект?

elichka955
02-09-2012, 19:35
Здравейте ! Искам да си купя хума , за да си правя маска на косата и прочетох в интернет , че има зелена,червена,жълта,синя,с ива,бяла и т.н. Въпросът ми е коя точно от всички е за косата? Защото пише,че повечето са за маски на лицето. :)

FuCKkK13
02-09-2012, 19:49
^ всичките стават както за лице така и за коса.. аз ти предлагам да пробваш няколко,за да разбереш коя ти е най-добре.. като за начало можеш да пробваш с бяла,зелена и сива :)

elichka955
02-09-2012, 19:53
Мисля да започна с бялата. Пише,че зелената е много добра,но се отмива трудно и преди това трябвало да се накисне,защото е на бучки. Благодаря ти много,златна си !

mik_i
02-09-2012, 20:37
http://www.ladyzone.bg/krasota/beauty-trikove/story/1402630008-Za_krasiva_zdrava_i_dalga_kosa.html реших да споделя :)
имам въпрос в тази статия се казва да разтриваме корените на косата с горещи етерични масла, ще стане ли ако затопля бадемово масло примерно ??? :)

FuCKkK13
02-10-2012, 07:42
^ да.. това е,за да се подобри кръвообращението и по този начин косата подсилва растежа си,а да са затоплени,защото по-бързо се усвояват съставките :)

FuCKkK13
02-10-2012, 07:43
elichka955 моля :)

lqlq89
02-10-2012, 12:05
Само маслата ли трябва да се затоплят? А ракии, оцети и подобните, жълтъка ми е ясно.
Аз днес намерих тези статии:
http://www.hera.bg/s.php?n=493
http://www.hera.bg/s.php?n=1344
Това със содата съм го пробвала, миналата зима редовно си миех косата така, беше ми страхотна и бях много доволна. Днес реших да пробвам пак, всичко си беше наред, но като си я изсуших, косата отгоре ми стоеше леко като мазна. На мен по принцип най-бързо бритона ми се омазнява и в корените на най-горния пласт на косата. Та този път не останах доволна и пак си измих косичката с шампоанче. Сега ми е много готина, бляскава (пу-пу да не й е уроки).
А вие пробвали ли сте някои от тези методи?

mik_i
02-10-2012, 13:13
едно малко тъпо въпросче, но все пак да попитам: как га нагрея бадемовото масло ??? :)

lqlq89
02-10-2012, 13:17
На водна баня.

FuCKkK13
02-10-2012, 15:39
^ по принцип всичко затоплено се усвоява по-добре.. така че може да затопляте готовата маска и да я сложите на косата или да я сложите и след това да затоплите със сешоар/топла кърпа :)

за методите - не съм пробвала.. лятото мислех да пробвам с хумата,но така и не пробвах.. иначе е хубаво от време на време да се мие с хума,за да си почине от химиите.. :)

elichka955
02-11-2012, 09:38
Когато си правя маска слагам 2 лъжици хума,2 лъжици зехтин,1 жълтък и пише да слагам 1 лъжица спиртен алкохол,но аз слагам лъжица спирт,получената смес не става нормална за мазане и добавям малко топла вода,за да мога да я нанеса на косата.Това проблем ли е?

Jaune
02-11-2012, 10:00
Абе, момичета, някоя ползва ли измиващи смеси вместо шампоан? И какви? И добре ли измиват?

FreshJuice
02-11-2012, 11:24
http://www.youtube.com/user/AndreasChoice#p/u/20/NSyP24JA7xI

Дали това кокосово олио може да се замести със някакво масло на Икаров? :)

FuCKkK13
02-11-2012, 11:25
не съм,но мисля да пробвам с хума като спра с маските,защото ме съмнява да отмива маските...

taamara
02-11-2012, 14:35
http://www.youtube.com/user/AndreasChoice#p/u/20/NSyP24JA7xI

Дали това кокосово олио може да се замести със някакво масло на Икаров? :)

има кокосово на Икаров - http://apteka.framar.bg/11002852/%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-55-%D0%BC%D0%BB-#axzz1m5JDsXEL

Да си допълня поста:
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D 1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE.2078 - това може да ти е от полза

gersinkaa
02-11-2012, 15:07
Здравейте момичета, приемате ли новаци? :)

FuCKkK13
02-11-2012, 15:40
^ разбира се :)

gersinkaa
02-11-2012, 15:48
Ами тогава малко за мен...... :)
Казвам се Гергана на 14 години съм.. От скоро започна някаква мания на тема коса, кожа и т.н, но темата е ''всичко за косата'', така, че малко и за нея :D
Косата ми е дълга малко под закопчалката на сутиена, расте мноооооого бързо-лятото я бях скъсила до раменете, а сега.... Подстригвам я на 4 месеца, цъфтежи имам изключително рядко. Много е гъста. Не се грижа особено добре за нея, в смисъл не използвам специални продукти (кристали, масла и т.н). Шампоана ми е head and shoulders, много съм доволна от него. Маската ми е Миосотис с костен мозък и плацента.
До скоро беше естествена на цвят, сега съм с кичури, но не се харесвам с тях вече, искам си естествения цвят... :) Та това е... :) Ще ми е интересно да чета и пиша в темата :)

taamara
02-11-2012, 15:56
^ Щастливка :)))) мен цъфтежите ме морят, ножицата трябва да играе, ама ми се свидиии... омагьсан кръг общо взето ;д

gersinkaa
02-11-2012, 16:10
^ Ами да ти кажа аз съм на мнение, че косата трябва да се третира по-малко. По времето на баба ми не е имало такива неща. Може и смешно да ви стане, но ще ви кажа. Баба ми е имала коса до прегъвките на краката на моята възраст, гъста, лъскава.. Абе коса мечта. И знаете ли с какво се е къпала? Правен сапун от патешка мас и газ (това все още е загадка за мен, само знам, че не е този газ, който слагат на колите) за лесно разресване. По някога и оцет, за да е по-мека косата. И пак е имала хубава коса. За това избягвам да си слагам много специални неща на косата. Пробвала съм и резултата е коса, която е някак си... изтощена. Лятото много се правих с пресата. Косата ми беше станала някаква ужасия! Оставих я да се възстанови сама, не съм използвала други неща, освен тази маска, която споменах и горе. :)

titinkaa
02-11-2012, 17:25
strawberry88,искаше да знаеш дали съм доволна от кристалите за коса на Cristian of Roma с ленено семе.Е,отговора ми е,че съм много доволна.Вземи си ги,няма да съжаляваш. :)
На мен сега не ми се заплита косата,нямам цъфтежи,и косата по краищата има страшен блясък.

FuCKkK13
02-12-2012, 08:59
^ аз също съм много доволна от тях !

dream1707
02-12-2012, 09:33
Тка.. за бала на приятеля ми мисля да си изсветля косата с няколко тона, плюс това беше казал, че много му харесвал този цвят (нещо като карамелено се води.. нз точно) .. Но в момента съм къносана в черно, а тая къна много трудно пада, а косата ми е много дълга ... А фризьора ми изрично каза, че не трябва да се правят изсветляващи процедури върху къносана коса.... Как да го махна тва чудо от главата си, вече колко време съм така, не мисля, че ще падне много бързо...

taamara
02-12-2012, 09:50
^ използвай повечко масла ..

XxInn0cencexX
02-12-2012, 09:54
От яйцето също пада боята но къната не знам дали ще падне.

wiiwa
02-12-2012, 10:10
Здравейте момичета, отдавна не съм писала , но днес мисля да си направя маска и имам няколко въпроса : Да си измия ли косата преди това ? ии дали ще има проблем да сложа повече газ , нали няма да ми стане нищо на косата ... искам да пусна горния пласт с една педя някъде .. и повече за да я направя на черта и да отрежа долния. В маската мисля да сложа
някакво масло и стимулант може, тривитаминол, газ , мас , ракия , лимон малко , и ще има ли проблем ако сложа и едно цяло яйце и с белтъка ? , рациново масло, ако имам и това ще е .. ако имате предложения какво още мога да сложа за растеж и против нацъфтяване ... надявам се след време всички в темата да се радваме на желаните коса :)

FuCKkK13
02-12-2012, 10:49
^ какво имаш в предвид под ''повече газ'' ? защото има възможност да си изгориш скалпа.. за това недей да слагаш много .. виждам,че омазняващите съставки за повече - косата суха ли ти е ? .. ако не е сложи още нещо изсушаващо като кисело мляко примерно... и няма проблем да сложиш и белтъка,но той няма да подхранва чак толкова много :) и аз се надявам след време всички да си харесват косичките и да достигнат вида на косата,която искат :) (как се изразих ;д )

иначе аз се намазах със стимулант и ще стоя 2-3 часа най-вероятно :)

FuCKkK13
02-12-2012, 10:54
dream1707
ако къната е качествена помага само ножицата.. т.е. не пада.. и аз знам,че не е хубаво да изсветляваш къносана коса... ако къната не е качествена и с примеси на боя - може да падне.. прави си маски 1-2 пъти в седмицата с масла и жълтък и кисело мляко и ще падне.. но пак ти казвам.. ако е истинска къна няма да падне и грам...

gersinkaa
02-12-2012, 10:57
Ха, мерси! Имах известни прищевки да се къносам, но няма! То колкото безвредно, толкова и гадно.. Ами ако вече не се харесвам с черна коса.. Ужас.. Дано не е качествена и да падне...

victoriassecret1
02-12-2012, 11:06
Шампоанът ми е на привършване и се чудя какъв да си взема. На Dove и Nivea добри ли са?

пAteNцЕ
02-12-2012, 11:07
хора е вижте ся питах в едната тема ся и тука ще пиша щот не ми се чака :cool:

http://www.radkahair.org/mazna%20kosa.html

e пробвали ли сте я?
има ли ефект тва чудо и кога?
има ли странични ефекти и как стои като се нанесе?
мирише ли?
кога се слага - преди или след къпане и колко да седи?
траа ли да си сменя шампоана ?
:D хелпвайте че косата ми е на спагети направо :D

lqlq89
02-12-2012, 11:36
^ Това с дъбовите кори е готино, ще го пробвам със сигурност!
Гледам, че в повечето маски няма масла, дали няма да е по-добре да има и 1-2 с.л някакво масло например?

wiiwa
02-12-2012, 12:08
Мартина (Фък13 ;д) косата ми не е много суха , ще сложа кисело мляко мерси че ме досети , но ще сложа и зехтин така че ще трябва още нещо исушаваща ..

FuCKkK13
02-12-2012, 12:18
^ добре :)

victoriassecret1
не знам.. не съм ползвала техни шампоани,но от приятелки разбирам,че не са очаровани.. т.е. не са кой знае какво и поради тази причина не съм си купувала техни шампоани :)

FuCKkK13
02-12-2012, 12:21
хора е вижте ся питах в едната тема ся и тука ще пиша щот не ми се чака :cool:

http://www.radkahair.org/mazna%20kosa.html

e пробвали ли сте я? - не съм не ми е мазна косата
има ли ефект тва чудо и кога? предполагам ще има ефект
има ли странични ефекти и как стои като се нанесе? точно това едва ли има странични ефекти.. ако не помогне няма и да навреди :)
мирише ли? не знам,но предполагам,че не.. все пак това са фрикции както с билките
кога се слага - преди или след къпане и колко да седи? мисля,че може и след къпане и преди,но не се отмива.. т.е. нещо като хининовата вода..можеш всеки ден да си го слагаш :)
траа ли да си сменя шампоана ? по принцип е добре да сменяш шампоана поне на няколко месеца
:D хелпвайте че косата ми е на спагети направо :D
*10 букви*

FuCKkK13
02-12-2012, 12:21
lqlq89 може,но някое леко масло :)

Because^You^Live
02-12-2012, 15:54
Някоя от вас има ли отзиви от маска на Алфапарф?

lqlq89
02-12-2012, 17:06
strawberry88,искаше да знаеш дали съм доволна от кристалите за коса на Cristian of Roma с ленено семе.Е,отговора ми е,че съм много доволна.Вземи си ги,няма да съжаляваш. :)
На мен сега не ми се заплита косата,нямам цъфтежи,и косата по краищата има страшен блясък.

Може ли снимка на кристалите?

И Марти, например кое масло? Аз мислих да си продължа с маските, повлияват ми добре на косата, да слагам повечко изсушаващи и да си правя това с дъбовите кори. Пак би трябвало да има някакъв ефект. И също смятам да си взема ежедневен шампоан на Alfaparf.

FuCKkK13
02-12-2012, 17:32
^ и така може :) .. иначе за масла.. всякакви.. само рициново недей.. или мас..

strawberry88
02-12-2012, 17:35

Благодаря ти! :) Тези ли са? http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Alfaparf--Yellow-Shine-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D 0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA-50ml.html

lqlq89
02-12-2012, 18:29
Или http://angelcosmetics.bg/product/97/alfaparf-semidilino-diamante-techni-kristali-50ml.html
Преди бях много доволна от тези http://angelcosmetics.bg/product/482/rolland-una-techni-kristali-s-leneno-seme-100ml.html

mik_i
02-12-2012, 19:59
Хора СПЕШНО!!! преди два дена видях, че кристалите ми са свършили(с майка ми ползваме една опаковка), ще ми препоръчате ли някакви?? :)
и още нещо което не е чак толкова спешно, някакъв спрей или нещо за блясък на косата, но без да я омазнява?? :)

titinkaa
02-13-2012, 09:01
lqlq89 и strawberry88 ето тези са кристалите,които ползвам.
http://angelcosmetics.bg/product/482/rolland-una-techni-kristali-s-leneno-seme-100ml.html

FuCKkK13
02-13-2012, 14:01
http://angelcosmetics.bg/product/482/rolland-una-techni-kristali-s-leneno-seme-100ml.html strawberry88 тези са :)

mik_i
ами виж тези които дадохме.. и не е толкова спешно ;д 1 -2 пъти без кристали не е фрапиращо.. кристалите дават блясък на косата.. може и с лимонов сок и вода да я изплакваш след баня или с вода и оцет :)

FreshJuice
02-13-2012, 14:33
^^^^

какво трябва да е отношението вода- оцет??? :)

FuCKkK13
02-13-2012, 15:23
^ ох,не знам точно... но г/д към 1-2сп.л. на литър :)

lqlq89
02-13-2012, 16:23
Препоръчайте ми шампоан за ежедневна употреба, моля вии :)

brutaLxxbunny
02-13-2012, 16:39
Пробвай бебешки шампоан, като Кра-Кра например.

пAteNцЕ
02-13-2012, 16:56
хора почнах да се цапам с хума косата от няколко седмици(май вече са 2) :cool:
мисля че има ефект косата вече не ми е водорасло има повечко обем и изглежда
по-гъста :) отначало ме беше гнус да си го слагам на главата викам си " оле тая кал
на главата ли ще си слагам" :cool: ама на че действа поне аз съм доволна
препоръчвам с хума действа добре на всичко цапайте се полезно е :cool:

mik_i
02-13-2012, 16:58
аз го ползвам този кра-кра :D и нещо не ми харесва ама пробвай :)

mik_i
02-13-2012, 17:00
намерих това за блясък http://cenibg.com/nivea-crystal-gloss-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA-150ml-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8.h tml, но е за боядисана коса да знаете нещо подобно(за не боядисана коса) :) !!!

XxInn0cencexX
02-13-2012, 17:46
^ Ето ти : http://www.ivis.bg/gliss-satin-relax-спрей-балсам-за-коса-за-сатенен-блясък-без-отмиване-200мл-p7145.html

FuCKkK13
02-14-2012, 16:51
момичета темата замря...утре някой ще си прави ли маска ? :)

mik_i
02-14-2012, 18:23
аз се чудя дали в четвъртък да си правя?? косата ми от студа изглежда по-изтощена, някаква маска да знаете против това??? :)

FuCKkK13
02-15-2012, 08:35
против кое ?

taamara
02-15-2012, 08:48
^ заради това, че е изтощена:)
според мен - хидратиратиране, нещо дълбоко проникващо, прецени си според продуктите, с които разполагаш.

FreshJuice
02-15-2012, 14:58
Аз ще си правя утре маска.. Имам обаче само масло от пшеничен зародиш и хума ... + неща от хладилника. Мисля да си направя маска за подхранване и блясък. Идеи?

titinkaa
02-15-2012, 16:10
Маска ще си правя в неделя.

FuCKkK13
02-15-2012, 17:46
^за идея за маска.. маслото + хумата + кисело мляко + жълтък + ракия + оцет :)

FuCKkK13
02-15-2012, 17:47
аз съм 2ра смяна и нямам време за маски.. днес ще се къпя,но не си правих маска на косата..

mik_i
02-16-2012, 18:15
йейййй навих майка си да ползвам тривитаминол (тя не ми даваше, защото било животински продукт ) :D :D :)

lqlq89
02-17-2012, 11:18
Вчера си взех тривитаминолче, като свърши ще съм малко в почивка от него. Но ще си продължавам с маските, много ясно. В неделя и аз ще си правя маска. Ще започна и да си натривам корените с отвара от дъбови кори.

strawberry88
02-17-2012, 11:27
Фризиорката вчера не ми сложи термозащитен продукт,а направо почна да ме изправя ;@ ще ми стане ли нещо на косата? :D ;s

Glam0rous
02-17-2012, 12:10
^ Естесвено, че не. От един път какво толкова да стане, то като е било вчера, ако има нещо щеше на момента да го видиш :D Ти не се ли е случвало да не си сложиш някой път?

strawberry88
02-17-2012, 13:48
^Не,винаги съм слагала.Или кристали,защитаващи от преса или спрей,а и става по-мека така и много се ядосах ;@ :D :D

FuCKkK13
02-17-2012, 14:26
^ от един път нищо ти няма ;д

иначе аз в неделя имам работа и за това ще си направя маска събота :) не маска,ами стимулант :)

mik_i
02-17-2012, 17:15
аз ся съм със стимуланти и чакам да мине поне 1 час и половина :)

FreshJuice
02-17-2012, 20:08
Аз си направих маска в четвъртък с масло от пшеничен зародиш, мед, кис. мляко, жълтък, лимон :D Koсата ми стана много мекичка :)

FuCKkK13
02-18-2012, 07:58
^ супер :)

иначе аз днес ще се намажа със стимуланта за няколко часа :)

wilde
02-18-2012, 09:35
Кое предпочитате коса на етажи или на черта ?

strawberry88
02-18-2012, 09:37
^И двете ми харесват.На всеки различни прически му отиват. :)

Glam0rous
02-18-2012, 09:51
Май е по-яко да е равна.

wilde
02-18-2012, 10:02
Ясно. Мойта е чуплива кое ще е по-хубаво? :С

Glam0rous
02-18-2012, 10:04
На чуплива според мен е по-яко на етажи, понеже иначе обема става повечко и няма форма. Само ако горните са много къси ще стърчат, внимавай с тях.

wilde
02-18-2012, 10:26
Искам да попитам още нещо.. Имам една приятелка, която се пострига на каре миналото лято и сега и порасна косата малко и се чуди да я изравни ли първо или направо да се постриже на етажи?!

Glam0rous
02-18-2012, 10:31
Ми на нея как и харесва? Етажите са добре, ако има по-гъста и обемна коса, защото косата се изтънява и се отнема от обема. Ако и е права или тънка ще изглежда като проскубана и е по-добре да я остави изравнена. Няма и да има ядове с оформянето.

FuCKkK13
02-18-2012, 11:12
^ дам,много зависи от типа коса.. а може и да е гъста с тънък косъм и тогава пак стои като рядка.. :)

wilde
02-18-2012, 11:23
Косата и е гъста и обемна и не използва преси и каквото и да е друго, което може да увреди косата и.

Glam0rous
02-18-2012, 11:28
Чуплива или права? Така както я описваш май по-добре на етажи въпреки всичко. А и щом не я стилизира..

babyfreak
02-18-2012, 11:34
Здравейте.Имам нужда от помощ!Косата ми беше доста дългa, но сега ми я подстригаха малко ,понеже беше много нацъфтяла от пресата ;/ Дайте ми съвети какви прически да си прая без преса..Стига съм я горяла вече.Плитките ми харесват ,ама дори да сложа пяна или лак след 2 часа става една такава..суха ,разрошена не са същите ;@
Моля ви ,помогнете :)

wilde
02-18-2012, 11:35
Чуплива е.

FuCKkK13
02-18-2012, 11:44
Здравейте.Имам нужда от помощ!Косата ми беше доста дългa, но сега ми я подстригаха малко ,понеже беше много нацъфтяла от пресата ;/ Дайте ми съвети какви прически да си прая без преса..Стига съм я горяла вече.Плитките ми харесват ,ама дори да сложа пяна или лак след 2 часа става една такава..суха ,разрошена не са същите ;@
Моля ви ,помогнете :)
виж малко по-надолу има тема за прическите.. поразгледай... има доста предложения без уреди,а и доста предложения за къдрене без преса/маша :)

FuCKkK13
02-18-2012, 11:44
определено на етажи ! :)

Glam0rous
02-18-2012, 11:45
^ етажи определено! На каре не си представям какво я е правила без преса даже.

wilde
02-18-2012, 12:00
Ами заставаше си и много хубаво първите няколко пъти после изобщо не беше хубаво и много съжаляваше. ;х Но наистина благодаря за мненията ви. :)

Glam0rous
02-18-2012, 12:02
Нормално, то си иска изправяне постоянно.

wilde
02-18-2012, 12:06
А трябва ли сега първо да я изравни и след това да я прави на етажи?

Glam0rous
02-18-2012, 12:33
Не естествено. Отива при фризьорката, казва и, че иска на етажи и тя я прави. Като е била на каре не и ли е равна и без това косата, или е била като Риана?

wilde
02-18-2012, 12:50
Подобно на Риана само че малко по дълго.

babyfreak
02-18-2012, 15:36
Какво ще кажете за този стилизиращ крем ? http://prikachi.com/images/537/4417537o.jpg
Някой ползвал ли го е ? :)

FuCKkK13
02-18-2012, 17:15
^ аз не съм,но за тази марка има доста положителни мнения :)

kiara_m
02-18-2012, 19:22
Здравейте! Нова съм тук, но много ми хареса настроението в тази темичка, изглеждате ми зарибени, таа..да Ви попитам, търся си някакъв стимулант за бърз растеж на косата, да не е маска ами например както е Хининовата вода, какво ще ме посъветвате, моята коса си е доста дълга де, около 57-58 санта, ама искам да си я пусна още!Чакам отговори

taamara
02-18-2012, 20:17
^ Себорал Форте е на принципа на хининовата - в смисъл, че се втрива след измиване на влажна коса:)

FuCKkK13
02-19-2012, 09:23
^ или стимуланта,но той се отмива т.е. е като маска само че готова.. слагаш и след 15-20 мин. можеш да отмиеш,а ако имаш повече време може да стоиш и повече.. иначе съм ЗА себорал форте.. ако ти се дават повечко парички можеш и ампули за растеж да си купиш без отмиване :)

ох... да ви се оплача.. стоях със стимуланта 3 часа и реших този път да отмия с хининовия шампоан.. сложих 3 пъти и тая сутрин косата ми беше мазна по дължината и в корените.. т.е. изобщо не се е отмило хубаво.. препоръчвам ви като си правите маски да използвате друг шампоан (ако някой ползва този)

mynichka
02-19-2012, 11:20
Да не си сложила прекалено много стимулант, аз преди си слагах стимулатн и добре си го отмивах с хининовия шампоан. Иначе и аз утре ще си правя маска- бадемово масло, кокосово масло, ракия, мед, жълтък, кисело мляко, може да сложа и какао. Ще стоя минимум 2 часа и после ще си я облея с коприва.

taamara
02-19-2012, 12:02
От както ползвам стимуланта първо нанасям обикновен шампоан, какъвто имам, в случая - Шаума, след това един път Фитовал и винаги ми се е отмивал добре, а слагам по много стимулант.

bloodymirror
02-19-2012, 12:11
Tърсех много,но не намерих хубави клипчета,на които се вижда ясно,някой може ли да ми намери клипче как се прави бретон настрани?

kittenella
02-19-2012, 12:27
Tърсех много,но не намерих хубави клипчета,на които се вижда ясно,някой може ли да ми намери клипче как се прави бретон настрани?

Заповядай http://www.youtube.com/watch?v=G-4rQmE8MJs&feature=relmfu :)

FuCKkK13
02-19-2012, 13:03
mynichka не,сложих си както обикновено и честно казано имах съмнения дали ще отмие.. все пак е доста лек шампоан.. нищо де.. другия път ще знам - казах го просто някой друг да не направи като мен..

taamara да.. и аз ще правя вече така.. аз го пробвах колкото да го изхабя (преди ви бях казала,че не ми харесва) явно е много лек шампоан и ..

bloodymirror
дадоха ти клипче,но все пак.. ако нямаш бритон хващаш от двете страни на пътя ти еднакво количество коса и я слагаш между показалеца и средния, правиш пръстите под наклон така че та ти сочат челото и там вече си определяш дължината и клъцваш.. :)

sweetybebi
02-19-2012, 13:34
Момичета днес си купи хининова вода на Мишел, за първи път си взимам на тази марка. Вие ползвали ли сте я или чували ли сте добри отзиви за нея ? :)

mynichka
02-19-2012, 14:12
^ да, ползвала съм я, обаче за резултат- не забелязах, но аз не виждам от никоя хининова вода.

FuCKkK13
02-19-2012, 14:39
^ и аз не мога да дам отзиви защото на мен хининови води не ми действат :?

kittenella
02-19-2012, 14:40
Момичета днес си купи хининова вода на Мишел, за първи път си взимам на тази марка. Вие ползвали ли сте я или чували ли сте добри отзиви за нея ? :)

Ползвала съм я, доволна съм.Но не мога да ти кажа дали "много" ми помогна, защото си правя домашни маски и ползвам стимуланти, та и нея отгоре.Но косата ми стана по-здрава и жива в корените, откакто я ползвам! :)

sweetybebi
02-19-2012, 18:17
Благодаря ви сладурки. Дано има ефект :)

mynichka
02-20-2012, 05:49
Защо не пробваш да си правиш и някоя домашна маска и хининовата вода, може би ефекта ще е по- голям, а и косата ти ще бъде по- здрава.

FuCKkK13
02-23-2012, 09:02
отдавна темата не е замирала толкова... никой ли не си е правил маска ?

аз може би утре ще се намажа със стимулант....

mynichka
02-23-2012, 10:16
Аз сега съм с маска. Но тя си е както обикновено. От всичко, което съм използвала до сега от стимуланта съм най- доволна.

♥gerry♥
02-23-2012, 13:58
Хей искам да попитам за шампоаните.Аз имам на нивеа и съм доволна, но се чудя и за тези на лореал елсев, ако сте ползвали на лореал може да ми препоръчате някой, обикновено ползвам възтановяващ. А и каква пяна ползвате?

FuCKkK13
02-23-2012, 14:20
^ пияна не ползвам.. а за елсев... добри са им шампоаните :)

kittenella
02-23-2012, 14:30
Хей искам да попитам за шампоаните.Аз имам на нивеа и съм доволна, но се чудя и за тези на лореал елсев, ако сте ползвали на лореал може да ми препоръчате някой, обикновено ползвам възтановяващ. А и каква пяна ползвате?

Пяна - Professional Touch Super Hold и е с UV филтър http://www.google.bg/imgres?q=professional+touch+styling+mousse&um=1&hl=bg&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:bg:official&biw=1024&bih=625&tbs=isz:m&tbm=isch&tbnid=uKYx5U9YpvVh7M:&imgrefurl=http://www.hellopro.co.uk/State_strong-6490-noprofil-2013611-37984-0-1-1-fr-societe.html&docid=ccaOdfJ0WgNWxM&imgurl=http://www.hellopro.co.uk/images/produit-2/4/8/9/styling-mousse-and-hairspray-37984.jpg&w=569&h=404&ei=0lpGT-X3AcjFtAaJrdmdCw&zoom=1&iact=rc&dur=603&sig=112650926380770200012&page=1&tbnh=116&tbnw=151&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=54&ty=76
Лака ми за коса е същият и двете са лилави на картинката, много съм доволна!
А за шампоаните на елсев...и аз сега мисля да си купувам този новия, който го рекламират от известно време с повече колаген..Някой доволен?

♥gerry♥
02-23-2012, 15:49
0к мерсии. А за този някакви мнения?
http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-elseve-total-repair-5-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-250%D0%BC%D0%BB-p4032.html

qkakukla2
02-23-2012, 16:07
^ нищо особено

wiiwa
02-23-2012, 16:40
Един тъп въпрос :Д .. Освен с подстригване с нищо друго не може да се изравни косата , нали ? :Д:Д

FuCKkK13
02-23-2012, 16:59
^ не ;д
10 буквииииии

victoriassecret1
02-24-2012, 08:38
Ако отварата от коприва престои 1-2 дни губи ли свойствата си?

titinkaa
02-24-2012, 09:33
И на мен хининовата вода не ми помага.Слагам я само в домашните маски,за да я изхабя и да хвърля шишето.В момента не правя маски,но след баня си впръсквам в корените Себорал и вътре в него съм сложила една ампула за коса Пантесалмина.

titinkaa
02-24-2012, 10:03
Айде да ви покажа косата си леко чуплива само по краищата.С маша се направих.

http://prikachi.com/images/195/4441195u.jpg

Отдавна не съм я изправяла,но пак забелязвам че е пораснала.Ще взема тея дни да я изправя и да видя до къде е стигнала. :) Ще пусна и снимка,като я изправя.

Ani777
02-24-2012, 10:37
Момичета последните два месеца си правех 1 път в седмицата маска с Тривитаминол. Мисля да го спра и да пробвам с друга маска. Открих тази днес в списание '' Уикенд за жената'' :
1с.л. шампоан за всякакъв тип коса
1с.л. натурален глицерин
може да се добави и няколко капки лавандулово масло
Пише, че доста ускорява растежа

Предполагам, че глицерина и лавандуловото масло се купуват от аптеката. Глицерина под формата на какво е? И каква е горе долу цената и на двете ?

FuCKkK13
02-24-2012, 14:45
victoriassecret1
чувала съм,че е добре преди да се изкъпеш да си я направиш... т.е. може би си губи свойствата или поне не е толкова ефикасна

titinkaa ампулата за какво е ? растеж ?
хубава ти е косата.. не ти ли беше по-тъмна ?

Ani777 глицерина е течен и да,от аптеката.. колкото до шампоана.. не ми се струва добре да държиш шампоан на главата си повече от 1-2 мин.,но ти си реши.. все пак не мога да ти се бъркам..

FuCKkK13
02-24-2012, 15:07
аз се намазах със зехтин,че иначе трябваше днеска стимулант и неделя пак и за това.. да не стане претрупано.. ще стоя 1 час :)

taamara
02-24-2012, 16:25
^ Стимуланта един път в седмицата ли го ползваш?

titinkaa
02-24-2012, 17:16
FuCKkK13 по-тъмна ми е,от светкавицата е излезнала по-светла.

FuCKkK13
02-24-2012, 18:54
taamara - не,2 пъти,но сега щеше да ми стане през 1 ден ползване и за това :)

купих си една ампула на Денис против косопад и ще я сложа на 2 пъти и може би ще си купя още 1 :)

wiiwa
02-25-2012, 12:15
Здравейте, сега си направих маска на косата.. стана в доста голямо количество, но се притеснявам за нещо .. сложих тривитаминола и стимуланта на печката и я пуснах на най силното да се загреят бързо .. дали не са изгубили свойствата си ?

FuCKkK13
02-25-2012, 18:25
^ едва ли,но все пак не е добре.. по-добре прави маска и примерно на котлон или на нещо такова на лек огън разбърквай всички неща..

wiiwa
02-25-2012, 18:43
стоях с маската около 4 часа и половина .. доста е заплетена косата ми сега.. ще видим дали ще има промяна в растежа

donatc
02-25-2012, 19:01
здравейте гърлс моля ви кажете ми възможно най-бързо маска с бадемово масло и да ви питам още нещо за garnier еdin shmpoan s menta protiv parxyt znaete li dali ima i balsam ot sashtiq vid

kittenella
02-25-2012, 19:15
Според вас, кое спомага повече на косата:Стимуланта или домашната маска?
Защото утре се чудя какво да й слагам, но и аз не знам.Аз след няколко дни трябва да ходя до аптеката, иначе сега разполагам с: Стимуланта на Икаров, пшенично масло, зехтин, кисело мляко, хума...за яйце не съм сигурна, рициново масло/по принцип го ползвам за миглите, но предполагам и за косата става?/, хининова вода/напоследък забелязах, че някои момичета си я слагат в маските/ ... Предложения? :)
Днес си купих на Гарние шампоан http://www.google.bg/imgres?q=garnier+shampoo&um=1&hl=bg&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:bg:official&biw=1024&bih=625&tbm=isch&tbnid=s4ti_WBkZWLVcM:&imgrefurl=http://www.nisea-bg.com/products/view.html%3Fcid%3D104%26iid%3D5421&docid=eLWxfB9YksxFXM&imgurl=http://www.nisea-bg.com/images/items/5436.jpg&w=500&h=500&ei=dEBJT_2aKoG_gQfEwImODg&zoom=1&iact=hc&vpx=90&vpy=128&dur=1376&hovh=225&hovw=225&tx=118&ty=121&sig=112650926380770200012&page=1&tbnh=123&tbnw=123&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:0 и същата маска.Досега иначе бях с Миосотис, но честно казано, не останах толкова впечатлена, както всички :( А за този бях чувала добри отзиви, ще си кажа мнението.А и докато разглеждах в ДМ днес и си избирах шампоан, разгледах и тези на Пантен...1) Има ли доволни? 2) Има ли за суха и изтощена коса, защото нямах много време и не се загледах много.
П.С. Краищата ми са сухи, след като си направя маска/Стимулант да сложа ли по краищата пшенично масло или зехтин?От кое сте по-доволни?

strawberry88
02-26-2012, 13:11
^Пшеничното масло е против цъфтеж,но и зехтин става..което да сложиш,няма да сгрешиш. :)
Аз също вчера бях в дм ;D и видях от тези новите продукти на Пантен-крем за оформяне на къдрици...добър ли е? ;?
Иначе от много време не съм си правила маски и тоя месец 3-4 пъти се изправях и доста тормозих косата си :( днес ще я намажа с някое масло сигурно...

strawberry88
02-26-2012, 17:08
Пяна - Professional Touch Super Hold и е с UV филтър http://www.google.bg/imgres?q=professional+touch+styling+mousse&um=1&hl=bg&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:bg:official&biw=1024&bih=625&tbs=isz:m&tbm=isch&tbnid=uKYx5U9YpvVh7M:&imgrefurl=http://www.hellopro.co.uk/State_strong-6490-noprofil-2013611-37984-0-1-1-fr-societe.html&docid=ccaOdfJ0WgNWxM&imgurl=http://www.hellopro.co.uk/images/produit-2/4/8/9/styling-mousse-and-hairspray-37984.jpg&w=569&h=404&ei=0lpGT-X3AcjFtAaJrdmdCw&zoom=1&iact=rc&dur=603&sig=112650926380770200012&page=1&tbnh=116&tbnw=151&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=54&ty=76
Лака ми за коса е същият и двете са лилави на картинката, много съм доволна!
А за шампоаните на елсев...и аз сега мисля да си купувам този новия, който го рекламират от известно време с повече колаген..Някой доволен?

Не,изобщо не съм доволна от Лореал.Купих си шампоана и спрея.Косата ми стана гадна,а и спрея не действа.Никакъв обем при мен нямаше. :( ..дадох го на баба,и на нея не и харесва. :D :D

FuCKkK13
02-26-2012, 17:11
kittenella - и двете.. направи си маска с повечко масла ако ти е суха косата.. за тия 3те - което искаш.. не знам на тебе кое ти влияе най-добре ...

kittenella
02-26-2012, 17:17
Току що си направих маската
2 с.л. Стимулант
1 с.л. пшенично масло
1 с.л. кисело мляко
сложих малко хума и 1 с.л. мед
Реших да заложа на маслата, както каза, Марти :) та след около 40 минути ще пиша как ми се е отразила.Защото онзи ден косата ми беше много суха, като се има в предвид, че не съм я третирала много в последно време...може и от времето да е, не знам :( А и кращата намазах със зехтин

Elinaaa
02-26-2012, 17:26
Здравейте на всички!
Нова съм във форума искам и аз да споделя опита си в маските за коса.
Радвам се,че сте упорити и си правите маски редовно!
Аз от 3 години започнах с маските
1-мажех се с коприва
2-майонеза
3-поръчах си едни ампули за стимулиране
4-себорал
5-стимулант
6-тривитаминол
7-зехтин,жълтък,мед,алкохол
7-хининова вода
8- мас
9-най-различни готови маски
10-маска с къна
11-купих си различни шампоани и балсами за растеж (хвърлени пари на вятъра)
За друго не се сещам ,то да беше 1-2
И сега да ви кажа от кое съм доволна и от кое не.
Значи от всичко изброено до сега е нямало лау ефект,НО аз използвам преса не редовно на 2 седмици 1 път и се нуждае от постригване на 2 месеца,както и да е сега ще ви кажа от кое съм доволна
не съм доволна изобщо от тривитаминола косата ми почна да капе
от скъпите маски и шампоани за растеж също не съм доволна
от стимуланта горе долу защото все още го ползвам
хининовата вода мн ми изсушава краищата
от маската с жълтък и мед съм доволна усещам минимална промяна
Искам да ми препоръчате нещо различно от което сте доволни ,защото искам дълга коса :)

titinkaa
02-26-2012, 18:03
Последния път,когато ползвах тривитаминола,и аз забелязах,че имах косопад,и като спрях да го ползвам и спря да ми капе.Смятам,че косата ми се е пренаситила вече,защото съм използвала 3-4 шишета общо.Мисля вече да не го ползвам.

donatc
02-26-2012, 18:37
момичета направих си маска срещу омазняване
1-2 яйца-белтък и жълтък
1с.л бадемово масло
1с.л разтопен мед
1с.л водка
2-3 дражета вит.С,разтворени в 1ч.л вода
след около 1 час ще се измия и ще пиша какъв е бил ефекта

FuCKkK13
02-26-2012, 19:05
titinkaa - възможно.. можеш пак да го ползваш,но според мен най-малко след 2 месеца поне !!!

kittenella
чакам да споделиш за резултата :)

donatc - добре,и теб ще чакам да кажеш :)

Elinaaa
здравей :) добре дошла !
1во. от тривитаминола може да ти е капела косата защото: |организма - може би вътрешно ти се е пренаситил || първите няколко пъти на повечето хора им капе (говоря ако не си го ползвала преди)
2ро. явно косата ти не се поддава и расте бавно.. т.е. ще ти е много трудно да пуснеш дълга коса... защо мисля така ? защото преса 1 път на 2 седмици не е много..поддържаш си косата,а е за подстригване на 2 месеца ! т.е. се нуждае.. което показва,че косата ти ужасно бързо се изтощава.. моя съвет е да спреш напълно с пресата (има тема запрически можеш да я разгледаш - има много без уреди,които да вредят) да започнеш да взимаш вътрешно витамини.. да си правиш маски с вит.А и жълтък !!! и да си правиш масаж на скалпа поне 2-3 пъти седмично като 1 път от тези 2-3-4 и т.н. да е с затоплено масло....

kittenella
02-26-2012, 19:21
Много съм доволна от маската!Напоследък понеже нямах време, а и ме мързеше да си правя маски, но косата ми сега е много мека и поне засега НЕ Е СУХА!! :) А и да ви кажа - много съм доволна от този шампоан, косата ми още мирише на нещо сладко, а пък по принцип веднага мирисът заминава в момента, в който отмивам шампоана!!А и маската - много е яка!Ще видим за напред как ще е, но засега определено по-ми харесва от Миосотис-а!

FuCKkK13
02-27-2012, 06:46
^ супер... на мен от почти всички шампоани ми мирише после косата,но сега дето слагам балсам без отмиване и няма много разлика ;д

Elinaaa
02-27-2012, 07:30
Привет дами!
FuCKkK13 да косата ми много цъфти преди година се подложих на трайно изправяне и сега косата ми стана мн тънка и цъфтяща ,спрях с боите от 7 месеца
Пресата е ползвам да придобие форма косата,защото ако е намачкам с пяна косата ми става след това още по зле
А как да затопля масло ,това на Икаров ли ?

titinkaa-недей да се мажеш повече аз говорих с един специалист и той ми каза ,че това не е предназначено за хора
аз мн се изплаших като взе на ми пада по кичури косата и като спях да мажа ,и косата ми спя да капе

n3zabrawiimaa
02-27-2012, 07:42
За тривитаминола.. 10 дена се мажеш, 14 дена почивка. След 10тия ден косата привиква и затова става така.

Glam0rous
02-27-2012, 08:20
Привет дами!
FuCKkK13 да косата ми много цъфти преди година се подложих на трайно изправяне и сега косата ми стана мн тънка и цъфтяща ,спрях с боите от 7 месеца
Пресата е ползвам да придобие форма косата,защото ако е намачкам с пяна косата ми става след това още по зле
А как да затопля масло ,това на Икаров ли ?

titinkaa-недей да се мажеш повече аз говорих с един специалист и той ми каза ,че това не е предназначено за хора
аз мн се изплаших като взе на ми пада по кичури косата и като спях да мажа ,и косата ми спя да капе

След като си използвала всички "вълшебни" глупости и не си видяла ефект защо продължаваш? Явно не са за теб. По принцип не знам колко бавно ти расте, но темповете няма да се увеличат с каквото и да я намажеш. Ако я подстригваш много често няма начин да дръпне, защото всичко израстнало за около 2-3 месеца са макс 3 см. и фризьора в повечето случаи ще ги махне. От личен опит ще ти кажа да я мажеш с колкото се може по-малко неща. Шампоан и балсам и толкова. Виж как ще и се отрази някаква такава почивка. При мен работи - колкото повече съм я клепала, толкова по гадна коса имах. Цъфтежът не мога да си обясня от какво се получава и да ти дам съвет. Може би си е просто до коса. Моята преди цъфтеше страашно много, а не съм я третирала по никакъв начин. Сега я изправям през ден, боядисвам и цъфнал косъм не съм имала от 4-5 години. Така че не вярвам точно това да е причината.

maicheto80
02-27-2012, 08:21
http://namaleno.exsitee.com/%D0%A0%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-MAGIC-LEVERAGE какво ще кажете за тези ролки? Да опитам ли?

selskomomiche
02-27-2012, 09:19
здравейтеее хорааа... аз имам ужасен проблемм с косата ми.. преди никога не съм имала проблемм с омазняването ,но напоследък просто не се понасям.. къпя си примерно в неделя. в понеделник косата мми е много добре.. но във вторнек вече ми е мазна.Винаги съм се къпела през 3 или 4 дни ..какви ли не шампоани ползвах и не ставааа... и със себорал се мазах и пак нищо.. моля ви някои ако знае нещо кажетее

maicheto80
02-27-2012, 09:43
Пробвай с медицинска козметика има много марки и повечето предлагат и шампоани!

Elinaaa
02-27-2012, 10:08
n3zabrawiimaa -правила съм и по големи почивки но пак падаше мн коса

Glam0rous -да мисля да спра с всичко за да може да си почине може да се е пренаситила косата и затова да не мърда
до колкото до постигването неми скъсяват дължината ами само цъфтежа ми обират почти косъм по косъм малко по бавно ,но става доста добре

selskomomiche - пробвай маска с хума

maicheto80 -имала съм такива рокли само се начупва леко аз не видях полза от тях

strawberry88
02-27-2012, 11:05
Аз вчера си намазах косата с масло от жожоба в корените и по дължината и с пшенично масло по краищата.После го отмих с Джонсънс бейби и сега косата ми е супер мека. :---) :)

ralica_radkova
02-27-2012, 18:22
Здравейте , много искам да се боядисам ето така , но не знам каква марка боя нито кой номер да си взема. Косата ми е естествено червена. Ще съм много благодарна ако можете да помогнете. Ето това е цвета който желая да постигна.
http://www.stars.bg/images/stories/997/18pstars-galena.jpg

donatc
02-27-2012, 19:22
момичета направих си маска срещу омазняване
1-2 яйца-белтък и жълтък
1с.л бадемово масло
1с.л разтопен мед
1с.л водка
2-3 дражета вит.С,разтворени в 1ч.л вода
след около 1 час ще се измия и ще пиша какъв е бил ефекта

стоях някъде 2 и половина и като се измих косата ми стана много мека и блестяшта и бду много съм доволна от жълтото спрейче на глис

bilqnavod
02-27-2012, 20:43
От мазната коса, да ви кажа, отърване няма. Явно гените си оказват думата. Просто не се получава. Винаги след измиването е добре и на следващия ден към вечерта започва да прилепва на главата ми. Но в крайна сметка съм си свикнала с нея, какво да се прави. Аз и на моя годеник съм му казвала 100 пъти , че понякога косата ми не е идеална, но той си ме харесва такава каквто съм. Поддържам си хигиената, но понякога се случва да "изтърва косата си и да се омазни... какво да се прави физиология :S

Glam0rous
02-28-2012, 13:42
здравейтеее хорааа... аз имам ужасен проблемм с косата ми.. преди никога не съм имала проблемм с омазняването ,но напоследък просто не се понасям.. къпя си примерно в неделя. в понеделник косата мми е много добре.. но във вторнек вече ми е мазна.Винаги съм се къпела през 3 или 4 дни ..какви ли не шампоани ползвах и не ставааа... и със себорал се мазах и пак нищо.. моля ви някои ако знае нещо кажетее

Според мен не е толкова ненормално да се налага да я миеш на 2 дни. Особено ако и слагаш маска, изправяш, слагаш стилизанти, пипаш я или ходиш по запушени места или дори живееш в голям град. И без това се полепва каква ли не мръсотия по нея освен нормалния себум. И аз я мия моята на толкова пък е суха, просто от всичко това в корените особено става доста зле. С какъв шампоан си пробвала?