View Full Version : Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
zlatko98
12-08-2012, 16:45
Сори, че ви се намесвам в темата, 8 клас съм, но предполагам, че мнението ми ще е от полза. Та за 91 и 73 - определено 91 НЕГ е по-добра откъм обучение. Просто нивото на преподаване е с една идея по-високо. Разбира се, и бала е по-висок. За материална база не знам. За първа и втора английска не съм запозната с обучението, някои твърдят, че първа била по-добра. НПМГ е най-добрия вариант ако си се ориентирала към природните науки - химия, биология, география, физика евентуално математика. Аз за първа година уча в НПМГ с профил Биология и мога да кажа само хубави неща - преподавателите са на високо ниво, обучението също. Надявам се да съм помогнала.
+ В 73то базата е по-добра, но дотам. Наистина в 91во обучението е на много по-добре ниво. По-добре изкарай бал и тогава мисли по-сериозно, защото ти може да искаш, но ако изкараш 29.... Успех и дано догодина да си в желаното училище
the SUPER gnome
12-09-2012, 20:00
Мерси много на TheBeatles и zlatko98!!! Окончателното решение ще го вземе след като мине изпита и разбера колко ми е бала, разбира се :). За сега важното е, че съм си добре в училище по български и математика. Притеснявам се, че съм доста нерешителна, много се колебая и взимам ужасно трудно решенияя..А за 9 ФЕГ може ли малко повече информация?
anonymous895156
12-09-2012, 20:24
Уау, какво всички толкова се впрягате с тея изпити и матури? Много по-добре си е в по-малък град като мен - където има само 2 гимназии и там някакви СОУ и ОУ-та. Че и на частни уроци о.О лелеее.
zlatko98
12-10-2012, 08:56
Уау, какво всички толкова се впрягате с тея изпити и матури? Много по-добре си е в по-малък град като мен - където има само 2 гимназии и там някакви СОУ и ОУ-та. Че и на частни уроци о.О лелеее.
При теб може да е по-лесно, но тук конкуренцията е голяма и трябва наистина да покажеш наистина на какво си способен. А ако имаш амбиции за свястно даскало трябва да се ходят на уроци - аз например ходех от 6ти клас на уроци, но като излязоха резултатите видях, че си е заслужавало ;)
anonymous895156
12-10-2012, 12:03
Мхм.. Това с "елитните" гимназии не го разбирам. Училище като училище. Тя матурата ти е върху учебния материал - ако слушаш в час, няма нужда да натоварваш бюджета на родителите си с по 20-30 лева за уроци. Ако си мислиш, че тук, в по-малкия град, няма нужда да покажеш всичко от себе си, се лъжеш много. И не си мислете, че съм някой двойкаджия (може да съм прост, но не съм и това :D) - тази година взимам основна стипендия от "1000 стипендии". Според мен частните уроци са нужни само, ако си изпуснал нещо много важно и не можеш, не можеш да го разбереш. Вече за отделните специалности си е задължително да си ходил на нещо допълнително.
prettymonster
12-10-2012, 13:07
Мерси много на TheBeatles и zlatko98!!! Окончателното решение ще го вземе след като мине изпита и разбера колко ми е бала, разбира се :). За сега важното е, че съм си добре в училище по български и математика. Притеснявам се, че съм доста нерешителна, много се колебая и взимам ужасно трудно решенияя..А за 9 ФЕГ може ли малко повече информация?
И аз се интересувам от двете немски и 9 ФЕГ ... най -вече 9 ФЕГ , защото всеки различно казва :))
Ако някой учи там или знае какво е .. ще съм благодарна да видя как е обучението там :))
the SUPER gnome
12-10-2012, 16:41
Мхм.. Това с "елитните" гимназии не го разбирам. Училище като училище. Тя матурата ти е върху учебния материал - ако слушаш в час, няма нужда да натоварваш бюджета на родителите си с по 20-30 лева за уроци. Ако си мислиш, че тук, в по-малкия град, няма нужда да покажеш всичко от себе си, се лъжеш много. И не си мислете, че съм някой двойкаджия (може да съм прост, но не съм и това :D) - тази година взимам основна стипендия от "1000 стипендии". Според мен частните уроци са нужни само, ако си изпуснал нещо много важно и не можеш, не можеш да го разбереш. Вече за отделните специалности си е задължително да си ходил на нещо допълнително.
Елитна гимназия значи да учиш в училище, което не е пропаднало като някои други. А относно допълнителните уроци, те винаги ще са нужни, особено на един седмокласник. Каквото и да ми говориш, не можеш да ме убедиш в противното. Защото в училище няма достатъчно време за повече упражнения и т.н. Освен това в един клас учениците са много повече и са на различно ниво. В курсовете материала се взима по-обобщено, ако някой нещо не е разбрал му се обяснява, правят се много повече тестове и упражнения, учениците се разделят на групи според знанията и са много по-малко от колкото в клас и т.н. Освен това пробните изпити са безплатни. И не ние товарим бюджета на родителите си, а те го правят за нас.
prettymonster
12-10-2012, 17:33
Подкрепям .. а и .. сигурна съм , че 50 процента от нас нямаме нужда от уроци .. просто искаме да бъдем сигурни :)
Това е част от нашето бъдеще и не можем да го поставим на карта !
И за родителите ни съм съгласна .. да може да дават пари , но после децата им ще учат в училища и после ще работят нещо което им харесва :)
Колкото и странно да звучи .. от този избор зависят много неща ! :)
anonymous895156
12-10-2012, 17:47
Елитна гимназия значи да учиш в училище, което не е пропаднало като някои други. Може би. А относно допълнителните уроци, те винаги ще са нужни, особено на един седмокласник. С амбиции да е първи по бал в страната. Каквото и да ми говориш, не можеш да ме убедиш в противното. Така е. Защото в училище няма достатъчно време за повече упражнения и т.н. Ако учителите на някого не подбират достатъчно добре материала, това не значи, че навсякъде е така. Може би проблемът е от липсата на достатъчно учебни часове по дадения предмет. Освен това в един клас учениците са много повече и са на различно ниво. Така е. В курсовете материала се взима по-обобщено, ако някой нещо не е разбрал му се обяснява, правят се много повече тестове и упражнения, учениците се разделят на групи според знанията и са много по-малко от колкото в клас и т.н. Ами като взимат 20 лева на урок и това правят. Иначе - да, това е голям плюс. Освен това пробните изпити са безплатни. И не ние товарим бюджета на родителите си, а те го правят за нас.Често не дават парите си с радост. Излишно е ученик без никакви проблеми да се товари с частни уроци, наред с всичките си извънкласни дейности. Успехът на един ученик зависи от средата, в която е попаднал - семейство, съученици, учители. Ако всичко е идеално и пак не се справя, то трябва да търси проблема в себе си. :)
anonymous895156
12-10-2012, 17:53
И за родителите ни съм съгласна .. да може да дават пари , но после децата им ще учат в училища и после ще работят нещо което им харесва :)
Доста наивно прозвуча. Тоест, тъй като в радиус от 90 км от мен няма елитни училища, аз няма да работя нещо, което ми харесва? Не си мислете, че ако някоя гимназия е не-елитна, е пропаднала! :)
the SUPER gnome
12-11-2012, 06:52
За мен е излишен този спор. Хубаво не ходи на уроци, никой не те кара. И точка по въпроса.
prettymonster
12-11-2012, 11:01
За мен е излишен този спор. Хубаво не ходи на уроци, никой не те кара. И точка по въпроса.
!
Някой ще ходи ли на олимпиадата ?
Аз сигурно ще ходя :)
Бтв утре ни е класното по български :s стискайте палци ^^
А на класното по математика имам 6 ^^
anonymous895156
12-11-2012, 13:05
Явно двамата не разбирате какво искам да ви кажа. Няма и да разберете. Лек ден! :)
Някой ще ходи ли на олимпиадата ? На коя от всички? :D Иначе в близките две седмици ще ходя по история и математика.
Аз ще ходя в събота по математика, реших теста от миналата година и горе/долу са ми верни нещата. 4 часа няма как да издържа ама ще се пробвам. ;) аа по български, химия и физика някой знае ли кога са, че мисля да отида и на тях
И аз реших теста от миналата година, и на мен са ми горе-долу верни.Но там ще имам цели четири часа, се ще мога да измисля нещо. Мисля, че ще мина първи кръг.
Знам само, че в началото на февруари или края на януари ще има по биология.
prettymonster
12-12-2012, 10:54
И аз ще ходя .. и дано успеем всички :сс
Иначе класно правихме по български , но още не ги е казала оценките а по математика ми е утре :зз
дано се справя ! д;
Ако по БЕЛ и математика имам 6,а примерно по всички други предмети имам 3-4 :Д ПРИМЕРНО нали ако ще кандидатствам в езикова тия 3-4 не ми се бъркат ? Също така ако имам 5 по БеЛ и 6 по Математика мога ли да вляза в 1ва и 2ра немска и 1ва и 2ра английска ?
hristo99
12-12-2012, 19:22
Здравейте и от мен. И аз съм 7 клас и почвам да следя темата. Много искам да вляза в НТБГ и ако ми се усмихне късмета, относно влизането предмети като биология, история, химия, физика, география, музика и т.н. влияят ли по някакъв начин на класирането ми? Почти убеден съм, че не, но все пак да попитам. Знам, че не бива да се отпускам по останалите предмети освен математика и БЕЛ, защото иначе ще си прецакам дипломата за основното. Слава богу с математиката засега добре се понасяме, имам 6 на класното, но много се притеснявам за БЕЛ, всичките разсъждения, анализи, термини, а госпожата още не ни е върнала класните :/ На вас как ви се струва биологията? Защото според мен е отвратителна :D
Аз ще правя класни чак след ваканцията.
prettymonster
12-13-2012, 13:44
Ако по БЕЛ и математика имам 6,а примерно по всички други предмети имам 3-4 :Д ПРИМЕРНО нали ако ще кандидатствам в езикова тия 3-4 не ми се бъркат ? Също така ако имам 5 по БеЛ и 6 по Математика мога ли да вляза в 1ва и 2ра немска и 1ва и 2ра английска ?
Значи .. ами оценките от дипломата могат да те прецакат в един много рядък случай и това е ако ти и например , някой друг седмокласник ( откъдето и да е ) имате един и същи бал и сте на прага на влизането в гимназия .. влиза този с по-хубава диплома.. така че и това го имай наум :) Иначе мисля , че за друго не те бъркат ..
По другия ти въпрос .. ами зависи от изпитите колко точно ще изкараш и колко е бала в съответната гимназия .. 1-ва и 2-ра Немска , трябва много да се напънеш , за 1-ва и 2-ра английска мисля , че и петици ще ти стигнат , но все пак всичко е ОТНОСИТЕЛНО :)
prettymonster
12-13-2012, 13:45
Здравейте и от мен. И аз съм 7 клас и почвам да следя темата. Много искам да вляза в НТБГ и ако ми се усмихне късмета, относно влизането предмети като биология, история, химия, физика, география, музика и т.н. влияят ли по някакъв начин на класирането ми? Почти убеден съм, че не, но все пак да попитам. Знам, че не бива да се отпускам по останалите предмети освен математика и БЕЛ, защото иначе ще си прецакам дипломата за основното. Слава богу с математиката засега добре се понасяме, имам 6 на класното, но много се притеснявам за БЕЛ, всичките разсъждения, анализи, термини, а госпожата още не ни е върнала класните :/ На вас как ви се струва биологията? Защото според мен е отвратителна :D
Много гадно е обяснено всичко .. сякаш някой гений ще го чете ;/ .. иначе не е толкова трудно ако малко седна да уча и слушам госпожата в клас :)
hristo99
12-13-2012, 15:27
Много гадно е обяснено всичко .. сякаш някой гений ще го чете ;/ .. иначе не е толкова трудно ако малко седна да уча и слушам госпожата в клас :)
Затова казвам, че по литература не ме бива много :D
prettymonster
12-14-2012, 09:37
Еми .. то си е въпрос на късмет и дали те мързи ;дд
Ако имаш добър учител , който може да обяснява само да го слушаш стига .. но все пак , учене му е майката :)
prettymonster
12-14-2012, 15:15
Пфф .. утре е олимпиадата и пожелавам ви късмет на всички , дано минем на 2-ри кръг :) !
Как мина? Аз не реших само 23, и съм абсолютно сигурна, че съм сбъркала 1ва. Иначе мисля, че ще мина във втори кръг.
prettymonster
12-15-2012, 10:09
И аз не реших задача 23 :)
Засега съм сигурна , че имам 1 грешна и тя е 3-та ;д
Пък .. не знам .. не съм сигурна дали ще мина ;д
Ти какво получи на 21 - а , б и в
и на 24 какво получи :)
ако ги помниш де д;
Аз си ги писах на листа.
21- а-6 б-8 в-6
24 4 пъти по-голямо; 2 и три осми
а на б - 22.5 90 и 67.5
Знаеш ли кога ще излязат резултатите ?
И аз уж всичко реших без 23, ама не знам дали са ми верни. На 22 аз лично получих на а) контролен номер - 5 б) У-ще: 128, 11б клас, 15 номер в класа, момче в) от 7клас :)
И аз уж всичко реших без 23, ама не знам дали са ми верни. На 22 аз лично получих на а) контролен номер - 5 б) У-ще: 128, 11б клас, 15 номер в класа, момче в) от 7клас :)
На 22 същото получих. Днес на курса решихме 23 не е чак толкова трудна, само трябвало да се сетим нещо и сега ме е яд.
*diamond*
12-16-2012, 12:03
По математика ли олимпиада ? -_-
AmyLee_123
12-16-2012, 15:36
Какво трябваше да се сетиш?
Ами нали всяко от онези, не знам как да ги нарека, числителите и знаменателите са формула и се получава умножение и едно от числата, което участва в умножението в числителя е същото като едно от числата, което участва в множеството на знаменателя на следващото.И така се съкращават и се получава нататък.
Доста ми е трудно да го обясня.
prettymonster
12-16-2012, 17:55
Ами на онази със учениците (21)
а - получих 6
б - не мога да се сетя , но май написах пак 6 ;д
в - 6 :)
Иначе на 24 - 4 пъти по - голямо , 8 игрек ( така го кръстих второто число ) ама трябваше да напиша само 8 , защото игрек се съкращава :/
иначе на б) получих 6,125 , че ми е алфа или .. абе не я довърших , че не бях сигурна :ДД
Иначе резултатите не знам .. доколкото знам ги проверяват учителите по математика във всяко училище , затова питай вашата госпожа :)
Аз искам да ви попитам нещо. Такам нали съм се насочила към езикова, но сега започвам да усещам колко много ме влече биологията, особено при растенията. В кои гимназии след 7ми клас се учи биология, но не се учи математика :Д
Смисъл мен ме влечат некомбинуеми неща, като биология и литература :/
prettymonster
12-16-2012, 18:15
Ми в НПМГ ... мисля , че може да има паралелка без математика само с биология иначе :Дд
Във втора немска ( аз нея също нещо я харесвам и почвам да се замислям за нея ;дд)
има трети профилираш профил предмет биология но другаде .. не знам :s
prettymonster
12-16-2012, 18:16
О да ето ти какви паралелки има в НПМГ :) -
Математика и информатика с английски език;
Математика и информатика с немски език;
Физика с английски език;
Химия с английски език;
Биология с английски език;
Биология с немски език;
География с английски език;
Химия и биология с английски език.
Имаш късмет .. :)) точно биология с език :Д
Намерих информацията в сайта им - http://npmg.org/
perry_the_platypus
12-16-2012, 18:52
2АЕГ имат паралелка с профилиращ трети и четвърти предмет Химия и Биология. :)))))
Ау, благодаря ви много ^^
На нас олимпиадата ни беше днес / директорката така е решила/
Не можах да реша само 24та задача, другите ги написах :Д
prettymonster
12-17-2012, 14:52
Как така е била днес о.о .. то винаги е в един ден за всички и е строго регламентирано :?
anonymous895156
12-17-2012, 15:19
Грешиш - всяка община/област си определя дата, на която да направи олимпиадата. Например по история трябва да я направят между 15 декември и 5 януари. Иначе във всяка област са различни задачите.
nor4eto99
12-17-2012, 16:06
Нашата олимпиада също беше днес
е то така не е честно, защото може да видиш отговорите. Мисля, че не е възможно, все пак това е Олимпиада в цяла България. Все едно изпита да е във всяко даскало в различен ден :/
Хора ако си чужденец вярно ли е,че можеш да влезеш в 91 НЕГ без никакав бал просто,защото си от друга страна ?
anonymous895156
12-17-2012, 16:33
е то така не е честно, защото може да видиш отговорите. Мисля, че не е възможно, все пак това е Олимпиада в цяла България. Все едно изпита да е във всяко даскало в различен ден :/
Спокойно, не сме откраднали отговорите на седмокласниците от софия, просто защото темата за всяка област е различна. ;)
believeinchelsea
12-17-2012, 16:36
Питах един Инсу, който учи там и той ми каза, че е така..
Хора ако си чужденец вярно ли е,че можеш да влезеш в 91 НЕГ без никакав бал просто,защото си от друга страна ?
мисля, че не. Една приятелка учи 3 години в Франция, знае перфектно френски и сега 7кл. се върна в Бг. Ще държи приравнителен изпит и ще си кадидатства във френската, но като нормално българско дете. Това, че е живяла в Франция или че знае френски не и помага при влизането ;) Всъщност това няма много общо с твоя въпрос, но не мисля, че е възможно да влезнеш някъде само, защото си от друга страна
Тестовете са еднакви при всички. Смисъл в цяла България. Директорката ни каза, че е днес, защото не им се палело парното специално заради олимпиадата .. абе, проста работа, ама айде ;/
anonymous895156
12-17-2012, 17:26
Тестовете са еднакви при всички. Смисъл в цяла България. Директорката ни каза, че е днес, защото не им се палело парното специално заради олимпиадата .. абе, проста работа, ама айде ;/
Хайде сега влез тук и виж 2 случайни теми от олимпиадата за 7 клас за миналата година. http://math-bg.com/?page_id=6190 Направо нямат разлика ;d А директорката ви е искала да каже, че тестовете са еднакви за всички във вашата област. :)
perry_the_platypus
12-17-2012, 21:29
Питах един Инсу, който учи там и той ми каза, че е така..
Щом ти е казал така защо продължаваш да питаш, хахахах. Нормално е, ако не е 7ми към 8ми клас да се влиза без бал (ако има и свободно място, естествено), но държи приравнителен изпит. (:
Ами, всъщност не, смисъл отговорите си стоят с парола на сайта на РИО-то. ; ))
P.S. Извинете за наместването в темата.! :))
Ау, благодаря ви много ^^
На нас олимпиадата ни беше днес / директорката така е решила/
Не можах да реша само 24та задача, другите ги написах :Д
Решила си 23 ? Явно си една от малкото xd
prettymonster
12-18-2012, 14:32
На нас ни съобщиха резултатите вече .. ама не съм минала :? Трябвали са ми само три точки :ДДД Имам 70 :) Не е много .. но съм доволна :3
Кой ви ги съобщи?
И на нас една учителка по математика ни каза някви резултати от нейната проверка.После щели да ги проверяват още два пъти...
И на мен ми каза, че имам 87 дано да е вярно и да си останат толкова и след следващите проверки.
nor4eto99
12-19-2012, 15:05
И аз реших 23 ама надали са ни били едни и същи. Беше едно уравнение :Д Иначе и аз минах, имам 75 точки. Като г-жата ми каза резултатите щях да падна от стола :ДД
Браво на вас щом сте решили 23 мен сега ме е много яд, защото всъщност не е чак толкова трудна.
nor4eto99
12-19-2012, 16:11
Абе да ви питам при всички ли 23 беше уравнение и Рамона нали имаш 87 т. не се ядосвай заради една задача
Не съм сигурна дали имам 87.
prettymonster
12-20-2012, 11:30
На нас ни ги съобщи нашата учителка след нейна проверка .. не знам кой ще ги проверява още :)
пф аз имам 50 точки, на 2рия модул имам 11 точки. Аз си знаех, защото на 1вия модул най-лесните съм ги оплескала и така ... ама какво да се прави
anonymous895156
12-20-2012, 14:16
оо супер имам 84 точки на олимпиадата ^^
Чувствам се тъпо. Аз имам 64 точки :D
prettymonster
12-20-2012, 18:21
Не се чувствай тъпо аз съм със 70 ;дд .. Ама .. какво толкова , а и честно казано всички сме се справили добре доколкото виждам :)
Аз лично съм доволна от представянето си и в нашия клас съм с най-висок резултат пък , здраве да е :д
anonymous895156
12-20-2012, 20:18
Не се чувствай тъпо аз съм със 70 ;дд .. Ама .. какво толкова , а и честно казано всички сме се справили добре доколкото виждам :)
Аз лично съм доволна от представянето си и в нашия клас съм с най-висок резултат пък , здраве да е :д
Най-високият ви резултат е 70 точки?? При нас е 100 от 100 на едно момче, което всяко състезание е първи.. А най-ниският е 12 точки. Иначе задачите хич не бяха лесни :/
Сега извън темата - по колко часа математика общо карате всяка седмица?
Най-високият ви резултат е 70 точки?? При нас е 100 от 100 на едно момче, което всяко състезание е първи.. А най-ниският е 12 точки. Иначе задачите хич не бяха лесни :/
100 от 100 къв е тоя човек?
Излязоха официалните резултати имам 82. Разочарована съм.
Вторият кръг кога ще е ?
Иначе ние имаме по 4 часа математика на седмица.
Btw: Честит край на света !
prettymonster
12-21-2012, 18:47
Да .. в нашия клас не си дават зор .. ама .. всеки за себе си :)
Иначе имаме по 6 часа Математика ( + сипа /който не е задължителен/ и часа на класа , който караме математика :з)
Иначе нашия най-нисък резултат е 14 точки :D А задачите според мен бяха даже много лесни , аз очаквах .. :ДДД
И от какво си разочарована ? :)
Хубавото е, че тези задачи са много по-трудни отколкото ще са на матурата.
Тоест там би трябвало да се справим по-добре ^^ ( аз, а не тези с по 80 точки )
При нас най-ниският резултат е 13.
anonymous895156
12-21-2012, 20:34
100 от 100 къв е тоя човек?
Излязоха официалните резултати имам 82. Разочарована съм.
Вторият кръг кога ще е ?
Иначе ние имаме по 4 часа математика на седмица.
Btw: Честит край на света !
И аз не повярвах, докато не видях бланката му с отговори (госпожата по математика ги проверяваше) и всичко беше вярно. Ние имаме 8 на седмица, от които 4 обикновена, 2 ЗИП и 2 СИП. Нищо че е СвободноИзбираемаПодготов ка - пак всички сме задължени да ходим :D Честит край на света и от мен!
prettymonster
12-22-2012, 06:42
Извинявай , ама с 8 часа математика не 100 ми не знам колко ще имате :?
anonymous895156
12-22-2012, 13:34
:D ами в природо-математическите гимназии с прием след 4-ти клас е така
Хора, а на вас минаха ли ви класните? Аз на олимпиадата не знам колко имам, но най-високият резултат в нашия клас е 92-3 (не съм сигурна) точки. Мале. :D Аз моите още не ги знам. Аз мисля, че нищо не направих. Сънувала бях кошмари и много рано станах, не исках да спя. :D Късмет.
prettymonster
12-22-2012, 17:49
Ние класно правихме , но май се изложих . Аз за пръв път се панирах за контролно и вечерта и аз като fair не спах Д: и сънувах уравнения ( да откачено е ХД) , но още не си знаем резултатите :?
RainyMood
12-23-2012, 06:38
И ние правихме класното, но не са ни го върнали още. Всичко си реших освен една геометрична задача, която съм сигурна, че ми е абсолютно грешна. А беше лесна... Нищо, поне 5 със сигурност ще имам.
А класните по БЕЛ правихте ли вече? Нашето беше лесно. Имаше трансформиращ преразказ на V глава от "Немили - недраги", една теза и едно изречение, на което определяхме вида. Май съм се справила горе - долу добре. :)
На нас даже оценките ни казаха. 5,50 по БЕЛ и 5,70 по математика. :D Аз много рядко сънувам кошмари и беше ужасно, а аз не се впечатлявам много на такива неща. Но нищо, поне нещо съм направила. Ние нямахме прерзказ на класното по БЕЛ, но имахме 10 въпроса със свободен отговор по литература. Там всички точки имам (поне). Иначе някакви глупости от въпросите със свободноизбираем отговор съм объркала. А по математика простички неща бяха за мен, но масово имаше почтитройки. :D
При вас горе-долу как стояха нещата? (Правя проучване, защото вскички в класа казват, че било много трудно. ( и си вярват))
При нас по математика 60% от класа имат шестица, но класното ни беше много лесно. :D
По български ще ни го връщат след ваканцията.
Здравейте :). Знам, че е още рано, но искам да попитам, какво ви е мнението за 2 АЕГ - София?
prettymonster
12-25-2012, 13:29
Аз мога да ти кажа само ( относно езика поне) , че ако знаеш английски няма смисъл да се записваш там и още 5 години да дъвчеш същия език .. само ако знаеш де , е по-добре да запишеш друго :)
Иначе за самата гимназия .. спорно е :? базата е хубава , но съм чувала , че не е много на ниво ученето ! Разбира се .. може да не е така .. :)
Весели празници !
Аз мога да ти кажа само ( относно езика поне) , че ако знаеш английски няма смисъл да се записваш там и още 5 години да дъвчеш същия език .. само ако знаеш де , е по-добре да запишеш друго :)
Иначе за самата гимназия .. спорно е :? базата е хубава , но съм чувала , че не е много на ниво ученето ! Разбира се .. може да не е така .. :)
Весели празници !
Уча английски от първи клас, но не го знам перфектно. Имам пропуски, но като цяло мога да говоря. Все пак не се чувствам достатъчно уверена да говоря пред хора и т.н. Много се чудя :/. Както и да е..аз ще реша какво искам..интересувам се нивото на училището :].
prettymonster
12-26-2012, 10:22
Щом не си уверена и нямаш ,,свобода на езика'' е хубаво да си затвърдиш граматиката и говора :) Така , че .. ако ти се учи в тази гимназия ще е добре за теб (: Казвам , че е загуба на време , ако си го учила специално и от много по-малка :)
Единственото, което ме притеснява е дали е добро училището..да не е пропаднало или нещо такова..
prettymonster
12-28-2012, 08:15
Ем .. аз ти казах какво съм чувала , но нали знаеш .. То зависи и на какъв учител попаднеш - всичко е до късмет . Поразпитай насам натам и най-вече хора , които учат там (:
phoeniX_boy_BG
01-01-2013, 13:32
На олимпиадата квесторката ни разреши да решим задача 23 с калколатор.
anonymous895156
01-01-2013, 14:14
кви са тия квесторки о.ОО
perry_the_platypus
01-01-2013, 21:58
калкУлатор* :)
prettymonster
01-03-2013, 13:10
То и с калкулатор и без , ако не знаеш как да я решиш късмет ;)
Абе вие май по цял ден обсъждате тука , кога ви остава време за учене бе ?
anonymous895156
01-03-2013, 19:01
Абе вие май по цял ден обсъждате тука , кога ви остава време за учене бе ?
Ти нали знаеш, че е ваканция?
prettymonster
01-04-2013, 09:31
Явно не знае :?
anonymous895156
01-04-2013, 15:53
Многознайковци ..
Мерси :*
magcho99
01-04-2013, 20:43
ХАХА :Д Правилно мислиш :) Аз ходя на частни по БЕЛ при една даскалка на около 45 :Д Ии да ти кажа - сташничко е да стоя с нея сама час и половина, пък ако беше мъж до сега да съм се отказала :)
anonymous895156
01-04-2013, 22:39
Каква домашна имахте по математика за коледната ваканция? :)
prettymonster
01-05-2013, 19:45
Почти всичко от учебника :D Пък и тя и без това постоянно ни казва да решаваме затова нищо не каза за ваканцията .. само изрично подчерта , че имаме 5 месеца до изпита ии мисля , че доста хора се замислиха :D
А иначе вие къде мислите да влизате :) !?
anonymous895156
01-05-2013, 22:00
Почти всичко от учебника :D Пък и тя и без това постоянно ни казва да решаваме затова нищо не каза за ваканцията .. само изрично подчерта , че имаме 5 месеца до изпита ии мисля , че доста хора се замислиха :D
А иначе вие къде мислите да влизате :) !?
На нас ни дадоха от "Книга за ученика" (един от сборниците по СИП и ЗИП) от 403 до 469 задача. Щях да го преглътна, ако не бяха до една текстови ;д А смятам да влизам в ПМГ "Иван Вазов" (в Димитровград) с математика и английски :)
prettymonster
01-06-2013, 14:38
Тези текстовите са .. не са трудни , но много внимание трябва . Нашата госпожа ги нарича ,,слабото място на седмокласника'' :D
nor4eto99
01-06-2013, 14:54
Каква домашна имахте по математика за коледната ваканция? :)
Г-жата на всеки раздаде лист със 25 задачи.
Хора а някой за олимпиадата по химия ? Ние имаме госпожа, много добра по химия и всяка година нейни ученици стигат до Варна ( тази година Бургас ) . Иии се очаква мнооого от мен и още няколко човека. А аз не харесвам химията, нямам стимул да уча, а ако никой не стигне до там ( защото никой няма стимул ) тя няма да го преживее. :д
Еми аз ще ходя. Не че знам кога е, ама искам да отида. И нашата госпожа е много добра и така. Аз днес щях да ходя по физика, ама се отказах .. Някой ходил ли е на физиката?
anonymous895156
01-07-2013, 19:04
Еми аз ще ходя. Не че знам кога е, ама искам да отида. И нашата госпожа е много добра и така. Аз днес щях да ходя по физика, ама се отказах .. Някой ходил ли е на физиката?
да, при нас беше вчера. Задачите (3) бяха лесни :)
nor4eto99
01-08-2013, 03:34
Даже много лесни... Ама не се знае дали ще се ходи на областно :D
prettymonster
01-08-2013, 13:58
Аз харесвам химията и си уча хубаво , но не ми се явява :? А и засега не мисля да се насочвам нанякъде с химия и затова мисля , че няма смисъл :)
evtimow :3
01-08-2013, 16:12
Здравейте всички :3. Искам да се запиша за темата и отдавна ви следя :д ;д ;д. Съученик съм на "dimitar.," :д. И аз ходих, на олимпиадата по физика, беше доста лесно :Д. А някой на олимпиадата по история ходи ли? :)
nor4eto99
01-08-2013, 16:38
По история е имало олимпиада??? Никой нищо не е казвал :D
01-08-2013, 16:42
Емиииииии, да :д. При нас, в Хасково, се проведе на 19.12.Даже и резултатите излязоха . И двамата с Димитър сме минали ^^. :)
Сори, че се включвам, ама dimitar., ти 7 клас ли си ? о.0
anonymous895156
01-09-2013, 18:10
Сори, че се включвам, ама dimitar., ти 7 клас ли си ? о.0
ъъъ.. да, защо? :D
nor4eto99
01-10-2013, 11:37
Да поспамя-имам 6 на класното по математика :D Много се кефя :D
ъъъ.. да, защо? :D
Щото от оная тема за е-книгите бях останала с впечатлението, че си по-голям. Няма значение :D
nor4eto99, браво :)
prettymonster
01-11-2013, 10:15
Аз имам 6 на класното по български и 5 на класното по математика :Д По математика не е много добре , но като цяло съм доволна ;д
Вие как сте на класното !?
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2011_mon/Min_Max_paral_IIkl_pomin.pdf Ето линк към минималните балове в гимназиите в София. Сигурно повечето ги знаете, но реших, че някой може да търси ;)
Математика - 6 без грешка :О
Бел - 5 :/
а съм момче ахаха
nor4eto99
01-20-2013, 04:59
Ходих на олимпиада по химия в петък-някой друг да е ходил или да му предстои?
Да, аз ходих и току що се върнах. Беше ни днес и беше сравнително лесно :)
nor4eto99
01-20-2013, 10:12
И на мен ми беше много ама уникално лесно. Първите 5-10 мин бях готова с 33 задачи... и трябваше да чакам доста време да ме пуснат да си ходя :D
При нас най-ниският резултат е 13.
Случайно да се казва Вели ?
аз ходих на олимпиядата по химия в неделя с химията сме скарани така че не очаквам много :X
*diamond*
01-30-2013, 14:38
кой ще ходи на олимпиада по БЕЛ ? :D :|
anonymous895156
01-31-2013, 17:02
Вчера ни казаха програмата за втори срок. Ето как изглежда четвъртък:
1. ЗИП-математика
2. ЗИП-математика
3. Химия
4. Физика
5. БЕЛ
6. БЕЛ
7. СИП-БЕЛ :(
nor4eto99
01-31-2013, 17:54
^Нашите зипове винаги са в петък. Имате и сип-ужас... Аз се класирах по химия, но забравих да ви кажа извинете ме :Д По биология ни е утре и ще ходя и по бел. Г-жата вече трябва да почне да ни събира, защото наближава
sweetmony
02-17-2013, 17:48
Здравейте! Аз също тази година съм 7-ми клас и съм ужасно притеснена. А при вас така ли е ?
nor4eto99
02-22-2013, 18:56
Баси умрялата тема :D Утре ще ни бъде олимпиадата 2ри кръг по химия, вдругиден по физика а в понеделник по математика......
anonymous895156
02-22-2013, 18:59
Здравейте! Аз също тази година съм 7-ми клас и съм ужасно притеснена. А при вас така ли е ?
омг
Баси умрялата тема :D Утре ще ни бъде олимпиадата 2ри кръг по химия, вдругиден по физика а в понеделник по математика......
и на нас е същото :D в понеделник имам и по история :) а тея дудуци са наблъскали 10 областни кръга в три дена :(
nor4eto99
02-23-2013, 13:07
Ужас!! И после във вторника очакват да сме си научили и написали... Олимпиадата по химия как мина? Аз съм почти сигурна, че ще мина на национален кръг (ПОЧТИ) но те избират хората с най-високи резултати... Абе дай Боже да се видим в София :Д
neomar12
02-25-2013, 08:12
Имаш предвид Варна, предполагам :) :)
nor4eto99
03-07-2013, 00:53
След като разгледах момн, вече имам предвид Бургас. Какво стана с олимпиадите-някой да има резултати?
anonymous895156
03-07-2013, 12:48
Как се справихте на олимпиадите? При нас днес дойдоха резултатите по химия и по физика
По физика имам 19 точки - не ми достига 1 точка, за да се класирам на национално, а по химия 68 - не ми достигат 7 :D Сега остава да кажат резултатите по математика и история. Някой ще ходи ли на областното по БЕЛ? :)
*diamond*
03-07-2013, 13:00
Да , аз се класирах по БЕЛ :) колко точки имате ? :D
anonymous895156
03-07-2013, 16:07
Да , аз се класирах по БЕЛ :) колко точки имате ? :D
90 :3 оле по математика на областното излезнаха резултатите преди малко
на първо място е няква там с 11 точки от 21
на 2 - един от нашия клас с 9, аз съм на четвърто със 7 :5 баси кефа
nor4eto99
03-08-2013, 03:15
На нас още не са ни пристигнали резултатите! И още никой не ги е потърсил, а ние чакаме вече 2 седмици
anonymous895156
03-08-2013, 11:54
На нас още не са ни пристигнали резултатите! И още никой не ги е потърсил, а ние чакаме вече 2 седмици
ем виж в сайта на рио за твоята област. Ние и нашите ги чакахме 2 седмици
nor4eto99
03-09-2013, 02:29
Там ги няма, аз вчера даже звънях да им досаждам, казаха, че много добре съм се справила и че ще ни разпратят резултатите по училищата. Ама не ми казаха кога....
Choco_Latte
03-09-2013, 14:06
Там ги няма, аз вчера даже звънях да им досаждам, казаха, че много добре съм се справила и че ще ни разпратят резултатите по училищата. Ама не ми казаха кога....
Same for Пловдив, за съжаление.
От решенията имам само една сигурна задача, за другите две не съм сигурна дали ще получа някакви точки, но като видях.... 11 точки за 1 място са МАЛКО! Олеле..
Choco_Latte
03-09-2013, 15:01
БТУ Димитър, къде ги видя вашите резултати, във вашето РИО ли, или къде..... Да знам къде да следя..
anonymous895156
03-09-2013, 16:08
БТУ Димитър, къде ги видя вашите резултати, във вашето РИО ли, или къде..... Да знам къде да следя..
Да, в РИО Хасково, в този сайт ги има всичките риота http://www.riobg.com/
anonymous895156
03-09-2013, 16:14
Някой ходи ли на областното по ИТ? :)
Choco_Latte
03-09-2013, 18:00
Някой ходи ли на областното по ИТ? :)
Че то олимпиада по ИТ ли е имало? Защо учителите в нашето у-ще не са ни казали?
Значи - имало е и олимпиада по физика, по астрономия, по ИТ и по още доста такива предмети, а сега ако кажете, че е имало И по английски език..............
При положение, че не съм отсъствала, как е станал тоя фокус??!
Choco_Latte
03-09-2013, 18:10
Като стана въпрос за английски, някой ходи ли на Creative Writing-a...... Чакам си резултатите.... Пък пише, че ги пращали по имейлите на учителите...... Дали ще ги постнат в нета, че умирам от любопитство.
Плюс това в сайта им пише, че тая седмица щели да пращат сертификати някви......
anonymous895156
03-09-2013, 18:22
някой ходи ли на Creative Writing-a
КВО
КРЕАТИВНО ПИСАНЕ?
РАЗКАЗИ :3
КОГА
КЪДЕ
КАК
И ЗАЩО ЗА БОГА НЕ ЗНАМ :СССССССССС
А иначе на нас за общинските кръгове ни казваха учителите по съответните предмети. При нас олимпиадата по английски е осми клас и нагоре. По английски ще има там някво кенгуру в края на месеца, то е повече за обща култура на английски. :)
Choco_Latte
03-09-2013, 18:40
КВО
КРЕАТИВНО ПИСАНЕ?
РАЗКАЗИ :3
КОГА
КЪДЕ
КАК
И ЗАЩО ЗА БОГА НЕ ЗНАМ :СССССССССС
А иначе на нас за общинските кръгове ни казваха учителите по съответните предмети. При нас олимпиадата по английски е осми клас и нагоре. По английски ще има там някво кенгуру в края на месеца, то е повече за обща култура на английски. :)
Такам значи пълното име на състезанието е Bulgarian Creative Writing Competition. От малко по-различен тип е, т.е. беше срока до 20 януари за записване на всяко у-ще и съответно всички учители по АЕ питат кой ще се записва. Самото състезание беше миналия месец, някъде към средата. А как се провежда- дават 3 теми, избираш си една от тях и за съответното време /1ч/ пишеш есе в/у нея. Трябва есето да е творчески написано. Ето ти сайта да видиш малко повече инфо - http://corplus.org
Най-вероятно не знаете, защото има ограничен брой места, освен това не е чак пък толкова известно като че ли.
За кенгуруто - досега всяка година съм се явявала, само нз тая година защо все още нищо не са ни казали. На вас вече съобщиха ли ви?
А за общинските кръгове на олимпиадите - при нас някои от учителите, като вече изброих предметите, по които преподават, изобщо ни най-малко дори не са намеквали за такова нещо. Тюфлеци.
black pearl
03-09-2013, 18:59
Вие сте много луди човечета с тези олимпиади ; д ЗАщо ви е да ходите по физика химия и т.н. като не ви трябват тези предмети за приема. Аз само на пробни ходя :)
anonymous895156
03-09-2013, 20:25
ЗАщо ви е да ходите по физика химия и т.н. като не ви трябват тези предмети за приема
някои виждаме по-далеч от носа си.
Choco_Latte
03-10-2013, 05:31
Вие сте много луди човечета с тези олимпиади ; д ЗАщо ви е да ходите по физика химия и т.н. като не ви трябват тези предмети за приема. Аз само на пробни ходя :)
Защо ли? Защото миналата година една моя позната, която беше 7-ми клас, завърши с 6 по математика и БЕЛ, а с 3 по химия, физика и история. По география 4, и то едвам. Плюс това като съм силна и по допълнителните предмети, защо да не се пробвам? Дори и да бях някаква, дето една дума не може да разбере по някой от тези предмети, пак не е честно да не ни казват за олимпиадата, а при положение, че от тея природни науки най- ми върви физиката, точно за нея "забравиха" да ни съобщят. :@
Choco_Latte
03-10-2013, 05:40
Защо ли? Защото миналата година една моя позната, която беше 7-ми клас, завърши с 6 по математика и БЕЛ, а с 3 по химия, физика и история. По география 4, и то едвам. Плюс това като съм силна и по допълнителните предмети, защо да не се пробвам? Дори и да бях някаква, дето една дума не може да разбере по някой от тези предмети, пак не е честно да не ни казват за олимпиадата, а при положение, че от тея природни науки най- ми върви физиката, точно за нея "забравиха" да ни съобщят. :@
Бту, и аз също ходя на пробни - по БЕЛ и Мат., от началото на годината, ако не съм отишла на 6-7 поне. И честно да си кажа, почвам да не виждам смисъл. Например, на олимпиадата по математика, общински кръг, дадоха задачи, които за мен бяха на ниво м/у лесни и средни. В нашето училище организират пробни изпити, които са толкова лесни, че завършвам 1-ви модул 20 мин по-рано. Такива елементарни задачи, че направо.... Вчера бях в търговската гимназия на пробен изпит. Елате да видите какви бяха. Не бяха нерешими, аз си ги реших, обаче бяха доста по-трудни. Не можеха да се сравняват с олимпиадата, камо ли пък с тези от нашето у-ще. И сега какво? Едни лесни, други средни, трети трудни. Аз откъде да знам какви ще ми се паднат на изпита?!
nor4eto99
03-10-2013, 09:05
Аз по химия, физика и математика ходих. За математиката ако имам и 1 т. ще се хвърля от радост. По химия и физика са ми надеждите. Аз ходя на олимпиади за разнообразие, за прославяне на училището (баси самочувствието вадя) и просто ми е яко.
Choco_Latte
03-10-2013, 13:18
Аз по химия, физика и математика ходих. За математиката ако имам и 1 т. ще се хвърля от радост. По химия и физика са ми надеждите. Аз ходя на олимпиади за разнообразие, за прославяне на училището (баси самочувствието вадя) и просто ми е яко.
Хаха, ами и аз съм същата. От нашето училище, което е ОУ, само аз минах на областен кръг по математика не само от 7-ми, ами от ВСИЧКИ класове и в мен е надеждата за "прославяне на училището" :Д А на самия областен - доста противоречиви признаци има за класиране. Със сигурност имам една вярна задача - 2ра, тя беше елементарна геометрия, ако си спомняш - за другите не знам. Но се надявам, и на 20-то място да съм, няма лошо, щото тая година бяхме много седмокласници.
nor4eto99
03-11-2013, 15:44
Аз и още едно момиче от 5-ти клас ходихме на областно. Иначе и ние сме ОУ. То по математика 1-ви кръг беше много просто, ама на областния-99225 го представи като разлика от квадрати... На 2-ра аз получих 75, ама чертежа ми не беше такъв, какъвто трябваше да бъде ( :D )... Абе голям цирк
anonymous895156
03-11-2013, 15:47
Аз и още едно момиче от 5-ти клас ходихме на областно. Иначе и ние сме ОУ. То по математика 1-ви кръг беше много просто, ама на областния-99225 го представи като разлика от квадрати... На 2-ра аз получих 75, ама чертежа ми не беше такъв, какъвто трябваше да бъде ( :D )... Абе голям цирк
да, то е 75 градуса, а иначе колко точки имаш?
nor4eto99
03-12-2013, 11:49
По математика- 1 (ще се хвърля от някъде :D) Химия-83т. (йеййй) Физика 18т. (по физика така или иначе няма да има олимпиада за тези от оу..
Ако имаш едно или две наказания в училище това пречи ли на кандидатстването ?
nor4eto99
03-12-2013, 15:29
Мисля, че да. Поне така съм чувала, но не съм сигурна. Може да зависи от това какви са наказанията и в какво у-ще ще кандидатстваш.
perry_the_platypus
03-13-2013, 12:09
Ако имаш едно или две наказания в училище това пречи ли на кандидатстването ?
Да, взима се предвид. :)
perry_the_platypus
03-13-2013, 14:30
И какво става ?
Пише се в харектеристиката и бива разглеждано от бъдещето ти училище. Ще бъде разглеждано и когато кандидатстваш в университет. :)
nor4eto99
03-13-2013, 14:34
Димитър, от областта (твоята) има ли много хора с над 80т.? Разучавам, за да видя дали ще имам шанс за национално... :D
Пише се в харектеристиката и бива разглеждано от бъдещето ти училище. Ще бъде разглеждано и когато кандидатстваш в университет. :)
Да но ако имам съвсем достатъчен бал, за да вляза в някое училище и не съм на границата няма да ме приемат ли ?
anonymous895156
03-13-2013, 17:31
Димитър, от областта (твоята) има ли много хора с над 80т.? Разучавам, за да видя дали ще имам шанс за национално... :D
хасково ли :3 не знам, тея чукундури не са качили резултатите, само са ги разпратили по училищата
но с този резултат би трябвало да те одобрят :)
nor4eto99
03-14-2013, 13:22
Ох, дано... Като гледам резултати от други области.... май няма да стане :D (но да не се отчайвам). До 19 ще се разбере..
perry_the_platypus
03-14-2013, 17:42
Да но ако имам съвсем достатъчен бал, за да вляза в някое училище и не съм на границата няма да ме приемат ли ?
Зависи от училището (и от класирането), но не би трябвало да ти направят голям проблем СЕГА, но ако натрупаш и в другото училище (ако е елитно, доста ядове ще береш) накрая няма да ти е особено цветуща дипломата. Внимавай от 8ми клас натам.! :)
Зависи от училището (и от класирането), но не би трябвало да ти направят голям проблем СЕГА, но ако натрупаш и в другото училище (ако е елитно, доста ядове ще береш) накрая няма да ти е особено цветуща дипломата. Внимавай от 8ми клас натам.! :)
Аз още нямам наказание, но натам вървя, дано да ми се размине..
nor4eto99
03-15-2013, 15:29
Не се класирам. Най-ниският резултат в протокола за допуснати е 92т. А аз съм на светлинни години от този резултат :D
Choco_Latte
03-15-2013, 15:54
Не се класирам. Най-ниският резултат в протокола за допуснати е 92т. А аз съм на светлинни години от този резултат :D
За кой предмет точно става на въпрос?
neomar12
03-15-2013, 20:13
За олимпиадата по химия !
Choco_Latte
03-16-2013, 04:51
Аа, ясно. Някой да знае какво става с олимпиадата по математика?..... и по-точно за Пловдив, че май на някои други градове вече са ги постнали резултатите...
perry_the_platypus
03-16-2013, 07:00
Аз още нямам наказание, но натам вървя, дано да ми се размине..
УСПЕХ! :)))
anonymous895156
03-16-2013, 08:27
оле хора някой ще ходи ли на пролетните математически състезания? :3 на мен ми се засичат с областното по бел и ще се гръмна. :(
Choco_Latte
03-16-2013, 14:01
оле хора някой ще ходи ли на пролетните математически състезания? :3 на мен ми се засичат с областното по бел и ще се гръмна. :(
Във Варна ли ще са?
~The Smile~
03-16-2013, 14:09
Има ли някой от пета езикова във Варна ? Смятам да кандидатствам там и питам как е материалът.
03-16-2013, 16:05
Мда, някой друг ще ходи ли на ПМС (Пролетните мат. състезания)? Във Варна са, на 29,30 и 31-ви март. С Димитър сме в един отбор от провинциалното ПМГ :д . Иначе, за съответстващите дати основния виновник е МОМН.
neomar12
03-16-2013, 22:06
Dimitar, не ти се засичат, разбира се ако има кой да те закара до Варна. Олимпиадата по БЕЛ е на 29-ти, а деня на решаване на задачи на Пролетните са на 30-ти ! :) . Аз съм в същата ситуация, само че вместо БГ, е националния кръг по Химия. Той е на 29-ти и ще мога да отида и на пролетните :)
anonymous895156
03-16-2013, 23:16
^ нали се сещаш, че трябва да тръгна един ден по-рано. Все пак олимпиадата е 08-09 сутринта. :(
neomar12
03-17-2013, 09:16
Ся щи кажа моя план как ще направя с Химията :). На 28-ми тръгвам за Бургас, където е химията, спя там, после на 29-ти е химията до 14:00 някъде ще е свършила (това тебе не те бърка, защото областния по БГ ще е в твоя град), тоест свършва българския и отиваш веднага във Варна, и там си спиш със твоите хора , после на 30ти си правиш пролетните и тва е :D :D :D
Единствения минус е че ще трябва ти сам да си усигориш транспорта до Варна (или до Ямбол, откъдето съм аз :) :) :) , ако си 9-12 клас ), защото най-вероятно хората, с които попринцип трябва да отидеш до Варна или Ямбол ще тръгнат по-рано :)
03-17-2013, 09:22
Димитре, ето ти план по модела на предишния пост. Тръгваш за олимпиадата по бг на 29-ти. След нея (тя свършва към 14) тръгваш за Варна. Във Варна си в 18 и идваш при нас.Минуса е, че ще трябва да пътуваш сам с автобус. Но въпреки това, не е невъзможно. :)
Choco_Latte
03-17-2013, 14:55
Димитре, ето ти план по модела на предишния пост. Тръгваш за олимпиадата по бг на 29-ти. След нея (тя свършва към 14) тръгваш за Варна. Във Варна си в 18 и идваш при нас.Минуса е, че ще трябва да пътуваш сам с автобус. Но въпреки това, не е невъзможно. :)
Евентуално и аз ще се запиша, само не знам къде... В математическите ли записват или.....?
neomar12
03-17-2013, 14:59
Българският е Областен кръг и ще е в неговия град, тка че само трябва да пътува до Варна :) . Мойто е малко по-прецакано, защото Химията е национален кръг и е в Бургас, а аз съм от Ямбол. Поне Бургас и Варна не са чак толкова далеч :)
anonymous895156
03-17-2013, 16:11
Българският е Областен кръг и ще е в неговия град, тка че само трябва да пътува до Варна :) .
Офф тръгването ни е на 29 от 7-8 часа, олимпиадата по БЕЛ е от 9. Това значи, че трябва сам да пътувам до Варна. Е, ако някой успее да убеди родителите си, евала.
Евентуално и аз ще се запиша, само не знам къде... В математическите ли записват или.....?
ъммм.. май няма да можеш да се запишеш. По принцип училищата с много успехи в математическите състезания (като нашето) плащат хотели пътни и т.н. за такива състезания и се взимат по 4 деца от клас. И се изпраща заявка за участниците. Нашата учителка по математика я изпрати в петък, така че май си изпуснала крайния срок.
03-17-2013, 17:20
Не може да се запишеш. Ако си от Варна, помоли твоята учителка да те запише. Срокът е до утре, 18.03. :)
nor4eto99
03-20-2013, 16:50
Аз вчера се записах (вторник) за математическо състезание Кенгуру, което ще е на 23.03. То е областно и се провежда по едно и също време във всички области. Някой друг ще ходи ли?
anonymous895156
03-25-2013, 20:08
как върви учебната година? :3
nor4eto99
03-26-2013, 03:05
Перфектно. Но все повече започвам да се боя, защото идват изпитите......Много бързо минава времето! Трябва да го спрем! :D
Интересното в моят клас точно тази година в която имаме матури е че до сега всички бяхме добри и послушни,а тази година нещо ни стана и дори едни от най-големите отличници започнаха да бягат от часове,да пушат,пият и т.н това НИКОИ не може да си го обясни дори и ние самите ;д
nor4eto99
03-26-2013, 15:29
Яко са ги ударили хормоните всички.
Някои за испанската?
+ ако бала ви стигне за 91 НЕГ .. не се колебайте
Ако отидеш на поправителни по някои предмет (не БЕЛ или МАТ) имаш ли право да кандидатстваш или си прецакан ?
hristo99
04-29-2013, 11:18
Някой знае ли дали е възможно неизвинените отсъствия да се вземат на предвид, когато се кандидатства?
BeHappy^^
04-29-2013, 15:14
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/545794-%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D 1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8
Ето и темата, в която да си помагаме за въпросните матури! :) И с това се записвам за темата! ;)
anonymous895156
04-29-2013, 16:42
Оле изпитите наближават ♥
нанананан за някои е мъка нанананананан
<33
BeHappy^^
04-29-2013, 17:07
нанана
Прав си! ;(
нанана
;д
esenno_cvete
05-01-2013, 18:51
как мислите дали ще бъдат трудни изпитите тази година ние в училище правихме тестовете от миналата година и този по български ми се стори лесничък обаче този по математика ми беше труден
anonymous895156
05-02-2013, 15:59
как мислите дали ще бъдат трудни изпитите тази година ние в училище правихме тестовете от миналата година и този по български ми се стори лесничък обаче този по математика ми беше труден
"Трудни" е много общо, но - да, със сигурност въпросите няма да бъдат елементарни. Освен за тези, които си знаят нещата.
Ние правихме пробен изпит по математика, имам 5,70
Правихме и по български, там засега е проверен само l модул, където имам 63 от 65 ^^
Външното оценяване го правят все по-лесно и по-лесно с всяка изминала година, скалите също се занижават. :(
Аз правих изпита по математика от миналата година - 98 точки.
Но на пробните изпити имах ужасни резултати - 5,30 по Бел и 72 по математика.
Ужасно се притеснявам за тея изпити :(
anonymous895156
05-08-2013, 18:11
Аз правих изпита по математика от миналата година - 98 точки.
Но на пробните изпити имах ужасни резултати - 5,30 по Бел и 72 по математика.
Да, ужасни са. :D Аз по БЕЛ имам 63 от 65 на първия модул (на пробния изпит) и 29 от 35 на преразказа. А по математика имам 5,70, защото на последната задача съм приел казаното в a) за валидно и в б) ;д
ПП: видях, че вече съм го написал горе :D
black pearl
05-08-2013, 18:14
Миналата година изпита по математика е бил прекалено лесен и тази година се очаква да е по-труден , но нищо не е сигурно. :) Другата седмица , както и дните между изпитите ни е позволено да
не ходим на училище , а да се подготвяме от вкъщи и целия ни випуск няма да е на училище. Половината ще влизаме само в българския и математиката. :)
Дано бала да ми стигне за испанската :3
Да, ужасни са. :D Аз по БЕЛ имам 63 от 65 на първия модул (на пробния изпит) и 29 от 35 на преразказа. А по математика имам 5,70, защото на последната задача съм приел казаното в a) за валидно и в б) ;д
ПП: видях, че вече съм го написал горе :D
В своето училище ли прави пробните ?
anonymous895156
05-08-2013, 18:50
В своето училище ли прави пробните ?
Да. В моето нескромно ПМГ :3
По математика имаше няква такса от 7 лв :( бил изготвен един вариант за всички в Хасковска област, резултатите щели да се качат в някав умрял сайт, дрън-дрън
Но по български госпожата е много cool и беше безплатно :5
Правихме и по история пробен - имам 17 точки от 18
И по химия, там също 17. (или пък 16, помня, че беше на 1 точка от максимума)
изобщо не пречи, кака преди две години почти щяха да я изгонят от старото даскало а после й бяха дали доста хубава характеристика - според мама това е една формалност и никой не й обръща внимание
Някой знае ли дали е възможно неизвинените отсъствия да се вземат на предвид, когато се кандидатства?
и аз имам малко повече, мама чете някакви неща и каза, че никъде не пише отсъствията да са пречка, гледали само оценките
Решихте ли вече къде ще кандидатствате ?
MagicSmiles23
05-09-2013, 13:36
В процес на обмисляне съм. :D Имам 5 желания... /:
black pearl
05-10-2013, 04:24
В 4та езикова с испански ♥ или френски. Другите желания ще ги мисля :д
anonymous895156
05-17-2013, 19:53
как е кочки :?:
CauseTheScene
05-17-2013, 20:10
Някой може ли да ми даде някакви пробни изпити ,че реших всички матури от минали години и всички задачи в сборника.(Математика)
black pearl
05-18-2013, 07:05
Супер е ^_^. Вчера ни раздадоха служебните бележки.
П.С:Един съвет : не прекалявайте с решаването на задачи преди изпита , защото така ще зациклите.Няколко от най-умните в клася в момента са преуморени и не могат да решат и елементарна задача.
Как е един ден преди първия изпит? Аз се попикавам от притеснение, въпреки че не виждам основателна причина да го правя, тъй като по математика съм в пъти по-зле, ама… :D
CauseTheScene
05-20-2013, 16:53
Аз колабирам , днес на една пробна изкарах 5.50 ,ако изкарам толкова и на реалния дигам банкет и каня всички роднини - баби,дядовци,лели,стринки,ч ичовци,съседи и т.н. цялата махала ^^ Утре за тея къде им трябва над 33 бал е много кофти ^^
И аз днес изкарах 5.5 на едно пробно, но се надявам на повече.
smilelady
05-21-2013, 06:35
Ойй, бъдещи зайчовци, знаете ли колко ми е носталгично, като ви чета темата :) Пожелавам успех на всички, дано изкарате висок бал и влезете на първо желание :) Ако имате въпроси, може да питате.
Ааа, малко да се отклоня от темата и да питам: Има ли някой, който ще кандидатства в 164 ГПИЕ в София?
Има ли някой, който ще кандидатства в 164 ГПИЕ в София?
Toва исках да ги попитам и аз
Видяхте ли , че не е нищо особено ?
На първите три въпроса "Б" ли писахте? Иначе мина добре, но започнах да се колебая дали на Елин Пелин не написах "По жицата", а на Йовков - "По жътва"...
Supernaturalfan
05-21-2013, 10:39
Истината е, че ми беше потресаващо лесно.
Само за два въпроса имам съмнения дали съм ги направила вярно, но иначе беше супер лесно. Даже се зачудих дали няма някаква уловка, че да е толкова лесно. Никакви тропи, никакви стилистични фигури..преразказа и той беше супер лесен, просто съм изумена.
Но все пак да не прибързвам, че като нищо може да съм се изложила.
Математиката ме притеснява мен :D
Обаче щом изпита беше лесен, баловете сигурно ще скочат до небето..
nor4eto99
05-21-2013, 11:06
б и б са отговорите на първите два въпроса, и на мен ми беше много лесно и преразказът също беше учудващо лесен
Имаше ли момент, който артилериста не е видял ?
Аз повече се притеснявам за преразказа, отколкото за теста.
Ама квото стане.. математиката ще ме спаси надявам се .
А на оня въпрос за подчиненото изр. - "..се колебаех дали.. "
К'во писахте ?
nor4eto99
05-21-2013, 11:37
допълнително, какво се колебаех?
nor4eto99
05-21-2013, 11:38
Имаше ли момент, който артилериста не е видял ?
Аз повече се притеснявам за преразказа, отколкото за теста.
Ама квото стане.. математиката ще ме спаси надявам се .
Там където капитанът вика да скачат в морето
Аз писах подложно..
Защо да не е видял как капитанът вика ?
anonymous895156
05-21-2013, 11:44
Оле беше мн лесно.
Казаха, че такъв лесен преразказ не се е падал от години.
А артилеристът вижда как капитанът вика, но не вижда пушека, след като стреля с оръдието, защото пада на земята и си закрива лицето с ръце. Също така не може да кажем "Всички видяха жълтия корем на мъртвата акула", а само "Видях жълтия корем на мъртвата акула", защото не е от името на всевиждащ разказвач (ако беше неутрален - да)
Бал съм го, явно съм писал някой момент, дето артилеристът не го е видял, ама за тʼва надали ще ми смъкнат кой знае колко точки. Ама пък баловете тая година ще са… :X
Ох, значи не само аз съм изпуснал пушека. Как ви се видя тезата? Какво написахте на нея?
Мале аз писах, че е видял пушеха .. Сигурно доста точки ще ми вземат за тва.
А на тезата писах, че свободата е висша ценност за хъшовете, че се радват, че са свободни, макар и в чужда държава.И че цитата е поантата на произведението.
Последното малко си го измислих.
Дали ще има проблем, че съм си сложила едно дума с човка в тезата.
nor4eto99
05-21-2013, 11:59
аз съм изпуснала пушека..Тези, които са го написали виждат през ръцете и клепачите си :D Щото, ако стоиш на брега и и от някакъв кораб извика капитанът, ти ще го чуеш и видиш ли? не се пояснява колко е близо или далеч, но аз го пропуснах.. Няма значение, дано ни приемат... В математиката ми е надеждата..
Артилеристът не стои ли на кораба ?
Яко съм го оплескала.
mladostman
05-21-2013, 12:04
Тестът беше наистина много лесен. Изобщо не се затрудних. На тезата май се изложих :D и на преразказа се опитах да бъда крайно точен, но със сигурност ще имам грешки. После гледахме с класната ми теста и си видях, че имам около 2-3 грешки само и то на а,б,в, но не знам колко точки ще имам на тезата. И не знам направо... кой знае какви ще са високи баловете :S
anonymous895156
05-21-2013, 12:05
аз съм изпуснала пушека..Тези, които са го написали виждат през ръцете и клепачите си :D Щото, ако стоиш на брега и и от някакъв кораб извика капитанът, ти ще го чуеш и видиш ли? не се пояснява колко е близо или далеч, но аз го пропуснах.. Няма значение, дано ни приемат... В математиката ми е надеждата..
Кой ти казва, че артилеристът е на брега
Оръдието е на кораба, не си ли гледала "карибски пирати"
А и никъде не се упоменава за местоположението на артилериста, което предполага, че е на кораба
nor4eto99
05-21-2013, 12:05
Не ме стряскай, може да не си го оплескала... Оле, той е на палубата...
anonymous895156
05-21-2013, 12:06
После гледахме с класната ми теста и си видях,
Не ви ли прибраха тестовата част?
Аз пък писах, че не са удовлетворени от тази свобода, която имат, защото е лична, а те я искат за народа си. Иначе защо да не е чул? Как ще знае тогава, че синът му плува?
anonymous895156
05-21-2013, 12:07
http://literaturensviat.com/?p=58322
Ето го текста
Колко точки ще ми отнемат за пушека?
И пак да питам кво писахте на въпроса с подчиненото изр. "...се колебах дали..." не го помня цялото.
Писала съм, че писъкът на момчетата събудил артилериста... може ли да съм толкоз зле.
nor4eto99
05-21-2013, 12:08
Аз съм много зле, посмъртно ще ме приемат където и да е :D :D
Допълнително писах на него. Какво/за какво се колебаех - дали....
Аз писах подложно.
Колко абзаца имахте?
Много съм зле написах кУпито.
Между другото за пушека е възможно да ви отнемат цели 4 точки.http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/examinational_programs/2012-2013/kriterii_7kl_prerazkaz_2012.pdf - това са критериите. Може да ви оценят на 1. с 2 точки, защото това е смислова неточност...
^Яко съм го загазила.
http://literaturensviat.com/?p=58322
Ето го текста
На мен не ми беше точно такъв текста.
anonymous895156
05-21-2013, 12:23
^Яко съм го загазила.
На мен не ми беше точно такъв текста.
Знам, има много разлики, но те са по-скоро при подредбата на думите и начина на изказ на някои изречения. Смислово е същият.
Да, беше малко осъвременен, но няма лошо...Имаше един въпрос за "Българският език", (Г) ли оградихте?
На тва за Българският език писах В.
То беше за невярното и там пишеше че авторът влиза в спор с хулителите, което според мен не е така.
Но не знам какво значи полемизира и може да съм сбъркала.
Чак 4 точки за това, че не е виждал през пушека или нещо подобно се съмнявам да вземат. Пък дори и да го направят, 35-4 са 31 точки, плюс че тестът беше елементарен, тъй че аз мисля, че ще стигна границата за 5.50, която мисля, че е 86 точки. Недейте да ме плашите толкова, че на мен в БЕЛ ми е надеждата за успех! :D
ПП: Тезата ми сигурно е адски преебана. Тамън свършвам първото изречение от нея и чувам шибания глас на квестора, който гласи „Остават две минути, приключвайте вече!“. Такъв шут ми идеше да му тегля! :D
anonymous895156
05-21-2013, 12:28
На тва за Българският език писах В.
То беше за невярното и там пишеше че авторът влиза в спор с хулителите, което според мен не е така.
Но не знам какво значи полемизира и може да съм сбъркала.
Полемика = Спор, затова е Г.
Тоест излиза, че вазов води спор /полемика/ с българския език
Синоним на споря е, доколкото знам...
Може скалата да е различна. (Дано не е.)
А В не беше ли също за някакъв спор.
Я кажете какви ви бяха квесторите. Моите бяха много отвеяни, една 20 минути гледа в тавана, нЕкʼва буболечка ли имаше, не знам, ама добре я разсея! :D
ПП: А бе не е В), защото макар и не пряко, Вазов спори с хулителите на българския език, защото го оплюват без да се замислят и т.н.
Беше, но че спори с хулителите. А той действително го прави само че не пряко, а чрез произведението. Затова оградих (Г), но не съм сигурен.
http://sinonimen.onlinerechnik.com/duma/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Полемика=спор, и „Вазов полемизира българския език.“, нещо подобно беше, демек все едно спори с езика, което не само, че не е вярно, а е и дебилно. :D