View Full Version : Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
Абе, знаете ли кога ще качат изпита на сайта на МОН?
Как точно беше формулирана Г, ако някой си спомня..
anonymous895156
05-21-2013, 12:43
а) и б) бяха нещо, че възхвалява бълг. език.. тоест не са те
anonymous895156
05-21-2013, 12:43
Как точно беше формулирана Г, ако някой си спомня..
"Авторът води полемика с българския език" мисля, че е това
Г) беше, че полемизира българския език.
ПП: Да, всъщност както каза dimitar., беше.
Офф .. д*ба.
Явно догодина ще съм в клошарското..
Ела с мен в 6-то веселяшко в паралелката за психари. :D
Споко, няма да влезеш там, все пак не знаем точкуването на въпросите. Надявам се таблиците да са давали по една точка, защото няма да си простя, че размених авторите на "По жицата" и "По жътва"...
^По една са.
Амо тва за Българския език сигурно е за 3 + че съм оплескала преразказа (сигурно ще сляза до 25) и още някви грешки за 5-6 точки и отивам на 5.
Българският език е 1 или 2, защото тестовите задачи не дават повече. Помните ли колко грешки открихте на онова за редактирането?
Охоо, отговорите - http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/7klas/tests/bel-7klas-21-05-2013.pdf!!!!
12, но да се надявам че не отнемат точки, ако съм редактирала дума, която е вярна, щото написах копито с У.
Изеле тестът с отговорите и в момента удрям един як рев.
Пичове, казвайте от къде сте и какво пиете, ще черпя! До 24 въпрос (включително) всичко ми е вярно! Тезата съм я оакал, но да се надявам, че и там ще ми дадат 2-3 точки, а преразказът имам ли 28-30 точки и съм перфектен! Почти на 100% съм сигурен, че ще имам над 5.50!
chtlsy, и аз съм така, освен ако угризението ми, че съм разменил авторите, не се окаже вярно! Аз ще излизам с приятели, за да се успокоя малко и после да уча по мат. Чао от мен!
Объркала съм 7-ми и 18-ти, ама ще видим. Тезата 3 или 4 точки ще ми дадат най-много. Абе, положението не на добре. :D Преразказът ми стана добре (надявам се). Ще видим какво съм направила. "Копито" беше написано с "у" обаче, ще ти вземат точка за това.
Пичове, казвайте от къде сте и какво пиете, ще черпя! До 24 въпрос (включително) всичко ми е вярно! Тезата съм я оакал, но да се надявам, че и там ще ми дадат 2-3 точки, а преразказът имам ли 28-30 точки и съм перфектен! Почти на 100% съм сигурен, че ще имам над 5.50!
Пия вино и съм от София.
Омг.. прочела съм страдание вместо състрадание и ми отиват още две точки.
Сега като си проверявам отговорите имам 50точки със сигурност.Не знам какво съм написала при редактирането, защото квесторите ми казаха че имаме 15 мин. а дотогава не знаех колко време ми остава и не ги бях преписала. Тезата я написах набързо на 1-3точки се надявам да получа.Мисля е 50точки са със сигурност.А някой знаели колко е оценката за тези точки :D
Първите въпроси ми бяха най-трудни и играх на тото:D
Имаш ли представа горе-долу колко си загубила (Рамона)?. Аз досега толкова много не бях губила, но нормално, все пак напрежение. На седми и аз не бях допрочела, много ме е яд, но това е положението.
Първите въпроси ми бяха най-трудни и играх на тото:D
Е, че то всичко си го пише в текста. :D
Имаш ли представа горе-долу колко си загубила (Рамона)?. Аз досега толкова много не бях губила, но нормално, все пак напрежение. На седми и аз не бях допрочела, много ме е яд, но това е положението.
Около 10 точки от първи модул и сигурно още толкова от втори.
Направо не знам какво ще правя.
Със сигурност си над петицата. Ако математиката ти е по-силният предмет си имаш шанс изцяло. ( На мене математиката ми е най-силният предмет просто :D )
Е, че то всичко си го пише в текста. :D
дано просто не можех да преценя кое точно.
Е какво се притесняваш, с 80 точки връзваш 5,30 без никакъв проблем, което е повече от прилична оценка! Иначе и аз си сметнах точките и от първи модул мисля, че ще имам 61-63 точки, а от втори се надявам да са поне 28-30, тъй че 100 на 100 ще съм стигнал оценка от 5.50!
ПП: Сайтът на МОН се претовари. :D
Със сигурност си над петицата. Ако математиката ти е по-силният предмет си имаш шанс изцяло. ( На мене математиката ми е най-силният предмет просто :D )
По принцип математиката ми е по-силна, но и там ако взема да направя някоя простотия.
Мисля да влизам в СМГ и там се взима три пъти математика и един път български (за късмет), но на математика трябва да имам минимум 5.60, за да вляза.
chtlsy - Браво бе!
А до колко са точките от втори модул?
Аз мисля че добре се справих на 2-ри модул. Малко сбърках май когато човека се казва, че артилериста е баща на едното момче май обърках с друг момент.Но мисля че съм по-добре на преразказа. :)
Мен ме е яд за 7-ми, защото ако бях гледала повече нямаше да е проблем. Но това е. Това е над 5,70 твоето chtlsy. Аз на първи модул имам към 58/59 точки и си се нервирам. :D
Аз никаква представа къде ще ходя нямам, езикова ще е 100%, но не знам коя. СМГ колкото и да имам, никога няма да си го причиня. :D
Аз предпочитам СМГ пред езикова. Тоя език няма да го изтрая.
Аз имам само 1 грешка на 1 модул и на 2 мисля, че ще имам около 30-31 точки. Колко мислите, че ще имам?
Хора дали има шанс да ми отнемат малко точки заради тоя пушек, щото той няма как да не разбере въобще че е имало пушек.
eli23, кажи поне къде е грешката. Иначе колко да е, 5.60-5.70, нали ти казах, зависи къде е грешката, пък може и повече.
Спокойно, не издребнявай чак толкова, всичко ще е наред. Няма заради това да ти взимат точки.
А всъщност може и да знае за пушека, та все пак кой дърпа фитила на оръдието и то стреля — той.
Supernaturalfan
05-21-2013, 14:10
Проверихте ли си отговорите?
Имам 3 грешки на теста, като не броя последното упражнение *там си давам от 2 до 4 точки*. Като цяло съм доволна.
Да видим преразказа, че съм разменила два момента малко ;д Надявам се там да имам 30-32, нещо такова.
dark_girl
05-21-2013, 14:17
Хора,колкото повече се чудите къде сте сбъркали,толкова повече грешки ще си намирате .. Успокоите се и спрете да се измъчвате,съвсем ще се объркате.Пожелавам успех на всички!
А колко е максимума на точки за 2-ри модул? :)
dark_girl
05-21-2013, 14:23
А колко е максимума на точки за 2-ри модул? :)
Ммм..35,ако не се лъжа.
http://akademika.bg/2013/05/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81/
Ето я и матурата, и отговорите, и точкуването :):):):)
nor4eto99
05-21-2013, 15:16
На мен всичко до 24 включително ми е вярно, само 25 дето не мога да разсъждавам ми е проблем, но поне 2-3-4 точки ще имам и преразказа дето го оплесках с тая идиотщина за брега...абе над 5 ще е със сигурност, поне 25 т. от 35 на преразказа ще изкарам...Поне 84 от 100 ги имам :Д
asen.lazarov.9
05-21-2013, 15:44
А дали могат да ми анулират изпита, защото на преразказа бях драскал малко?
dark_girl
05-21-2013, 15:46
А дали могат да ми анулират изпита, защото на преразказа бях драскал малко?
Мисля,че могат да ти отнемат няколко точки за графично оформление,краснопис или нещо такова.Но да я анулират-не.
asen.lazarov.9
05-21-2013, 15:50
Мерси аз яко се бях наплашил щото тея квесторките викаха, че 100 пъти са ни казали да не пишем знаци, а на преразказа всичко си бях написал :Д
Аз доста драсках, но не ми е хрумвало, че това може да е проблем.
*diamond*
05-21-2013, 15:54
много съм щастлива по мой изчисления имам около 60 на първия :) преразказа беше много лесен ...
*diamond*
05-21-2013, 15:56
Аз доста драсках, но не ми е хрумвало, че това може да е проблем.
и аз така на черновата доста си драсках, ама нали е чернова . нз на мен квесторките нищо не ми казаха и иначе на беловата си редактирах на 2-3 места, но както си трябва без да драскам :(
Аз доста драсках на беловата.
Дали ще мога да вляза хубаво училище, въпреки че малко съм се изложила по БЕЛ, но успея да изкарам бал 34.
Като гледам много хора са с некви доста яки резултати по БЕЛ и може би доста хора ще имат много висок бал(35), а аз ще съм само с приемлив(34) при тези обстоятелства ще мога ли да вляза, в някое хубаво училище?
Глупости говориш, какво като беше лесен изпитът, та миналата година да не беше труден, а колко хора имаше, които са с много по-малко от 34 бал. Аз лично мога да ти кажа, че бал, който е 33 и по-висок си е перфектен. А и недей да правиш прогнози преди математиката, хубаво, силен предмет ти е, ама пак си имай едно наум!
Офф, аз кат зема да си измислям некви глупости.
Това не знам дали е сарказъм, но е факт, че миналата година също беше много лесен изпитът, но въпреки това имаше много хора със слаби оценки. А тази година просто няма шанс да не влезеш някъде, тъй като местата са с 200 или 400 повече от учениците. По-просто казано — все ще си намериш гимназия, пък щом си добре по математика, може и в СМГ да успееш да влезеш. А и се съмнявам, че оценката ти по БЕЛ ще е толкова лоша, колкото предполагаш. Едно 5.20-5.30 ще вържеш, според мен, което, както вече казах, е повече от прилична оценка.
CountBiscuit
05-21-2013, 17:04
Страшно лесен ви се е паднал тази година, имам 20 верни въпроса на първият модул (не съм писал последния и 23-ти, останалите са сгрешени :D ) и то без да мисля много много. Дано да дадат нещо пак толкова лесно и по математика и сте готови :D
^Не е сарказъм.
Добре спокойна съм вече. Поне научих как се пише копито.
Хора дали има шанс да ми отнемат малко точки заради тоя пушек, щото той няма как да не разбере въобще че е имало пушек.
Добре тоя артилерист нали като гръмне (абе тая част не я разбрах особено) нали той вижда, че излиза пушек и после пада и си закрива лицето. Смисъл сигурно не е така, но поне аз така мисля и надали ще ти вземат повече от 1,2 точки, споко. Аз лично писах, че след като тоя се е изправил е видял отминаването на пушека и след това вижда, че акулата е умряла ..
От целият първи модул имам две грешки , което е добре , дано да имам поне 30т на втория :D
Аз на първия имам една грешка от теста и съм объркала на преобразуването на пряка реч в непряка, съм писала "казва". Иначе на втория модул се надявам на над 30
Здравейте отново! Ако на преразказа на пряката реч съм писал възкликна вместо каза, дали ще ми го зачетат?
Може и да я зачетат, може и не, зависи от момента, който е в преразказа. Ако има силни чувства, може би ще го приемат, че двете думи са контекстови синоними, иначе не съм сигурен.
Говорех за 20 въпрос на първия модул...
anonymous895156
05-21-2013, 18:47
Аз на първия модул имам 1 грешка (на 16-то). А за последния въпрос предполагам, че ще получа 5 или 6, в краен случай четири точки.
prettymonster
05-22-2013, 04:39
На първи модул имам 1 грешка , но ме е страх за преразказа .
Сложих една чавка за да вмъкна изречение и ме е страх да не го вземат за знак и да я анулират :(
Побърквам се .
Иначе за утре - успех :)
black pearl
05-22-2013, 04:56
И аз имам 1 грешка -на 8ма задача. Така и не разбрах
защо не е отговора , който посочих.На тезата трябва да имам минимум 3-4 точки, а на преразказа нямам идея.Зора ми е утре математиката :Х Успех на всички отново ! :)
evtimow :3
05-22-2013, 12:31
Добре тоя артилерист нали като гръмне (абе тая част не я разбрах особено) нали той вижда, че излиза пушек и после пада и си закрива лицето. Смисъл сигурно не е така, но поне аз така мисля и надали ще ти вземат повече от 1,2 точки, споко. Аз лично писах, че след като тоя се е изправил е видял отминаването на пушека и след това вижда, че акулата е умряла ..
Не мисля. Изрично в текста е казано, че той заляга, очите ги скрива, пушекът излиза, пушекът се маха,и чак тогава той си открива очите и вижда, че акулата е мъртва.Тоест, ако сте казали, че той вижда пушека, губите автоматично поне 2 точки.
Иначе, по темата: имам 1 грешка на теста, и за 25-то ще имам или 5, или 6 точки.
Alexhari
05-22-2013, 13:24
Един мой приятел забрави да напише заглавието на преразказа от притеснение.Сега само за това мисли.Дале ще му анулират работата?
perry_the_platypus
05-22-2013, 13:31
http://petel.bg/GRESHKA-V-TESTA-PO-BALGARSKI-EZIK--HVANAHA-YA-UCHENITSI-__40247
^Направи ми впечатление, но написах Б, което го зачитат за вярно.
Да и аз съм отговорил вярно
nor4eto99
05-22-2013, 16:21
и аз, по метода на изключването б е най-вярното :Д
anonymous895156
05-22-2013, 16:52
http://petel.bg/GRESHKA-V-TESTA-PO-BALGARSKI-EZIK--HVANAHA-YA-UCHENITSI-__40247
Аз пусках и перпендикуляр от 2000 година нагоре - пак не беше възможно да е някой от отговорите. Е, избрах Б, защото се сетих, че е техническа грешка, и трябва да е наляво от реалното 8-)
Честно казано не забелязах, че има грешка. Гледах, че е рязко, а и най-си вървеше май и аз отговорих Б :D
Много се притеснявам по Мат. трябва да изкарам по-добра оценка, а както са ми трудни задачите ... :D
Пожелавам ви късмет утре :)
black pearl
05-22-2013, 17:28
И аз по метода на изключването оградих Б.
Успех утре на всички! :))
05-22-2013, 17:51
Един мой приятел забрави да напише заглавието на преразказа от притеснение.Сега само за това мисли.Дале ще му анулират работата?
Не беше задължително да се пише заглавието.Няма да му анулират работата, споко.
Успех на всички утре !!! :)
black pearl
05-22-2013, 17:55
И на теб ! :))
и аз по метода на изключването оградих "б" :D иначе на теста имам две грешки (на 8 и 14) и за тезата не съм много сигурна затова си давам само една точка
Да питам само - там където трябваше да откриваме грешки съм ги открила всичките, но съм написала и една запетайка повече - та нали няма да е проблем или.....?
П.С. Успех утре, аз лично се надявам на невиждано чудо за да се справя ;дд
Успех утре на всички, въпреки че ако изпитът е като този по БЕЛ, надали ще ви е нужен. :D
1модул не беше чак толкова труден. От втори, първата задача ми се видя лесна. Мисля че имаше грешка на задачата с аквариумите ?
anonymous895156
05-23-2013, 10:09
Беше мн лесно :0 Нямаше грешка на задачата с аквариумите, поне аз не съм открил
I модул беше елементарен. Вторият също беше сравнително лесничък. За каква грешка говориш и аз не открих?
18 на 1 модул беше много объркваща и 24 на 2 модул :'(
Знаете ли кога ще излезе тестът с отговорите, че нямам търпение да го видя :D
*diamond*
05-23-2013, 10:29
Като излязат отговорите дайте линк, моля :( :D
страшно лесно беше - освен може би 24, която не можах да реша :( ама всичко останало беше "фасулска работа" :)
На първи модул мисля, че ще имам 50 и нещо, пък може и 60 точки, а на втори не съм сигурен. Днеска трябва да пусна тото, на 24 буквално си измислях всичко и съм уцелил 2 от 3 отговора, 23 я реших и се осрах накрая, като от бързане написах, че са еквивалентни, а те не са, тъй че ще ми смъкнат 1-2 точки, 21 я реших изцяло, а на 22 съм объркал Б) подточка, защото не съм мислил. Та като оценка си давам 5.10-5.20. По български, ако имам 5.60-5.70, достатъчно бал ще имам.
*diamond*
05-23-2013, 11:23
На първи модул мисля, че ще имам 50 и нещо, пък може и 60 точки, а на втори не съм сигурен. Днеска трябва да пусна тото, на 24 буквално си измислях всичко и съм уцелил 2 от 3 отговора, 23 я реших и се осрах накрая, като от бързане написах, че са еквивалентни, а те не са, тъй че ще ми смъкнат 1-2 точки, 21 я реших изцяло, а на 22 съм объркал Б) подточка, защото не съм мислил. Та като оценка си давам 5.10-5.20. По български, ако имам 5.60-5.70, достатъчно бал ще имам.
Имаш ли отговорите ? Но не си поставяй сам оценка, защото това все пак е математика и на 2 модул много си зависи кой ще те проверява ... ;)
Нямам ги, но ще излязат след известно време. Аз не си поставям сам, само казвам колко си давам, тъй като обсъждах втория модул с класната ми, която ми е по математика. Иначе си много прав/-а относно това, че зависи кой от всички тъпаци ще проверява.
реших целия първи модул и 21,23 зад на втори а другите на половина ;д
Supernaturalfan
05-23-2013, 11:41
Добре, на втори модул май се изложих ;д
Реших 21 и 22 и другите наполовина. Май са грешни.
Еми, мамка му.
Всичко без 24 беше лесно. На елементарния първи модул имам 1 грешка от не прочитане - пак.
А на 22 кво писахте ?
black pearl
05-23-2013, 11:45
На 2ри модул се оплесках тотално.. Просто нямам думи.. :х
Реших 21 и 23та и част от 22ра, но 22 не ми е вярна.
На 21 колко получихте на а) ? 54 или 64
black pearl
05-23-2013, 11:45
Всичко без 24 беше лесно. На елементарния първи модул имам 1 грешка от не прочитане - пак.
А на 22 кво писахте ?
Къде видя отговорите? Може ли линк ? ;д
Няма отговори, просто всички са го прочели по начин различен от моя.
И на 21 а писах 54
*diamond*
05-23-2013, 11:49
Няма отговори, просто всички са го прочели по начин различен от моя.
И на 21 а писах 54
за какво беше 21 :D:D ?
^Онази с Вальо и Лъчо.(май така се казваха)
sweetmony
05-23-2013, 12:06
и аз писах на 21 зад. 54 .. не е ли вярно ?
^Мисля че е вярно, а на 22 к'во писахте ?
На последните две подточки писах I.
*diamond*
05-23-2013, 12:23
^Онази с Вальо и Лъчо.(май така се казваха)
май не е този отговор, не съм сигурна за коя подточка говорите, но там се искаха отношения
^На А не се искаха отношения
Supernaturalfan
05-23-2013, 12:30
Аз на А) писах 54 ^.^ А на Б) писах 5:3 и 5:4, мисля.
Май не е вярно.
Лошо - около 92 точки.
Излязоха отговорите в мон.
*diamond*
05-23-2013, 12:41
da link pls
http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/7klas/tests/test_math-7klas_23-05-2013.pdf
Ебаваш ли се, 92 точки е лошо?!? Аз тогава трябва да съм пълен позор, като имам около 72-75 точки.
Supernaturalfan
05-23-2013, 12:49
Аз пък имам около 70.
Еми, поне свърши вече.
Не ми отваря страницата :(
Според моите сметки имам около 95-96 точки...
Не ми отваря страницата :(
http://i.imgur.com/dylynPS.jpg
http://i.imgur.com/TfZyssT.jpg
http://i.imgur.com/ju144Pf.jpg
http://i.imgur.com/6UKywUb.jpg
http://i.imgur.com/Ncgo6wN.jpg
http://i.imgur.com/RwrXmH4.jpg
black pearl
05-23-2013, 13:10
Ееемиииии к'вот съм направила , направила , поне по български компенсира.
65 точки от 100.. :Д
По математика около 70 по български около 80. Абе, общо взето съм си доволна :Д
black pearl
05-23-2013, 13:16
Аз по български съм около 95-98^
По БЕЛ около 80-82 по МАТ 92 - горе-долу става.
Не знам къде имаш намерение да кандидатстваш, но 34 бал мисля, че ще ти стигне. :)
Иначе аз по математика 72-75 точки, а по български 88-90, балът ми ще е около 33.4, което е доволно. (за мен де)
Миналата година балът за момчета във френската е бил 31.678, тази година има ли шанс да се увеличи с две единици почти и да не успея да вляза? Знам, че ще скочат баловете, защото по БЕЛ изпитът беше много лесен, ама все пак някое друго мнение няма да е излишно.
^ Със сигурност ще влезеш във френската с 33.4
Supernaturalfan
05-23-2013, 13:42
Derp.
Свърши вече. Много нерви, много тестове, много будуване, просто се радвам, че свърши, пък и изглежда, че не е било напразно при мен.
Вече от нерви или нещо такова няма смисъл, колкото - толкова. Пък и не сме напълно сигурни колко ще имаме. Може да имаме повече отколкото си мислим, може и да е обратното, но, разбира се, надявам се да е първата възможност.
Като цяло съм доволна от себе си, като виждам горе-долу какво съм направила. С малко късмет ще успея да вляза където искам.
Дано да влезете където искате. Късмет на всички, после да кажете къде са ви приели :D
RainyMood
05-23-2013, 15:00
Докато решавах І модул си мислех, че е нереално лесно. Проверих си го и нямам грешки. Само на 20-та съм открила два успоредника и един равнобедрен трапец (нали уж и той е вид успоредник). Та, там май губя 1-2 точки.
Втори модул просто ме втрещи. По принцип на тест по математика първите 20 минути изпадам в паника и само гледам задачите и правя чертежи. През останалите 20 решавам. Нещо подобно се случи и днес.
Прочетох 21-ва, пробвах нещо, не стана, минах на следващата. И така известно време. После се стегнах, реших 21-ва (вярно), 22-ра - без В), защото ми се въртеше някаква формула за 3-та степен, въпреки че знаех правилната, 23-та и 24-та без да намеря AB, защото свърши времето.
Надявам се да съм се справила горе-долу добре и малко се ядосвам за ІІ модул. Поне по български съм доста добре, защото математиката никога не ми е била от най-силните предмети. И най-вече се радвам, че най-накрая свършиха тези гадни стресиращи изпити.
nor4eto99
05-23-2013, 15:03
По български 91/ 92, а по математика 90/88 щот на 18 писах точно по примера и съм го объркала, ето тва вече е некоректно,на пъви модул имам 58/56 т щот на теста имам две сбъркани за 5 т и тва за 18-та. На втори само на 23 ще ми вземат 1/2 т защото не съм намерила 2ри корен и съм гиписала еквивалентни...на 24 всичко ми е вярно и съм доволна от себе си, а тва е най-важно
nor4eto99
05-23-2013, 15:23
Абе и на двете имам над 85, не мога да се оценя сама, защото не знам как точно ще ги оценяват, то има критерии в мон, но знай ли се ко ще им хрумне на проверяващите
~The Smile~
05-23-2013, 16:51
Може ли някой да ми каже сайта, в който има публикувани отговори на външното оценяване по математика (днешното), защото търся, търся, но не мога да намеря никакъв сайт с отговорите... о.О
~The Smile~
05-23-2013, 17:20
Благодаря, намерих ги.
~The Smile~
05-23-2013, 19:16
Derp.
Свърши вече. Много нерви, много тестове, много будуване, просто се радвам, че свърши, пък и изглежда, че не е било напразно при мен.
Вече от нерви или нещо такова няма смисъл, колкото - толкова. Пък и не сме напълно сигурни колко ще имаме. Може да имаме повече отколкото си мислим, може и да е обратното, но, разбира се, надявам се да е първата възможност.
Като цяло съм доволна от себе си, като виждам горе-долу какво съм направила. С малко късмет ще успея да вляза където искам.
Дано да влезете където искате. Късмет на всички, после да кажете къде са ви приели :D
Да, най-после гадното се свърши-БЕЛ и математика. Цяла година се бъхтя по тези два предмета, за да изкарам хубави оценки. :D И то само то тези предмети, по нищо друго не уча усилено. :D
prettymonster
05-24-2013, 10:20
Аз по БЕЛ на първи модул имам 63 от 65 за втори никаква представа нямам . По Математика имам около 86 . Не е перфектно , ама съм доволна ;д Дано всички влезем , където искаме ;3
asen.lazarov.9
05-24-2013, 10:35
А къде е този 3 успоредник и защо за бога за квадрат дават 1 точка :X аз намерих само два залепени и квадрата ама не го писах :X
anonymous895156
05-24-2013, 10:39
А къде е този 3 успоредник и защо за бога за квадрат дават 1 точка :X аз намерих само два залепени и квадрата ама не го писах :X
Аз още там намерих 4 успоредника, които не са квадрати/правоъгълници, но начертах три от тях. Така или иначе повече точки на задачата от максималните не мога да получа, а ако проверяващият реши да се заяде...
black pearl
05-24-2013, 12:22
Освен тези 2та , които са залепени, 3тия е един продълговат.
CauseTheScene
05-24-2013, 12:37
Колко точки ви излизат на двата модула , на мен около 82-3 ,на вас ?
Последно като смятах съм в интервала от 72-76.
Хайде и аз да се разпиша в темата.. Значи по БЕЛ на първи модул ме съмняват само редактирането и тезата, ама г/д добре. Ако не съм объркала преразказа всичко е ОК. За математика мисля, че ще имам 93 точки, но не съм сигурна. Само 24 съм омотала, но там ще имам 3 точки.
Да питам - момичетата и момчетата конкуренция ли сме, че като ви чета оценките, лошо ми става? :D
ПП: Понеже много питаха къде са трите успоредника, ето ви снимка: http://i.imgur.com/BQfnARs.png
dimityr., казва, че има четвърти, ама аз не го намирам. :D
^Ето ти четвъртия: http://i.imgur.com/BTp9HnX.png?1
А за конкуренцията, мисля, че зависи от това къде искаш да кандидатстваш. Там където аз искам - не, но за другите училища не знам. :)
CauseTheScene
05-24-2013, 18:46
Има и 5ти ,който аз открих и май само аз съм си го открил :D
CauseTheScene
05-24-2013, 18:55
Заповядай - http://prikachi.com/images/778/6146778M.jpg ( НЕ съм много сигурен ,че е точно успоредник)
anonymous895156
05-24-2013, 19:11
http://prikachi.com/images/853/6146853m.png
anonymous895156
05-24-2013, 19:16
тези са, които открих ;д може и да липсват някои
CauseTheScene
05-24-2013, 19:16
Мите ,ти изби рибата :D
CauseTheScene, да успоредник си е. :D
^Ето ти четвъртия: http://i.imgur.com/BTp9HnX.png?1
А за конкуренцията, мисля, че зависи от това къде искаш да кандидатстваш. Там където аз искам - не, но за другите училища не знам. :)
Искам да кандидатствам във френската в София.
Дори не знаех, че съществува такава гимназия. :D Единственото училище в София, което знам е СМГ (аз съм от Пловдив). Виж в сайта не пише ли нещо.
CauseTheScene
05-24-2013, 20:11
Тая година имам чувството ,че БАЛ-а бая ще скочи... УЖАС , да ги бяха направили по-сложни задачите на 1 модул ...
Шшшшт, пепел ти на езика! :D Няма да скочат толкова, както се бях изказал вече — и миналата година бяха лесни матурите, но въпреки това не бяха чак толкова високи баловете.
Тая година имам чувството ,че БАЛ-а бая ще скочи... УЖАС , да ги бяха направили по-сложни задачите на 1 модул ...
Миналата година са били още по-елементарни. Особено втори модул.
CauseTheScene
05-24-2013, 21:14
Според вас 33 Бал ще ми стигне ли за СМГ ?
CauseTheScene
05-24-2013, 21:16
Как директно ми го каза , можеше поне да увърташ ,че не се знае ;д,а за НПМГ ?
Абе СМГ може и да стане, но зависи в каква паралелка. Не съм сигурна.
weenonas
05-24-2013, 21:23
За НПМГ ще ти стигне. Всъщност зависи коя паралелка искаш.
Edit: Прегледах баловете от миналата година. Ако и тази са такива, ще ти стигне за всяка паралелка.
CauseTheScene
05-24-2013, 21:31
За СМГ-то Информатика ,Математика и НЕ/АЕ ,а за НПМГ същите паралелки :)
weenonas
05-24-2013, 21:36
За НПМГ ти стига, но за СМГ не се надявай много. Шанса е много малък.
CauseTheScene
05-24-2013, 21:40
A мога ли да кандидатствам и в Пазарджик и в София ?
^За АЕ и математика не се надявай, но немски и информатика не съм сигурна. Абе пиши си всичко в първите желания пък каквото стане. Ии да, можеш.
Оф, много искам да влезна във 2ра английска, ама не знам дали ще ми стигне балът. По български мисля, че добре съм се справила, около 90 точки ще изкарам, ама на математиката се притеснявам, защото 2ри модул го оплесках и сигурно ще ми дадат около 18-20 точки .. адски много искам да влезна в тва училище и толкова много ме е яд за тоя 2ри модул, ама каквото стане.
prettymonster
05-25-2013, 06:15
Мисля , че миналата година бала във Втора АЕГ беше около 32 и то за най-желаната паралелка . Мисля ,че ще влезеш (:
А и то си зависи от конкуренцията :/
Аз пък искам в НТБГ , някой друг да се е запътил натам :Д ?
В СМГ с 33 може на второ класиране и на първо даже, но не съм сигурна.
Но с първи език немски няма да стане - там миналата година балът беше 35.5
anonymous895156
05-25-2013, 06:52
A мога ли да кандидатствам и в Пазарджик и в София ?
Да, на нас помощник-директорката ни каза, че ако искаме да кандидатстваме например на СМГ или 2АЕГ, за всеки случай да пуснем желания и за нашата област. Документите се подават в съответните градове.
Мисля , че миналата година бала във Втора АЕГ беше около 32 и то за най-желаната паралелка . Мисля ,че ще влезеш (:
А и то си зависи от конкуренцията :/
Аз пък искам в НТБГ , някой друг да се е запътил натам :Д ?
Аз! Ти коя специалност най-много искаш?
Arrondissment
05-25-2013, 08:50
Те са ви казали да откриете 3, а не че има само 3...
~The Smile~
05-25-2013, 09:04
А, не е сигурно дали ще се покачат баловете... Но дано нищо да не се промени.
Оф, много искам да влезна във 2ра английска, ама не знам дали ще ми стигне балът. По български мисля, че добре съм се справила, около 90 точки ще изкарам, ама на математиката се притеснявам, защото 2ри модул го оплесках и сигурно ще ми дадат около 18-20 точки .. адски много искам да влезна в тва училище и толкова много ме е яд за тоя 2ри модул, ама каквото стане.
Аз също съм се насочила натам с немски, математика и география, за която балът от миналата година е 33,644 от 1 класиране. Най-желаната паралелка е с бал 33,750, а не 32, а най-ниският бал е 33,392. Но отново повтарям, че това е от миналата година, защото всяка година е различно. Аз също ще имам около 90т по бел, но по математика мисля, че ще са към 95. Не се притеснявай, може и да те приемат, нищо не се знае предварително. Ти решила ли си в коя паралелка искаш? И също искам да попитам някакви мнения за това училище, защото все чувам различни неща, а наистина искам там.
П.П. До колкото знам оценката се смята по следната формула: бр. точки + 68 или 70 : 28. Ако прибавиш 70 се получава по-висока оценка и ако има някой с 99 точки пак ще има 6, но не знам коя формула ще използват. Аз си смятам бала в най-лошия случай с по-гадната формула. Дори да не сметнеш точно можеш поне да се ориентираш. Дано да съм помогнала :).
Аз също съм се насочила натам с немски, математика и география, за която балът от миналата година е 33,644 от 1 класиране. Най-желаната паралелка е с бал 33,750, а не 32, а най-ниският бал е 33,392. Но отново повтарям, че това е от миналата година, защото всяка година е различно. Аз също ще имам около 90т по бел, но по математика мисля, че ще са към 95. Не се притеснявай, може и да те приемат, нищо не се знае предварително. Ти решила ли си в коя паралелка искаш? И също искам да попитам някакви мнения за това училище, защото все чувам различни неща, а наистина искам там.
П.П. До колкото знам оценката се смята по следната формула: бр. точки + 68 или 70 : 28. Ако прибавиш 70 се получава по-висока оценка и ако има някой с 99 точки пак ще има 6, но не знам коя формула ще използват. Аз си смятам бала в най-лошия случай с по-гадната формула. Дори да не сметнеш точно можеш поне да се ориентираш. Дано да съм помогнала :).
Да, аз по тази формула в най-лошия случай сметнах около 33,5. Иначе аз лично най-много искам в паралелката с испански, математика и география, но стига ми да ме приемат в 2АЕГ, почти ми е все тая в коя паралелка съм. Мерси
Някой да е запознат колко горе-долу е бил балът за паралелката с немски, френски, история и пр. във френската гимназия? Аз мислех, че тя е била с най-висок бал миналата година, но се оказа, че не е така, тъй че реших да попитам.
Не разбирам защо не сте си взели справоочници и как карате без тях като сре 7 клас?? Иначе Mirchu за тази паралелка балът е бил 33,714, но според мен дори не там ще те приемат ;).
weenonas
05-25-2013, 20:40
Много е относително. Дори и когато гледате баловете от миналата година не бъдете сигурни. Тази година доколкото разбрах са били не особено сложни и е възможно да се качи.
prettymonster
05-26-2013, 07:26
Аз! Ти коя специалност най-много искаш?
Искам с оперативно счетоводство с немски ;3 Ти ?
prettymonster
05-26-2013, 07:29
Някой да е запознат колко горе-долу е бил балът за паралелката с немски, френски, история и пр. във френската гимназия? Аз мислех, че тя е била с най-висок бал миналата година, но се оказа, че не е така, тъй че реших да попитам.
Аз имам справочник и пише , че балът за първо класиране е бил 33,500 за момичета , а за момчета 31 и нещо :)
Тая година си мисля, че 2АЕГ може да настигне и немската по бал, тъй като всеки втори, който попитам, казва, че иска да влезе там. Което пък значи, че може балът да си остане същия в други училища, а дори и да скочи, да е с малко. И от къде си ги вземате тия справочници. Искам, обаче, да кажете магазин в София, че онлайн не обичам да пазарувам.
perry_the_platypus
05-26-2013, 09:55
И от къде си ги вземате тия справочници. Искам, обаче, да кажете магазин в София, че онлайн не обичам да пазарувам.
Повечето павилиончета за вестници. Не ти трябва, вътре има списък с паралелките на всяко училище (които ги има в Интернет) и балове от минали години (които отново ги има в Интернет).
Да, аз по тази формула в най-лошия случай сметнах около 33,5. Иначе аз лично най-много искам в паралелката с испански, математика и география, но стига ми да ме приемат в 2АЕГ, почти ми е все тая в коя паралелка съм. Мерси
В най-лошия случай е формулата: вашия брой на точките х 6 : общия брой точки.
2222009 9. ФЕГ "Алфонс дьо
Ламартин"
0097 ЧЕ-ФЕ;НЕ;БЕЛ 31.928
Тая година си мисля, че 2АЕГ може да настигне и немската по бал, тъй като всеки втори, който попитам, казва, че иска да влезе там. Което пък значи, че може балът да си остане същия в други училища, а дори и да скочи, да е с малко. И от къде си ги вземате тия справочници. Искам, обаче, да кажете магазин в София, че онлайн не обичам да пазарувам.
Аз пък почти никой не познавам, който иска там, така че зависи от познатите. А и много хора говорят едно, а после правят съвсем различно. Според мен, макар изпита наистина да не беше кой знае колко труден, оценките няма да са чак толкова високи, а и между другото в 2 аег има 7 паралелки..В справоочниците няма само балове, а много други полезни неща, но всеки си преценява. На мен ми го дадоха от курса.
weenonas
05-26-2013, 14:23
Зависи какъв справочник си купиш :) Кажи издателството на твоя за да е полезен и на другите. Иначе аз сега съм зайка. Погледнах си справочника от миналата година - има Наредба на МОМН за кандидатстването, графика на дейностите, информация за изпитите, критерии за оценяване на преразказа, примерни и миналогодишни тестове по БЕЛ и математика и баловете какви са били. Полезна информация, но ако се разровиш можеш и в интернет да я намериш без да даваш пари за справочници.
prettymonster
05-26-2013, 15:10
Моя ми го даде една приятелка , която ходеше на уроци във ,,Веди'' и оттам им издават и им ги дават . Преди да ми го даде аз се ориентирах от разни страници с приблизителен бал или направо в някои сайтове на училища си ги пишат , така че може би няма смисъл да си купуваш , наистина .
Иначе би трябвало да има в книжарниците и то избор ;д :)
На мен лично не ми е удобно постоянно да се ровя, а и не винаги намирам това, което ми трябва, затова предпочитам справочник, но всеки си преценява. Моят е на издателство регалия 6, иначе ако решиш предполагам, че можеш да намериш най-ралични в книжарници или на славейков. Между другото кой на къде се е насочил да кандидатсва? Може някои да са съученици догодина ;).
prettymonster
05-26-2013, 17:31
Аз мисля да пиша НТБГ (: Преди стоях твърдо зад езиковите , но не знам защо си промених решението . Ти къде мислиш да се насочиш ?
Може ли да попитам бала за 2ра АЕГ колко е горе-долу ? (която и да е паралелка) принципно искам с НЕ
Бъдещи зайчета,ако някой мисли да кандидатства в НПМГ и има въпрос,може да ме пита на ЛС,мога да му дам адекватни отговори.
И да допълня за тези който незнаят,в НПМГ са ниски баловете,защото има ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВЪТРЕШЕН ИЗПИТ.
weenonas
05-27-2013, 07:25
За 2 АЕГ с немски минималните балове от първо класиране 2012 година
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3021 ЧЕ-АЕ;НЕ;М; Г 33.644
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3021 ЧЕ-АЕ;НЕ;М; Г 33.644
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3026 ЧЕ- АЕ;НЕ; БЕЛ 33.750
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3025 ЧЕ- АЕ;НЕ; Х;Б 33.536
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3026 ЧЕ- АЕ;НЕ; БЕЛ 32.964
ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 3025 ЧЕ- АЕ;НЕ; Х;Б 32.750
prettymonster
05-27-2013, 10:13
Как се справихте днес по история и география :D ?
Supernaturalfan
05-27-2013, 10:16
Меко казано фейлнах, защото дори не знаех, че изпита е днес. Но ми е смешно и дори не знам защо :D
Е, то не влиза в бала. По география май се справих по-добре, въпреки, че винаги съм харесвала историята повече. Странно.
Тази година баловете дали ще скочат много ?
П.С. днеска на матурата госпожите ни оставиха да си правим каквото си поискаме
mladostman
05-27-2013, 10:45
^
И нас ни оставиха да правиме каквото си искаме, имаше бая преписване. :D
Въпросите ми се сториха лесни.
anonymous895156
05-27-2013, 10:51
При нас не се преписваше : l На последния въпрос по история нали отговорихте "Смъртта на Гай Юлий Цезар"?
А по география имаше такива, които написаха лос вместо елен на онзи въпрос за животното от Азия 8-)
prettymonster
05-27-2013, 11:14
И на нас не ни даваха :/ Май не се справих много добре . Историята я обичам там проблем нямам , ама по география не уча много :D Добре , че не влиза в бала ... :D
nor4eto99
05-27-2013, 11:16
И при нас нямаше много преписване, само малко... На последния отговорих Брут убива Цезар.. Аз по история последния ден си научих каквото можах и се надявам за над 3... Някои уроци от преди си ги знам, ама те са максимум 4-5 :D В географията иначе ми е силата, нищо че писах маорите в Полинезия... :D
black pearl
05-27-2013, 11:28
Не съм си отваряла учебниците по география, история, химия и физика от края на 1вия срок. Днеска такова тото играх , че не е истина :д Добратя новина е , че съм уцелила. :д Само в нашата стая не се преписваше -.-.-. В другите освен , че са давали да се преписва госпожите са подсказвали
; д
anonymous895156
05-27-2013, 11:35
на нас винаги ни казват да не слушаме квесторите ;д и с право, има си консултанти, които да питаме
black pearl
05-27-2013, 11:39
При положение , че квесторките ни са едни от най-пеканите госпожи , бих ги послушала. :д
Бтв, някой знае ли дали тази година резултатите ще излизат в интернет ?
Оле, при нас такъв цирк, че направо… Единият квестор беше госпожата ми от 1-4 клас, другият беше господинът по физическо, дето и да го псуваш, дума няма да ти каже и някаква друга, дето беше леко злобничка, ама то пък я нямаше през почти цялото време. Квесторите ни обикаляха и гледаха от нас отговорите, както и идваха и други квестори от други стаи, за да ни казват отговорите, абе смешна работа, добре мина. :D
anonymous895156
05-27-2013, 11:51
http://www.domashno.net/zadachi.php :oops:
black pearl
05-27-2013, 11:56
^ Защо не го постна по-рано този линк :дд
anonymous895156
05-27-2013, 11:57
^ Защо не го постна по-рано този линк :дд
Има и за 8-ми клас :5
Около 33 и нещо е в повечето паралелки в втора англиийска, но за момичета. За момчета трябва да погледна...Иначе и аз искам там, но най-вероятно ще пиша на второ желание 73 и не знам в какъв ред 164, търговско-банковата и си мислех да ходя на изпитите за НПМГ, но се отказах, защото ме домързя, а и едва ли ще направя нещо като гледам какво ще има. Но най-вече, защото просто ми омръзна от изпити. Все още се чудя дали д пиша СМГ и 91, защото не знам дали има смисъл, тъй като балът там е много висок, а те със сигурност няма да са ми на първо желание и ако не ме приемат в 2 АЕГ, където балът е значително по-нисък, едва ли ще влезна там, но не знам все още. Може би ставам досадна, но пак ще питам дали някой познава някой от 2 АЕГ или учи там или знае нещо повече..моля малко информация. Мерси предварително :)!!
П.П. НВО-то днес беше просто ужас!! Нищо не направих, макар че и при нас беше преписване, дори не ни взеха телфоните. Както винаги не изневерих на старата традиция да пиша поне по 1 глупост на географията..
~The Smile~
05-27-2013, 12:27
НВО-то днес беше просто ужас!! Нищо не направих, макар че и при нас беше преписване, дори не ни взеха телфоните. Както винаги не изневерих на старата традиция да пиша поне по 1 глупост на географията..
Защо да е ужас? Не успя ли?
При нас нямаше никакво преписване, поне не забелязах такова... Мале...слава богу, че тези оценки не се прибавят към бала. То по история на последните задачи със затворен отговор играх на онче-бочне, :D защото не бях учила последните уроци. По география знам повече отколкото по история. Но мисля, че по ист.съм написала поне за пет и по геогр.също. А ти как мислиш, че си се справила?
По история знаех, че нищо няма да направя, но по география принципно съм добра. Днес, обаче беше пълен провал, нищо не знаех, но се надявам да имам тук-там нещо вярно ;(((
~The Smile~
05-27-2013, 12:31
По история знаех, че нищо няма да направя, но по география принципно съм добра. Днес, обаче беше пълен провал, нищо не знаех, но се надявам да имам тук-там нещо вярно ;(((
Спокойно, сигурна съм, че няма да е чак толкова зле резултатът ти.
~The Smile~
05-27-2013, 12:37
А резултатите ще ги качват ли в интернет? Ако да, кога?
nor4eto99
05-27-2013, 12:47
довечера, живот и здраве... Аз се надявах с минимални знания да успея по история и така стана.. Със сигурност имам поне за 3 и 50 :D A на мен ми е достатъчно щом не е 2...
nor4eto99
05-27-2013, 12:49
Там са!!! http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/top_menu/general/7klas/tests/13-05-27_ONGOR_7klas.pdf Имам 12 от 18 т :Д по история, а по география 16 от 18
По география имам една или две грешки, а по история три.
Вие преписвахте ли ?
black pearl
05-27-2013, 13:04
Омггг по география имам една грешка , не съм погледнала учебника и не съм преписвала 0.о
Е по история е друго положението :дддд имам 6 грешки само на тестовите :дд
black pearl
05-27-2013, 13:05
По география имам една или две грешки, а по история три.
Вие преписвахте ли ?
Не , щот квесторките ми бяха гадни , а в другите стаи са :х Бхт каръка дето съм -.- ; д
По география 16 от 18, а по история 17 от 18, мен ми се струва, че добре съм се справил. Някой да знае тези точки за каква оценка са?
http://zelenkroki.wordpress.com/2010/06/09/7klas/
А някой да знае кога ще кажат резултатите??
nor4eto99
05-27-2013, 13:33
Аз и на двете имам 5-ци, история на долната граница, а география на горната граница.... :D
Сигурно до няколко дни, а и тези тестове ще ги проверяват нашите учители, тъй че вероятно ще стане бързо. Иначе по география съм вързал 5, а по история тотално си утвърдих шестицата според тази скала. :D Но дали и нея не я сменят, защото публикацията в този сайт е от 2010?
nor4eto99
05-27-2013, 13:40
Тези тестове са за малко точки, soo няма да я сменят.. според мен де. Е как така върза 6-ца по история :D
Тези тестове са за малко точки, soo няма да я сменят.. според мен де.
И аз така мисля, но не мога да повярвам, че по история имам с 1 точка повече отколкото по география :оо!!! И ме е яд. Ако бях питала за още едно нещо щяха да са равнии. По история ще имам 5, а ми трябваше 6, за да имам шестица за годината ;(
~The Smile~
05-27-2013, 13:42
Дано да не я сменят. :D
black pearl
05-27-2013, 13:43
По география 1 точка не ми стига за 6 , заради въпроса за Океания, ама ние дори още не се взели този раздел.. още сме на австралия -.-
По история имам 4 , ама там буквално не съм отваряла учебник;, така че съм доволна
Дано да не я сменят. :D
оо аз искам да я сменят и 15т. да са за 6, но някак си не го виждамм.
~The Smile~
05-27-2013, 13:46
оо аз искам да я сменят и 15т. да са за 6, но някак си не го виждамм.
За съжаление, няма как да стане това...
Ко па ти пука, че само историята ти пречи да имаш 6 за годината, ебала си я дипломата, нали 3 си хванала некак си, въпросът е изпитите по БЕЛ и математика да си изкарала добре.
~The Smile~
05-27-2013, 13:49
Ко па ти пука, че само историята ти пречи да имаш 6 за годината, ебала си я дипломата, нали 3 си хванала некак си, въпросът е изпитите по БЕЛ и математика да си изкарала добре.
Вярно. :D
п.п. Яко се изрази. :D
въпросът е изпитите по БЕЛ и математика да си изкарала добре.
Така си мислех, докато нашта по математика не започна да приказва колко били добри резултатите..и докато не осъзнах, че много хора ще имат над моята оценка...е все тая, не мога да върна времето назад, какво да се прави
~The Smile~
05-27-2013, 13:53
Така си мислех, докато нашта по математика не започна да приказва колко били добри резултатите..и докато не осъзнах, че много хора ще имат над моята оценка...е все тая, не мога да върна времето назад, какво да се прави
Голям праз, че другите имат повече от теб! Да не ти пука! Теб така или иначе ще те приемат, където желаеш. ;)
black pearl
05-27-2013, 13:57
Квот било ,било :)) Майната му! И да не ви приемат по 1во желание живота продължава.Мислете оптимистично ! ;)
~The Smile~
05-27-2013, 13:57
М/у другото кога трябва да пишем училищата, в които искаме да отидем?
black pearl
05-27-2013, 13:59
След като свърши учебната година май :дд
black pearl
05-27-2013, 14:00
Бтв , ти си от Варна , нали ?
Някъде към 17 юни ми пише в брошурата от уроците, то до 4 юни ще се гъзарят ония задници от министерството, докато излязат резултатите, след това има изпити по музика, хореография, изобразително изкуство и тия и на 17.06 подаваш документи за кандидатстване на 1-во класиране. В най-добрия случай, демек да те приемат където искаш на 1-во класиране, ще трябва да се занимаваш до 1 юли.
~The Smile~
05-27-2013, 14:07
Бтв , ти си от Варна , нали ?
Да. ^
~The Smile~
05-27-2013, 14:08
Някъде към 17 юни ми пише в брошурата от уроците, то до 4 юни ще се гъзарят ония задници от министерството, докато излязат резултатите, след това има изпити по музика, хореография, изобразително изкуство и тия и на 17.06 подаваш документи за кандидатстване на 1-во класиране. В най-добрия случай, демек да те приемат където искаш на 1-во класиране, ще трябва да се занимаваш до 1 юли.
Ох...мислех, че е веднага, щом излязат резултатите... Обаче грешно съм си мислела. :( Иначе благодаря.
eriksona
05-27-2013, 14:18
Здравейте. :) Вълнува ме един въпрос, за който направих доста теми, но никой не се отзова. Или пък просто хората не са запознати. Както и да е, пиша за последен път по този въпрос и се надявам някой тук да може да отговори. Някой ли знае скалата за оценяване на първия модул на приемните изпити, чийто максимален брой точки е 65.
А аз и по двете не съм прочела един урок и без да преписвам и по двата предмета имам петици. Друг е въпроса, че лятото ще си ги науча, но все пак добре, че имам някакви "извънучилищни" знания. :D Само по физика да се справя, че ми е много трудна, а там уча. Немският е пушка.
При нас тая по БЕЛ пък каза, че е имало заглавие на статия "Всеки трети ученик да се прости с елитно училище", а по математика, че много малко ученици са направили нещо на втори модул, а на пробните изпити, като проверявала е имало хора с по 8-10 точки (от двата модула общо), така че дишайте. :D Едва ли ще скача балът.
Днес беше епично преписване. :D Квесторката ни беше хипер яката и ни вика "Подсказвайте си, но без да се обръщате" (щото има камера в стаята). Каза ни "Нами знаете как се предава информация с гуми и химикали." и един от класа "Някой може ли да ми даде гума за 10 по история?". :D По едно време тя се обади на нашата г-жа по история, за да пита за някой въпроси, които никой не можеше да направи... Абе епик отвсякъде. :lol: То аз по история, география, биология, и химия не съм си отваряла учебниците. Само по физика г/д. Направих някои въпроси от обща култура и друго всичко преписах. :D
Не съм си смятала точките, защото ме мързи. Важното е, че не е двойка.
http://www.monitor.bg/article?id=385855 - това е статията, мен пък за нея ме усведоми баба ми и викам, че е нещо наистина важно, та се стреснах. Иначе мисля, че това е добре за мен поне, защото се надявам, че не съм този трети ученик, който няма шанс за елитно училище. :D Като видях това, че 34% изобщо не са опитали да решават втори модул, от което логично оценката им няма да е по-висока от 4 и нещо, разбирам, че около 3220 ученика отпадат от битката за места в елитните гимназии. Демек оставаме от София около 6447 ученици, уж имащи шанс за такова училище, което е нещо като облекчение.
nor4eto99
05-27-2013, 15:13
Ама то нe беши трудно.... :D Само докато измътя доказателство на 24, голямо мъчение беше, 20 минути съм гледала къде какво и накрая намерих нещо за външните ъгли ии...го реших. :Д
prettymonster
05-27-2013, 15:38
Имам 10 точки по география ( 4 е , ако не я сменят / 2 точки не ми стигат за 5 -,-/ ) , а по история 13 ( 5 -тица ) :D Зле е работата ..
Не ми се мисли ..
На 24 на това по Математика само доказателствата направих , за друго докато загрея не остана време :D Честно казано не намирам логика в това на такъв изпит да има толкова много , които са се затруднили o.o
anonymous895156
05-27-2013, 15:58
Честно казано не намирам логика в това на такъв изпит да има толкова много , които са се затруднили o.o
Да, ама на първи модул. Втори си е незадължителен
prettymonster
05-27-2013, 16:05
Да , така е .
black pearl
05-27-2013, 16:44
Да, дето питах в онази тема за някои училища.
Аз също . ;дд От кое училище си. Питам щото може да се познаваме :дд
black pearl
05-27-2013, 16:46
Госпожата ни по математика пък каза, че миналата година е било по-лесно. На мен 1ви модул ми беше уникално лесен, втори не мак толкова но се справих :)
derbicvetipower
05-27-2013, 16:47
Zaicheta minaha li izpitite
~The Smile~
05-27-2013, 17:12
Аз също . ;дд От кое училище си. Питам щото може да се познаваме :дд
7 СОУ "Найден Геров", а ти? ^
~The Smile~
05-27-2013, 17:13
Zaicheta minaha li izpitite
Не всички, останаха утре по АЕ и сряда по биология, химия и физика. И ако обичаш, пиши на кирилица. ^
География 15 точки историята 13 :Д
black pearl
05-27-2013, 17:25
7 СОУ "Найден Геров", а ти? ^
СОУ "Св.Климент Охридски" От твоето училище никой не познавам ;дд
Я пиши ЛС ^^
05-27-2013, 17:25
Географията 18 точки, история - 16. :П
~The Smile~
05-27-2013, 17:26
http://www.monitor.bg/article?id=385855 - това е статията, мен пък за нея ме усведоми баба ми и викам, че е нещо наистина важно, та се стреснах. Иначе мисля, че това е добре за мен поне, защото се надявам, че не съм този трети ученик, който няма шанс за елитно училище. :D Като видях това, че 34% изобщо не са опитали да решават втори модул, от което логично оценката им няма да е по-висока от 4 и нещо
Не разбирам защо не са се опитали да решат втори модул, като задачите не бяха от най-сложните... но тяхна си работа.
~The Smile~
05-27-2013, 17:26
СОУ "Св.Климент Охридски" От твоето училище никой не познавам ;дд
Я пиши ЛС ^^
Окей.
05-27-2013, 17:27
Не разбирам защо не са се опитали да решат втори модул, като задачите не бяха от най-сложните... но тяхна си работа.
Някои хора ги е страх, други хора - от мързел.
~The Smile~
05-27-2013, 17:33
Някои хора ги е страх, други хора - от мързел.
Правилно. Обаче от какво да ги е страх? От резултата? Не вярвам. Според мен е от незнание.
05-27-2013, 17:36
Правилно. Обаче от какво да ги е страх? От резултата? Не вярвам. Според мен е от незнание.
Не толкова от незнание, колкото от това да се готвят цяла година за този втори модул. Повечето си мислят, че втори модул е невероятна трудност и трябва много да се решава, и ги дострашава дори да започнат да се готвят.Те някои от учениците, и на изпита не ходят по същата причина. :)
black pearl
05-27-2013, 17:39
Има нещо вярно. Цяла годиня ми е втълпявано колко труден ще бъде изпита. Да , ама не ..
05-27-2013, 17:44
Как се справихте на историята и географията? :П
mladostman
05-27-2013, 18:08
Мислех си, че ще е по-ужасно, ама като видях к'во стана днес, хич не се притеснявам за утре и други ден. :D
История - 12 / 18 :S :D
География - 16 / 18
По история можеше повече, ама не ми се отдаваше много тая година.
Или просто аз не съм искал да ми се отдава, не знам. :D
nor4eto99
05-27-2013, 18:13
И аз така, абсолютно същото ^^ Абе да не си ми подсказвал или аз на теб? Аз по история тази година почти не съм бутвала учебник, само вчера си видях някой друг урок...:Д
mladostman
05-27-2013, 18:16
^^ Аз и това не направих, пък ето на. :D
sweetmony
05-27-2013, 18:17
Здравейте :) от къде си знаете точките по история и география има ли ги качени отговорите?
anonymous895156
05-27-2013, 18:19
Скоро научих, че в селските училища директорите убеждавали учениците да не се явяват на 2 модул и да си останат в същото училище. Иначе казано - нека ръководството си получава субсидиите по 1500 лв на ученик, кой го интересува, че бъдещето на над 50 деца годишно (само за едно такова д-ло) е провалено? :(