View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
DownloadVirus
07-16-2013, 11:22
Как ти се отразяват макароните,месото,грахът,з царевицата няма да питам вероятно. Щом нямаш нищо против яйцата ЯЖ ГИ. Няма ли баба ти на село някоя кокошка . ?
TheBeliever
07-16-2013, 11:24
С какво се храниш? Опиши едно примерно дневно меню.
Както по-горе казаха - това, че не можеш да правиш кардио не означава, че не можеш да тренираш. И аз съм със застоял начин на живот и прекарвам по 8 часа на бюро, но време за тренировка винаги се намира стига да имаш желание, а определено не съм фенка на кардиото.
Тази тема се превърна в най-злобарската в целия форум! Развалихте целия смисъл на заглавието, както и смисъла на цялата тема.... Преди тук имаше толко приятни хора, а сега питаш нещо и те изяждат !!!
FuckingFreak
07-16-2013, 11:52
Не виждам някой от нас да злобее. По какъв "деликатен" начин да намекна, че ако едните яйца са й скъпи, то вариантите за храна не са кой знае колко разнообразни, като вземам в предвид, че въглехидратите не й се отразяват добре? :)
Не говоря конкретно за случая, ами попринцип. И всички, които пишеха в темата преди, ще се сългасят с мен.
DownloadVirus
07-16-2013, 12:49
Не говоря конкретно за случая, ами попринцип. И всички, които пишеха в темата преди, ще се сългасят с мен.
В тази тема пиша сигурно от 2010-2011 та и винаги е било така.
AnakinSkywalker
07-16-2013, 13:00
Решила съм да си изчистя храненето, защото вече ми писна. Имай си проблеми със стомаха и гениалните лекари само ми казаха да си изчистя диетата без да казват какво точно имат предвид. А и ако мога да отслабна малко ще е супер.Проблемите ми обаче са следните:
-работя по цял ден-смятайте от 6 сутринта,, когато ставам, се прибирам вкъщи в 18:30
-живеем самостоятелно с моя мъж и въпреки че и двамата работим нямаме достатъчно средства и следователно не мога да я карам само на НВД, защото нямам пари за пилешко и яйца.
-не мога да правя кардио, защото имам проблем с вътрешното ухо и всяко рязко движение е опасно.Та общо вцето ми взеха най-свидното
-на работа ходя доста, с умерено темпо,но има и моменти, в които се заседявам зад бюрото с часове.
-имам страшни киселини от почти всички видове въглехидрати и някои плодове и зеленчуци.
Лелел сега като описах всичко осъзна колко отчайващо ми е положението....
боб, грах и леща
В тази тема пиша сигурно от 2010-2011 та и винаги е било така.
ХАХАХАХА, ЕДВА ЛИ. :)
koshtramba
07-16-2013, 15:16
^ Така е, преди се подвизаваше с друг ник, мисля че беше "HolyShit", or something like that.
Това го знам и аз. "Eдва ли" беше за това, че темата уж е била винаги такава. ;)
Това е 'щото всички се правят на няк'ви големи разбирачи и никой не ще да приеме, че ЕВЕНТУАЛНО има друго мнение освен неговото. Ма то това не е само в тази тема, а генерално в живота. :Д
FuckingFreak
07-22-2013, 05:16
Уф хора :( Сънят е много важен. Днес го усетих. Не че по принцип не го знаех, но днес буквално го усетих на практика. До преди половин година спях редовно по 6 часа, сега не мога да си разкарам тъмните кръгове под очите от тоя период, но това беше единственото ми последствие, освен отпадналостта.
Това лято бях свикнала сутрин да си ставам нормално (тоест към 8:30-9) и следобяд да дремна за час-час и нещо. От една седмица не съм спала следобяд, последните дни спя по много малко отново, днес дори станах преди 6. И веднага се отрази на физическото ми състояние и в частност тичането. Имам парк близо до нас, всеки път правя един и същ брой обиколки и засичам време. Отдавна не бях си тичала "маршрута" за над 30 минути. Винаги беше 29 и нещо, но 30 не е било от април месец. Днес като спрях таймера, показваше 30:09. Стана ми адски тъпо. Знам, че не съм на състезание, не мога всеки път да поставям рекорди на собственото си време, и че понякога има и лоши тренировки. Е, тази беше една от тях. Следя как тялото ми реагира на всяко нещо, и тези секунди определено са знак, че мога по-добре и че нещо не е както обикновено. Но така де, взимам си бележка и продължавам. За другата седмица ще съм се оправила.
Така че хора тренирайте, яжте и СПЕТЕ. Много е важно. :D
black pearl
07-22-2013, 05:48
Аз ако не се наспя и елементарни неща не мога на направя , а за да се наспя като хората ми трябват поне 7-8 часа ;д. Но напоследък нещо не ви стигат . Последните няколко дни не ми се налагаше да ставам рано и спах по 10-12 часа и можех още да спя, а за мен са адски много. ;д
П.С - обожамм домашни доматии ^^
FuckingFreak
07-23-2013, 06:36
Хора, разглеждали ли сте в блога на Pamaa?
http://itisnotadiet.tumblr.com/
Надявам се тя да няма нищо против от малко реклама, но просто е страхотен :) :D
BonnieandClyde666
07-23-2013, 09:45
Тука, аз виждам само некви анорексии!
mimsssssss
07-23-2013, 10:17
Гледай по-добре тогава. Има доста снимки на стегнати момичета, някои дори с очертани мускули :)
BonnieandClyde666
07-23-2013, 10:24
Има да! С очертани кокаляци!!!
FuckingFreak
07-23-2013, 10:28
Тука, аз виждам само некви анорексии!
Мисля, че ще го кажа за втори път. Държиш се отвратително, изказваш се просташки, въобще не е присъщо това за една млада дама. Твоето мнение е такова, не е нужно да го казваш по този начин. Ако харесваш друг тип тяло - можеш спокойно да ни покажеш гледната си точка като пуснеш нагледен материал, за да разберем. Забелязала съм, че аз, както и доста момичета от този форум, харесват жената, такава, каквато е създадена да бъде - фина и нежна. В никакъв случай не казвам слаба, защото слабото не значи красиво на всяка цена. Та затова и го пуснах, въпреки че мисля, че и тя го е правила - ако на теб не ти изнася, пренасочи негативните си импулси някъде другаде и просто не го гледай ;)
Хора, разглеждали ли сте в блога на Pamaa?
Надявам се тя да няма нищо против от малко реклама, но просто е страхотен :) :D
Прекрасен блог! Браво! :))))
А на BonnieandClyde666 където и да съм засичала мнение, винаги е било негативно.
BonnieandClyde666
07-23-2013, 10:50
Само казвам, какво мисля, не ви карам да ми приемате мнението! ;)
Ами добре, моето мнение е, че си негативен човек. :) Не те карам да го приемаш.
FuckingFreak
07-23-2013, 10:59
Леко бе, мацка. :D
Аз не съм тръгнала да ти оборвам мнението, дори напротив - напълно го приемам, няма как всички да сме еднакви и да харесваме едно и също. В крайна сметка това е форум и точно затова сме събрани тук. Но начина, по който го казваш, говори много за теб и това какъв човек си. Нищо лично.
BonnieandClyde666
07-23-2013, 11:20
Рязка съм и съм крайна, не го отричам! :)
FuckingFreak
07-23-2013, 11:50
Е, аз съм същата, не се безпокой :D
Но просто исках да ти дам съвет, защото прави лошо впечатление на тези, които не те познават. Например не веднъж си се изказвала рязко по повод на дебелите момичета, сякаш ти самата спортуваш откакто си се родила и винаги си била супер фит. Не те познавам де, извинявай ако е така. Без лоши чувства, това беше за пример, стига толкова сме я дълбали тая тема, няма смисъл, мисля че ме разбра.
http://25.media.tumblr.com/1336177039a0c3d26e433e9e13549ac6/tumblr_mpoyc1SJJj1renyrao1_1280.png
Пишете ми по едно съобщение да ви последвам. Иначе какво да направя като ми харесват мацки като Биляна Йотовска, слаби, оформени и изчистени.
Ваканцията много добре ми се отразява, храня си се по часове и не си нарушавам графика wohohoh. :)
BonnieandClyde666
07-23-2013, 13:34
Е, аз съм същата, не се безпокой :D
Но просто исках да ти дам съвет, защото прави лошо впечатление на тези, които не те познават. Например не веднъж си се изказвала рязко по повод на дебелите момичета, сякаш ти самата спортуваш откакто си се родила и винаги си била супер фит. Не те познавам де, извинявай ако е така. Без лоши чувства, това беше за пример, стига толкова сме я дълбали тая тема, няма смисъл, мисля че ме разбра.
Споко, разбрах те! ;)
koshtramba
07-23-2013, 13:37
Бонито е моя последователка. ХАХА, хохо, хехе!
Едит : По между другото защо си мислите, че хора (като мен и Бони примерно) във форума са истински? На мен съвсем не ми е такава целта, като гледам и на Бони, аххааххх!
marrcandy
07-23-2013, 18:13
Гледай по-добре тогава. Има доста снимки на стегнати момичета, някои дори с очертани мускули :)
Би ли обеснила за слепите,на кое викаш "очертани мускули"?
BonnieandClyde666
07-23-2013, 18:38
https://www.facebook.com/OriginalFemaleFitnessModels- е тва е по-добрият вариант! Взимайте пример от тука, а не от някакви глисти! :)
koshtramba
07-23-2013, 19:07
Повечето са откровено ънсекси.
PullMeCloser
07-23-2013, 19:13
Меко казано дори, чак е грозно.
BonnieandClyde666
07-23-2013, 19:21
Екстра са си!
mimsssssss
07-23-2013, 19:26
Би ли обеснила за слепите,на кое викаш "очертани мускули"?
Разбира се. Директно от блога пускам снимките, направили ми впечатление.
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/56139964592/instagram-girlz
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/56037870908/p-rettyfit-fitness-health-blog
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/55623212446 много як корем и това отстрани където се очертава :)
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/55537143000
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/55335263506/mylife-mylove-mybody-via-tumbleon
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/54904218272
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/53776248114
http://itisnotadiet.tumblr.com/post/54903893590/searchingforbliss-holy-legs супер крака
И отделно супер стегнати мацки е пускала я някакви йога пози :)
marrcandy
07-24-2013, 05:17
Да ясно. За тебе основния мускул в човешкото тяло е корема. Няма смисъл да споря ,като останалите си.
За мен тези нямат кой знае каква мускулатура,защото човешката се състои от доста повече мускули,а за теб те са само три.
За мен това не е "очертана мускулатура" ,но например това е http://www.bodybuilding.com/fun/images/2012/bikini-olympia-1.jpg
black pearl
07-24-2013, 06:15
Илл.. горната мацка въобще не ме кефи. Губи и се женственото , докато тези в блога на Пама са е женствени и имат стигнати кореми и крака
:) Това е мое мнение да не се обиди някой :Д
Мен ме кефи. ПОЗДРАВ С ТАЗИ УБАВИЦА http://receph.apextech.netdna-cdn.com/images/2013/06/20/bombona130621-1.jpg
FuckingFreak
07-24-2013, 07:58
И на мен не ми харесват тези, пуснати от marrcandy. Не твърдя, че в блога са с "изразена мускулатура", както се написа по-горе, но аз и не харесвам такава, така че всеки с мнението, целите и схващанията си :)
mimsssssss
07-24-2013, 08:23
Написах стегнати и някои са с изразени мускули. Далеч не значи че са боди билдинг мацки.
Не ми преиначавайте думите. Спора тръгна от там, че казвате в блога на Пам има анорексички, което ХИЧ не е вярно. Има си доста добре изглеждащи момичета/жени.
Dagichka
07-24-2013, 10:50
абе мацки кажете ми какво закусвате плс :д
от понеделник се взех в ръце и започвам да си оправям хранителния режим, че преди това заради разни неща си го изкарвах на храната и се тъпчех безобразно всеки ден за закуска със сандвич/баничка/пица и сега направо ме е срам ;д
strawberry88
07-24-2013, 10:57
абе мацки кажете ми какво закусвате плс :д
от понеделник се взех в ръце и започвам да си оправям хранителния режим, че преди това заради разни неща си го изкарвах на храната и се тъпчех безобразно всеки ден за закуска със сандвич/баничка/пица и сега направо ме е срам ;д
Мюсли (това на фамилия Никола 8-) ) с кисело мляко и мед, но ти можеш с каквото искаш да го ядеш/препечени филийки пълнозърнест хляб с нещо отгоре/варени яйца.Задължително плод също. :д Аа, понякога също си правя едни мъфини с овесени ядки (и много други неща) и от тях съм закусвала.
mimsssssss
07-24-2013, 11:05
По принцип тук ни носят хляба до вкъщи - минава един камион от пекарната. И ако успея да го сваря, защото обикновено е рано сутрин, си взимам пълнозърнесто хлебче. После от него си правя сандвич. Обикновено слагам маруля, рока, лук, домат, краставица, маслини и в зависимост дали имаме сирене, кашкавал или нещо от сорта.
Ако не успея да си взема хлебче, значи съм станала късно, защото съм стояла до мега късно и все пак се събуждам и пия кафе. Обикновено ако съм стояла до късно съм и яла, иначе не ми работи мозъка. Та сутринта едно кафе и после направо основно ядене 2-3 часа след кафето.
Иначе закуската ти трябва да е стабилна. И неща от рода на една ябълка са мега простотия. Иначе варени яйца, белтъци с филийка, сухар, кисело мляко, сирене... има доста добри неща, които целят да те нахранят и подготвят за деня.
Обикновено закусвам 3-4 яйца. :Д
Или овесени ядки, ама сега не ям мляко и ги пропускам.
BonnieandClyde666
07-24-2013, 17:11
Омлет с 3-4 яйца цели, сирене, малко кашкавал+ спанак, броколи и т.н. и си чук!!!
FuckingFreak
07-24-2013, 20:37
Иначе закуската ти трябва да е стабилна.
Глупости. Можеш и да минеш със съвсем лека закуска. Сутрин трябва да дадеш просто тласък на тялото, не да му даваш нещо, което да го затлачи.
Аз се придържам към кисело мляко с разни добавки вътре. Или ленен хляб с нещо отгоре, обикновено моцарела, ементал, бяло сирене, кашкавал и подобни.
Deadlock
07-25-2013, 10:46
Какъв тахан си купуваш, Jaune, и откъде?
FuckingFreak
07-25-2013, 12:22
^ Не съм Jaune, но ще си позволя да ти дам съвет. Не съм яла от доста отдавна тахан, но много харесвах белия на Стокси и тъмния на Тръндеви. Пробвала съм и тъмния суров на Балчо, но беше доста горчив, докато другите имат по-скоро неутрален вкус. Ако искаш да ти е по-мек - вземи си бял (тоест от белен сусам), но той е и по-мазен, докато пълнозърнестия е уж по-полезен, но е възможно да ти нагарча, и естествено структурата му е малко по-различна.
Аз съм фенка на този на Тръндеви, натуралния. Обаче ми е най-вкусен като си го направя сама, което се е случвало точно веднъж. :Д
Ами за мен лично Балчо е по-хубав от Тръндеви, може би съм свикнала на вкуса, но Тръндеви има някаква различна консистенция, която не ме кефи много. Не съм сигурна как да го дефинирам точно, но на Балчо е някак си по-гъст и наситен. :Д Ъъъ, иначе Балчо има в Кауфланд, мисля, но и в Била съм мяркала - то има и тиквен, и слънчогледов, не съм ги пробвала, но ми е интересно.
DownloadVirus
07-26-2013, 10:36
Аз за закуска си правя кисело мляко с овесени трици плюс някакво плодче и малко мед, но това вече тотално ми е омръзнало и днес щях да повърна при мисълта за овесени трици.И варени яйца едно време хапвах често и сега едвам ги ям.Иначе нямам грам апетит.Ако хапна нещо ще да е много малко количество и повечето е супи и Активия /която не е много полезна и диетична, но ..../. Иначе да се похваля-ходя доста и хапвам малко и приятеля ми отбеляза,че съм отслабнала.А той не е някой, който ще ме лъже за да не ми нарани чувствата.Само че ,както винаги, съм пооформила мускули под слоя мазнинка и комбинацията не ми допада.Ако си стегна мускулите,особено на прасеца, съм като футболист с рокля.Не знам защо така лесно правя стегнати мускули /не знам как точно да ги опиша, защото си имам мазно/.Тестостеронът ми е съвсем леко висок, но не е чак толкоз че да е проблема в него
Ако обичаш споделяй такива неща само в тийн пробрем,че другаде,ако кажеш нещо подобно много ще има да ти се смеят и ще те вземат за всеобща гавра :)
mimsssssss
07-26-2013, 17:12
Глупости. Можеш и да минеш със съвсем лека закуска. Сутрин трябва да дадеш просто тласък на тялото, не да му даваш нещо, което да го затлачи.
Аз се придържам към кисело мляко с разни добавки вътре. Или ленен хляб с нещо отгоре, обикновено моцарела, ементал, бяло сирене, кашкавал и подобни.
Е, тази закуска само с кисело мляко в 8 часа сутринта, трябва да гарантира поне още една към 10. Иначе кой нормален човек от 8 до към 13:00 би изкарал само на мляко. Айде да не се насърчаваме с гладуване.
Deadlock
07-26-2013, 17:21
Благодаря на отговорилите за тахана. :)
"Сусамовият тахан съдържа:
приблизително 20% белтъчини;
50% растителни масла, олеинова и линолова киселина;
захариди, приблизително 16%;
около 9% влакнести вещества;
витамините А, В1, В2, В3, В6, и Е;
по отношение на минералните съставки сусамът е един истински мултиминерален природен продукт. В него се съдържат калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор. "
Перфектно звучи, още утре ще си купя.
Dagichka
07-26-2013, 17:46
^мерси на всички, че си изредихте закуските :Д аз сега карам на по банан сутрин и си ме зарежда чак до обяд
окей, никога не съм била спортна натура, фвс не играя от 6ти клас, но днес след като правих 30days shred си пуснах клипче за корема и при опита ми да направя посочените различни изменени коремни преси цялото ми тяло се затресе в някви като спазми ли и аз не знам и така всеки път като опитвам.. wtf?
DownloadVirus
07-26-2013, 21:20
Е, тази закуска само с кисело мляко в 8 часа сутринта, трябва да гарантира поне още една към 10. Иначе кой нормален човек от 8 до към 13:00 би изкарал само на мляко. Айде да не се насърчаваме с гладуване.
Ми аз например може да не ям до 4-5 след обяд и може да се чудя кой нормален закусва и обядва всъщност. Всъщност това ми е закуската - късна закуска.
Карам само на вода до това време.
mimsssssss
07-26-2013, 21:25
Сериозно?
И как е? Не ти ли къркори стомаха?
Странно ми е. Аз пък предпочитам да ям сутрин и обед и вечер може да пропусна.
п.п. Сега като ми се налага да стоя до 3-4 сутринта ям по 4-5 пъти на ден, просто няма как - храната ми компенсира съня.
PullMeCloser
07-26-2013, 21:34
И аз нямам нужда да ям сутрин, глад изпитвам реално късния следобед. Минимум 2 часа след събуждане ми е и абсолютно невъзможно да помириша каквато и да е храна, после ми е тежко цял ден. Може и да не е много полезно, но така съм се научила.
^мерси на всички, че си изредихте закуските :Д аз сега карам на по банан сутрин и си ме зарежда чак до обяд
окей, никога не съм била спортна натура, фвс не играя от 6ти клас, но днес след като правих 30days shred си пуснах клипче за корема и при опита ми да направя посочените различни изменени коремни преси цялото ми тяло се затресе в някви като спазми ли и аз не знам и така всеки път като опитвам.. wtf?
Слаб ти е коремният пояс просто. :) Не се притеснявай, ще се подобри. :д
Иначе според мен даже оптимално е да не ядеш в първата половина на деня. Поне аз ако започна да ям от сутринта, почти винаги съм гладна цял ден и не мога да се наям :/
DownloadVirus
07-26-2013, 22:18
Сериозно?
И как е? Не ти ли къркори стомаха?
Странно ми е. Аз пък предпочитам да ям сутрин и обед и вечер може да пропусна.
п.п. Сега като ми се налага да стоя до 3-4 сутринта ям по 4-5 пъти на ден, просто няма как - храната ми компенсира съня.
Зависи до колко часа съм ял пред нощта,защото ако ям до към 1 вечерта както сега например,ще отиде 1,30-2 ,а аз плющя яйца с мед. Иначе къркори,особено ако съм свикнал да ям бая по-рано..Иначе след 20тина часа без храна почва малко по-сериозно да къркори. На 24 тия час е убийство.
FuckingFreak
07-27-2013, 07:28
Чувството на глад сутрин е доказано, че е измислица и е по скоро въпрос на навик - навика в това, щом станем, веднага да се храним и даже да си напълним коремите, че разбираш ли, да ни държи до обяд. Ако си промениш мисленето после няма да има "ама как ще издържа до 13:00 на едно млекце".
Ou7oFmYhEaD
07-27-2013, 08:31
Аз също не обичам здравите закуски и точно си ям сутрин млекце с плод и ми е добре, когато съм на училище закусвам към 06:50 и обядвам в най-добрия случей към 2 , но по-често в 3 следобяд. Чувстам се добре така, но когато си нямам работа в неделя най-често, едва дочаквам 12 за да обядвам. Случвало се е да ям и около два часа след закуската-резултат тежест и нежелание да се заема с каквато и да е работа. Леката закуска пък не означава, че преяждам на вечеря, но обяда ми е най-удобното време за хранене. Дава енергия, не се лепи, защото съм активна през целия ден, а какво да кажа за обилната вечеря адски грешно хранене е това да се натъпчеш преди лягане след като си гладувал цял ден.
koshtramba
07-27-2013, 09:21
Thats how we ran 10k yesturday. Me, my best friend and her little sister.
Like 80`s.
От квартала ми до центъра на София и обратно.
here (http://img.photobucket.com/albums/v454/DEAD_SOUL_F/colorrun_zps0b481384.jpg)
DisappointedDreamer
07-27-2013, 09:24
that's how we rAn*
koshtramba
07-27-2013, 09:30
Йъп, ама който никога не е учил английски как да знае. :)
BonnieandClyde666
07-27-2013, 09:31
Thats how we ran 10k yesturday. Me, my best friend and her little sister.
Like 80`s.
От квартала ми до центъра на София и обратно.
here (http://img.photobucket.com/albums/v454/DEAD_SOUL_F/colorrun_zps0b481384.jpg)
Моного сте били готини! :P
koshtramba
07-27-2013, 09:34
"Страааашни".
Ега ти предизвикателството беше този аутфит.
И малко прогрес : Here. (http://img.photobucket.com/albums/v454/DEAD_SOUL_F/holla_s_zps0d211cd1.jpg)
DownloadVirus
07-27-2013, 09:47
Аз също не обичам здравите закуски и точно си ям сутрин млекце с плод и ми е добре, когато съм на училище закусвам към 06:50 и обядвам в най-добрия случей към 2 , но по-често в 3 следобяд. Чувстам се добре така, но когато си нямам работа в неделя най-често, едва дочаквам 12 за да обядвам. Случвало се е да ям и около два часа след закуската-резултат тежест и нежелание да се заема с каквато и да е работа. Леката закуска пък не означава, че преяждам на вечеря, но обяда ми е най-удобното време за хранене. Дава енергия, не се лепи, защото съм активна през целия ден, а какво да кажа за обилната вечеря адски грешно хранене е това да се натъпчеш преди лягане след като си гладувал цял ден.
Не е грешно,просто не разбираш концепцията,защото не си чела достатъчно литература,а за опит дума не може да става. :)
rositzza
07-27-2013, 12:00
Аз рядко ям сутринта защото след 2 часа умирам от глад, когато не ям и съм цял ден на крак мога да изкарам до 17h без да усетя глад. Някак не мога да си го обясна :D :D
Като не ядете сутрин не ви се покачва кръвната захар, тоест след това няма как да има рязък спад и зверски глад, затова може да карате часове без да мислите за храна.
DownloadVirus
07-27-2013, 20:35
Като не ядете сутрин не ви се покачва кръвната захар, тоест след това няма как да има рязък спад и зверски глад, затова може да карате часове без да мислите за храна.
Според зависи часовете може да се увеличат бая и да станат дни.
mimsssssss
08-04-2013, 20:14
Темата нещо я откривам много назад... та реших да пиша.
Бях решила от доста време да пробвам за определен период от време суровоядството. Просто така, без някакви здравословни причини - изключвам всичко преработено по някакъв начин и общо взето ще ям плодове, зеленчуци и ядки. Майка приготвя суши, та може и от рибата да ям, но това е по-нататък, ако режима ми понася.
Два дена си правих кафе с мляко, докато свикна кафе без мляко, и накрая спрях и кафето. Сега вече май не се замислям толкова, ама то се свиква, просто по инерция първите 3-4 дена най-много са кофти.
И да се похваля малко - http://www.youtube.com/watch?v=HCXM5ig8us4 започнах да ги правя. Много са ми интересни, особено с хубава музика, някак ме тонизират - опъват се всички мускули. И съзнанието ми е заето с изпълнението на самото упражнение. Докато ако карам кростренажора си мисля глупости само и се напрягам излишно психически.
Това е за сега. Пишете хора, пишете :)
anonymous708973
08-04-2013, 21:25
Глупости. Можеш и да минеш със съвсем лека закуска.
Ти можеш, ама народът си го е казал: "закусвай като цар.."
Вярвам в стабилната закуска, не мога без да хапна нещо сутринта и хич не е до мислене, а до енергия.
На работа съм от рано обаче и отвикнах да ям веднага след ставане, та все се случваше по една Активия да ям. Е, хич не се кара на млекце до 13ч.
Опитвам да минавам с леки ядения по няколко пъти на ден :)
Мацки, къдего мажете тоя тахан? Или само с лъжицата го нагъвате? Имам чувството, че ще пукна, ако си сложа такова нещо в устата.
И да се оплача - тамън установих, че ям спанак на салата и то... му мина сезонът :(
PullMeCloser
08-04-2013, 21:46
Аз бях със страшни очаквания за този тахан- всички го хвалеха толкова много, майка ми и тя е луднала по него, та го пробвах скоро и хич не ми хареса, много се разочаровах :D :D
DownloadVirus
08-04-2013, 21:52
Pink ставаш адиктид то фуд ,спри да мислиш за храна и си гледай работата. Дори от 6 до 1 камъни да мъкнеш по баири на 40 градусови жеги пак няма смисъл да закусваш.Тази народна 'мъдрост' е глупост,няма връзка между времето в денонощието и количеството храна,което е оптимално да погълнеш. Това за енергията е пълна глупост,ако си ял в калориен излишък вчера,днес няма да се чувстваш така.Нагъни 2 килограма зеленчуци с месо и яйца и отделно ориз картофи плодове (последните 3 малко количество) и после на другия ден гледай дали нямаш енергия.Сега при самовнушение или пристрастяване това е друг въпрос,но лека адаптация 2-3 дена и се свиква. При повечето се свиква веднага,ако на миналият ден наистина си ял както трябва.
anonymous708973
08-05-2013, 18:24
Пълна глупост е да не закусвам, не мога да си започна деня с месо и ориз в 13-14 часа, мерси.
DownloadVirus
08-05-2013, 21:34
С каквото искаш можеш да го започнеш.Като искаш го почваш с баница/кифла.Като искаш с овес,който каквото си иска.Аз и в 9 сутринта съм ял месо и ориз.
FuckingFreak
08-06-2013, 05:51
И аз закусвам по принцип, НЕ съм против закуската, но е въпрос на навик дали ще се наядеш супер много сутринта. Аз предпочитам основното ми хранене да е на обяд.
Тахан аз ям само с мед. Понякога с овесени трици смесен. Може да му сложиш лимон, за да не се утежнява вкусът. Но е прекалено калоричен, за да го мажеш на филия (примерно) според мен.
Аз тахан преди ядях с нахут, обаче отдавна не съм си купувала. Вчера го гледах в био магазина и се чудех дали да си взема... е така и не си купих. :Д
Тая тема чисто замря.Аз да я ъпна с е един въпрос.Значи,на работа съм от 7 и 30 до 17 и 30.Ставам всяка сутрин в 6 и нещо и се прибирам към 18 и нещо.По принцип гледам да си нося от вкъщи ядене -пилешки пържоли, пълнени чушки и т.н.Имаме стол тук,но готвят главно ориз и зеле запечено. Сутрин закусвам почти винаги кисело мляко с овесени трици и мед.Нося си и плодове на работа.Въпросът ми е какво ще ми препоръчате за хапване между храненията, защото към 9-10 часа съм мнооого гладна,обядвам после към 12 и нещо и после вечерям към 19 часа.Мислех си за сурови ядки,но от бадемите вече ми се повдига.Плодовете също са алтернатива, но от тях ме боли корема.А и не се наяждам както трябва.Пия иначе чай за да ми поуспокои корема сутрин, но това е само за половин час максимум.
mimsssssss
08-19-2013, 12:20
С всички плодове ли имаш проблем?
Може една зелена салата да хапнеш преди същинският обяд. Или друга алтернатива - пак салата де, каквато си искаш.
'Щом не е проблем да си носиш храна, може кисело мляко. Аз т'ва гъча в университета като междинка.
И моята идея беше салати и кисело мляко. От плодовете всичко ми дразни стомаха като съм гладна та затова ги използвам вместо десерт.Мислех си за варени яйца ,но малко ме е страх на тая жега.Иначе има хладилник тук и мога да ги съхранявам.Не обичам обаче чистото кисело мляко-трябва да сложа мед или банан в него.Но ще го измисля.Благодаря за съветите.
Добре, от банана също ли ти се дразни стомаха? Иначе яйцата са идея, даже ще можеш да разнообразяваш на очи/бъркани/омлет/варени... Друго, което ме засища мен в екстремни ситуации е пълномаслено прясно мляко, но него не всеки обича да го пие чисто.
Когато е на гладно ме дразни абсолютно всичко.Например реших да вечерям диня и така ме заболя корема че виех от болки един час.Същото се случва и от някои зелечуци
Ou7oFmYhEaD
08-19-2013, 13:42
Честно казано, когато съм out мога да си взема капучино без захар и да си карам така до обяда в къщи, който е в 2/3 h. И тогава е идеално за мен защото ме държи сита за вечерята към 18.30-19.00 И на работа ходих и пак така, не огладнявам в движение, ако обаче съм у дома в неделя например, почва да ми прималява от глад още в 10 сутринта и едва дочаквам 12. Не обичам междинни, рядко ги ям освем плод следобедните часове.
koshtramba
08-19-2013, 15:39
Когато е на гладно ме дразни абсолютно всичко.Например реших да вечерям диня и така ме заболя корема че виех от болки един час.Същото се случва и от някои зелечуци
Ходи на лекар.Това никак не е нормално.
Другият месец отивам че сега няма направления.И да се обърна към всички млади момичета, които искат да отслабват като не ядат-яжте си правилно и разделно, спортувайте и не се вглъбявайте толкова в това отслабване.Проблемите,коит о може да си навлечете, са много големи!!!!
DownloadVirus
08-20-2013, 15:38
Да бе,те момичетата много знаят да ядат правилно,че да го правят..А пък ако правилното е разделно още повече - пази Боже.
К'во пак се пънеш за думата? Момичето искаше да каже да не ядат един път дневно няк'ви говна (пакетирани говна) и после 3545453423435434 часа да прегладняват и да изпоприпадват.
DownloadVirus
08-21-2013, 10:44
Такива моми дето да знаят да се хранят почти не съществуват,особено в тоя форум.Пък те навсякъде са така.
'Щото пък всички, 'дето не си теглят храната до грам и не я изчисляват по 3574544734345257 формули и я съобразяват с още толкова норми, са ебати свиньете. Както се обсъждаше в една друга тема, има хора, за които "правилното" хранене не е приоритетно, не са до един затлъстели хипертоници пред инфаркт. В пубертета им е първостепенно да се хранят достатъчно и като количество, и като брой хранения, пък после... кой както си реши. Не проектирай собствените си приоритети върху всички останали.
DownloadVirus
08-21-2013, 13:22
Това не променя факта за ограничените им познания в областта(или по-скоро липсата на такива)
mimsssssss
08-21-2013, 14:01
В крайна сметка всеки сам решава в каква област да се образова. Нито всички ги интересуват едни и същи неща, нито всички имат еднакви интереси. Приеми, че не всеки чете по цял ден съотношения на протеини, мазнини и т.н. Някои хора се интересуват от ядрена физика примерно, други от психология, трети от надуваеми балони с хелии. Не линчувай всички, само защото не вървят по твоите стъпки.
DownloadVirus
08-21-2013, 15:41
Да,ама искат да се хранят 'правилно',нали? Аз не се интересувам от ядрена физика,защото не ми трябва,ама това е тялото ти,не е ядрена физика. И без тези знания не може да се храниш правилно,също както не можеш да решаваш уравнения без да знаеш таблицата за умножение примерно.
mimsssssss
08-21-2013, 18:49
И мислиш ли, че има само ЕДИН правилен начин? И мислиш ли, че знаеш всичките неща? И мислиш ли, че това което правиш трябва да се спазва и няма второ мнение/ втора идея/ втори начин?
Навлизаме в излишно спорене. Просто погледни малко по-далеч от носа си. Да, има много неориентирани хора. Но има и такива, които четат/ питат/ изпробват/ информират се. Дори най-малкото проявяват интерес, за да научат нещо допълнително по-въпроса.
Имам два класически въпроса:
1. Ако на ден са нужни на човека примерно 1800 калории - има ли значение дали ще ги приеме на веднъж или разделено на 3-4 хранения? Какво е значението, как влияе, вреди-ползи?
2. Ако на ден са нужни на човек примерно 1800 калории - има ли значение дали приема фаст фууд, захар и т.н. или качествена храна? И отново - вреди и ползи, да речем възникващи проблеми и т.н.
Благодарна съм на който ми даде отговор, просто малко информативно ми се иска да ми се представи, а не от рода на "да"/"не".
Имам два класически въпроса:
1. Ако на ден са нужни на човека примерно 1800 калории - има ли значение дали ще ги приеме на веднъж или разделено на 3-4 хранения? Какво е значението, как влияе, вреди-ползи?
2. Ако на ден са нужни на човек примерно 1800 калории - има ли значение дали приема фаст фууд, захар и т.н. или качествена храна? И отново - вреди и ползи, да речем възникващи проблеми и т.н.
Благодарна съм на който ми даде отговор, просто малко информативно ми се иска да ми се представи, а не от рода на "да"/"не".
1. Значение има според индивида. Популярен е в момента т.нар. intermittent fasting, тоест не ядеш някакъв период от време - протоколът е различен, 14, 16 и повече часове. Има хора, които ядат веднъж на 24 часа. Има такива, които не ядат по 36 часа и после ядат. Дали ще фастваш, зависи изцяло от ТВОЯТА нагласа. Дали ти понася на теб. Има хора, които, ако имат няколко хранения на ден, цял ден са гладни, защото са по-чувствителни, вдига им се кръвната захар и прочие. Затова предпочитат да фастват и да се наядат на 1 или 2 по-стабилни хранения. Пробвай и виж за себе си. Ако ти понася - супер. Иначе какви са ползите - повишена инсулинова чувствителност, т.е. усвояш по-добре; освен това във fasted състоянието тялото ти не ползва въглехидрати от поетата вече храна за гориво, а вместо това наличните ти мазнини.
2. От гледна точка на отслабване/напълняване, даже по-точно - ако се водиш от кантара, няма никакво значение дали калориите идват от вафли или плодове и зеленчуци. Съвсем друг е въпросът в дългосрочен план, със здравето ти. Здравословната хрнаа не е просто способ да отслабнеш. Тя е и начин, по който сме по-здрави, по-силни, по-издръжливи, с по-добри спортни постижения. По-добрата храна ще те засити по-дълго, ще ти даде повече необходими микроелементи (витамини и минерали), ще придаде здрав вид на кожата, косата... то е ясно к'во ти дава джънк фууд-а и к'во ти дават зеленчуците. :)
mimsssssss
08-21-2013, 19:42
Мерси мноооого. Всичко от първият въпрос ми се струва много интересно.
Аз наскоро бях пробвала суровоядството за десетина дена просто ей така, от любопитство. Може и това да изпробвам скоро :)
DownloadVirus
08-21-2013, 19:48
Един правилен няма,но има такива много такива пътища без изход ;)
Иначе ако ти се яде вафла шоколад и тн и едновременно искаш да сваляш ,тоест ядеш здравословни храни с достатъчно фибри и достатъчно витамини и минерали ,отделно включващи се в макронутриентите ти трябва да завишиш ТДЕЕ ,иначе на 1800 калории от джънк можеш да се тормозиш много психически,защото това е малко храна ,която засища за кратко време.
mimsssssss
08-21-2013, 20:02
ТДЕЕ какво е?
Аз казах примерно 1800. Още не съм наясно дали да започна да си изчислявам колко трябва и колко ям. Нито за мазнини, протеини и т.н.
Обикновено ям по 4-5 пъти на ден, главно месо и млечни продукти, зеленчуци и плодове по рядко. Нямам за цел сваляне/качване. Просто си тренирам всеки ден и си ям в нормални порции.
ТДЕЕ ти е енергоразхода с тренировките, ако не се лъжа. Добре си се ориентирала, щото наистина, джънка е храна с висока калорична стойност, а не засища много, и ще ти е трудно да се вместиш в 1800 калории и да се чувстваш сита.
DownloadVirus
08-21-2013, 20:11
google TDEE и ще разбереш най-лесно. Всъщност даже може да го изчислиш.. http://iifym.com/tdee-calculator/
Up-вам темата със снимка, която направих ден или два, след като се върнах от морето. Всички се оплакваха, че като идат на море и cheat-ват яко, е при мен това го нямаше. IM SO PROUD! :D
http://31.media.tumblr.com/415bc5435826273b6a432e90b0b4c5cd/tumblr_mrpy294CYB1s3fd6bo1_1280.jpg
Пама, наскоро ти гледах снимката с прогреса, беше направила 13 000+ ако не се лъжа. Пример си за много момичета. :)
Аз искам да си променя храненето, но нямам на идея от къде да започна. Вярно е, че в интернет има информация, но е прекалено много и ако някой има линк към нещо систематизирано ще съм адски благодарна.
mimsssssss
08-26-2013, 20:16
Да, подкрепям Пам, супер е прогреса и'. Много хубави крака си направила вече :)
:)
В bb-team има доста статии, но то като цяло трябва да си промениш мисленето, защото аз преди уж се хранех правилно, но cheat-вах всяка седмици и постоянно ми се ядяха разни глупости. Сега не виждам смисъл да си тормозя тялото.
Единственото нещо, което може би не е особено здравословно е, че често ъм... кадя. Поне като се налопам не ям боклуци, ами хапвам плодове.
mimsssssss
08-26-2013, 20:35
То и въздуха е мръсен, и плодове и зеленчуците имат химикали, и месото е гъкано с ГМО... айде сега, подробности. Света, който е бил през 70' вече го няма - нито почва, нито въздух, нищо.
За мен тялото ти е супер и е постигнато и с тренировки, защото е оформено - което значи че влагаш труд :)
Рецепта за сладолед, в който май няма нищо вредно (за 1кг):
Банани 4бр.
100гр. малини/ягоди или други дребни плодчета
200мл мляко
1 с.л. мед/кафява захар/стевия или каквото решите
1 с.л. какао
малко бадеми/орехи/или други ядки
малко черен шоколад
Рецептата може да се коригира и да се прави във всякакви варианти.
1.Два банана се смилат на пюре със 100мл прясно мляко. Сместа се излива на дъното на кутия за сладолед и се поръсва със смлените (на едро) ядки.
2.Другите два банана се смилат също с 100мл мляко, като се добавя какаото и подсладителя. Излива се като втори слой в кутия.
3.Червените дребни плодове се смилат на пюре и се изсипват последни - трети пласт.
4.Отгоре се поръсва с черния шоколад( или ментови листенца, стафиди, портокалова/лимонова кора).
Общо взето е много лесно и става бързо, не повече от 15мин. Да престои за една вечер във фризера, т.е. около 12 часа :)
black pearl
08-27-2013, 07:51
Asdfghjkl <333 Имаш мега бруталното тяло ! Евала за усилията и труда , които си вложила. :)
BonnieandClyde666
08-27-2013, 16:17
Капачките ше ти се счупят!
:)
В bb-team има доста статии, но то като цяло трябва да си промениш мисленето, защото аз преди уж се хранех правилно, но cheat-вах всяка седмици и постоянно ми се ядяха разни глупости. Сега не виждам смисъл да си тормозя тялото.
Единственото нещо, което може би не е особено здравословно е, че често ъм... кадя. Поне като се налопам не ям боклуци, ами хапвам плодове.
и аз уж си бях променила мисленето,ама траеша няколко месеца подред...еее и сега съм на това мнение,но лакомията ми не слуша..сега постоянно ми се дояждат някакви боклуци и не знам как да се спирам, трудно е наистина.. и едно голямо БРАВО за теб и силната ти воля ! не се ли изкушаваш да ядеш и други неща,промени ли менюто си от преди няколко месеца ? или си е същото :)
Ден трети без нездравословни хапвания между храненията. Хапвам си основно на обяд,сутрин ям овесени трици с кисело мляко и малко мед.Хапвам по едно редче шоколад,че кръвното ми е непоносимо и трябва да избирам между шоколад и тоник. Не пия сокове и газирано. Ям повече пилешко и яйца.Сега вече имаме и грозде та и него нагъвам, въпреки че се изприщвам от него.Вечер караме колело и ходя пеша 20 мин до работа и после обратно.Малък е напредъка,но си е напредък за мен.Само ако можеше главата да спре да ме боли толкова убийствено силно!
^Вместо шоколад може да пиеш айрян със сол. Ако ограничаваш солта като цяло, най-вероятно от там ти идват проблемите с кръвното, тъй като се обезводняваш. Пий много вода.
mimsssssss
08-28-2013, 15:32
Тя може и желязо да пие, и магнезии, и мултивитамини и още куп други неща и да не си позволява да яде вредни неща.
nickeyy97
08-28-2013, 15:57
И аз имам ниско кръвно, а до колкото знам при него се яде/пие солено, а не шоколад, шоколадът мисля че е когато кръвната захар е паднала.
mimsssssss
08-28-2013, 16:23
Имах предвид, че по света има хиляди хора с ниско кръвно и не всеки прибягва до шоколад или тоник. Дори имаше някакви таблетки с кофеин и още нещо си, което ти нормализира кръвното. Иначе най-простото нещо е строг хранителен режим с нужните съставки в храните. Това игране с малко шоколад за да си го дигнеш е загуба на време. Защото до 6-8 часа няма да има помен от шоколад в кръвта и айде пак пада кръвното. И да, както казаха влияе и на кръвната захар, а цял ден да си правиш пикове и спадове хич, ама хич не е добре.
Аха, да, и аз го знам т'ва за шоколада, че е голяма заблуда. Аз самата съм с ниско кръвно и веднъж не съм яла шоколад, за да ми стане по-добре. :Д
Barbie47
08-28-2013, 19:53
Моето винаги си е било 60-90 и в критични случай 50-80, но не му обръщам внимание.. припадала съм няколко пъти от рязко ставане, но иначе съм си пушка :D
'Щото на повечето хора приемат супер хаотично микроелементи и се получават дисбаланси на такова ниво. Но т'ва, разбира се, никой не го смята за сериозен здравословен проблем, нищо че предизвиква ниското ви кръвно и води до проблеми със сърцето...
mimsssssss
08-28-2013, 20:16
Бе и аз имам ниско кръвно. И повечето жени имат. И наследствена анемия имам. Ама за нищо на света няма да си играя цял ден да си го дигам. Просто съм приела, че за мен и моя организъм е нормално да е толкова и толкова. Същото е като с пулса - никой не се стреми да има еди-колко-си удара в минута, само защото това е нормата. Да, някой път ми причернява ако съм била клекнала да речем, но съм си научила урока и никога не съм припадала. Има си 3-4 прости правила, които ако ги спазваш няма да имаш никакви проблеми. Иначе да, както каза babity - точно щото никой с нищо не се съобразява, хората си прецакват органите - я сърце, я черен дроб, я бъбреци...
Не съм съгласна с т'ва изказване за пулса. За всяко нещо си има референтни стойности. За кръвно, за пулс, за захар. Има индивидуални изключения от тях, но т'ва е само при условие, че всички други системи си функционират правилно при еди-каквито-си-стойности. "Ама то винаги си ми причернява" означава по-скоро, че имаш хроничен здравословен проблем, отколкото че ти си пример за гореспоменатите индивидуални изключения/вариации от нормата.
Цялата история с ограничаването е че искам този път да е за постоянно и да е по-леко за приемане.Аз,няма да лъжа, съм луд фен на шоколада!Не само заради кръвното, но и заради вкуса му.До сега всякакви опити да го откажа отведнъж се провалят с гръм и трясък, затова реших сега да го намаля постепенно докато не престана да го желая и свикна с липсата му.Иначе шоколадът ми помага за кръвното.Предполагам си е индивидуално при всеки.Снощи кръвното ми беше 95-80 и пих тоник.Всеки ден съм с главоболие.Невролозите се интересуват единствено от това,че на скенера не се вижда тумор.Казаха ми че си измислям че ме боли глава, като се ядосах ми дадоха успокоителни и до там. Аз също съм припадала и съм чест посетител на бърза помощ, но вече не издържам.Не пия айрян защото повръщам след като го пия /не знам защо- не е нарочно/. Мозъкът ми не се уросява достатъчно и ми препоръчаха да намаля солта до минимум /аз и без туй не я използвам често/.Та така де-на 24 съм ,а имам здравето на 70 годишна.Съжалявам че ви занимавам с мойта история, но аз да си се оплача. Ще продължа да ограничавам сладкото докато напълно не го изхвърля.Вече не усещам толкова силната нужда да ям шоколад, а дори съм пред цикъл :D
Невролозите са лайнари. Особено тия по поликлиниките. В крайна сметка, ако има желанието, можеш да се поинтересуваш и от разни билки за главоболието и кръвното. С ръка на сърцето си казвам, че съм повече от скептична за тези неща, но пък по този начин успяхме да овладеем кризите с кръвното на майка ми.
Хапвай си каквото ти душа сака, но в разумни количества. 'Щото съм далеч от мисълта, че един ред шоколад ш' ти навреди повече от един рандом колбас от магазина.
И аз съм скептична към билки, но пък обичам билков чай.Поне това не вреди.Пия доста хапчета и нито едно не действа.
Колбаси не ям,защото винаги си представям какво може да има там и се отвращавам. Не е лесно да се храниш здравословно като на пазара има толкова боклуци, но пък и не е невъзможно.Стискам си палци да проработи метода на постепенно намаляване и да ми се оправи и стомаха, и да се махнат мазнинките.Бавно и славно, с повече движение.Пожелавам успех на всички, които са на тръгнали по правия път или просто поддържат курса!
mimsssssss
08-29-2013, 08:09
Хубаво е всички, които се стараят да се хранят здравословно да не се отегчават с мисли от рода на "Ама то всичко е вредно". Казвам го, макар в това число да влизам и аз. В момента дори не живея в град, представлява нещо като вилно селище в планината и нямам почти никакъв избор по супермаркетите. За това пък има градини с най-различни плодове и зеленчуци. Така че всеки си търси ползите според условията :)
Cloud9, невролозите като виждат че проблема не е физически да те бяха препратили при психолог да си ударите една приказка. Може проблема с главоболието и вътрешните ти системи да си е психически. Защото на нервна основа се случват доста неща. Прост пример - обичаш шоколад, тялото ти го обича, психиката ти също. Ти пък си викаш няма да ям вредни работи и организма ти започва да се бори подсъзнателно, за да си вкуси шоколад. По някой път проблемите изглеждат сложни, но са съвсем прости.
Аз преди няколко месеца попаднах на случай, в който мъжа го е страх от вода. Еми накрая се намери някакъв начин все пак, който да устройва двете страни - както да е къпе, така и да пие вода. Ама преди това беше ебати ужаса.
MegiBoOm
08-29-2013, 08:56
Здравейте, момичета! И аз реших да се включа най-накрая, въпреки че не спазвам някаква дадена диета, а просто се опитвам да хапвам здравословно, като съчетавам със спорт. Харесвам си теглото и така, но не бих отказала да смъкна 2 килца, ахах
Ще следя с интерес! :)
Споменаха нещо за психолог, но успокоителните бяха по-лесното решение явно. Иначе и аз съм я правила връзката със шоколада главно защото дълго време бях на диети тип "не яжте нищо и ще отслабнете".Сега ми дойде акъла /по-добре късно,отколкото никога/ и се старая.Що се отнася до вредните храни-и аз често се замислям че и зеленчуците и плодовете са пръскани с химически препарати и няма гаранция какво точно ядеш.Да ми е жива и здрава баба с нейната хубава градина!
mimsssssss
08-29-2013, 09:06
Меги, от къде да ги смъкнеш тези две килца бре?
Теглото на кантар не иска промяна според мен, не се филмирай излишно. Изглеждаш си супер - продължавай си с тренировките, а на цифрите - майната им :)
MegiBoOm
08-29-2013, 10:03
хахахаха, мерси много...голям комплимент беше това, но нещо бедрата ми не ми се нравят много :D
mimsssssss
08-29-2013, 10:09
То си е комплимент естествено. Пама и ти сте хората от форума, които ме радват - и за тяло, и за режим и за постижения :)
Бедрата ти може да искат стягане, но определено това не е свързано със сваляне на килограми. Хубаво е когато човек се стреми към максимума винаги :)
DownloadVirus
08-29-2013, 12:19
Искат мускулна маса,а не сваляне -разбира се :)
А колко далече от максимума се целят/ите повечето да не говорим.Пази Боже,ако това е максимума е нямало да има еволюция.
mimsssssss
08-29-2013, 12:22
Максимума за всеки е различно понятие. Не ми извъртай думите както на теб ти е удобно. Естествено, че всеки се стреми да изглежда и да се чувства по най-добрият начин. Но тези критерии може да не съвпадат с тези на някой друг. Това не значи да му се подбиват усилията и стимулите, само защото не оправдава нечии други очаквания.
DownloadVirus
08-29-2013, 12:31
Мрън,мрън,мрън ;)
mimsssssss
08-29-2013, 12:53
o.O
FuckingFreak
08-29-2013, 16:16
Красотата е субективна.
Успокойте се.
Може пък примерно аз да не целя да съм модел по боди фитнес, не сте ли се замисляли?
И да, предпочитам манекенско тяло, пред това на въпросните фитнес-жени.
Евала за труда им, ама не всеки харесва това, което и вие. Просто спрете да си натрапвате идеалите на другите като виждате, че не ви приемат. Още повече има доста забавни изказвания от сорта на "щом не харесваш това и това, ти си мазна и мързелива дебелана"!
Здравейте! Аз с отслабването вече нямам проблем, отслабнах си и то даже достатъчно, но искам да се постегна малко. Висока съм към 166-167 и вече тежа около 56-57 - мисля че така си е добре, за разлика от старите ми отвратителни 70 кила. Мисля да започна програмата на сидни кроуърд за извайване на тяло, надявам се да има ефект за две-три седмици, поне малък но да е нещо. Някой от вас пробвал ли я е?
^ Поздравления :) Как ги свали ?
Еми аз почнах от първи януари. Ограничих се в началото, правех разни леки упражненийца. После правих каланетика, от която съм много доволна - свалих към седем килограма с нея. Постепенно си изградих и режим, започнах да се храня здравословно, да избягвам газирано, мазно, пържено и рядко да си позволявам тестяно. Сладко си хапвам, но сравнително по-малко. После каланетиката ми писна и минах на зумба. С нея свалих още три килограма, но и тя в един момент ми омръзна. През лятото бях извън града и тичах и за три седмици свалих към два килограма и нещо. Като се прибрах отново си съставих режим на хранене и минах на пилатес и йога - от Fiesta TV. С тях свалих още малко и сега си се поддържам. Днеска даже пробвах упражненията, за които писах в предния ми пост и са страхотни - веднага ги заменям на мястото на пилатеса. Остава само да чакам резултатите.
tokiohotel4e
09-03-2013, 09:37
Аз с тия мои динозавърски кости понякога имам доста съмнения в кантара си. :D
едит: Да се похваля. Най-накрая попаднах на читаво приложение за телефон, което да ми е от полза, докато тичам. Със сегашното само обиколките си отчитам, докато това има опции за изминати км, скорост, дори има връзка с музикалния плеър, че да не прескачам постоянно от приложение на приложение. Абе, гъзарийка. Нямам търпение да го пробвам. :D
Kak se kazva prilojenieto?
Днеска се върнах от почивка. След 5 дни активен джънк не мога да повярвам, че резила ми е само 100 гр нагоре. Днеска още съм в процес на климатизиране, освен че ме чакат тонове пране, зимнини и други домашни задължения и сигурно ш' се размина с упражненията, но от утре няма прошка. Да се оплача, пък. Кат' джънквах, гледах да ям по-малки порции и стомахът ми се беше свил. Снощи се надумках у дома с половин диня и ми стана толкова лошо, че не можах да спя. Тежко е да си свинче. :D
FuckingFreak
09-03-2013, 11:37
^ Гледам ти менюто за ден, вярно аз мога да поглъщам по супер много, но сериозно ли ядеш такива огромни порции? о.О Тук не говоря за половината диня. Нищо лично, питам просто, хората са различни.
Ninitoo, сериозно ли търпиш йогата на Fiesta TV? Прилича ми повече на раздвижване за пенсионери или инвалиди. Толкова скучно, приспива ми се чак... :D
През учебната година, храненето ми изобщо не е такова. Единствено може би по време на пременструалния глад. Иначе кат' почна с университета най-малкото, че няма къде да готвя в общежака и се разминавам с няк'ва салатка само или няк'ва готова храна, ама в нормални порции. Даже там ми преобладават млечните, 'щото само т'ва мога да ям в движение. Но стане ли дума за плодове или зеленчуци, мога да ям до безкрай. Но да де, хапвам си малко ассссс. :D
Еми скучна или не, нямам друга алтернатива. В замунда йога клипчетата не ми харесват, а пък в моето малко градче няма йога. Но съм и свикнала вече и ми е приятна - разтягам се хубаво, действа ми супер усокояващо. Даже съм си наумила като започна училище, първа смяна, да ставам малко по-рано и да потренирам като за "добро утро".
FuckingFreak
09-03-2013, 16:25
За youtube чувала ли си? Абонирана съм за поне 5 канала, които качват само йога клипове :)
Да, чувала съм, но ми е по-удобно пред телевизора, така са ми разположени мебелите в стаята че няма как да се чекна пред компютъра.
ADMIRALKA14
09-03-2013, 17:25
Привет, реших и аз да се включа в темичката. Висока съм 167см. и тежа 53кг. бях 56, но от две седмици съм на диета "Скарсдейл" и тренирам тае-бо 2-3 пъти седмично. Сега в неделята приключвам със Скарсдейла и мисля да мина на диетата на "Ипократис", тъй като не мога да повторя веднага Скарсдейла. Общо взето и двата режима ми се струват по-щадящи от гледна точка на това че няма глад и т.н.
DownloadVirus
09-03-2013, 17:57
Толкова безсмислени ми се виждат тези диети,че няма на къде.
BonnieandClyde666
09-03-2013, 18:07
В тия диети се казва да се избягват мазните меса, а същевременно в едната от тях има Активиа с мюсли. Доста "гениално"!:lol:
Ou7oFmYhEaD
09-03-2013, 18:15
Активиа с мюсли???- Кой още мисли, че това а здравословно? И наистина какви са тези диети измислените.. американски, гръцки . японски, бразилски.. чудо са еййй! 8-)
Нейлнах си полагаемата тренировка за днес. С'а се чудя к'во да закусвам и евентуално следобеда може да правя още нещо.
Glamour92
09-04-2013, 06:19
Хайл.И аз се включвам- 162 на 49. Тренирам си от доста време,целта ми е по-скоро да си оправя хранителния режим,защото е повече от кошмарен ( т.е. обичайното- много въглехидрати,малко протеини ... като имам предвид наистина много въглехидрати-толкова,колкото средностатистическия пишещ в темата за менютата изяжда за седмица,да речем )
И тъй.
DownloadVirus
09-04-2013, 07:56
Да речем като мен по 700-800 гр? Което всъщност е към 5 кила картофи?
Почти съм сигурна, че тия въглехидрати си ги джънква стабилно, надали са само картофи и ориз.
Glamour92
09-04-2013, 09:42
Да речем между 200 и 400 грама дневно,слава Богу не само от джънк :D Доста убедително си прекалявам с хляба,овеса,плодовете ... и захарта(класика в жанра).
BonnieandClyde666
09-04-2013, 10:08
^Ауу! Вчера съм изяла 80 гр. овес, 150гр. пълнозърнести спагети, 4 банана, 300гр. ядки и 3 чаени лъжици мед. :)
DownloadVirus
09-04-2013, 11:10
Е чакай малко,200 въглехидрат са 800 калории,хайде да ги привишиш малко да речеш 1000 калории и като се има предвид,че не приемаш протеин и от тия въглехидрати има някакви мазнини,не си на повече от 2000 калории на ден вероятно,а това ако мислиш,че е много..
ПС И аз не ям само картофи за въглехидрат,кой всъщност го прави? Просто дадох еквивалент на част от зареждащите дни.
чак на 7 страница намерих темата О.о
Аз да питам-намерих в един магазин царевично и соево брашно.Имаше и още 2-3 вида, но не ги запомних.Гледах,четох за тях, но не ми е много ясно.Предполагам е по-полезно от обикновеното брашно, но да питам може ли да го замести наистина при готвене? Също така гледах и едни овесени каши. Те като овесените трици ли са?
strawberry88
09-24-2013, 12:22
но да питам може ли да го замести наистина при готвене?
Може.
не е вярно, царевичното е особено различно на вкус, доста по-едро е и се готви по различен начин т.е. има си рецепти специално с царевично брашно
Здравейте ,момичета! Имам проблем с храненето,напълнях доста бързо и направо не мога да се търпя.Висока съм 160см и съм 55кг ,принципно знам,че това тегло е здравословно добро,НО въпреки това не се чувствам добре в кожата си. Искам да отслабна и да се стегна! Това,което ме демотивира е да гледам анорексично слабите момичета по улицата,които си мислят,че изглеждат добре,а всъщност не е така. Другото,което е - не искам да ми се смалят гърдите при отслабването...
Ходя на аеробика 1 път в седмицата,но това не ми помага особено много.
Дайте идеи за мотивация...Не ям много.Даже знам къде ми е грешката.Не закусвам и не обядвам в голямо количество,но вечерям обилно.Освен това консумирам зрънчо и шоколад,а понякога и слънчогледови семки.
Направо се ядосвам,не знам...Понякога се харесвам и така,защото се виждам по-женствена,има какво да се пипне (така да се каже) ,но като цяло не се харесвам. Искам промяна,искам пак да има какво да се пипне,но да ги няма паласките и това увиснало дупе ;(
Какво да направя?Не мога да спазвам стриктни диети,единственото,което мога да направя е да се опитам да се ограничавам и да избягвам определени храни... Но когато съм щастлива или релаксирам обичам да похапвам нещо , ще ми е трудно да се откажа от това.
BonnieandClyde666
11-03-2013, 03:52
Щом сама не можеш да си помогнеш, не очаквай някой друг да го направи! Просто не си достатъчно мотивирана. :)
PureSoul
11-03-2013, 08:03
Айде и аз да се включа, готина е темата, браво! :) Преди половин година започнах да се храня здравословно и да тренирам и особено през лятото бях супер стриктна и резултатите определено си ги биваше. От есента обаче нещо ми се прецака... Започнах с cheat-ден, по-скоро с едно cheat-ядене, и нещо в мен се пречупи :D Както бях отрязала всички вредни храни и това изобщо не ми пречеше, така изведнъж единственото, за което си мислех беше това въпросно cheat-ядене, което си ме чакаше най-послушно в събота на обяд :D постепенно започнах да си позволявам по-често да злоупотребявам и... отново се върнах в началото-не от към килограми или нещо такова, а от към психика. Но съм си решила да не се предавам и да си върна предишния режим на хранене и никога повече няма да повторя това с cheat-деня... Предполагам, че за моите организъм и психика, това е най-добрият вариант :) Към всички мацки, които отслабват, желая ви много, много успех :)
Алооо, къде стее ??!?? не чакайте май, юни, юли, август дори и само за стягане..сега е момента :D (не съм точно аз тая, която да го каже, ама някой трябва да го направи )
Харесах си още едни упражнения http://fitnesinstruktor.com/uprajnenia-protiv-celulit/ със стола, още утре ще ги пробвам.
За днес ми стигна 40-50 минути упражненията на Джилиан,след това коремни преси 10 минутки и упражнения за дупе ;р сега отивам да хапна малко кисело мляко и маслини с бадем <3 и това ще е (не съм гладна след упражнения)
а вие какво правите ?
Принципно не вярвам в тия митове, но спирам да ям след 6 по простата причина, че винаги се освинвам вечер, не знам к'во ми става, всякаква липса на контрол.. през деня нищо не ме изкушава и вечер баааам. Ще бъде нещо като фастване. Тренировките са разни разнообразни, засега предимно кардио, но трябва да се възползвам от факта, че имам пудовка... тия дни. :Д
anonymous708973
03-23-2014, 12:50
Алооо, къде стее ??!?? не чакайте май, юни, юли, август дори и само за стягане..сега е момента :D (не съм точно аз тая, която да го каже, ама някой трябва да го направи )
Харесах си още едни упражнения http://fitnesinstruktor.com/uprajnenia-protiv-celulit/ със стола, още утре ще ги пробвам.
За днес ми стигна 40-50 минути упражненията на Джилиан,след това коремни преси 10 минутки и упражнения за дупе ;р сега отивам да хапна малко кисело мляко и маслини с бадем <3 и това ще е (не съм гладна след упражнения)
а вие какво правите ?
Доста добре ми изглеждат тия упражнения, стига да не се пребия, като падна от стола :д
хаха , аз доста се олюлявам като стъпя на тоя стол ;д сега ще ги правя само да събера повечко мотивация ;д
p.s намерих още едни, които ми харесаха, не всичките де, тея с равновесието най-вече и тях ще правя вече : )
http://fitnesinstruktor.com/izgori-450-kalorii/
и мотивацията ми http://itisnotadiet.tumblr.com/
,,Правиш едни и същи упражнения всеки път. Разнообразието е ключът към това да гориш калории. Това е мнението на професионалните фитнес инструктори. Ако не разнообразяваш тренировките си, тялото ти ще привикне към упражненията, които правиш и няма да гориш толкова калории. Затова е най-добре да правиш различни неща, един ден отиди на фитнес, след това тичай, а следващата тренировка я прави по клипче от интернет. Опитай танци, аеробика или зумба. Това е ключът към изгарянето на възможно най-много мазнини.,,
DesireToFire
03-24-2014, 16:04
Мисля и аз да се присъединя към вас, след като вече изчетох цялата тема за няколко дни се мотивирах достатъчно. Винаги досега съм си харесвала тялото, никога не съм се ограничавала какво ям, но като цяло никога не съм и харесвала прекалено мазни и тежки храни. Просто не се е случвало да откажа шоколад, пасти, торти, бискивити и всякакви подобни и си ми бяха редовни. Явно тогава и метаболизмът ми е бил по-добър, но мисля че качих килограми главно заради абсурдно нездравословния си начин на живот. Първа година студентка съм, като пристигнах тук не можех да готвя, трудно ми беше и да се ориентирам какви продукти да си купувам (не съм в България). Повечето неща тук са със супер много консерванти (Коледната ваканция бях забравила хляб в шкафа и като се върнах след 3 седмици само беше леко изсъхнал). А и заради големите ми готварски умения преживявах главно на спагети, макарони, сандвичи, ориз и картофи. От началото на годината вече съм спряла хляба, от тогава не съм си взимала и никакви макаронени изделия, гледам да се храня по-здравословно, но трудно ми се получава. Както примерно зимата в България доматите са пластмасови на вкус, тук са така целогодишно, и това се отнася за почти всички плодове и зеленчуци, но вече взех да свиквам. Почнах да бягам с една приятелка и мисля вече да съм по-редовна, че от обърнат режим и безсъние все не намирах подходящо време. Ще почна и други упражнения и сериозно ще си оправя режима, защото не мога да се понасям вече. Не е като да съм качила много де, около 4кг са, но не се чувствам добре в тялото си просто. Преди бях 45 и искам да си ги върна, въпреки че ако се харесвам килограмите не ме интересуват толкова.
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/opt1396121214m.JPG (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=opt1396121214m.JPG)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/bwy1396121279b.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1396121279b.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/arx1396121352p.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1396121352p.jpg)
BlackAngel24
03-30-2014, 08:50
отскоро реших да поотслабна, защото съм на почти 14 , 163 см и 57 кила...Искам поне за лятото да се постегна и да сваля поне 10. Само че наще не ми дават да започвам диети, а като не ям (пропусна я обяд, я вечеря) ме боли главата.
Аз съм типичен пример за ГГЗ ( гъз глава затрива) понеже като бях 40 кила преди години започнах да си позволявам разни сладки и тежки храни.:(
Не се движа много , а не ми дават да сии купя някакви уреди, защото апартамента е малък.
Мн съм зле с мотивирането, просто съм сама и никой освен вас не знае че се мъча да отслабна.
Какво да правя....Дайте ми съвет (различен от "Гръмни Се ":'( )
DisappointedDreamer
03-30-2014, 08:57
Много си мъничка, за да гладуваш и спазваш диети. Запиши се на спорт и се откажи от сладки, тестени и пържени работи. Заменяй ги с плодове и зеленчуци.
DownloadVirus
03-30-2014, 09:58
И месо и яйца.
BlackAngel24
03-30-2014, 19:03
спортувам федербал лятото и баскет 2 пъти седмично.Пържено поптинцип не обичам а с повечето меса съм скарана...
Злояда съм :) Но със сладките е по - друга работата...Е, тук съм за да опитам и няма скоро да се откажа :)
Какво мислете за това мюсли http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1396254630b.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1396254630b.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1396254678p.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1396254678p.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/viu1396254713g.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=viu1396254713g.jpg) ? Нещо нередно виждате ли и какво ? Сутрин го ям с кисело мляко.
DownloadVirus
03-31-2014, 10:02
То нередно нищо няма,въпросът е дали искаш да папаш захар за закуска.
Растително масло, серен диоксид, захар, царевично брашно...
BonnieandClyde666
03-31-2014, 15:28
Какво мислете за това мюсли http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1396254630b.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1396254630b.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/cqs1396254678p.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1396254678p.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/viu1396254713g.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=viu1396254713g.jpg) ? Нещо нередно виждате ли и какво ? Сутрин го ям с кисело мляко.
Зависи каква ти е целта. :)
need.a.change
03-31-2014, 16:54
Здравейте! Гледам ,че много сте писали тук и ще е хубаво ,ако някой се хване да опресни темата.Иначе и аз се присъединявам към вас ,по темата. 1.65 и 55/56 кг (редуват се) .Като цифри предоплагам е добре,но реално тялото ми въобще си е отпуснато.Правя гимнастика всяка сутрин,но явно не е достатъчна .Сега като е хубаво времето мисля да започвам бягане .А и утре е 1ви април едно добро начало за отслабване.Много ми се иска да се стегна до лятото-нищо ново. ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ : Според вас сънят има ли някакво значение за отслабването ? Защото имам една приятелка ,която лятото спеше по 4-5 часа и беше станала направо скелет. Не ми е това целта ... При мен нещата са така-лягам към 2-3 часа , и ставам следобед ...Днес реално станах в 15.30 ч . И за целия ден съм пила само един фреш от портокал .Сега попринцип се очертава да вечерям -задушени гъби и чушки с пил.филе ,но не съм особено гладна.Искам да се насоча към някакъв хран. и спортен режим и да се захвана сериозно.
Barbie47
03-31-2014, 18:21
Аз лично когато си избирам овесени ядки си вземам тези на слънчо- чисти фини овесени ядки без нищо- за 1лв. си ги вземам 250гр. и нямат нито кокосови стърготини, нито корнфлейкс и всякакви подобни. Правя си домашно бадемово мляко и само добавям ванилия, канела, няколко резенчета ябълка и тиквени семки. Става супер вкусно и всичко ми отнема 10мин.
Целта ми е...... може би да сваля 3-4-5 кг. , въпреки че май нямам нужда... ама аз искам да съм около 50 и да стана релефна, плочки, извивки, всичко.
Е не е ли по-добре от филия хляб, парче баница, макарони и т.н ? Мислила съм да закусвам най-различни плодове сутрин с кисело мляко или обиковенни овсени ядки и сама да си добавя стафидите, ядките, ама тея много си ми харесват...
Винаги ми е била трудна закуската, наистина не знам какво да ям...знам че било хубаво сутрин да се ядат яйца, ама нямам повече губене на време сутрин за приготовления на закуски и миене на съдове след тях, пък и не обичам яйца.
Здравейте! Гледам ,че много сте писали тук и ще е хубаво ,ако някой се хване да опресни темата.Иначе и аз се присъединявам към вас ,по темата. 1.65 и 55/56 кг (редуват се) .Като цифри предоплагам е добре,но реално тялото ми въобще си е отпуснато.Правя гимнастика всяка сутрин,но явно не е достатъчна .Сега като е хубаво времето мисля да започвам бягане .А и утре е 1ви април едно добро начало за отслабване.Много ми се иска да се стегна до лятото-нищо ново. ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ : Според вас сънят има ли някакво значение за отслабването ? Защото имам една приятелка ,която лятото спеше по 4-5 часа и беше станала направо скелет. Не ми е това целта ... При мен нещата са така-лягам към 2-3 часа , и ставам следобед ...Днес реално станах в 15.30 ч . И за целия ден съм пила само един фреш от портокал .Сега попринцип се очертава да вечерям -задушени гъби и чушки с пил.филе ,но не съм особено гладна.Искам да се насоча към някакъв хран. и спортен режим и да се захвана сериозно.
Опиши си храната по принцип, защото това "до сега съм изпила само един фреш" изобщо не е ориентиращо. Каква гимнастика правиш сутрин, от колко време?
need.a.change
04-01-2014, 12:50
Опиши си храната по принцип, защото това "до сега само изпила само един фреш" изобщо не е ориентиращо. Каква гимнастика правиш сутрин, от колко време?
Това вчера с фреша не ми е постоянно. То беше,защото вече ми се иска адски много да отслабна и просто нямах апетит ,исках да си организирам храненето. А иначе за храната попринцип се храня нездравословно и неорганизирано. Ям по 2 пъти на ден.2-ра смяна съм на училище и като стана правя към 20 лицеви 100 коремни 100 клека -раздвижвам си тялото от 2 месеца почти всяка сутрин ,разбира се случвало се е и да пропускам . Понякога закусквам банан или нищо .Следобед ям някакви солети.И вече на вечеря -ям нещо сготвено и нещо сладко .Знамм ,че е адски нездравословно .Точно затова и напълнях .Миналата година ядох повече,но непрекъснато бях в движение ,все на стадиона,фитнес ,много бях мотивирана ,апък сега направо съм му отпуснала двата края. Затова ми се иска да се стегна малко.Както може би се подразбира-загубила съм тренинг,преди и по 10 обиколки на стадиона правих ,но сега искам лека полека пак да заякна ,да съм по-издържлива ,да не ме мързи толкова ,че чак и ученето пренебрегвам и постоянно съм депресирана . Много ще се радвам да ми помогнете с менюто - обичам всякакви плодове,зеленчуци ,месо -пилешко и телешко 1-2 пъти седмично ям,яйца ям рядко -тежки са ми,кисело мляко обичам и млечни продукти .... Днес станах в 11.30ч. Ядох 300 гр кисело мляко 1,5% масленост ,преди час бях на стадиона. Направих 4 обиколки -той е големичък,ама направо останах без въздух и сега излизам навън ,взех си една зелена ябълка .За вечеря нямам представа какво ще е -ще се постарая да е нещо здравословно.... А за водата - по литър ,литър и половина взех да пия напоследък.Знам ,че е добре за отслабването.
Barbie47
04-01-2014, 13:37
300 гр. кис. мляко и ябълка за цялото време до вечеря? о.О Дано не говориш сериозно...
Това вчера с фреша не ми е постоянно. То беше,защото вече ми се иска адски много да отслабна и просто нямах апетит ,исках да си организирам храненето. А иначе за храната попринцип се храня нездравословно и неорганизирано. Ям по 2 пъти на ден.2-ра смяна съм на училище и като стана правя към 20 лицеви 100 коремни 100 клека -раздвижвам си тялото от 2 месеца почти всяка сутрин ,разбира се случвало се е и да пропускам . Понякога закусквам банан или нищо .Следобед ям някакви солети.И вече на вечеря -ям нещо сготвено и нещо сладко .Знамм ,че е адски нездравословно .Точно затова и напълнях .Миналата година ядох повече,но непрекъснато бях в движение ,все на стадиона,фитнес ,много бях мотивирана ,апък сега направо съм му отпуснала двата края. Затова ми се иска да се стегна малко.Както може би се подразбира-загубила съм тренинг,преди и по 10 обиколки на стадиона правих ,но сега искам лека полека пак да заякна ,да съм по-издържлива ,да не ме мързи толкова ,че чак и ученето пренебрегвам и постоянно съм депресирана . Много ще се радвам да ми помогнете с менюто - обичам всякакви плодове,зеленчуци ,месо -пилешко и телешко 1-2 пъти седмично ям,яйца ям рядко -тежки са ми,кисело мляко обичам и млечни продукти .... Днес станах в 11.30ч. Ядох 300 гр кисело мляко 1,5% масленост ,преди час бях на стадиона. Направих 4 обиколки -той е големичък,ама направо останах без въздух и сега излизам навън ,взех си една зелена ябълка .За вечеря нямам представа какво ще е -ще се постарая да е нещо здравословно.... А за водата - по литър ,литър и половина взех да пия напоследък.Знам ,че е добре за отслабването.
Тия лицеви, клекове, коремни са ти ок за стягане, но не ти горят особено много калории. Паралелно с тях прави и кардио. Ако ти харесва да тичаш и можеш да отделиш достатъчно време - давай, ако не - изтегли си разни клипове и ги прави. YouTube прелива от такива.
Махни го това сладко всяка вечер. Или поне го яж сутрин. Банан или някакъв друг плод не е зле за закуска, особено ако си от хората, които не обичат да закусват. Готвено също си е добре, ако не е с много мазнина и хляб. Вечер наблягай повече на белтъчини (месо, сирене, извара). В училище яж някакви плодове или ядки(!). Това ми идва първо наум.
need.a.change
04-01-2014, 15:01
Благодаря!Сега си приготвям за вечеря омлет със сирене на тефлонов тиган .. :)
Повечко вода,сън и движение. Това е . И естествено някакъв режим на хранене..но не е добър вариант да си на "зърнената диета" да хапваш каквото зърнеш.. Сама знаеш коя храна е препоръчителна.. няма смисъл да се повтарям :)
need.a.change
04-02-2014, 11:33
Днес имам малко мускулна треска на бедрата.Обаче много й се радвам ,защото явно вчера добре съм се натоварила.Днес закусих банан,обядвах омлет (приготвих го освен със сирене,с 1 тънко резенче немазна шунка) , след 1 час ще правя тренировка за корем и гръб заедно,не знам до колко е добре да се съчетават в 1 ден ,а по-късно ще излизам навън ходене поне 1-2 часа ,дано да ме отпусне мускулната.. :)
Съгреших , много ми е болно. ....
1 съвет: НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАКУСКАТА, защото тя е най-важното хранене. Спазвайте съотношението 50%:30%:20% и ще имате успех /като разбира се изключите вредните храни, в т.ч. и рафинираната захар, съдържаща се в големи количества във всички сладки, които продават по магазините.../
Днес имам малко мускулна треска на бедрата.Обаче много й се радвам ,защото явно вчера добре съм се натоварила.
I know that feel. Много е яко, хем те боли, хем знаеш, че си се натоварила както трябва. :D
need.a.change
04-03-2014, 09:43
Хаха,великите ми планове за вчера не се осъществиха ....Вчера следобед излезнах на разходка за около 30-40 минути и се прибрах,защото мускулната треска беше жестока.Реших да не пия никакви хапове ,тя сама ще си мине.И така и стана.Днес съвсем леко във вътрешната страна на бедрата се чувства(те и без това са ми проблемна зона) ..Днес за закуска пих мляко с нес.След 1-2 часа бягането на стадиона ми е сигурно ..Предполагам,че след гадната мускулна едва ли ще имам нова след това бягане .... За обяд мисля да си притвя пилешки гърди ,но не знам как да са -казаха ми че варени са най-диетични,ама като си представя някакво разкашкано месо и лошо ми става ..По-добре да ги сложа на скара-то е едно малко парче около 150 гр не повече .
Вчера на кратката разходка излизах с една приятелка ,която също като мен висока 1,65 беше 58 кг ,а сега е 45.Направо е станала на кожаа и кости .И като я питах за какво време ,каза,че било за 20 дни общо - карала на солети и салати и заедно с това през ден на тренировки във фитнеса по час и половина ..Отслабнала е до неузнаваемост ..Сериозно не знам как е успяла да постигне такива големи резултати само за 20 дни,на вас вярва ли ви се че е възможно?
Вярвам, но т'ва не значи, че е здрава или с хубаво тяло.
strawberry88
04-03-2014, 19:36
need.a.change, защо толкова бързаш да отслабнеш? По-добре по-бавно да стане, но да си здрава и да изглеждаш стегната.
need.a.change
04-04-2014, 10:25
Миналата година бях направила тази глупост да гладувам ,и много добре знам какви са последствията -косата ми взе адски много да пада и цикълът ми беше спрял за 6 месеца.Пих хапчета , и тогава не знам защо ми трябваше да ги правя тия диети от 52 кг на 1.65 ,тази година съм станала 56 кг.То и от самите хапчета се засилваше апетитът. И така тази седмица пак я бях почнала по същия начин с глад, от който ей така на стадиона си правя обиколките,почват да ми треперят краката на 3-тата обиколка от безсилие.Вчера излизах с приятели до късно вечерта,прибрах се някъде към 2.30 и се събирахме у едната и разбира се ,оплесках нещата .Издъних се и само дето си подложих волята на изпитание -хапнах снощи и да,56 кг не ми мърдат.Просто,защото съм много неорганизирана и не мога да отслабна по правилния начин.Да спортувам имам желание и то голямо,но с храната не мога да се оправя . Примерно НВД знам,че е много добър вариант за балансирано отслабване ,но пък не мога да си представя да ям месо и яйца цял месец ,аз на практика съм почти вегетарианка ,само като съм на диета се насилвам поне 2 пъти седмично да си хапна някакъв протеин и затова като реша,че трябва да отслабвам го правя с глад и спорт,докато накрая не се върна пак отначало ...И все пак много ми е кофти за вчера,защото цяла ваканция се вайках как да сваля поне 3 кг чисто,да се вижда -за 10 дни съм сигурна ,че щеше да стане,но уви 56 в началото , 56 съм си и сега ... От друга страна след няколкото посещения на стадиона за по 5 обиколки и разходките през ваканцията си чувствам бедрата значително по-стегнати
Днес пих 1 кафе без захар и една "Активиа" ядох ,тъпо ми е за вчера ама какво да се терзая ,станалото станало .Ваканцията свършва след 2 дни :(
Deadlock
04-04-2014, 13:44
need.a.change, казваш, че не си много неорганизирана, НЕ МОЖЕШ да отслабнеш по правилния начин, НЕ МОЖЕШ да се оправиш с храната, НЕ МОЖЕШ да ядеш протеин, НЕ МОЖЕШ да спазваш НВД. чувстваш се ВИНОВНА, че си яла еди-какво-си вчера, ТЕРЗАЕШ СЕ.
Не е важно дали ще отслабнеш или няма да отслабнеш (да, не е важно), но е важно да осъзнаеш, че този ти начин на мислене ти се отразява негативно. Ти можеш да се храниш точно, както решиш, и всичко друго, което искаш и се постига с усилия, го можеш.
Щом имаш желание да спортуваш, спортувай. Яж, за да имаш енергия. Недей да броиш калории и да се чудиш вареният или печеният картоф е по-здравословен. Това е вманиачаване.
3 кила ЧИСТО за 10 дни? Абсурд. Щеше да е вода повечето.
НВД не е режим за балансирано отслабване. Балансирано отслабване се постига, когато не ограничаваш нито една група храни. НВД е успешен режим именно заради минимума на въглехидрати, които принципно задържат вода. И когато започнеш пак да ги консумираш, водата ще си дойде на мястото.
Яж балансирано, не изключвай никоя хранителна група, просто не яж боклуци. Не се насилвай да ядеш месо, щом не обичаш, и махни тия Активии от менюто си, че са голям боклук. :)
DownloadVirus
04-04-2014, 15:46
3 кила ЧИСТО за 10 дни? Абсурд. Щеше да е вода повечето.
НВД не е режим за балансирано отслабване. Балансирано отслабване се постига, когато не ограничаваш нито една група храни. НВД е успешен режим именно заради минимума на въглехидрати, които принципно задържат вода. И когато започнеш пак да ги консумираш, водата ще си дойде на мястото.
Яж балансирано, не изключвай никоя хранителна група, просто не яж боклуци. Не се насилвай да ядеш месо, щом не обичаш, и махни тия Активии от менюто си, че са голям боклук. :)
За хора с висок процент подкожна мазнина,тоест дебели е много важно да се ограничат въглехидратите,заради инсулина,но не само те разбира се. А въглехидратите не са есенциални,живее се и с 0 въглехидрат.
За хора с висок процент подкожна мазнина,тоест дебели е много важно да се ограничат въглехидратите,заради инсулина,но не само те разбира се. А въглехидратите не са есенциални,живее се и с 0 въглехидрат.
Живее се, но т'ва не значи, че няма вреди в дългосрочен ефект. Въглехидрат трябва за енергия.. чисто мозъчна. Знам, че се синтезират и от протеините и т.н. някви въглехидрати, но в крайна сметка момичето надали е с инсулинова чувствителност. Все пак режимът трябва да е съобразен и с това, което обича да яде, с'я като не й е вкусно пържоли и яйца, на т'ва ли да живее.
DownloadVirus
04-04-2014, 17:30
Аз говоря в общия случай..
То ако питаш мен момичето трябва доста сериозно да качва,ако е тя на аватара,че ако я духна ще падне.. :))
need.a.change
04-04-2014, 21:38
То ако питаш мен момичето трябва доста сериозно да качва,ако е тя на аватара,че ако я духна ще падне.. :))
Ако изглеждах като момичето от аватара ми нямаше да съм тук.Имам сериозна нужда да поотслабна. :( Говорим за нещо такова :
http://prikachi.com/images.php?images/407/7228407h.jpg -бедра от сорта на това
http://prikachi.com/images.php?images/410/7228410A.jpg и фигурата като цяло
Цели 56 кила съм си,съмнявам се да успееш да ме духнеш..
Чак пък сериозна нужда???
Момичетата на снимките според мен си изглеждат добре. Да не би да се опитваш да догониш девойката от аватара тогава?
DownloadVirus
04-05-2014, 08:12
Ако изглеждах като момичето от аватара ми нямаше да съм тук.Имам сериозна нужда да поотслабна. :( Говорим за нещо такова :
http://prikachi.com/images.php?images/407/7228407h.jpg -бедра от сорта на това
http://prikachi.com/images.php?images/410/7228410A.jpg и фигурата като цяло
Цели 56 кила съм си,съмнявам се да успееш да ме духнеш..
Е какво ми показваш снимки от нета,покажи себе си..
Тия тук са клечки. Да не са дебели.
Aз си търся другарче да дебелеем :-D
Deadlock
04-05-2014, 11:07
need.a.change, или се шегуваш, или отивай на психолог.
need.a.change
04-05-2014, 14:12
Нямам психични проблеми.Приятелките в компанията ми са по 1.65 и тежат не повече от 49-50 кг.Нормално е да се комплексирам. А други хора са ми казвали ,че съм напълняла,защото допреди 2 години тежах не повече от 50 кг.Ако твърдите,че това на втората снимка не е леко закръглено ,а слабо ,звучи нелепо за мен ,защото изглеждам по същия начин, а постоянно ми се натяква,че съм пълна .. Нека бъде моя снимка, ОК. :)
http://prikachi.com/images.php?images/469/7230469B.jpg
Не знам как да ти обясня, че изглеждаш повече от добре. И нямаш нужда от отслабване. И на всеки, който твърди, че си дебела, можеш да му кажеш да върви по дяволите, бога ми. :Д
Нямам психични проблеми.Приятелките в компанията ми са по 1.65 и тежат не повече от 49-50 кг.Нормално е да се комплексирам. А други хора са ми казвали ,че съм напълняла,защото допреди 2 години тежах не повече от 50 кг.Ако твърдите,че това на втората снимка не е леко закръглено ,а слабо ,звучи нелепо за мен ,защото изглеждам по същия начин, а постоянно ми се натяква,че съм пълна .. Нека бъде моя снимка, ОК. :)
Добре си, имаш нужда от стягане, не от отслабване.
DownloadVirus
04-05-2014, 15:55
Почвай да качваш килограми ,кракът ти е колкото прасеца ми,стига глупости.
Не слушай некомпетентни хора,ти като ходиш да ти поправят компютъра при ИТ специалист ли ходиш или при бай Иван общака :))
need.a.change
04-05-2014, 18:58
Благодаря за положителните мнения.Чак за качване килограми не съм :) Наистина имам малко за сваляне и мисля да го постигна постепенно ,за да е видимо.
Deadlock
04-05-2014, 22:51
след снимката си затвърждавам мнението. нормално било да се комплексираш?! ти си СУПЕР слаба.
Благодаря за положителните мнения.Чак за качване килограми не съм :) Наистина имам малко за сваляне и мисля да го постигна постепенно ,за да е видимо.
Изглеждаш добре, не се комплексирай излишно, защото това по-скоро може да доведе до други проблеми. Тренирай и ще постигнеш страхотно тяло.
DownloadVirus
04-06-2014, 11:31
Тия твоите приятелки анорексички така бих ги спукал от гаври,че ще излизат с якета и палта на 40 градуса жега на сянка.
strawberry88
04-06-2014, 11:33
need.a.change, дебела в никакъв случай не си, както вече казаха. Просто тренирай, за да се пооформи тялото ти. А и килограмите нямат значение, защото стоят различно. Познавам 2 момичета. И двете са 55кг, а изглеждат коренно различно, повярвай. Така че не гони някои цифра килограми, които трябва да стигнеш. Или пък дата, до която трябва да отслабнеш. ;)
По-скоро имаш нужда да се постегнеш, а не да сваляш килограми. Вярвай, дори на същите килограми да си останеш ако се стегнеш ще видиш желаната от теб разлика :)
BonnieandClyde666
04-06-2014, 14:31
Започвай да муаш мазно месо и компир, че ако продължаваш в същия дух, да не ти казвам къде ше свършиш!
Абе, да го е*а, ква е таа мода да сте анорексички, бре?! Спрете се малко!
Нямаш нужда от сваляне.. а от стягане както казаха хората и преди мен. Недей да се влияеш от мнението на другите,защото не знаеш какви поражения можеш да си нанесеш и после ще се чудиш къде ти е бил ума.
BlackAngel24
04-10-2014, 16:10
Аз да попитам какво да си вземам за училище, че нз какво да правя и там може би ми е едно 30-40% от лошите навици...>\\\<
Ама хора, вие сериозно ли? "Не трябва да отслабваш, трябва да качваш." Не, момичето не е дебело, ама не е и супер слабо, както го изкарахте. Вярно, че в повече се е комплексирала, ама вие, вместо да й дадете реална оценка, скочихте направо на другата крайност. От снимката се вижда, че има тлъстини по корема, които трябва да изчисти и това не става с едното стягане. Да, краката наистина са слаби, но почти не съм виждала момиче на тази възраст с дебели крака. Иначе да, и стягане трябва, ама и да се поизчисти няма да я направи анорексичка. За need.a.change говоря.
, но почти не съм виждала момиче на тази възраст с дебели крака.
Това как го прецени ? :lol:
За съжаление, всеки ден по улиците се възмущавам на такива с повече от дебели крака, които в ръка например държат пица или вафла. Подрастващите са си доста пълни, а не бива.
А на някои просто структурата им е такава, че краката са им по-пълни.
anonymous708973
04-11-2014, 07:11
Аз да попитам какво да си вземам за училище, че нз какво да правя и там може би ми е едно 30-40% от лошите навици...>\\\<
Каквото имате вкъщи в кутия и пет пари да не даваш за това, че пиклата с кроасана в ръка ще ти се смее на салатата/картофките/пълнените гъби.
Аз ходя на университет, днес ще съм цял ден в библиотеката, не ми се връща до вкъщи да ям, затова си взимам в кутия варен кускус със задушени чушки и моркови + кориандър, сол и зехтин. Нося си храна още от гимназията - естествено тесногръдите български гимназистчета ме спукваха от бъзик в началото, ама дори и те свикнаха.
ВСИЧКО можеш да си носиш. Аз избягвам "манджи", защото не обичам да ям студена храна - все пак няма къде да си я стоплиш.
Салата Капрезе - домати, моцарела, песто дженовезе.
Салата с домати, краставици, царевица и пилешко.
Салата с риба тон и царевица.
Сандвич с пълнозърнест хляб, яйце, краставица и месо.
Сандвич тип wrap, просто си купи тортила от някой супермаркет.
Можеш просто и варени яйца да си вземеш. Или шепа ядки, сушени кайсии, боровинки, каквото там обичаш.
Само си намери купи, които се затварят добре, щото да не ти обяснявам как се пере и проветрява чанта, която си заляла със салата с риба тон :Д
А на някои просто структурата им е такава, че краката са им по-пълни.
Абе, то си личи кога краката са такива, защото са мазни. :Д
Абе, то тва ясно, ама аз говорех точно за структурата. :Д
Именно- може и до структурата да си е, а може и до храненето. Това имах предвид, като попитах как е направено заключението, че повечето момичета "на тази възраст" са със слаби крака. Личните ми наблюдения, ми говорят друго :Д
Deadlock
04-11-2014, 10:14
mayaaa, насърчаваш момиче, което очевидно има анорексични (в съвсем БУКВАЛЕН смисъл) нагласи.
anonymous708973
04-11-2014, 11:24
Не знам как може да я наричате анорексична.
Честно... замислям се вие колко тежите и как изглеждате, защото това ГРАМ не мяза на анорексично. Съвсем нормална е, даже има за чистене в областта на корема и талията.
Violenza
04-11-2014, 11:34
Честно... замислям се вие колко тежите и как изглеждате, защото това ГРАМ не мяза на анорексично. Съвсем нормална е, даже има за чистене в областта на корема и талията.
Тя не прилича на анорексичка в момента, много си е добре според мен даже, обаче с тия приказки колко МНОГО имала нужда да отслабва си върви баш към такива наклонности.
Ама, честно казано, не знам дали ме дразнят повече attention whore като нея или простовати като тази...
За съжаление, всеки ден по улиците се възмущавам на такива с повече от дебели крака, които в ръка например държат пица или вафла. Подрастващите са си доста пълни, а не бива.
Виоленца, рядко се срещат от двете категории по отделно. 'Щото тия 'дето имат най-сериозни проблеми с теглото и реват постоянно, че имат нужда от сваляне (и то наистина е така, и не говоря за 2-3 кг) обикновено свършват на опашката за дюнер ХХL. Личен избор, ама ако са си избрали да са дебели, да не реват постоянно.
anonymous708973
04-11-2014, 11:42
Що да е простовата?
Чистата истина е.
Сууууперсмешно ми е да видя дебеланка да нагъва пица на парче. Еми, жалко е. Огледало няма ли си.
Също толкова смешно ми е някаква 40-килограмова пикличка да се жалва колко е дебела и едвам-едвам да си бодва от марулята в чинията.
Violenza
04-11-2014, 11:45
Виоленца, рядко се срещат от двете категории по отделно. 'Щото тия 'дето имат най-сериозни проблеми с теглото и реват постоянно, че имат нужда от сваляне (и то наистина е така, и не говоря за 2-3 кг) обикновено свършват на опашката за дюнер ХХL. Личен избор, ама ако са си избрали да са дебели, да не реват постоянно.
Абе, аз лично много по-често срещам такива дето и 2-3 кила нямат за сваляне, ама реват доволно колко били дебели, отколкото такива, които наистина имат какво да искат.
Какво правят е отделен въпрос, не ме интересува, тяхна си работа ако искат и 100 кила да са. Не смятам, че са длъжни да дават отчет защо ядат пица или вафла пред когото и да било.
Violenza
04-11-2014, 11:47
Сууууперсмешно ми е да видя дебеланка да нагъва пица на парче. Еми, жалко е. Огледало няма ли си.
И какво му е смешното?
Жалкото в случая е, че си мислиш(те) подобни неща. Ако за теб едните килограми са повод за подигравка с някого... Съжалявам аз.
Абе, аз лично много по-често срещам такива дето и 2-3 кила нямат за сваляне, ама реват доволно колко били дебели, отколкото такива, които наистина имат какво да искат.
Какво правят е отделен въпрос, не ме интересува, тяхна си работа ако искат и 100 кила да са. Не смятам, че са длъжни да дават отчет защо ядат пица или вафла пред когото и да било.
Едното от малкото момичета, с които се виждам редовно дебелее със скоростта на светлината, което си е нейн проблем, разбира се, не ме касае пряко, но понеже очевидно ме смята за близка, ми мрънка постоянно. Как нямала какво да си облече, как се чувствала постоянно потисната, защото нищо не и става, а като ходи и се тресат телесата и прочее и прочее, ама пътьом, минавайки покрай скрина със сладките неща отваря кутията с бисквитите, омелва цялата опаковка, така жалвайки се и после се чуди с какво друго да си подкрепи мъката. Разбира се, че не е длъжна да дава отчети какво и колко яде, точно както и аз не съм длъжна да я слушам като ми реве на главата. Просто повечето имат проблем с т'ва, че не могат да излязат от комфортната си позиция на жертви много повече, отколкото с метаболизма си. По никакъв начин не мога да толерирам хора, които предпочитат да си хабят енергията в мрънкане, отколкото в нещо градивно. Дори и в аспекти крайно далечни от външния вид и килограмите.
Едит: понякога грубите коментари се правят като шамар, да те събудят, а не непременно 'щото търсиш надмощие или държиш да накърниш някого.
anonymous708973
04-11-2014, 12:00
И какво му е смешното?
Жалкото в случая е, че си мислиш(те) подобни неща. Ако за теб едните килограми са повод за подигравка с някого... Съжалявам аз.
Смешното е, че не се вижда на какво прилича.
Най-често същите тези хора се оплакват колко са дебели.
Никога не съм се подигравала на някого за килограми. Смешна ми е нагласата и несъвпадането между "оооф, то няма значение какво ям, всичко ми се лепи" и купуването на дюнер.
Точно както каза бейбиту - да не ми дава отчет, ама да не търси публично съчувствие и комплименти.
Violenza
04-11-2014, 12:09
Смешното е, че не се вижда на какво прилича.
Най-често същите тези хора се оплакват колко са дебели.
Никога не съм се подигравала на някого за килограми. Смешна ми е нагласата и несъвпадането между "оооф, то няма значение какво ям, всичко ми се лепи" и купуването на дюнер.
Точно както каза бейбиту - да не ми дава отчет, ама да не търси публично съчувствие и комплименти.
И ти като видиш закръглена девойка с пица веднага чакаш да седне до теб и да почне да ти мрънка ли? Или по презумпция приемаш, че е го, на, тя тази иска да отслабне, ама гледай как се тъпче.
Не знам за вас, но мен на улицата никой не ме е спрял, за да си излее душата относно слабата си воля. А случаят на бабиту е друг, защото са близки. Не казвам, че девойката е права да се оплаква, ама ако не може да го направи пред близък човек, то пред кого?
Въобще, цялото това втренчване във физически недостатъци(?) на съвсем чужди хора ми е много непонятно.
anonymous708973
04-11-2014, 12:27
Е, оплакват се познати.
Тези, които виждам случайно на улицата... не ми правят особено впечатление. Отчитам, че са дебели и че нямат воля, и дотам.
Майка ми беше направила доста интересен коментар при речта на Пеевски, когато той говореше колко е решен да оправи еди-кои-си-проблеми, а именно "Той няма воля да не прилича на топка, как да му повярвам, че е решен да се справи с далеч по-глобални проблеми". Точно така си е.
Да си дебел не е физически недостатък. Никога не се подигравам за физически недостатъци или части от тялото ти, които не зависят от теб - щръкнали уши, малък бюст, пигментни петна, цвят на кожата и т.н. Да си дебел е въпрос на избор.
Също както една дебеланка на центъра вчера беше избрала да се нацеди в бял клин, розова къса поличка и къса блузка. Еми, ще си коментирам на воля. Имаме свобода на словото.
Просто... майка ми има позната, която е с Хашимото. Не съм запозната в детайли, но едно от нещата е, че метаболизмът й е ТОЛКОВА БАВЕН, че ако не гледа какво яде, ще стане слон за нула време. Жената полага неимоверни усилия и тежи 50 килограма. (на око ти казвам.) На фона на това оплакванията на поредната пикла, нямаща контрол върху себе си, че "всичко й се лепяло" (докато избира да й се лепят "хубави неща" като дюнери, пържени картофи и т.н), ми се струват доста жалки.
Хашимото е много кофти нещо!Моят метаболизъм е по-бавен и от охлюв.Пример-за да сваля 3 килограма месец и нещо се храх по НВД и всеки Божи ден правих по час тренировки-половин час кардио,половин час силови.До тук добре.Заминахме на екскурзи за 5 дни.Там ,понеже бяхме в чужбина и нямахме много пари,си готвехме като главно наблягахме на ориз и пържени яйца.Превехме всеки ден километрични разходки и се хранех ак под час без да се изкуша да хапна нещо сладко или чипс и т.н. Върнах се с точно 5.5 килограма отгоре.
От друга страна имам прителка,която е точно 41 кг на 1,60 височина.Храни се на всеки 2 часа с хамбургери,пици и де що добара и не е мръднала.Карах я за здраве да тича веднъж с мен,но се отказа на първия километър.И все пак има наглостта да се възмути като някой по-пълен си хапва пица.И дебелите сме хора!
Всески си има истария,всеки си има проблеми и всеки сам си знае какво му е.Гадно е че живеем в свят,в който мазнината под кожата те определя като човек пред непознати.
И стига философия-аз имам проблем.Опитвам се да се храня с повече протеини,но просто не ми се яде месо.Въглехидратите съм ги ограничила до минимум /позволявам си варен картоф веднъж седмично от време на време/ .Пилешкото ми е омръзнало,а и с тия скандали с тия хормони....Не,мерси.Дайте идея какво да правя.И да не е много скъпо,че тая сватба ме разори.
!!!!
И специално едно много подходящо гиф-че, бълийв ми, това, че човекът насреща е малко по-пълен, не значи, че не полага усилия, не се движи или не се храни здравословно.
http://37.media.tumblr.com/53f00f10f90222762ad0a4ca531f8541/tumblr_n3d0zdo1rY1sgwn46o1_400.gif
anonymous708973
04-11-2014, 16:06
И стига философия-аз имам проблем.Опитвам се да се храня с повече протеини,но просто не ми се яде месо.Въглехидратите съм ги ограничила до минимум /позволявам си варен картоф веднъж седмично от време на време/ .Пилешкото ми е омръзнало,а и с тия скандали с тия хормони....Не,мерси.Дайте идея какво да правя.И да не е много скъпо,че тая сватба ме разори.
Киноа?
Пхах, тва пък няква кльоща, дето нагъва квото си иска, да се възмущава... суперлицемерие е.
Deadlock
04-11-2014, 18:36
Написала съм в БУКВАЛЕН смисъл. Тоест нямам предвид, че е кльощава, имам предвид, че мисли като анорексичка. Което означава, че това, да оценяваме реалистично дали има да чисти или няма да чисти, е безсмислено и даже грешно.
Не, мисълта ми беше, че виждам много момичета с мазнини по корема или задника, но обикновено краката са им добре (лични наблюдения). Иначе не се изказах изобщо правилно, ама сега го усетих. Има доста такива, но май в краката се пълнее по-малко на тази възраст, за сметка на гореспоменатите.
Което означава, че това, да оценяваме реалистично дали има да чисти или няма да чисти, е безсмислено и даже грешно.
Като й казваш грешни твърдения, си мислиш, че й помагаш? Ок, мисли като анорексичка, явно са я комплексирали в училище. Именно за това трябва да й се каже реална оценка, нито тази на съучениците, нито пък другата крайност. Това да й се обяснят грешките в мисленето и проблемите с храненето ще й помогнат много повече от едното "клечка си, качвай килограми".
Deadlock
04-11-2014, 22:33
Дори не ми се започва. Няма да ви се занимавам, вдичките поред за бой сте ;)
anonymous708973
04-12-2014, 07:41
Някой да го е правил The 30-Day Squat Challenge? http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-workout/butt-exercises/tight-ass-30-day-squat-challenge/?
Много му се чудя. Имам нужда да си стегна дупето, но ме притеснява, че натоварването на коленете ще дойде доста. Някой?
Dagichka
04-12-2014, 09:38
добре бе, не сте ли се замисляли че заради такива груби и повърхностни мнение като тия въобще съществуват понятията анорексия и булимия? наложените социални норми и рамки, в които така силно искат да паснат всички момичета, защото видиш ли иначе не струваш като човек и си за боклука.. продължавайте, продължавайте, съдете и рушете човешки животи заради едната му външност :)
иначе да питам какво мислите за хумуса и с какво го комбинирате?
pandabear
04-12-2014, 10:03
Някой да го е правил The 30-Day Squat Challenge? http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-workout/butt-exercises/tight-ass-30-day-squat-challenge/?
Много му се чудя. Имам нужда да си стегна дупето, но ме притеснява, че натоварването на коленете ще дойде доста. Някой?
Моя прекрасен инструктор ми каза, че е доста ефикасно. Послушах го и вече съм на 23-ти ден. Обожавам си задника :Д Първата седмица ми беше много сложно. После влезнах в ритъм.
Натоварващо е, да. Особено, ако си имала някакви травми на коленете. Задължително бинтове и разни пастички трябва да ползваш, ако е така.
Резултатът си заслужава, trust me ((:
пп: аз ги комбинирам с три пъти седмично ходене на фитнес: 1 час кардио + един ден крака, втори ден гръб и трети ден гърди
anonymous708973
04-12-2014, 10:23
Ще го пробвам значи.
Какви бинтове, какви пастички омг :Д Нищо не разбирам от това.
Хумусът е готино нещо. Майка е правила доста пъти, не съм любителка. Обаче съм опитвала оригинален от Израел и няма база за сравнение, прекрасен е. Има много подправки, не знам кои са всички, не съм проучвала. Със сигурност имаше червен пипер.
Ще проуча и мога да си направя. Ще си го мажа на филийка или ще си топкам бейби морковчета в него вместо пуканки по време на филм. Очаква се комбинацията да предотвратява желанието за шоколад.
добре бе, не сте ли се замисляли че заради такива груби и повърхностни мнение като тия въобще съществуват понятията анорексия и булимия? наложените социални норми и рамки, в които така силно искат да паснат всички момичета, защото видиш ли иначе не струваш като човек и си за боклука.. продължавайте, продължавайте, съдете и рушете човешки животи заради едната му външност :)
иначе да питам какво мислите за хумуса и с какво го комбинирате?
Мне, анорексията и булимията съществуват, защото на някои хора не им е удобно да спрат да бъдат жертви. ;)