View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6
Страници :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
FuckingFreak
02-05-2013, 07:36
Гледам за риби сте се заговорили... та да кажа и аз.
През седмицата не съм си вкъщи и тази седмица си взех малко херинга и задушена целина. За 2ри път вече ям такова, само не знам как не го повърнах, май завинаги ми се отврати да ям риба. Има 7572 кости.
В неделята се мерих - 45,1 или 2. Ай стига толкоз, слон няма да ставам. Не че не съм била, де :D
DisappointedDreamer
02-05-2013, 07:43
Сьомгата е най-хубава. Нея мога с дни да я ям. :Д
FuckingFreak
02-05-2013, 07:46
Подкрепям, сьомгата е единствената риба, която ми харесва и студена!
Аа, сьомгата наистина и по принцип си е мазна, на мен от нея ми става прекалено тежко, не мога да я ям.
Пъстърва харесвам.
PullMeCloser
02-05-2013, 08:31
И аз обожавам пъстърва. Сьомгата ми е гадна и на мен, а нашите постоянно купуват... :Д
FuckingFreak
02-05-2013, 09:42
Много ми се ядат сухари. Дали има някакъв шанс да се намерят без глутен и всичките глупости с които ги бутат - глюкоза, палмова мас и тнт... Ако не, поне да са ръжени или пълнозърнести, но да ги няма тия помии. Нещо от сорта на тези за бебетата, те нали също не трябва да ядат глутен ...
kalpazanka
02-05-2013, 09:43
Нещо от сорта на тези за бебетата, те нали също не трябва да ядат глутен ...
Само страдащите от цьолиакия не трябва да консумират глутен и в общия случай карат на царевични продукти.
strawberry88
02-05-2013, 11:31
Сьомгата е най-хубава. Нея мога с дни да я ям. :Д
О, да! :smt007
DownloadVirus
02-05-2013, 11:36
вие сте луди. В билата сьомгата е близо 50 лева килото.
Има ли някакъв начин за оформяне на такъв корем като на аватара ми, а не плочки. И още един въпрос- кое е най - доброто упражнение за вътрешната и външната част на бедрата?
DisappointedDreamer
02-05-2013, 13:15
вие сте луди. В билата сьомгата е близо 50 лева килото.
В Швеция е още по-скъпа :Д и какво от това? веднъж в месеца може да се поглезиш.
Какво мислите за лимонената диета?
1ви ден- сутрин на гладно 1 изцеден лимон в 200 мл мин. вода.
2ри ден- по същия начин по 1 лимон сутринта и вечерта.
3ти ден- по същия начин, но сутрин, следобед и вечер по 1 лимон в 200 мл. вода.
4ти ден- 4 изцедени лимона в 1 литър вода- това го пиеш през целия ден.
5ти ден- същия като 3ти ден.
6ти ден- същия като 2ри ден.
7ми ден- същия като 1ви ден.
Общо лимони за цялата диета 16 бр
Можеш да си хаваш от всичко, но с мярка естествено и до 19 ч.
Здравейте,започнах диетата на Боряна вече съм 4-ти ден
ЕФЕКТ: при повторение на тази диета за 10 дни се свалят 8-9 килограма.
1 ден: 2 кофички кисело мляко
2 ден: зеленчуци на корем
3 ден: 5 сварени картофа
4 ден: 5 твърдо сварени яйца
5 ден: 800 гр. варено месо без сол (телешко или пилешко)
Малко я попромених,утре вместо месо,ще изкарам на ябълки ,защото ми е гадно вареното месо..Не съм правила никакви прегрешения (много съм мотивирана,защото имам бал тази година ) нооо съм свалила само 1 кг за 4 дни :(( Правя и успоредно с нея лимонената диета ,мисля ,че не пречи..Според вас дали влияе и това ,че когато започнах диетата бяха последните дни от цикъла ми.. Ако някой я е правил да каже какъв ефект е имало .. Ааа и нисичка съм-1,55 ..55кг,коитоо мноогоо си личат на нисичките хора :) Хайде приятен ден от мен
Хаха POLLINA да не се надъха и ти на лимонената диета :))
Мии може и да я пробвам ,звучи добре.
Някой нещо да каже за нея?
black pearl
02-05-2013, 14:01
Майка ми пробва лимонената -резултат 2 кг отгоре...
А за рибата обожавам всякаква ^^^
Не е логично да е качила 2 кг
Лимонът подтиска апетита. Зависи и с какво се е хранила де.
black pearl
02-05-2013, 14:20
Не е логично да е качила 2 кг
Лимонът подтиска апетита. Зависи и с какво се е хранила де.
Само лимонип; дд и след като почна да се храни нормално ги качи + 2 :)
:D e ти кво очакваш да стане ?
Аз утре го повам това с лимоните. Някой друг желаещ?
Има ли някакъв начин за оформяне на такъв корем като на аватара ми, а не плочки. И още един въпрос- кое е най - доброто упражнение за вътрешната и външната част на бедрата?
Е според теб веднага ли се оформят плочките хаха. Почваш преси и готово. Ми не.
Преди да ти се оформят самите плочки, коремът ти би трябвало да изглежда по подобен начин като на аватара ти.
Е според теб веднага ли се оформят плочките хаха. Почваш преси и готово. Ми не.
Преди да ти се оформят самите плочки, коремът ти би трябвало да изглежда по подобен начин като на аватара ти.
Ахм, благодаря. А кои са най - добрите упражнения на вътрешната и външната част бедрата ?
DownloadVirus
02-05-2013, 18:18
Клекове с тежест.
Ахм, благодаря. А кои са най - добрите упражнения на вътрешната и външната част бедрата ?
Аз за вътрешната правя ножици. Лягаш с прилепнали до тялото ръце, изпънати крака. Вдигаш краката ии започваш да правиш движение, наподобяващо това на ножицата. Не знам как го обясних, надявам се да се сещаш :D
FuckingFreak
02-05-2013, 19:12
Дали ще имаш преса не зависи от това колко коремни преси ще направиш, а от процента ти подкожни мазнини. Ако е по-малък - ще се виждат повече или с други думи ще си по-нацепена. Упражненията, които товарят корема, не правят сами по себе си плочки, просто помагат да заздравят и подсилят мускула.
:D e ти кво очакваш да стане ?
Аз утре го повам това с лимоните. Някой друг желаещ?
Изпих си пъврия лимон. Аууу.. не очаквах,че ще е толкова кисело :D a попринцип обичам лимони
fenka_bmw
02-06-2013, 10:53
Хайде успех с лимоните. :)
Аз туко що си приключих тренировката и ми се хапва нещо. Идеи за след тренировъчно хранене?
ПС: По колко калории поддържате през деня?
Ооо да и на мен ми беше кисело в началото,ама вече почнах да посвиквам..5ти ден ми е :) POLLINA с топла или студена вода ги пиеш?
black pearl
02-06-2013, 13:35
Аз туко що си приключих тренировката и ми се хапва нещо. Идеи за след тренировъчно хранене?
И аз туко що се прибрах :) Ами аз гледам да са минимум 400 : ) малко са ама като за начало :))
^ Mинимум 600 калории трябва да приемаш на ден.
Ооо да и на мен ми беше кисело в началото,ама вече почнах да посвиквам..5ти ден ми е :) POLLINA с топла или студена вода ги пиеш?
студена:)
strawberry88
02-06-2013, 14:08
След тренировка ям плод или ако съм много гладна-препечена филийка пълнозърнест хляб с малко мед. :D
^ Mинимум 600 калории трябва да приемаш на ден.
И 600 са супер малко. Особено за подрастващ организъм. А, ако добавим и тренировки, да не говорим колко недостатъчни са.
black pearl
02-06-2013, 14:26
Оф аз разбрах друго ; дд Аз отговорих за колко се изгаряме ... Иначе със сигурност са +1000 ^^
Да, и аз така си помислих, защото не предполагам, че въобще ще издържаш по на 400, а и би било наистина разрушително за организма ти.
black pearl
02-06-2013, 14:35
Да, и аз така си помислих, защото не предполагам, че въобще ще издържаш по на 400, а и би било наистина разрушително за организма ти.
Така е :) + това комбинирано със спорт съвсем.. ; д
black pearl
02-06-2013, 14:46
Само да попитам ; д колко калории минимум трябва да се изгарят ;?
kalpazanka
02-06-2013, 14:51
^В смисъл колко гориш при физически упражнения или само от основна обмяна?
black pearl
02-06-2013, 15:16
^В смисъл колко гориш при физически упражнения или само от основна обмяна?
Физически ... :)
Вече цял месец си правя упражненията, а утре ще стане месец от както не ям сладко...странното е, че ми се дояждат разни други неща, ама сладко не ..хммм има някаква лека промяна на вид, ама на кг все още не
Килограмите не са най- важни. Ако си доволна повече от резултата в огледалото, значи всичко е както трябва. За да бъдеш сигурна, че има промяна, може да си мериш талия, ханш и т.н. и да си записваш данните всеки месец например.
Naughty Fox
02-06-2013, 18:16
Здравейте :)
Аз съм бивш потребител с 2-3 годишна история тук хах :) Преди почнах да пиша , заради проблеми с теглото и нужда от странична подкрепа , бях станала прилично изглеждаща . Отново се налага да прибягна до помощ от външни хора с които да споделям и да се подкрепяме в общата цел :}
P.S. И малко хронология и желани резултати
2008 --- 55 кг
до 2010 вече бях 49 кг
за 2 години студентство се изложих добре и в момента съм 53 кг .....
иска ми се поне 50 да стана отново
fenka_bmw
02-06-2013, 18:58
И аз да попитам полезно ли е да изкарам един ден само на айран или друг вид детокс (приемам предложения)... Защото утре така или иначе няма да мога да ям половината ден заради изследвания...
FuckingFreak
02-06-2013, 18:59
Следя ти дневника в ББ Тийм и яденето ти е трагедия. Ама пълна. Отвсякъде. Не се обиждай, не е нужно и да ме приемаш сериозно, ама не се очудвай ако скоро забележиш косата ти да капе, да ти изчезне цикъла, с тия мизерни 1000ккал, повечето дни и толкова нямаш даже... Ама ще се усетиш и ти, ама като ти се появят и на теб проблемите на главата, само дето тогава ще се чудиш от къде ти се е стоварило. :)
Не знам и къв детокс те гони, на теб цялото ти дневно меню е детокс....
fenka_bmw
02-06-2013, 19:32
Ех права си, че ме гони мен нещо, но не знам какво е. Старая се да си подбирам храната, но явно не се получава.
FuckingFreak
02-06-2013, 19:48
Да, ти дотолкова си подбираш храната, че тя отсъства от дневното ти меню. :)
Решението си е твое, живота си е твой също, аз не съм човекът, който да ти каже какво да правиш. Само те предупреждавам да не си мислиш, че си тръгнала по правилния път, дори и да видиш, че ще сваляш бързо, дори и да си мислиш че не това е главната ти цел, докато в същото време падащата стрелка на кантара те радва... Проблемът е много по-фундаментален от това дали ще приемеш 700 или 1700 ккал днес и дали ще изядеш 25г овесени ядки, вместо 15, или 50г сирене, вместо 45. Опичай си акъла много. Аз не обичам сладките приказки, не веднъж съм писала, че съм се опарила много жестоко от подобно нещо и още си сърбам попарата, дето съм я надробила, повярвай ми - това положение не го препоръчвам на никого, затова и те съветвам да се спреш с нелепите работи. Ес суун ес ю гет бек ту нормал, което повярвай ми, ще стане, защото цял живот няма да си мериш милиграмчетата, дето приемаш като лекарства, ще качиш. Яж си за здраве, спортувай си за тонус, млада си, жизнена си, не се убивай от диети и нека въпросната фигура не е цел номер 1 в твоят списък.
Килограмите не са най- важни. Ако си доволна повече от резултата в огледалото, значи всичко е както трябва. За да бъдеш сигурна, че има промяна, може да си мериш талия, ханш и т.н. и да си записваш данните всеки месец например.
не ме бива много с метъра ;д всеки път меря на различно място и един път се радвам,друг ми става тъпо ... ;д
най-добре преценявам по дънките как ми стоят
DisappointedDreamer
02-08-2013, 06:26
не ме бива много с метъра ;д всеки път меря на различно място и един път се радвам,друг ми става тъпо ... ;д
най-добре преценявам по дънките как ми стоят
толкова ли не можеш да видиш промяна в тялото си? аз от 2 седмици ходя на фитнес, и гърба ми е страхотен 8-) много съм доволна засега, пък и знам, че още се развива, като чукна 2 месеца ще постна снимка! :3
Не, никога не съм можела да преценявам такива неща...адски ми е трудно,като се виждам всеки ден :д
FuckingFreak
02-08-2013, 18:17
Дрехите и хората около теб според мен са най-добрия начин да прецениш.
strawberry88
02-08-2013, 18:47
Не, никога не съм можела да преценявам такива неща...адски ми е трудно,като се виждам всеки ден :д
И аз съм така. :D
PullMeCloser
02-08-2013, 21:32
Не разбирам хората, които не могат да преценят на себе си :Д Аз върху себе си виждам всеки сантиметър, всяко грамче ... или си въобразявам, знам ли. По-скоро върху другите не мога да видя промените, освен ако не са супер резки.
black pearl
02-09-2013, 04:33
И аз съм на това мнение :) Имам една риза която ми опъваше , но сега вече е по добре и даже ми е широка отзад ; д А иначе най-много вярвам на това което казват родителите ми и не биха ми казали фалшив комплимент при положение че те най много ме критикуваха :) ; д
FuckingFreak
02-09-2013, 06:28
Жалко, че повечето родители не са такива, ами се радват, когато детето им е охранено и с червени бузки :D
Не разбирам хората, които не могат да преценят на себе си :Д Аз върху себе си виждам всеки сантиметър, всяко грамче ... или си въобразявам, знам ли. По-скоро върху другите не мога да видя промените, освен ако не са супер резки.
Същата съм ;д
Само дето понякога и в другите се заглеждам и при тях забелязвам промените.
black pearl
02-09-2013, 09:56
Жалко, че повечето родители не са такива, ами се радват, когато детето им е охранено и с червени бузки :D
При мен този идеал е на бабите ми ; дд Иначе , ако родителите ми бяха като бабите да съм 100 кг ; ддд
Мхм..след още месец без сладко и с упражнения всеки ден ще си пробвам някои летни дрехи за да преценя по-добре и ще се снимам,пък дано има ефект. Явно кантара няма да ме зарадва
след още месец без сладко
А някакви други промени в начина си на хранене направила ли си?
Мисля, че щом правиш упражнения всеки ден, би трябвало да има резултат.
Майка ми каза,че имало...амаа на мен ми се иска да е нещо по-драстично сякаш, за да кажа, че има..
black pearl
02-09-2013, 17:13
Майка ми каза,че имало...амаа на мен ми се иска да е нещо по-драстично сякаш, за да кажа, че има..
Всичко става постепенно :); И на мен ми се искаше да щракна с пръсти и да съм с такова тяло което искам, но не става .. :дд ^^^
Мхм така е, много съм нетърпелива.
DisappointedDreamer
02-10-2013, 06:48
Махни картофите, белия ориз и макароните. Махай белия хляб. Увеличи интензивността на тренировките си. Тогава би трябвало да има ефект.
weheartiit
02-10-2013, 07:07
Мисля да започна 90 дневната + някакви упражнения и се надявам да има някакъв ефект до юни месец.
Не съм игурна обаче,че с това хранене ще ми помогне особено.Та може да си изготвя някакъв режим.
Но нямам идея.Какъв е вашия ? Изключвате ли нещо друго от менюто си освен основните неща /тестено,газирано,сладко/?
За 90-дневната само хубави отзиви съм чувала. Има ефект определено. Стига да я спазваш, както трябва де. А щом ще правиш и упражнения- не само ще отслабваш, а тялото ти ще се стегне и резултатите ще са още по-задоволителни.
black pearl
02-10-2013, 13:27
Какво мислите за l carnitine ? И според вас подходящ ли е за подрастващ организъм , защото попитах майка ми и според нея не е подходящ и ми се иска да чуя и други мнения ^^ : ))
FuckingFreak
02-10-2013, 13:37
Нищо няма да ти стане. Стига сте търсили бързи резултати, правите нещо 1 месец и вече чакате коренна промяна. Не знам точно какъв ефект търсиш, но Л-карнитина няма да го усетиш по никакъв начин.
black pearl
02-10-2013, 13:43
Нищо няма да ти стане. Стига сте търсили бързи резултати, правите нещо 1 месец и вече чакате коренна промяна. Не знам точно какъв ефект търсиш, но Л-карнитина няма да го усетиш по никакъв начин.
Не , предпочитам бавно , но трайно :) Просто чух в съблекалнята едно момиче на 14 години да разказва на приятелката си , че ползва :))
П.С ефекта , който аз искам ще ми отнеме доста време :)
Махни картофите, белия ориз и макароните. Махай белия хляб. Увеличи интензивността на тренировките си. Тогава би трябвало да има ефект.
За белия хляб -ОК, ще се опитам да го заменя. За картофите- те не са ли полезни ? Ориза- какво му има ?
Ако изключа всичко това какво остава- зеленчуци, мляко, меса ...
black pearl
02-10-2013, 13:54
За белия хляб -ОК, ще се опитам да го заменя. За картофите- те не са ли полезни ? Ориза- какво му има ?
Ако изключа всичко това какво остава- зеленчуци, мляко, меса ...
До колкото съм запозната , пречат на отслабването :) и аз гледам да ги избягвам :) Мисля,че важеше и за лещата , но не съм сигурна :)
FuckingFreak
02-10-2013, 14:06
Това, за каето Дриймърката говори е нещо от сорта на НВД - минимално количество въглехидрати, като се избягват хляба, белия ориз се заменя с кафяв, белите картофи с червени по възможност, варивата също, спагети, макарони, кус кус, мед, сладко, плодове и такива ми ти работи. Определено резултат има. Не е задължително да се храниш така, че да отслабваш, но не се чуди ако кантарът ти не мърда дълго време, а набиваш само оризища и картофи на фурна за вечеря.
едит: Перличке, а какъв е ефектът, който ти искаш?
DisappointedDreamer
02-10-2013, 14:13
^Точно.
Ориза, паста и картофи - в минимални количества. Не знам какво се оплакваш от това, което остава. Не съм яла тези продукти от над месец. Не съм пукнала, а менюто ми е достатъчно разнообразно.
Пф. Не знам как очаквате резултати като хапвате от всичко и правите някакви кирливи упражнения.
FuckingFreak
02-10-2013, 14:18
А я ти сега кажи що хвърляш жълтъците :Д
DisappointedDreamer
02-10-2013, 14:20
Отслабваме :Д Всъщност, ориз и макарони/спагети не обичам и мноогоо рядко и преди ядях. Картофките са ми слабост, обаче. Сега рядко дори хапвам картофи. И ми е по-добре, всъщност.
FuckingFreak
02-10-2013, 14:27
Ей, мацка, ще разбереш, че няма смисъл. 2 жълтъка няма да ти объркат сметките, а са вкусни. Животът не се измерва в калории, а резултатите са си едни и същи със или без тях. Виж, по друг начин стоят работите, ако ядеш по 5-6 яйца на ден, това си е бройка все пак, но ти не го правиш.
DisappointedDreamer
02-10-2013, 14:34
Да, бе, знам. Не е като да бягам от тях, кат че ли са прокажени. А, калории не броя :Д
Колкото до 5-6сте яйца, това е като диетата на оная чалга певица 8-)
FuckingFreak
02-10-2013, 14:37
Не я знам, защото не съм много заинтересована що се отнася до поп-фолк средите, та може да я споделиш, туко виж на някой заблуден му свърши работа :D
DisappointedDreamer
02-10-2013, 14:40
И аз не я знам, бях я видяла като статия в интернет. Тц. Далеч съм от чалга средите. Тук се слуша АББА :Д
black pearl
02-10-2013, 14:41
Това, за каето Дриймърката говори е нещо от сорта на НВД - минимално количество въглехидрати, като се избягват хляба, белия ориз се заменя с кафяв, белите картофи с червени по възможност, варивата също, спагети, макарони, кус кус, мед, сладко, плодове и такива ми ти работи. Определено резултат има. Не е задължително да се храниш така, че да отслабваш, но не се чуди ако кантарът ти не мърда дълго време, а набиваш само оризища и картофи на фурна за вечеря.
Ами 1во последните 2 години надебелях драстично, никаква идея защо, но така и не отидох на лекар специално за това .. Като казвам драстично за 1 година от 45 кг , станах 55 и 2рата 67 , сега съм 64.. от както ходя на фитнес .. А за височината ми са си доста , и то много понеже съм 165 ..
Така , че изобщо не се чувствах добре в кожата си, докато не започнах да предприемам някакви мерки :)) ^
Като за начало искам да си вляза в нормата, но да не е само на кантар и отпуснато , ами стегнато :) Не очаквам някакви феноменални резултати за 1 месец фитнес ; д Предпочитам да потърпя малко :) И когато си вляза поне във нормата ще се постарая да направя коремче като на аватара на tonssy .. И та така , ще ми трябва много воля и постоянство, но не искам всеки ден като се погледна в огледалото и да виждам едно кюфте ; д
Та май е това , ама се чудя дали да не се допитам до някой лекар за това с килограмите, защото през тези 2 години ходих на плуване по 2 часа и нещо на ден...Не е било като да си седя вкъщи :))
FuckingFreak
02-10-2013, 14:47
Бягай на лекар. Дори не знам как си допуснала да стигнеш до това положение, тия 2 години спа ли, та наддаде 20 килограма? Сигурна съм, че не е станало за 2 дни, така че нямаш оправедание. За мен определено не е нормално млад организъм, който се храни в рамките на нормалното (тук не говориме за никакви режими, а просто нормална храна, не по 2 шоколада на ден, заедно с основното) и спортува нещо различно от шах, да качва. И не, това не е от пубертета, както обичат да казват мамите и татковците, като видят, че са си отгледали едно добре охранено добиче, което щяло евентуално да отслабне в края на пубертета.
...
Браво, че поне си се решила най-сетне на действия. Много момичета като теб не си стават от задниците и само се оплакват. За да постигнеш желаното тяло ти трябва воля и постоянство, а не мрънкане. Успех ти пожелавам и да се хвалиш с резултати после :)
Иначе, такова коремче като на аватара ми- няма да стане при теб само с фитнеса и упражнения. Първо си спазвай диета, защото трябва да отстраниш мазнините. Когато се стопят и процентът им си дойде в нормите за твоя организъм, много коремни преси + други упражнения за стягане ще оформят корема ти.
П.П. Лекарски преглед не би бил излишен в случая, точно обратното. Отиди в първия удобен момент.
^Точно.
Ориза, паста и картофи - в минимални количества. Не знам какво се оплакваш от това, което остава. Не съм яла тези продукти от над месец. Не съм пукнала, а менюто ми е достатъчно разнообразно.
Пф. Не знам как очаквате резултати като хапвате от всичко и правите някакви кирливи упражнения.
И как разбра, че са кирливи упражненията ? Очаквам резултати, защото спрях сладкото, а то присъстваше в големи количества в менюто ми ..
То щом искам да отслабна, едва ли ще Набивам само оризища и картофи за вечеря ...
Но не знаех, че трябва да ги махна от менюто си
black pearl
02-10-2013, 15:00
Бягай на лекар. Дори не знам как си допуснала да стигнеш до това положение, тия 2 години спа ли, та наддаде 20 килограма? Сигурна съм, че не е станало за 2 дни, така че нямаш оправедание. За мен определено не е нормално млад организъм, който се храни в рамките на нормалното (тук не говориме за никакви режими, а просто нормална храна, не по 2 шоколада на ден, заедно с основното) и спортува нещо различно от шах, да качва. И не, това не е от пубертета, както обичат да казват мамите и татковците, като видят, че са си отгледали едно добре охранено добиче, което щяло евентуално да отслабне в края на пубертета.
Накрая се едно цитираш бабите ми с това отслабване в края на пубертета ; ддд И за мен не е нормално, така че ще отида на един преглед, няма да е излишен , но най-странното е , че от отбора ни пращаха на преглед всяка година и миналата година , никой нищо не ми каза освен да не ям хляб... А там ввзимаха урина и мериха колко процента са мазнини и не бяха малко .... и пак нищо различно от това за хляба... ; х
Абе никак не е нормално това за 2 години толкова много килограми при положение , че не съм яла някакви огромни количества.. :)
black pearl
02-10-2013, 15:02
Браво, че поне си се решила най-сетне на действия. Много момичета като теб не си стават от задниците и само се оплакват. За да постигнеш желаното тяло ти трябва воля и постоянство, а не мрънкане. Успех ти пожелавам и да се хвалиш с резултати после :)
Иначе, такова коремче като на аватара ми- няма да стане при теб само с фитнеса и упражнения. Първо си спазвай диета, защото трябва да отстраниш мазнините. Когато се стопят и процентът им си дойде в нормите за твоя организъм, много коремни преси + други упражнения за стягане ще оформят корема ти.
П.П. Лекарски преглед не би бил излишен в случая, точно обратното. Отиди в първия удобен момент.
Мерси много :)) Дано да успея, по точно то е задължително, защото това не е здравословно :)
П.С каква диета/хранителен режим препоръчваш .. Иначе аз освен всеки ден фитнес , правя и коремни вкъщи :)
Задължително си направи изследвания на щитовидната жлеза.
За диетата: като за начало, с какво се храниш сега?
black pearl
02-10-2013, 15:10
Задължително си направи изследвания на щитовидната жлеза.
За диетата: като за начало, с какво се храниш сега?
Ще отида възможно най-скоро :))
FuckingFreak
02-10-2013, 15:17
Ами май казахме на предишната страница, спри тестото, намали ориза, картофите, боба и лещата, макароните, меда, плодовете, особено на вечеря.
black pearl
02-10-2013, 15:21
Ами май казахме на предишната страница, спри тестото, намали ориза, картофите, боба и лещата, макароните, меда, плодовете, особено на вечеря.
Плодовете за вечеря ок.. Но примерно за закуска става ли ;? Иначе мерси за съветите ^^
За закуска може. Общо взето не по-късно от 16:00 часа. И е препочръчително да ги ядеш самостоятелно- да не ги смесваш с други храни. Яж ги около 30-40 минути преди хранене.
black pearl
02-11-2013, 16:52
За закуска може. Общо взето не по-късно от 16:00 часа. И е препочръчително да ги ядеш самостоятелно- да не ги смесваш с други храни. Яж ги около 30-40 минути преди хранене.
Мерси ^^ :)
FuckingFreak
02-11-2013, 17:09
Да, не ги смесвай с други храни, Тонсито е права. Не някакви комбинации от сорта на плод с кисело мляко, мед, ядки и някакви такива.. Със зеленчуци става, визирам по-"екзотичните" салати.
adriana121
02-11-2013, 17:58
FuckingFreak назад бях чела,че имаш проблеми с цикъла. От гладуване и доста кардио си докарах същата беля от преди година. Та искам да те питам как се справи с това ?
FuckingFreak
02-11-2013, 19:10
Не съм се справила :)
Оф, писах толко неща, а ги изтрих без да искам, та ще го дам накратко. Бях стигнала 41,8 на пълен стомах, сиреч некъв скелет, сега съм по-добре - 45, че сигурно и повече. Даам, ама цикъл нЕма. Корема не си харесвам, краката също, сякаш са тръгнали да стават шишкави отново, ама явно т'ва не са моите води, като бях 45 преди отново нямах. Та това ми състояние е вече къмто 8 месеца. Отначало не исках да вярвам, че е от ниското тегло, мислех си, че е ниски калории, разбалансирано хранене - е нема такива братче. От нова година насам се хранех с 2000+ калории, качих въпросните кг, но нищо повече. Явно се иска повече време, а аз май очаквам да поправя щети, нанасяни около половин година за няколко седмици... Засега никакви неща не пия, ама мислех да пробвам нещо хомеопатично, дето баба ми ми буташе. Усещам си аз, че нещо не е наред, без настроение и такива ми ти работи, не знам има ли надежда да чакам вече, или само с хапове и синтетика се оправят нещата. А ,споделяй, ти оправила ли си се?
^ При мен само хапчетата помогнаха..
Ама начинът ми на мислене относно това колко ям трудно се променя. Дори не мога да кажа, че се е променил.
anonymous708973
02-11-2013, 19:16
Не че нещо, ама ти си вкарала някакъв режим от месец (и слава Богу, щото предишното ти меню на нищо не мязаше), майка ми го прави над 20 години и е на мнението, че "трябва да се яде от всичко, но в различни количества". Има такова тяло на 40 години с две раждания зад гърба си, което половината от нас нямаме.
Я да се включа, че имах/м същите проблеми и от доста време ги наблюдавам. Не ми спря цикълът от диети, по начало не ми беше редовен. Само че пиех противозачатъчни три години и изобщо не ми помогнаха, ИЗОБЩО. Спрях ги, не ми идваше, един месец пих Оргаметрил, за да ми дойде, после 10 дни някакви Клостилбегит - и на следващия месец, без НИЩО да пия, ми дойде. И хормоните ми бяха в норма. Нищо не рекламирам, просто си коментирам. Напоследък качих 2-3 кила без да искам де, не знам хормоните ли ми се бушуват, или несъзнателно хапвам повече, но факт, че ми дойде... след близо 4 години липса на цикъл, освен хормонално предизвикан такъв.
Така че, девойки, опичайте си акъла, внимавайте какво ядете и внимавайте какви хапченца пиете. Да си скапеш хормоналния баланс е въпрос на дни, която ви отваря бъркотия за чистене за години напред. Та така де, мисълта ми беше към FuckingFreak - не очаквай да се подобрят нещата бързо или изведнъж. Не го чакай, но се грижи за себе си, ще дойде. Но наистина може да отнеме много време, имай го на ум.
DisappointedDreamer
02-11-2013, 19:22
Не че нещо, ама ти си вкарала някакъв режим от месец (и слава Богу, щото предишното ти меню на нищо не мязаше), майка ми го прави над 20 години и е на мнението, че "трябва да се яде от всичко, но в различни количества". Има такова тяло на 40 години с две раждания зад гърба си, което половината от нас нямаме.
И аз съм на мнение, че трябва да се яде от всичко, но в мярка. Но, не и когато искаш да отслабваш. Тогава е препоръчително да намалиш за известно време някои храни, ако искаш по-бърз ефект.
Предишното ми меню не беше толкова лошо :Д не съм нагъвала чипсове и шоколади. Поздравления за майка ти, но е малко странно да сравняваш 16 годишен и 40 годишен.
NqkfaNikakva21
02-11-2013, 19:28
А как се справяте с вълчия апетит вечер? През деня нямам почти никакъв апетит, а вечер .. ;х
Хвърлям зверски усилия да ям в малко количество вечер о.о
FuckingFreak
02-11-2013, 19:30
Извинявам се за дабълпостовете, които напоследък правя, старая се да ги трия.
Ох, забравих да спомена за изследванията. Правих си такива - преди един хормон беше нисък, сега всичко е в норма. Тоест, не е там проблемът. Може единствено прогестерона да ми е под норма, та затова да нямам, че той не ми беше пускан. Да го пусна ли?
Не знам дали сте наблюдавали това покрай вас, но откакто нямам цикъл съм АДСКИ ревливото копеле. Аз съм си чувствителна по дефолт, лесно си се разплаквам, вълнувам се от песни или по-силни литературни цитати, ама чак пък толкова, не вярвам да е настъпила коренна промяна, не навлизам тепърва в пубертета?!
А Пантерке, относно това, което каза - от една страна си права, но познавам не един или двама човека, дето ядат от всичко по много, а са слаби като пръчки, без капка физическа дейност. Тялото на майка ти може да не е плод само на въпросния що годе балансиран режим, а да си е чисто и просто до голяма степен ген. Все пак не всяка жена на 40, която хапва "от всички по малко" има хубаво тяло, нали си зависят и годинките...
едит: Тонси, моето не е начин на мислене, аз нямам страх от храната, моето просто е някаква извратена форма на воля, която ме ограничава и ме ръководи.
DisappointedDreamer
02-11-2013, 19:41
коя зодия си?
kalpazanka
02-11-2013, 19:44
Аз от Диане-то ревях като магарица, Фрийк.
FuckingFreak
02-11-2013, 20:00
Близнаци съм, не знам дали това има нещо общо.
Склонна съм да вярвам, че това е просто един от проблемите, с който трябва да се справям. Природата ми не е такава, не съм била никога в подобно положение, и съм сигурна, че дойде ли си всичко на мястото един ден, няма да има и помен от това мрачно настроение. Ама до тогава ще мине време....
anonymous708973
02-11-2013, 20:10
Тялото на майка ти може да не е плод само на въпросния що годе балансиран режим, а да си е чисто и просто до голяма степен ген.
О, това забравих да го спомена.
И в двата ми рода жена под 80 кила се счита за анорексичка.
Infinity
02-11-2013, 20:29
Относно хормоните - от гладуване, зверско гладуване прогестерона ми беше стигнал някво плашещо ниско ниво, цикъла ми спря, изобщо беше немислимо да ми дойде без да се предизвика. Пия вече две години Дуфастон , за да имам някъв измислен, предизвикан цикъл, ужасни проблеми си докарах, така че очите и акъла на 6. От диетата до анорексията пътя доста пряк се оказа при мен.
FuckingFreak
02-11-2013, 20:48
Знам си аз, има нещо, дето го пропускам - няма как всичко да ми е нормално, но да продължават проблемите...
Калпазанке, знам че ти май разбираш най-много от всички тук, ако не ти пречи - драсни два реда, дори на лично да е. Знам, че си има специалисти, но съм от малък град и въпросната ендрокриноложка ми пусна някакви хормони, които ми бяха в нормата, а те, естествено бяха само няколко. Трябва да чакам чак до март месец, защото тогава е първия свободен час при една генеколожка в София, която трябва да посетя. До тогава мога да пусна сума ти изследвания и да разбера какво става.
Кои хормони пускате вие?
едит: Тонси, моето не е начин на мислене, аз нямам страх от храната, моето просто е някаква извратена форма на воля, която ме ограничава и ме ръководи.
На мен точно от тази воля (поне я имам винаги, не само когато става въпрос за храна, слава богу) и шибания ми инат, и начинът ми на мислене се промени.
Иначе за изследванията, аз имам проблем с хормоните на щитовидната жлеза- ft4 и TSH, пия Еутирокс, за да ги регулира.
dqvolskoF4e
02-12-2013, 09:22
Здравейте, следя темата от много време и доста полезни неща прочетох тук, които ми помогнаха. От 3 месеца съм на диета и съм свалила около 5 - 6кг., правя упражнения за корема, но имам ефект само в горната част на корема, ето пускам снимка, вижда се как е леко оформено, но само там. Искам да стопя мазнините в корема, но се притеснявам гърдите ми да не изчезнат, има ли някакъв начин да отслабна повече на корема и можете ли да ми помогнете с режим за оформяне на корема, защото не съм много наясно. Благодаря.
http://prikachi.com/images/328/5860328N.jpg
DisappointedDreamer
02-12-2013, 09:38
Тонси, ти какво си? :Д
В тоя форум забелязвам тенденция близнаците да са много корави. Харесва ми.
На мен от вчера краката ме болят 8-) Върховно е.
Здравейте,
Егати огромните гърди О.о.
тялото ти е перфектно какво о6те иска6?
Тонси, ти какво си? :Д
Овен.
На мен от вчера краката ме болят 8-) Върховно е.
Мен ръцете, щото реших да включа малко и за тях нещо :D
На мен са ми изследвали LH, FSH, прогестерон, пролактин!, естрадиол, хормоните на щитовидната, тестостерон ...
FuckingFreak
02-12-2013, 16:47
Щитовидните са ми нормални, за пролактина ви говорех, че беше под нормата, но сега всичко е наред. Мисля, че и FSH ми беше изследван и той беше в нормата, но не беше заедно с LH (или може би обратното,кой да помни), а май точно тяхното съотношение е важно за МЦ...
Ou7oFmYhEaD
02-13-2013, 13:54
Преди 4/5 години и аз бях отслабнала доста, бях около 45 кг и цикъла ми спря за около 3/4 месеца, щом качих няколко кила около 3 и всичко си дойде на мястото и на мен не ми се иска да е така, но тези които по-принцип сме си по-едри или пухкави, такава ни е натурата и организма не приема тези извънредни за него кг, да разбирам какво е да имаш волята да се поддържаш, но да си скапваш здрвето в същото време. Честно казано ако съм жена на около 30 и която има семейство и деца, няма да ми пука дали ми идва въобще, но аз съм на 17 и определено искам да имам поколение, замислете се за себе си.
FuckingFreak
02-13-2013, 16:09
Не е въпроса в това дали си пухкав или не, въпроса е във височината. За 170 е нормално да си 50 и нещо кила, но за 150 (каквато съм горе-долу аз, маалко повече) 40 са малко. Не мога да го обясня, но всички лекари смятаха пред мен въпросния индекс на телесна маса и определено не е глупост - на 170 и 52 кг е в нормата, тоест над 18, но 150 и 40 кг са 2 единици под нормата. Структурата е съвсем различна....
Ou7oFmYhEaD
02-13-2013, 17:10
Разбирам те защото и аз съм ниска 1.60 съм и на 45 бях като статуетка просто, а на 40 ще съм плашеща, обаче 52/53 кг на 170 е супер тегло, височината е от значение, ние може и да си я нямаме, но според мен по-компактните жени също имат предимство изглеждат по-малки и миловидни, така, че когато се поддържа добра фигура, няма значение колко си висок. А и да добавя друго, че за времето в което все диетувах бях 157 висока, но като се поохраних, достигнах заветните 1.60 а съм 54 кг, от които съм се заела да махна 4-те, това е идеалното за мен и в огледалото и според индекси е супер тегло.
Sickness94
02-14-2013, 12:39
Така е,аз съм 1.70 - 60 кг и определено не съм слаба,докато при нисички момичета -10 кг им стои болно...
Важното е всичко да е стегнато! Стига с тия кантари :Д
Ou7oFmYhEaD
02-14-2013, 15:26
Така е,аз съм 1.70 - 60 кг и определено не съм слаба,докато при нисички момичета -10 кг им стои болно...
Нямам обясненкие, но си права така е. Може би по-високите изглеждат по-кокалести и едри, а ние дребосите с по-умалена косна структура, все пак не само височината ни е по-малко и от височината като извадиш 110 се получава слабо тяло а -115 е вече поднормено.
SladkaZagadka
02-15-2013, 21:54
Здравейте, мацки ^^ . Преди и аз пишех в темата, много ми помогна - с 90-дневната за месец и нещо и много тренировки отслабнах с 10 килограма и бях ужасно слаба, но това повлия и на психиката ми и спрях да ям и , до ден днешен, макар да съм порастнала с няколко сантиметра и килограмите да не са толкова малко (от 53 на 43 за ръст в момента 162-3 и възраст 15 год и 5 месеца) продължава психическия ми самотормоз, което е ужасно - да ме е страх непрекъснато за ядене- колко и какво да ям и да изчислявам калории и да гледам състав на всяка храна.. Както и да е, да не се увличам. Резултатите ми след свалени 7-8 килограма от 90-дневната и тренировките през септември 2011 : http://prikachi.com/images/299/5875299X.jpg бях ужасно слаба, до кокал, особено като свалих и 10тия килограм - http://prikachi.com/images/303/5875303q.jpg . Както и да е, тогава си мислех че съм дебела, комплексирах се от хората около себе си непрекъснато и си мислех че съм най-дебелия човек в стаята, като аз бях най-слабата в клас и във випуска реално. Но ме увреди психически много. Сега не се харесвам и искам да го променя - досега няколко пъти пробвах, но без особен резултат (може би защото знам, че не съм критично зле и заради това се отпускам), но не и този път . В момента съм така http://prikachi.com/images/318/5875318I.jpg , имам малко коремче, малко паласки и не си харесвам краката ( вътрешната страна на бедрата и едно такова месесто над коляноото) . От днес започвам режим , и поне 3 пъти седмично тренировки, wish me luck ;)
NqkfaNikakva21
02-16-2013, 16:38
Имам въпрос, т.е дилема :Д
Да си продължа с мой си измислен режим или 90дневната диета?
(просто имам един пакет мюсли фамилия Никола и не искам да го оставя така :Д)
DownloadVirus
02-16-2013, 17:13
Е голяма дилема,да се чуди какво да прави човек..
Ако виждаш резултати от твойта диета си я продължи ,иначе..
Не знам къде да питам, затова питам тук.
Защо се получават тези продълговати издутини [ :D ]под дупето точно http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563888_515041821861925_1230954244_n.jpg ? ( само тази снимка намерих )
? :)
FuckingFreak
02-18-2013, 19:37
Защото имаш мазнини, мацка, от кво може да е според теб?
Като бях на ниски кг-ми нямах. Щом качих, пак си ги имам. Еми ше си ги нося :Д
едит: това момиче има егати и целулита...
^ на мен ми прилича на почерняло, не на издуто хммм,ама все едно на боксерки почерняла,ама под тях Хммм :D странна работа
Защото имаш мазнини, мацка, от кво може да е според теб?
Като бях на ниски кг-ми нямах. Щом качих, пак си ги имам. Еми ше си ги нося :Д
едит: това момиче има егати и целулита...
Ами защото това момиче изглежда слабо, а и някъде бяха казали, че са по рождение и не мога да се махнат. Благодаря за отговора. :)
FuckingFreak
02-19-2013, 16:56
Да, до ген си е. Но, както казах - могат да се махнат, мазнини са, решението на "проблема" се нарича отслабване. Всеки сам си преценява дали е склонен да плати с цената на здравето си :)
Това не е най-важното нещо. Не отиваш на състезание за културизъм, за да искаш да си идеално изчистена.
Да, до ген си е. Но, както казах - могат да се махнат, мазнини са, решението на "проблема" се нарича отслабване. Всеки сам си преценява дали е склонен да плати с цената на здравето си :)
Това не е най-важното нещо. Не отиваш на състезание за културизъм, за да искаш да си идеално изчистена.
Е, предполагам може да се изчистиш до толкова, че да изчезнат, без да си навредиш ?
FuckingFreak
02-20-2013, 05:43
Е, аз ти казвам от личен опит какво стана - спря ми МЦ и косата ми почна да пада. Ако тръгваш по тоя път, поне имай едно на ум за това какво може би те очаква. Не казвам, че е задължително и при теб да стане, но предполагам структурата ти е такава, каквато е и моята, и колкото и глупаво и "оправдаващо се" да звучи - винаги ще изглеждаш така. Това са мазнини, а те не се "стягат" от упражнения.
Много се дразня значи! Вече не съм малко момиче, се водя голяма и отговорна жена. И сега живеем заедно с моя хубавец и трябва да готвя и за двамата. Той анатемоса всичко диетично, а аз нямам времето и средствата да готвя две различни манджи всеки ден. За сега съм безработна и наблягам на фитнеса. Но само спорт не е печеливш метод при мен лично. Не знам какво да правя-знам че трябва да намаля много въглехидратите, но той обожава картофите и ориза. А и нямаме средства да си купувам всеки ден пилешко, риба и яйчица. Сега съм се запалила по Зумбата. Хора, страхотно е! Не съм се потила така от векове. Ходех всеки ден на фитнес по около час и половина и си мислех че нищо няма да ми стане след Зумбата. Малееее едва се движа. Инструкторката е невероятна, зарежда ни с яко позитивизъм и най- важното е че вече няма да е толкова яд,че навремето се отказах от танците. За съжаление се чувствам най- пълната сред групата от тракащи кокали, но ме похвалиха, че съм най- бързо усвоилата стъпките и най- кръшна в ханша и рамената. Явно опитът по чалготеките все пак ми е от полза.
Е, аз ти казвам от личен опит какво стана - спря ми МЦ и косата ми почна да пада. Ако тръгваш по тоя път, поне имай едно на ум за това какво може би те очаква. Не казвам, че е задължително и при теб да стане, но предполагам структурата ти е такава, каквато е и моята, и колкото и глупаво и "оправдаващо се" да звучи - винаги ще изглеждаш така. Това са мазнини, а те не се "стягат" от упражнения.
Гладуваше ли за да отслабнеш толкова ?
Cloud9, гледай поне винаги във вас да има някакви плодове и зеленчуци, кисело мляко, овесени трици/ ядки.. Те не изискват време за готвене, а ако не искаш да ядеш някоя манджа и малко да се ограничиш, можеш просто да си вземеш нещо такова.
Всяка сутрин закусвам овесени трици и малко прясно мляко. Вече ми се гади като си помисля даже че идва ред за закуска, но знам че са страшно полезни. Сега ям киви, портокали и ябълки и понякога си ги правя на фрешчета. Винаги ям салата. Така съм свикнала от малка. Не може манджа без домати, краставици, зеле, мариля и т.н. Прегрешавам само с черен шоколад заради проблемите ми с кръвното. Внимавам, но е сложно. Поне утре съм на зумба
За какво са полезни овесените трици ?
FuckingFreak
02-20-2013, 17:00
За какво са полезни? Да нямаш холестерол да сваляш, или е полезно да ти остъргват червата? Мхм...
А за въпроса дали съм гладувала - ми не, аз поне така си мислех. Но като си смятам калориите от поне 3 месеца наред (че всеки ден беше г/д едно и също) - ми те не са били повече от 1000. Да не говорим, че тренирах ежедневно, а супер много отслабнах и защото почнах тичане сутрин на гладно по 5+ км, а аналогично с това храната беше същата. Е как да съм здрава, да имам цикъл, да имам коса, не става братче.
Аз от много години насам повече от 1300 калории не съм надвишавала. Имам си цикъл, не знам какво е противозачатъчни, косата, зъбите, ноктите са ми на мястото си и в много добро състояние. И, да, здрава съм!
FuckingFreak
02-20-2013, 18:26
И какво целиш с това хранене?
За какво са полезни овесените трици ?
"Основното оръжие на овесените трици са разтворимите им влакнини. За разлика от влакнините в останалите растения и зърнени култури, тези в овесените трици попиват, задържат и залепват за себе си веществата, с които влизат в контакт."..."Влакнините и плененият от тях товар преминават през 10-12 метра тънко черво, което ще се опита, но без особен успех, да изтръгне хранителния сок. А когато достигнат дебелото черво за извличане на хранителни вещества и калории вече е трудно да се говори. По този начин калориите, пленени от алвеолите на овесените трици напускат организма. В това се състои и чудодейната им роля – роля на лепкава гъба, способна да предотвратява преминаването на част от хранителните вещества в кръвта.По отношение на свръхтеглото овесените трици действат в три наосоки:
- като отнемат едно, макар и неголямо количество калории, те намаляват калорийното съдържание на поетата храна
- като увеличават обема си средно 30 пъти, те засилват усещането за ситост
- лесно се поддават на обработка и от тях могат да се направят безкрайно много здравословни и вкусни ястия и десерти."
Нищо не целя, поне не отслабване....47 кг. на ръст 164см. не са малко, но не са и много....
Просто не обичам сладко, тестено, пържено, не пия алкохол, безалхолни напитки и други източници на празни калории....Ям си нормално, не е като да гладувам.....
FuckingFreak
02-20-2013, 19:12
Какво общо имат сладко,тестено,пържено с калориите? Сиренето, кашкавала, ядките - и те имат доста калории, да не би и тях да не ядеш?
Ядки и кашкавал - не. Сирене - да, но не го ям в големи количества.
А сладкото и тестеното имат общо с калориите и то много, един хамбургер има около 700 калории, за същите калории могат да се изядат много други неща, в пъти по-полезни....домашно мляко, немазно месо, кисело мляко, салати, супи.......
не неведнъж, разбира се...1
Засегнах ли те с нещо, че така спорим? Аз нямам нищо против теб, напротив...
FuckingFreak
02-20-2013, 20:12
Не бе, интересно ми стана.
Различни хора, различни цели, различни гледни точки.... няма какво да обяснявам. Аз отдавна не гледам на храната само като определен брой калории и съотношение между П:М:В.
Аз не се вманиачавам, това е груба цифра, а съотношения...даже нямам идея как се изчисляват...
Я ми дайте някакъв достоверен сайт за изчисляване на ИТМ :)
FuckingFreak
02-22-2013, 21:24
Какъв достоверен сайт искаш, мацка? То има една единствена формула, по която се изчислява, не знам какво търсиш ти :D
5 дена пропуснах да си правя упражненията, но днес ги правих и не смятам да спирам повече за толкова време.. много тъпо се чувствам и сладко ядох,направо се мразя ;х повече няма ! дори хляба ми ще бъде пълнозърнест вече и ще се старая докато тялото ми не стане такова каквото искам !
FuckingFreak
02-23-2013, 06:55
^А след това - пак сладко, и пак 'лебец, докато цифрата на кантара не отиде толкова нагоре, че отново да почнеш всичко отначало... затворен кръг.
Еми случва се..но пак ще има ефект с ден, два прегрешения.
Какво мислите за този хляб http://www.dobrudjanskihliab.com/bg/product/9-%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%80%D 0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1 ?
7 дни не е ли много за срок на годност ?! Явно е пълен с консерванти и боклуци
Какво мислите за този хляб http://www.dobrudjanskihliab.com/bg/product/9-%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%80%D 0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1 ?
1. Не е изцяло пълнозърнест
2. Някакъв си "екстракт" виждам
3. + подобрители..
Така, тъй като реших, че отново ми е време да започна да влизам във форума, а и като се има предвид начина на живот, който водя последно време, мисля, че ще е съвсем уместно да се включа и аз в темата. :) Ще ви разкажа какво ми се случи в изминалите месеци, надявам се на някого поне да му е интересно.
Цяло лято си мислех как трябва да започна да тренирам, аз правех някакви опити, но определено не бях сериозна, 2-3 дена и това... таа така беше докато не стана октомври и не ми се наложи да ида да си направя картон, който да предам в училище. Като се качих на кантара щях да се разплача... 56кг. За моите 162см тогава това определено си беше дооооста. Още от следващия ден супер много намалих храната, не закусвах, почти не вечерях. Започнах с тренировки по 10-15 минути, колкото и смешно да звучи, просто тялото ми беше отвикнало, от две години бях спряла тренировките по волейбол ( ходех 3-4 пъти седмично ).И така 2 седмици уж бях сериозна, бях свалила ~4 килограма, но естествено се поотпуснах и за горе-долу същото време почти си ги върнах. Тогава вече осъзнах, че ако не работя наистина много няма как да се променя, а и може би никога няма да мога да обичам тялото си. Направих си едни снимки ( които ще пусна по-надолу, колкото и да ме е срам... не ме е срам от тялото ми, а от това, че съм позволила да изглеждам така, и то за толкова дълго време ) и отново започнах с гладуването, но този път придружено с много по-натоварващи тренировки. Няма да ви обяснявам колко много съжалявам... направо не ми останаха гърди, но вече нищо не мога да направя. Родители ми започнаха да се притесняват, постоянно се карах с майка ми за това колко и какво ям. Няма да забравя как една вечер ревейки над чинията си изядох ориза, въпреки че отказвах, защото, разбираш ли, това са въглехидрати.
За радост дойде момента, в който реших, че ще е добра идея да си направя блог за здравословен начин на живот, въпреки че аз определено не водех такъв, да, спортувах, но пък не се хранех достатъчно. От тогава до сега се опитвам да се преборя с това постоянно броене на калории. Всеки ден си повтарям, че калориите нямат толкова голямо значение и, че е важен състава на храните, но все пак първото нещо, което изскача в ума ми, когато се спомене дадена храна, са някакви цифри.
В момента съм 48кг, преди 2 месеца бях 46-47, но определено не изглеждах по-добре, имам предвид това, че почти нямах мускули, а както всички знаят 1кг мускул заема много по-малко място, отколкото 1кг мазнина.
http://prikachi.com/images/951/5910951B.jpg дори след като бях свалила 1-2 килограма...
http://prikachi.com/images/952/5910952M.jpg преди около месец;
http://prikachi.com/images/953/5910953F.jpg преди около 2 седмици.
В момента съм 164, процента на мазнини в тялото ми е 14,2% ( според съотношението на височината, килограмите, талията и ханша ). Всеки ден правя от 45 до 60 минути кардио ( на кростренажор ) +силови, след това разтягане ( 10-15 минути ).
Това е моята история като цяло, без да изпадам в кой знае колко големи подробности, въпреки че на вас може да не ви се струва така. :Д :)
Ехеееееее Pamaa, браво много хубаво тяло, доста добри резултати, въпреки всичките мъки. И аз бях по едно време така всяко нещо,което видя първо го обръщах да видя калориите даже имах една тетрадка с продукти и техните калории (сама си ги пишех) бях полудяла и постоянно се чудех какви упражнения и как да се движа за да горя всичко изядено. Сега пак се опитвам да вляза във форма(да изчистя мазнините) кг нямам нужда да свалям много може би 4-5 не повече, но се опитвам да не се вманиячавам толкова. Може ли да ми дадеш линк към блога си ?
Благодаря! :)
Wwwooow, и на мен това ми е целта в момента, затова започнах да правя и силови тренировки. Повече мускули, респективно повече изгорена енергия. http://itisnotadiet.tumblr.com/ това е блога ми. :)
Мерси :р Ами успех и продължавай напред към целта ! а знаеш ли случайно колко е минимума мазнини, които може да имаш, защото това 14,2% ми звучи нормално дори добре, до колко искаш да стигнеш ?
...
А сега по колко калории приемаш на ден?
Каква е времевата разлика м/у първата и последната снимка ?
Сподели едно примерно меню за деня от това време. :)
SoMuchWin
02-24-2013, 16:03
Има 10 упражнения, без тежести правите ги 4 дни в седмицата за по 35-40 мин. и на 2-рата седмица сте без грам мазнина. Каквото и да ядете тези упражнения ще го изгорят + тези упражнения горят само мазнините! Не мускули, само чиста мазнина (мазнините са запаса на тялото). Аз успявам само 1/3 от тях, но ефекта си е БАСИ МАМБАТА!
anonymous708973
02-24-2013, 16:12
Благодаря! :)
Wwwooow, и на мен това ми е целта в момента, затова започнах да правя и силови тренировки. Повече мускули, респективно повече изгорена енергия. http://itisnotadiet.tumblr.com/ това е блога ми. :)
Друго освен снимки има ли?
Мернах няколко картинки с кисело мляко и някакви плодове. Това ли закусваш? Дай идея за закуска и за здравословни междуприхапвания :д (нова дума :д)
И може ли да направиш сега същата снимка като първата (на която да се вижда корем+крака).
Има 10 упражнения, без тежести правите ги 4 дни в седмицата за по 35-40 мин. и на 2-рата седмица сте без грам мазнина. Каквото и да ядете тези упражнения ще го изгорят + тези упражнения горят само мазнините! Не мускули, само чиста мазнина (мазнините са запаса на тялото). Аз успявам само 1/3 от тях, но ефекта си е БАСИ МАМБАТА!
и какви са тези упражнения ?
Клипче, нещо ?
DownloadVirus
02-24-2013, 17:07
Да не би това са 40 минути нон стоп клек лег тяга военна преса изтласкване с тежко в кръг?? Че друго в момента не ми се вижда ,а едва ли ще е това :))
FuckingFreak
02-24-2013, 17:48
Споко да му вярвате, не вижте, че е спамър.
SoMuchWin
02-24-2013, 18:00
Ако щете вярвайте, ето го клипа аз вече 2-ра седмица правя 1/3 от това 3 пъти на ден (4 ми идва много, сега съм зает, но лятото ще ги правя 3/3 4 пъти в седмицата):
http://www.youtube.com/watch?v=kxEEQBGZCvU (Euro Training)
:D Шегувам се - ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=rsFQk4ZKi5I&list=FLQSXNN08fJ-T7VUACmGivKQ&index=5
FuckingFreak
02-24-2013, 18:19
Малиии, не думай, страшно трудни упражнения. Пък, и завидно темпо. Направооо супер бууст.
Утре сутринта ще се снимам и ще кача. :) Разликата м/у двете снимки е 3 месеца и 1-2 седмици.
В момента на ден приемам минимум 1200, като се има предвид, че по едно време бяха едва 600-700, не повече, + доста голямо физическо натоварване... Не знам как въобще тялото ми функционираше. Всеки пък като ставах от леглото ми причерняваше, виеше ми се свят.
Примерно меню, да речем:
ЗАКУСКА(6:45): 1) Голяма ябълка (~300гр)+средно голям банан.
2) Препечена филийка пълнозърнест хляб (без брашно) намазана с фъстъчено масло и половин банан/ябълка.
3) Отново препечена филийка отгоре с извара или с намачкано твърдо сварено яйце с една лъжица лека майонеза + домат/краставица.
4) 1 нормална ябълка (нарязана) + половин банан (нарязан) + 2 блокчета черен шоколад (85% какао) + 1/3 кофичка кисело мляко (4,5%)
ВТОРА ЗАКУСКА(10:15): Кафе ( аз го пия със сметана и мед(ако съм си вкъщи с подсладител и 2 супени лъжици мляко), честно казано дори не ми се прави труда да пресметна колко калории излиза.) + пълнозърнести бисквити(3/6бр, зависи колко ми се яде). Вместо бисквитите понякога ям пак ябълка/банан.
ОБЯД(13:30): Попринцип за обяд ям някакви зеленчуци ( силно казано салата, тъй като слагам само сол, а понякога и без нея минавам) и месо или варива(нахут, боб, леща). Пилешка или картофена супа също ме устройват. Да речем, половин краставица+1 средно голям домат+100-150гр вратна свинска пържола на скара/Маруля+репички+риба тон+краставица+домат (рибата тон я замествам с пилешки гърди понякога). В салатите си добавям и ядки понякога и задължително ленено семе.
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА(16:00-16:30): Някакъв плод + чай.
ВЕЧЕРЯ(18:30-19:00-19:30): Колкото и странно на някои да им звучи, аз овесените трици ги ям вечер. Много по-леко ми е, отколкото след като изям цяла салата или някаква манджа + това съм сита. Освен това през нощта перфектно ми изчистват червата. 1/3 кофичка кисело мляко+2 супени лъжици трици+нарязани сурови ядки(бадеми, кашу, лешници)+стафиди.
Към 9 часа, ако огладнея хапвам някакъв плод/зеленчук или си правя пуканки без мазнина и сол.
Вечер си приготвям за сутринта 1с.л. кисело мляко + 1с.л. ленено семе (мляно). Като стана преди да ям каквото и да е било друго го изяждам.
Пия по минимум 2,0-2,5л вода на ден.
За процента на мазнини, ами нормално е като щеш и 19%, но много ясно, че човек би се харесвал повече в интервала от 12-15%. Имай предвид това, че при жените, които се занимават с боди билдинг, е 8-9%. Под това обаче вече може и да настъпят здравословни проблеми. На мен целта ми е 11-12%, но не ми е фикс идея, работя по тялото си всеки ден, пък дано да го постигна. :)
Ебаси, почвам ги тия упражнения от тая вечер и след 2 седмици ще ви споделя резултата, колкото и минимален да е :D
weheartiit
02-24-2013, 19:09
...
Леле,имаш страхотни резултати момиче.Браво!
Наистина напиши малко повече с какво си се хранила и какви упражнения си правила. :)
SoMuchWin
02-24-2013, 19:12
Pumaa на колко си? И преди не беше дебела/омазнена, но след упражненията ми се виждаш слабичко дете мое...
Ааа пробвах малко от тия упражнения и честно казано предпочитам да си потичвам и да си правя някви упражненийца к'вито си знам :D
Тия нещо не мога да ги схвана :D
След няколко дена ставам на 16. :) Не знам прекалено слаба ли съм станала или не, но определено се чувствам много по-уверена, комфортно ми е в тялото ми. Нали знаете, че в един момент човек започва да сравнява себе си с другите и започва да намира своите недостатъци, е аз откакто дойде този момент никога не се бях чувствала така, както се чувствам сега. Когато тренирам и не ям боклуци съм щастлива, изключваме това, че когато човек тренира тялото произвежда ендорфини, просто знам, че съм направила нещо за себе си, и знам, че след време ще видя резултатите.
Мисля, че е нужно да изясня това, че аз в момента не съм на диета, и не правя упражнения просто за да сваля някакви килограми (дори не ми е нужно да свалям). Също така, че въпреки че в примерното меню, което дадох, да няма нищо сладко (освен черния шоколад, който дори не е и сладък...), не значи, че не ям. Когато ми се прияде сладолед, си купувам, когато мама направи торта си хапвам едно парче, или пък просто си правя сама сладки и ям без въобще да се чувствам гузна, тъй като знам какво съм сложила в тях.
SoMuchWin
02-24-2013, 19:41
Ааа пробвах малко от тия упражнения и честно казано предпочитам да си потичвам и да си правя някви упражненийца к'вито си знам :D
Тия нещо не мога да ги схвана :D Трудни са, като имаш предвид, че тренирам всеки ден и правя само 1 от 3-те серии... Но само това яде мазнините, тичането няма да изяде коремчето...
Pamma (бях написал Pumaa - така го прочетох) - 16г. - нямам какво повече да добавя. Без кометар.
FuckingFreak
02-24-2013, 19:47
За процента на мазнини, ами нормално е като щеш и 19%, но много ясно, че човек би се харесвал повече в интервала от 12-15%. Имай предвид това, че при жените, които се занимават с боди билдинг, е 8-9%. Под това обаче вече може и да настъпят здравословни проблеми. На мен целта ми е 11-12%, но не ми е фикс идея, работя по тялото си всеки ден, пък дано да го постигна. :)
А тия жени, знаеш ли какви препарати пият, че да са 8-9%? Още повече много малко са с такъв процент, той е по-характерен за мъжете, жените са около 11-12%. Да не говорим, че само за кратко са с тоя процент, а не целогодишно - това не е нещо нормално. Те се изхранват с това и са пожертвали здравето в името на тази кауза, ама аз смятам, че е нелепо.... :)
Виж си ЛС иначе.
anonymous708973
02-24-2013, 22:03
Към 9 часа, ако огладнея хапвам някакъв плод/зеленчук или си правя пуканки без мазнина и сол.
Как? о.О
Как? о.О
Слагам зърната в купа, отгоре слагам една чиния и в микровълновата. :)
EDIT
http://prikachi.com/images/70/5917070T.jpg снимката :) Корема ми не е стегнат, краката, за разлика от първата снимка, са събрани.
Мерките ми са 86:63:87.
anonymous708973
02-25-2013, 08:56
Ох, кои зърна :д Купуваш кочан царевица и го оронваш ли :д
Коремчето ти е много хубаво :)
Постоянно се надъхвам да внимавам какво ям, обаче така започвам в даскало, че не обядвам преди да тръгна... и в 3-4 като огладнея, един портокал никак не ме оправя, а машините са пълни с Баунти, Туикс, кроасани, солети, Марети, Бейк Ролс и т.н. Иначе вкъщи се готви доста здравословно.
Пантерке,продава се царевица за пуканки в пакети.Най-обикновена е,без добавена сол,масло и прочие :)
PinkPan7her, портокала не, че не ти стига, просто всеки си мисли, че като хапне нещо сладко/тестено(дори и да е супер малко) ще се засити повече, отколкото като изяде някакъв плод. Вчера точно това си говорехме с една приятелка, как и двете си мислим, че с една бисквита ще се нахраним, а с една ябълка - не. Изяж портокала, ако след 20 минути пак си гладна, изяж още някакъв плод. :)
Мен киселото мляко също ме засища. А какъвто и плод да изям, се чувствам преяла, определно запълват стомаха.
weheartiit
02-25-2013, 11:21
Аз ще се включа малко в темата ви ,доста съм не запозната,но все пак :)
Искам да ви питам как издръжате на тренировките.Лятото правих упражнения почти всеки ден
и издържах по час ,час и половина ,а сега явно съм загубила форма и не мога и 30 мин. да издържа.
Постоянно си правя някакви почивки и се ядосвам на себе си.Ходих на фитнес предния месец и там
може би не знам от обстановката или от нещо друго издържам повече,но вкъщи многоо малко и издъхвам.
Може би не дишам правилно или не знам ;д Или защото доста време съм била непостоянна?
Сега ще гледам всеки ден да правя ,за да свикна и ще премина към по-натоварващите.
weheartiit , според мен си загубила форма. Според мен ги прави прави всеки ден, така тялото ще свикне и ще издържа повече.
weheartiit
02-25-2013, 13:02
^да ще продължавам,дано свикна с времето. :)
Успех! :))
Аз в една друга тема бях писала как мога да правя повече упражнения и повече повторения, така че явно е до постоянството.
Аз ще се включа малко в темата ви ,доста съм не запозната,но все пак :)
Искам да ви питам как издръжате на тренировките.Лятото правих упражнения почти всеки ден
и издържах по час ,час и половина ,а сега явно съм загубила форма и не мога и 30 мин. да издържа.
Постоянно си правя някакви почивки и се ядосвам на себе си.Ходих на фитнес предния месец и там
може би не знам от обстановката или от нещо друго издържам повече,но вкъщи многоо малко и издъхвам.
Може би не дишам правилно или не знам ;д Или защото доста време съм била непостоянна?
Сега ще гледам всеки ден да правя ,за да свикна и ще премина към по-натоварващите.
Да, не издържаш толкова много именно защото си прекъснала.. Само че сега не се натоварвай пракелено- увеличавай бройката и времето постепенно, не така изведнъж.
Me4encety
02-25-2013, 17:07
Някой да е спазвал или да спазва диетата на Боряна ? :/
FuckingFreak
02-25-2013, 21:09
Не знам какво очакваш от подобен тип диети, ама ефекта определено не е сваляне на мазнини, което предполагам търсиш...
Me4encety
02-26-2013, 04:24
Не знам какво очакваш от подобен тип диети, ама ефекта определено не е сваляне на мазнини, което предполагам търсиш...
Ако говореше на мен имам,имам два килограма да сваля,а не мазнини
Ако говореше на мен имам,имам два килограма да сваля,а не мазнини
А какво по-точно ?
Ou7oFmYhEaD
02-26-2013, 09:54
Вода вероятно ще сваля с тази диета какво друго.
Някой в момента да е на НВД,имам чувството,че до преди 1-2 седмици имаше много хора които са на този режим,но щом аз я започнах всички спряха :D Искам да имам с кого да обменям съвети и опит относно НВД,защото имам чувството,че правя нещо не както трябва.
Някой в момента да е на НВД,имам чувството,че до преди 1-2 седмици имаше много хора които са на този режим,но щом аз я започнах всички спряха :D Искам да имам с кого да обменям съвети и опит относно НВД,защото имам чувството,че правя нещо не както трябва.
Ами аз уж се старая да съм на нея :D То не е голяма философия де...
и аз спазвам нещо като НВД, не че толкова я спазвам де, но се опитвам да избягвам въглехидратите и да наблягам на протеините.Защото ако наистина я почна ще се вманиача :D и ще броя,смятам и тегля всичко.Иначе си правя всеки ден упражненията по 60мин :)
vampire_girl_
02-26-2013, 20:46
Юхууу,от утре с майка ми сме на 90 дневната :д Pamaa,много хубав блог и евала за волята да промениш тялото и навиците си
FuckingFreak
02-27-2013, 04:54
Вчера се измерих във фитнеса на гладно - 45,8 и то по клин. Слон, к'во да правиш... Най-вероятно е водна задръжка, но честно казано не ми е проблем.
Снощи ми направиха комплимент и за това, че дупето ми и задната част на бедрата ми били развити. Какъв кеф :D
black pearl
02-27-2013, 06:57
Аз сутринта на гладно бях станала 62, 7 .. ^^ ПО едно време бях стигнала сутрин до 62 , 00 ама се скарахме с тоалетната ; д
black pearl
02-27-2013, 06:58
Вчера се измерих във фитнеса на гладно - 45,8 и то по клин. Слон, к'во да правиш... Най-вероятно е водна задръжка, но честно казано не ми е проблем.
Снощи ми направиха комплимент и за това, че дупето ми и задната част на бедрата ми били развити. Какъв кеф :D
Супер ^^
rubby179
02-27-2013, 07:19
Аз мога да ви препоръчам няколко диети, които са с траен ефект. При тях не може да се очаква бързо отслабване, но за сметка на това организма задържа постигнатите килограми за по-дълъг период от време. Ето ги и диетите: http://hranene.framar.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D1%81-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D 0%B5%D0%BD-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82
FuckingFreak
02-27-2013, 09:04
Бях на лекар и най-накрая почвам хормонално лечение. Няма какво да чакам повече, само затормозявам организма излишно. Този месец ще пия 5 дни Оргаметрил, след това Клостилбегит. Ще споделям. Ако другия месец всичко е наред - няма да пия нищо. :)
Naughty Fox
02-27-2013, 10:04
FuckingFreak
Какво не ти е наред с хормоните ?
Бях на лекар и най-накрая почвам хормонално лечение. Няма какво да чакам повече, само затормозявам организма излишно. Този месец ще пия 5 дни Оргаметрил, след това Клостилбегит. Ще споделям. Ако другия месец всичко е наред - няма да пия нищо. :)
Дано всичко да ти се регулира максимално бързо ! :)
щото тия хапчета като се почнат..
Не че искам да те отчайвам ,но лично аз заради диети, спорт и глад вече съм 10-та година на хормонално лечение. Не става за месец. Но стискам палци при теб да е различно
SoMuchWin
02-27-2013, 11:06
http://www.youtube.com/watch?v=wFsLGh81GeI
http://cassiesperfectwordblog.typepad.com/photos/uncategorized/2008/08/01/superman_wink_5.jpg
FuckingFreak
02-27-2013, 17:15
Ами, ще видим. Всеки организъм е различен и се повлиява по различен начин на леченията. Ти какви хапчета пиеш(е)?
45,8 и то по клин. Слон, к'во да правиш...
Надявам се да се шегуваш,защото иначе това се води болестно състояние на ума.И аз така 44-45 говорех,че съм слон и до преди 5 месеца бях през ден на системи и с полу окапала коса.
FuckingFreak
02-27-2013, 19:04
Не съм на системи, споко, няма и да бъда. Аз съм 1,57, ниска съм, ако съм повече определено ми личи и не ми харесва. Имам доста добра самооценка над това дали моето е "болестно състояние на ума", мерси все пак за загрижеността, но от двете изречения, които съм написала, няма как да разбереш нищо за мен... :)
http://25.media.tumblr.com/3399cf3d19c9b040bc6ef97cff31abda/tumblr_mimggiJKEi1rqlia6o1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcz29aJSZV1rfdcy0o1_500.jpg :)
От другата седмица започвам да ходя с майка ми на фитнес, wohoo. :) Да видим дали ще имам повече мотивация там.
FuckingFreak
02-28-2013, 20:33
Не че нещо, ама на снимката това определено не са 9% бодифет. Ако се е изчислявала мацката по формули - може би, ама на вид никак не ги докарва.
alexaaa1
02-28-2013, 20:38
За да не правя нова тема да попитам тук. 165 см съм и 50 кг. искам да свала от обиколката на бедрата и прасците. Бедрото ми е 50 см. Искам да имам слаби крака без мускули. Как да го постигна? Какви упражнения да правя? Тичане ще помогне ли? Нещо подобно.
http://cdn.niketalk.com/c/cd/500x1000px-LL-cdef4a88_248670_443438562390613_2128528384_n.jpeg
FuckingFreak
03-01-2013, 05:18
Ами да, за да не качваш мускули - яко кардио. Друг е въпроса как ще ти повлияе на самата теб и на психическото ти състояние.
А снимката, дето си дала е бая грозна, за мен. Супер несаръзмерно тяло - твърде широки рамене, а твърде малко дупе, ама не всеки може да е перфектен :Д
Ами, ще видим. Всеки организъм е различен и се повлиява по различен начин на леченията. Ти какви хапчета пиеш(е)?
Пила съм Диане 7, инофолик, Ясмини и още 2-3 вида, но вече дори не ги помня. Имам проблем с прогестерона и сега пия утрогестан, който ми действа мноооогоооо по-добре. Всеки организъм е различен, наистина. Надявам се да уцелиш най- подходящото лекарство. Аз от хормоните напълнях толкова много,че години ми бяха нужни да отслабна.
FuckingFreak
03-01-2013, 08:59
Доколкото ми говорят тия лекарства, че съм чела отгоре-отгоре, са противозачатъчни, нали така? Е, моите не са, или поне на този етап няма да бъдат....
Надявам се да не напълнея, лекарката ме увери, че няма да стане, освен да задържа вода през тия 7 дни, която ще изхвърля в последствие.
Дияне-то и Ясмина бяха противозачатъчни и тези идиоти , т.нар. лекари, ми ги предписаха като бях 6-ти клас. Сега утрогестана има само един хормон и не ми действа дебелеещо. Но пък като го пиина и после така ми се вие свят. Те иначе винаги казват,че не се дебелее.... Успех ти пожелавам! Дано си попаднала на свестни лекари
FuckingFreak
03-02-2013, 12:31
Ъпвам темата.
Заедно с това и един въпрос към Pamaa, дано го види :Д Какво фъстъчено масло си купуваш? Аз си бях взела едно на Балчо, но като прочетох на етикета, че има маргарин, и направо го връчих на наще да го ядат :Д В магазините също единствено такива срещам - я с маргарин, я със захар... Блааа.
Та си взех био, два буркана даже, че е супер пристрастяващо. Мдам, оръсих се, ма няма да ми е основна храна. Много е готино - супер гладко е. :Д Хванах и заедно с това една промоция на малко по-евтини конфитюри без захар и всякакви подсладители - та и от тях си набавих от къпини и малини.
И съм много зле, забравих си хапчетата, а ми бяха предписани да ги пия 2 пъти дневно, и утре ще трябва да пропусна вечерта... Вярно, можех да си купя, ама не ми се дава наново пари за цял блистер, при положение, че ми е нужно само едно. Чудя се да пия ли 8ми ден още едно, че накрая да излязат общо като бройка едно и също както трябва да си е, или въобще да пропусна...
Да се включа и аз за фъстъченото масло, че преди 2 седмици реших да го включа в менюто си :Д Понеже не бях опитвала до тогава и просто исках на момента да стане, си купих едно от Пикадили. Хубаво- опитах го, хареса ми. След това прочетох етикета и се отказах буквално. Маргарин, захар, не знам си какъв консервант :? На 5 минути от нас има поне 3-4 био магазина, та тия дни ще отида, ама в момента не ми се дават толкова пари. FuckingFreak, колко грама ти е бурканчето и като цена как е?
Фъстъчено масло сама си правя. :) Купувам сурови фъстъци, пека ги, след това в кухненския робот с малко подсладител, докато не стане гладко. :)
FuckingFreak
03-02-2013, 13:47
tonssy, взех го от БалевБио Маркет, http://www.balevbiomarket.com/bio-fustucheno-maslo-250gr.html ето го.
Pamaa, махаш ли им обелките? Аз сладко не съм пробвала, но солено изкъртва :Д Малко ми лепне докато го ям, ама... Дали с блендер ще стане?
Да, махам обелките. И да, би трябвало да стане. И на мен ми лепне и ми остава по небцето.
Дали с блендер ще стане?
Ще стане, бях чела по други форуми. Зависи и каква му е мощността- някой беше казвал, че просто блендерът му не е успял да ги смели напълно и да стане хомогенна смес, усещали се парченцата.
Мерси, и аз се сетих за Балев. Ако няма в моите магазини, ще ходя до там :Д
iiordanova
03-02-2013, 16:51
Фъстъчено масло сама си правя. :) Купувам сурови фъстъци, пека ги, след това в кухненския робот с малко подсладител, докато не стане гладко. :)
Може ли да ми дадеш точна рецепта? Пропорции,всичко..много се зарибих да си направя :)
FuckingFreak
03-02-2013, 18:55
Блендера ми е 700вата, ама защо си мисля, че ще остане по стените и през 2 минути ще трябва да го избутвам надолу?
strawberry88
03-02-2013, 19:03
Може ли да ми дадеш точна рецепта? Пропорции,всичко..много се зарибих да си направя :)
И аз, и аз! :Д
Ами както написах, аз нищо друго не слагам.
koshtramba
03-04-2013, 16:40
Аз, противно на всички очаквания, промених изоснови начина си на живот.
Стана като на майтап, спирането на сладкото даде началото на този healty процес. Вече 3 месеца съм без сладко, а от 5 дни тичам всеки ден (първия ден започнах с 3 км, а сега за няколко дни вече правя по 4,5 км с малка почивка), аз съм слаба, надявам се да не изгубя килограми, че съвсем ще изчезна. Чувствам се по-бодра, енергична, и определено ще продължавам. Щом аз с мойте 43 кг го правя, дебеланките във форума трябва сериозно да се замислят... :)
DownloadVirus
03-04-2013, 16:45
Стана като на майтап, спирането на сладкото даде началото на този healty процес. Вече 3 месеца съм без сладко, а от 5 дни тичам всеки ден (първия ден започнах с 3 км, а сега за няколко дни вече правя по 4,5 км с малка почивка), аз съм слаба, надявам се да не изгубя килограми, че съвсем ще изчезна. Чувствам се по-бодра, енергична, и определено ще продължавам. Щом аз с мойте 43 кг го правя, дебеланките във форума трябва сериозно да се замислят... :)
Папай повече и няма да свалиш.
koshtramba
03-04-2013, 16:48
Не е като да не се храня. Аз буквално си се тъпча ненормално за жена, но премахването на сладкото от менюто определено оказа недобър ефект над килограмите ми, затова сега замествам с много сушени плодове, които са доста сладки и калорични.
Аз само за малко пак да се върна към фъстъченото масло :D
Къде го съхранявате? На някои места четох, че трябвало да се държи в хладилника и съответно там го сложих :Д Ама малко се позачудих, та, да питам и вас..
O.o как искам и аз да мога да бягам толкова много..ама ще свикна де (предполагам)
Иначе и аз спрях сладкото на 7 март ще станат три месеца от както не ям (с едно, две прегрешения едното от които бяха домашни еклери,а другото някакви бисквитки на Милка. Много ме беше яд после, ама си казах, че продължавам!!!) преди ядох сладко като луда...сутрин след и преди закуска- Сладко, след като се наобядвам пак нещо сладко,след обяд пак сладко и плод, след вечеря разбира се сладко... Все едно беше задължително да се яде и все едно е нещо полезно...ужас, ужас пълни боклуци са тея шоколадчета,вафлички,пасти чки,бискивтки и т.н. Не си струва за две секунднно удоволствие да си разваля човек тялото:х а пък тея газираните, за тях да не говорим там е още по-безсмисленo и безполезнo.
strawberry88
03-04-2013, 20:22
^Така е.Аз днес си развалих режима ''без сладко'', като изядох едно пакетче от любимите ми Орео. :( От утре за пореден път пак почвам сериозно да си спазвам режима - без боклуци, сладко и мазно. :D
DisappointedDreamer
03-04-2013, 20:25
цяло пакетче?! :Д как успявате?
koshtramba
03-05-2013, 13:44
Аз на 10 март ще хапна "Орео", че ми се е прияло. :)
После 1 месец пак сушени плодове и ядки и такааа, до края на светаа!
strawberry88
03-05-2013, 13:51
цяло пакетче?! :Д как успявате?
На мен и семейната им опаковка не ми стига.Освен тях, вчера изядох и една баничка и дюнер ...и шейк. :| 8-)
koshtramba
03-05-2013, 14:03
И аз мога да омета 1 пакетче при нормални обстоятелства без проблем, че даже и 2.
strawberry88
03-05-2013, 14:13
Да, толкова са божествени. :Д
Направих си food diary и си записвам всичко, което ям там, залепих си мотивиращи картинки, записвам cи здравословни рецепти и какви упражнение съм правила. :Д
Момичета, какво ви е мнението за лунната диета? Придържам се към нея от 2 седмици, както и към НВД, никакъв хляб, сладко. Позволявам си до обяд плодове и малко мед в кафето. Искам да сваля 4-5 кг. Правя кардио 2-3 пъти седмично и всеки ден упражненията Петимата тибетци.
koshtramba
03-05-2013, 16:15
Да, толкова са божествени. :Д
Направих си food diary и си записвам всичко, което ям там, залепих си мотивиращи картинки, записвам cи здравословни рецепти и какви упражнение съм правила. :Д
Много олдскуул, браво. :D
Да си добавя аз близо 6 км днес, 200 коремни и 120 клека. Аз съм "машиначовече". :)
strawberry88
03-05-2013, 19:56
Мерси. :D И, да, наистина си машина. :shock: :D Аз не бих могла да направя толкова много.Браво!
black pearl
03-06-2013, 05:46
Аз идвам да се похваля ; дд за месец и 2 седмици фитнес съм отслабнала с 6 кг и то видимо :) Трябва още много и се надявам да успея, всъщност не се надявам, аз ще успея ! ; д И така вече съм 60 кг и 1 и 60 височина , имам още много работа , но съм мотивирана на 100% :) Само да кажа , че не спазвам никаква диета, просто не ям сладко, пържено, бял хляб и ходя на фитнес 5-6 дни в седмицата :)
koshtramba
03-06-2013, 16:47
Мерси. :D И, да, наистина си машина. :shock: :D Аз не бих могла да направя толкова много.Браво!
Днеска беше кофти времето и не можах да тичам, но компенсирах с двойна доза коремни и клекове. :)
Абе хора преди време тука едно момиче си беше оставила блога в tumblr с някви супер мотивиращи изображения на храна, надписи и т.н
Тя често пише тук, моля ако чете това и се познае в думите ми да си даде блога пак, страшно ме мотивира, а не го намирам :D
Този http://itisnotadiet.tumblr.com/ на Pamaa да не е?
koshtramba, предполагам ти си наясно, но все пак аз да те предупредя, да не останеш шашната, щом правиш силови упражнения е твърде вероятно ( даже сигурно ), че ще качиш килограми ( мускули, естествено ).
Иначе аз вчера доста стабилно си похапнах :Д Ама все пак рожденият ми ден е един път в годината, важното е че още днес си се върнах към режима. :)
Да, същия блог е, благодаря!
Аз днес се олях пак с яденето, направо не се понасям така, уж "зареждащ ден" и човек се отпуска, та се олива.
Нямам търпение да дойде утре за да си вляза във форма!!!!! :@
Този http://itisnotadiet.tumblr.com/ на Pamaa да не е?
Не знам на кой е,но е страхотен. Много мотивиращо ми действа :)
koshtramba
03-07-2013, 14:16
koshtramba, предполагам ти си наясно, но все пак аз да те предупредя, да не останеш шашната, щом правиш силови упражнения е твърде вероятно ( даже сигурно ), че ще качиш килограми ( мускули, естествено ).
Иначе аз вчера доста стабилно си похапнах :Д Ама все пак рожденият ми ден е един път в годината, важното е че още днес си се върнах към режима. :)
Знам, че ще кача, но няма да е много, а и имам нужда от 2-3 килограма, никакак няма да ми дойдат зле. Е, все пак няма да се прекалява, не искам да стана мускулеста. :)
DownloadVirus
03-07-2013, 16:32
Знам, че ще кача, но няма да е много, а и имам нужда от 2-3 килограма, никакак няма да ми дойдат зле. Е, все пак няма да се прекалява, не искам да стана мускулеста. :)
Спокойно. И да искаш не можеш да станеш :)
FuckingFreak
03-07-2013, 17:12
Мдам, особено с тренировките, които правиш, че доколкото аз разбрах, тичаш.
mimsssssss
03-07-2013, 18:09
Не знам в коя тема да питам, ама реших тук - някои ще ми обясни ли тези смутита за какво са - ползи и т.н. :D
koshtramba
03-07-2013, 18:29
Мдам, особено с тренировките, които правиш, че доколкото аз разбрах, тичаш.
Да, но от тичане могат да станат прекомерно големи бедрата, трябва да се внимава. :)
FuckingFreak
03-08-2013, 08:34
Ти тичаш на дълги разстояния - отговори си сама, виждала ли си маратонец с мускулести бедра?! :lol:
anonymous708973
03-08-2013, 12:08
Аз съм виждала човек, който бяга много и има много кофти бедра. Не е от структура/ген толкова.
На мен бягането ми се отразява добре уж, поне има психически ефект, не съм бягала достатъчно дълго, че да забележа физически. Обаче... ТОЛКОВА много мразя да бягам. Имам проблеми с коленете и не мога да дишам правилно, та ми е кошмар. Супермного се надъхвах във фитнеса и 2 минути бягах с 10-12 км/ч, 2 минути ходех доста бързо с около 6. Това нещо го повтарях 5-6 пъти и се събираха 20-22 минути на пътеката. После направо ми се припадаше.... Пак трябва.
Кощрамба, колко време ти отнемат тия 6 км?