Влез

View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6

Страници : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

FuckingFreak
08-04-2012, 10:53
Аз отначало едвам си минавах 300та метра в даскало...

Rebirthing
08-04-2012, 11:10
От началото и аз тичах по 1 км. , сега тичам по 5 км. за 25 минути, но за повече не съм си давала зор. Така, че 4 километра за 20-25 минути е напълно нормално, дори е много добре като за начало.

therichbitch
08-04-2012, 22:44
Естествен е, по наследство :D Колкото и да отслабвам, това нещо не мога да го сваля (а главно от там ми идва комплекса) |(

Вече си го свалила.. Не, сериозно искаш да го сваляш много ли? На мен ми се струва B и не виждам как това е прекалено, било то на не много голям ръст..

FuckingFreak
08-05-2012, 10:36
Да се похваля - имам си цяла торба яйчица от домашни свободни кокошки, снесени вчера. Сега постоянно отварям хладилника, за да ги гледам колко са яки и разноцветни. Като лудите съм :D

bloodymirror
08-05-2012, 15:12
Окей,значи да разбирам,че зърнената закуска не е хубав пример за закуска. По-добре ли е пълнозърнеста филийка със сирене и домат например?

Pantofka90210
08-05-2012, 15:25
Зърнената закуска е с много добавена захар и излишни неща ;) Аз си приготвям обикновени овесени ядки с мляко от бадеми (понякога и с вода,ако не съм си направила мляко :D или кисело ) и добавям мед,канела и всеки път различни плодчета или ядки ^.^ Много по-вкусно, по-полезно и по-евтино :p
Катоо стана въпрос за закуски... някой знае ли дали в България се продават тези сините боровинки? Сега са пуснали на пазарите едни, но са дребнички и кисели никъде не откривам друг сорт... :/ За такива говоря : http://www.prikachi.com/images/161/5099161G.jpg

Jaune
08-05-2012, 16:12
http://www.tialoto.bg/a/29-dieti/23394-greshki-koito-mazhete-dopuskat-pri-izbora-si-na-dieta/
Не се сдържах. Това са крайно женски грешки.. като оная статия, че не бивало да се тренира много често. :D:D

Rebirthing
08-05-2012, 16:41
Ама снимката кърти ;д. Объркали са и заглавието явно, къде са мъжете които си броят калориите, сигурно се крият :D.

Jaune
08-05-2012, 17:44
Или които отказват червено месо....... месо въобще. :Д

bloodymirror
08-05-2012, 17:52
А за колко време организмът ви свикна с тичането,аз тичам почти всеки ден в продължение на месец сигурно и все още едвам издържам..

Rebirthing
08-05-2012, 19:35
Или които отказват червено месо....... месо въобще. :Д

Да, най-големите вегетарианци са ;д. Особено тези във фитнеса, с една камара мускули. Абе изобщо който е писал статията, нещо се е объркал.

А за колко време организмът ви свикна с тичането,аз тичам почти всеки ден в продължение на месец сигурно и все още едвам издържам..

По колко километра тичаш и за какво време ?

alleyy
08-05-2012, 23:06
Зърнената закуска е с много добавена захар и излишни неща ;) Аз си приготвям обикновени овесени ядки с мляко от бадеми (понякога и с вода,ако не съм си направила мляко :D или кисело ) и добавям мед,канела и всеки път различни плодчета или ядки ^.^ Много по-вкусно, по-полезно и по-евтино :p
Катоо стана въпрос за закуски... някой знае ли дали в България се продават тези сините боровинки? Сега са пуснали на пазарите едни, но са дребнички и кисели никъде не откривам друг сорт... :/ За такива говоря : http://www.prikachi.com/images/161/5099161G.jpg

Ако си от София, има ги на женския пазар.

Ferero*
08-06-2012, 00:32
Аз до година и полвина две бях 165 и тежах 47 кг. умишлено напълнях и съм доволна ,но ми се иска да сваля две три килца и ме е страх да не ми спаднат гърдите(много си ги харесвам) и дупето ,защото главно там надебелях.Някакви съвети за упражнения но без да ми спадат циците? .И да питам дали има някакъв начин да ми станат глезените още по - тънки? сега съм 168/50 кг. , но тази година съм баладжийка и искам да съм със супер тяло :D (но не хипер слаба като клечка)

Chacho
08-06-2012, 00:45
Аз до година и полвина две бях 165 и тежах 47 кг. умишлено напълнях и съм доволна ,но ми се иска да сваля две три килца и ме е страх да не ми спаднат гърдите(много си ги харесвам) и дупето ,защото главно там надебелях.Някакви съвети за упражнения но без да ми спадат циците? .И да питам дали има някакъв начин да ми станат глезените още по - тънки? сега съм 168/50 кг. , но тази година съм баладжийка и искам да съм със супер тяло :D (но не хипер слаба като клечка)

Като свалиш кила ще свалиш и цици. Глезените са предимно кости, такава ти е структурата.

Ferero*
08-06-2012, 00:54
Проблем,тогава пък няма да свалям :D . А глезените не че са ми някви дебели,нормални са ,но ми се искаше да са Още по тънки,но няма как :(

FuckingFreak
08-06-2012, 05:41
Глезените се свалят мнооого трудно. Повярвай. Краката са една от най-трудните зони за моделиране, но най-вече вътрешната част, коленете и прасците/глезените.

Днеска нещо прилив на енергия? Хм. През цялото време обиколките ми бяха с необичайно по-бързо време от средно 3 секунди, като накрая без спринт финиширах с 1 минута по-малко от четвъртък. Уж не исках да увеличавам разстоянието, ама съм си казала 100 пъти, че шило в торба не стои, та - 8,4 км. :D И обиколката със спринта ми падна с 3 секунди, а усещах колко съм бавна и тромава. И накрая, вместо да разстягам, се занимавах с няква котка, та сега ме опъват задните бедра. Нека ми е пък.

bloodymirror, организмът ти няма кво да свиква с тичането. Това не е като да свикне с дадени природни условия или храни. Ти си го възпитаваш. Един ден просто ми се насъбраха нещата в повече, излязох и започнах да бягам по един баир нагоре. Взимах си въздуха, но не спирах. Започнах да го правя всеки понеделник, докато училището свърши. После увеличих на два пъти седмично, но сутрин, на гладно. Почувствах се готова и отидох на равен терен, с плейлист от 34 минути тогава, издържах ги. Много по-важна е психиката за мен, защото да, малко ми е трудно като си мисля "Оф,утре трябва отново да бягам 20 обиколки", ама е го за колко се минават,особено ако имаш хубава музика под ръка. Отскоро и времето си следя, така че е зарибявка. Естествено, по някое време ми се иска да се откажа, защото в съзнанието ми изскачат разни кюфтета и хлебчета, ама може би аз съм такава, не знам, ама не спирам, когато съм уморена, а когато съм готова. :)

bloodymirror
08-06-2012, 07:51
Не знам колко метра или км тичам,но със сигурност площадката е по-малка от 300 м. Направя ли 1-2 обиколки и издъхвам,а ТИЧАМ ВСЯКА СУТРИН.. на какво може да се дължи това?

Pantofka90210
08-06-2012, 08:00
Ако си от София, има ги на женския пазар.

От Пловдив съм :(

Chacho
08-06-2012, 08:41
Не знам колко метра или км тичам,но със сигурност площадката е по-малка от 300 м. Направя ли 1-2 обиколки и издъхвам,а ТИЧАМ ВСЯКА СУТРИН.. на какво може да се дължи това?

Ми другия път си вземи часовник, преброй поне на крачки колко е и започни да си водиш статистика. Или поне си следи темпото и гледай колко време тичаш. Но постоянството развива издръжливостта. На бързото темпо резултатите идват доста по-бавно.

TheBeliever
08-06-2012, 08:48
Виждам сте се заговорили за тичане. Някой може ли да сподели техника на дишане защото, при мизерните ми опити до момента, на втората обиколка дробовете ми горят, не успявам да си поема въздух, причернява ми и се налага да спирам, за да не се строполя на тревата. Даже не успявам да се уморя качествено преди да ми прилошее. Според мен е от неправилно дишане, та - съвети?

FuckingFreak
08-06-2012, 09:12
Колкото и усилия да ми коства - дишам и издишам през носа. Сутрин понякога ми е запушен, та се получават разни забавни ситуации. Иначе с отворена уста рискувам гърлото ми да пресъхне, а и май така било правилно, не знам. Като тръгнете да издъхвате, просто намалете темпото, направете почивка от половин обиколка примерно, ама не се спирайте. И както ви посъветва Чачо - водете си статистики. :)

krasiveli
08-06-2012, 10:13
^Да, доколкото ми е казвал треньорът, с отворена уста е правилният начин да се тича по време на бягане.

FuckingFreak
08-06-2012, 10:23
Аз пък знам, че трябва през носа, май се изразих неправилно. Както и да е, така си ми е добре, засега. Иначе ще се налага на всяка обиколка да спирам заради дехидратация, мисля да пропусна :D

krasiveli
08-06-2012, 10:31
То и аз си го знам, че през носа трябва да се диша, ама през устата е само ако е на дълги разстояния с бързо темпо или само ако трябва да бягаш наистина бързо.

Rebirthing
08-06-2012, 10:48
Аз използвам коремното дишане.
Иначе би следвало да се диша през устата, въпреки, че и аз май не дишам така ;д.

UNITED2
08-06-2012, 12:14
http://prikachi.com/images/270/5105270N.jpg
Имам си нов рекоооорд! :D

SisiStrange
08-06-2012, 12:39
Аз си дишам всякак просто на малки, но чести глътки въздух. Така, че дори едва се чувам как дишам. Най-добрата ми приятелка, с която тичахме заедно последните пъти диша адски шумно. Чувам я чак през слушалките. А моя си дъх едва го долавям.

bathory
08-06-2012, 12:43
^Браво!
Много мразя да бягам, много е отегчително. Шапка ви свалям, че сте такива нахъсани.
Когато съм си засичала иначе - 1 миля за 6-7 мин. - не съм от много бързите де.. :Д

FuckingFreak
08-06-2012, 12:52
Една миля е около 1,6 км, което е супер откъдето и да го гледаш, какви ги говориш. :D
Аз с моята нокиа ще има да сънувам такива приложения, дето да ми мерят всичко. Ама съм се навила за таймер gymboss, само че може би догодина, ще чакам да ми го носят от Англия. Кондициите са ми слабост просто. А няма ли някакви устройства, дето ги мерят тия работи?

DownloadVirus
08-06-2012, 13:14
Много пара хвърляте .. :D

anonymous708973
08-06-2012, 13:29
Бюстът естествен ли е?! Ако е, браво, пропорциите са малко нереални, но пък са добри.

Да, вижда се колко са добри. 40 кила и близо година без цикъл... да ти имам и доброто.

akibaki
08-06-2012, 15:17
Всеки знае,че бързото и рязко отслабване не е полезно и не води до добри резултати,но аз реално не знам как да го избегна,какво не трябва да правя и какво АКО правя,ще отслабна рязко. За колко време е нормално да сваля 14 кг?

Chacho
08-06-2012, 16:15
Вдишало се през носа, издишало се през устата. Тва най-често ше чуете. При бързото бягане обаче не стига въздухът през носа, а през устата на дългото бягане пресъхва, пък и е по-незащитено през нея. Кой както му е удобно де. Аз дишам само през носа. По-важното е да е ритмувано и по възможност дълбоко дишане.

@акибаки, не знаем колко е нормалното време за теб. Храни се разумно, спортувай и не гладувай, пък резултатите ще дойдат постепенно.

FuckingFreak
08-06-2012, 18:10
Много важно е какво са тия 14 кг - главно мазнини ли, главно мускул и вода ли, че положението не е едно и също. Ако са мускул и вода дори и за месец-месец и половина можеш да ги смъкнеш и да нямаш проблеми след това. А защо вместо да питаш просто не почнеш, ако действаш правилно, ще отнеме толкова, колкото е нужно.

koshtramba
08-06-2012, 18:19
Да, вижда се колко са добри. 40 кила и близо година без цикъл... да ти имам и доброто.

Тялото й е добро, стига се ду, а това за цикъла се решава лесно. И аз съм 43 кила, но нямам проблем с това.

DownloadVirus
08-06-2012, 18:42
За мен жена 43 кг не е жена ,а дете ;) Освен ако не е около и под 1.50 ..

UNITED2
08-06-2012, 18:45
Аз докато тичам,вдишвам два пърти през носа и издишам един път през устата според темпото в което се движа!Ако се движа бързо,вдишвам бързо,ако се движа по-бавно-вдишвам по-бавно :D
Преди да овладея дишането едва издържах по 1 минута да тичам,а сега вече се забравям чак.. :D

FuckingFreak
08-06-2012, 18:59
Трябва да забраня официално на баща си да купува сирене. В момента имам две огромни буци козе, две малки краве и някакви остатъци от Маджаров. Сигурно общо възлиза на над 1 кг! По цял ден ми дай на мене яйца и сирене и съм на върха на щастието.
http://taste-for-adventure.tablespoon.com/2012/06/26/mini-cauliflower-pizza-crusts/
нагъвайте пици на воля.. :D

Jaune
08-06-2012, 19:02
И как лесно се оправя цикъла, че аз не мога да разбера?

FuckingFreak
08-06-2012, 19:15
Като за начало е добре да се насочиш към посещение при гинеколог. Във форума едва ли някой би ти казал, още повече се съмнявам koshtramba да е имала проблеми с него в следствие на отслабване.

Jaune
08-06-2012, 19:33
Иронично го казвам, на гинеколог ходя редовно и съм на лечение. Но лесно не бих казала, че е.

FuckingFreak
08-06-2012, 19:37
Какво ти е лечението, може да споделиш? Аз и преди бях писала - на мен ми изписаха Геритамин, ама съм си черногледа и все мисля, че едните витамини няма да ме оправят...

Jaune
08-06-2012, 19:58
Противозачатъчни пия. Далеч съм от убеждението, че е правилно или полезно, но честно казано не ми вредят за момента, даже се чувствам много добре, освен това хормоните ми се понормализираха малко, на прегледа също нещата изглеждат в пъти по-добре. При мен нещата започнаха не когато свалих килограми, напротив, усетих, че нещо не е наред, когато напълнях рязко и ми се влоши кожата.
Препаратът, който ми е изписан, е възможно най-лекият, затова и ги пия доста време вече, има различни мнения, че не е полезно да се пие продължително и т.н., но факт, че цикъл нямам без тях, и също факт, че хората с години си носят хормоналните проблеми и отдавна спрях да очаквам, че нещата ще влязат в норма бързо.

Pantofka90210
08-06-2012, 20:01
Аз също пих ''Геритамин'' също и други витамини за спортисти и не ми помогнаха.. пих и леки хормонални и те не помогнаха и сега ще отида при трети гинеколог, да видим.
А към PinkPan7her :
1.Не гледай само килограмите а и това, че съм ниска (1.55-6) и ако бях 55 кг. едва ли щеше да е хубава гледка.
2.Не бързай да ме нападаш, при положение, че не знаеш колко изтощително и натоварващо е да си балерина! Ако мислиш, че аз искам да нямам цикъл на 17г. се лъжеш. Всичко което искам e здравословен живот без крайности.А иначе най-добре ми стоят 43кг. според мен, просто не знам какво се случва в момента. но дори вече нямам 40.. и не, не искам да е така! ;)
P.S. Знам че само си казваше мнението и аз не те упреквам, просто и аз си казвам моето :)

FuckingFreak
08-06-2012, 20:09
Много е лошо така, все млади момичета, без цикъл. Дано се оправят нещата при всички, защото е адски кофти, тепърва навлизаме в живота. Сега може и единственото нещо, от което се интересувам да е това как изглеждам. Да, ама след години, като стана на 30 и не мога да имам деца, не знам кой трезвомислещ мъж, който си е стъпил здраво на краката, ще иска да ме погледне...

Pantofka90210
08-06-2012, 20:13
Така е :( Ще се оправим!

therichbitch
08-06-2012, 20:42
За мен жена 43 кг не е жена ,а дете ;) Освен ако не е около и под 1.50 ..
остави я да се гордее

Аз пък по едно време (предимно докато пушех де, но не е само от това) доста се задъхвах, като търчах и не можех само през носа- не ми беше достатъчно и затова вдишвах много и надълбоко през устата и както Чачо казва, естествено тя ти пресъхва.. иии така спрях да тичам :D

. Да, ама след години, като стана на 30 и не мога да имам деца, не знам кой трезвомислещ мъж, който си е стъпил здраво на краката, ще иска да ме погледне...

Има доза истина, но все пак е доста крайно изказване според мен. :)

Jaune
08-06-2012, 20:42
Проблемът е за съжаление в начина на живот, в ниското качество на храната до голяма степен... и все пак съм донякъде благодарна, че се случиха така нещата, защото водех изключително нездравословен живот преди и сега съм изчела толкова много за храна и движение, извървявайки пътя си към (отначало само по-слабо, а сега и) по-здраво аз. Отвориха ми се очите някак.

FuckingFreak
08-06-2012, 20:45
Не можем да обвиняваме само ниското качество на храна. Баща ми води възможно най-нездравословния и застоял начин на живот, според изследванията си е здрав като бик, всичко в норми, а лекарите се чудят какво му е. Ако подбираме, всичко ще бъде ок. За съжаление не можем да си насадим саксии с домати и краставици на терасата, нито пък да си направим обор и да почнем да си отглеждаме сами животните...

Jaune
08-06-2012, 20:48
Е и аз познавам много хора с нездравословен начин на живот и всичко им е чук, но не смятам, че е друга причината при нас. Просто някои хора са податливи, други не. Не виждам от какво друго да ми е проблемът, по майчина линия никой не е имал хормонален дисбаланс, нито майка ми, нито леля ми, нито баба ми.
Тук не говоря единствено за органик храна и тн. Аз зеленчук не ядях, когато си открих проблемите. Говорим за генерално грешно хранене.
Но влияе си. Със сигурност.

FuckingFreak
08-07-2012, 05:40
Между другото и аз бях ужасен зеленчукомразец, ако мога така да се изразя. Единствените зеленчуци, които ядях, бяха под формата на салата от домати и краставици. Моркови - рядко. Картофи - тях, когато се готви нещо. Не че сега специално тях ги ям, де.

smiirnoff
08-07-2012, 08:20
Малко мотивация от мен:
Вляво - снимка от лято 2011; вдясно - снимка от лято 2012 : ))
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/561316_2992885081545_1483093991_n.jpg

PullMeCloser
08-07-2012, 08:26
^ Ее, браво!!! Страхотни резултати!

favS
08-07-2012, 09:31
smiirnoff какво тренираше през цялото това време?

smiirnoff
08-07-2012, 09:42
Фитнес, но го посещавам усърдно от малко повече от 3 месеца, преди да тръгна на фитнес просто спрях да ям боклуци, играех волейбол, баскетбол, тичах, но всичко това се ограничаваше в рамките на учебните часове по физическо.

FuckingFreak
08-07-2012, 09:45
http://taste-for-adventure.tablespoon.com/2012/06/26/mini-cauliflower-pizza-crusts/

Боже, това нещо е адски вкусно. Преядох. Отново. :D
Отгоре имаше домати+сирене+спанак+босил к+кашкавал. Ако има кой да ми прави, по цял ден това ще нагъвам. А ако се сложи и месце направо ще е супер, предполагам...

3oPuTy
08-07-2012, 09:53
Лелеее,известно време висях в раздел любов и вие сте изписали цял ферман :D
Както и да е - идвам с въпрос и нужда от съвет.
Скоро започвам лекции (задочно съм,т.е. само 2 седмици) и ще съм в унито по 10-12 часа на ден (ако реша да стоя до края всеки ден де).Няма да имам възможност да се прибирам да ям,а предвид големите ми капризи и заведенията почти отпадат.Движението ми ще е сведено до минимум,време за упражнения едва ли ще имам (или ако имам ще са доста по-рядко).
Видях мнението на Вируса по-назад за периодичното гладуване и се поразрових в нета и прочетох малко инфо за видовете.Гледам,че има ежедневно гладуване,при което се яде в прозорец от 4-5 часа и то привечер.Да,обаче намерих само това (не,че търсих много ама и нямам време в момента) ...
Тааа иска ми се някой да изкаже мнение за този вид гладуване - плюсове,минуси,подходящи и забранени храни ... Абе к'вот се сетите.
Варианта с носенето на храна от нас отпада,защото почивките не са редовни - понякога стоим по 3-4 часа без почивка (зависи как сме се разбрали и к'во ще каже професора) и не ми се мисли в тия жеги на к'во ще стане това ядене :?

DownloadVirus
08-07-2012, 09:57
Няма храни които трябва да изягбваш,квото си ядеш нормално по диетата,просто го ядеш в този 5-6 часов прозорец.

FuckingFreak
08-07-2012, 10:03
Да, и аз съм вече към групата на фастващите от седмица. Без закуска ми е абсолютно същото, а след тренировка спокойно си се напуквам с 4 яйца, вместо само с 2 както преди, за да наваксам от сутринта (вече ги направих 3, всъщност) и мога дори да не вечерям. И да, преяждам малко, както става ясно. :D

koshtramba
08-07-2012, 10:24
Боже, това нещо е адски вкусно. Преядох. Отново. :D
Отгоре имаше домати+сирене+спанак+босил к+кашкавал. Ако има кой да ми прави, по цял ден това ще нагъвам. А ако се сложи и месце направо ще е супер, предполагам...

Ууу, заинтригува ме. Ама дека е месото?! Я не искам брано, искам драно.

3oPuTy
08-07-2012, 10:28
Вирусе,а в тоя диапазон от няколко часа часа имам ли ограничение в броя на храненията и интервала между тях?
А и няма ограничения в продължителността нали?В смисъл не е проблем да си го правя 2 седмици?

FuckingFreak
08-07-2012, 10:38
Ами добре е да не са повече от 3 стабилни хранения. То и за 5-6 часа не знам как ще направиш повече, де.

3oPuTy
08-07-2012, 10:50
Е щом няма ограничения - супер :)
Аз се чудех дали няма някое правило от рода на "Яде се през 3-4 часа" или нещо такова,защото е абсурд с 2 хранения да успея да си наваксам с необходимите калории :?
Мерси много за отговорите :)

DownloadVirus
08-07-2012, 11:04
Гледай първото хранене да ти е най-здраво. Продължителност ако имаш предвид времето за което да спазваш диета е неограничено-възможно е и до живот да го правиш.

neverbackdownx
08-07-2012, 11:06
Много полезна тема , браво ! :) Аз също имам нужда от отслабване, така,че ще ми е от полза! :)

koshtramba
08-07-2012, 11:17
Къде ми изчезнаха буквите от цитирания пост, бе! Това е дело на извънземни вегани.

UNITED2
08-07-2012, 11:27
Хора,кажете нещо здравословно и засищащо за ядене!Мога и да си сготвя,просто дайте вариант.. :D
Така ми се яде,че съм готов да опукам една огромна кашкавалена пица ейса,ама още се въздържам! Моля вииии спасете едно тяло :D Дайте вариантче :D

P.S-Гледам намират ми се пълнозърнести СПАГЕТИ,те как се правят? :D

DownloadVirus
08-07-2012, 11:45
Върви се купе един дюнер :)

UNITED2
08-07-2012, 11:54
Ааа не,измислих го!
Варени спагети с краве масло и настърган кренвирш (OMG) върху тях.. звучи ми добре,да видим дали ще е и толкова яко :D
Само дано не ми е прекалено тежко после за тренировката :|

bathory
08-07-2012, 12:59
^В този кренвирш има 10% месо, ако не знаеш.. :)

След седмица и аз мисля да пробвам циклично, просто защото няма да имам време за ядене. Ако може да попитам как се започва - предната вечер трябва ли да ям по-късно или?! (:

FuckingFreak
08-07-2012, 13:13
Аз гледам менютата и се ориентирам горе-долу по тях, но да споделя какво правя. Обикновено вечерям към 6 и с това приключвам и просто в деня, в който почнах, не закусих, а направо обядвах. И добавих яденето, което трябваше да е на закуска следобяда и се получиха нещата. Ако вечеряш по-късно, съответно трябва да почнеш да се храниш по-късно - около 3-4 следобед, за да ги нагодиш тия 17-18 часа фаст.

supernatural_tvd
08-07-2012, 13:26
Здравейте :) Чета ви от много време и бих искала да ми дадете съвет (дано е правилната тема) значи накратко ето и моята история... Още от малка съм била с наднормено тегло помня за последно ,че в 7 клас бях 85 обаче от непрекъснатите обиди подигравки на съучениците ми реших да не ям нищо за да отслабна и така и направих...първо се отказах от хляба до ден днешен не ям хляб и постепенно започвах да отслабвам сега съм в 11 клас и съм 50 кг на 1,70. Обаче тялото ми е пълна трагедия можете да си представите след като не съм правила никакви упражнения докато съм отслабвала...та въпроса ми е как да вляза във форма? Да започна ли да правя диета + някакви упражнения или само упражнения

FuckingFreak
08-07-2012, 13:46
Диета? Да. Само че има значение каква диета. В момента не се нуждаеш от допълнително сваляне на кг и стрес за организма. Според мен един добре изпипан и балансиран режим би дал резултат - просто сведи до минимум приема на така наречените "три бели отрови", избягвай рафинираните и хидрогенирани мазнини. Протеини си набавяй от месо, яйца, пълномаслени млечни продукти с доказан произход. Мазнините нека идват от сурови ядки и семена, екстра върджин зехтин, от животински храни. Въглехидратите е добре да са комлексни - овес, кафяв ориз, пълнозърнест хляб, варива и плодове. Зеленчуците си ги яж колко ти душа иска - сега е сезона на доматите, краставиците, тиквичките, патладжаните и много други. "Упражненията" по възможност да са силови - взимаш една туба с вода от 10 литра от магазина и се кефиш. Ако ти е тежка, почни с 5 или нещо такова. И така.

anonymous708973
08-07-2012, 14:16
Аз също пих ''Геритамин'' също и други витамини за спортисти и не ми помогнаха.. пих и леки хормонални и те не помогнаха и сега ще отида при трети гинеколог, да видим.
А към PinkPan7her :
1.Не гледай само килограмите а и това, че съм ниска (1.55-6) и ако бях 55 кг. едва ли щеше да е хубава гледка.
2.Не бързай да ме нападаш, при положение, че не знаеш колко изтощително и натоварващо е да си балерина! Ако мислиш, че аз искам да нямам цикъл на 17г. се лъжеш. Всичко което искам e здравословен живот без крайности.А иначе най-добре ми стоят 43кг. според мен, просто не знам какво се случва в момента. но дори вече нямам 40.. и не, не искам да е така! ;)
P.S. Знам че само си казваше мнението и аз не те упреквам, просто и аз си казвам моето :)

Само казвам, че животът на балерините доста трудно би могъл да се нарече здравословен.
За височината ти 43-5 кг биха били окей, но 37 е просто мъчителна гледка. Съгласна съм, че 55 ще са ти много.

Да, ама след години, като стана на 30 и не мога да имам деца, не знам кой трезвомислещ мъж, който си е стъпил здраво на краката, ще иска да ме погледне...
Какво имаш предвид с това?

supernatural_tvd
08-07-2012, 14:19
Ахам ясно. А като за начало мога ли да започна примерно с две шишета от минерална вода 1,5 и постепенно да кача на 3,5,защото не вярвам да 5л аз едвам повдигам стола вкъщи

FuckingFreak
08-07-2012, 14:27
Естествено. Не е важно да вдигаш 100 кила, много по-важно е твоите килограми какво усилие ти костват да ги вдигнеш. Нали, все пак целта не е да се развяваш с две розови гирички по 0,5кг, които са ти леки като перце. Въпросът е прогрес да има.

Pantofka90210
08-07-2012, 16:23
Аз мога да те посъветвам също да пиеш зелен чай.Той гори мазнините, но в същото време е доста полезен, тонизира и дава енергия (има кофеин).Трябва обаче да си намериш от чаена къща насипно и да си го запарваш, защото тези кутийки в магазините са пълни боклуци и само ще те разхлабят. :D

UNITED2
08-07-2012, 18:15
Аз я съветвам да прави интервално бягане! Така тялото й ще се стегне и ще стопи останалите излишни мазнини :P

bloodymirror
08-07-2012, 19:43
Окей разбрах по върпоса за издръжливостта при тичането,но имам още някои въпроси- когато тичам и вече остана без сили и дъх,да се напъвам ли с последни усилия да продължа да тичам или е по-добре да спра,кое от двете е по-добре да направя?

UNITED2
08-07-2012, 20:02
Не тичай до отказ!Човешкия мозък е нещо уникално,просто се настрой,че ще тичаш 30 или 40 минути (примерно) и докато не ги изтичаш,не спирай!Дори да се чувстваш като краставичка след като ги изтичаш,просто спри и не тичай повече,а дори още на 20-тата минута да се умориш много,не спирай преди да изтичаш целта която си си набелязала :)
Аз например тичам за километри,когато се настроя,че ще тичам 7 километра,още на 5-тия съм капнал от умора,а когато се настроя,че ще тичам 13 километра се изморявам чак на 11-тия :D
Опитвам се да ти кажа,че човек може мнооооооооого повече от това което си мисли,че може,зависи как ще настрои подсъзнанието си :)

bloodymirror
08-07-2012, 20:49
Ясно,дано да проработи и при мен! То мозъка е уникално нещо,наистина..ама сърцето дали ще ми издържи,имайки предвид,че едвам изтичвам 10-тата си обиколка.. А другото-значи,когато се уморя ДА НЕ СПИРАМ ДА СИ ПОЧИВАМ,така ли..а ако случайно изобщо не издържа да започна да вървя,нали :)

UNITED2
08-07-2012, 21:13
Всички органи функционират благодарение на мозъка!Ако мозъка е решил,че за 40 минути нищо няма да му стане на сърцето ти,то наистина нищо няма да му стане,просто опитай и ще видиш,че ще е така.. естествено трябва наистина да свикнеш с мисълта,за 1 седмица наааааай-много ти гарантирам,че метода ще подейства :)
Колкото до умората,когато се умориш естествено,че ще спреш да починеш малко,но не чакай сърцето си да върне нормалния ритъм на туптене,когато усетиш,че се успокоява започваш пак да тичаш!
Не знам кой ти е казал,че не трябва да спираш да си починеш,все пак не си робот,как няма да спреш? Само не се застоявай много,спри колкото да отдъхнеш и почваш пак :)
Когато ти казах,че ако на 20-тата минута си се уморила много да не спираш,имах предвид да не спираш тренировката,а не да продължаваш директно за 40-тата минута :) Естествено,че ще спреш за малко преди да продължиш..

bloodymirror
08-07-2012, 21:18
Окей,благодаря ти много!!!!! А ти случайно да не си чел книгата ''Подсъзнанието може всичко'' защото доста му вярваш :)) ;д хаха ::Д:Д

UNITED2
08-07-2012, 21:22
Тъкмо вчера баща ми ми я подари защото знае колко много му вярвам,тепърва я започвам! :D
За мен подсъзнанието е всичко :) И то може всичко :P

bloodymirror
08-07-2012, 21:26
Не съм се сещала затова,но ще опитам..защото направо се ядосвам на себе си..правя всеки ден по 10 обиколки на едно игрище при едно училище,те май са стандартни като размери.. и едвам правя 10,с почивка обща от към 5 минути,ако не и повече..едвам дишам,а даже и често ме боли под гърдите в дясно,май бил далакът : ?

UNITED2
08-07-2012, 21:32
И мен ме боли,но ако спреш да му обръщаш внимание ще спре да те боли! :D
Това е нормално при продължително бягане :) Но не мисля,че болката е чак толкова голяма.
Според мен трябва да тичаш за време,не за обиколки.
Примерно,ако 10 обиколки ги правиш за 30 минути,пробвай да тичаш 40 минути да видиш,че до 30-тата няма да ти има нищо и чак тогава ще започнеш да се изморяваш.
Тук основна роля отново играе мозъка,тъй като знаеш,че ще направиш 10 обиколки,колкото повече наближаваш 10-тата толкова повече се изморяваш :) Със сигурност е така,повярвай ми!
Аз за това вече когато започвам да тичам просто го правя без да набелязвам цел,тичам докато не ми писне и накрая спирам от скука,не 'щото съм капнал от умора.
Докато ако си набележа,че трябва да избягам еди колко си,бягам го,но накрая съм капнал :D

RaI4etO
08-08-2012, 05:06
Тъкмо вчера баща ми ми я подари защото знае колко много му вярвам,тепърва я започвам! :D
За мен подсъзнанието е всичко :) И то може всичко :P

Съгласна съм.Преди например не можех да скоча на въже повече от 50 пъти, а сега, след като си го поставих за цел, скачам по 600 пъти на ден, и то без да се уморя, когато се уморя, спирам.

FuckingFreak
08-08-2012, 06:57
И аз преди постоянно спирах за вода и да си се лигавя, сега изкарвам по 20 минути и спирам като ми се заплете въжето само.
А това с далака - ми загравяйте. Ако не сте загрели, нормално е да ви боли. Ама то тая болка отминава, за има няма 2-3 минути. Откакто бягам на равно даже изчезна.

supernatural_tvd
08-08-2012, 07:15
Естествено. Не е важно да вдигаш 100 кила, много по-важно е твоите килограми какво усилие ти костват да ги вдигнеш. Нали, все пак целта не е да се развяваш с две розови гирички по 0,5кг, които са ти леки като перце. Въпросът е прогрес да има.

Ахам...Още днес ще си съставя някакъв хранителен режим ще погледна и в интернет да си помогна и ще започна да си играя с шишетата. Благодаря ти много за съвета :)

Chacho
08-08-2012, 08:30
И аз преди постоянно спирах за вода и да си се лигавя, сега изкарвам по 20 минути и спирам като ми се заплете въжето само.
А това с далака - ми загравяйте. Ако не сте загрели, нормално е да ви боли. Ама то тая болка отминава, за има няма 2-3 минути. Откакто бягам на равно даже изчезна.

Аз винаги съм бягал на неравен терен, при мен изчезна след първите няколко тренировки. Сега идват някви приятели да бягат с мен, едни се оплакват от далак, други от черен дроб. Ако ми е равномерно дишането, с времето спира да ме боли. Стига да съм в кондиция (да не съм пил алкохол, да не съм пушил, да съм спал, т.н.)

FuckingFreak
08-08-2012, 09:00
На мен на нагорнище като бягах нищо ми нямаше - ама после като превключех на равен или на надолнище и стой та гледай, свивах се, ала бала, ама търпях де...

bloodymirror
08-08-2012, 09:03
Днеска тичах и осъзнах,че 10-тте обиколки,които правим попринцип с една моя приятелка на игрището са били нищожни..а ние си мислехме,че сме тренирали усърдно =Д днес си дадох воля и тичах общо 20 минути без почивките,засякох с хронометър.На моменти ми беше адски трудно-не ми стигаше въздух и едвам дишах бех като убита =Д ама все пак изтичах 20 мин.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FuckingFreak
08-08-2012, 09:38
Браво. Никой не се е родил маратонец, ако имаш желание, ще стигнеш и до много повече...

Rebirthing
08-08-2012, 14:29
Аз ако усетя някаква болка или дискомфорт при тичане или упражнения спирам за малко. То щом боли за мен това значи, че тялото си дава знак за почивка. После си продължавам по план и си изкарвам тренировката до край. Но ако има някаква много силна и продължителна болка просто бих прекъснала.

nymphetaminegirl9
08-08-2012, 18:19
Имам едно питАние към вас. :D Как е по-добре да са силовите - всеки път да натоварвам повече от една мускулни групи, или да си разделя тренировките на мускулни групи? Иии ако е второто как точно да разделя мускулните групи?

anonymous708973
08-08-2012, 19:59
Аз я съветвам да прави интервално бягане! Така тялото й ще се стегне и ще стопи останалите излишни мазнини :P

Тоест, 2 минути бързо, 2 бавно, да речем?

Rebirthing
08-08-2012, 21:35
Ето за интервалните - http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki.

FuckingFreak
08-09-2012, 11:18
Айде почваме с нова мисия - качване на килограми. Един панталон, тип клин, купуван средата на юни месец, в момента ми виси. До тука бях. Няма да чакам да се случи чудо, да почнат да ми капат цели кичури коса или да заприпадам по улиците. Горната граница на кръвното не стига и 100. Стига толкова с глупостите.

FreshJuice
08-09-2012, 11:35
Т.е. си спираш хранителния режим ?

FuckingFreak
08-09-2012, 12:13
Омг, според теб хранителен режим се спазва само за отслабване ли!?
Аз спазвам и ще продължа да спазвам - без сладко, газирано, пържено, тестено. Просто или ще увелича мазнините до дупка, или ще почна да вкарвам въглехидрати, че аз съм ги орязала само до зеленчуци и тук таме някъв плод и се чудя що удрям на плато и кво става с мене. До довечера ще получа своето просветление.
А майка ми ми "открехна" едно нещо, което по принцип трябвало да го науча чак като порасна... и съм малко в шок.. и да. Спирам.

DisappointedDreamer
08-09-2012, 12:17
Какво ти е открехнала майка ти?

SisiStrange
08-09-2012, 12:34
Какво ти е открехнала майка ти?
И на мен ми стана интересно.

Иначе... браво за умното решение. :)

anonymous708973
08-09-2012, 15:12
Ето за интервалните - http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki.

Абе, странно ми е това 30 секунди спринт, редувано с 4 минути нормален ход.
Спазвам това, което пише по-долу - след бързата фаза трябва да си без въздух. Аз правя 2 минути с 10-11 км/ч, после още 2 на 6 км/ч. В различните фитнес центрове това е различно, но в този, в който аз тренирам, това са моите километри. Пф, мразя да бягам.

FuckingFreak, какво те е открехнала майка ти?
За кръвното не се притеснявай. И моята горна граница се движи около 100. Последният път ми беше паднало още и беше 60/80, а не съм с поднормено тегло. Това вече е генетично. Има начини да го контролираш, разбира се, но се изисква постоянство.

therichbitch
08-09-2012, 15:25
Последният път ми беше паднало още и беше 60/80, а не съм с поднормено тегло. Това вече е генетично.

same shit here
FuckingFreak, какво ти беше кръвното преди режима?

anonymous708973
08-09-2012, 15:51
Какви упражнения правите за плоско коремче, по-ясно изразена талия и махане на паласките?
Цялата тая област е проблемна в рода ми и се боря с нея. Акъл, моля :)

SisiStrange
08-09-2012, 16:18
http://zamunda.net/details.php?id=277355&hit=1 - ей това си го теглих преди време. Има една 10-минутна тренировка за корема, която на мен ми хареса. Правех я през ден някъде като си увеличавах времето на различните упражнения с по малко всеки път.

FuckingFreak
08-09-2012, 16:36
Кръвното ми винаги е било ниско.
А какво ме е открехнала майка ми - твърде лично е. Не мога да го споделя във форум. Само бих ви казала да слушате майките си, когато ви казват, че сте най-ценното в живота им...
вечеря - пицаТА с блат от карфиол, отгоре бекон и ементалер. Нека ми е зле и мазно.

Rebirthing
08-09-2012, 16:48
Абе, странно ми е това 30 секунди спринт, редувано с 4 минути нормален ход.
Спазвам това, което пише по-долу - след бързата фаза трябва да си без въздух. Аз правя 2 минути с 10-11 км/ч, после още 2 на 6 км/ч. В различните фитнес центрове това е различно, но в този, в който аз тренирам, това са моите километри. Пф, мразя да бягам.

Още не съм правила интервално бягане, първо смятам да е интервалното кардио. Иначе обичам да бягам, но не и да спринтирам ;д.

Какви упражнения правите за плоско коремче, по-ясно изразена талия и махане на паласките?
Цялата тая област е проблемна в рода ми и се боря с нея. Акъл, моля :)

Сега съм на Perfect abs - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1456234. Искам да вкарам и повече от това Pilates on the Ball - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2942840 - първите 10 мин. са доста натоварващите за корем, ама все още не мога да пазя баланс с проклетата топка ;д винаги ми се изплъзва.

За по-ясно изразена талия, това - http://www.youtube.com/watch?v=tTdj2paU9yo.
За паласки - http://www.youtube.com/watch?v=tWe4JqiuGnk.

Jaune
08-09-2012, 16:55
Според мен правиш голяма грешка с липсата на въглехидрати.

DownloadVirus
08-09-2012, 16:58
Ако има мазнини не е фатално ;) Особено пък за момиче :)

Jaune
08-09-2012, 17:02
Само че мазнините в храната не са като тези в тялото. Мисля, според НВД, въглехидратите в големи количества се превръщат в мазнини, а тя точно от това има нужда, да повиши процента подкожни мазнини, едновременно с което и да приема такива.

bathory
08-09-2012, 17:10
FuckingFreak, ако мислиш, че ще стане само с набиване на мазнини и протеин - се лъжеш.
''Нека ми е зле и мазно.'' - От какво ще ти е зле? Някаква пица с блат от карфиол?!?! Разбирам, да си изяла огромна порция пържени картофи или истинска пица с дебел пласт сирена - това за мен е мазно и идеално за обяд/не картофите/.. хаха :))

DownloadVirus
08-09-2012, 17:31
Повишаването на процента подкожни мазнини не идва от въглехидратите ! Идва от calorie surplus .. Трябва да приема повече отколкото изразходва..

anonymous708973
08-09-2012, 17:36
Трябва да забраня официално на баща си да купува сирене. В момента имам две огромни буци козе, две малки краве и някакви остатъци от Маджаров. Сигурно общо възлиза на над 1 кг! По цял ден ми дай на мене яйца и сирене и съм на върха на щастието.

Нещо не го разбирам това от кулинарна гледна точка.
Как карфиолът се готви в микровълновата? И после се охлажда и му се слага яйце, моцарела и т.н., пече се във фурната, после се слагат добавките и се пече още, така ли? :д

Jaune
08-09-2012, 17:36
Съгласна, но принципно това проповядва НВД.
И при все, тя бе споменала, че се храни ВМ вече, значи нещо не е както трябва. Очевидно е, че балансът се е нарушил именно от режима на хранене, и очевидно, че не е оптимален за нея.

DownloadVirus
08-09-2012, 17:54
Всичко подлежи на дискусия до колко е било правилно това дето е правила,защото си мислите,че е трудно,ама грешите :) Много по-трудно е отколкото си мислите :)

Jaune
08-09-2012, 18:09
Друго не твърдя, дори напротив.

FuckingFreak
08-09-2012, 19:43
ВМ само си мислЕХ, че се храня. Мазнините не са ми били повече от 50 грама сигурно. Фейл, м?
Пицата си ми беше с доста бекон, така дебело, не е като да бяха някакви резанчета по 2 милиметра.
Примемам съвети всякакви. Утре сутрин съм на пълни изследвания + хормони. Резултати - чак в сряда.
Калориите - вдигам ги. Просто ми е по-лесно да ги вдигна с мазнини, щото като хапна половин филия наред с другото хранене и стомаха ми не ме обича вече!?! :D Пък и да, имам склонност с бъркането в шкафа, дето са бадемите. И свинското ми е слабост.

Jaune
08-09-2012, 19:56
На мен мазнините почти винаги са ми повече от 50 грама май... а никога не съм се стремяла към ВМ.
Авокадото е ВМ, скъпичко е, ама 1 авокадо на салата нищо не е, а вдига към 200 калории.
Тахан пак е ВМ, пак вдига лесно калориите.
Просто по-концентрирани храни.

FuckingFreak
08-09-2012, 20:01
О, авокадо. Мерси. Бях го забравила. А има ли вкус на нещо? :D

DownloadVirus
08-09-2012, 20:06
на нищо нема вкус :D Някви такова никво :D Един брой - 2лева не си заслужава особено :D Аз кат' го правих го мешах с 200 гр пилешко и малко спанак

Jaune
08-09-2012, 20:08
Сега верно, че 1 брой е 2 лв, направо се излагат, ама през зимата по-евтино беше. Нищо, че няма вкус, я да видиш с банан, кокос и мед на какъв крем става.
Или с домат, чушка, чесън и лимонов сок на гуакамоле.
Аз и така мога да си го ям де... :Д

FuckingFreak
08-09-2012, 20:19
Бр. Изпитвам ужас от неща без вкус, дето ми се мотат из устата. Сериозно. То затова и доскоро зеленчук не кусвах, сигурно :D
А тахана без мед върви ли?

Jaune
08-09-2012, 20:25
Не се мота изобщо :Д
Таханът без мед е леко горчив. Маргаритка го яде с лимон и какаови зърна, Веси от бб тийм и тя го смесва с някви неща, ама колкото по-малко, толкова по-добре май. Но без мед не ми е вкусно, аз точно вкуса с мед си търся.

FuckingFreak
08-09-2012, 20:35
Ъъъ, да, чела съм нейните закуски - ама цяло бурканче с тахан, смесено с мед, бадеми и какао? Това дори звучи мазно и тежко...

bathory
08-09-2012, 20:38
Лепне по гърлото без мед.

DownloadVirus
08-10-2012, 05:22
То много неща лепнат на гърлото ама са ви приятни :)))

bathory
08-10-2012, 09:08
^ гадно ми е без мед..

FuckingFreak
08-11-2012, 06:26
Хаха :Д
Вчера малко разнообразие - по време на изследванията на майка ми внезапно и дойде идея да отидем до София за разходка в мола, та цял ден обикалях и си починах от тренировки. Храната - на ниво. Бадеми, кисело мляко с ленено семе, доста Ементал, беконче, после пъстърва на скара, маслини с бадем, вечерта свински шнцел. Днеска още от закуска се разядох, естествено нямаше как да не опитам прошутото и сушения свински врат. За обяд и вечеря - май ще да е постен боб с щедри буци сирене.
Ама той гинеколога викаше калция ми липсвал и тва ми ти, онова ми ти. Е, честно.. Повишен ми е. И хемоглобина ми е нещо от сорта на 116-117 при нормално 120, ама не било фатално. И в понеделник ме искат на ехограф за черния дроб !? Тогава излизат и хормоните.

kalpazanka
08-11-2012, 09:32
Направо съм се отпуснала като дроб по отношение на храненето. Ама и при толкова поводи, няма как :D Теглих се скоро /преди лягане/ и кантарът показа килце отгоре, а се притеснявах да не е повече. :D :D :D

FuckingFreak, видях, че правиш изследвания. Зарад нередовна М ли, душа? Драсни какви хормони си пускала и в кой ден. :) После ще споделя и аз резултати. :)

FuckingFreak
08-11-2012, 10:14
Какви хормони - тъмна Индия. Ще напиша в понеделник резултатите, като ги имам черно на бяло, че така не знам. И заради нередовен М, и заради притеснения на мама относно щитовидната жлеза...
Аз сутринта се мерих след закуска - еми нямам напредък. Трябва си около 2-2,5 кг отгоре...

Jaune
08-11-2012, 12:00
Би трябвало да ти изследват LH/FSH за цикъл.
Дано всичко се оправи. И аз трябва другия месец да ходя на изследвания, много ми се ще да ми идва без помощни средства.:Д

kalpazanka
08-11-2012, 12:23
^Естрадиол също и прогестерон 7 дни след предполагаемата овулация /на теория/. Също и пролактин.

Jaune
08-11-2012, 12:42
Мхм, да, всичко това ми го изследват и на мен, ама т'ва съотношение ми дава най-големи ядове.

kalpazanka
08-11-2012, 13:04
Аз съм със съотношение 1:1. Проблемите ми идват от стрес и психотовар. фТ4 ми е 14, ТСХ няма и единица дори. Просто блестящи резултати, а днес е 31-ви ден вече/ вярно, 3 дни не са кой знае какво/, да не говорим и колко коса пада...

Jaune
08-11-2012, 13:19
И на мен много коса ми пада... и това от близо година насам, не знам на какво се дължи, тъй като всъщност хормоните ми са се понормализирали спрямо началото на дисбаланса, когато косата ми беше супер добре...

Rebirthing
08-11-2012, 23:30
Леле, времето колко е подходящо за тренировки, не е истина. Дъждовно, прохладно, а и не да хриптя като кон на 40 градуса жега ;д.

UNITED2
08-12-2012, 11:21
http://prikachi.com/images.php?images/815/5129815r.jpg
Надъхайте се копелетааааааааааааааа :D
Май не може да покаже изображението,ето линк
http://prikachi.com/images.php?images/815/5129815r.jpg

FuckingFreak
08-12-2012, 12:36
Без да спираш?
Никога не бих се пуснала на толкова много. Най-малкото което е - трябва да се напъна да ям яко. Иначе ще се мре. :D

UNITED2
08-12-2012, 15:12
Тия квадратченца там показват колко пъти съм спрял :D
Всички са на някви чешмички за да пия вода обаче,но не може да се отрече,че и се застоявах по 2-3 минути на някои спирки :)
Много интересни неща видях,бях на места тук в Испания където съм сигурен,че друг българин не е стъпвал :D
Егати приключението беше :D

EDIT: Иначе аз тичах на гладно за да ми е лекичко! :D

Cloud9
08-12-2012, 15:13
Какво ви е мнението за фъстъченото масло?Звучи ми много добре, намазано на тънък слой върху пълнозърнеста препечена филиика. Четох из интернет,че е позволен за спортуващи поради наличието на много протеини и малко въглехидрати.Намерих рецепта и за домашно приготвяне,че не съм доверчива към тия изкуствени оцветители и чудеса, които слагат в големите марки.

DownloadVirus
08-12-2012, 15:21
супер е ,използвам го когато качвам стабилно килограми :))

Cloud9
08-12-2012, 15:35
А ако стабилно искаш да свалиш килограми би ли го използвал? Че аз за качване ич нямам,ама свалянето е друга тема.

FuckingFreak
08-12-2012, 16:01
Фъстъченото масло не е продукт с малко въглехидрати. Те са колкото във фъстъците - около 20 на 100 г. А протеинът в него е непълноценен. Аз докато свалях въобще пълнозърнести филийки не мешах в цялата работа, ама всеки си има различни подходи де.
Дори сега не ги ям - да ме питаш защо и не знам. Просто ми е вкусно да бутам кашкавали, сирена и свинско, а въглехидратите по дефолт да са ми супер малко. Виж фъстъчено масло бих си направила сега, само да разполагах с читав кухненски робот. Много бленувам за такъв. :D Ама що пък да не си взема сурови фъстъци, и без това са евтини, алергии от тях нямам, пък на състав го докарват като повечето ядки.

DownloadVirus
08-12-2012, 16:17
бадемите са по-читави :)

Rebirthing
08-12-2012, 19:00
Да, бадемите определено са по-добрият избор. Вече почнах всекидневно да ги ям...

Cloud9
08-12-2012, 19:36
Проблемът е,че прекалявам вече с тия бадеми.От две години ги използвам за следобедна закуска или когато ми се прияде. Вече не ми се ядат.А ми липсва вкуса на фъстъченото масло. Само в америка го ядях, но ми беше много вкусно. Гледам че американките, дето отслабват и има блогове в tumblr пишат,че ядат и такова нещо плюс банан. И в ббтийм намерих статия,но не съм много убедена аз самата,че е полезно да го ям. Опитвам се да си изградя някакъв режим,но не ме бива много по тия неща. Имам много ниско кръвно (тия дни не съм го дигала над 80/40)и имам нужда от сладко.Оффф писна ми вече

DownloadVirus
08-12-2012, 19:56
Те може и да отслабват като ядат бургери в свинска мас и олио,това зависи от доста неща като главно калориен дефицит. Като цяло не е добър избор,но в момента аз си позволявам доста често да ям боклуци като имам такъв огромен калориен дефицит от по 1000 до 1200 даже 1500 калории.. Просто тези дни ми позволяват да не рухна буквално :( Сега нещата търпят препрограмирани и така трябва да е в диетата. Ако имаш по 1000 калории дефицит едва ли ще имаш проблем кой знае какъв,но все пак.. :)

s3nsual
08-12-2012, 20:06
Меню за 12.08.2012
09:00 - 3 какаови бисквити”Житен дар” + 3лъжици дом. кисело мляко+ кафе (чисто)
12:00 малко парче диня
13:00 - 2 средно големи домата + около 80 гр пуш.свинско филе+ 80 гр сирене + филия хляб “Бонус”+ 1 бисквита
17:30 голямо парче диня; кафе 3в 1
19:15 голяма чаша царевица на пара с лъжица пармезан
21:00 300гр кисело мляко 3.6%+ 5 лъжици мюсли
От няколко дни се опитвам да започна някакъв горе-долу здравословен режим.Но чак днес успях да устоя на изкушения от рода на домашно сладко руло, лучник, пица. Ще следя темата , за да се мотивирам.

Rebirthing
08-12-2012, 23:24
Много мизерна закуска. 'Житен дар', '3в1', боклуците на Нестле. Махни ги. Това в 21 часа вечеря ли трябва да е ? Сложи го на мястото на закуската.

alleyy
08-13-2012, 08:51
Ей, направо съм разочарована от себе си този един месец.....Остават ми да сваля още 6кг, а съм свалила само един и се чудя къде бъркам ? Мисля да намаля до голяма степен въглехидратите, да наблягам повече на протеина и да увелича тренировките.

FuckingFreak
08-13-2012, 09:47
Бъркаш в това, че главна цел са ти килограмите...

alleyy
08-13-2012, 10:48
Ами, ако искам да имам по хубави бедра ще трябва да наблегна на килограмите.Няма как иначе такава ми е структурата, по-широка съм в тази област и ми е най-проблемна.

FuckingFreak
08-13-2012, 11:41
И какво ти показва кантара? Едни стойности, дето само ти си ги знаеш. Силно се съмнявам някой по улицата да върви и да те мери, нито пък да те пита колко тежиш, щом те срещне. Ама виж, друго е какво показва огледалото. Защото можеш да си 50 килограма, но с паласки и целулит, но може и да си максимално изчистена и с добре поддържана мускулатура. Естествено избора си е твой.

alleyy
08-13-2012, 12:08
Права си - да , но все още не се харесвам как изглеждам, а щом за 1 месец съм свалила само 1кг. значи бъркам някъде и сега ме гризе съвестта яката работа..

Chacho
08-13-2012, 12:20
Ми ако не знаем кво правиш, няма как да ти кажем къде бъркаш. И наистина няма смисъл да гледаш килограмите.

alleyy
08-13-2012, 12:49
Ами ям през 3-4 часа , като последното ми ядене е в 18;00.Гледам да ям по-естествена храна, наблягам на плодове и зеленчуци.Закуската ми гледам да е плодова салата, а понякога и прясно мляко 1.0% със стафиди и трици, ям повече месо, ориз, макарони.Много рядко да се изкуша от някой "боклук" , най - много един-два пъти в седмицата.Ходя на фитнес 2 пъти в седмицата, а когато не мога правя упражнения вкъщи и от скоро започнах да тичам по 20 мин. сутрин на гладно като постепенно мисля да увеличавам времето.

DownloadVirus
08-13-2012, 13:02
Ми че то всичко е грешно бе момиче ,какво искаш да направиш :lol: :D Ядеш много плодовe ядеш трици ориз макарони,и аз ги набивам ама като качвам. То не че нещо ако си на добър калориен дефицит пак ще сваляш,ама то тук идва другият проблем-тренировките ти :)

alleyy
08-13-2012, 13:08
Ами ето на - с моите камъни по моята глава като съм се заинатила да го правя както аз си знам :D . Какво да правя с тренировките колко пъти , какви и по колко ? И какво да ям , за да не качвам (освен моите грешни представи).

DownloadVirus
08-13-2012, 13:19
Тежки тренировки многоставни базови с няколко спомагателни 3-4 пъти в седмицата обаче тежки и отделно кардио 2 пъти ,храната да е на ниво.

alleyy
08-13-2012, 14:23
Мерси.Ще гледам да си взема поука.

Chacho
08-13-2012, 14:30
По-добре да си направи кръгова програма от многоставни упражнения и да си цака 2-3 тренировки седмично, а кардиото да е 3-5 седмично. В идеална ситуация и с 2 пъти кардио ще стане, ама "храненето да е на ниво" е прекалено оптимистично.

alleyy
08-13-2012, 14:49
По-добре да си направи кръгова програма от многоставни упражнения и да си цака 2-3 тренировки седмично, а кардиото да е 3-5 седмично. В идеална ситуация и с 2 пъти кардио ще стане, ама "храненето да е на ниво" е прекалено оптимистично.

Е на храненето ще наблягам повече на протеини и зеленчуци.

Rebirthing
08-13-2012, 15:17
Ами ям през 3-4 часа , като последното ми ядене е в 18;00.Гледам да ям по-естествена храна, наблягам на плодове и зеленчуци.Закуската ми гледам да е плодова салата, а понякога и прясно мляко 1.0% със стафиди и трици, ям повече месо, ориз, макарони.Много рядко да се изкуша от някой "боклук" , най - много един-два пъти в седмицата.Ходя на фитнес 2 пъти в седмицата, а когато не мога правя упражнения вкъщи и от скоро започнах да тичам по 20 мин. сутрин на гладно като постепенно мисля да увеличавам времето.

С ядене на макарони и ориз не се отслабва. Ако ще ядеш макарони и ориз, поне да са пълнозърнести, но пак не са за ежедневно хранене, особено макароните. Черен ориз е окей, но белият, той си е боклукчив и беден на хранителни вещества. 2 пъти седмично на фитнес също не е кой знае какво, но зависи от самите тренировки, интензивността и времетраенето. Кардио трябва да правиш, за да свалиш мазнините. Боклуци един, два пъти седмично не е никак малко, рядко го приемам за един, два пъти месечно. И гледай мерките си, а не кантара.

alleyy
08-13-2012, 16:53
С ядене на макарони и ориз не се отслабва. Ако ще ядеш макарони и ориз, поне да са пълнозърнести, но пак не са за ежедневно хранене, особено макароните. Черен ориз е окей, но белият, той си е боклукчив и беден на хранителни вещества. 2 пъти седмично на фитнес също не е кой знае какво, но зависи от самите тренировки, интензивността и времетраенето. Кардио трябва да правиш, за да свалиш мазнините. Боклуци един, два пъти седмично не е никак малко, рядко го приемам за един, два пъти месечно. И гледай мерките си, а не кантара.

Благодаря ти за мнението:)

s3nsual
08-14-2012, 07:45
Много мизерна закуска. 'Житен дар', '3в1', боклуците на Нестле. Махни ги. Това в 21 часа вечеря ли трябва да е ? Сложи го на мястото на закуската.
Бисквитите ги махам! :D,но в 3в1то какво толкова лошо има?А това в 21 беше нещо подобно на вечеря понеже нямах нищо друго за ядене.

s3nsual
08-14-2012, 07:54
Вчера:
7:30 дълго кафе с лъжичка мед
08:00 2 какаови бисквити ( Rebirthing тъкмо ги бях изяла и ти прочетох коментара)
10:30 200гр кис.мляко 3.6% + 5 лъжици мюсли
14:00 2 варени яйца+парче пуш.филе.+1 филия хляб “Бонус)
Следобяд: 4 нектарини;кафе
19:30 паничка пил.супа + 1 филия хляб “Бонус
21:00 малко парче диня
Физическа активност:09:00 около 20тина мин. тичане.

FuckingFreak
08-14-2012, 08:02
3 в 1, сериозно ли. Сметанката и захарта са страшно диетични, мда.
Днеска е планирано да се яде ЦЯЛА филия пълнозърнест хляб. Това не се е случвало. :D Само трябва да се вдигна и да отида до магазина да си купя...
Утре - кафяв ориз. Иначе месото за днес е свински бут, утре ще са пилешки бутчета и свинско каре.
Утре ще се меря на кантара. Надявам се този път поне да е благосклонен и да покаже цифра над 41, че нещо сме скарани. :(

3oPuTy
08-14-2012, 08:14
^ Стига с този кантар де ... Ти сама казваш,че не трябва да гледат кантара,а ти го правиш :?

Оффф,покрай последните две теми (тази и предния vol.) направо ми убиха желанието да следя темата ... :? :? :? - Нищо лично,просто споделям.Не визирам определени хора - говоря като цяло.

Rebirthing
08-14-2012, 10:25
Бисквитите ги махам! :D,но в 3в1то какво толкова лошо има?А това в 21 беше нещо подобно на вечеря понеже нямах нищо друго за ядене.

Чела ли си му състава ? Пълен бълвоч е, то са Е-та, то е чудо.

FuckingFreak - ти на сегашният режим хляб не си ли яла ;О ? То цяла филия не е никак много :D, аз ям по цял хляб на ден, дори не знам колко филии са това.

FuckingFreak
08-14-2012, 11:46
Зори, за мен кантара е важен. Но моето желание отдавна не е сваляне, още повече на еди-колко-си кг в рамките на 1 месец, както и никога не е била. Защото сега, като кажа на някого, че съм станала 41 кила и ми ококорва едни очи и почва да ме гледа, сякаш имам нужда от съчувствие. В момента малко променям подхода - нямам за цел да качвам кг. Имам за цел да съм здрава, което евентуално ще бъде съпроводено и с качване на 2-3 кг.
За утре плана с ориза отпада. Ще се яде от хляба, взе че ми хареса. Съвсем скоро ще си омеся и сама.

kalpazanka
08-14-2012, 11:52
А изскочи ли нещо от изследванията?

FuckingFreak
08-14-2012, 11:59
Да. Тия не ми били пуснали изследвания на всички хормони, ми само на TSH и fT4. Първия е 1,8, втория 21,93 - в норма са.
От пълната кръвна картина - креатинина близо до горната граница, уреята завишена. От ензимите ASAT и CPK са повишени. Калция ми е със 7 стотни над горната граница. Общо взето тъпотията е пълна.

kalpazanka
08-14-2012, 12:01
Набиваш мръвки на фона на малко ВХ или съм се объркала?

FuckingFreak
08-14-2012, 12:03
Нещо такова. Даже баш уцели. Напоследък уж ги намалих мръвките, ма то знае ли човек...

едит: Хемоглобина ми е 119 при минимум 120 за жени. Абе направо съм муцка, думи нямам. Въобще не знам какво да правя и какво ще става оттук нататък, ама карай.

kalpazanka
08-14-2012, 12:07
Креатининът и уреята са във връзка с храненето- нямаме депо за аминокиселини/АК/ в организма и всичко заминава в рубриката дезаминиране, а -NH2 групите от АК се изхвърлят с тези 2 съединения. АСАТ и КФК може да са повишени заради лизата на мускулни влакна от тренировките.
За калция Индията е тъмна, обаче.

FuckingFreak
08-14-2012, 12:13
Тоест протеина ми е в повече, това май успях да схвана от цялото обяснение? За ензимите и нещото с мускулните влакна обаче не разбрах много, та ще се допитам до гугъл.

едит: цитирам
"Повишените стойности на АСАТ и АЛАТ представляват повишена концентрация в кръвта на чернодробните ензими АСАТ (аспартатаминотрансфераза) и АЛАТ (аланинаминотрансфераза), което се дължи на попадането им в кръвта от чернодробните клетки в резултат на тяхното увреждане"
Фака мада. Разпада ми се черния дроб?! Стига бе. :(

kalpazanka
08-14-2012, 12:35
АЛАТ в какви стойности е?

FuckingFreak
08-14-2012, 12:38
29 е той, нормално е до 31 уж...

kalpazanka
08-14-2012, 12:39
Е как го направи тоя извод, че ти се разпада черния дроб?!

КФК и АСАТ са ти индикация за смърт на мускулни влакна заради тренировките, не са ти индикатори за чернодробна функция.

FuckingFreak
08-14-2012, 12:46
Така пише в интернет, там го видях. Трябва да спра да чета. Тоест, аз си го съчиних де, като прочета 2-3 думи и те водят след себе си разни асоциации в мозъка ми...
И на мен ми каза личната, че е заради тренировките. В смисъл защо точно ми се разпадат мускулните влакна, мога ли да го спра по някакъв начин? Трябва да забавя малко темпото, нали? Тренираше ми се днес, че сутринта изтичах някакви мизерни 4 км, в които имаше 11 спринта, ама не ги усетих, та ми се искаше... Оф, трябва да си сложа спирачка.

kalpazanka
08-14-2012, 12:52
Има ли натоварване, има и смърт, сори. Без значение дали ще си направиш велопоход, ще мъкнеш чували царевица и т. н.

DownloadVirus
08-14-2012, 12:54
чак такива тренировки ли правиш :D Кви са тия тренировки,че се разпадаш вече

kalpazanka
08-14-2012, 12:55
Ти сигурно си същия, така че не се присмивай. :D

FuckingFreak
08-14-2012, 12:58
Не си давам почивка, а тренировките ми не са тежки - най-често са някакви интервали. Изградих си го като навик и не го усещам вече, но тялото ми май не мисли така.
Мислех да започна 4 пъти седмично фитнес, ама той фитнеса тук понеже е много свет... не ми се влиза в него, камо ли пък да ме предразположи да тренирам по някакъв начин. И ме дразни разделението на "женска" и "мъжка" част.

bathory
08-14-2012, 15:06
Почивката е най-важна в цялата схема. Я, пусни едно меню, да видим дали е достатъчно за пълно възстановяване. :))

Glamour92
08-14-2012, 15:34
Към трениращите-вода колко пиете на ден?
Аз по принцип си карах досега на 3л/дневно,но от около седмица постоянно съм жадна и минават 5 литра,като не мога и не мога да се напия като хората ... деъм :(

DownloadVirus
08-14-2012, 16:02
Ти сигурно си същия, така че не се присмивай. :D

далеч грешиш ;) Винаги съобразявам тренировките с храненето.Не може да ям по 1500 калории пък да тренирам по 10 пъти седмично.Това е пълна глупост

kalpazanka
08-14-2012, 16:16
Биохимията как е?

DownloadVirus
08-14-2012, 16:18
Ква биохимия пак те гони.Само глупости тук де*а в този форум..

kalpazanka
08-14-2012, 16:19
За АСАТ, АЛАТ, КФК /и фракциите/ питам!
Де*а, в тоя форум само затъпявам...

DownloadVirus
08-14-2012, 16:20
Мислех,че към мен се обръщаш :LOL: Все тая

FuckingFreak
08-14-2012, 16:36
Bathory понеже питаш за менюто днес - имаше 250 грама кисело мляко с ленено семе, 30тина грама бадеми, 100тина грама кашкавал, около 60 грама ементалер, пак около 100 грама сирене (тука вече май беше повече), 3 яйца, извара известно количество, 130 грама свински бут в масло, половин буркан зелен боб, салати разни, фпх и маслини с бадем.

FuckingFreak
08-15-2012, 11:21
Ъпвам темата, понеже май само аз останах един от малкото активни потребители, пишещи в нея.
Купих си тахан. Без мед го ядох. Много е вкусно (очаквах да е нещо ужасно мазно), има вкус на едно зрънчо от детството ми, малко бие на лешник. Изядох една лъжичка така, после друга си намазах на филия - май трябваше по-дебело, че нищо не се усещаше. И свински дроб взех, по желание на майка ми, ще се прави на пастет. :D А не ми се споменава една опаковка Ементал (400г) как заминава за няколко дни - много ми върви на закуска да си режа дебело и да ям. Това вече май ще е 3тата за тоя месец. И сиренето много ми върви. А утре или вдругиден трябва да пристигне новата партида от яйца - този път цяла кора домашни. Та, с храненето ще се справям, все някак.
И засега май ще се въздържа от тичане сутрин. Просто сред цялата картинка точно това май идва в повече. А тъкмо почна да ми харесва.
Засега твай.

Rebirthing
08-15-2012, 14:03
Как бе, активни сме.

Аз включих нови упражнения към тези за глутеус :D и крака, ама всеки път съм с мускулна треска след тях, сигурно, защото засягат мускули които до сега не бяха добре тренирани. То и по принцип май не е мн ок, всеки ден такива тренировки, ама какво да се прави, тренировката крака/дупе ми е любима :D.

koshtramba
08-15-2012, 16:44
Започнах тренировки за дупе аз. Това е нещо, което никога няма да е повече.
Смятам да направя и малко ръце. Съвсем малко.
Отделно под душа правя повдигания на пръсти за прасците, ама те са ок, само си играя с тях, общо взето.

DownloadVirus
08-15-2012, 16:46
Под душа се правят други неща и прасеца не е едно от тях..

koshtramba
08-15-2012, 16:54
На мен пък ми е кеф. Искам да попитам, някой има ли представа дали клековете по някакъв начин вредят на коленете? Защото имам стара травма и когато правя клекове усещам напрежение в коленете и леко в бедрата. Правя клековете в разкрач.

DownloadVirus
08-15-2012, 17:38
Зависи,ако не го отнасат задните бедра го отнасят коленете.При голяма тежест се усеща и без травма.

RaI4etO
08-15-2012, 17:39
FuckingFreak, извинявам се за тъпия въпрос, но какво е Ементал? Сирене ли? И вкусно ли е ?

kalpazanka
08-15-2012, 17:48
Сорка, че отговарям аз, но днес зяпах щанда с млечните продукти в Билла- да, сирене е.

FuckingFreak, каква е на вкус чиабата? Струва ли си парите? Имаш ли отзиви за царевичния хляб?

FuckingFreak
08-15-2012, 20:00
Ементалера е едно от любимите ми вносни сирена. То е твърдо, жълто, с дупки от ферментация и характерен орехов привкус. Аз го ям защото ми харесва много, мазно е и съответно - доста калорично, та смятам идеално ми се вписва в сегашния режим. Пък и да не ми се - вкусно ми е пък.
kalpazanka - чиабата??? Ако питаш за италианска чабата - не съм опитвала никога. Царевичен хляб съм яла отдавна, на мен лично не ми допадна кой знае колко, ама знае ли човек, това беше отдавна, когато нагъвах само бял хляб.
Днеска прилично. Както казах, утре ще се въздържа от тичане. Храната - кисело мляко с ленено семе и бадеми, останки от кашкавал завити в сушен свински врат, половин буркан зелен боб, филия пълнозърнест хляб, китайско зеле със зехтин и хималайска сол, над 100 грама козе сирене, 2 яйца, нектарина, маслини, дробчета по селски, салата домати и краставици и финиширах със свинско контрафиле. Да не забравя и 3 лъжици тахан. :Д

koshtramba
08-15-2012, 20:03
^ Гаудата също е много яко сирене, а и не е никак скъпо! :)

RaI4etO
08-16-2012, 04:50
Мерси, ще го пробвам тогава.
П.П. Някой знае ли какви са референтните стойности на уреята?(моята е 5.0 и се чудя нормално ли е ?)

FuckingFreak
08-16-2012, 05:24
Референтните граници на уреята в кръвта са от 1,7 до 8,2 mmol/l.
Баси, събудих се от някакво яко гадене. То верно вчера не бяха едни уникални комбинации през повечето време (тахан с хляб, яйца с нектарина), ама чак пък толкова ли... А за днеска се готви кафявото оризче. :D

kalpazanka
08-16-2012, 05:30
Мерси, ще го пробвам тогава.
П.П. Някой знае ли какви са референтните стойности на уреята?(моята е 5.0 и се чудя нормално ли е ?)
Засега си бомба. :) По какъв повод си се изследвала и само урея ли си пуснала?

FuckingFreak, бях останала с впечатление, че в менюто ти го има тва хлебче и затова те питах. Явно съм се пообъркала. :)

bathory
08-16-2012, 05:54
Ементалът е с леко сладникава нотка във вкуса, орехов оттенък не съм усетила, а преди го хапвах често, но ми писна..
F.F., включи въглени и менюто ти ще стане добро. Не знам защо се плашиш от тях при положение, че си слаба..

RaI4etO
08-16-2012, 06:44
Засега си бомба. :) По какъв повод си се изследвала и само урея ли си пуснала?

FuckingFreak, бях останала с впечатление, че в менюто ти го има тва хлебче и затова те питах. Явно съм се пообъркала. :)
Ами правих си профилактични изследвания, а уреята отделно, защото все ми се струва ,че не приемам много белтъчини, а джипито каза, че когато има липса на белтъчини в храната, уреята била под норма...колко е така не знам...

FuckingFreak
08-16-2012, 13:57
Ууу, киселото мляко на баба ми с ленено семе ми действа много добре на нередовния стомах. :D
Не знам и аз к'во вечно ги ограничавам тия въглехидрати и само ги броя, като че ли ако приема с 10 грама повече ще стане нещо. А имам да качвам. Да не говориме, че си се храня чисто, джънк не ям, тренирам си - какво повече.. Резултатите ще дойдат.
Храната досега - кисело мляко с ленено семе и бадеми, дебело Ементал, 2x пилешко бутче, кафяв ориз, домати, 3 лъжици тахан, нектарина. По-късно може би 2 яйца.

Chacho
08-16-2012, 14:02
Аз си мисла, че и с въглехидрати ще се озориш да качиш.

FuckingFreak
08-16-2012, 14:16
Аз не мисля така, тъй като не съм ектоморф, който се пръсва от ядене и пак не мърда. Ще видиме, в събота ще се меря. Последно бях 41,9 - миналата събота.
Нещо ми се мъдри един патладжан в хладилника, та мисля да го направя на кьоополу (не че някога съм яла де) и да си хапна с яйцата. :Д

Chacho
08-16-2012, 14:43
При тебе е рано да се говори за ектота, мезота и ендота. При такава физическа активност и на такава възраст надали ще ти се "лепне" нещо.

FuckingFreak
08-16-2012, 19:07
О, е аз само си предполагам.
Днеска си починах. До последно мислех да тренирам вечерта, ама се отказах. Сутринта плажче, няколко дължини бруст лежерно, вечерта полях 70+ дръвчета, след някоя друга година ще бера домашни плодове. И с десет домашни яйчица се сдобих, та тия дни ще се хапват. И малко по-късно бащата ми преотстъпи колата, та по тъмно я поразкарах из деретата. :D

втора доза размисли:
Преди ми се случваше постоянно да тегля нещата, които ям. Сирене/кашкавал над 50 грама - абсурд. Някое от специалните ми селекции (Ементал, Камембер или Бри), повече от 20? Никога. То и за туй се докарах на този ред. Сега само си викам "яж си колко ти е вкусно и да не ти дреме". И смятам така да продължавам. Нека де, само дано не се налага скоро да мисля, че имам нужда от сваляне.
Свикнах и да си лягам рано, вече не се въртя по половин час в леглото, дори не ми остава време да си планирам следващия ден. Сутрин също се будя рано - към 7:30-8 съм станала, пускам Фокслайф или нещо от сорта и естествено почвам да ям.

RaI4etO
08-17-2012, 04:42
Аз, не че спазвам някаква диета, но ми харесва как си споделяте тук, затова от време на време и аз ще пиша, ако, разбира се, не преча...всеки има нужда от мнение, при все, че има какво да уча за тренировките особено...
Та, искам да питам пълнозърнестите сухари вредни ли са според вас? И колко долу-горе е добре да ям на ден?Много са ми вкусни и не съм склонна да ги спирам, и то при положение, че друг хляб не ям...
Вчера например изядох 6 сухара, не мисля, че е много , напротив, ама по- запознатите да кажат..разбира се, не ям само тях...а плодове. зеленчуци и т.н.

DownloadVirus
08-17-2012, 05:27
Вземи ръбай бях хляб и зарежи сухарите :D

FuckingFreak
08-17-2012, 06:30
Ами, според мен разликата между бялото брашно и пълнозърнестото е минимална - едното зърно просто е избелено и са му премахнати разни обелки и люспи. Ако ще ядете хляб - почти все тая. Все си е брашно.

bathory
08-17-2012, 10:55
Това сирене Бри е многоооо гадно, не знам как го ядеш... :Д

Да се похваля - започнах да тренирам бойни изкуства 2 пъти в седмицата, сега уча всичко на ново - походка, стойка.. Осъзнах, че досега загрявката ми е била нищо, сега ме мъчат по 40 минути с някакви странни упражнения от които имам мускулна треска навсякъде, а изглеждат толкова безобидни и ненатоварващи..

FuckingFreak
08-17-2012, 21:35
Много рядко ми се случваше да си лягам след 12 и това е един от малкото случаи. Доволна съм от деня като цяло, хубава тренировка се получи. Взех си от безбожно скъпия немски хляб за проба. Оборудвах се и с доста кашкавал (май е близо килограм), прошуто и пастърма.
Храната - кисело мляко с ленено семе и бадеми, ементал, 2 лъжици тахан, гювеч (100тина грама козе сирене, малко краве, домат, масло, лук, чубрица, яйце, от което не изядох жълтъка), китайско зеле със зехтин и хималайска сол, 2 яйца, 3 слайса прошуто, салата домати и краставици, агнешко, лешници. Добре се угоих, за сега лягам. :D

едитвам: забравила съм да добавя филия хляб :д

Glamour92
08-18-2012, 04:53
Минавам само да споделя,че вечер съвсем не е толкова гадно да се тренира,колкото си мислих.

anonymous708973
08-18-2012, 12:00
Ами, според мен разликата между бялото брашно и пълнозърнестото е минимална - едното зърно просто е избелено и са му премахнати разни обелки и люспи. Ако ще ядете хляб - почти все тая. Все си е брашно.

Глупости.
Във въпросната обелка, която се маха при белия хляб (затова е и толкова мек в сравнение с черния) са всички полезни вещества. ИЗОБЩО не е все тая.

FuckingFreak
08-18-2012, 12:36
Не съм видяла някой да казва, че яде пълнозърнест хляб, за да си набави някакви полезни вещества от него. Но че е по-полезен от белия - да, може и така да е. Ама за човек, дето сваля и е на диета - все е брашно, без значение дали е бяло, кафяво, черно, зелено или каквото и да е друго, та затова го казах. Ако толкова го кефи белия хляб - нека си яде, като е гарга - да е рошава.

едит: Да се разпиша с храната-кисело мляко с ленено семе и бадеми, ементал, 2 лъжици тахан, 3 слайса прошуто, 2 корнишона, 2 краставици, гювеч (100тина грама сирене, малко извара, домати, лук, масло), филия хляб, праскова, 2 яйца, ципура печена във фолио с домати, лимон, зехтин и розмарин. :)

FuckingFreak
08-19-2012, 06:48
Ъъъп
Много обичам неделните сутрини, в които се събираме цялото семейство. Тази сутрин си закусих по протокол, както всяка друга, ама реших да забъркам едни палачинки и с тях да си заменя хляба на обяд, та като добро прасенце сгънах една набързо. Съставките бяха пълнозърнесто брашно, пшеничени трици, яйца, смес овче и краве кисело мляко. Пекох на фурната, получи се доста добре, пълнежът ми беше 2 слайса прошуто. Малко биеше на дюнер в определени моменти. Тестото определено е подходящо за такава арабска питка и може скоро да правя свой вариант на дюнери с агнешко. За обяд отново ще бъде приятна компания, природа и шишчета. :)
И ме мъчи ужасна мускулна треска на глутеусите, каквато не съм имала от рождения си ден... :D

UNITED2
08-19-2012, 08:06
Мамка муу! Вчера ядох като няк'ви тестени соленки и кифлички,не удържах! А вечерта пих доста водка с кола,направо се изложих :@@@@@
Като знам,че днес ми е отпускащия ден,не знам какво ще правя,а в хладилника има такаааааава пица,само чака да я приготвя,но каквото и да са яде,после яко тренировки,макар че не знам с каква сила ще ги направя :D
Ще се умираа bitcheeeeeeeeeeees :D

anonymous708973
08-19-2012, 08:58
FuckingFreak, ще ми обясниш ли повечко за оная пица? Нещо не загрявам как се готви първо на микровълнова :д

nocoment
08-19-2012, 10:30
Здравейте! Вече почти два месеца съм на 90 дневната диета. Не я спазвам много стриктно, понякога съм просто толкова изнервена, че си хапвам нещо, което не трябва в този ден. Но дори и при това има ефект. От септември месец се записвам в отбор по плуване (мога да плувам, не при начинаещите). Винаги, когато съм ходила на плуване преди съм си яла всякакви боклуци и не съм виждала ефект. Но искам да попитам, сега, когато съм на диетата, плуването ще помогне ли за постигането на мечтания плосък корем и за красивите бедра? Благодаря предварително. :)

FuckingFreak
08-19-2012, 13:18
Пантерке, аз не съм готвила карфиола в микровълнова, а на пара, колкото да омекне. Другото е ясно - рендаш и го оформяш като тесто.

менюто за днес:
краве с примеси на овче кисело мляко с ленено семе и бадеми, ементал, палачинка (пълнозърнесто брашно, пшеничени трици, яйца, кисело мляко) пълнена с два слайса прошуто, свински бут и пилешко филе, тиквички, гъби, лук, чушки, домати - низани на шишчета на скарата, мариновани със зехтин, кимион, розмарин, къри, микс пипери, хималайска сол, разни домати и краставици.
Всеки ден забравям, но сутрин на започвам деня си с две лъжици тахан...

FuckingFreak
08-20-2012, 13:19
Темата се изгуби из страниците. Интересно, мислех си, че все има някой, който да отслабва.

TrueStory
08-20-2012, 13:37
Пантерке, аз не съм готвила карфиола в микровълнова, а на пара, колкото да омекне. Другото е ясно - рендаш и го оформяш като тесто.

менюто за днес:
краве с примеси на овче кисело мляко с ленено семе и бадеми, ементал, палачинка (пълнозърнесто брашно, пшеничени трици, яйца, кисело мляко) пълнена с два слайса прошуто, свински бут и пилешко филе, тиквички, гъби, лук, чушки, домати - низани на шишчета на скарата, мариновани със зехтин, кимион, розмарин, къри, микс пипери, хималайска сол, разни домати и краставици.
Всеки ден забравям, но сутрин на започвам деня си с две лъжици тахан...

Ядеш ли някакви плодове? Следя темата и ми прави впечатление, че нещо не са предпочитани от хората, които пишат по-редовно. При мен лично рядко минава ден, в който да не изям 1 плодче....

FuckingFreak
08-20-2012, 13:59
Ям. Преди малко хапнах половин печена ябълка с канела, даже щях да се хваля колко хубава е станала. Другата половина беше вече прогнила, та успях да спася само едната, въпреки че бях с предубеждение, че ще е гадна, мека и ще лъха на нещо средно между сайдер и оцет. :D Та, стига с моите кулинарни отклонения. Плодовете, както всяка друга храна, могат да намерят мястото си в един така наречен равномернобалансиран режим на хранене. Ама за тези, дето се хранят високомазнинно примерно - м, не мисля. Другото, което е - забелязвам, че доста хора се оплакват, че от фруктозата се подуват. Аз не съм забелязала подобна тенденция при мен, ама то и моето ядене е едно - той стомаха ми сигурно е свикнал, и без това редовно се храня а ла "бръкни в хладилника и си вземи от всичко, дето ти харесва". Така че, не съм много за питане, щото редовно се случва да ям яйца с праскови, боб със сирене, зелен фасул с кисело мляко, общо взето мога да ям каквото ми падне + нещо, богато на протеини и хич да не ми мигне окото... Та, мисълта ми е, ако се чувстваш добре - карай така. Аз не виждам нищо лошо, още повече ако не сваляш, нямаш поводи за притеснение. Естествено, не изяждай по 3 чепки грозде или по кило джанки, ама до 1-2 плода на ден, защо не?

Днеска ми правиха контролни изследвания. Калция е паднал, ама уреята си седи висока и твай. Трябва повече въглени, ама пуст навик... А пък лекарката само като ги погледна и започна да ми обяснява как белтъка ми бил нисък и трябвало да хапвам повече извара, сирене, яйца, месо. Чакай малко, къде гледаш, бе, жена, аз по цял ден т'ва бича, а ти ми обясняваш как малко се храня. Абе въобще тия лекари не са свет, да не кажа, че някои не знаят дори откъде падат...

TrueStory
08-20-2012, 14:14
Ям. Преди малко хапнах половин печена ябълка с канела, даже щях да се хваля колко хубава е станала.

Ееее тези дни само си мисля за печени ябълки с канела <3 Много ми се ядат и на мен. Иначе аз уж свалям....не уж де свалила съм досега 6 кг, но има още. Не мисля да махам плодчетата от режима обаче, щото имам нужда от тях, а и не искам да залитна в едната крайност и да спра да ям изобщо като преди няколко години, че жестоко си прецаках организма и още не мога да се оправя.
Иначе за лекарите съм много съгласна....да не му се налага на човек да прибягва до тях, че е твърде вероятно да стане по-зле.

kalpazanka
08-20-2012, 14:16
И ти ли почна в стил драгън лейди, душа?

TrueStory
08-20-2012, 14:29
И ти ли почна в стил драгън лейди, душа?
Хаха не бе, просто лични впечатления в последно време...не искам никой да засягам, просто на такива попадаме семейството . Пък и съм почнала да ходя по болници от 8ми клас и така и не ми останаха хубави впечатления.

kalpazanka
08-20-2012, 14:32
Бе аз FuckingFreak питах, ама явно е станало дублиране на постовете. :)

TrueStory
08-20-2012, 14:34
Бе аз FuckingFreak питах, ама явно е станало дублиране на постовете. :)

А, сори мислех, че мен питаш, щото таз лейди и тя се оплакваше от някакви лекари :)

kalpazanka
08-20-2012, 14:37
^Именно. Те тогава се почнаха едни локуми в Любов, като писах, че ще дойде време българите да ги лекуват индийци и филипинци, като *убийците в бели престилки* си хванат билета, сака и влака.

SisiStrange
08-20-2012, 17:08
Днес си потърчах в жегата. :D Иначе в последно време съм се захванала с упражнения за корем. Ще пробвам да ги правя през ден. Нали за корема не било хубаво да се тренира всеки ден.

FuckingFreak
08-20-2012, 19:15
За корема няма смисъл и през ден да тренираш. 2 тренировки в седмицата са му предостатъчни според мен.

Иначе то е хубаво човек да не му се налага по доктори да ходи, ама като се случват разни работи и искаш, не искаш, се налага.
А имам изпъкнали вени на прасците, днеска направо се ужасих, не исках да я пипам, поревах си даже. Нямам едно нещо у мене, което да функционира като хората. Нямам думи....
храната- 3 лъжици тахан, краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, кашкавал 80-90 грама, сирене и то толкова, купа шарен боб, 2xсалати домати и краставици, две яйца, половин голяма печена ябълка с канела, ципура във фолио.

bloodymirror
08-20-2012, 19:31
Оффф освен това,че онзи начин за издръжливост с настройването на психиката не помогна да изтичам така мечтаните 30 мин. сега тичам максимум по 17 :( направо се отчаях и нз... а другото е,че ме гонят моменти на адски глад,макар че съм се наяла и наситила и едвам ги преодолявам.. искам да попитам примерно ако изяждам по 1 кг праскови на ден вредно ли е? Защото когато изпитвам лакомия изяждам по толкова някъде,а пък тук-таме пише,че не било полезно толкова много? :/

ALetterFromTheSky
08-20-2012, 19:36
Вие ревете ама след дъжд качулка, сеш'се ;)
ПТ- аз от утре мисля да почна някакво режимче или диета например 90-дневната, че с тия ваканции ...

ПС-кво толко се оплаквате от лекарите, аз пък съм доволна-ако не бяха те надали щяхте сами да се лекувате, то тогава щяхме да сме некви могъщи damn

SisiStrange
08-20-2012, 19:40
30 минути не са малко, откъдето и да го погледнеш. Не си ли правиш почивки? Когато, примерно, ме присвие далака, преминавам в ходене за мъничко, докато отмине и продължавам. И така, докато не спре да ми е приятно самото тичане. Мисля си, че трябва да става постепенно. Иначе насилването на организма не е полезно. Особено в тия жеги.

Впрочем, открих, че ако не издържам и не мога повече да тичам, а ми се е щяла по-дълга тренировка като сменя вида търчане ми минава. Днес бях като парцал след не много, защото ми стана много горещо и продължих по стълби нагоре-надолу във входа. И спря да ми пари лицето и да ме наболва далака въпреки, че пак си е добро натоварване.

bloodymirror
08-20-2012, 20:05
Правя почивки и с хронометър САМО тичането без почивките ми е 17 минути и малко. И тях ги направих с бая усилия,а пък за 30 не съм си и помисляла..не ме боли (да чукна на дърво) далакът,но просто издъхвам..и все едно са ме застреляли толкова учестено дишам :(

SisiStrange
08-20-2012, 20:08
Може би не дишаш правилно като цяло? Трябва да си следиш дишането. Не вдишвай прекалено дълбоко. На чести, малки, спокойни глътки. Вдишвай през носа, издишвай през устата. Аз така правя и никога не ми е било проблем това. Изморявам се общо взето, когато ме заболи главата от слънцето (не си падам ранобудна и все не излизам преди да е понапекло).

FuckingFreak
08-20-2012, 20:18
bloodymirror, 1 кило праскови... това докато се опитваш да сваляш? Ъм, не е най-добрата идея.

ALetterFromTheSky, А иначе, мда, рева, ако ще и точно след дъжд качулка да е. Не виждам причина да тръгна да рева, ако нищо ми нямаше, ти сеш' ли се? Или да почна да се кося ми ся ако ми стане това, или онова, или утре като изляза ме бутне кола, ми падне саксия на главата или самолет ми се забие в двора.... Всичко ще се оправи, не ми дреме как, за колко време или по какъв начин, но ще се оправи. А за въпроса с лекарите - да, доволна съм, ако отида на частно и си ме прегледат както си трябва, от до, получат си парите, и дим да ме няма. От gp-тата хора недоволни - бол, аз съм една от тях.

bathory
08-21-2012, 04:49
От моята лична съм доволна. Стани ти лекар, да видим колко ще си добра и хората ще са доволни.. Но като цяло предпочитам продажните лекари, че някои неща другаде не може да ги направиш...
П.П.: Аз ям по един килограм плодове, ама не ми пречат на релефа, що тъй?!?! хахах

DownloadVirus
08-21-2012, 05:26
Щото нямаш релеф за това :D :D
Бъзикам се..Зависи кво тренираш и кви са плодовете :D

FuckingFreak
08-21-2012, 06:11
"Ми стани ти лекар" - ми не, няма да стана. Нито ме кефи професията, нито имам необходимото търпение да се занимавам с пациенти и така нататък. Ама като гледам и въпросните лекари са като мен - всичко опира до пари, пък пациентите Бог да ги прости. Да, сигурно им е трудно, факт, не го отричам. Ама аз като пациент съм длъжна да си потърся правата. Защото сега едни образи влизат в биологиите в гимназиите и по-натам в медицинските университети и се чудя след няколко години въобще дали няма да е по-добре сама да се лекувам.
А това за килото плодове - говорила съм с хора, които точно се оплакват, че "плочките им ги нЕма" от плодовете. Не говоря от личен опит, така че нека всеки сам прецени за себе си.

bloodymirror
08-21-2012, 07:52
Най-вече праскови ям по толкова.Просто защото когато дойде моментът на лакомията и вместо да се тъпча с каквото видя,набивам праскови.знам,че имат захари,ама те нали не са като истинската и уж не пречели?

kalpazanka
08-21-2012, 07:53
^И аз съм на този принцип- по-добре натурално, отколкото рафинирано и бъкано със стабилизатори.

DownloadVirus
08-21-2012, 07:57
Колко натурални са няма да говорим,който има градини с праскови и е търговец знае :D

kalpazanka
08-21-2012, 07:59
Няма как от градината на баба да не е натурално. ;) Пък и да нямаш рода, която се занимава със селско стопанство, винаги можеш да палнеш колата и да отидеш до някое селце в Стара планина да си напазаруваш еко. ;)