Влез

View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.6

Страници : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

DownloadVirus
08-21-2012, 08:24
Не е натурално.. От градинката на баба,това го верват само наивни момиченца дето не са се интересували грам :D Като дойде обаче да се ръси с препарати всичките дървета и да се тори кво става..

bathory
08-21-2012, 08:26
Лежала съм в болница и лично съм видяла какъв стрес изпитва един лекар, когато нещо не е наред. Бах доволна от екипа. Има и некадърници, но някои са наистина много добри.
На мен не ми пречат, явно съм някакъв нов вид хомус.. :)

kalpazanka
08-21-2012, 08:30
Не е натурално.. От градинката на баба,това го верват само наивни момиченца дето не са се интересували грам :D Като дойде обаче да се ръси с препарати всичките дървета и да се тори кво става..
Опитваш се да ме убедиш, че баба ми ръси с препарати?!

bathory
08-21-2012, 08:38
^прасковите трудно оцеляват ако не се наръсят поне два пъти.. Капризно нещо са :))

FuckingFreak
08-21-2012, 08:38
За своята баба мога да кажа, че гледа една прилично голяма градина. Краставиците пръска с прясно мляко, препарати доколкото знам слага на гроздето, черешите, прасковите, които вече казаха и сините сливи. Не знам къде живеете, но доста от плодовете, ако не се пръскат, хващат болести, загниват, червясват и така нататъка...

bloodymirror
08-21-2012, 08:43
И все пак..не е полезно,така ли?

FuckingFreak
08-21-2012, 08:49
Кое дали е полезно? Яденето на плодове или прекаляването с тях?

DownloadVirus
08-21-2012, 08:50
Опитваш се да ме убедиш, че баба ми ръси с препарати?!

Не знам твойта баба дали ръси с препарати..Ако почвата не става без никакъв тор няма шанс. А препаратите са нужни,сега ако имаш 5-6 дървета е друг въпрос..Ама и прасковите няма да са кой знае колко.

kalpazanka
08-21-2012, 08:52
Визирах като цяло употребата на химия, не конкретно пръскането. Вие забихте на съвсем друга тема, но е разбираемо, все пак не сте ми в главата. А и под *ръси с препарати* разбирам течните торове. :)

Опа, вирусе, почвата е добра. Салатки рано напролет имаме предостатъчно, кайсии, круши- също. Скоро и ябълки ще берем. :)
Относно торенето- само животински. Очаквам въпрос от теб за храненето на животните. :)

bloodymirror
08-21-2012, 09:13
Кое дали е полезно? Яденето на плодове или прекаляването с тях?

Специално попитах за прекаляването.

DownloadVirus
08-21-2012, 09:24
Визирах като цяло употребата на химия, не конкретно пръскането. Вие забихте на съвсем друга тема, но е разбираемо, все пак не сте ми в главата. А и под *ръси с препарати* разбирам течните торове. :)

Опа, вирусе, почвата е добра. Салатки рано напролет имаме предостатъчно, кайсии, круши- също. Скоро и ябълки ще берем. :)
Относно торенето- само животински. Очаквам въпрос от теб за храненето на животните. :)

ако почвата е добра супер,само дето различни почви при различните растения..

FuckingFreak
08-21-2012, 10:03
Специално попитах за прекаляването.

Прекаляването с каквото и да било не води до нищо хубаво.

храната днеска-малко:
краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, 2 лъжици тахан, кашкавал 90-100 грама, сирене 100+ грама, шарен боб, 2xсалата домати и краставици, грилована нектарина, две яйца, свински бут по-малко от 100г и два слайса бекон на скара.

размисли:
Още малко и ще му се види дъното на бурканчето тахан. Гледах в Зоя един, био, суров, от небелен сусам, ама беше и 12 лв за 250г. Та се чудя малко какъв да взема.

alleyy
08-22-2012, 10:23
А какво мислите за Оризовките ? http://bio.kasida.bg/orizovki-chubrica-i-sol-100-gr-5-9603.html

FuckingFreak
08-22-2012, 10:36
Ако ще ядеш такова нещо, по-добре си яж хляб. За какво ти е да дъвчеш стереопор...

TrueStory
08-22-2012, 10:44
А какво мислите за Оризовките ? http://bio.kasida.bg/orizovki-chubrica-i-sol-100-gr-5-9603.html

Опитвала съм ги и не ми харесват....пък и не мисля,че са полезни.

bloodymirror
08-22-2012, 11:52
FuckingFreak,за какво ядеш тахана? би ли разяснила на кратко :) Полезен ли е,калоричен ли е,за какво помага,засища ли?

FuckingFreak
08-22-2012, 12:00
Ям го, защото е калоричен (почти 700 ккал на 100 грама), сутрин на гладно за профилактика на гастрита, защото съдържа калций, доста мазнини, добро количество белтъчини и въглехидрати. Не мога да ти кажа дали засища, защото аз не го ям за засищане, както се разбира от количествата и е в комбинация с други храни. Но би трябвало, защото е доста мазен, както вече написах. Идеален ми е, защото с 2 лъжици си попълвам калории, които по принцип така или иначе не мога да погълна с нормална храна. Даже планирах да го увеличавам.

bloodymirror
08-22-2012, 12:30
Мхм,благодаря ти за информацията. Не знам дали се бъркам с друго момиче,извинявай за въпроса,но гастрита ти от спазване на строга диета и неядене ли ти се е получил?

FuckingFreak
08-22-2012, 14:19
От кофти ядене се е получил, ама почти го излекувах. В това число и неядене. Веднъж просто се случи да изям полу-готови спагети и после се почнаха едни повръщания, едно чудо... та така.

Абе, зъболекарят ми нещо се беше почерпил рано-рано. Влизам му в кабинета, а той почва да ме пита дали спортувам нещо !? Казах му там, почна да ме разпитва как дишам. Правилно било да се вдишва през носа. После пък отиде на тема хранене, той се бил хранел нисковъглехидратно. Обясни ми какво се случва с въглехидратите като постъпят в организма, не че нямах някаква бегла представа де. А пък накрая за капак - сега ми бушували хормоните, но трябвало да изчаквам, да не избързвам и да не пия противозачатъчни. После ми коригира и стойката. Общо взето сигурно имаше 15 минути монолог от негова страна. :lol:
А да. И ми препоръча йога и разни книги за дишане. :Д

приключих с яденето днеска:
2 лъжици тахан (по-големи от обикновено), краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, остатък ементал около 60-65г, 5 слайса прошуто, шарен боб, салата домати и краставици, 100г диви къпини с 3 чаени лъжици кисело мляко, 2 яйца, 3 корнишона, пълнени гъби с бекон, кашкавал и масло, тиквички на скара.

bloodymirror
08-22-2012, 18:31
А,като каза,че си яла пълнени гъби,аз много обичам,но ме интересува примерно печените гъби с пълнеж вътре (малко сирене,някакво филе и маслини например) калорични ли са или напротив? Как стои въпросът с гъбите?

UNITED2
08-22-2012, 18:35
Аз много обичам да ям гъби в масло! Слагаш гъбите,слагаш и 50-60 грама масло в тигана ии ги оставяш докато не изври водата която те сами изпускат,ти не добавяш никаква друга! Перфектни са :D

AylinXA
08-22-2012, 20:41
Аз не мисля така, тъй като не съм ектоморф, който се пръсва от ядене и пак не мърда. Ще видиме, в събота ще се меря. Последно бях 41,9 - миналата събота.
Нещо ми се мъдри един патладжан в хладилника, та мисля да го направя на кьоополу (не че някога съм яла де) и да си хапна с яйцата. :Д 41,9 o.O колко си висока? на колко си??

FuckingFreak
08-23-2012, 05:34
^1,58. на 14.

Йеа. Сутринта се мерих и най-накрая кантара закова 42,0. Така ми олекна. Две седмици подред показва 41,9 - супер постоянно тегло поддържам по принцип, та тая сутрин имах повод за радост.

bloodymirror, защо питаш за всяко нещо калорично ли е? В смисъл, и какво, ако е? Спираш да го ядеш ли?

ALetterFromTheSky
08-23-2012, 08:12
Офффф, нямам думи-значи по принцип февруари-април бях все 44, та напоследък заковавам 46, понякога стигам и 47. Не съм променила нищо в храненето си от февруари досега, гледам да ям от всички групи храни , и сега поради здравословни причини пия хапчета, от които се пълнее-та , искам да не стана 10000кг за месец, да препоръчате нещо? От сспорта нищо сериозно-пилатес, гирички некви такива женски лигни, но не трябва и да се напрягам много. Виждам, че разбирате и да ми кажете как да задържа 46 примерно, въпреки че ми се иска пак да съм 44, но не е от знаачение-просто искам да задържам , а не да качвам :(

bloodymirror
08-23-2012, 08:19
Еми защото имам за цел да свалям 10-15 кг,не спазвам диети,но намалявам количеството на храната и вредните работи и ме е страх да не си вкарам някой автогол с някоя уж вкусна,здравословна ама много калорична храна..както веднъж с бадемите и се чудя защо не свалям кг.. :/

SisiStrange
08-23-2012, 09:33
Печени бадеми ли? Аз, доколкото знам, суровите бадеми не са много калорични.

divacheee
08-23-2012, 10:17
Еми защото имам за цел да свалям 10-15 кг,не спазвам диети,но намалявам количеството на храната и вредните работи и ме е страх да не си вкарам някой автогол с някоя уж вкусна,здравословна ама много калорична храна..както веднъж с бадемите и се чудя защо не свалям кг.. :/

Друг ти е бил проблема, не са били бадемите :) Гарантирам ти :Д

FuckingFreak
08-23-2012, 10:34
Да бе, бадемите не били калорични. Само 600 ккал на 100 грама. :D Нищо работа, колко му е, особено ако това количество (което е изключително малко, съвсем лесно се поглъща повече от едно пакетче) ти е просто "междинна закуска". Ама и от мен да знаеш - бадемите не са ти никакъв проблем, ако храната ти е на място, дори и калориите да са повече. А дали ще сваляш или не, не зависи само и единствено от калориите. Много по-важно е от какво идват те. :)

едит: Ще почна да пия витамини на Допелхерц. Препоръча ми ги лекар. Днеска ще почивам от тренировки, но утре може и да спретна някои бързи 5 км.

Направих си конфитюр - диви къпини, стевия, пектин на котлона. Стана ммммм. А как мирише само... Едва се удържах с една чаена лъжица, ама от утре като подпукам немския хляб ще му видя сметката със сигурност. (ако преди това до него не са се добрали наще естествено :D)

xSANYAx
08-23-2012, 14:21
но утре може и да спретна някои бързи 5 км.

За колко време свикна да тичаш по толкова??? И каква е техниката ти на дишане,сподИли,че никак не съм издръжлива,а искам да тичам някъде толкова горе-долу!

DownloadVirus
08-23-2012, 14:38
то ако пишеш на компютъра само няма да стане. Трябват тренировки,техниката като си не си натрениран все тая :D

FuckingFreak
08-23-2012, 14:47
Писала съм назад, започнах с uphill бягане, като се почувствах готова отидох на равен терен и 5 км ми беше минимума. Та мислех утре да направя нещо, колкото да не стоя в нас, ама ще видим, точно сега дългото монотонно кардио не ми се вписва някак в целите. Техника на дишане - еми дишам си както си дишам нормално !? Вдишвам и издишвам през носа.

babylofzz
08-23-2012, 15:05
Чудих се къде да си задам въпроса и реших да е тук. :D
Когато започна да извършвам някакви движения по-активни като бягане,подскачане,коремни преси,танцуване(с по резки движения) и корема ме заболява,нещо ми опъва.
Дали е свързано с това,че като малка съм оперирана от перитонит(преди 9 години)?

xSANYAx
08-23-2012, 15:10
Е добре де,все пак като си започвала си издържала по-малко от 5 км?! Не си ли спомняш за колко време г/д си тичала отначало? DownloadVirus,мерси за подсещането,нямаше иначе да се сетя......трябва по цял ден да изкарвам на игрище ли,за да стане ли? Аз каквото трябва го правя,просто ме интересува за какъв период се свиква.

bathory
08-23-2012, 16:32
По-добре захар от стевия или най-добре без захар.. После се хранят супер здравословно.. Нищо лично. (:

DownloadVirus
08-23-2012, 18:02
Е добре де,все пак като си започвала си издържала по-малко от 5 км?! Не си ли спомняш за колко време г/д си тичала отначало? DownloadVirus,мерси за подсещането,нямаше иначе да се сетя......трябва по цял ден да изкарвам на игрище ли,за да стане ли? Аз каквото трябва го правя,просто ме интересува за какъв период се свиква.

половин час нормална кардио тренировка ..

FuckingFreak
08-23-2012, 19:42
А какво и е на стевията? Билка като билка, която е доста по-сладка от захарта. Не е като да съм сложила аспартам. Пък и не знам някъде да съм претендирала, че се храня супер здравословно. Познавам се, способна съм да изям бурканче сладко и заедно с това бурканче не мисля, че има нужда да поглъщам по 5-6 супени лъжици захар ей така. Вкъщи са на същото мнение, така че подсладителите са ми чудесна алтернатива. Който му е кеф и захар направо от пакета нека набива, само дето тоя човек няма да съм аз.

храната: 2 лъжици тахан, смес овче и краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, кашкавал 150 грама, 2 купи пилешка супа (с моркови, домати, тиквички, лук, масло, застройка и пълнозърнести спагети за фиде), 2x салати домати и краставици, чаена лъжица от сладкото, 2 бъркани яйца.

shutUp
08-23-2012, 19:51
Някой яде ли киноа? Купих си, а не знам какво да си спретна с нея...
Ако сте опитвали, моля, споделете рецепта :р

едит: по принцип правя тези упражнения за корем - http://vbox7.com/play:b6377d5c
Подходящи ли за стягане и по колко пъти в седмицата да ги правя?

SisiStrange
08-23-2012, 20:23
Принципно аз започнах с 5км и малко отгоре. Идеята е да не броиш нон стоп супер вманиачено, а да се отдаваш на кефа от това да тичаш като само най-бегло си отбелязваш всяка обиколка. Първия път, когато тичах това лято (след 2 години залежаване) просто надух мп3ката на макс и се оставих да ми е яко. И си направих 9те обиколки без въобще да ми пука колко са. И 2 да бяха щеше да ми е същото. Това е донякъде идеята. Дългото тичане е главно до умствена настройка. В даскало се задъхвах и се мъчех на 300м, защото беше наложително да ги мина. И защото знаех, че са 300 и няма да мога да спра на 250 примерно. Не се напъвай и ще тичаш адски много. Не брой, не се настройвай на еди колко си км, не се депресирай, ако не направиш чудо от раз. Приеми го като хоби. Сега понякога ми се случва да изкарам и само километър и половина-2. И не ми пречи. Един ден си в много добра форма, друг ден - по-малко. Впрочем, когато си кажа: "Днес ще направя 12 обиколки", правя макс 5-6. Когато си кажа: "Днес няма да се насилвам, ще потичам, колкото ми дойде." правя поне 10.

FuckingFreak
08-23-2012, 20:23
shutUp, Вместо ориз, в салати?

xSANYAx
08-23-2012, 20:52
Принципно аз започнах с 5км и малко отгоре. Идеята е да не броиш нон стоп супер вманиачено, а да се отдаваш на кефа от това да тичаш като само най-бегло си отбелязваш всяка обиколка. Първия път, когато тичах това лято (след 2 години залежаване) просто надух мп3ката на макс и се оставих да ми е яко. И си направих 9те обиколки без въобще да ми пука колко са. И 2 да бяха щеше да ми е същото. Това е донякъде идеята. Дългото тичане е главно до умствена настройка. В даскало се задъхвах и се мъчех на 300м, защото беше наложително да ги мина. И защото знаех, че са 300 и няма да мога да спра на 250 примерно. Не се напъвай и ще тичаш адски много. Не брой, не се настройвай на еди колко си км, не се депресирай, ако не направиш чудо от раз. Приеми го като хоби. Сега понякога ми се случва да изкарам и само километър и половина-2. И не ми пречи. Един ден си в много добра форма, друг ден - по-малко. Впрочем, когато си кажа: "Днес ще направя 12 обиколки", правя макс 5-6. Когато си кажа: "Днес няма да се насилвам, ще потичам, колкото ми дойде." правя поне 10.

По абсолютно същият начин съм и аз,настроя се да тичам без много да гледам колко издържам и по едно време не издържам повече и сядам да почивам,щото сърцето ще ми изхвърчи.

FuckingFreak
08-23-2012, 20:54
Учи се да тичаш равномерно. Като виждаш, че почваш да се изморяваш, намали темпото, виж как си. Не сядай да почиваш веднага щом усетиш нещо такова.

SisiStrange
08-23-2012, 20:57
^ Да. Сменяй понякога с ходене. Аз го правя, ако ме заболи отстрани. Минутка в равен ход, после пак. Хубавото е, че така можеш да издържиш супер много. Или си намери някой полегат терен. Сега съм си намерила такъв. Нагоре се понапънеш, надолу е почти почивка тичането.

bathory
08-23-2012, 21:29
Това за подсладителите, че били добра алтернатива е най-голямата глупост, която съм чувала. Тя захарта се прави от тръстика, ако не знаеш. Стевията, която продават е гадна синтетика, то хубаво че няма калории, а организмът се чуди как да преработи химията и я натрупва. После що всички имат кореми, като на бременни в 9ти месец...

FuckingFreak
08-24-2012, 05:48
Стевията ми е био, сушена, на прах. Химия викаш? Ми окей, нека е химия. Казах, че подсладителите са добра алтернатива за МЕН и моето семейство. Не съм ги препоръчвала на никого. Както казах и преди - другите ако искат и с лъжица да кусат от пакета със захар, аз мисля да пропусна.

bathory
08-24-2012, 06:17
Много сте забавни с тези "био" храни. Всичко е със цел реклама и заблудените хорица да купуват.. Има много добри химици, н.пр. Винпром Сливен не са изкупували грозде от няколко години, а правят вина, ракии, водки, л*йна.. Така е и с храните.. ;))

FuckingFreak
08-24-2012, 06:57
Сертифицираните като био продукти имат поне някакъв контрол на производството. Не мога да си насадя стевия на двора и за това се доверявам на тях. Тази, която се продава в аптеката, е спиртен разтвор. Най-малкото за това не взимаме такава.

FuckingFreak
08-24-2012, 18:08
Ъпвам.
Днеска мушнах - краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, 60г кашкавал, 2 лъжици тахан, лъжица от сладкото, 2 пъти зелен боб със свински врат доволно количество, 2 яйца.
Пак орязах въглехидратите, а за кво? Утре си отварям немския хляб, цяла седмица мина докато му се наканя, ама то все имаше нещо - боб, ориз, супи... И виках днеска да намаля малко протеина, че тая урея сама няма да падне, ама пусто, яде ми се месо. Видя се дъното на бурканчето с тахан, даже не съм сигурна дали ще имам достатъчно за утре. От миналата сряда до утре - 210 грама си заминаха. Не е чак толкова много, а и майка ми ми помага - кога с 2 лъжици, кога с повече. :D Видях да се продава един голям стъклен буркан - половин килограм или 700 грама беше, не помня, ама ще го видя утре и може би такъв ще си взема. И в цба-то има, ама нещо ми е съмнителен - отгоре се беше отделила 2 милиметра някаква мазнина и не знаех дали е нормално...
И снощи се събудих от крампи, даже май бяха около стъпалото. Ама през нощта ми е едно такова сънливо, тръгна да си опъвам крака, пък вземе че се появи някаква крампа и се извивам там, болки, а-у, ама си заспивам бързо. Дали да не си взема магнезиево олио, че това взе да ми писва вече - магнезия в кръвта ми е в норма, не е понижен, какво се случва един Господ знае.

DownloadVirus
08-24-2012, 18:25
Как ви дава сърце да си давате парите за такива скъпи боклуци тахан фъстъчено масло постоянно. Това нещо дере кожа :(( Ясно че ядеш по 30 грама въпреки че тогава няма голям смисъл,защото го вземаш за допълнителни калории като цяло. И тогава като трябва да вдигнеш на 150-200 гр :( Айде 100 да е за едно момиче на 45-50 кг.

FuckingFreak
08-24-2012, 18:40
Да бе, ще изям 100 грама и ще се трупясам после. Все едно да изям 100 грама масло или 100 грама сланина, дали няма да ми е добре? :D А фъстъчено масло не съм си купувала никога...

DownloadVirus
08-24-2012, 19:36
ми не знам ама след 20 часа гладно доста ям.. А това не засища тъй че спокойно мога да изям около 500-600 грама преди да мина към същинската част без да съм го разбрал..

FuckingFreak
08-25-2012, 10:08
Бая мазно е и по мое мнение засища, ако хапнеш повече. Днес си взех пълнозърнест, голям буркан, даже е от сурови семена. Разликата с този от белени е доста голяма - 100 калории. Дано е хубав само, че ще трябва да го ям бая дълго време иначе. Мушнах и от немския хляб (който е с доста странно дълги филии, та си отрязах да кажеме половината), колко да не е без въглехидрат, по-късно ще ям нектарина. Ще ми се въглехидратите да не идват от хляб, ама не мога всеки ден да си варя кафяв ориз, все се оплаквам от липса на време. :D

DownloadVirus
08-25-2012, 12:06
Гладувай 20-22 часа и ще видиш как 400-500 грама ще идат за минутка и няма да си се наял/а,защото ще ти иска още 10-15 минути да усетиш,че си ял/а :D Въпреки че е мазно не насища.

bathory
08-25-2012, 12:15
Какво му има на хляба?? :дд

FuckingFreak
08-25-2012, 12:27
Не бе, нищо му няма. Само дето предпочитам ориза, ама се вари поне 40 минути, не е като да е кратко и да става бързо, когато ти се яде. Но от друга страна с ориза сандвич не мога да си направя, така че тук идва на помощ хляба. :D Може би трябва да пробвам картофи. Другия ми вариант е боб, ама пак не ми се вари всеки ден, а гледам да не купувам консерви.

bathory
08-25-2012, 14:02
Паста - 10 мин. Вземам си една гръцка, много е хубава и не пуска кафява боя, както българската.. :))

FuckingFreak
08-25-2012, 14:42
Мисля, че знам за кои говориш, ама все пак не е лошо да споделиш. Имам и аз едни пълнозърнести спагети и въпросната фирма имат и паста - по странните букви правя извод, че май е гръцка, в едни кафяви кутии. Само дето май ще трябва вместо спагети/паста със сос, да ям сос със тук-таме спагети :Д Не знам колко излиза една порция, трябва да взема и да премеря някой път, че това ми се вижда доста бързо. Пък ако не - здраве, ще вкарам някоя салата с фусили или пенне, някое месце, кашкавалче, зарзават и цедено мляко и ще стане приказка.

Най-накрая се научих да правя пистолети!!! В сряда правих също, ама си държех единия крак. Ама днеска вече бяха чисти. Засега са ми доста трудни, максимум 4 правя, можех и 5 да се опитам, ама айде да не се оправдавам много. Задобрявам, преди при всеки жалък опит, свършвах седнала на земята или паднала настрани.

bathory
08-25-2012, 15:22
В момента името ми е излязло от главата, като се прибера ще ги видя.. Аз на салати си ги правя с пилешко, авокадо, гъби, лимонов сок.. Абе яко става.. :д

s3nsual
08-25-2012, 18:57
09:30 50 гр сурови бадеми + кафе
13:30 салата от 2 малки домата+пил.пържола+ 1 сухар+сокът от 1 лимон
17:00 4 овесени бисквити
21:00 100 гр гауда + пил.пържола+1 сухар
Количеството зеленчуци ми е малко , но ми писна от ядене на домати.От юни до сега всеки ден ям или домати , или краставици и вече ми се гади от тях.Утре ще гледам да разнообразя с нещо друго

FuckingFreak
08-25-2012, 19:03
http://www.vk-bg.com/vk/?page=products&catid=9 - такива имам аз. Сега гледам - италиански са. Ама нещо отзад имаше странни йероглифи, та взех, че си повярвах. :D

хапнах: краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, кашкавал (е тоя път вече ме изгубихте с общия грамаж за целия ден, ама предполагам 100тина грама има), 2 лъжици тахан, пилешки сърчица в масло с лук, гъби и моркови и подправки разни, препечена филия с големината на Вита от немския хляб (тънка като вестник :Д) отгоре с два слайса прошуто, нектарина гигант, две яйца, пълнени гъби (извара, сирене, кашкавал, масло и домати), салати от два домата и краставица.

За утре ще има заешко и пълнени чушки с кафяв ориз, така че има-нема ще заблажим.

fenka_bmw
08-25-2012, 20:31
Можете ли да предложите диеткааа? :)

FuckingFreak
08-26-2012, 05:45
Вземи прочети 1-2 страници вместо да чакаш на готово някой да ти предложи "ДиЕткАаАаАа"

edit- Ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение за т.нар. въглехидратна ротация. Звучи ми добре, защото съм свикнала да цъкам на ниско въглехидрати и всеки ден си чукам главата с този си навик. Единственото, което ми се вижда трудно, е че тренировките не бива да бъдат пропускани и е нужно да са добре планирани, в зала и добре паснати с режима. На теория въртенето 3-2-1-3-1-3-1 (3 е ВВ, 2 е РБ, 1 е НВ) изглежда прилично, ама недостатъкът е че изисква яко трениране...

aLLa
08-26-2012, 12:26
Хора поставена съм пред една дилема.. Напоследък съм вманиачена на тема здравословен живот. Общо взето всички около мен казват, че не е нормално чак толкова да се вглеждам във всичко.
Такаа, та въпросът ми е може ли плодовете да станат вредни в един момент и да повляят зле на фигурата? От едно известно време (6-7 месеца) около 70% от храната ми е плодове. Като вмъкнем и факта, че от доста време се храня на принципа на 90 дневната диета, от около 3 месеца започнаха един неразположения в стомаха. Ходих на лекар, после на друг, изписват ми лекарства, но никой от тях не споменава нищо за плодовете, а проблема не се оправя.
Възможно ли е плодовете да ми докарват неприятното подуване и дискомфорт, а дори и покачване на теглото?

kalpazanka
08-26-2012, 12:28
^Да, може.

FuckingFreak
08-26-2012, 12:37
Аз забелязах, че на мен ми се появява дискомфорт сутрин, ама то с мойте закуски - тахани, кисели млека, кашкавали, ядки. Мисля си, че е от киселото мляко, ама не ми дреме, няма да го спра, само защото корема ми къркори :D

aLLa
08-26-2012, 13:14
Аз също се подувам от киселото мляко, вече не знам с какво да се храня.. Не ям боклуци, не пия газирано, не ям бял хляб и пържено, не пуша, не пия алкохол, водя активен живот.. Сега ми е 3ти ден без плодове, ще изчакам да минат още няколко, за да преценя дали те са причината.

FuckingFreak
08-26-2012, 13:38
Мислех да не ям плодове днес, защото ядох ориз. Обаче си викам край, не ми дреме, ама си ги заслужавам. Забелязах, че въпреки, че се опитвам да качвам, корема ми изглежда по-добре от преди 2 седмици, пълен парадокс !? От градината на баба си откъснах нектарина - мале, колко червена и узряла беше, а същевременно и толкова сладка, като мед. Може би разни нисковъглехидратни режими, правени за дълго, работят при някои хора и не им създават проблеми, ама аз явно не съм от тях. Ще си ям плодовете, нямам проблеми с тях, не ме подуват, помагат ми за нередовния стомах, ще си ям и разумно количество комплексни въглехидрати и положението ще бъде точно. И кръвните показатели ще се оправят, колкото и време да отнеме, аз съм инат и ще стане така както го искам. Само търпение, пийс и енджой.

не мога да мина без едит: Видяло се е, утре ще се ходи до Био магазина. Смятам да си взема семена от чиа и да добавям към сутрешното мляко с ленено семе, за да придобие консистенция на пудинг и за малко бууст на въглехидратите. Ще си взема и нелющено конопено семе. А за въглехидрати, подходящи за обяд съм хвърлила око на пакет черна киноа, а защо не и мунг, ама това ще да е по-натам. Сега имам пълнени чушки и немски хляб, който няма изгледи да свършва скоро.

И как се наядох, не е истина просто. Много е вкусно да ядеш нещо, което си приготвил сам и е станало както трябва. Заекът днеска беше със супер много лук, моркови, чушки, домати, масло, вино и един тон подправки и стана нещо божествено... Кулинарията ме влече много :Д Не мога да постя, и протеина не мога да намаля - тая вечер мислех месцето да е маалко по-малко, ама то си излезе еквивалент на пържола. Е, здраве да е, вкусно ми е и ще си ям.. иначе за днес като цяло - краве кисело мляко с ленено семе и бадеми, кашкавал, 5 пълнени гъби, пълнена чушка с кафяв ориз, нектарина, 2 яйца, домат, краставица, заешкото.

FreshJuice
08-27-2012, 06:15
Какво ви е мнението за Insanity Workout ?

Jaune
08-27-2012, 06:20
Екстра е.

FuckingFreak
08-27-2012, 06:35
Какво ви е мнението за Insanity Workout ?

Че за двойно по-малко време можеш да вършиш абсолютно същата работа, че и по-добра даже.

FreshJuice
08-27-2012, 06:45
На мен пък ми се струва доста гадна ама аз попипринц никак не съм издържлива на тренировки :D :D :D ти сиг тренираш по- добре ама вие си му разбирате

FuckingFreak
08-27-2012, 06:52
Уж се водят някакви интервални тренировки, доколкото знам. Но по принцип целта на така наречените ХИЙТ тренировки е да са максимално къси като времетраене (не повече от 30 минути, поне аз така го дефинирам), а упражненията да са изпълнени с максимална скорост и експлозивност. Та поне по мое мнение, е че ако имаш сили един час да правиш въпросните тренировки, значи не се раздаваш напълно. :)

DisastrousMind
08-27-2012, 07:43
Insanity си е супер.Като цяло всички програми с Shaun T доста ми допадат.

Jaune
08-27-2012, 09:14
Insanity си e трудна тренировка, не виждам смисъл да се подценява. Само че идеята не е точно интервални тренировки в общия смисъл на думата.
Води се най-горното стъпало в тази скала. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Exercise_zones.png
Абе, предизвикателство си е, да не говорим, че реалното време на интервалите се събира да е МАКСИМУМ половин час. Останалото са загрявки (интезивни колкото цяла тренировка), разтягания и стреч.

bathory
08-27-2012, 09:59
Макароните са на марката ''Misko'' и са много хубави. Заешко от къде мога си купя? Много го обичам, но е голяма рядкост това нещо, поне не съм срещала. Преди два дни опитах и еленско за първи път - скъпо удоволствие, но месото е жилаво, кърваво червено и с богат вкус, определено пак ще се вземе.. :))

FuckingFreak
08-27-2012, 10:05
Заешко не знам откъде можеш да вземеш, въпросния заек стоеше от половин година (по дяволите) във фризера и му беше време. Направи ми впечатление, че е доста постно месо като цяло - може и да не съм се справила с маринатата както трябва, но беше една идея по-сухо, нещо от сорта на бялото месо на пилешкото, само че с характерен вкус на дивеч, по-тъмно и по-трудно за дъвчене. Ще потърся от тия макарони, ако не ще взема от тези на Barilla. Идеята все пак е да са пълнозърнести..

Абе, май почнях доволно да си вдигам калориите. Преди имам чувството, че съм живяла с по 600 ккал на ден и после само тъпи въпроси - що съм била болна, що това, що онова... Напоследък ям по 100 грама кашкавал и сирене, което въобще не го усещам, а вдигат цифрата яко - към 600 общо. Даже днеска мислех да се поспра малко, защото усещах, че ако не друго, то ще се отровя от сол, ама не мога да се спра щом вече нещо съм си сложила в чинията. А имам и чувството, че стомаха ми е някакъв мега-турбо процесор, дето успява да обработи бомбастичната ми комбинацията за закуска от тахан+ кисело мляко+ ядки+ кашкавал за супер малко време и след 2 часа огладнявам отново.

DownloadVirus
08-27-2012, 10:09
пробвайте конско

bathory
08-27-2012, 10:10
Оо, пробвала съм и магарешко също.. хахах Много е вкусно. Миналата година баща ми купи конче и.. хд

Постно месо си е, трябва с повече мазничко да се готви, като телешкото.
Аз пак реших да си поиграя с въглехидратите и да ги намаля, май добре ми се отразява. Миналата седмица коремът ми беше постоянно подут, сега се чувствам значително по-добре с въглени само на закуска и някакви ядки и плодове по-късно.. Този хранителен режим скъпо излиза, давам цялата си заплата за храна и пак не стига.. :ДДД

FuckingFreak
08-27-2012, 10:32
Абе уж му сложих повечко масло, ама то взе, че цялото отиде в соса. Поне той се получи уникален. :Д То ако имах възможност, бих яла месо сутрин, обед и вечер, ама шанс. И аз се чувствам идеално на нисковъглехидратно хранене, ама явно при мене нещо не работи. Сега за обяд набухах набързо кафяв ориз със 100тина грама сирене, че просто ако ям веднъж нещо, което няма източник на протеин, ще се мре. И май го усетих - нещо ми е странно на корема, някакво мокро и обемисто чувство. Няма да го повтарям. Май с хляба по-добре се разбираме.

DownloadVirus
08-27-2012, 11:31
аз съм пробвал само магарешка луканка ^ :D Не е нужно да е в много мазно конското.

FuckingFreak
08-27-2012, 12:54
Моя стомах продължава със странностите. Одеве опявах, че усещах дискомфорт, даже мислех лееко да отложа тренировката, че да не ми е едно такова никакво. Дори ми се пригади по едно време, ама се удържах. Обаче като свърших направо бях абсолютно нов човек - 10 минути след това усещах стомаха си празен, все едно току-що съм станала от сън и леко чувство на глад. Интересно на какво се дължи, защото съм почти на 100% сигурна, че храната, изядена на обяд, не беше преработена, ама въпроса е къде е отишла, че да почна чак глад да изпитвам...

DownloadVirus
08-27-2012, 13:19
Къде ли е отишла?? :D :D

bathory
08-27-2012, 13:37
Всичко е в главата..

FuckingFreak
08-27-2012, 13:50
А де, къде отива тая храна?!? Ядох преди час и отново съм гладна. Сутрин ставам - гладна съм. Комбинирам храните изключително зле, даже думата комбинирам не е подходяща, в резултат на това трябва поне малко да се забави храносмилането, или бъркам? А мен ме гони глад цял ден, по принцип се придържам към хранене 4 пъти през деня, ама имам чувството, че напоследък ги правя доста начесто.

Cloud9
08-27-2012, 14:25
Оххх мъча се,ама буквално се мъча да ям според НВД, ама първо нямам пари да се изхранвам пълноценно, второ обожавам картофи, ориз,зърнени култури и плодове.Липсата на шоколад учудващо за сега е превъзмогната, но постоянното ми главоболие говори за вещо друго.Чувствам се онемощяла , някакво едно никакво.С огромно главоболие и никакви сили за тичане.Оххх защо бе все така се случва.Явно сега нов режим пак ще трябва да си търся. Гледам поне калориите да ги ограничавам около 1300 та поне това ми се получава.

Исках да попитам по каква формула може да се изчисли най-правилно колко грама въглехидрати,мазнини и протени се нуждае тялото?Прегледах много, но не знам коя да следвам? Все пак ще се помъча още малко на този режим,че и без туй от много време ми се искаше да го спазвам.

Яде ми се фъстъчено масло!!!!

kalpazanka
08-27-2012, 14:29
Яде ми се фъстъчено масло!!!!

И на мен!
Снощи се изкуших с бирен фъстък 100 грама, понички и кока кола.
Отделно един пакет Чио чипс паприка ми пили нервите, не знам докога ще го търпя, за няколко дни пресуших един течен шоколад... Аскетизмът си отмъщава...

DownloadVirus
08-27-2012, 15:41
А де, къде отива тая храна?!? Ядох преди час и отново съм гладна. Сутрин ставам - гладна съм. Комбинирам храните изключително зле, даже думата комбинирам не е подходяща, в резултат на това трябва поне малко да се забави храносмилането, или бъркам? А мен ме гони глад цял ден, по принцип се придържам към хранене 4 пъти през деня, ама имам чувството, че напоследък ги правя доста начесто.

не знам кво да ти кажа,аз ям един път на ден и комбинирам хиляда храни зеленчуци месо макарони масло ориз и така

FuckingFreak
08-27-2012, 20:49
Май ще сменям закуската. Искам си яйцата. И тахан, да не ми е сухо.
Аз също търся някаква среда, уж балансирана. Викам си "ще вкарам повече мазнини и всичко ще си дойде на мястото-изследвания,хормони" - дали?! Опитвам разни неща, храня се една идея по-различно от преди, но имам чувството, че все удрям на плато. И докога?! Докато не остане косъм на главата ми, или докато ребрата не почнат да ме болят от това, че трябва да дишам? Опитвам се да си пречупя малко призмата, да погледна от друг ъгъл и да си наложа малко по-друго виждане на нещата, с малко по-друга основна идея. Май ще трябва да си пренаредя мислите в главата, ама ще гласи нещо от сорта на "тренирай като варварин, яж като варварин". Забога, аз съм на 14, животът е пред мен, не мога постоянно да мисля кво ще има за ядене, или кво ще стане ако днес не ми остане време за малко тренировки. Айде дано имам някакъв успех, дори и малък...

Днеска за завършек на една кратка тренировка добавих и предизвикателството с лицеви опори. За тези, които не знаят какво е - лицева опора ; изправяне ; 2 лицеви опори ; изправяне ; 3 лицеви опори ; изправяне ... и така до 10. Изправяш се само колкото да си поемеш дъх, не се стои повече от 1-2 секунди. До 7мата се чувствах много добре, обаче като дойде ред на 8миците и вече ги правех на по 2-3. Ръцете след това - кашкавал. Трепереха ужасно. :Д Това трябва да се пробва и с бърпита. И да, май успях да се вместя във определените за целта 2 минути.

bathory
08-28-2012, 08:12
Яко е това предизвикателство, на мен целта ми е да падна под минута..

FuckingFreak
08-28-2012, 11:38
Планирам да си купя тежести, но се колебая между дъмбели и пудовка. Раницата ми е ~ 11 кг, така че не знам има ли особен смисъл от пудовка, дето ще е 12 кг, че 16ка на тоя етап ще ми тежи. Трябва да го измисля до към 15ти септември...

Jaune
08-28-2012, 14:55
Аз съм за пудовка. По-функционална ми се струва, по-интересни тренировки стават. И аз обмислям да си купувам, ти откъде?

Абе, бтв, днес правих тренировка от сайта на бодирок.. принципно правя само тия на Зузана, ама викам я нещо да разнообразя. И цъкам на няква с Шон, пичът - всичко хубаво, добре развит... нагоре. Ама краката му са като солети.. Прилича ми на едно анаболно типче, та за момент ми мина през ума да не би и той да е.:Д

FuckingFreak
08-28-2012, 15:22
Ако купувам пудовка ще е от СпортДепот най-вероятно, май видях да се продава. Иначе и някакви дъмбели ще ми трябват мисля, че може би е малко кофти да подмятам една единствена тежест в двете ръце.

Jaune
08-28-2012, 15:35
то на много места има, ама дали има някъде по-изгодно.. общо взето на 1 цени ги гледам обаче

FuckingFreak
08-28-2012, 16:08
Да, едва ли ще хванем някъде оферта, колкото и да ми се иска. Ти колко килограмова искаш?

Jaune
08-28-2012, 16:29
Колебая се между 12 и 16. С 16-ката ще се озоря сигурно БАЯ, обаче май е по-добре. Ако имах възможност, щях да си купя първо 12, после 16, после още.. ама :Д

FuckingFreak
08-28-2012, 16:34
Аз трябва да си премеря раницата колко ми е. Днес я пълних наново и побра 4 кг котешка тоалетна и към 8,5 - 9 литра вода, не съм сигурна колко сложих, а ако я отворя да погледна, после няма затваряне. :D

Jaune
08-28-2012, 16:46
Е над 12 ти е със сигурност.

ALetterFromTheSky
08-28-2012, 16:50
12кг чанта?!! втф, дори първолаците не носят толкова много?!

ALetterFromTheSky
08-28-2012, 16:55
Охх и другото, което е сега съм 46, 47 искам да си върна 45-те кг, как???? тренирам некви неща не ми дават да бягам иии нз и аз какво да правя,/..

FuckingFreak
08-28-2012, 17:18
За пореден път се убеждавам, че пиле на грил вкъщи НЕ трябва да се купува. Първо, че са ужасно вкусни, месото е мнооого крехко и с идеален, розов цвят (нямам идея как ги правят, малко на варено-пушено мяза?!) и второ, че мога да изям едно цяло съвсем сама. То вярно, че е с размерите на гълъб-вдовец, ама, бива ли... Току-що побрах две бутчета и едната гърда, а най-лошото е, че можех и още да късам. Мразя да ми сложат нещо пред мен и да ми кажат "яж колкото ти е вкусно". Ми аз ако тръгна да ям колкото ми е вкусно, за другите какво ще остане... :D

scrooper
08-28-2012, 18:01
Охх и другото, което е сега съм 46, 47 искам да си върна 45-те кг, как???? тренирам некви неща не ми дават да бягам иии нз и аз какво да правя,/..
а дават ли ти да тръгнеш на плуване?

FuckingFreak
08-28-2012, 19:02
О, да, плуването е много добро. Правеше ми впечатление, когато бяха олимпийските игри, като се заглеждах по разни мъже - плувците са с едни от най-хармонично развитите тела.

FuckingFreak
08-30-2012, 10:17
Темата отиде чак на трета страница...

kalpazanka
09-02-2012, 13:50
Муцунки, събирам се вече в рокли размер 42 :grin:
Направо се изкушавам да се снимам :D

FuckingFreak
09-02-2012, 14:05
Супер! Браво!!!
Аз въобще не съм доволна от тия два дена. Бяхме на бунгала, яденето беше добре - най-яката пъстърва на скара ядох, останалото пържоли, ама никакви въглени. Дори плодове нямаше. Вечерта ме заболя главата, не съм сигурна дали беше от това, ама друго обяснение аз не намирам - не съм препила, не съм била уморена... По принцип ме боли много рядко, 5 пъти в годината да кажем.

Оф. За 2 дни да си намаля малко храненето и кантара веднага отчита минус. Дано е от губенето на вода по време на тренировка, че никак не ми харесва така да ми играе. Уж исках да се кача на него най-рано 2 седмици след последното мерене, ама не издържах, метнах се отгоре му и се разочаровах, естествено....

SisiStrange
09-02-2012, 15:07
Моя кантар днес сутринта показа 44кг. и искрено му се очудих (предния път беше между 45 и 46). Не съм пазила никакви диети тия 1-2 седмици. Направо си ям като по-голям от мен човек. 8-) Не мога да разбера как става така винаги. Когато умирам да сваля 1-2кг и правя какво ли не по въпроса - мне. Не мърда надолу. Когато се отпусна и си живея без всякаква диетична мисъл, веднага свалям. Може и да е от тичането де, не знам.

FuckingFreak
09-02-2012, 15:55
Аз не съм тичала от около 3 седмици насам. Не знам дали скоро ще го правя. Засега искам да слушам организма си, опитвам се поне, а не да го изнасилвам както ми е кеф, че по природа съм си инат и навия ли си нещо на пръста, го правя. Дано е временно състоянието, че последното, което искам, е да падам надолу...

alleyy
09-02-2012, 17:12
Аз не съм тичала от около 3 седмици насам. Не знам дали скоро ще го правя. Засега искам да слушам организма си, опитвам се поне, а не да го изнасилвам както ми е кеф, че по природа съм си инат и навия ли си нещо на пръста, го правя. Дано е временно състоянието, че последното, което искам, е да падам надолу...

А сега като качваш тренираш ли нещо или Зузана само ?

bathory
09-02-2012, 17:31
Като тренираш интервално и искаш да качваш, трябва да минеш на ВВД, защото НВД си е направо опасна в този случай.. ;)

FuckingFreak
09-02-2012, 17:47
Мерси за съвета. Знаеш, че ми е от полза. А ако съм на ВВ, в какви граници е добре да държа мазнините?

Майка ми е нервно болна. Фанатичка. Направо не мога да го опиша. Взима да ми мери кръвното - 85 на 70, WTF ?! И естествено почва якото паниране, как не ям нищо, как това и онова било причината... 10 минути по-късно баща ми ми го мери - 100-110 на 70. Е как да съм нормална при такива хора, дето само се чудят за кое нещо да се хванат, за да те притеснят до краен предел !??!

bathory
09-02-2012, 20:37
50% въглехидрати; 30% мазнини; 20% белтъчини - или 25 на 25%..

FuckingFreak
09-03-2012, 19:20
Белтъчините и мазнините са ми почти наравно, въглехидратите - недостатъчно, отново. Що е то мойто....

bathory
09-04-2012, 05:22
Повреждайте се, сами сте си виновни.. ;))

FuckingFreak
09-04-2012, 14:44
Идва и моментът с пуснатата муха в мозъка, която не може да излезе от там... и старите навици...
Нека стана и 50 кила, че и отгоре, ако това е нужно. Не ми дреме вече. Целта ми е да съм здрава, силна, жизнена, радваща се на живота. Външния вид - майната му. Ако съм всички неща, които изредих, ще изглеждам прекрасно, в което съм сигурна. И да, открих, че това няма да го постигна като избягвам въглехидратите.
Сигурно съм много нахална, но нека попитам - има ли някакво значение кога ги приемам? Обикновено сега комплексните са ми няколко часа преди тренировка, плодовете ги оставям за веднага след нея, а на вечеря липсват (грешка, или?). Тъй като след 2 седмици почваме даскало, тогава ще тренирам малко по-късно и съответно вечерята ще ми бъде около час след тренировката, а съм чела, че това ядене също трябва да има въглени, така че май ще ги включа. Може би ще се храня циклично или поне от понеделник до петък, защото сутрин не съм в състояние да ям, а не ми се мъкне храна.

ALetterFromTheSky
09-04-2012, 14:57
Аз смятам от утре да съм на лимонената диета, само 2 дни е , но пък има ефекта, който аз търся и така ако някой иска да я правим :D

FuckingFreak
09-04-2012, 15:07
Я, сподели какъв ефект търсиш..

ALetterFromTheSky
09-04-2012, 15:13
Да се изчистя малко, че с тези женски проблеми се угоявах и искам малко прочистване. За кила трябва да смъкна 2, но искам да са трайно свалени, така че ще търся друг вариант.

PullMeCloser
09-04-2012, 15:14
Каква е тази лимонена диета? И какъв е ефектът? :Д

ALetterFromTheSky
09-04-2012, 15:17
Ефектът е към 2 кила, но не вярвам дори и с правилно захранване да се задържат :д
иначе , ето ти линкче, ей сега случайно я намерих :Д
http://www.zajenata.bg/възможности-на-диетата-мед-и-лимони-savet890-6933.html#show_sub_tip

SWT
09-04-2012, 15:28
3 литра изворна (т.е. не минерална) негазирана вода с прясно изцедения сок на 15 лимона и 50 грама мед. Това е и единственото, което е разрешено за времето на диетата.

OMG O_o и двата дена само това
аз най много да припадна .. :D

Glamour92
09-04-2012, 15:30
Това ако го пробвам,автоматично ще се вкарам в гастро презиподнята за поне 2 седмици...
Силни стомаси имате вие.

ALetterFromTheSky
09-04-2012, 16:24
Е никой никого не кара:D аз също не си падам по тези от типа на японско чудо и блабла, но ще пробвам, че наистина съм мнооого подута и тн , ако видя, че не издържам, ясно, че ще хапна :) само тъпото е, че не пишат какво да е захранването

bathory
09-04-2012, 16:29
FF, ако тренировката ти е по-късно, може да включиш въглехидрати и вечер, а когато тренираш сутрин, задължително във вечерята трябва да присъстват. Това съм го чела в ''Мускули и фитнес'', списанието не е в мен, но статията беше нещо от сорта на ''Яж като прасе, бъди релефен''. Аз лично не си разпределям храната, не виждам смисъл да го правя. (:

FuckingFreak
09-04-2012, 19:15
Мерси, пак.
По колко упражнения е добре да има в една тренировка за голяма мускулна група и съответно- за малка?

bathory
09-05-2012, 04:51
3-5 за голяма и 2 за малка. :)

DownloadVirus
09-05-2012, 05:31
FF, ако тренировката ти е по-късно, може да включиш въглехидрати и вечер, а когато тренираш сутрин, задължително във вечерята трябва да присъстват. Това съм го чела в ''Мускули и фитнес'', списанието не е в мен, но статията беше нещо от сорта на ''Яж като прасе, бъди релефен''. Аз лично не си разпределям храната, не виждам смисъл да го правя. (:

недей чети мускули и фитнес лол.Само глупости се пишат в подобни списания.. Ако трябва да им вярвам за 4 седмици трябва да направя 50 см ръка с програмата дето дават haha

bathory
09-05-2012, 08:12
Знам, затова спрях да го купувам. Статията беше смислена, а и другаде съм чела, че ако тренираш сутрин, вечер е добре да има въглени..

DownloadVirus
09-05-2012, 08:42
не важи..Въпросът е дневният въглен какъв ти е..

FuckingFreak
09-05-2012, 09:53
Да бе, а дали не важи и в случаите, когато тренираш на гладно... Все пак въглените от вечерята не се изпаряват току така докато спиш.
А до колко е добре въглехидратите да идват в по-голямата си част от плодове? Защото нали уж фруктозата зареждала гликогена само в черния дроб, а не този в мускулите...

bathory
09-05-2012, 10:11
По-добре да са от стабилни източници - ориз, картофи, боб, елда, пълнозърнест хляб и т.н. Ако се наяждаш от плодове... хд

FuckingFreak
09-05-2012, 10:26
Кафявото оризче много добре влиза, малко и на жито има вкус :д
Плодовете съм ги увеличила, но времето на приемане пак си е такова - след тренировка, пък до колко е правилно...
Млечните пак си ги ям, по много, ама това е положението. Само киселото мляко съм го оставила засега.
Мръвки- не липсват. Всеки ден имам и по 2 яйца.
Другата седмица пак ще съм на изследвания, дано уреята е мръднала малко надолу... ама съмнявам се, то с т'ва месо..

bathory
09-05-2012, 10:42
Ми намали го, нищо няма да ти стане. Хич не е добре за бъбреците многото протеин.. ;))

FuckingFreak
09-05-2012, 11:05
Протеина не знам много ли ми е, защото в момента хапвам месо както и преди - тогава не съм имала проблеми. Малко сиренето и кашкавала могат да ми идват в повече, ама са ми много вкусни..
А това за бъбреците - факт. Уреята ми не е у ред, но това не е само заради евентуалния завишен прием на протеини. Мисля, че се получава при липса на въглехидрат, (тоест, при мен го е имало преди, сега не знам как е) когато белтъчините почват да се превръщат в глюкоза.

bathory
09-05-2012, 11:15
Но нямаш дни без месо, когато бях зле с бъбреците ми забраниха за определен период. Мускулите ти няма да изчезнат от намалянето на месото..

FuckingFreak
09-05-2012, 11:26
Ох, като се замисля, май наистина нямам. Но вкъщи от край време е така - винаги се яло месо...

Jaune
09-05-2012, 11:32
За мен чисто и просто проблемът е, че се храниш НВД..

DownloadVirus
09-05-2012, 11:36
ако има кафяр ориз хляб картофи не виждам какво НВД е лол.. Това за протеина и бъбреците си е мит..Но не означава,че ти трябва много протеин..

FuckingFreak
09-05-2012, 11:39
За мен чисто и просто проблемът е, че се храниш НВД..

Да, проблемът дойде от там. Или по-точно в това, че приемах твърде малко калории. Имам предвид ежедневно, системно под 1000. А в момента храненето ми не е такова. Това, че пиша, че ям месо и млечни въобще не означава, че карам само и единствено тях. :)

Jaune
09-05-2012, 12:42
Това е ясно, ти може да ядеш и други неща, ама въгленът пак да не ти е достатъчно..

FuckingFreak
09-05-2012, 13:37
Да, и как разбра, че въгленът ми е недостатъчно? Не виждам скоро да съм описвала меню, а пък за количества да не говорим...

Jaune
09-05-2012, 14:27
Не виждам да твърдя нещо със сигурност, казах, че МОЖЕ да ти е малко..

FuckingFreak
09-05-2012, 14:55
Съседите ми имат кошери на село, та ни дадоха един буркан домашен мед и от утре го почвам мощно с тахана. Това ще ми бъде закуската, може би с малко орехи/бадеми.

Jaune
09-05-2012, 15:35
Абе, и аз днес го ядох за закуска.. слагам му и кокос и лимон де, ама не ме засити толкова (само веднъж ме е засищал наистина много, с часове да не огладнея).

FuckingFreak
09-05-2012, 16:06
По колко от тахана слагаш? Аз мисля, че с една супена лъжица трудно бих изкарала, та се чудя :Д

DownloadVirus
09-05-2012, 16:55
една супена лъжица за канарче става ,за човек не знам :D

Jaune
09-05-2012, 17:03
2-3 слагам.. мога да изям доста повече де :д

bathory
09-05-2012, 18:08
Половин бурканче с 3-4 л. мед.. Супер става..

FuckingFreak
09-05-2012, 19:13
А има ли смисъл да комбинирам с бадеми или по-добре да изям повече тахан?

Jaune
09-05-2012, 19:47
според мен ще ти стане тежко с бадеми, давай смело с тахана

ALetterFromTheSky
09-06-2012, 06:33
Опии, да се включа и аз :D с това лимоненото- вчера си карах на водата с лимони, интересно, че не усещах глад, само прегреших вечерта с един коктейл. Днес е вторият ден обаче се чудя дали да добавя кафе към менюто и примерно пилешко със салата, мисля няма да е проблем...? След това, което дори е смешно да се нарече диета ;д, мисля да си изготвя режим обаче идея си нямам как да стане. Вие как поддържате смъкнантите килограми, упражнения правя, появявам се и на фитнес понякога , ама ми е трудно да спазвам определен режим, смис. нз и аз , искам да задържа кг.

koshtramba
09-06-2012, 07:53
^ Какво ще сваляш ти, бе, Britzy?!

ALetterFromTheSky
09-06-2012, 07:56
Ами, напълнях малко напоследък и имам да чистя около 3 килограма и да си ги запазя :)

FuckingFreak
09-06-2012, 09:35
Ти беше около 46 кг на 1,60, или се лъжа? Ако е така, най-много здравето да си "изчистиш"...

ALetterFromTheSky
09-06-2012, 09:36
Да де, преди бях 43, 44 без да се ограничавам, без нищо

FuckingFreak
09-06-2012, 09:48
А случайно не мислиш ли, че периодът, през който преминаваш, оказва влияние? Излизаш от пубертет, оформяш се като жена.. Да виждаш да си надебеляла някъде, или просто си готова да надаваш вой, защото кантарът така казва? Цял живот няма да стоиш с едни и същи кг-ми.

ALetterFromTheSky
09-06-2012, 10:18
Да, това ми е ясно, че вече на тези години няма как да съм 40кг с мокри дрехи, но сравнително скоро бях около 44, да речем февруари , март . Не виждам да съм напълняла видимо някъде, ама ми е едно подуто такова не знам как да го обясня . Е, аз ще съм доволна и да си задържа тези сегашните, обаче нещо задържам вода.

FuckingFreak
09-06-2012, 20:34
Ако задържаш вода, то помисли с какво се храниш и кое може да ти се отразява така, не почвай веднага с тъпите детокс диети, не знам какво мислиш, че ще прочистиш по тоя начин..

ALetterFromTheSky
09-06-2012, 21:27
Мерси за отговорите, ям, ям уж гледам всеки ден да има дори и малко месо, зеленчуци,плодове, кашкавал, мляко... Може и да е от хормоналните, които ми изписаха. Да видим , мерси :)

FuckingFreak
09-07-2012, 08:41
Ако нищо не си променила в храненето от последните месеци, най-вероятно е от тях.

FuckingFreak
09-11-2012, 09:56
Току-що наще ми се обадиха, взели са ми изследванията от тази сутрин - уреята за един месец ми е паднала с 3 единици, вече е в нормата. Пуснаха ми нов ензим - алкална фосфатаза, в нормите е. Хемоглобина и той се е вкарал в релси. Най-щастливия човек съм. :))) Утре чакам и резултати от хормоните - този път ми пуснаха и Пролактин, ама тях не ги очаквам да са добри, всичко ми е разбутано вероятно.

xSANYAx
09-11-2012, 10:46
Интересува ме медът добър избор ли е за заместване на вредните сладки работи,когато много ми се приискат? Примерно 1 лъжица.Някой знае ли калориите му?

FuckingFreak
09-11-2012, 12:36
Калориите му са сходни с тези на бялата захар, дори вдига инсулина по-бързо от нея. Но да, може би има ползи от него, въпреки че за да ги забележим, сигурно ще бъде нужно да изядем доста буркани... Много добре влиза за след тренировка или на закуска. Ако ще се занимаваш да заместваш сладките неща - по-добър е от гледна точка на това, че захарта е рафиниран продукт, но въглехидратите са си въглехидрати и е възможно да ти пречат, ако се опитваш да сваляш. Всичко опира до количествата, ти може и вафли да си ядеш и пак да си стоиш слаба. :)

SisiStrange
09-11-2012, 12:45
Ще си взема Л-карнитин утре. Планът е да ставам в 6 сутрин, да пия хапче и около 9 да ходя да тичам, а после - коремни или някакви други силови. Да видим ще има ли резултат.

FuckingFreak
09-11-2012, 12:53
С каква цел ще го приемаш Л-карнитина? Ако менюто ти е тип "ям каквото ми се яде", по-добре не си давай парите излишно. А ако позачистиш храненето, нямаш нужда от него.

Размисли : Открих, че зверски много обичам картофи.. :D

xSANYAx
09-11-2012, 12:55
Последно казваш,че е калоричен,така ли? А иначе говоря най-много за 1 супена лъжица мед.

SisiStrange
09-11-2012, 13:00
С каква цел ще го приемаш Л-карнитина? Ако менюто ти е тип "ям каквото ми се яде", по-добре не си давай парите излишно. А ако позачистиш храненето, нямаш нужда от него.

Размисли : Открих, че зверски много обичам картофи.. :D
Ами имам всъщност доста прилично меню. Не ям преди 11-12 на обяд или след 18 вечерта. Ям доста плодове и зеленчуци. Не ям хляб, сладко ям малко, ама мисля, че е в граници. Последно съм решила да си взимам само натурален шоколад от време на време не по много. Мазното много съм го ограничила. И така. Ако имаш още съвети, казвай. 8-)

Иначе реших, че искам заради корема. Нагоре е добре, но долните коремни мускули не щат да се размърдат и мисля, че може би им трябва още малко чистене. Правя упражнения за тях, но нещо не виждам големи резултати.

phoeebe
09-11-2012, 13:02
Ще си взема Л-карнитин утре. Планът е да ставам в 6 сутрин, да пия хапче и около 9 да ходя да тичам, а после - коремни или някакви други силови. Да видим ще има ли резултат.
И аз го обмислях, какъв точно ще си взимаш?

SisiStrange
09-11-2012, 13:05
Ами този на Нутрим, който е на капсули. Чувала съм, че има и течен, но не съм виждала никъде.

FuckingFreak
09-11-2012, 13:06
Последно казваш,че е калоричен,така ли? А иначе говоря най-много за 1 супена лъжица мед.

Естествено, че е калоричен. Но има и много други по-калорични храни - всички ядки и семена, сиренето и кашкавала, някои меса... но това не те отказва да ги ядеш, нали? Калориите не са най-важната характеристика на една храна, много по-важно е каква стойност има тя и ако калориите през деня ти идват от качествени и натурални продукти, дори и малко повече от нормалното да са, няма да пълнееш. Естествено, следи си калорийния баланс, ако толкова се интересуваш.

Сиси, в момента не знам колко % подкожни мазнини съм, предполагам е ниско, но мога да ти кажа, че и аз си имам един тънък пласт мазнинки, който си стои. Явно организма не ги пуска, не ме ще да съм одрана и релефна, но щом така иска - нека така да бъде. :Д А ти по-добре работи си за мускулите, но не натоварвай корема само с коремни. За да ти се очертаят плочките, първо трябва да имаш стабилна основа, не е нужно само да разкараш мазнините.

phoeebe
09-11-2012, 13:10
Мда, Ацетил-Л-Карнитин май се казваше. Аз мислих да пробвам на Адифарм, не знам защо. ;д Btw, малко тъп въпрос, но откъде се купува? :д

SisiStrange
09-11-2012, 13:10
Основа като? В смисъл, какво предлагаш? Аз засега разчитам на тичане, тази лека диета, която описах г/д и различни коремни упражнения от bb-team за долни мускули и талия.

SisiStrange
09-11-2012, 13:12
Мда, Ацетил-Л-Карнитин май се казваше. Аз мислих да пробвам на Адифарм, не знам защо. ;д Btw, малко тъп въпрос, но откъде се купува? :д
Ами има един магазин на Графа за добавки - няма как да го сбъркаш (ако си от София де). Иначе има във всеки магазин за фитнес и в някои супер-маркети.

Cloud9
09-11-2012, 13:18
Видях пълнозърнест хляб с Л- карнитин! Е не е ли голяма измислица вече това?!

phoeebe
09-11-2012, 13:22
От Пловдив съм, сигурно лесно ще намеря, ако разпитам.

FuckingFreak
09-11-2012, 13:26
Основа като? В смисъл, какво предлагаш? Аз засега разчитам на тичане, тази лека диета, която описах г/д и различни коремни упражнения от bb-team за долни мускули и талия.

Не знам за какви долни мускули говориш - човешкото тяло има един прав коремен мускул и странични (коси) мускули. По правило той си се товари еднакво навсякъде, няма такива неща като упражнения за горни, долни коремни мускули, долен ред плочки и тем подобни .. А основа имах в предвид именно това - мислиш ли, че мускулът ти е достатъчно развит, за да очакваш, че когато се отървеш от мазнините, ще видиш плочки?

SisiStrange
09-11-2012, 13:32
Ами чудех се как да обясня, че тренирам за надолу. :D Коремните преси, доколкото знам не правят кой знае какво сами по себе си. Затова ги има всички тези упражнения с вдигане на крака, с правене на челна стойка бавно и после бавно отпускане и тн. Нагоре мисля, че нещата са наред, надолу не са. Иначе, честно казано не знам доколко съм си развила корема. От доста време се занимавам точно с него, та предполагам, че има някакъв напредък. Може, обаче, да не е достатъчен. Аз и не държа да видя точно плочки, а по-скоро... лек релеф.

FuckingFreak
09-11-2012, 13:40
Преспокойно би постигнала лек релеф и без помощта на Л-карнитин. Не е опасен, вземи си, но и сама ще се убедиш, след като изпиеш една опаковка, че няма да имаш кой знае какъв напредък. Ако толкова много те дразнят тия мазнини - фет бърнер. Не гледай само общата картина каква е, защото тя се е получила под въздействието на много фактори, един от които тренировките - помисли дали въпросните тренировки съответстват с целта ти, можеш ли да промениш нещо, да добавиш .. Мисълта ми е пробвай с различен подход, преди да посягаш към добавките, защото те в крайна сметка си остават единствено добавки, не са те тези, които ще ти изваят желания лек релеф.

SisiStrange
09-11-2012, 17:01
Чудя се дали не си права и да не пробвам в някой фитнес с по-различни упражнения. А за фет-бърнърите... харесвам си бюста, а съм чувала, че обикновено стопяват първо него. Като цяло винаги съм стояла настрана от тези изкуствените неща. За Л-карнитина съм чувала, че е съвсем безобиден и затова се насочих към него.

FuckingFreak
09-11-2012, 19:14
Според мен тия пари, които си ги заделила за Л-карнитин, ще ти свършат много по-добра работа ако отидеш в някой фитнес и си купиш карта.. :)

SisiStrange
09-11-2012, 20:14
Общо взето натам клоня. 8-) Днес се отбих до един фитнес близо до нас да разуча и като че ли се навих.

FuckingFreak
09-11-2012, 20:16
Мхм, по-добре така, даже може да си взаимопомагаме в изготвяне на програма. :D

SisiStrange
09-12-2012, 08:59
То има някакви готови май в тоя фитнес. Първия път е безплатен та скоро ще идем с моя да видим как е и ако се окаже хубаво, на заплата направо ще си извадя карта там.

http://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter/ - ей тая джаджа се оказа доста полезна. Сигурно не е супер точна, но има много продукти и можеш да смяташ на грамаж.

FuckingFreak
09-12-2012, 09:51
Ти калориите ли си следиш с това?

SisiStrange
09-12-2012, 10:43
Да, макар че хич не ми изглежда точно после като покаже графиката с отношението между Вх, М и Б. Реално много не ме интересува какво ще покаже, понеже си имам някакви мои представи за режим, ама ми е интересно да видя как изглежда в калории.

FuckingFreak
09-12-2012, 14:12
Какво съотношение горе долу поддържаш?

* Пролактина ми е 55, при минимална долна граница в тукашната лаборатория 70, а в интернет - 59,3 :( Идея нямам какво трябва да значи това, но тия дни съм при ендрокриноложката..

SisiStrange
09-12-2012, 20:25
Не се старая да спазвам някакво строго съотношение, гледам просто да са все нелепящи се неща. Тая джажда, обаче, ме изненадва на моменти. Примерно главно съм се хранила с бяло месо, сирене и яйца и ми показва някакви странни стойности на Вх, надвишаващи тези на протеините, което ми се вижда невъзможно.

akibaki
09-14-2012, 20:09
От известно време ме мъчи един въпрос..сега нали целя отслабване и естествено намалявам общото количество храна,което съм приемала преди,както и вредните храни.Но аз попринцип много обичам сладки работи,пуканки (абе общо взето вредничките храни) и когато отслабна,как да разбера по колко да ям,за да не започна да качвам килограми след килограми?

SisiStrange
09-14-2012, 20:11
Според мен като стигнеш това, което харесаш можеш да си позволяваш туй онуй стига да спортуваш редовно. Не да се тъпчеш, просто... да си угаждаш от време на време.

neong
09-28-2012, 15:33
Ееееееееееей :Р Защо замряхте така? Я бързо се включвайте. Отивам да ям пържоли като се върна да сте на линия всички! ААааа :D

FuckingFreak
09-28-2012, 17:08
Темата е замряла може би защото никой не цели отслабване вече и тя изгуби основния си замисъл?

Schtefito
09-28-2012, 17:45
Просто лятото свърши :D

Jaune
09-28-2012, 19:01
От скоро правя кондициите на Рос Енамайт. Яко е размазвация :Д

proxy00
09-29-2012, 07:55
Дано темата е актуална и някой, който разбира от диетуване и отслабване ми отговори. Ето снимка на това, което искам да променя - корема и едрите бедра... http://prikachi.com/images/104/5322104e.jpg Но как да стане без да си навредя, понеже имам анемия и диетите не ми де отразяват добре? Можете ли да ми помогнете с изготвянето на някакъв режим? :(

dirty mind
10-03-2012, 08:04
Аз лично не се харесвам - висока съм 162 и 49кг и това не е чак толкова зле за моята възраст-13, затова вместо диети ходя на тренировки по футбол и багминтон. Не колкото за отслабване всъщност, а колкото за забавление. Но виждам, че всякакви хора се мъчат на диети - гладуване и всякакви други "мъчения", както ги наричам. Аз знам 2 много начина- няма да отслабнете с 15 кг или толкова много, а с около 2-3 кг на месец, без никакви усилия (може и повече, зависи от метаболизма ви). И двата начина са под формата на чай. 1ят начин е като си направите чай от косата на царевица (косата от царевица трябва да е изсъхнала) - може да добавите като подсладител 1 лъжичка боров мед, но не друго. 2ят начин е като варите вода с половин пакетче канела, добавят се 2 супени лъжици боров мед. Тряба да се пие по половин чаша преди да си легнете и като станете, не повече (може да ви стане лошо или много да ви падне кръвното). От канелата се получава утайка, но затова пък действа.

dirty mind
10-03-2012, 08:12
Дано темата е актуална и някой, който разбира от диетуване и отслабване ми отговори. Ето снимка на това, което искам да променя - корема и едрите бедра... http://prikachi.com/images/104/5322104e.jpg Но как да стане без да си навредя, понеже имам анемия и диетите не ми де отразяват добре? Можете ли да ми помогнете с изготвянето на някакъв режим? :(

Морковите са много добър начин за отслабване също. Аз лично обожавам моркови, пристрастена съм към тях. Не е нужно нищо специално, за да ги ядеш. Също помагат и задушените зеленчуци - броколи и карфиоли. Много са вкусни, аз лично ги обожавам и наистина се препоръчват за хора с анемия.

DownloadVirus
10-03-2012, 16:42
Как точно помага чая и морковите в отслабването..? Линк към проучване..Какво общо има какво ядеш ще пиеш като не казваш какво ще ядеш..

Tinna_
10-03-2012, 19:04
Здравеййте...не знам колко е активна темата,но искам да споделя с вас,защото много взех да надувам главите на хората около мен с моите килограми и глупости ;дд ... от малка съм си дебеличка,но от 2010 до сега отслабнах с почти 20 кг иии така,но вече работата стана по - трудна пробвала съм какви ли не диети или не ги издържам до край илиии няма особен ефект... като минеш от плодовата,90 дневната,лимонената и някакви други простотии,чесно казано ми писна ;д лятото бягах сутрин ама не много редовно ;дд сега от 2 седмици ходя на фитнес(купила съм си карта за 1 месец,за да ходя иначе ще се откажа ;дд)....ходя и да бягам сутрин преди фитнеса ;дд - резултат голям не виждам,на кг изобщоа гледам да ходя почти всеки ден освен ако нямам много да уча....
Та въпросите ми са възможно ли е да не свалям повече кг ии да си остана същата само дето да го превърна в мускули (не искам да става така...изобщо не ми харесва това)....искам просто да съм хубаво слаба нз как да го изразя ;д...имам проблем със спирането на сладкото ;дд ии сега вместо да ям вафли и такива неща ям бабините сладка ;д по - вредно ли е това или....

П.С. малко цял роман написах ..ама като видях темата иии специално се регистрирах в теен проблем пак,защото не си помня старата рег ;ддд ии благодаря на този,който реши да ми изчете писанието и ми отговори... :))) !

titinkaa
10-31-2012, 15:56
Tinna_,браво на теб. :)

Мисля да започна НВД или БВД,какво мислите за диетите?
Смятам да започна с диетата и упражнения,като за начало вкъщи от упражненията на Руми Илиева.И без това времето стана студено,а и зимата въобще няма да ми се ходи на фитнес,затова смятам до март-април да си правя вкъщи упражненията,и пролетта да почна с фитнес.

Wwwooow
10-31-2012, 16:24
Точно тая тема търсех назад ... и не успях да я намеря.Много се радвам,че все още има хора,които искат да отслабнат (без да е лято) ;д

FuckingFreak
10-31-2012, 16:44
Здравеййте...не знам колко е активна темата,но искам да споделя с вас,защото много взех да надувам главите на хората около мен с моите килограми и глупости ;дд ... от малка съм си дебеличка,но от 2010 до сега отслабнах с почти 20 кг иии така,но вече работата стана по - трудна пробвала съм какви ли не диети или не ги издържам до край илиии няма особен ефект... като минеш от плодовата,90 дневната,лимонената и някакви други простотии,чесно казано ми писна ;д лятото бягах сутрин ама не много редовно ;дд сега от 2 седмици ходя на фитнес(купила съм си карта за 1 месец,за да ходя иначе ще се откажа ;дд)....ходя и да бягам сутрин преди фитнеса ;дд - резултат голям не виждам,на кг изобщоа гледам да ходя почти всеки ден освен ако нямам много да уча....
Та въпросите ми са възможно ли е да не свалям повече кг ии да си остана същата само дето да го превърна в мускули (не искам да става така...изобщо не ми харесва това)....искам просто да съм хубаво слаба нз как да го изразя ;д...имам проблем със спирането на сладкото ;дд ии сега вместо да ям вафли и такива неща ям бабините сладка ;д по - вредно ли е това или....

П.С. малко цял роман написах ..ама като видях темата иии специално се регистрирах в теен проблем пак,защото не си помня старата рег ;ддд ии благодаря на този,който реши да ми изчете писанието и ми отговори... :))) !

За 2 седмици няма как да изградиш мускули, не се заблуждавай. И не можеш да превърнеш мазнините в мускули - едното се намалява, за сметка на другото. И не издържаш на нито една диета до край, защото се превръщаш в роб на храненето и го гледаш като ограничение - вместо това защо не пробваш да си изградиш режим, по който да се водиш през целия си живот и да видиш колко е лесно и какво удоволствие ще ти носи ако например ядеш сладко веднъж на седмица, а не просто защото ти е скучно и трябва да сложиш нещо в устата си. :)
Не съм писала и аз отдавна... Май започвам да връщам формата от юни месец- винаги съм имала лееееко отпуснат задник, а сега се боря с това, че е плосък и искам да го уголемя - каква ирония, докъде може да те докара живота....

malka_sladkka
10-31-2012, 17:39
Аз пък искам да започна да се храня по-добре, щото по цял ден ям само боклуци и корема ми се подува. Не искам да отслабвам просто не нуждая от по-здравословен режим и може би стягане. Да ви попитам по-знаещите, ако корема ми е много стегнат ще ми се подува ли от храните, които по принцип подуват?

FuckingFreak
10-31-2012, 18:04
Не ти се подува корема, а стомаха. Няма как да го "стегнеш" него. Ако ядеш храните в кофти комбинации или пък ядеш много трудносмилаеми (млечни и зърнени) е нормално да се подува. Пробвай да пиеш ензими...

malka_sladkka
10-31-2012, 18:12
От плодовете подува ли се, щото съм останала с това впечатление. По принцип ситрин като не съм яка нищо съм си ОК, ама след закуската каквато и да е тя се подувам, каквото и да ям все тая :(

titinkaa
10-31-2012, 18:46
От някои плодове се поддува стомаха.

cvetityyy98
11-10-2012, 20:04
Тази тема стигна до 6 страница. Не вярвах, че ще бъде забравена. Явно наистина зимата повечето хора забравят за тренировките и здравословното хранене. Това е тъжно. Когато дойде пролетта, ще се започне с темите тип: "Как да сваля 5 килограма за седмица?" и прочие.

PullMeCloser
11-10-2012, 20:08
Ами какво да ти кажа... жалко за тези, които трупат шкембенца и сланинки зимата ;)

FuckingFreak
11-10-2012, 20:21
Жалко за тези, а още по-жалко и че те съставляват доста по-голямата част на обществото в днешно време.

koshtramba
11-10-2012, 20:38
Дебелаците са дебели хора, хахаха !

fizzyg
11-11-2012, 07:25
Момичета,на нещо като режим съм,не ям определени неща и сега се чудя освен кардиото,какви други упражнения да правя.За сваляне нямам,но пък искам да се стегна.
Как протичат вашите тренировки?
П.С: Не ме нападайте,за първи път пиша в темата и не съм чела назад 8-)

FuckingFreak
11-11-2012, 07:32
Мацка, кардиото няма да ти помогне да се "стегнеш". Хващай нещо тежичко, по възможност да не са гирички от 2 килограма.

fizzyg
11-11-2012, 07:55
Ами колко килограмови гирички да си взема? :Д
Имам едни по 5кг,но ще са ми твърде леки усещам,но и не ми трябват някакви,които много да ме натоварват. Започвам постепенно,искам някаква серия да си имам. Ако може да ми хвърлите някоя добра видео-тренировка,ще съм много благодарна.

FuckingFreak
11-11-2012, 08:14
Не се надценявай много. Отиди на фитнес, там има всякакви тежести. Аз отначало си виках колко съм силна, взех едни 7,5, ама чийтвах яко. Какъв е смисъла от това, по-добре чисто изпълнение на по-малки килограми, отколкото половинчато движение на по-големи. Въпросът е тежестта да е така подбрана, че последните повторения от дадено упражнение наистина да са последни - да не можеш да правиш повече. А това си зависи изцяло от твойта подготовка - за някои упражнения 5 килограма ще ти дойдат много леки, да, но за други може и да не е съвсем така, та от тази гледна точка е по-добре фитнес - не да си купуваш сто вида тежести вкъщи, пък и най-малкото е, че е малко некомфортно да ги разглобяваш по време на тренировка, поне аз съм пробвала и отнема повече време отколкото ми е нужно за почивка.

fizzyg
11-11-2012, 08:33
Този вариянт за фитнеса го обмисляме с 2 дружки,но се колебаем и за аеробика. Не знам дали аеробиката ще ми помогне кой знае колко,но нищо няма да изгубя да пробвам,освен парите си 8-)
Мен кантара попринцип много ме лъже,с тея тежки кости 42-3кг ме изкарва..Не че искам да свалям.

До преди малко четох назад в страниците,че някакви изследвания си правила. Я ме светни за какво точно,че и без това имам малко по-свободно време в момента,няма да е лошо да отида да ме боцнат с инжекцията..

FuckingFreak
11-11-2012, 11:48
ПКК, Ca, P, Mg, някои чернодробни ензими, урея, алубимин и креатинин (тия последните ги пиша, щото не съм сигурна, че влизат в нея), а също и някои хормони, които се покриват от здравната каса.

fizzyg
11-11-2012, 11:58
Виж си личните,моля те. :)

scrooper
11-11-2012, 15:43
Спрях да ям месо и ме е страх да не кача -.-
И нещо никакво ми го няма желанието за спорт в това студено време.
Хора, как се мотивирате : )

Jaune
11-11-2012, 15:52
Аз спрях да имам нужда от мотивация. Просто след няколко дни, в които не тренирам, започвам да изпитвам няк'ва неистова нужда да се раздвижа.. доставя ми удоволствие вече.

FuckingFreak
11-11-2012, 18:41
Аз спрях да имам нужда от мотивация. Просто след няколко дни, в които не тренирам, започвам да изпитвам няк'ва неистова нужда да се раздвижа.. доставя ми удоволствие вече.

Взе ми буквите от клавиатурата. :D
Мотивация не ми е нужна. Не спортувам, за да изглеждам добре. Правя го, защото ми носи само позитиви, а никой няма нужда да бъде мотивиран да прави нещо, което му доставя удоволствие. Все едно да се мотивирам да ям, или да спя, или да си взема вана.

titinkaa
11-12-2012, 16:09
А какво ви е мнението за Вега теста,има ли ефект от него?

FuckingFreak
11-12-2012, 17:56
Моя роднина си прави, абсолютен шит е. Все едно като ми кажат, че нещо, което обичам, ми се отразява зле, ще го спра. Само се чудят как да пробутват на хората фалшиви истини и "нови" открития за разни модели на хранене, и съответно да им взимат парите. Не се нуждаеш от някого, който да ти каже какво да ядеш и какво не (освен ако това не е някой със специалност хранене), за да отслабнеш.

Schtefito
11-12-2012, 18:22
Аз съм си правила Вега тест, но по-скоро понеже ми беше интересно как ми се отразява магданозът. Е, не ми понася. Като цяло се оказа,че повечето храни, които не ми харесват, според теста не трябва да ги приемам.

titinkaa
11-13-2012, 11:18
Ясно.
Питах ви,защото имам познати които си го правиха и са отслабнали доста.

cvetityyy98
11-14-2012, 07:21
Случайно някой от редовно пишещите тук да има дневник в bb-team.org. Би ми било любопитно да го прочета. :)

FuckingFreak
11-14-2012, 11:54
Jaune май беше започнала да води, но беше само с един пост. Bathory има също, но не пише вече.

Jaune
11-14-2012, 18:21
мда, почнах го и пререших.. нещо, не знам :д

Ou7oFmYhEaD
11-15-2012, 17:31
Добре сте възобновили темичката, та да се допитам до вас, какво е най-полезно да се вечеря и в колко часа, когато става въпрос за сваляне на не много кила, аз мисля, че нещо протеиново със салата е най-добре, плодовете не са добър избор, но най-вече в колко часа трябва да се вечеря?

FuckingFreak
11-15-2012, 19:03
Ама ти ако искаш вечеряй и в 11, просто не трябва да си легнеш след това. Меко казано тъпо е и е мит онова за НЕяденето след 18:00- ако човек си ляга късно, какво, коремът му да стърже ли?! Аз също не се чувствам комфортно ако се наям и веднага след това трябва да си легна, но час-два преди сън не смятам, че са проблем.

Wwwooow
11-15-2012, 19:31
^ и аз това се интересувам.. Сериозно съм се заела вече от два дни малко по малко да отслабвам.

FuckingFreak
11-16-2012, 10:43
Твърде много списания четете и се вкарвате в излишни филми, дами. На ваше място бих се притеснявала повече за това какво ям, а не в колко го ям.

3oPuTy
11-16-2012, 12:10
Ама ти ако искаш вечеряй и в 11, просто не трябва да си легнеш след това. Меко казано тъпо е и е мит онова за НЕяденето след 18:00- ако човек си ляга късно, какво, коремът му да стърже ли?! Аз също не се чувствам комфортно ако се наям и веднага след това трябва да си легна, но час-два преди сън не смятам, че са проблем.

Точно!
Аз,например,си лягам към 02:00ч. (а понякога и по-късно) и ако вечерям в 19ч.,легна си към 2 и стана да речем в 9,това са 14 часа без храна.Да кажем,че ще закуся час след ставане,т.е. в 10 и к'во става то?!Имам някакви си 9 часа в които трябва да имам 3 основни хранения (евентуално няколко междинни) и нормална почивка между тях - ами няма как да стане :?

FuckingFreak
11-16-2012, 12:29
Има как да стане, хората са го измислили, казва се циклично. За 14 часа без храна нищо няма да ти се случи, освен да ти се изпразни стомаха както трябва, даже не е нужно и глад да изпитваш.

DownloadVirus
11-16-2012, 12:57
аз си гладувам всеки ден по 15 часа някой път съм стигал до 20-22 а и няколко пъти 24 часа ,като единственото ми ядене е в 2 часа на обяд следтренировъчно и нищо друго не ям до другия обяд пак в 2

3oPuTy
11-16-2012, 14:13
Абе то и аз като подкарам уикендите ям само в петък на обяд и после чак в понеделник след като съм се наспала като хората ама това е друга тема ...
Не става дума,колко време човек може да издържи без храна,а колко е глупава цялата тая работа с "Вечеря задължително преди 20ч.",а и съм на мнение,че цикличното не е за всеки.Например аз за тия 5 часа (които са според цикличното) не мога да приема повече от да кажем 1200ккал. :? Свикнала съм да ям през 3 часа и то не много калорични храни,така че при подобен режим ще си изтезавам организма.

FuckingFreak
11-16-2012, 14:20
Аз не мисля, че не можеш да приемеш. Като си сложиш зехтин в салатата, хапнеш яйца/свинско/кашкавал или сирене и после добавиш малко ядки, а защо не и няколко лъжици тахан и стой та гледай как няма да ги докараш 1200. Така де, никой не те кара насила да го правиш. :)

koshtramba
11-16-2012, 14:34
Яде ми се нещо вкусно. Примерно палачинки с течен шоколад. Вътре може и да има малиново сладко. Също така ми се яде топло хлебче с една полу-прегоряла вратна пържола на скара и пържени картофи. Още точа лиги на мариновани пилешки пържолки, вътре с бекон, гъби, шунка и горчица. Аре, приятна диета.

ALetterFromTheSky
11-16-2012, 14:38
Тъкмо днес ще има пържолки :D

FuckingFreak
11-16-2012, 19:13
Пържолите звучат идеално. Но не и частта с течен шоколад и малиново сладко. Сериозно ли? Е*аси комбинацията. Звучи покъртително. :D

3oPuTy
11-17-2012, 08:05
Никога повече няма да чета мнение на koshtramba в тая тема :D Тотално ми уби апетита о.О Месо,натъпкано с още месо е нещо,което винаги ми е звучало гадно и гнусно (да не говорим,че като чуя бекон и в съзнанието си виждам сланината по месото (puke)),а придружено с течен шоколад за десерт - ил :?
Иначе странни комбинации - много и май няма една,която да се престраша да опитам :D Всякакви подобни изцепки ми звучат гадно,нооо аз съм такъв каприз на тема храна,че се чудя как все още не съм я подкарала на фотосинтеза :D

koshtramba
11-17-2012, 09:16
Пържолите звучат идеално. Но не и частта с течен шоколад и малиново сладко. Сериозно ли? Е*аси комбинацията. Звучи покъртително. :D

Ааа, не си ли яла примерно шоколад Milka с малинов пълнеж? :) Същата работа е.
А иначе за месото, натъпкано с месо, също не съм го измислила аз. Ама, въпрос на вкус. Я не искам брано, я си сакам драно. :Р

FuckingFreak
11-17-2012, 10:26
Яла съм. Гаден е, а да не говорим за този с ягодата - това е бил най-омразния ми шоколад някога. Ама аз и по принцип не си падам по изкуствения вкус на плодове, който се опитват да вкарат разни производители - от такъв сладолед даже ми се гади.

DownloadVirus
11-17-2012, 11:55
Пробвайте нещо мой патент обаче.. Значи следното представялва мусака от картофи яйца конско с ориз грах царевица шоколад с лешник на клевър и мед в една голяма купа .. САМО ЗА ХОРА СЪС СЕРИОЗНИ ЦЕЛИ ЗА КАЧВАНЕ на килограми

koshtramba
11-17-2012, 14:11
^ Ако изключиме конското, (което не знам какъв вкус има) ше си е шедьовър. Ха, хо, хе.

DownloadVirus
11-17-2012, 14:24
то като е в мусаката почти не се усеща,като добавиш и другите неща,то е много малко (само 500 грама на голяма тава)

FuckingFreak
11-17-2012, 15:26
Сериозно ли слагаш всички тия неща в една тава да се готвят или после по отделно си ги ядеш? Естествено, без шоколада и меда, де. :D
Меда е най-хубавото нещо от цялата картинка. Бих яла, това ми беше едно от любимите неща на времето (заедно с всичко друго сладко де, ама той си заемаше специално място в сърцето ми :Д), но в момента вкъщи имаме само течен - другия май кристализиран се води, той е страхотен, а от течния ми става лошо за жалост.

DownloadVirus
11-17-2012, 15:30
не не..Мусаката е как се прави мусака..Яйцата месото картофите и отделно в една купа като сложа парче от мусаката слагам и др-те неща Аз имам домашен мед от на дядо пчеличките на село

koshtramba
11-17-2012, 16:36
И не е "кристализиран", ами е захаросан. :D

FuckingFreak
11-17-2012, 17:33
Ох. Не е лесно да си тъп. :D
И моя мед е домашен иначе - от съседите, ама е течен и винаги го помня как от една супена лъжица ми става лошо - не знам на какво се дължи, не е алергия...

DownloadVirus
11-17-2012, 17:45
истинският мед се захаросва,нормално е :)

eminemfenka
11-18-2012, 15:07
Има ли ефект според вас от разтоварващите дни , вечерята да се състои само от салата и от обръча? в моментасъм се спряла на това за отлсбаване + ест. си имам закуска , междинни , протеинова храна а-у и упражнения .. но мисля да приложа това след 10дневното ми прочистване на организма само на течности ,че вече 1 година страдам от запек , а и постоянно преяждам вечер,та 7 - 10 дни супи и течности + едни капки ми изписа лекаря и дано полсе всичко се оправи :)
и да приложа тактиката за вечеря и прочие ?

FuckingFreak
11-18-2012, 15:17
И моя стомах е нередовен, откакто се помня. Откакто получава само чиста храна + въглехидрати (мда, факт) е редовен всеки ден. :) Мога да ти предложа круши, а по принцип и сини сливи и праскови стават за разхлабване, ама в момента не им е сезона.
С капки няма да се оправиш. Аз съм пила и единственото, което се случва е че получавам стомашно разстройство + ужасни болки и то само за един ден. Не може цял живот да се кара на слабителни, защото организмът привиква и червата стават лениви.
Това за вечерята е излишно според мен. Не знам от що си се задръстила, та да "прочистиш", още повече че и не това е начина. Е, виж, друго е ако хапнеш една шопска с повече сирене, или зелена салата с яйчица/пилешко, минава за вечеря. :)
Но това си е моето мнение. Ако се чувстваш ОК на салати - карай така, лошо няма. Само после да не зациклиш с отслабването и да се чудиш що удряш на плато или пък после като почнеш да се храниш да се чудиш що кантарът ти играе. Схващаш какво искам да кажа, нали :)

fenka_bmw
11-18-2012, 16:12
Хм да ви кажа и аз съм на разтоварващо меню, също имам проблеми със запек и лениви черва... И това сигурно заради запека и многото употреба на разхлабителни. :) Менюто ми сега е много еднообрано, но поне се чувствам добре... Сутрин предимно овесени ядки + сирене, Обяд - нещо леко като яйчица или някаква манджа, която не е много мазна, че не понасям мазно, а вечерята тараторче или пилешко на тефлонов тиган (или рибка) + салатка... Има и междинни - ядки...
Може ли мнение?