- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- От къде мога да си намеря Сатанинската Библия на ЛаВей?
развалената грамофонна плоча са всички онези ведически знания/практики, защото това са само знания/практики, но не и любов/правда, какво ако имаш всички знания на вселената а пък не можеш да осигуриш пълно спасение на всички човеци/одушевени за вечен живот, а само онези, които медитират печелили нещо си само за тях?!
"И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град(т.е. великата човешка религия), и няма вече да се намери. Глас от ония, които свирят на арфи(т.е. на струни), и от певци, от свирачи и от тръбачи няма вече да се чува в тебе; и никакъв художник(т.е. и никакъв неправеден духовник/вярващ) от каквото и да било художество(т.е. от каквото и да било неправедно вероучение/вероизповедание) няма вече да се намери в тебе; и шум от воденица(т.е. и каквато и да било активност от неправедна човешка религиозност/езотерика) няма вече да се чува в тебе(т.е. няма да се намери в теб);" Откровение 18: 21-22,
"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра(т.е. при всякакви условия е вярна), на всичко се надява(т.е. и никога не се предава), всичко търпи." 1 Коринтяни 13: 1-7,
"Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия(т.е. теории и практики), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13:9
Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 10:53
Аз имам книгата сатанинската библия на Ла Вей на български.Който се интересува да ми пише
това ли е полезната религия: http://youtu.be/owZPspxJ4jw?!
Последно редактирано от npp : 01-15-2012 на 13:50
Сатанизмът като философско движение няма общо с дяволопоклонничество и почитане на сатана. Дори те не признават поклонението пред каквито и да е богове или висши сили, за сатанистите на главно място е науката. Има разлика между сатанизма и дяволопоклонничеството.
Понякога съм се чудил дали инфрачервените детектори, които пускат водата на писоарите всъщност не са камери, поставени от световното тайно правителство с цел да направи глобален регистър на всички пишки на планетата.
Вече знам че не е така, понеже могат просто да поставят една единствена камера в устата ти.
Атеизма няма философия или ритуали малоумен олигофрен такъв! Ти си като огледален образ на Хефест, гърбушкото от Нотр'Дам и фантома на операта - наглед нормален човек, но със съзнание на дебил, надрусан с PCP
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Наистина има много общо между атеизма и сатанизма, но сатанистите имат по-различни възгледи, спазват някаква определена философия. Различава се от чистия атеизъм.
^ То по тази логика няма много разлика между атеизма и основните течения на хиндуизма и будизма, ако не и доста други.
Не е правилно сега. Като да кажеш че теизъм и абрахамските религии, зороастризма, митраизма и каквото още се сетиш имат много общо по м/у си или че политеизъм и религиите на гърците, египтяните, германите и тн са доста общи.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Право казвате; Вие Сте го обяснил по-съответствуващо. Атеизмът не е дотолкова пост-езотеричен в своята същност, за разлика от гореизброените, например.
Не знаех че има термин "пост-езотерика"...?
The Bird of Hermes
Всеки знае, че пост-езотериката е източник или предводител на пре-невъзможния пост-реализъм. Да, когато си позволяваме да кажем, че винаги пост-езотериката е била привързана към блестящия пост-билатерализъм е така, но трябва да имаме предвид когато позитивизма иска да затъмни ориентализма!
Как в атеизма да няма философия бе?! Искаш да кажеш, че е атеизма е лишен от възгледи, концепция и мироглед ли?! - да ти кажа и аз така мисля.
тълковен речник - филосо̀фия
1. Спец. Само ед. Наука за най-общите закономерности в развитието на природата, обществото и човешкото мислене.
2. Прен. Разг. Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед. Всеки има своя философия.
ок, значи казваш разликата е само в ритуалите.
Последно редактирано от defender : 02-05-2012 на 18:58
Ми... ми добре. И аз мисля така.
тълковен речник - филосо̀фия
1. Спец. Само ед. Наука за най-общите закономерности в развитието на природата, обществото и човешкото мислене.
2. Прен. Разг. Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед. Всеки има своя философия.
И? Тук няма нищо, което да адресира позиции върху континуума теизъм-атеизъм. Какво трябва да има тук, което да подкрепя идеята че атеизма е философия, вместо позиция по определен въпрос?
ок, значи казваш разликата е само в ритуалите.
Разбира се че не. Не съм симплистичен като такъв виден пишкояд като теб.
Ааааа... схванах сега. Колко просто всъщност. Благодаря за обяснението и попълването на културата ми.
Прощавайте за проявеното незнание. Моля, продължете разговора Си с колегата гейск... defender, няма да ви прекъсвам повече![]()
The Bird of Hermes
Нямам нищо против, също така искам да Ви поздравя с една Българска народна песен:
"Бела съм, бела юначе
Целя съм света й огрела "
![]()
![]()
![]()
"пост-пост-пост-пост и да вдигнем тост, flawless кво пиеш - гроздова или сливова, черпя. "
Аз не пия.
Само протеин смесено с дека и кленбутерол,ей така за кеф.