.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 69 от общо 69
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от perfect_stranger Виж мнението
    Библията и свещените писания не могат да бъдат 100 процентов авторитет. Вземи мисли малко . Чакай всъщност как ще мислиш като в кухия череп имаш грамофон на който е записано едно парче дето г о повтаряш нон-стоп . И да питанвсъщност
    Колко двойки имаш по философия .
    развалената грамофонна плоча са всички онези ведически знания/практики, защото това са само знания/практики, но не и любов/правда, какво ако имаш всички знания на вселената а пък не можеш да осигуриш пълно спасение на всички човеци/одушевени за вечен живот, а само онези, които медитират печелили нещо си само за тях?!

"И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град(т.е. великата човешка религия), и няма вече да се намери. Глас от ония, които свирят на арфи(т.е. на струни), и от певци, от свирачи и от тръбачи няма вече да се чува в тебе; и никакъв художник(т.е. и никакъв неправеден духовник/вярващ) от каквото и да било художество(т.е. от каквото и да било неправедно вероучение/вероизповедание) няма вече да се намери в тебе; и шум от воденица(т.е. и каквато и да било активност от неправедна човешка религиозност/езотерика) няма вече да се чува в тебе(т.е. няма да се намери в теб);" Откровение 18: 21-22,

"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра(т.е. при всякакви условия е вярна), на всичко се надява(т.е. и никога не се предава), всичко търпи." 1 Коринтяни 13: 1-7,

"Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия(т.е. теории и практики), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13:9
    Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 10:53

Аз имам книгата сатанинската библия на Ла Вей на български.Който се интересува да ми пише

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK

Мега фен
    това ли е полезната религия: http://youtu.be/owZPspxJ4jw?!
    Последно редактирано от npp : 01-15-2012 на 13:50

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    това ли е полезната религия: http://youtu.be/owZPspxJ4jw?!
    Вкарваш сцени от Индиана Джоунс а!

Каква връзка имат сатанизма и култа към Кали?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Вкарваш сцени от Индиана Джоунс а!

Каква връзка имат сатанизма и култа към Кали?
    например че индусите наричат дявола с думата "кали"

Повече от фен Аватара на flawless_
    Сатанизмът като философско движение няма общо с дяволопоклонничество и почитане на сатана. Дори те не признават поклонението пред каквито и да е богове или висши сили, за сатанистите на главно място е науката. Има разлика между сатанизма и дяволопоклонничеството.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от flawless_ Виж мнението
    Сатанизмът като философско движение няма общо с дяволопоклонничество и почитане на сатана. Дори те не признават поклонението пред каквито и да е богове или висши сили, за сатанистите на главно място е науката. Има разлика между сатанизма и дяволопоклонничеството.
    А тогава по какво се различава от атеизма.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А тогава по какво се различава от атеизма.
    Понякога съм се чудил дали инфрачервените детектори, които пускат водата на писоарите всъщност не са камери, поставени от световното тайно правителство с цел да направи глобален регистър на всички пишки на планетата.

Вече знам че не е така, понеже могат просто да поставят една единствена камера в устата ти.

Атеизма няма философия или ритуали малоумен олигофрен такъв! Ти си като огледален образ на Хефест, гърбушкото от Нотр'Дам и фантома на операта - наглед нормален човек, но със съзнание на дебил, надрусан с PCP

“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Наистина има много общо между атеизма и сатанизма, но сатанистите имат по-различни възгледи, спазват някаква определена философия. Различава се от чистия атеизъм.

^ То по тази логика няма много разлика между атеизма и основните течения на хиндуизма и будизма, ако не и доста други.

Не е правилно сега. Като да кажеш че теизъм и абрахамските религии, зороастризма, митраизма и каквото още се сетиш имат много общо по м/у си или че политеизъм и религиите на гърците, египтяните, германите и тн са доста общи.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Право казвате; Вие Сте го обяснил по-съответствуващо. Атеизмът не е дотолкова пост-езотеричен в своята същност, за разлика от гореизброените, например.

Не знаех че има термин "пост-езотерика"...?

The Bird of Hermes

Всеки знае, че пост-езотериката е източник или предводител на пре-невъзможния пост-реализъм. Да, когато си позволяваме да кажем, че винаги пост-езотериката е била привързана към блестящия пост-билатерализъм е така, но трябва да имаме предвид когато позитивизма иска да затъмни ориентализма!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението

Атеизма няма философия или ритуали!
    Как в атеизма да няма философия бе?! Искаш да кажеш, че е атеизма е лишен от възгледи, концепция и мироглед ли?! - да ти кажа и аз така мисля.

тълковен речник - филосо̀фия
    1. Спец. Само ед. Наука за най-общите закономерности в развитието на природата, обществото и човешкото мислене.
    2. Прен. Разг. Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед. Всеки има своя философия.

ок, значи казваш разликата е само в ритуалите.
    Последно редактирано от defender : 02-05-2012 на 18:58

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Как в атеизма да няма философия бе?! Искаш да кажеш, че е атеизма е лишен от възгледи, концепция и мироглед ли?! - да ти кажа и аз така мисля.

Ми... ми добре. И аз мисля така.

тълковен речник - филосо̀фия
    1. Спец. Само ед. Наука за най-общите закономерности в развитието на природата, обществото и човешкото мислене.
    2. Прен. Разг. Система от възгледи, концепции, убеждения; мироглед. Всеки има своя философия.

И? Тук няма нищо, което да адресира позиции върху континуума теизъм-атеизъм. Какво трябва да има тук, което да подкрепя идеята че атеизма е философия, вместо позиция по определен въпрос?

ок, значи казваш разликата е само в ритуалите.

Разбира се че не. Не съм симплистичен като такъв виден пишкояд като теб.

Всеки знае, че пост-езотериката е източник или предводител на пре-невъзможния пост-реализъм. Да, когато си позволяваме да кажем, че винаги пост-езотериката е била привързана към блестящия пост-билатерализъм е така, но трябва да имаме предвид когато позитивизма иска да затъмни ориентализма!

Ааааа... схванах сега. Колко просто всъщност. Благодаря за обяснението и попълването на културата ми.

Прощавайте за проявеното незнание. Моля, продължете разговора Си с колегата гейск... defender, няма да ви прекъсвам повече

The Bird of Hermes

Мега фен
    пост-езотериката е източник или предводител на пре-невъзможния пост-реализъм.
    пост-пост-пост-пост и да вдигнем тост, flawless кво пиеш - гроздова или сливова, черпя.

Нямам нищо против, също така искам да Ви поздравя с една Българска народна песен:
    "Бела съм, бела юначе
    Целя съм света й огрела "

"пост-пост-пост-пост и да вдигнем тост, flawless кво пиеш - гроздова или сливова, черпя. "

Аз не пия.

Супер фен Аватара на HolyShit
    Само протеин смесено с дека и кленбутерол,ей така за кеф.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си