.
Отговор в тема
Страница 7 от 10 ПървиПърви ... 345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 228
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ОК, Sh@d0w и SisiStrange сте изключение от правилото. Доволни?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    От кое правило?

Ако имаш предвид докато учиш да не работиш, тогава половината от колегите ми в университета също са изключение.

Аз не виждам нищо странно в това, като не ти стигат пари да си намираш алтернативи, странно е когато не го правиш.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-07-2012 на 09:31

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ....... No comment....

Поне авторката да мине да хвърли малко светлина по въпроса с образованието на нейния любим.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Калпазанка е права. Не всички работедатели се съгласяват със студентите и правят графика им за работа съвместим с този за учене. Пример е братовчедка ми, която учи економика в УНСС. Работи и учи, за да помага на майка си, която едвам свързва двата края, студентка втори курс е вече, пропускала е лекции, за да отиде на работа, защото иначе ще я изгонят. А парите и трябват.

Град
    Някъде из София...
    Кой както се уреди. Не и стига времето, но работи нали, не седи да чака на готово като гаджето на авторката?

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    С цялото ми уважение, но тук вече не си прав. Почнеш ли работа, почваш да пестиш и от занятия, съботата и неделята пак ти заминават, щото, видиш ли, шефчето се цупи, че не връзва графика. Разчиташ ли само на четене в сесия /ако шефчето благоволи да те остави да си четеш вкъщи/, успехът пада катастрофално. А европейска стипендия с 4.00 я се уредиш да вземеш, я не /по-вероятно е второто/.
    дам. всичко си зависи от университета и специалността. който бута за диплома, няма проблеми, но с малцинството, което се е събрало, за да се развива, нещата стоят по друг начин. интересно ми е да видя кой, какво и как работи (паралелно учейки), с разпокъсана програма от 9 до 21, ежедневни персонални задачи и никаква възможност да се скатае. всъщност, наблюдавам такива хора, избутват на гърба на другите, хвърлят си парите на вятъра, симулират будно съзнание.

а и къде точно се съобразяват с теб, като разберат, че си студент. реакциите варират, но позитивните са кът. по-често започват да ти мрънкат, да те задържат, да те затрупват с работа, да те въртят и прочее. не знам, ще кажете, късмет. така да бъде.
    по мои наблюдения, хората, които сериозно си учат, не работят (освен по специалността от даден момент нататък). напълно оправдано. в крайна сметка висшето образование не е задължително (който факт е време да се осъзнае и у нас), университетите не са фитнес зала, където да поддържаш форма, а академична среда, която дава много и изисква още толкова.

това от мен.)
    // не мисля да се включвам отново, поради невъзможността за дискусия в и по темата.

Град
    София, България
    Ех, така е. За това в предишните ми постове вече изразих съгласието си.

Мега фен Аватара на Blab
    //добре, де, последно:Д
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Кой както се уреди. Не и стига времето, но работи нали, не седи да чака на готово като гаджето на авторката?
    и какво става, работи като хамалин/склададжия/такси 4 години, излиза от университета неусетно, напълно доволен от себе си, издигнал се е до мениджър в макдоналдс?
    хора, какво учите вие?:Д и как я мислите по-нататък?

Град
    Някъде из София...
    фейспалм включваш се в темата без да си прочела поне предните две страници, вадиш ми едно изречение от контекста и?

Има разлика между развиване на професионална кариера докато учиш и временна почасова работа да си докарваш доходи в свободното време. Няма да се цитирам пак отпреди две страници, но ще дам накратко пак примера с един от моите колеги - работи 3 дена в седмицата след лекции по 4 часа в бутката за дюнери пред университета и взима 8 -10 лева (за 4 часа). Сама си сметни за седмица/месец какви приходи са му това при почти нулев разход на време, и какво значат тези пари за някой който наистина има нужда. Има си време да работи и да учи.

Естествено, не всеки може да се уреди с точно такава работа, затова казах по - горе кой както се уреди. Начини винаги има, какъвто си избереш - такъв. Никой не е казал, че трябва да се хамалиш, като няма удобна позиция и възможност, въпроса в темата е че гаджето на авторката ВЪОБЩЕ не търси преспективи да си докарва доходи.

Писна ми да обяснявам едно и също...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Истината е, че винаги може да се намери и нещо ПО специалността. Къде като помощник, къде малко повече. Аз уча Молекулярна биология. Отделно съм лаборантка в БАН. И тъй като на хората им е ясно, че двете се припокриват на някои места ме въвеждат не само в миене на епруветки и правене на разтвори, а и в същността на изследванията. За 5-6 месеца научих неща, които колегите ми ще започнат едва да учат след 2 години. +практическата страна на нещата. И понеже работата е сравнително разчупена се разбираме за по 3-4 дена в седмицата по 4 часа, съгласувано с ученето. Тъй че не ми е повлияло досега.
    Мой колега пък работи събота и неделя на гарата при едни автомати. Той ни е отличника на випуска. Докато чака хора (клиенти) си чете за сесията.

Всичко е до много опити и търсене. Идеалната възможност не изскача от веднъж.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на Blab
    1.фейспалм включваш се в темата без да си прочела поне предните две страници, вадиш ми едно изречение от контекста и?

2. въпроса в темата е че гаджето на авторката ВЪОБЩЕ не търси преспективи да си докарва доходи.

Писна ми да обяснявам едно и също...
    1. е, не, ще ви чета чаршафите, вместо книжки. монологът не е сред любимите ми форми. а и е строго вътрешен, изисква особено внимание, концентрация и желание, за да се осъществи общуване. в темата и наченки на такова няма.
    2. ние откъде знаем това? аз лично не смея да съдя хората по впечатленията на трети, за останалите - не зная. в случая е по бабешки лесно да се избере позиция и конски да се галопира в нея, до изнемога.
    //видях, че от зададения "проблем" изплува реален, общ, който засяга всички ни, и реших да драсна. не целя конфликт или нещо подобно. по повърхността всеки може да се плъзга, да я драска...; светът не започва и не свършва с никой от нас.

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    2. ние откъде знаем това? аз лично не смея да съдя хората по впечатленията на трети, за останалите - не зная. в случая е по бабешки лесно да се избере позиция и конски да се галопира в нея, до изнемога.
    Ние го знаем, спрямо текста от темата и фактите които е дала авторката. Вярно, че не всички гледни точки са тук, но по тази логика не можем да кажем нищо по никоя тема във форума, защото винаги в нея се излага една единствена точка - тази на автора.

Във случая авторката е дала доста факти

once again :

Цитирай Първоначално написано от DontSpeak Виж мнението
    говорила съм с него да си намери работа, той казва че щяла да му пречи на университета и така нищо не прави по въпроса, не знам вече не искам да продължавам така, виждам че той по никакъв начин не търси поне начин да изкара някой допълнителен лев поне ако не редовна работа
    И още куп други неща, ако не те мързи отново да препрочетеш темата. Ако имаше желание да работи, да си изкарва парите, да помага на техните, нямаше да увърта, да си търси извинения и да се оправдава с малките доходи от тия работи, а щеше да каже точно и ясно "Спокойно, опитвам се да си намеря работа, ще намерим изход от ситуацията. Просто в момента е много трудно да си намеря работа, съгласувана с ученето ми.".
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-07-2012 на 10:13

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Истината е, че винаги може да се намери и нещо ПО специалността. Къде като помощник, къде малко повече. Аз уча Молекулярна биология. Отделно съм лаборантка в БАН. И тъй като на хората им е ясно, че двете се припокриват на някои места ме въвеждат не само в миене на епруветки и правене на разтвори, а и в същността на изследванията. За 5-6 месеца научих неща, които колегите ми ще започнат едва да учат след 2 години. +практическата страна на нещата. И понеже работата е сравнително разчупена се разбираме за по 3-4 дена в седмицата по 4 часа, съгласувано с ученето. Тъй че не ми е повлияло досега.
    Мой колега пък работи събота и неделя на гарата при едни автомати. Той ни е отличника на випуска. Докато чака хора (клиенти) си чете за сесията.

Всичко е до много опити и търсене. Идеалната възможност не изскача от веднъж.
    Така е, работата на братовчедка ми е по специалността и, осигурява и практика + пари и други, нови знания, но заразлика от твоята, не е съгласувана с университетa и и много лесно могат да я изгонят, ако не цъфне, защото е имала лекция.

Всичко си е относително. Но накрая винаги стигаме до един и същи извод - има ли желание, има и работа.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Мда, ще се включа с работата - една съквартирантка ( беше химичка, в 10ти-11ти клас, тогава го работеше ) беше застрахователен агент, работи се с избирателно работно време.
    Агент директни продажби - пак е с плаващо, където и да си.
    Промоутър, статист - дават ти 15-30лв на ден /ходила съм 2 пъти/.
    Лятото - ако щеш продавач ставай, като нямаш клиенти - можеш да четеш. Пак си струва.
    Преводач - има платформи в нета, чрез които превеждаш текстове и изкарваш пари, майка ми сега е хванала това. Или просто превеждаш в новинарски сайт. За 2 часа всяка вечер, вместо да гледаш телевизия и да киснеш във форум :Д

Не знам, аз не ходя на море, през зимните почивки работя като рецепционистка /помагам в Боровец/, а в София имам хубава работа, по специалността, когато ми скимне, определено имах късмет с нея.
    Иначе, на Сиси работата звучи много готино и интересно, поздравления !

Винаги има работа която не пречи.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    //видях, че от зададения "проблем" изплува реален, общ, който засяга всички ни, и реших да драсна. не целя конфликт или нещо подобно. по повърхността всеки може да се плъзга, да я драска...; светът не започва и не свършва с никой от нас.
    Просто май наистина няма смисъл от тази дискусия. И аз от сумата време се опитвам да обясня точно това, но все се стига до заученото от някой си "въпроса в темата е че гаджето на авторката ВЪОБЩЕ не търси преспективи да си докарва доходи....защото е яко мързелив и иска да живее на гърба на приятелката си."Въртиме сучаме и само до това се стига. Чужди гледни точки НЕ се приемат и се отхвърлят като нещо извън темата.За това и активността ми поспадна тук в тази тема.
    Последно редактирано от Niakoitam : 02-07-2012 на 10:28
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Така е, работата на братовчедка ми е по специалността и, осигурява и практика + пари и други, нови знания, но заразлика от твоята, не е съгласувана с университетa и и много лесно могат да я изгонят, ако не цъфне, защото е имала лекция.

Всичко си е относително. Но накрая винаги стигаме до един и същи извод - има ли желание, има и работа.
    Един 'колега' работи 2 дневни, 2 нощни и 4 почивки, и взима мнооооого тлъсто /няма особени знания, но е по специалността му- в IT сферата/- за университета не стига много, но без преписване си изкара последната сесия с около 5.00 и до колкото знам взима стипендия. А той, иначе, като човек е катил, егоист, и леко тъп, но е факт, че се справя.
    С договор е и не може да напусне иначе.

Приятелят ми работи лятото и му позволиха да остане да работи и през семестъра на половин работен ден, но той сам се отказа, защото му е много разкарването. А беше консултант във фирма за продажба на мрежово обурудване+поддръжка , това го работят и икономисти, и техничари, и хора само със cisco - лесно може да се хване такава работа.
    Има и търсене.

Бившо гадже беше съпорт инжинер по време на бакалавъствуването, взимаше много много , сега май е заминал към Германия да мастърства, или ще ходи скоро.

И тез хора все не можеха да ходят на лекции, но се оправиха, и не са таксиджии, или макдонадци.

Ако се сетя за още готини опцийки за работа - ще споделям.

Инак, разочарованмечтател - евала на братовчедка ти.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Някъде из София...
    niakoitam a замислял ли си се защо винаги се стига до този извод?

Може би защото на въпроса

-Защо не си намериш работа?

се отговаря с

-Ще ми пречи да си уча, пък и за някви двеста лева ХАХАХА

Не звучи като

-Опитвам се да си намеря някоя подходяща, съгласувана с учебния ми план, за да не ми пречи и в същото време да си изкарвам добри пари.

В темата се дадоха достатъчно примери, че искаш ли да работиш, няма малко пари, няма пречене на ученето. Въпроса опира съвсем другъде.

Проблема не е че не работи, никой не го упреква за това, а че въобще не прави нищо по въпроса, при положение че е зле с парите. И нека все пак да забележим, че си дава редовно пари за цигарки и дрешки, ама откъде ли ги взима тези пари? От мама и татко, нали те бачкат, не знаем цената на парите дай да ги пилеем за глупости.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-07-2012 на 10:37

Мега фен Аватара на Blab
    Nom, това е съвсем друго. аз съм твърдо "за" индивидуалното развитие, за сметка на, каквото и да си говорим, назадничави тех лекции и занятия; с ИТ нещата са различни и това ти е ясно. там обучение не те оправя, не те изгражда и прочее. практика му е майката.
    в темата, обаче, Шадоу и сие (не ми се рови, да цитирам) държат тезата за работа просто за работата, дейност, която не те развива, даже напротив, възпрепятства израстването ти, отделяйки те от основния ти път, попивайки от ценното ти време, изяждайки най-будните ти години. ами, ще ме извинявате, но по-добре да се стискаш 4 години и да загребеш възможно повече от възможностите, да разгърнеш капацитета си, да поставиш основа за израстване. отколкото да играеш с двете дини и накрая да останеш гладен. тъй че, да, това е моята позиция - "за" всяко смислено занимание, "против" мимикрията, която обезличава.
    //субективизирането на темата не води до никъде. това е като замерянето с имена в литературата или уона-бе темите. към всяко твърдение може да се приведе пример. не виждам смисъл в подобно занятие.)

едит:
    изплува друг проблем. в забързаната ни действителност, приемаме явното действие за единствено значимо. но съществуват множество полета, за които изследването е водещо. история, философия, литература... разбирам, че готовият продукт доказва свършена работа и по един съвсем простичък начин я осмисля. освен вършещи хора, обаче, такива, работещи в настоящето, пред които има ясна цел, или ако мога да ги нарека хора-проекти, има и други - анализатори, алтруисти, хора с мисия. (това не трябва да звучи отнесено, но няма да го преформулирам нарочно, макар да предчувствам нагласата на дейните в темата към "несериозните" поприща)
    Последно редактирано от Blab : 02-07-2012 на 11:17 Причина: редактирах преди да презаредя темата, но си оставям коментара. живи, здрави и успех в живота!:Д

Град
    Някъде из София...
    ^Моля?

Ясно е, че четеш през редовете. Отказвам да ти отговарям повече.

Последно пиша - ако си намериш работа по специалността докато учиш, което е доста добре хем ще работиш хем ще трупаш стаж. Ако не можеш обаче да намериш такава, и се нуждаеш адски много от пари, както автора, намираш и бачкаш нещо между другото, за да си изкарваш прехраната. После като завършиш, вече си се ориентираш на където искаш. Хубаво, в случай че толкова искаш задължително работата да е по специалността ти, поне даваш признак че правиш нещо по въпроса, че търсиш, интересуваш се, развиваш се. Така че бъдещето ти да има някакъв смисъл.

Такъв е живота, не съм го измислил това аз.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-07-2012 на 11:08

Град
    София
    в темата, обаче, Шадоу и сие (не ми се рови, да цитирам) държат тезата за работа просто за работата, дейност, която не те развива, даже напротив, възпрепятства израстването ти, отделяйки те от основния ти път, попивайки от ценното ти време, изяждайки най-будните ти години
    Това бяха меко казано пълни глупости. Прочети някой от постовете, но не първата и последната дума само.
    Аз лично си държа на тезата за работата като нещо, което те спасява от бедност, спасява те от това да си търтей и, ако си я подбереш хубаво ти помага много в развитието. Прочети ми поста, цитиран от DisappointedDreamer на същата страница и пак ми говори за загубата на развитие и ужасното време, попиляно в безцелни занимания.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на Blab
    прочетох поста ти, преди да пиша. ти в "сие" ли се позна или? доста самоцелно е писането по двойки в случая.
    смешно е да влизаш в спор(пх?) с някого, който не ти е казал копче, дори напротив.
    както и да е, спирам да пикая срещу вятъра.;

Мега фен Аватара на Niakoitam
    niakoitam a замислял ли си се защо винаги се стига до този извод?
    Да замислял съм се и то много.Но и да го кажа не знам да ли ще ме разбереш.
    Защото цялото ни общество е изградено на основата на една пирамидка свързана чрез парите и защото това се вменява постоянно на хората тип: "Който не работи не трябва да яде" изключващо всички фактори условия и т.н,който изграждат даден човек и формират характера му и с лека ръка подминати,защото никой не може да живее поне за две седмици живота на друг и да разбере мотивите му отхвърляйки всичко по модела: "щом така е казано значи трябва да е така и щом аз съм го направил и го правя значи това няма да е проблем за абсолютно никой...нищо че абсолютно всяка една частичка на моят живот е съвсем по различна от живота на който и да било.

Може би защото на въпроса

-Защо не си намериш работа?

се отговаря с

-Ще ми пречи да си уча, пък и за някви двеста лева ХАХАХА

Не звучи като

-Опитвам се да си намеря някоя подходяща, съгласувана с учебния ми план, за да не ми пречи и в същото време да си изкарвам добри пари.
    Ами,защото например може да не се разбере правилно,да се усмее,да се каже отново че се оправдава или пък...защото може изобщо да не е така, а някой неща и на него за момента да не са му ясни.

В темата се дадоха достатъчно примери, че искаш ли да работиш, няма малко пари, няма пречене на ученето. Въпроса опира съвсем другъде.

Проблема не е че не работи, никой не го упреква за това, а че въобще не прави нищо по въпроса, при положение че е зле с парите. И нека все пак да забележим, че си дава редовно пари за цигарки и дрешки, ама откъде ли ги взима тези пари? От мама и татко, нали те бачкат, не знаем цената на парите дай да ги пилеем за глупости.
    Не, в темата се дадоха много примери как някой си направил едикакво си и затова всеки друг бил задължнен и можел да го направи.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    Някъде из София...
    Задължен е само този, на който не му стигат парите да си купи една пица. Даже не е задължен - сам би трябвало да се сети, че като не стигат парите, трябва да се направи нещо, а не да си живееш на гърба на вашите докато може.

Да - "който не работи, не трябва да яде" си е много точна българска поговорка. Кое не ти харесва в нея? Само човек, които не работи и си му е добре ,защото други го издържат може да я оспори. Ти включи ли в твоите сметки тогава, факта че техните имат ограничени доходи, че е криза? Включи ли факта, че нашия лирически герой пилее пари наляво надясно, без да знае стойността им?

Явно не си, защото тогава щеше да знаеш, защо не иска да работи.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 02-07-2012 на 11:35

Град
    София
    Винаги съм се чудела какво и има на тази поговорка та толкова се мрънка срещу нея. Еми нормално. Работиш, вършиш нещо, бачкаш... получаваш нещо в замяна. Всичко започва още докато сме деца. Миеш чиниите, готвиш, помагаш и съответно получаваш грижа, топло ядене и спокойни родители. С времето искаш повече неща (пиене, излизане навън с приятели, ходене на кино, хубави дрехи, семестриални такси и тн.) и съответно усилваш усилията и работиш повече за тях.

Има 2 варианта:
    1. Да нямаш много много изисквания и да си седиш на твоята черга и да си продължаваш, както винаги - с не много труд.

2. Да се шириш с претенции какво се яде/пие/готви, какви дрехи да си поръчваш, колко цигари да пушиш И да се захванеш в такъв случай да си заслужиш полученото.

На никого не е приятно да угажда на нечии прищявки и да върши, каквото може в тази насока, докато въпросния човек си клати краката.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

anonymous708973
    Guest
    Niakoitam, примерите са доказателство, че всеки МОЖЕ, не че всеки е длъжен.

Ако семейството ти може да си позволи да ти плаща семестрите и да ти дава достатъчно пари за джобни, храна и т.н., естествено, че няма да работиш (освен ако не ти трябва колосална сума пари за някаква екстра или пък парички за моренце), а ще дадеш 100% от себе си в учението. И аз не бих работила в този случай.

Ама семейството ми да не може да си го позволи, аз да нямам пари и да искам от приятеля си за елементарни неща като цигари и пица, няма как да стане. Моето самоуважение отива на кино, какво остава за самоуважението на един свестен мъж.

Разбираш ли? Ама сериозно, разбра ли го вече?
    Ако само мрънка и не прави нищо... каква очакваш да е реакцията на тези, които са успели да хванат и да задържат толкова дини под една мишница? Не съм студентка все още, но се възхищавам на Сиси. Мацката е земна, учи трудна специалност, работи интересна и все пак отнемаща време работа, а в същото време успява да намира време и за приятеля си, с когото нещата са сериозни. А, забравих - живее си у тях, следователно има и домакински задължения, тъй като не е малка. Всички тия дейности отнемат енергия. Но тя се справя. Преценила е, че има нужда от малко повече пари и й се налага да работи.

Тя е избрала този вариант. Виж двата, които е написала по-горе.

И още нещо. От тия две неща:

Ще ми пречи да си уча, пък и за някви двеста лева ХАХАХА
    Опитвам се да си намеря някоя подходяща, съгласувана с учебния ми план, за да не ми пречи и в същото време да си изкарвам добри пари.
    Кое е по-малко вероятно да бъде разбрано погрешно?
    Защото вече си смучеш глупости от пръстите. Написал си, че въпросният е казал първото нещо, защото ако каже второто, ще бъде разбран погрешно. Осъзнаваш ли колко нелепо звучи?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 02-07-2012 на 12:29

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си