.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 305

Тема: Harvard...<3

Hybrid View

Мега фен Аватара на Chacho
    Ми по-други неща търсех, личните няма да ги притеглят, защото е неетично и непрофесионално. Въпросът е да можеш да им кажеш: "Аз съм журналистът, който търсите, защото..."

За тях е важно да можеш да коментираш актуалните политически и социални проблеми; да заемеш различна и едновременно с това адекватна и аргументирана позиция; да можеш да я изкажеш така, както другите не могат и всичко това да го докажеш със собствени статии, олимпиадни есета(или пък от други конкурси и мероприятия, които да са признати във ВУЗ-а, който си избрала), препоръки от признати в академичната или бизнес среда хора.

Това ще ти искат, това ще ти трябва, доколкото разбрах това гониш (в известна степен) и това ще те вкара вътре. Влизането не е мистерия, просто не е за всеки.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Ми по-други неща търсех, личните няма да ги притеглят, защото е неетично и непрофесионално.
    Съгласна съм с останалата част от поста ти, но не и с тази. Това не е вярно. Точно обратното е - ако през това време си бил/а в някакво лично затруднение (финансови проблеми, смърт на роднина/приятел, здравни проблеми и т.н.) е най-добре да ги разкажеш, защото шанса да те приемат тебе се увеличава. Защо ли? Защото може да си постигнал/а същите успехи като всички други кандидати, но си ги постинал/а при различни, тежки условия, което автоматично те прави по-добър кандидат.

Лично съм чела за такива случаи, тъй като и аз от доста дълго време се интересувам от университети в САЩ.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Съгласна съм с останалата част от поста ти, но не и с тази. Това не е вярно. Точно обратното е - ако през това време си бил/а в някакво лично затруднение (финансови проблеми, смърт на роднина/приятел, здравни проблеми и т.н.) е най-добре да ги разкажеш, защото шанса да те приемат тебе се увеличава. Защо ли? Защото може да си постигнал/а същите успехи като всички други кандидати, но си ги постинал/а при различни, тежки условия, което автоматично те прави по-добър кандидат.

Лично съм чела за такива случаи, тъй като и аз от доста дълго време се интересувам от университети в САЩ.
    Несериозно е да разчиташ на такива качества. Пък и толкова много се говори напоследък за това, как най-добре да демонстрираш уменията си, че хората се концентрират почти само върху това и забравят наистина да придобият уменията. Скромният ми опит ме научи, че сериозните и умни хора все още могат трезво да преценяват какво можеш, без да им се обясняваш допълнително и изкуствено.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си