.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    Супер фен Аватара на Irti
    Защо бебета ги хранят с мляко? Защо докато са малки продължават да ги хранят с мляко? Поне нормалните хора.. Защо хора на по 20 също обичат попара примерно? В детската градина какво ядат? Защо всички баби и дядовци са израснали здрави с тези продукти? На бебета им дават бадеми и тахан... или мляко от ядки? Дадох ти няколко примера, ако се замисля ще ти дам още много. Казаха ти го и други хора, но ти продължаваш да вкарваш това, че млякото е отрова. Аз лично съм закърмен от мляко и цял живот си го пия.. нищо ми няма. Казах го вече. Говорим за домашно. Ти, ако от бебе си хрупала мюсли.. ок, но да твърдиш, че "определено" млякото е вредно....... са пълни глупости. Толкова факти има, че въобще не можеш да твърдиш, че някакъв си педераст мазен, скапан и проклет твърди, че това е вреда. Вчера затварял буркани в панелката, а днес се пише професор. Ако беше като нас и ти щеше да се смееш на подобни писаници. Затова и ти казах, че темата не е за теб.

Ти си бозайник и месоядно, но въпреки това вървиш срещу природата си. Не виждам смисъл. Бог те е създал такъв и такъв бъди.. не се прави на нещо, което не си.

Ако счупиш нещо яж ядки. Ако пак счупиш нещо - яж мляко. Да видиш кое ще ти помогне повече и колко време ще се мъкнеш с гипса. Тук примери от твоя страна - няма да чета, защото надали ще са верни. Както и за теб това, което ние пишем не е вярно.

Този спор за мен приключи. Ако пишеш нещо - лично аз няма да го чета.

Авторе, изписахме ти достатъчно работи. Направи си сметка и яж каквото ти се яде.

Повече от фен Аватара на sugargirl94
    На бебетата им дават или кърма, или сухо мляко.До сега не съм чувала някой да храни бебето си с животинско мляко.

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от sugargirl94 Виж мнението
    На бебетата им дават или кърма, или сухо мляко.До сега не съм чувала някой да храни бебето си с животинско мляко.
    Това, че не си чувала не означава, че няма такова "чудо". На мен са ми давали краве мляко и са редували и кърма и такова, защото майка ми е нямала много кърма.

Бебето, ако има някакви проблеми майчиното мляко се замества изцяло с друго животинско мляко или със сухо.

"Трябва да се знае, че нуждите на бебето от калциеви соли не могат да бъдат задоволени, ако менюто му не съдържа редовно около 1 /2 литър мляко или определено количество млечни продукти дневно. Затова млякото е незаменима храна за децата не само в бебешката, но и в по-късната възраст."

Както и да е... писна ми от тази тема. Оправяйте се.

Голям фен
    Без яйца и млечни продукти си добре, не се притеснявай. PullMeCloser ти го каза.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от sugargirl94 Виж мнението
    Не си слушала достатъчно значи.
    Едно време, ако баба ти е нямала достатъчно кърма... дали е имало сухо мляко? Давали за козе, понеже е най-близко до кърмата.

Rebirthing, за 45 дена, ама моята ръка беше зловещо счупена на 2 места, наложи се да я намесват два пъти с две различни упойки в рамките за час. Страшно беше.

Вероятно млякото не е чак толкова полезно, колкото го изкарват, но в никакъв случай не е причина за 3 реда заболявания.

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Аз няма да се намесвам повече, защото Rebirthing достатъчно добре защитава това, в което и аз вярвам, но ми се иска да добавя доказателства в цифри, за това че млякото не е най-най-най- богато на калций, както се опитват да ни убедят дечицата в плиткоумните реклами на повечето марки млечни продукти.
    Съдържание на калций в някои храни

в 100гр съдържание на калций в милиграми
    Водорасли 1000-2000 мг
    Сусам 780 мг
    Тофу 510 мг
    Сардини 300 мг
    Соя 250 мг
    Смокини 250 мг
    Бадеми 130 мг
    Орехи 170 мг
    Магданоз, глухарче 150 мг
    Лешници 140 мг
    Краве мляко 132 мг
    Маслини 100 мг
    Миди 100 мг
    Стафиди 90 мг
    Филия пълнозърнест хляб 45 мг
    Нахут 40 мг
    Броколи 40 мг
    http://greenlifebg.com

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Сега изкарайте и някои статии/статистики от НЕвегетариански/НЕвегански/НЕприродозащитнически сайт и може и да се зачета по-подробно.

Ясно е, че всеки ще си защитава тезата, но е глупаво да си налагате начина на живот/хранене.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Глупаво е да се налага която и да е от тезите. Авторът сам ще си реши, има достатъчно материали и от двете гледни точки, но аз мисля че преди всичко на човек трябва да му е вкусно (а той казва, че не обича млечните продукти), защото веднъж се живее. Също така трябва да се опитват различни неща- например един от най-вкусните десерти, който съм яла беше направен само от ядки и плодове- на думи звучи не особено добре, но не и на вкус.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Точно така, на бебета едно време са им давали КОЗЕ мляко, не КРАВЕ, точно защото се доближава до кармата . Не знам кой педиатър би казал да се дава краве мляко в което има пъти повече хормони и е доста по различно като химичен състав от кърмата ?! Прясното краве мляко се включва в менюто чрез захранване и то ако няма данни за алергия на някой от членовете на семейсвото. Ето и цитат от НЕвегетариански (biberonbg.com) сайт по отношения на бебетата и храненето им с прясно краве мляко:
    Изследванията, сравняващи кравето мляко и бебетата хранени с обогатено с желязо адаптирано мляко през първата година от живота показват, че кравето мляко дразни червата на малките пеленачета, като предизвиква леко кървене в основата им, което води до анемия с недостиг на желязо. Има много малко желязо в кравето мляко, но дори и това което е там е трудно абсорбимо. Притеснението от анемия с недостиг на желязо е накарало Американската академия на педиатрите, подкрепена със солидно изследване, да не окуражават към хранене с краве мляко при деца под една година.
    Искам и да уточня, че има разлика между млякото от супермаркета и домашното, мисля, че това е ясно на всички, нали ? Баба ви и дядо ви са яли цял живот млечни - еми, хубаво, но едва ли са яли млечни продукти с такова лошо качество което ни предлагат днес в магазина. Баба ви и дядо ви сигурно са дишали чист въздух, пили са чиста вода, работели са на нивата с часове наред, не са седяли пред компютър или теливизор по цял ден и са пускали животните да пасат трева на пасищата, не са ги хранили с неестествени за тях продукти с цел "увеличане на производството".

Да, аз съм бозайник, но кой бозайник тръгва да бозае от друг такъв, след като е бил "отбит" ? Някой виждал ли е това някъде другаде в природата ? Не мисля. Не карам и никого на сила да спира да яде каквото и да е, но няма да търпя да ми разправят колко съм сбъркана, колко много губя и как едва ли не вървя срещу природата си. В крайна сметка аз избирам сама да вярвам на човек който някои от вас наричат "педераст мазен, скапан и проклет" нищо, че книгите са му бестселър, преведени на повече от 40 езика . Сигурно не трябва и да вярвам на Pediatric-Allergy-Immunology, Journal of the American Dietetic Association, Journal of Clinical Microbiology, British Medical Journal, National Academy of Sciences, Scientific American, New England Journal of Medicine, Lancet, Journal of Pediatrics и др. сигурно учените свързани с изследванията публикувани в тези източници са "затваряли буркани в панелката" до онзи ден .

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Не говорех за краве млякото и пеленачетата, а за млечните продукти като причинител на 3 реда болести. Това засега само из вегански сайтове съм го срещала.

Те и плодовете и ядките в магазините не са като онези, които баба ми и дядо ми някога са си отглеждали в градините, но не това е въпросът.

Не искате да ви се обяснява как едва ли не вървите срещу природата си? А в същото време ни вадите аргументи като "да сте видяли това някъде другаде в природата". Не е ли малко противоречиво?

Не искам да споря с никого. Не ме интересува кой, какво и защо яде. Нека личният избор си остане личен.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си