- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За цигарите
Такова нещо не съм казвала. Всеки си решава какво да прави. Коментарът ми беше към Пантерката, която каза, че едва ли не само българите пушат на забранените места.
Че има много глупави забрани, има. И аз не съм съгласна с много от тях, повечето не ги спазвам и ако нещо не ми харесва, си го казвам. Но съм на мнение, че малко или много трябва да се съобразяваме със законите на обществото, в което живеем, ако искаме да бъдем негови пълноправни членове. Това е друга тема.
Със закона за пушенето на обществени места съм съгласна само за едно - да има разделение в кафенетата, баровете, дискотеките. Само там пряко пречим на непушачите. Забраната за парковете, градинките, спирките и т.н. е напълно безсмислена, не само защото никой не я спазва, а и защото това не са затворени помещения, които могат да се задимят.
На когото не му харесват пушачите, да не се събира с такива. Все пак сме свободни хора.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Знам. Това аз го казвам.
Аз съм съгласен с това, че е забранено да се кара пиян/надрусан и съм твърдо ЗА да почне да влиза все повече в сила и да се намалят тези глупости. Съгласен съм да се направи закон с глоби за хвърлен боклук извън кошчето. И тези две неща наистина да се спазват.
Другите закони не ме касаят.. независимо какви са и не ги спазвам. Не се смятам за пълноправен член, а и не искам да съм.
Едно 90% от тинейджърите в моето училище пушат защото им изглежда "модерно" ... беше ме завладял този навик за около месец преди 2 3 години, да си кажа честно нищо приятно и заслужаващо си ..![]()
Не пуша и не смятам да пропушвам.
I'm not afraid of anything
I just need to know that i can breathe...
Пуша, някой от приятелите ми също пушат, някой - не. Гледам да се съобразявам около непушачите особено тези от тях, които ги дразни дима (внимавам как заставам спрямо посоката на вятъра, къде държа цигарата и т.н.). Всъщност и приятелите ми непушачи се съобразяват с мен (например да седнем в заведение, което е пуши и т.н.). Ако дима им пречи, не мрънкам и не правя проблеми да седнем някъде за непушачи, все пак техен избор е да не пушат и честно казано, се радвам, че са взели това решение.
Правила съм някакви жалки опити да ги спра и се провалям с гръм и трясък...
Родителите ми знаят, че пуша и си пуша заедно с тях и пред тях от около година (в момента съм на 17, пропуших един месец преди да навърша 15). На нашите не им допада особено, даже никак, но и двамата са пушачи и осъзнават, че нямат моралното право да ми забраняват или да ми правят проблеми за цигарите.
Мразя цигарите и цигарения дим ... Имам приятели които пушат ,, но не ми пречат ,, просто им казвам да спрат ,, защото е много вредно !
мале, седнах да чета тая тема и се учудвам.. дори от такава тема винаги може да направите страница и половина с полемики.. чак ми омръзна да чета и само скрол-скрол-сркол;
пушете си, хора, щом ви кефи. както е казал Рафе Клинче на въздържателя: "Ще живееш сто години!". а на кого му трябва това?
аз не пуша, освен социално, с хубав алкохол пред мен или когато се изнервя.. всъщност главно когато се изнервя пуша, купувам си някви гъзарски цигари и да. удоволствие си е. мен ме и успокоява. понякога и като съм в ултра добро настроение си паля, за да си погаля дроба. но това моето си е позьорска работа, признавам. или по-скоро нестабилна. не знам и аз.
но цигарите са удоволствие .. е, към което не искам да се пристрастявам.
нямам лошо мнение за пушачите, но много задимените места (например с лоша вентилация) не ми понасят много-много. не ми харесва как косата и дрехите ми се омирисват на кофти в именно такива задимени места, но се свиква. бест фр е пушачка и дотолкова съм свикнала с дима вече, че колкото и да е противен, просто си се свиква. пушачите не са по-долни хора, просто си го имат тоя гадния порок, тази зависимост. но това не ги дефинира като кофти личности.
ирти, баси романите, писна ми да чета. стига си си набивал въжделенията на всяка цена. пуши си, нека ти е яко и т.н., ама направо парадираш вече с това колко ти е БХ, как се изкъртваш на купони и никой не можел да ти спре ракията и тютюна. трай малко. и без друго на хората едва ли им пука колко пушиш, кво правиш и защо.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ми не чети? Омръзнало ти да четеш, ама си в темата?Не парадирам и нямам за какво.. всеки даде някакви примери и аз написах от мен няколко. Коментирахме различни страни с PinkPan7her.
Стана една дискусия, а не всеки да пише "за цигарите и не на цигарите." На събирания всеки се весели и разбива. Както виждаш не съм само аз в темата. Обсъдихме и забраните и т.н.
В този форум пишат много хора и драскат за кеф, от скука и никой не го интересува дали е интересен на някого.
Не се заяждай напразното, защото никой не го прави. Няма смисъл и ти да го правиш. Пък и темата отшумя отдавна.
Както и да е.. хубав ден.![]()
защо трябва да тълкуваш коментара ми като заяждане? отбелязах нещо, което ми направи впечатление, казах го.
и определено не съм чела всичките чаршафи, не бой се за мене.
приятен да е.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Аз пуша и то не защото повечето ми фр пушат, не за да се правя на гъзарка, а просто ми харесва да пуша. ;dd
Неее, не пуша и не мисля да започвам. Имам няколко приятелки, които пушат и като сам покрай тях вунят ужасно на цигари, толкова е гадно. А и са толкова вредни, че не си струва да се правиш на гъзар и на много як и после да вземеш да хванеш рак на дробовете. И без това вече не е "яко" да пушиш, така че...
Не пуша,по-големите ми приятели пушат,както и баща ми.Мен лично не ме дразни и нямам против да си пушат около мен![]()
Аз непуша, родителите ми пушат, но се съобразяват и пушат на терасата.Цигарите много ме дразнят особено цигарения дим или ако някой ме напада с дим така да се каже, товамного ме дразни и го мразя, но приятелите ми които пушат, да си пушат, това не ме бърка и мнението ми за тях не се е променило дори изобщо!!!Мое мнение.
16 години живея с цигарен дим.. Преди 3 години пропуших, сега съжалявамм..
Gledaii kak jiweqq *
Мразя цигарите ! Не ми е приятно да съм в компания от пушачи,но нямам избор... Почти всички около мен пушат
Пуша отдавна и по много. Ако има чалъм и по 3 кутии ще изпушвам на ден. Никога, повтарям НИКОГА, не ме е обземала манията да ги спирам. Обичам да пуша и ще го правя въпреки цените. Пари за цигари винаги се намират.
Не пуша!Въпреки че 60% от приятелите ми пушат редовно ;x
Пушех си аз доскоро, ама започна много да ми дразни (имам астма и в комбинация с пушене е доста кофти) ... пък и предпочитам да си вложа парите в нещо смислено ;д
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Паля всяка сутрин с кафето![]()