- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Въпрос към будните българи със сиво вещество.
Добре, ай да не е супермаркет...квартал. И не съм казал, че всички мрънкат, а че самото мрънкане на "умните" българи, които са останали и са усетили какво е положението не помага на никой.Първоначално написано от montana6
Първоначално написано от ivan_gr
Голяма часто от тези "всезнайковци" всъщност нищо не разбират.
Give me the mic и гледай как небостъргачи падат.Гледай как големите играчи лапат, за да ги издигнат на почетната стълбица.Дупките са дълбоки, завоите стръмни са.Пръстите ти са широки, ама по света спират много животи.Кой боботи, кой познавал мафиоти - i don't give a shit.Разбивам с римите си поредния шибан мит.Не шофирам джип, курви не чукам.Просто се оплитам да разплета възела усукан.Пея това, което чувствам, my style is real.Нямам време да тъгувам, това е моя стил
Манталитета ни е такъв.Още по времето на турското робство ценностите ни изчезват!В момента умните хора се крият.Глупави политпедали говорят как направили това и онова,постоянно се хулят помежду си.Краденето на нашите пари е ясно,живеем в мизерия,постоянно умират хора,всякакви изроди се навъдиха и отвращават народа и децата,тийнейджърите(връст ниците ми) са тотално зомбирани.Не се занимават с нищо стойнотно.Прогнило общество.
Най-интересното е колко търпелив е българина и кога мислещите хора в света ще се вдигнат на революция и ще затворим абсолютно всички управляващи сега???
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]
Доста странно е човек който има подпис като твоя, да прави такива констатации.Първоначално написано от reich
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Тва от подписа ми е в момента мечта,не реалност!![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]
Проблемът ни е в манталитета. Все чакаме наготово някой да дойде и да ни помогне, да ни оправи тъпата страница. Все още имаме някакво робско мислене и оставяме да ни тъпчат и тъпчат, позорят, измъчват. Само дето не са ни сложили данък и на вдишания въздух. И все пак всички мълчат, никой не се надига! Ето ти съседна Гърция, малко да засегнеш интереса на народа и правят невероятни стачки. Тук мизерията е пълна, но никой не прави нищо. А ако някой се опита да направи, започва се играта "прецакай другарче" иии сме наникъде.
Другият проблем е политическото минало на България, което си е просто плачевно. Разсипаха ни страната и дебелите вратове в момента владеят, дано бате Бойко ги стегне, имам вяра в него. И все пак трудно ще се орпавим след години лъжи от страна на политиците, много сме назад просто.
А за тези, които ходят в чужбина да живеят, да си стоят там и да мълчат, защото в повечето случаи и на тях не им е розово там. Да, Западна Европа е много напреднала, няма нищо общо с България (която е по-близо до страните от Третия свят), но да си чужденец там е просто кофти. България има нужда от умни хора и мисля, че затова трябва ние да останем тук и да помогнем да се борим!
Че той е един от тия дето ни разсипваха, за никой дето малко от малко се интересува от публичните личности в България му е ясно, че той е близък с хора като Маджо, Пашата, Венци Стефанов и мутренската групировка ТИМ от Варна.Първоначално написано от Bella5
И Бойко не е цвете за мирисане, ама това е едно от малкото правителства което прави нещо, пък макар и малко.
Patriot, прав си, не мисля, че в политиката има някой, който да се похвали с напълно чиста съвест, но наистина поне сега се опитват да направят нещо. Иначе че има задкулисни дейности, е напълно ясно, но поне ние да се отървем малко по-леко, а не да теглим пак.
Ами и аз бях на това мнение, че въпреки тъмното му минало трябва да му се даде време, ама то изтекоха две години вече.Първоначално написано от Bella5
Две години са нищо на фона на деситилетия лоши политици и най-вече комунизъм =)Първоначално написано от Patriot
http://bg.altermedia.info/?p=15332
Какво мислите по повод казаното?
Хехе, готин сайт, бъзикилийкс.![]()
Имаме знания, имаме потенциал но просто ни липсва мотивация може би. Ако някой си спомня протестите пред парламент през 2009, тогава масите се бяха мотивирали но не постигнаха нищо, защото колкото и да не искаме да си признаем сме полицейска държава.
Иди виж как е в Русия и тогава говори, че сме полицейска държава. Доста е меко бих казал при нас, ако трябва да съм обективен. Но и всяко правителство се пази, естествено няма да се даде ей така на един вял протест.
То в Руcия не полицейcка ами не знам каква е. Правиха интервю c разни рандом руcнаци и вcичките викат, тука човешките права не cе зачитат проcто.
GregoryHouse знаеш ли какъв е профила на "мъж", който парадира колко е умен?
Още по-зле става като го прави в тинейджърски форум и пише в червено![]()
Кой тоз бе?Първоначално написано от zaqxsw
![]()
През българия преминават не 4 а 5 от 10те транспортни коридора. Ние сме държава разположена на главните пътища между Европа и Азия, от което следва че всички които минават от единия континент в другия са длъжни да плащат такса. Къде отиват тези пари- в джоба на управляващите. Имаме природа и огромно културно наследство. Това пясъчно крайбрежие гонямат никъде в Европа (освен Лазурния бряг), а ние какво направихме застроихме плажовете. Стигна се дотам че като отидеш на плажа да няма къде да застанеш от грамадни хотелски комплекси в които в край на сметка няма кой да отседне. И пак държавата го позволява това нещо, непрестнно чуваме за прокарването на нови закони против, но за този който има пари винаги остава една вратичка, която му позволява да си разиграва коня.
Лошото е че ние си мълчим и оставяме политиците да ограбват държавата. Докато ние не започнем да излизаме на масови протести тези безобразия ще продължават.
Не са виновни само политиците, а и простия народ. Нали виждам как масово се пише по новинарски сайтове от работното място. Вместо да работят, много българи висят цял ден по форумите.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Не прочетох цялата тема, но ми беше достатъчно да прочета малко от първото мнение и ще повторя:
БЪЛГАРИТЕ НЕ СА УМНИ!!!!!!!
Ако бяхме умни нямаше да допуснем да изберем г-н Плевнелиев за президент, въпреки, че виждаме какво прави бате Бойко... Да, президента няма кой знае каква роля, ние сме парламентарна република, но все пак ЗАЩО ГО ИЗБРАХМЕ?? Ние сме най-бедната държава в ЕС благодарение на СЕБЕ СИ!!! Допуснахме всичко това, за това сега напълно заслужено страдаме!
Тази държава е толкова красива.. Има толкова хубави неща в нея.. Кой знае сега хан Аспарух, княз Борис I, Симеон Велики и т.н, и т.н се ОБРЪЩАТ в гроба като гледат за какво става въпрос.........
Интересна тема се е получила и я прочетох с интерес. Има проблем с образованието в тази държава, но основно този проблем не идва чак толкова от лошата образователна система, колкото от личното нежелание и мързел на повечето хора да се развиват. Гледал съм данни за коефициента на интелигентност и като нация стоим на средно ниво. Не сме от групата на най-интелигентните нации, но не сме и от групата на глупавите. Има и един друг показател, който се нарича емоционална интелигентност и там ще е интересно, ако някой даде данни.
http://www.photius.com/rankings/nati...try_ranks.html
По стандарт на живот и БВП на човек сме сред първите 1/3 държави в света, но това не е никак много, защото положението в целия свят е отчайващо и това, че сме в първите 1/3 не ни гарантира добър живот. Както всеки вижда де тук не се живее добре. Тук стои и въпроса дали с такава история, природа, географско положение и възможности пред нас ще стоим като дебили и няма да си осигурим едно добро съществуване сред първите. Същност както горе някой написа 56-то място в света по индекс на човешко развитие и 58-мо по икономика на човек от 250 държави не е никак малко...за хора без никакви претенции и желание да бъдат нещо. Така че ако не решим да еволюираме като нация даже ни е много и имаме огромен късмет. Тогава не виждам защо някой се оплаква.
Ето това е икономиката (добавената стойност), която генерира всеки един човек на година в различните държави. За неразбиращите от икономика - най-удачната база за сравнение.
https://www.cia.gov/library/publicat...eur&rank=90#bu
Живял съм в Америка и определено хората там не са по-добри и психопатите не са по-малко от в България. Вече наблюденията ми за западна Европа са, че наистина има разлика във възпитанието и културата. Общо взето ако трябва да го оценя това нещо по някакъв начин ще кажа, че разликата между среден Българин и среден Германец е както 50% от разликата между среден Циганин и среден Българин. Но се усеща доста, защото хората знаят как да се сдържат и показват уважение и разбиране към събеседниците си (дали е изкуствено или не е вече друг въпрос).
И тук ще ме извините, но ще си позволя да направя няколко забележки. Надявам се да не ги приемете като лични нападки, а като конструктувна критика.
gersinkaa ти казваш, че Българите не са умни и в следващия момент обясняваш как президента нямал правомощия. Това за правомощията го казваш, защото просто си го чула някъде и нямаш достатъчно акъл за да го подложиш на критично мислене и го приемаш като папагал. Президента има много правомощия. Като се започне от върховен главнокомандващ на армията, разузнаване... и се стигне до право на изявление пред нацията, вето и избор на 33% от конституционния съд...тнт... Общо взето правомощията и възможностите му за влияние са огромни. Та идеята ми беше да кажа на хората, които сочат с пръст другите да се замислят преди това дали и те не са част от тези така пренережително погледнати от тях други и дали не са част от проблема.
Auriss не си позволявай да даваш данни за номинален брутен вътрешен продукт, защото човек, който използва този показател във въздуха (както ти го направи) не знае какъв е смисъла на този показател.
LunaTriCk въпроса е дали този нов магазин ще те иска за клиент. Въпроса с емиграцията е доста по-сложен, отколкото си мислиш. Ако не си много добър специалист по нещо няма да ти е никак завидно положението даже и в Германия. Общо взето там за неелитните специалности (елитни специалности са такива като Лекар, Инженер, Пилот и тнт изискващи висше (и там ще работиш на по-ниска от средната заплата за Германеца и трябва да си наистина добър) образование и ако не бъркам 3-4 години работа по специалността след завършване за да получиш титлата или нещо подобно беше, но не се дава веднага след университета като тук, проучи си) средната заплата е 1800 евро на месец. Но безработицата е голяма и за да не вземат германеца (а него винаги ще го предпочитат пред теб) ще трябва да се съгласиш да работиш на минимална или към минимална заплата. Така след наема ти остават 1000 евро на месец. Тук средно можеш да получиш така без да си много образован е 650-700 лева. Като добавим и малко по-високите цени там излиза, че средния млад бачкатор там реално ще вземе двойно повече оттук. И така мечтите за светло емигрантско бъдеще отиват по дяволите.
ivan_gr пич както гледам си твърдо решил да емигрираш. Поведението ти да се обесняваш по този начин "защо" е равносилно на мрънкане и слабохарактерност. Преди да се засегнеш и да ми се отядеш трябва да ти е ясно, че се занимавам с психология (любителски, но оспределено мога да анализирам едно или друго поведение какво крие). Препоръчвам ти да поработиш над характера ти, защото е слаб. Жалко е да се опитваш да убеждаваш в нещо другите с цел да се убедиш сам в него. Като решиш нещо просто го правиш и толкова.
GregoryHouse това разпродаване за по 10 000 на човек въобще не ми харесва. Просто ще наследя земя във вилната зона над горна баня на пазарна стойност половин милион лева в момента, а до 5-10 години там ще стане второто драгалевци с един куп баровски къщи и цената на земята ще скочи до небето. Пък и дядо ми ми е казал, че земя/имот не се продава . И да не си помислиш, че се правя на баровец ще ти кажа, че не съм. Живея в панелка в люлин, не бих дал пари за iphone 4s, въпреки че ми се иска да имам и тази земя само данъци гълта. Нали ми схващаш мисълта, че офертата ти всички да сме съпричастни еднакво на разпродажбата не е съвсем честнаИ да знам, че го каза като метафора.
Та пичове гледайте сега - нещата няма да станат с оплакване или с поведение от тип хванало се за гъ.. малко момче, което вика. Има два начина:
1. Трябва да се покаже гражданска позиция. Малко по малко започнахме да се събуждаме. Например за АКТА бяхме към 10 хиляди на протеста (нищо, че медиите казаха 2000-5000човека то това им е работата на минетмайсторите). Но с гражданската позиция и протести няма как да станем богати. Така можем само да накараме политиците да работят в правилната посока.
2. Най-важното - хората трябва да разберат, че трябва да се развиват личностно. Това означава да станат добри и помагащи си, стоп на мързела и злобата, здравословен живот и спорт, УЧЕНЕ. Ако отделните единици станат качествени няма как и държавата като цяло да не стане качествена. Просто е изключено, защото количествено натрупване води до качествено изменениеТова е. Промяната може да започне само от всеки един поотделно и да положи усилия сам за себе си. И в негова полза ще е. Пък и нищо друго и по-добро не може да направи. Сам човек няма как да застане срещу всички гадости и срещу системата.
Ще ви издам една тайна - за да постигнеш нещо трябва да имаш цел. Не става просто така да се пуснеш по вълните, защото ще се загубиш в океана. Сядаш, взимаш едно листче и си написваш 2 важни средносрочни във времето цели. Например:
1. да отслабна
2. да се науча да работя перфектно на dreamweaver (компютърна програма)
И започваш да действаш по тях и да ги съчетаеш с графика ти. Съвета ми е да се отървеш от всичко излишно (като кисненето без смисъл пред компютъра и мога да гарантирам, че фейсбук например ще функционира и без теб аз даже и нямам и не ми липсва). Почивката също е много важна. Тя трябва да бъде пълноценна - събота си почивай цял ден, вечер ходи на кино на каде на гости и тнт, но не пред телевизора, защото това не е почивка. Разделете се също така от всичко досадно и дразнещо, което ви е неприятно. То само ви губи мнението. Без значение дали е досадна приятел/ка - лепка или глупаво задължение, което не е чак толкова важно за никой и ви губи времето.
Та общо взето това е. Ако не го направим това нещо като нация и не ни светне лампата ще си стоим в кочината и ще се оплакваме от всичко.
ММ не бъдете дребнави.
Последно редактирано от KingKrastev : 03-04-2012 на 21:54
Тук ми се мерна, че умните хора били в интернет. Това не е вярно. Умните хора рядко взимат отношение или четат какво пише по интернет форумите, защото там е пълна простотия. Средностатистическите хора също са далеч от такива места. В интернет пишат по цял ден глупости разни идиоти и утайки (не конкретизирам никой от този форум, но ако някой се е познал си е негов проблем). Виждал съм по новинарски сайтове и "хора", които се радват на починало дете.
Та да продължа за умните - такива хора са по характер дистанцирани и са отдадени на работата си и техните дела и контактите са им основно с кръг от добри и готини техни приятели. Умеят много добре да си подбират обкръжението. Интернет води до затъпяване - медицински факт.
Извод - не търси цвета на нацията по форуми, защото е малко вероятно да се засечеш с нея на такова място. Е има и някои хора, с които си заслужава да общуваш, но са по-скоро изключение.
И да добавя, че Ботсвана от много време не е страна от третия свят (каквото се разбира масово под това понятие). Това е държава с огромни находища на диаманти; брутен продукт на човек, който гони Хърватия; отделяща 10% от БВП-то си за образование... Икономическия и ръст за 2011 година е по-голям от на Турция, която не спира да се бие в гърдите като Бай Ганьо на баня за "чудото", което уж направила ( и бвп на човек също).
Последно редактирано от KingKrastev : 03-04-2012 на 21:38
Да коментираш нещо не те прави нито умен, нито глупав. По този начин изразяваш своята гражданска позиция и личното си мнение, каквото и да е, независимо дали нарушава или не общите морални норми.
Да, факт е, че в повечето развити държави хората не се занимават с политика, но за сметка на това там има хора, на които им се плаща за това, а е видимо от целия свят, че се справят добре с работата си. Когато обаче имаме нашият български случай - некадърни номенклатурчици, вършещи глупост след глупост, "купени" медии, журналисти и много други "общественици", на човек в даден момент му писва и започва да дава идеи според неговата гледна точка, опитвайки се да промени нещо. От тук тръгва и популярната реплика, че всеки българин разбира от политика и футбол (която може да се видоизменя според случая).
В случай, че умните и средностатистическите хора не са в интернет, а си живеят живота, купонясват с приятели и получават хубава заплата, тогава ти към кои спадаш? Все пак си в интернет (или поне си бил, докато пишеш мнението си)?