- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- кажете някакви тренировки за гърба в домашни условия
отпреди един месец започнах да чуствам болки в гърба и един ден отидох на лекар накара ма да са саблеча и ми видя плочките (още са само 2) и ми каза че болките са от това че правя коремни преси без да правя упражнения за гърба - след това отидох в фитнеса правих разни упражнения обаче сега проблема е че немога да ходя на фитнес защото трябва да кандидатствам след 7 клас.Кажете някакви упр. .
на 14 години съм 165см висок 58 килограма , 87 см. гръдна обиколка, талия ок.70см,спортувам почти всеки делничен ден основно с футбол,никога не съм спаззвал хранителни режими
Еми така е то. Който иска да се фука с плочки,иска фаянс и не тренира по нормалния начин всичко, така ще го боли!
Прави чукове с дъмбел и чукове с лост. Екстенсии също можеш да правиш, а ако си вземеш лост за чуковете, можеш и мъртва тяга да правиш. И щом си почнал така, директно пали към фитнеса, че голям гръб и неква малка ръка/гърди е много грозно. (Както и голяма ръка, малки гърди ; големи гърди, малка ръка (това го видях наскоро във фитнеса. не смятах, че е грозно, ама беше по-зле от голям гръб/ малки гърди). Абе като цяло тряа сичко да си правиш, 1 да е по-малко или повече и става грозно.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Имам въпрос.Как ги правиш тия коремни преси? 90-градусови ли? Тоест-отлепваш ли гърба от пода?
Ако си наблягал на тоя тип-друг път недей.Лекарят трябва да ти е обяснил(натоварват се така по-скоро мускулите придърпващи кръста,с които се сгъва таза-така не чувстваш кой знае каква умора,тъй като коремните мускули не се натоварват особено много...затова пък напрежението върху лумбалните(поясните)прешле ни не е малко,ако прекалиш има опасност от скъсване на фиброзния пръстен между прешлените(дискова херния) и тогава става лошо...)
За да си стабилизираш кръста,бих ти препоръчала хиперекстензии(гръбни преси им викат още) http://www.bb-team.org/exercise/1157...i-grabni-presi
По мои наблюдения за проблеми като твоя полза има от тях.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
коремните преси ги правя по 2 начина зависи дали съм в фитнеса или у нас в последно време съм повече у нас заради тъпото учене в насги права с кръстосване на глезените и допиране на бедрата към корема след което назад без да докосвам земята с гърба или краката а във фитнеса http://www.bb-team.org/exercise/1177_koremni-presi така .
ще пробвам това http://www.bb-team.org/exercise/1157...i-grabni-presi
При коремните преси е много по-важно да свиеш горната част - напряга корема повече, отколкото просто да се изправиш на 90 градуса в кръста. При втория случай нищо не се прави.. Почти.
Това за коремните преси като най-ефективното изолиращо упражнение за "правене на корем" си е един голям мит...
Отделно,че е къде-къде по-добре да се почне с базови упражнения,да се развие мускулатурата на тялото като цяло и едва тогава да се тръгва с наблягането на отделни мускулни групи.Мое мнение,де-но автора си е жив пример за това. =))
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
казаха ми и че трябва да пия витамини казаха ми какви ама аз ги забрайх апак витамини има хиляда
Glamour92, не си ли разбрала, че сега е важно момчето да има плочки, независимо колко са големи, как се правят и колко е развита останалата част от тялотоНа мен сега плочките са ми последна грижа. Корем правя 2 пъти седмично само.
аз пък правя корем 1 път седмично![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
И аз правех един, ма викам да почна 2, нищо не ми пречи. Аз го пренебрегвам яко и без това. Правя 2-3 серии коремни, 2-3 серии на успуредка и 1-2 серии на един уред там и тва ми е... Даже по-малко.. Сега треа първо да свалим щита на плочките, па после ше го мисля тоя корем![]()
Аз не бях правил корем от над месец след като почнах оня ден,заедно с хранителния режим и програмата за сваляне.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Glamour92 си е права, на 20год. възраст дискова херния може да се появи съвсем спокойно.
Много натурални бодибилдъри препоръчват програми, в които има 4-6 седмици въвеждащи тренировки тип core conditioning (укрепване на корема и кръста), които се отразяват на резултатите по-късно за цялото тяло.
Не знам дали съществува упражнение, в което да не участват мускули-стабилизатори. Винаги трябва да се тренират и, за да вдигаш като хората на лежанка ти трябва и гръб. Хем вдигаш по-безопасно, хем по-тежко.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Особено ако правиш мост![]()
Glamour92 ти момиче ли си ? Много разбираш ;d
Ловец стига си са мазнил е брато
Авторе,вземи от тия лостове дето се прикрипят към стената и прай там гърбеца..
Той е казал вкъщи ..Чети условията на задачата,не си съчинявай![]()
Ми да го пратим в залата тогаваНали повечето я водим втори дом и без тва хахах
![]()