.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Talking Какво мислите за чалгата?

Аз лично нямам нищо против чалгарите , всеки има избор да слуша каквото иска в свободна страна живеем все пак! Но мойто лично мнение е, че този стил музика "чалга" или както още я наричат "поп-фолк" е една от основните причини за моралния упадък на обществото!!! Какво е вашето мнение по въпроса!?

Повече от фен
    Чалгата е комплексен феномен с ясно изразени ориенталски мотиви, чийто основа е закърнялото съзнание на един абдикирал мозък ,ориентиран само в посока голяма женска гръд и бързи лесни пари .Това е моето мнение ,осъдете ме .
    момиче

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Нямам нищо против чалгата, не е като да не я слушам. Не мисля, че по някакъв начин може да ни развали обществото. Това, че днешните кифли на 12-13-14 им подражават и това, че крадат песните, не означава, че музиката е помия.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Да,живеем в свободна страна,нека си слушат чалгата,но да не ни я налагат на тези,които слушаме различен стил музика!
    П.П - и чалгата,още наречена "поп-фолк" не е нито поп,нито фолк! Тя е смека между гръцко,сръбско,румънско и турско!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Предъвкана тема...

Banned Мега фен
    ^ съгласна.. и все пак.. и аз съм на мнение всеки да слуша каквото иска,но да ми кажат ''к'во не слушаш чалга ?! ама как може ?! о.О хора дето не слушат чалга не ходят по купони и не могат да се забавляват'' и други такива нещо да ми ги натряскат - не,мерси... мен едва ли не една в моя клас ме изкара супер скучната,изостанала и т.н. защото не съм слушала поне 1 чалга песен... иначе като цяло мисля,че както всеки друг стил преди години са се правели по-добри песни в чалгата от сега..но все пак не ги слушам и не съм много запозната.. против разголването в клиповете съм,а колкото до развалянето на поколението - те тия са си развалени от как са се родили... все пак можеш да слушаш чалга и да не искаш да си с гърди чашка Д и да се хвалиш с тях и т.н. .. лично аз имам приятелка,която слуша,но не се разголва. така че мисля,че това си е собствено виждане на човек и всеки сам избира.. не знам някоя чалгарка да е казала в интервюто си ''ако моите фенки не се обличат като мене ще ги намеря и едва ли не ще ги убия'' и все пак.. против чалгата съм ..

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ^ съгласна.. и все пак.. и аз съм на мнение всеки да слуша каквото иска,но да ми кажат ''к'во не слушаш чалга ?! ама как може ?! о.О хора дето не слушат чалга не ходят по купони и не могат да се забавляват'' и други такива нещо да ми ги натряскат - не,мерси... мен едва ли не една в моя клас ме изкара супер скучната,изостанала и т.н. защото не съм слушала поне 1 чалга песен... иначе като цяло мисля,че както всеки друг стил преди години са се правели по-добри песни в чалгата от сега..но все пак не ги слушам и не съм много запозната.. против разголването в клиповете съм,а колкото до развалянето на поколението - те тия са си развалени от как са се родили... все пак можеш да слушаш чалга и да не искаш да си с гърди чашка Д и да се хвалиш с тях и т.н. .. лично аз имам приятелка,която слуша,но не се разголва. така че мисля,че това си е собствено виждане на човек и всеки сам избира.. не знам някоя чалгарка да е казала в интервюто си ''ако моите фенки не се обличат като мене ще ги намеря и едва ли не ще ги убия'' и все пак.. против чалгата съм ..
    Днешната младеж(10-15 години) всичко живо слушат чалга(изключение правят сигурно едни 30-35%) и лошото е,че се опитват да подражават на техните идоли!!

This is so wrong! :X
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Banned Мега фен
    ^ еми и аз съм на 15 след няколко месеца 16,но не слушам чалга.. не знам.. както казах зависи и от това какъв човек си..

Голям фен Аватара на slimbo
    Абе пълна простащина кво повече да кажа!!!!!!!!!!!

Thumbs up

Песни с безмислени текстове. Пълна простащина.
    I understand. I just don`t care ! :P

Голям фен Аватара на bog4eto
    Град
    София
    Чалгата щеше да е нещо(хубаво, нали) ако:
    -нямаше толкова малоумни текстове.
    -спрат да крадат мелодии тез наши звезди.
    -си оправят клиповете.
    -си оправят гласовете.
    -си оправят визията като цяло.
    -си оправят държанието пред публика(интервюта, концерти и пр)

До момента, в който всичко това не се промени, чалагата си остава долна помия, единствено разваляща обещството ни.

п.с. И все пак, въпреки че слушам коренно различна музика, признавам, че има някои хубави попадения на Слави например, или някакви по-ранни(доооста по-ранни) песни също.

Чалгата е кръчмарска музика и никога не е трябвало да се качва на екрана и да се поставя на пиадестал. Като влезете в кръчма най-добре звучи чалгата. Не е лоша музика, просто мястото ѝ не е по телевизията.

Голям фен Аватара на lemonyheart
    Като пийна малко и ми е поносима!

I sneakers!
    music>life ♪♫

Повече от фен Аватара на Тарикатче
    Аве кавали :Д Точно пък има и мноо готини парчета кво като е чалга.. Бъхти мизерниците то напоследък ако не слушаш чалга значи си "модерен".. смях

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от Тарикатче Виж мнението
    Аве кавали :Д Точно пък има и мноо готини парчета кво като е чалга.. Бъхти мизерниците то напоследък ако не слушаш чалга значи си "модерен".. смях
    Пич,я ми кажи някоя хубава песен(смислен текст и ритъм различен от 4/4)!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Чалгата става за повдигане на настроението, за разни купончета, събирания... Но НЕ да се превръща в начин на живот... има някои хора, които са я взели супер насериозно и подражават на всичко чуто и видяно. Жалко е. Аз лично слушам всякаква музика. Нямам против чалгата, дори често я слушам, но нито се ограничавам само с нея, нито я взимам навътре. Музиката си е музика.
    nigga stole my bike

Хахаха къв смотаняк тряа да си некъв стил да ти е начин на живот и там кви бяха другите простотии.. Музика като музика.. Почти всичко е боза много ясно но пък има и супер готини песнички.. Както и всеки друг стил е така.. Има и смотани песни има и такива които ти допадат.. Вече си е въпрос на вкус тука..

А бате на теб кво да ти се обяснявам и да ти давам примерни готини песни и т.н :Д Ся като не си на моето мнение ми е през кура...... КВо да ти кажа

Хубава чалга имаше едно време, ама не тъпите бози и кючеци на 90-те, а визирам музиката от началото на 00-те (2000-2005). Тогава се правеше по-готин фолк. От 2005-та насам само бози и се върнаха към простотията. Никоя нова песен не е на нивото на песните от тогава като Шампанско и сълзи, Крепост, Дяволско желание, Погледни ме в очите, Губя те бавно, Любов не прося, Хиляди жени, Агресия и т.н.

Вече изобщо не я слушам, новите песни са бълвочи, добре че к*рветата които квичат са секси, на Mute клиповете им звучат по-добре.

Що никоя чалгарка не пусне такава песен примерно:

http://www.youtube.com/watch?v=Lt5Wg25NAt8

Между другото, и западната музика е пошла от няколко години насам. Всички ми звучат на бозави румънски денс песнички, вече го няма R&B звученето от някога, което ме кефеше.

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от Тарикатче Виж мнението
    Хахаха къв смотаняк тряа да си некъв стил да ти е начин на живот и там кви бяха другите простотии.. Музика като музика.. Почти всичко е боза много ясно но пък има и супер готини песнички.. Както и всеки друг стил е така.. Има и смотани песни има и такива които ти допадат.. Вече си е въпрос на вкус тука..

А бате на теб кво да ти се обяснявам и да ти давам примерни готини песни и т.н :Д Ся като не си на моето мнение ми е през кура...... КВо да ти кажа
    Аз ти задавам въпрос,ти неотговаряш!
    LOGIC LOGIC!!!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Мега фен Аватара на Colouring
    Чалгата като 'култура' или като музикален жанр?
    Ако трябва да говоря за първото ще използвам сравнението,че се е разпростряла из дебрите на България като Великата чума...и Е толкова страшна,бай дъ уей,след като е един от основните фактори за деградиращата с всеки изминал ден българска младеж.
    Относно второто-ритми ли бяха,за да ги опишеш...

Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Чалгата като 'култура' или като музикален жанр?
    Ако трябва да говоря за първото ще използвам сравнението,че се е разпростряла из дебрите на България като Великата чума...и Е толкова страшна,бай дъ уей,след като е един от основните фактори за деградиращата с всеки изминал ден българска младеж.
    Относно второто-ритми ли бяха,за да ги опишеш...
    НЕ ДУМАЙ!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Чалгата става за повдигане на настроението, за разни купончета, събирания... Но НЕ да се превръща в начин на живот... има някои хора, които са я взели супер насериозно и подражават на всичко чуто и видяно. Жалко е. Аз лично слушам всякаква музика. Нямам против чалгата, дори често я слушам, но нито се ограничавам само с нея, нито я взимам навътре. Музиката си е музика.
    Съгласна. (:

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Преди години имаха хубави попадения - тогава имаха поп-денс звучене - пееха балади (Губя те бавно, Погледни ме в очите, Шампанско и сълзи, Татяна - Хиляди сълзи) и дискотечни парчета (Глория - Лабиринт, Валя - Никога не зная, Татяна - Страст в очите и т.н.) и почти нямаше кючеци. Леки парчета, но нищо общо с простотията, която е в момента. Никоя чалга песен от новите не ме кефи, затова и вече по-рядко посещавам дискотеки в БГ.
    Последно редактирано от michel1 : 03-26-2012 на 17:10

Да живее ЧАЛГАТАAAAAAAAA

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    В момента ме мързи да се обосновавам и ще кажа само, че въпросната "музика" не мога да я понасям изключая 1-2 стари песни на Слави. Утре ще коментирам по-обстойно. (Усещам зараждащият се конфликт между слушателите на "поп фолк" и опозицията )
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си