- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Търся си кола
Ситуацията е следната:Скоро навършвам 18 и с баща ми започнахме да търсим кола.Тъй като вече имаме две в семейството + един мотор,а и той плаща част от данъка за още една(нещо като служебна),решихме,че няма смисъл да го карам да поема разходи за още един автомобил,тъй като е ясно,че щом започне другата учебна година аз няма да мога да работя като през лятото и всичко ще дойде на неговата глава.Проблемът е,че едната от тези,които имаме,е автоматик и не искаме да сядам на нея веднага след курса,защото ще загубя практика.Другата е Опел Фронтиера 4х4 .Въпросът е ,че не гори кой знае колко малко,а и е скъпичка за поддръжка,затова търсим нещо по-икономично.И тук идва другият проблем-икономичните коли не са рядкост,обаче са доста малки като габарити и изобщо не ми допадат визуално.Като пример давам Голф 2ка.Така че обмисляме като вариант просто да оставим Фронтиерата,аконе намерим нещо друго.Ако някой има някакви предложения споделете![]()
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
ООООООО Опел Фронтиера 4х4!!! ДА ! Обаче не се ли пише Фронтера?
Не ти допадат габаритите? Смисъл? Търсиш по-малко или по-голямо?
Преди да катастрофирам карах опел-астра-комби.. разход в града дава 5.. лесна за поддържане.. данъка е само 20лв, защото са й малко кончетата... частите не са много пари.. и е голяма може да си работиш с нея. Прост дизелов двигател.. най-простия и лесен за разбиране без инжекциони и тем подобни. Ръждата е проблем, но ако се гледа и ремонтира.. няма ядове и малко хидравликата куца.. поне на моята. Та като въртиш правиш мускули.
Сега в момента съм намерил един голфак двойка за 700лв, ама ще видя кога ще го взема.
Мани го тоя автомат..
Та.. г/д какво търсиш? Малка кола или голяма?
Ако от скоро се учиш си вземи нещо по-габаритно.. ще се научиш по-лесно на трудното.![]()
Тези,които гледаме,ми идват малки,защото гледаме основно малокалибрени,а Опелът си ми е супер-мислехме да го махаме,защото не гори малко,обаче като гледам май ще си остана с него![]()
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Значи търсиш нещо по-голямо?
Ориентирай се към някое комби? Нали ти казах моето колко харчеше.. дълги са и са хубави.
Друг е въпроса, ако ти се кара джип.. няма как да харчи малко и данъка да му е 10 лв.
Ако ще си купуваш кола си вземи някой VW пасат или голф 2001/2 година,поддръжката им е сравнително евтина,разхода също не е висок.Разбира се под 100 кончета,че данъка много скача ако са повече![]()
Пич продавам си колата - Ауди Б4 1993 година. Идеална е като за теб. Евтина за подръжка, дизел и гори 5/100 извънградско, а градско 6-7/100. Колата е мн пазена и както казах е евтина за подръжка. Пиши ако си заинтересован.
При близо 3 лева за литър гориво изобщо не ти трябва кола. В момента има на промоция страхотни велосипеди.
Глупости. Колелото е най-тъпата работа. Никаква работа не може да ти свърши. Нито може да прекараш нещо с него, нито можеш да вземеш дълго разстояние по-бързо, нито може да вземеш някой, ако има нужда. Плюс е само това, че е без пари да го караш, но като се строши нещо.. пак е същото. Още един плюс е, че не те хващат задръствания. Това е.
Щом е решил кола да си вземе.. ще си вземе. Гориво се намира от разни места и за по-малко кинти.. стига да има връзки. Да не говорим, че дизела може да го мешаш с олио от ресторанти. Аз така съм карал известно време.
![]()
Олио може да се слага, ако дизела е стар. Иначе не върви. Опитах се да кажа, че няма смисъл от купуване на някоя таратайка само защото вече си на 18 и имаш книжка. Кола се закупува при реална нужда, а не за да демонстрираш зрялост или друга причина за показност.
Олио може да се слага и на г/д нова кола. Не знам за най-новите модели как е.. само трябва да се прецежда хубаво през два тензуха поне и да се меша.
Кола се взема при всякаква нужда. Ако иска да се гъзари ще си вземе. Ако иска да бачка ще си вземе пак.
Щом има възможност ще си джитка и ще се гъзари.
Той си знае. И пита за кола, а не за колело. Нищо лично и без лоши чувства.
![]()
Opel Vectra B X16XEL с ГИ...седан просторен,нисък разход ако не ти тежи крака.Влиза в малкия данък.
BMW e36 316i Compact....отново с ГИ....мотора с верига(м43б16)..В това купенце е сравнително пъргав и отново влиза в малкия данък.Изключително приятен автомобил за каране.
Golf 3 1,8Ми с газ,Opel Corsa B/C,Renault Clio....отново на газ....
Не си казал какво точно търсиш и какъв е бюджета ти....
Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!
Да ти кажа не се набутвай с Голф - имат много проблеми, особено по двигателите, особено пък ако е дизел помпа-дюза. А и имиджът им е, че са карани от комплексари.От VW само Пасат и Поло стават за нещо, другите им модели, включително селския голф са зле. А аудито има имидж, обаче си е чист VW отдолу.
Бих ти препоръчал Renault Clio, Megane Пежо 206/7 или още по-добре нещо малко японско.
Интересно е да четеш теми в които се препоръчва кола... Някой ще ми каже ли за какво му е на автора 20 годишно Audi? За емблемата? За фалшивия статус които придава? За какво по-точно?
StAlKerA, и как така Голфа не става, па полото става? По-малкото и по-евтиното става, а това 1 сегмент по-нагоре не става? Интересна логика имаш...
Волво В70 е добър избор на кола ,с 2.5 тдй моора 140 к.с , разхода който дава е много добър за комфорта и голямото комби.Частите не са скъпи ,от към ходова част Волво за МНОГО здрави .
Ако търсиш нещо компактно Волво С/В40 е кампактният клас.
Спортна Версия на Волво предлага и Ц70 ,един автомобил с агресивна визия и доста добра мощ под капака![]()
С Любов към Автомобилния Спорт !!!
toretto03 написа:
Че аз само заради Cucko0 съм се регистрирал в този форум
Майка ми и леля ми бяха до скоро лудите корси на метан, но ако слагаш метан, сега няма да го избиеш, цените се качват главоломно.
Но, като гледам, не искаш толкова дребно и маломощно.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Земи си Голф 3 ка, в Перник са на промоция + винкел под седалката !